Megloptak a kórházban

2017.01.26. 06:29

sad-woman-638x425.jpgVégül aláírtam a papírt, és jobb ötlet híján távoztam a kórházból - a körülbelül 70 ezer forintot érő telefonom és 17000 forintom nélkül. 

Jó estét, sziasztok!

 

Végső elkeseredésemben, és abban a tudatban, jobb lesz, ha ezt kiírom magamból, muszáj volt hozzátok fordulnom. Az emberi pofátlanság legteteje, amit elkövettek ellenem egy budapesti kórház sürgősségi osztályán 2017. 01. 14-én, hajnalban (vagyis hajnali fél 3-tól délelőtt háromnegyed 10-ig). Pánikroham miatt szállítottak kórházba. Arról inkább nem is mesélek, milyen stílusban beszéltek velem és a barátnőmmel az orvosok és az ápolók, ez volt a legkevesebb.

 

Történet a következő: vizsgálat után az ügyeletes orvos közölte, hogy reggelig maradjak benn, de ha esetleg jön valaki, akkor a helyem elveszik, és mehetek az utcára. Inkább meghúztam magam ezek után, de elfoglaltam az ágyat, táskámat magamnál tartottam. A barátnőmet nyaggatta az egyik ápolónő, hogy egyszerűbb lesz és biztonságosabb, ha a táskámat beviszik megőrizni a kartonozóba, így hát a barátnőm a telefonomat a táskám cipzáros zsebébe tette, a pénztárcámat betekerte a sálamba, és a táskám legmélyére rejtette.

 

sad-woman-638x425.jpg

 

Odaadta az ápolónőnek, majd elköszönt tőlem, és mondta, ha felébredtem, hívjam fel őt, eljön értem autóval és hazavisz. Elérkezett a reggel, felébredtem, megigazítottam az ágyneműt, felvettem a cipőm, és odamentem a kartonozóhoz. Elkértem a táskámat, oda is adták, egy papírral, amire fel voltak vezetve a táskámban lévő értékeim, dolgaim. Furcsálltam, hogy a készpénznél a 18 ezer Ft helyett 990 van írva, az is apróban. Mondtam a hölgynek, hogy ez így nem lesz jó, előkotortam a pénztárcám, és valóban nem volt benne a 17 ezer forint papírpénzem. Idegességemben csak elnevettem magam, és megjegyeztem, milyen vicces lenne, ha a telefonom sem lenne a táskámban...

 

A nő zavarba jött, azt mondta, nincs felírva a telefonom sem. Kerestem, kutattam a táskában a telefonom és a pénzem után. A telefonomnak hűlt helye, majdnem elsírtam magam, amikor a nő az arcomba nyomta a papírt, hogy írjam alá, átvettem a táskám a benne lévő cuccaimmal. Ránéztem, megmondtam neki, hogy ne haragudjon, de ezt nem fogom aláírni. Erre megfogta a táskám, elvette tőlem és visszasétált vele a kartonozóba, mondván sajnos nem adja vissza a táskám, ha a papírt nem írom alá. Utánakiáltottam, hogy nem érdekel, a táskámat adja vissza azonnal, nekem arra szükségem van. Visszajött, megkértem, hogy nézzen körül a kartonozóban, hátha kiesett valahol. Ezután elkezdett velem ordibálni, hogy hogy képzelem, hogy a kollégáit gyanúsítom azzal, hogy megloptak engem. Erre annyit válaszoltam, hogy más nem fért hozzá a táskámhoz, ki mást gyanúsíthatnék?

 

Végül aláírtam a papírt, és jobb ötlet híján távoztam a kórházból - a körülbelül 70 ezer forintot érő telefonom és 17000 forintom nélkül. Aznap este miután végeztem a munkával, a feljelentést megtettem.

 

Köszönöm, hogy elolvastátok.

Szép estét kívánok! L. Réka

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qbr 2017.01.26. 07:40:28

Ezt a történetet nem hiszem el:
- a kartonozo nem értékmegőrző, már azt is nehezen hinnem el, hogy kérésre vállalnák a megőrzést, nemhogy ők mondják. És tele volt a kartonozo betegcsomagokkal, vagy kizárólag a levélíró táskáját kérték el?
- ha szó volt arról, hogy lehet, hogy nemsokára kirakjak, ugyan mi szükség lenne értékmegőrzésre
- a levélíró nélkül írtak leltárt a táska tartalmáról? Ezzel beismerték volna, hogy kotorasztak benne ellenőrizetlen módon. Hihetőnek hangzik, persze.

Antalbaba 2017.01.26. 11:52:52

@qbr: anno a Szomszédokban is volt olyan jelenet, ahol tanúval együtt leltározták a beteg cuccait, éppen hogy ne legyen később félreértés. Ha összejön két "ügyeskedő", akkor az egyiknek van telefonja, a másiknak pénze, a betegről meg kb. az lehetett a vélemény, hogy "az idegbeteg tyúknak úgysem hisz majd senki..." Tényleg lehetetlen? Mindegy, majd kinyomozzák (vagy nem).

Gyorgy Nagy 2017.01.26. 15:20:49

Miért nem irodki a korház nevét?Igy hiteltelen!

Dikusz 2017.01.26. 15:58:18

@Antalbaba: vagy a másik lehetőség, ami a posztolónak, vagy a barátnőjének is az eszébe juthatott volna, hogy a barátnő hazaviszi a táskát esetleg. A telefont a hölgy magánál is tarthatta volna. Sokat jártam az utóbbi időben kórházba, sürgősségin is nem egy helyen, de sehol nem volt lehetőség arra, hogy bárkinek is megőrizzék az értékeit.

she_wolf 2017.01.26. 16:40:26

Elhelyezés előtt tételes leltár van. Meg aláírás, pöcsét.
A poszt kamu. Vagy két embernek összesen ennyi esze van:(

élhetetlen 2017.01.26. 17:27:03

@qbr: Vannak szélsőséges esetek. Elgázoltak, bevittek, (este történt, éjjel műtöttek), olyan állapotban voltam, hogy arra sem emlékszem, hogy a röntgen előtt, vagy az utána következő műtét előtt mondta a nővér, hogy vegyem ki a fülbevalómat, majd, reggel visszaadja. Fel sem merült bennem, abban az állapotban a jegyzőkönyv. A nővér meg úgy gondolta, hogy, ha csak beteszi a fiókba, amit többen látnak, lába kelhet. Visszakaptam, de ha nem kaptam volna vissza, mit tehetek? Itt meg az, hogy mennyi pénz volt, ha a szobában hagyja a táskát, mi van, mi lehet? Ez is, az is. Talán Horváth Ágneshez kötődik a kórházi széfek ügye, nem biztos, hogy hülyeség volt, csak nem az volt a legfontosabb. Amit mondani akartam, tőlem is elkérték, de jó szándékkal.

Netuddki. 2017.01.26. 17:57:23

Nincs egy utasítás az ilyen esetekre? Ami kötelező minden kórházra nézve?

she_wolf 2017.01.26. 18:32:42

@élhetetlen:
Csak hasonlítsd össze a saját esetedet a poszterével.
1:Közúti baleset, akut ellátás vs. pánikroham, pihikézzen, aludja ki magát, közben megfigyeljük;
2:Egyedül voltál (az írásodból következtehetően) vs. kísérővel történő beszállítás.

A poszter csak annyit ír, hogy beszállították a kórházba. Kérdésem: ki?
Neked egyedül persze hogy az volt a lényeges, hogy mi fog veled történni, örültél, hogy legalább nagyjából egyben vagy.
A poszter mellett ott volt egy felnőtt ember, aki ráadásul közelebbről ismeri. Hogy kettejüknek összesen nem volt annyi sütnivalója, hogy az értékekről megfelelően gondoskodjanak, az nem a kórház hibája.
Pánikbetegséggel élni nem lehet egyszerű, ez biztos. De a roham nem tart órákig. Ha a poszternek diagnosztizált pánikbetegsége van, esetleg gyógyszeres és/vagy más terápiában részesül, akkor ideje lenne komolyan megtervezni, hogy esetleges roham esetén mi legyen a forgatókönyv.

she_wolf 2017.01.26. 18:36:19

@Tibi !:
Elvileg az van, hogy befektetéskor anamnézis felvétele után kórtermi elhelyezés esetén tételes leltár készül. Hogy a gyakorlatban ez hogyan működik, azt nem tudom. Azt viszont igen, hogy ezt sem velem, sem a jelenlétemben nem mulasztották eddig el.

Borsia 2017.01.26. 20:51:29

@she_wolf: Nem, nem minden esetben készül értékleltár. Magatehetetlen, eszméletlen beteg vagy nem beszámítható (részeg, demens) betegről készül leltár. Ezt írja elő a jogszabály. Az egész poszt kamu, uszítás. Életszerűtlen. Persze, aláírta, hogy nincs értéke, aztán feljelent. Arról már nem beszélek hogy "pánik roham" mit keres egy sürgősségi osztályon. 20 éve még hisztinek hívták bno kód nélkül. Na jól fel b@szott ez a kamu poszt.

MrX84 2017.01.26. 21:10:11

Na Kedvesem!

Először is. Senki nem kérte, hogy a 17000 forintodat, és a 70.000 Ft-os telefonodat magaddal vidd
a kórházba. Senki. Sikerült felfogni?

Másodszor. Mit keresel pánikrohammal SBO-n? LÁTTÁL MÁR TE BETEG EMBERT? Igen, Te is az vagy.
Valóban. Egy pszichiátriai eset. Akkor úgy kérdezem: Láttál már haldoklót? Nem? Pedig az való
sürgősségire, vagy olyan valaki, aki ellátás nélkül súlyos egészségkárosodást szenvedhet rövid időn belül. Te melyik vagy? Ja értem. Ha nem látnak el, akkor összetöröd otthon anya tányérjait, vagy addig kapkodod a levegőt, hogy begörcsölsz mint a kemotoxos szúnyog. Na igen.

Harmadszor. Örülj drága barátom, hogy nem élünk még abban a világban -ami hamarosan valószínűleg beköszönt-, mégpedig, hogy nem fizettették ki veled az amúgy tök indokolatlan ellátásod díját. Mert hát pánikrohammal SBO-ra menni olyan, mint gyertyagyújtáshoz tűzoltót hívni. Szóval azt üzenném NEKED, és az összes többi facebbukkról meg innen-onnan összesereglett sleppnek, hogy hallgass... Mélyen....

she_wolf 2017.01.26. 21:19:03

@Borsia:
Én rugalmas (már majdnem azt írtam, hogy M.Patikus) vagyok, ha valakinek valamilyen kínja van. De tényleg. Bagatellizálni éppen olyan hiba lehet, mint túllihegni.
Mentem már be saját lábon is, vitt már mentő is, voltam észnél is, teljes tudatomnál, meg félhulla is GM roham után. Mindig készült leltár, mielőtt vackomra vonulhattam (és nem minden esetben ugyanarról az intézményről van szó!), ha egyedül nem voltam teljes mértékben kommunikációképes, a férjem segített.
Úgy tűnik, a poszter egyedül csak vádaskodni képes, és ezen nem éri meg bosszankodnod:(

Borsia 2017.01.26. 21:55:55

@she_wolf: Csak már rohadtul bosszantó, hogy egy kamu posztban hergelik az embereket. Mert minden egészségügyi dolgozó tolvaj, dilettáns, gyilkos. Csak tudnám, hogy akkor miért jön 80-100 ember naponta (azaz közel 3000 ember egy hónap alatt) a sürgősségire. És mindenki tokától-bokáig kivizsgálva. Na befejeztem.

she_wolf 2017.01.26. 22:26:57

@Borsia:
Elhiszem.
A betegek elvárásai a mai kornak megfelelőek, nem egy esteben pedig meg is haladják. A teljestíhetőség feltételei azonban a múlt évezredben maradtak, és az olló csak nyílik, egyre jobban.
Megint valami hajmeresztő dologra készülnek összevonás és költséghatékonyság címszó alatt ezek a gyökerek, és a bukta borítékolható.
A problémát nemcsak az fogja okozni hogy csinálják, hanem az is, hogy éppen most csinálják:
gepnarancs.hu/2017/01/parbeszed-lazar-janos-a-biztonsagos-betegellatast-veszelyezteti/

(Néha belenézek az egyik dokumentumfilm-sorozatba, "A gyógyítás ára" címen fut valamelyik csatornán (talán DigiWorld, vagy NatGeo, nem tudom).
Az elé kéne néhány magyar beteget leültetni, és nézze, hallgassa, hogy mi alapján priorizálnak, és hogy milyen viszonyszámok hangzanak el. Konkrét adatok. A haj hullik tőle.
És nincs alkalom, hogy eszembe ne jutna a számomra már szállóigévé vált mondat, amit itt láttam leírva: "A magyar egészségügy még mindig jólesően emberbarát.")

she_wolf 2017.01.26. 22:28:24

Bocs' a betűcserékért:)

Hórukk 2017.01.26. 23:35:13

@MrX84: A poszter pszichiátriai betegsége pont olyan súlyos dolog számodra, mint számára a te aranyered. Egy dolog, hogy melyik milyen ellátást igényel és ezt az egészségpolitika hogyan rendezi le. Másik dolog, hogy nyilvános eljárásrendet kell kialakítani az értékmegőrzésre és azt betartani, a félreértések elkerülése végett. Ruhásszekrények, széfek, értékmegőrzés... Nem is biztos hogy mindezt ingyen kell biztosítani. De ez egy intézmény dolga kellene hogy legyen, ami a sürgősségi ellátóhelyek forgalmát figyelembe véve ráadásul közérdek.

élhetetlen 2017.01.27. 00:00:58

@she_wolf: Nem én sem egyedül voltam, csak a barátnőmre az várt a párjával, hogy Árpádföldről menjenek át Budára, hozzanak valami hálócuccot, meg hozzák be a vérnyomás csökkentőmet, amit naponta szedtem, de a kórházban nem tudtak adni, hát, nekik sem a fülbevalóm jutott eszükbe. Nem azért, mert nem képesek gondolkodni egyébként, de legalább annyira bepánikoltak, mint én, miután végig nézték, hogy mi történt. Ezt vagy megérted, vagy nem.

she_wolf 2017.01.27. 00:10:08

@élhetetlen:
Megértettelek. A posztert nem, és továbbra sem. A pontosításoddal pláne nem.
Azt el sem tudom képzelni, hogy baleseti trauma esetén mi lenne vele. Valószínűleg világvége.

bubbii 2017.01.27. 00:34:38

@she_wolf: Mostanában ( 3 hónapon belül) 5 alkalommal kísértem családtagot kórházba. Volt , akit hirtelen az ügyeletről küldtek osztályra, volt ütemezett műtétre befekvés. Szóval a körülmények mások voltak, a kórházak is(öt alkalom, 3 ember, 3 kórház, 2 alkalommal volt szekrénybe épített széf) de vagyon leltár nem volt egyik esetben sem. Ebből a szempontból annak nincs jelentősége, hogy nem is tűnt el soha semmi. Csak azt akarom mondani, hogy nem általános a leltár akkor sem, ha nincs széf.

mechanikus körte 2017.01.27. 13:22:23

@bubbii: És adtatok át megőrzésre értéket? Amit magadnál tartasz, az a te felelősséged (ezt a házirendben, helyenként tacepaókon is feltüntetik, elmondja a felvevő nővér is), nem kell leltár róla, mert a kórháznak semmi köze hozzá, akkor sem, ha eltűnik valami. Amit viszont bárkinek a kórházi személyzetből átadsz megőrzésre, arról leltár készül, a te jelenlétedben vagy a kísérőében, aláírással, pecséttel. Olyat is láttam már, hogy az eszméletlen traumasérültet beszállító mentőssel csinálta a kórház a leltárt.

she_wolf 2017.01.27. 13:34:48

@bubbii:
Ezért írtam, hogy nem tudom, a gyakorlatban hogy néz ki a dolog. Mivel foglalkoztatott a dolog, megkérdeztem a férjemet, hogy ő mire emlékszik. Mondta, hogy utolsó két alkalommal, mikor az ortopédiára mentem tervezett műtétre, nem volt leltár. Előző eseteimben viszon igen. Mivel tervezett műtétem eddig összesen 3 volt (és ebből egy egynapos), ezért zsigerből nem számoltam bele.

A poszter csak "papírokat" említ, amin szerepel készpénz összeg. Számomra nem tiszta, hogy ez milyen papír volt. Mert ha felvételes, akkor leltárként szerepelhet rajta/közte érték, de akkor miért másnap kapta meg? És ki leltározott, ki számolta meg azt a pénzt a beteg, vagy a kísérője/képviselője nélkül (ld. @qbr hozzászólását)?
Emittáláskor zárójelentés van, amin viszont ezt nem tüntetik fel. Ha nem zárójelentés volt, akkor viszont nem léphet le csak úgy a kórházból, hogy alá ne írná, hogy önként és saját felelősségére távozott.

Teljesen olyan olvasata van a dolognak, mintha bement volna a poszter héderelni egyet, és másnap sértett, megloptt királylányként sarkon fodulva beintett volna az egész bagázsnak.
Pöpec!

(És csak hogy hozzam a formámat: 17 vagy 18 ezer forintról van szó? Mert fő a következetesség.)

bubbii 2017.01.27. 14:25:12

@mechanikus körte: Nem, nem adtunk át megőrzésre semmit. De nem is jelezte a nővér, hogy van rá esetleg lehetőség, akarunk-e élni vele, mert nincs széf, semmi ilyesmi.

Volt nagyon alapos kikérdezés arról, hogy diéta, szedett gyógyszerek, hoztunk-e, szedje-e a beteg, mire számítsak, mikor vihetem haza ha minden simán megy, szóval sok-sok minden, de az értékekkel kapcs. téma fel se merült egyik részről se. Csak arra akarok kilyukadni, hogy ezt szemmel láthatóan a személyzet se forszírozza, érthető okokból, hiszen extra munka nekik.

Nem tudom, hogy akkor mi a helyzet, ha eszméletlenül kerül be a beteg, ilyen szitut nem láttam és mi sem voltunk ilyen helyzetben.

dayue 2017.01.27. 16:39:02

Én nem értem az itt kommentelőket.

Miért ne fordulhatna elő egy ilyen pitiáner lopás egy kórházban? Teljesen úgy csináltok mintha még soha nem fordult volna elő,hogy eü-s lopkodja a betegek értékeit.Nem tudom miből gondoljátok,hogy csak azért mert valaki az egészségügyben dolgozik egy osztályon akkor még véletlen sem,,,, Dehogynem,a pénz az nagyon nagy úr a szegénység meg még inkább.
Adott egy táska amibe az nem nézhetett bele a kartonozóban aki nem akart,pechére a hölgynek arra járhatott pont egy olyan valaki, aki állatira megörült a táska tartalmának és lenyúlta.Ennyi.Kamera nincs az osztályokon az orvosi helységekben meg pláne,lebukás veszélye minimális.Nem kell ezt ennyire túlragozni,nívós szállodákban is előfordul(t),hogy a személyzet lenyúlja a vendéget ha van rá lehetősége.

drappa 2017.01.27. 18:35:52

@she_wolf:

"A poszt kamu,vagy 2 embernek összesen ennyi esze van"

De miért kell ehhez 'esztelennek lenni? Ha igaz a poszt,egy ott dolgozó személy ajánlotta fel a táska biztonságba helyezését! Te gondolnál arra,hogy eltűnik a cucc belőle? Én egy percig sem.

fekete macska a fűben (törölt) 2017.01.27. 18:54:24

@MrX84:
Mielőtt fennhéjázó, bunkó stílusban minősítesz és kioktatsz valakit, jó lenne ha magadba néznél, s egy kicsit elgondolkodnál, ha van mivel!

és a többi kommentelő:
Mindenkinek a saját betegsége a legnagyobb problémája, mert magának kell végig-élnie.
Valószínű a pánikbetegség is azért kapott bno kódot, mert sok ilyen ember van.
Egy volt kolléganőm is szenvedett ebben. Attól kapta, hogy volt egy barátja, akivel szakított. Ezt, az elhagyott férfi nem tudta elviselni, ezért agyba-főbe verte, megrugdosta. 8 napon túl gyógyuló sérülésekkel került kórházba. Az eset után még 5 évvel is kitört rajta a pánikroham, igaz egyre ritkábban.
Kérdésem, vajon a mai eü. rendszerben, a hajnali órákban, mégis hova lehetne orvosi segítségért fordulni ilyen esetben?

A poszt akármilyen hihetetlennek tűnik, épp oly hihető is.
Van egy rosszul fizetett egészségügy. Aki teheti kimegy külföldre dolgozni kb. 3-szor annyi pénzért.
Az itthoni kórházak vezetése örül, ha valaki jelentkezik az amúgy is emberhiánnyal küszködő, hálátlan nővéri helyekre, s felveszi.
Mindenhol a világban, élnek olyan emberek akik kihasználják a másik ember hiszékenységét, kiszolgáltatottságát -ez nincs rájuk írva- s bekerülnek egy ilyen állásba. Elég, csak 1 ilyen ember 1 kórházban, s megtörténhet a fent leírt eset.

Megjegyzem, egy kis körültekintéssel, mindez elkerülhető lett volna, de utólag már könnyű okoskodni. Ha már megtörtént a lopás, akkor az aláírás mellett megjegyzésként leírtam volna, hogy mi hiányzik a visszakapott cuccaimból, ill a leltárból.
Hiányoltam a posztból, hogy melyik kórházban történt az eset, hogy hitelesebb legyen a történet, ha igaz.

dayue 2017.01.27. 19:25:20

Milyenek a véletlenek!! Nagyjából 3 perce adta le a tévé,hogy a Jahn Ferenc kórház egyik ápolónője ellen lopás miatt eljárást indított a beteg lánya.Itt 3 darab aranygyűrűnek veszett nyoma.

g0826 2017.01.27. 19:39:19

A kórházban nem vállalják az értékmegőrzést , nem vesznek át semmit.Nem jellemző.

she_wolf 2017.01.27. 20:55:02

@drappa:
Ha felajánlotta, seggbe kell rúgni!
Nem munkaköri kötelessége, sem joga ilyen szívességeket tenni. Amennyiben van lehetőség biztonságos értékmegőrzésre (mert egy tájékozatlan beteg életében először van ilyen helyzetben, és egyedül van, nem tudja hirtelen hová tenni az értékeit), felajánlhatja. Itt erről szó sincs. Ez az egész poszt így, ebben a formában csak habverés, mintha nem lenne éppen elég baj a szervezések miatt:(

she_wolf 2017.01.27. 20:59:34

@fekete macska a fűben:
Pánikroham. Tart legfeljebb 30 percig. Biztos nem kellemes. De nem volt egyedül, és nykamba a rozsdás halefot, hogy nem a roham kellős közepén kötött ki a kórházban minimum másodmagával.
Úgy "szeretem", hogy ilyenkor az emberek szerencsétlebn áldozatok, helyzetben hallgatnak, helyzet után meg óbégatnak, mutogatnak.

she_wolf 2017.01.27. 21:08:44

@dayue:
Tudom, hogy előfordul, sajnos:( Elég nagy baj, hogy nem áll rendelkezésre akkora munkaerő tömeg, hogy meg lehetne válogatni, hogy kiket lehet alkalmasnak tartani arra, hogy egy egyébként szép hivatást űzhessenek.
Ha visszaélés, törvényszegés történik, azt nem szabad szankciók nélkül hagyni, úgy gondolom.
De ebben az esetben nem tudok meggyőződéssel a poszter pártján állni.
Senki sem szent, ez így van, és a kísértés alkalmasint nagy úr.
Pontosan ezért is érthetetlen számomra az, hogy a kartonozóban majd jól biztonságba helyezik a cuccot... egy kartonozó nem csomag- és pláne nem értékmegőrző, hanem munkaterület.

És nekem sokat elárul az is, hogy akik a posztert védik is hozzáteszik: "ha így történt..." Sánta ez a sztori az elejétől a végéig, bocs':(

she_wolf 2017.01.27. 21:10:40

@dayue:
Mint fentebb említettem, sajnos, előfordul. De ez nem igazolja a poszter állítását.

she_wolf 2017.01.27. 21:13:38

@bubbii:
"Nem tudom, hogy akkor mi a helyzet, ha eszméletlenül kerül be a beteg, ilyen szitut nem láttam és mi sem voltunk ilyen helyzetben."

Akkor viszont elvileg kötelező a leltár.@Borsia: szavaival:
"Magatehetetlen, eszméletlen beteg vagy nem beszámítható (részeg, demens) betegről készül leltár. Ezt írja elő a jogszabály."

mechanikus körte 2017.01.27. 21:48:44

@dayue: "Milyenek a véletlenek!! Nagyjából 3 perce adta le a tévé,hogy a Jahn Ferenc kórház egyik ápolónője ellen lopás miatt eljárást indított a beteg lánya.Itt 3 darab aranygyűrűnek veszett nyoma."

És megvan már az eljárás eredménye is? Ha én téged feljelentelek, hogy loptál tőlem félmilliót, akkor elkönyvelhetjük, hogy tolvaj vagy?

dayue 2017.01.27. 23:38:03

@mechanikus körte:

Ettől azért komplikáltabb az ügy.És itt volt érték átadás is füzetbe vezetve.

dayue 2017.01.27. 23:40:09

@she_wolf:

Jó, sánta az elejétől a végéig.De akkor magyarázd el miért is sánta.

she_wolf 2017.01.28. 00:29:30

@dayue:
Azért, mert nem tényszerű, pontatlan, csak kérdéseket vet fel, amire a poszter jelenlétének hiányában nincs válasz.
Ezért zavaros, és sánta.
Kezdve azzal, hogy milyen körülmények között és állapotba szállították be, és főleg ki, egészen az intézmény elhagyásáig.

Arra orvos tudna válaszolni, hogy milyen az az elhelyezés, ami így néz ki: "maradjon bent, de ha.... akkor mehet Isten hírével", valamint hogy milyen eljárás az, hogy a beteg reggel felkel, felcuccol, otthagy csapot-papot nagy felháborodásában. Milyen papír aláírásától tették függővé, hogy visszakapja a táskáját?
Minél többször olvasom, annál több a kérdés.

De leginkább a legelejét nem értem. És ha befektetik akár csak megfigyelésre is, az nem osztályos elhelyezés? Papírmunkával jár még hajnali/éjjel 3-kor is.

fekete macska a fűben (törölt) 2017.01.28. 10:22:40

@she_wolf:
Nem tudom milyen érzés a pánikroham, mert Én még sosem éltem át. Csak láttam, de az is elég ijesztő volt.

yogosan 2017.01.28. 10:53:19

Azt a novert kellett volna elokapni aki ejjel elvette megorzesre a taskat. Vagy ez az volt?

dayue 2017.01.28. 23:33:21

@yogosan:
"Vagy ez az volt"?

Ezt nem derül ki a posztból.

mechanikus körte 2017.01.30. 17:42:41

@she_wolf: "Arra orvos tudna válaszolni, hogy milyen az az elhelyezés, ami így néz ki: "maradjon bent, de ha.... akkor mehet Isten hírével""

Pánikroham nem indokol kórházi elhelyezést, teljesen jogos volt az orvostól az, hogy ha jön ellátásra szoruló beteg, akkor a posztoló át kell, hogy adja az ágyat. Valójában nyugodtan távozhatott volna a kísérőjével.

MrX84 2017.01.30. 18:01:16

Itt a PONT! Hát vegyük már észre Kedves Egybegyűltek, hogy fennkölt filozófiák helyett (van leltár kontra nincs leltár) az alap probléma az, hogy ennek a betegnek ezzel a problémával akkor és ott semmi képen nem kellett volna megjelenni SEM. Vagy a magyar egészségkultúra ennyire gyatra, vagy mi magyarok vagyunk ennyire hülyék, de sajnos 99%-nak gőze nincs, milyen problémával mikor, és hova forduljon. Természetesen utólag a rosszkor rossz helyre fordulók verik legjobban a mellüket, hogy azonnal, de nyomban miért nem kaptak kellő ellátást...
Amíg a sürgősségi a marhasággal odaforduló betegtől lesz eldugítva, ne varrjunk már 5x nagyobb terhet a nyakukba mindenféle leltárral...

MrX84 2017.01.30. 19:16:47

Inkább arra kell stratégia, hogy a hülyéket hogyan lehet otthon tartani...

she_wolf 2017.01.30. 19:54:46

@mechanikus körte:
Ezért érdekelt volna, hogy egyáltalán hogy került egy kórház sürgősségi osztályára. Beszállították, írja a poszter. Ki? És miért?
Annyi kórházi ágy van, akkora személyzettel, hogy simán el lehet hédereltetni a beteget egy kórteremben reggelig, ellátással, papírmunkával?

Panaszt fogok tenni, mert velem még soha, sehol nem kivételeztek ilyen módon:P Ha befektettek, ott is kellett maradnom. Napokig! Botrány!:)

(De én már tudom, hogy mi történt: ez egy hallatlan összeesküvés volt, ami direkt a poszter telefonjának és készpénz vagyonának megszerzésére irányult.
Bár nem kellett volna, beszállították a kórházba, ahol erőszakkal elvették az értékeit, majd ellehetlenítették annyira, hogy panaszt nem téve, megkárosítva és fülét-farkát behúzva inkább elhagyta a tettek színhelyét.
Igen. Csakis ez történhetett. Az ügy még nincs teljesen felderítve, mert még nem tudni, hogy milyen körülmények között került egy bűnözői kör markába az áldozat. Egyelőre az is vizsgálat tárgyát képezi, hogy a barátnőnek milyen szerepe van ebben az egészben, amennyiben nem ő fuvarozta az áldozatot a kórházba. Az ügynek még nincs vége, kövessenek bennünket a Praxis csatornán, szeretettel várjuk Önöket!)

Leteszem a hajamat:)

Titus_sb 2017.02.21. 15:37:19

@MrX84: és ha a beteg pl. Az orvostól tudja meg hogy nincs fizikai probléma, "csak" pánikrohama volt? Az alany otthon nem kap levegőt, ver a szíve, elmegy a kép, kifordul a világ a sarkából. Honnan tudja, hogy nem infarktusa van épp?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása