Nem bírok élni ezzel a fájdalommal

2016.12.11. 06:00

young-sad-woman_1.jpegHa valaki mégis tudna segíteni abban, merre folytassam, megköszönném, mert így nem lehet élni. Bár nehezen tudok távolabbra eljutni már, mert ülni egyáltalán nem, állni és sétálni is csak rövid ideig sikerül.


Tisztelt Cím!

 

Horváth Ildikó vagyok 55 éves. Szeretném veletek megosztani az elmúlt 16 évem kálváriáját, amit persze a saját hülyeségem indított el, de ez most mellékes. Orvostól orvosig jártam problémámmal az ideggyógyászati a pszichiátriai a reumatológiai az ortopédia-traumatológiai osztályok között Sopronban, majd a budapesti Gerincklinikán is. Magánrendeléseken és kórházi rendeléseken is számtalanszor jártam, de bárhova mentem, sehol nem vettek komolyan, s mindig rosszabb állapotba kerültem a sorozatos félrekezelések miatt.

 

Sajnos 2000 év nyarán felkerestem egy csontkovácsot Teleky Sándort, enyhe felső háti és egy régi sportsérülésből eredő nyakcsigolya-elcsúszás panaszokkal. Ő bivaly erejével, 1 mozdulattal elnyomta a helyéből a jobb oldali csípőlapátomat, előre, befelé, felfelé, úgy hogy a másik oldalt lefogta.

 

Jelenlegi panaszaim ekkor kezdődtek.

 

Jobb csípőlapátom szeméremcsontom előrejött, egész jobb felemmel együtt, vállam előre lebillent, ágyékomban az íny kb 1,5-2 cm-t megnyúlt. Elvesztettem egyensúlyom, megrövidült a jobb lábam s befelé fordult, két felemet külön éreztem, mintha kihúzták volna a gerincemet középről, csavarodó érzéssel húzott az izomtónus… eldeformálódtam.

 

Nem tudván kihez forduljak a háziorvoshoz mentem. Összehasonlító röntgen készült, amely nem jelzett változást. Megjegyzem, láb csípő és derékfájdalom híján, lumbális gerinc-felvétel azelőtt sosem készült rólam, s ma sem tudom mit-mihez hasonlítottak.

 

A pszichiátriára kerültem, mert ez iszonyú szinte elviselhetetlen érzés volt. A lelki gyógyszerek nem oldották meg a problémát. Innen a reumatológiára irányítottak, de a kezelések általános gerinc-torna csak fokozták a kínjaimat. Próbáltam kialakult mozgás-korlátozottságommal, becsavarodó fullasztó érzéseimmel együtt élni, életvidám optimista természetem a visszájára fordult. Sajnos nem mertem tovább menni problémámmal, mert rám sütötték, hogy képzelődöm


.
2004-től 2010-ig (a drasztikus kezelések és méregdrága táplálék-kiegészítők ellenére) folyamatosan kiújuló mellrákkal kezeltek. A 9-ik kiírt daganateltávolító műtétemet 2010-ben visszautasítottam, mert elegem lett.

 

2014-ben gerinc-panaszaimmal, jobb ágyékba, jobb hátsó combba ülőgumóba sugárzó fájdalmaimmal felkerestem egy gyógymasszőrt aki a 3-ik kezelésen egy rövid vibrációs masszírozással tovább billentette a jobb csípőmet előre, s szinte felcsavarta a gerincemet.

 

Az ideggyógyászaton majd az ortopédián MR vizsgálat készült: gerincen lumbálisan jobbra convex scoliosis fokozott sagittális görbületek, L4 csigolya hátsó alsó pereme alatt a középvonalban mindkét szekvencián 15x10 mm átmérőjű degeneráció, Th9-12 csigolya csavarodása, porckorong deformitás, csípőízületen kezdődő kopás… megint csak a lényeg maradt le.

 

Ekkor sem vették észre a keresztcsonti-csípő mozgatóideg sérülésemet, s a reumatológián ezután kiírt újabb kezelések, tornáztatás, úszás, gyógyfürdő csak fokozták a kínjaimat, instabilitásomat.

 

2015. februárban a jobb csípőmre kapott interferencia, ülő helyzetű mágnes kezelés után, nagyot roppant egy csigolyám a csípőm alján, s a jobb csípőlapátom még előbbre billent szeméremcsontom még előbbre jött. Áprilisban, tornázás közben a gerinc-csavarodástól, nagy durranással kijött a helyéből a jobb lábam, néhány nap múlva az egész csípőm is éreztem balra tolódik, majd megtalálta új helyét a lábam. Azóta a bal csípőm sokszor roppan, kattog. Sokáig az alsó és felső felemet külön éreztem. A traumatológián 10 nap múlva egy röntgen felvételből megállapították, hogy helyén van a lábam. Aztán már nem foglalkoztak velem, mondván nekem nincs mozgás-sérülésem, bár látszott a jobb ágyékom teljes előre esése. Tény, hogy így is minden tökéletesen kimozgatható volt, az örökletesen laza szerkezetű ízületeim kötőszöveteim miatt. Újra az ortopédiára küldtek ahol 3-szor visszarendeltek majd újra lepattintottak.

 

2015. októberben az ideggyógyászaton újra kiírt MR vizsgálaton végre kiderült a jobb keresztcsonti 2 szelvény 7 mm-es degeneratív elváltozása, ami már előzőleg is ott volt, csak nem írták le. A jobb combnyak mentén laterálisan folyadéksávot jeleztek, a háti gerincen két irányú csavarodást.

 

A rokkantosításomat kezdeményeztem, mert munkaköröm lakóhelyemen megszűnt s felmondtak.

young-sad-woman_1.jpeg

2015. november 7-én Győrből haza felé rehabilitációs felülvizsgálat után a vonaton elfeküdtem, majd oldalfekvésben felkönyököltem, s nagyot roppant a gerincem kb. a derekam fölött is. Mikor ezután lábra álltam, jobb lábamat befelé húzta a görcs, s bal lábammal akaratlanul keresztbe léptem. Akkor úgy éreztem combfejnél csigolyán át valami megcsavarodott, mindkét oldalt érintve. Iszonyú érzés volt. Azóta napról napra egyre rosszabb állapotba kerülök. Úgy érzem, feszítő érzéssel először kibillen jobbra-előre a jobb csípőlapátom, mire a csigolyáim szétnyílnak, majd oldal mozgásra egymásba csavarodnak.

 

2016. januárban a budapesti gerincklinikán kértem vizsgálatot. 6 óra várakozás után az ott készült röntgenfelvételekből nem állapítottak meg műthető elváltozást, vagy csípőproblémát ami a csigolyáim kóros egymásba csavarodását egyáltalán jelezte volna. Enyhe ívű lumbális scoliosist írtak le s a reumatológiára irányítottak újra. (Egy várakozó betegtársam akivel beszélgettem megjegyezte: látom előre esett a jobb lábad)

 

2016. márciusban a balfi reumatológiára csak orvosi szakvéleményért mentem a megítélt B1 kategóriás rehabilitációs ellátásom módosíttatására. Gerinc és csípőtornára, villanykezelésre kaptam újra beutalót.

 

A villanykezelést már nem mertem, de 1 egyéni gyógytornát sajnos bevállaltam június 23-án.1 gyakorlat után (gerinc-csípő csavarás oldalfekvésből felhúzott térddel) jobb combfejnél éles felszúró, gerincemben alulról a hátam közepéig éles csavaró, hasító fájdalmat éreztem, ami felnyomta a gerincemet, gyomromat, hányinger jött rám, elsírtam magam (közben a gyógytornász engem cseszegetett, hogy azért tartok itt mert semmit nem akarok végig csinálni, s a lapos cipőmet bírálta amiben a legjobb volt a járás) Pár nap múlva a feszítő érzés módosult, csigolyáim elmozdultak, kórosan csavarodnak tovább, csak már nincs hova (átfordult vagy eltört a csigolyám?) Úgy érzem szétmegy a gerincem, hátulról nézve több helyen megtöredezettnek látszott a hátam közepéig, elvékonyodott. Mindkét combtőnél elkötő érzés volt. Azóta nem tudok nadrágot, zoknit felvenni, mert a mozdulattól kibillen kifordul előre-oldal-kanyarban a jobb felem. Majd éreztem combjaimról letekeredtek az izmok, térdem felett összetorlódtak megkeményedtek. Jobb ágyékban összeakadó elviselhetetlen érzés szúró fájdalom van, amely a szeméremcsontomat húzza előre lefelé a jobb oldalon, néha mindkét ágyékomat húzza előre. Jobb lábam a szeméremcsont alatt előre akar kifordulni alólam, bal lábam a bal oldalamon kifelé. Lábaim combjaim elgyengültek elváltoznak. Minden csípő és combizmom rosszul húz, mintha a lábtartó csigolyám összeakadt volna lábaimmal. Jobb csípőm előre, bal csípőm oldalra, jobb vállam általában előre záródik ki, jobb mellkasommal együtt. Mindenem fáj, több irányban húz, csontjaim ropognak. Instabil és mégis gúzsba kötő, kitekeredett, csavaró, rángató érzéseim vannak, szétrepedek. Kóros gerinc és csípő-csavarodásom szétszedik belső szerveimet is. Ideges nyugtalanság gyötör pszichés zavarokkal, melyeket pirulákkal elnyomni nem lehet.

 

Újra ideggyógyász és ortopéd orvos vizsgálatát kértem, bár tudom, hogy segítség már nincs, csak azt szeretném elérni, hogy B1 kategóriás ellátásomat kedvezőbbre módosítsák.

 

2016. júliusban készült röntgen már nagy ívű mérs fokú jobbra c scoliosist mutatott. Szeptemberben újabb gerinc és csípő MR, majd a diagnosztizált csigolya-elváltozások miatt kontrasztanyagos gerinc MR vizsgálat készült. A Th9 és 12-es az L1 és 4 csigolyán, az S2 szelvényen anyaghalmozódás látható. Összességében az alsó háti és lumbális csigolyatestekben a keresztcsonti 2 szelvényen a hátsó régiókon, mindkét oldalt érintő kisebb nagyobb elváltozások vannak, melyek méretei a 8 mm-től a 17 mm-ig terjednek. Az L4 csigolya 17 mm-es elváltozása a széli részén gyűrűszerű. Vélemény: Discopathia intervert, ThX-XII, és az elváltozások növekedése miatti daganat-gyanú.

 

A csípőben a jobb oldali combfej-nyak határon gallér osteophyta van. Jobb oldalon 3 helyen, a bal oldalon 1 helyen látható T1-n jelszegény, T2-n mérs jelszegény csontelváltozás ami az 5 mm-től a 10 mm-ig terjed, s a gócok zsírlenyomásos képeken mérsékelten jeldúsak.

 

Csontizotópos vizsgálatra küldtek kórelőzményeim miatt, de ott a daganatos eredetet kizárták. A vibrax masszírozástól már futó daganataim 2014-ben az ortopédián felírt Xilox fájdalomcsillapítótól felszívódtak.

Nem tudom ki lenne az az igazságügyi orvosszakértő, aki végre legalább elismerné, hogy ez nem 45%-os egészségromlás, amivel nem hogy dolgozni, lassan már létezni sem tudok. Rettenetes így vegetálni, 36 év munkaviszony után havi 34015 Ft-ból élni. Érthetetlen számomra, ha már segíteni nem tudnak, miért nem lehet eutanáziát kérni, hogy az ember szabaduljon a szenvedéseitől.

 

Állítólag az a baj, hogy hibás csípővel születtem. Csak akkor azt magyarázza el nekem valaki, hogy szertornáztam velem született koordináció-zavarral 7 évig versenyszerűen, és még 21 évig különböző kondi-tornákon? Soha derék csípő és láb fájdalmat a csontkovács kezelése előtt nem ismertem, nagyobb terhelésre, cipekedéskor jelentkező felső háti és nyaki panaszaim voltak. 39 évesen szuper-hajlékony voltam hátrahajlásban elértem a lábaimat, minkét oldali spárgába lementem fájdalom nélkül.

 

Persze én azért sejtem mi lehet a bajom: -A csontkovács kezelése után, fel nem ismert keresztcsonti-csípő és mozgatóideg sérülés utáni, nem megfelelő kezelésektől és tornától már többszörös további sérülések miatt, az L5 csigolyám combnyaknál összeakadt a jobb lábammal s a csavarodás megroppantotta a gerincemet. A folyamatosan nyúló sérült csípőízület szalagja az izmok sorvadása elváltozása az idegek sérülése miatt, rácsavarodnak az L5 csigolyára mindkét oldalt érintve, s kihúzzák a helyéből. Az utolsó gyógytornán végzett gyakorlat hatására, az elmozdult s rögzült újabb statikai változás már kibírhatatlanná vált, eltöri a csigolyáimat, szétrepeszti a csípőmet, s már a vállamat, nyakamat az agyamat is húzza csavarja.

 

Ha valaki mégis tudna segíteni abban, merre folytassam, megköszönném, mert így nem lehet élni. Bár nehezen tudok távolabbra eljutni már, mert ülni egyáltalán nem, állni és sétálni is csak rövid ideig sikerül. Persze feküdni sem jó már, főleg utazás közben nem, mert szétrázza a gerincemet.

 

Üdv: H.I.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rókaregeróka 2016.12.11. 09:33:02

Konklúzió: megcsinálom, amit az orvos- ha nem hiszek neki, akkor amit több orvos egybehangzóan- állít, és nem járkálok ismeretlen emberekhez, akik ismeretlen papírokkal állítják, hogy csodát tesznek.

Jobbulást kívánok!

defné 2016.12.11. 19:10:43

OLvasom,de egy kukkot sem értek.Most mi van a beteggel? Elmagyarázná nekem valaki,hogy most a hölgy szétesett,vagy mi történt vele?

she_wolf 2016.12.11. 19:45:27

@badger:
(A rám vonatkozó bekezdések miatt hálás köszönetem Neked a linkért!)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2016.12.11. 19:52:55

Jesszusom. ennyire dekoratívan megfogalmazott kórtörténetet én még nem láttam, ha ezt szóban is elő szokta adni a beteg akkor nem csodálom, hogy nem talál orvost a bajaira.
gyakorlatilag itt 3 oldalban le van írva egy nagyon szubjektív kórtörténet anélkül, hogy a legminimálisabb használható információt is adna a beteg magáról és betegségéről.
"Ő bivaly erejével, 1 mozdulattal elnyomta a helyéből a jobb oldali csípőlapátomat, előre, befelé, felfelé, úgy hogy a másik oldalt lefogta" iliosacrális ízület mobilizálása. klasszikus dolog, nem lehet evvel az ízületet kificamítani, ugyanis lazán kibír 500 kiló húzóerőt (vagy még többet is, a súllyal való guggolás világrekordja kb 600 kiló). a gond ezzel az, hogy egy sérült porckorong ki tud szakadni és porckorongsérvje lesz a betegnek. ezért ilyet csak alapos előzetes vizsgálat után szabad csinálni.
"keresztcsonti-csípő mozgatóideg sérülésemet" na ilyen csak a mesében van. a csípőt nem mozgatja egy keresztcsonti ideg sem. az L2-3 a csípőhajlításért, az L5 meg az abdukcióért felelős.
"az L5 csigolyám combnyaknál összeakadt a jobb lábammal s a csavarodás megroppantotta a gerincemet. A folyamatosan nyúló sérült csípőízület szalagja az izmok sorvadása elváltozása az idegek sérülése miatt, rácsavarodnak az L5 csigolyára mindkét oldalt érintve, s kihúzzák a helyéből" mi van???? az L5 csigolya az S1-el ízesül, az a csípőlapáttal, annak része az acetabulum (csípőízületi vápa), az ízesül a combfejjel az meg a combnyakkal - innen látszik, hogy az L5 csigolya messze van a combnyaktól, így aztán össze se tudnak akadni.
egyébként a tévelygések elkerülése végett: az ágyék az a derekunk (ágyéki gerinc) a lágyék meg a combhajlat (lágyéksérv).
összegzésként:
milyen a jelenlegi neurológiai státus: van-e valamilyen objektív parézise (izomgyengeség) vagy érzéskiesése?
az utolsó MRI vizsgálatnál készült-e STIR-sekvencia (ez egy olyan képalkotás ami a fokozott csontaktivitást mutatja, jó pl a törések kimutatására)
készült-e DEXA (csontsűrűségmérés)?
miáltal a beteg előzményében szerepel egy emlőtumor, ami igencsak szeret csontmetsztázisokat adni, és a szcintigráfia ellenére azt mondanám, hogy metasztázisai vannak és minden egyes roppanás amit érez egy kicsi patológiás törés lehet.
az L4 csigolyában lévő elváltozás elég nagy és jól megközelíthető. és megmondom őszintén vennék belőle egy biopsziát. kis műtét narkózisban (extrém esetben lokálban). össz-vissz 10-15 perc. a próbát meg elküldeném histológiára és megmondják, hogy az MR vagy a szcintigráfia mond igazat.
esetleg lehetne valami tumormarkereket is nézegetni, hogy emelkedettek-e.
ha minden negatív akkor szépen csinálnék egy facetta (kisízületek a gerincen) infiltrációt az egész fájdalmas szakaszra és ha az sikeres akkor egy termokoagulációt (egy elektromos tűvel megégetik az ízületek tokját így azok hosszú időre érzéketlenek lesznek - nagyon jó degeneratív derékfájásra).
esetleg egy korszett se lenne rossz.
meg elmenni egy ortopédhez hátha egy csípőprotézis is indikált lenne.

Rókaregeróka 2016.12.11. 20:01:48

@defné: elnyomták a medencéjét, a csontkovács, - szerinte, bár az orvosok szerint úgy született, hogy nem volt rendben, de ezt cáfolja, hogy a csontkovácsig szertornázott is-, utána a helytelen terhelés miatt minden kezdett széjjelcsúszni, elkopni, félreállni, csak hogy működjön.
Mára ezek a kopások már annyira fájnak, hogy eutanázián gondolkodik a levélíró: nah ennyi a zanza.

Rókaregeróka 2016.12.11. 20:04:45

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Igen, ez az "én nem hiszem, hogy tumoros" elég emberi-ergo esendő vélemény. Láttunk már karón varjút, meg a fordítottját is :)

Tempus.Anh 2016.12.11. 21:14:43

Az alapján, amit leír a beteg, nem is biztos, hogy humanoid...

pöre 2016.12.11. 22:47:13

@Tempus.Anh: Legjobb poén ever. Kész vagyok tőle... :D Kösz!
A posztolónak szerintem pszichiáterre is szüksége lenne. Vagy csak arra...

Anna King 2016.12.11. 23:04:26

sosem ertettem hogy mernek az emberek csontkovacshoz menni. nekem is van gerincservem, mutet helyett evekig gyogytornara jartam es ha eleget mozgok, azota is rendben van, de... nincs az a penz amiert megengednem hogy barki (barmit igerjen is) ide-oda rangassa a gerincem

Advanced Flight 2016.12.11. 23:12:04

@Tempus.Anh: hát mintha gumiból lenne vagy ilyesmi....
Sajnálom, de kb. a felétől már hangosan röhögtem ezen a leíráson. Mintha egy Örkény-egypercest olvasnék.

Mr. Alkohol 2016.12.12. 00:19:29

Én elhiszem, hogy nagy fájdalmaktól szenved a páciens, de...
1. Ha szertornázott évekig, az fokozott fizikai igénybevétel a testnek, azon belül a mozgásszerveknek. Egy (vagy több) sportolás közben szerzett sérülés idősebb korban tud nagy problémát okozni. Főleg, ha kezeletlen, ha fiatalon nem tulajdonított neki jelentőséget, ha fontosabb volt egy verseny... :(
2. Sajnos az emlőrák tényleg a csontokban okoz áttéteket, elviselhetetlen fájdalommal (családban volt rá példa). Nem biztos, hogy a "csontkovács" követett el olyan műhibát, aminek az lett az eredménye, hogy a jobb lábát abszolút nem tudja mozgatni, tartani a beteg.
3. Azt még elhiszem, hogy a helyi SZTK rendelőben - pl. a reumatológián - nem veszik komolyan a panaszokat, de hogy sehol sem??? A mai képalkotó diagnosztikák mellett nem hiszem el, hogy egy lelet sem mutatta ki azt a súlyos elváltozást, amitől ennyire szenved a beteg! Talán még a rák által megtámadott részeknek is látszódniuk kellene.
4. Szerintem a gyógytornászok, masszőrök többsége nagyon kíméletes, és ha fájdalomra panaszkodik a vendég, akkor azonnal abbahagyják a kezelést. Akinek van valamilyen alapbetegsége, vitt leleteket, annál meg tudják, hogy mit nem szabad csinálni/végeztetni a pácienssel.
5. Ha a posztíró valaha aktív sportoló volt, akkor az átlag civil embernél jobban kell ismerje az emberi test (főleg a sajátja) működését. Ha úgy érezte, hogy pl. a gyógytorna nem tesz jót neki, akkor szólnia kellett volna, hogy "ez nem megy, álljunk le", nem pedig fogakat összeszorítva végigszenvedni az egészet. Aki ilyen helyzetben úgy reagál, hogy "maga lusta, nem akarja megcsinálni, stb.", azt meg azonnal ott kell hagyni.

Mr. Alkohol 2016.12.12. 00:24:39

Egy gondolat a végére: azt, hogy valakinek szemmel láthatóan kibillen valamilyen irányban a csípője, megrövidült a lába (szerzett csípőficam), hétköznapi mozgásformákat (pl. cipő bekötése) nem képes elvégezni, akkor nem hiszem, hogy ne próbálnának pl. műtéttel javítani rajta.

Az más - és sajnos, ezt nem tudom kétségbe vonni - hogy a rokkantosításnál nagyon kíméletlenek, ha csak lehet, nem adják meg a megfelelő "státuszt" a betegnek, hogy minél kevesebbet kelljen neki fizetni. :(((

Nnegyzet 2016.12.12. 02:24:23

Hát a posztoló stílusa alapján nincs az a doktor, aki szívesen elvállalja. Típikusan az a fajta aki bármi van elégedetlen, és lehetőleg valamiért feljelent.

Taylorandhoffer 2016.12.12. 02:53:20

csak benézek...posztolón kívül az összes gyík (magamat is beleértve). Segítséget kért, nem hülyéket.

GMS 2016.12.12. 03:28:26

Annak idejen csontkovacs helyett, aki anatomiai ismeretekkel alig rendelkezik, kiropraktorhoz kellett volna menni. Utobbi orvosi diplomahoz kotott. De most mar....ki tudja. Az allatorvosi lo tipikus esete. Gyogytornan pedig nem sirtam volna, hanem ha valoban faj, otthagyom a fenebe azonnal. Az orvos, terapeuta nem erzi a fajdalmadat, csak te magad. Es valoszinuleg azt is tudod, hogy ez rossz fajta fajdalom. Jo pl.az, ha vmi gyogyul es ugy faj.

VaradiJanos 2016.12.12. 07:53:54

Az eutanázia csak harmadik félnek tilos.... Természetesen inkább próbálja meg "benézek...." hozzászóló javaslatait!

Anna King 2016.12.12. 08:52:44

ha vegigjarta az orszag osszes hivatalos es nem hivatalos forumat a panaszaival, miert gondolja hogy az interneten, total amatörök között talalja meg a szent gralt? itt max kamillateat vagy egy ujabb kuruzslot fognak ajanlani. szerintem orvos.

John Doe3 2016.12.12. 08:57:30

"ágyékomban az íny kb 1,5-2 cm-t megnyúlt" Az íny a szájüregben van, nem az ágyékban (?). Talán ínra gondolt a posztoló. Az meg szvsz nem nyúlik 1,5-2 cm-t (hanem szakad). Pszichoterápiára volna szüksége, de a siker nem garantált (jn). A használt terminológia (pl. "jobb vállam általában előre záródik ki, jobb mellkasommal együtt") komoly konfúzióról árulkodik, ez megnehezíti az orvos-beteg kapcsolatot. De komoly testképzavar is van a háttérben (" az agyamat is húzza csavarja").

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.12. 09:13:55

@pöre: én csak féléven át fetrengtem, egy a CT eredménye szerint elmozdult csigolya miatt. Amikor valaki végképp reménytelenül él át hasonlót... nem kéne gúnyolódni rajta, különösen nem a magukat orvosnak képzelő és beállító alakoknak. :(
(Utóbbi nem neked szól - sajnos az ilyen "orvosok" miatt nem hisz sok beteg az őt kezelő humanoidoknak)

Pierr Kardán 2016.12.12. 09:40:15

Egy ismerősöm gerincfájdalmai miatt évekig járt reumatológushoz, csontkovácshoz, gyógymasszőrhöz, de semmi se segített rajta, pedig százezreket költött a kezelésekre.

Aztán egyszer egy menedzserszűrésen kiszúrták, hogy vastagbélgyulladása van. Két hónap alatt kikezelték, onnantól az életben se fájt többet a gerince. (Merthogy addig se az fájt, csak oda sugárzott a fájdalom.)

Férfiak esetében vesegyulladás, vesekő esetén a herezacskóba sugároz a fájdalom, de ennek ellenére senki se akarja levágatni a zacskóját (legalábbis remélem :-))

pöre 2016.12.12. 09:44:18

@Hóhér az utolsó barátod: Igazad van, nem illik valakinek a mentális állapotán gúnyolódni. Nem kétlem, hogy a posztolónak vannak fájdalmai, de amit itt leírt az nagyon komoly mentális problémákról árulkodik. Ahogy azt előttem is jelezte valaki, teljesen konfúz, amit ír, szerintem nem egy esetben szinte paranoiás gondolatai vannak. Arról nem is beszélve, hogy anatómiai képtelenség, amiket itt elmesélt. Szóval továbbra is azt gondolom, hogy a pszichiáter/pszichoterápia lenne a legjobb megoldás, mellette persze kezelni kellene a fájdalmát is. Jó kérdés, hogy vajon a fájdalomtól és annak nem megfelelő kezelésétől került-e ebbe a mentális állapotba, vagy ez egy korábbi probléma és emiatt látja ilyen irracionálisan a helyzetét.
Továbbra is tartom, hogy @Tempus.Anh kommentje jó poén volt, ha úgy tekintesz erre az írásra, mint egy fikcióra... Mert én még ebben sem vagyok biztos, hogy nem az...

benőjenő 2016.12.12. 09:46:06

nekem kicsit olyan, mintha a posztolónak ugyan valóban lenne némi mozgásszervi problémája, de erre már annyira rácsavarodott, hogy most már olyat is érez, ami nincs
"Majd éreztem combjaimról letekeredtek az izmok, térdem felett összetorlódtak megkeményedtek. Jobb ágyékban összeakadó elviselhetetlen érzés szúró fájdalom van, amely a szeméremcsontomat húzza előre lefelé a jobb oldalon, néha mindkét ágyékomat húzza előre. Jobb lábam a szeméremcsont alatt előre akar kifordulni alólam, bal lábam a bal oldalamon kifelé. Lábaim combjaim elgyengültek elváltoznak. Minden csípő és combizmom rosszul húz, mintha a lábtartó csigolyám összeakadt volna lábaimmal. Jobb csípőm előre, bal csípőm oldalra, jobb vállam általában előre záródik ki, jobb mellkasommal együtt."

Ez mi? :o Szóval szerintem itt elsősorban kellene egy komolyabb mentálhigiénés újrahuzalozás...de sajnos olyat TB-ben nem kap az ember :(

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.12. 10:10:24

@pöre: egyáltalán nem biztos, hogy van egyéb mentális gondja azon túl, hogy tíz-tizenöt éve állandó fájdalommal él és senki sem tud és akar segíteni rajta.

Tempus.Anh 2016.12.12. 10:30:43

@benőjenő: Ezt szaknyelven coenestopathiának nevezik :(

valamilyennev 2016.12.12. 11:03:09

Szerintem a sztori kamu.

Ha meg nem:

Aki ennyire tudja hogy pontosan mi a baja, az meg tudja határozni saját magának, hogy milyen gyógytorna segít...

"cipekedéskor jelentkező felső háti és nyaki panaszaim voltak. 39 évesen szuper-hajlékony voltam hátrahajlásban elértem a lábaimat, minkét oldali spárgába lementem fájdalom nélkül."

Ilyen tünetekkel mi a francnak mogzattatja ki valaki a csípőjét BÁRKIVEL??!! Ehhez fokozottan hülyének kell lenni!

badger 2016.12.12. 11:17:28

Amikor a mentális betegség találkozik egy szomatikus problémával

to:rppapa 2016.12.12. 12:34:06

"én csak féléven át fetrengtem, egy a CT eredménye szerint elmozdult csigolya miatt." Vagyis a CT kiutatta az elváltozást. Az, hogy fél év kellett, mire CT-re került sor, lehet az addigi kezelőorvosok hibája is, lehet a magyar egészségügy objektív helyzetének következménye, ezt ennyiből megitélni nem lehet. De a lényeg: a CT kimutatta! A posztoló szerint viszont a képalkotó eszközökkel végzett többszöri vizsgálat sem mutatott ki olyan rendellenességet (a veleszületett csípőproblémán kívül), amiket bemesél magának, illetve az őt meghallgatóknak.

Ajtony 2016.12.12. 12:48:32

@Anna King: Tökéletesen igazad van! Kétnapos gyorstalpalón bármekkora bunkó kaphat egy papírt arról, hogy ő immáron már csontkovács. A legtöbb derék-probléma megfázással kezdődik, a gyulladásos időszakban csak a "valódi orvos" által felírt, a területre ható fájdalomcsillapító/nem szteroid alapú gyulladáscsökkentő és ha szükséges, akkor a területre legjobb görcsoldó jelent megoldást. Ezek nélkül simán összejöhet egy igazi becsípődés, ami már második fokozat. Ezen a helyzeten egy csontkovács csak rontani tud. Amennyiben már kimutatható a degeneratív változás, akkor meg még tolókocsiba is vághatja az embert.

Anna King 2016.12.12. 13:01:25

@Ajtony: ezert nem ertem az emberek miert kiserleteznek kuruzslokkal. amikor elment hozza meg nem volt olyan rosszul hogy vegso elkeseredeseben ment volna...

pöre 2016.12.12. 13:16:19

@Hóhér az utolsó barátod: A lényeget tekintve teljesen mindegy, hogy a tyúk volt előbb vagy a tojás. Súlyos mentális problémája is van, ez egészen biztos.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.12. 13:21:18

@to:rppapa: félreértesz. Megfájdult, egy hét múlva sürgősséggel jutottam be CT-re (akkoriban még nem kellett hónapokat várni e t ős és akut fájdalommal) és utána volt még közel fél év, míg majd megdöglöttem, mert alig ható fájdalomcsillapító felírásán túl semmit sem tudtak vagy anartak tenni a dokik. Aztán egy deszkán töltött éjszaka helyreugrott az, ami el volt mozdulva. Azóta csak a hosszabb üldögélés okkz gondot.

Kicknick 2016.12.12. 13:41:38

Na küldök egy számsort, az ilyeneken segiteni szokott : 4257267767

havaz.petty.rianás 2016.12.12. 13:42:42

A beteg anatómiailag tájékozatlan, leírásai az igazi problémáját érthetetlenné teszik, és az orvost nem segítik. Próbáljon kevésbé plasztikusan fogalmazni, ne akarjon anatómiai részletekbe belemenni, (mi hova csúszott, hova csavarodott fel) hanem a fájdalmát pontosan behatárolni, és azokat az mozdulat-fájdalom kapcsolatokat elmondani, amelyek a legjellemzőbbek. Hagyja az orvost gondolkodni.

Mielőbb radiológiai vizsgálat javasolt, metasztázis kizárása érdekében (felszíni vagy reaktív).
Emelkedett szérum kalcium-, foszfát-, illetve alkalikus foszfatáz- (ALP-) szint bemérése.

Amennyiben ezen indikációk igazoltnak tűnnek, biopszia.

Amennyiben nincs metasztázis, akkor neurológiai eset.

Minden betegnek joga van a fájdalomcsillapításhoz.

havaz.petty.rianás 2016.12.12. 13:45:59

Általános megjegyzés: csontkovácshoz gerincfájdalommal nem okos dolog menni, helyrehozhatatlan sérülést is okozhat.

havaz.petty.rianás 2016.12.12. 13:54:15

@benőjenő: alapos olvasással, sok-sok türelemmel azért lehet valamit kibogozni:

Majd éreztem combjaimról letekeredtek az izmok, térdem felett összetorlódtak megkeményedtek.
>ilyen nem nagyon történik külső behatás nélkül, de ha megtörténik, akkor az adott személy szimlán elájul a fájdalomtól. Ez inkább idegprobléma.

Jobb ágyékban összeakadó elviselhetetlen érzés szúró fájdalom van,
>Medence, kopott ízület?

amely a szeméremcsontomat húzza előre lefelé a jobb oldalon, néha mindkét ágyékomat húzza előre.
>értelmezhetetlen, inkább kisugárzás, idegsérülés lehet?

Jobb lábam a szeméremcsont alatt előre akar kifordulni alólam,
>Értelmezhetetlen.

bal lábam a bal oldalamon kifelé. Lábaim combjaim elgyengültek elváltoznak.
>gerinc, idegsérülés vagy irritáció

Minden csípő és combizmom rosszul húz, mintha a lábtartó csigolyám összeakadt volna lábaimmal.
>??? értelmezhetetlen. valami idegprobléma?

Jobb csípőm előre, bal csípőm oldalra, jobb vállam általában előre záródik ki,
>???? ignorálandó

jobb mellkasommal együtt.
>????

Rókaregeróka 2016.12.12. 15:53:08

@havaz.petty.rianás:

"Mielőbb radiológiai vizsgálat javasolt, metasztázis kizárása érdekében (felszíni vagy reaktív). "

Reaktív? A kifejezést reaktív nyirokcsomó kapcsán ismerem-biopszia. Erre most bejön a képbe a metasztázis.
A reaktív nyirokcsomó lehet metasztázis?

( Te orvos vagy?)

havaz.petty.rianás 2016.12.12. 18:12:44

@Rókaregeróka: csontrák indulhat a felszínről ( oszteoszarkóma és a Ewing-szarkóma ) vagy a csont belsejéből. más a diagnosztikai eljárás. a reaktív csontnövekedés a lebontó, belülről indult daganat képlete.

mindkét típus óriási fájdalommal jár, eleinte csak környéki a fájdalom, végstáduimban elviselhetetlen. a hivatkozott mellrák (annak leírása is furcsa) kezelésének elhagyása miatt írtam, hogy érdemes ott kezdeni, mivel az onnan történő metasztázis a csontokra okozhat ilyen átfogó fájdalom-tünetegyüttest.

utána viszont irány a neurológia, idegsérülésre kell keresgélni.

szerintem

Rókaregeróka 2016.12.12. 19:37:01

@havaz.petty.rianás:

hűű, köszi, most nagyot nyeltem :)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2016.12.12. 20:17:36

@havaz.petty.rianás:
na ne keverjük a szezont a fazonnal:
reaktív csonttumor nincs, szerintem a csontképző tumorokra gondolsz?
"a reaktív csontnövekedés a lebontó, belülről indult daganat képlete" ez ellentmondás akkor most csontnövekedés (osteoplasticus) vagy lebontó (osteolyticus)? csonttumorok jellemzően lytikusak (ezek szoktak fájni). a plastikusak jellemzően nem fájnak, klasszikus példa az osteoid osteoma mint tisztán plastikus tumor - mindig melléklelet.
a ewing szarkóma per speciel: perifériás primitív neuroectodermális tumor (pPNET)
vannak primér csont-ízületi daganatok (ezeket magyar orvoslásban Szendrői könyve szerint 13 csoportba lehet osztani)
és vannak metasztázisok
(nem kell aggódni, én is most hirtelen utánanéztem, de legalább megtettem)

kheiron 2016.12.18. 14:18:01

Persze, zárjunk ki minden szervi zűrt, de többszöri elolvasás után is pszichés eredetre gondolok, pláne a minden rendszert nélkülöző bizarr test-érzésekre.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.12.18. 16:45:53

"csontkovács kezelése után, fel nem ismert keresztcsonti-csípő és mozgatóideg sérülés utáni, nem megfelelő kezelésektől és tornától már többszörös további sérülések miatt, az L5 csigolyám combnyaknál összeakadt a jobb lábammal s a csavarodás megroppantotta a gerincemet. A folyamatosan nyúló sérült csípőízület szalagja az izmok sorvadása elváltozása az idegek sérülése miatt, rácsavarodnak az L5 csigolyára mindkét oldalt érintve, s kihúzzák a helyéből."

Ez tökéletesen leírja a problémát:aki ezt írta, csak bolond lehet. De tetszik az ágyékában megnyúlt íny is (orális szex esetén van ilyen, csak más ínye, mert a saját sehogy sem ér oda).

Ha egy bolond egy rakás hülyeséget leír, miért kell mögötte a valóság magját keresni? Bolond és kész.

2016.12.22. 12:53:25

@Molnárgörény...
Ha anatómiailag olyan tájékozott vagy akkor tudhatnád, hogy a csípő-gerinc sérülések eleve komoly pszichés problémával járnak. Hogy marhaságot írt a cikk írója az nem vitás, de ha egy orvos előtted ezt nem írja le, akkor te sem jöttél volna rá.
Nem ártana neked egy csípősérülés, érzékelnéd, hogy milyen elviselhetetlen érzés. Ha mellette évekig félrekezelnek valakit úgy, hogy ma már minden mozdulattól töredeznek a csigolyái s repedezik a csípője (a leírt leletek szerint), te sem fogsz szerintem mást érezni mint ő, s repdesni az életvidámságtól. Szerintem ez nem jelenti azt, hogy az illető megzakkant, hanem hogy megsérült a gerincagy.
Az, hogy az esetről pedig a szex jut eszedbe, abból látszik, hogy Te olyan vagy mint a kannyúl (aki mindenre ráugrik) csak még bűzt is ereget.
Aki sokat emlegeti másoknak, hogy bolond, annak szintén pszichiáterre volna szüksége, kizárólag agyi okokból. Végül is mindenki magából indul ki.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2016.12.23. 18:10:19

Facebook commentre válasz
kedves Horváth Ildikó
csak most láttam a facebookos commentjét ezért nem válaszoltam hamarabb
mint látható önnél már komoly kivizsgálások történtek minden komoly eredmény nélkül.
a két tumormaker az emésztőrendszeri és az emlő eredetű daganatokat zárja ki (vagy minimalizálja az esélyüket).
a problémát abban látom, hogy ön egy diagnosztikus ördögi körbe került ahonnan senkinek sincs bátorsága kitörni mert több információt csak egy invazív eljárással lehetne kapni.
van egy gyanús MR lelet ami ráadásul növekedést mutat. a markerek meg a scintigráfia ellene szól, de valamit tenni kellene mert ez így nem élet.
lehet, hogy azért mert én sebész vagyok de én mindenképpen vennék egy próbát ebből a tumorgyanús elváltozásból (elvileg egy radiológus is meg tudja csinálni CT vezérléssel). ez ugyan egy invazív eljárás, a maga kockázatával de kell egy lépést előre tenni (néha a támadás a legjobb védekezés) akkor legalább tudnánk, hogy mi az.
ha csak fajdalomcsillapításról van szó akkor korszett, durogesic tapasz és osteoporózis esetén bifoszfonátok vagy hasonlók.
jobbulást kívánok.

Rókaregeróka 2016.12.25. 22:05:58

@csak néha benézek ha marhaságot látok:

Korrekt, főként úgy, hogy "kikezeletlen" emlődaganat volt az előzményben.
Csodálom az évek számát, amin túl van a posztíró.

Ilyen estben a betegség tagadása és egy másik betegségtudattal történő helyettesítése " összetartja" mentálisan az egyént. - tapasztalat- .

Azt sem értem, mintát miért nem vesznek, illetve sejtem miért.

Passzolgatva van a beteg, az idő meg telik.
A tumormarkerek mindenki mindenhol hangsúlyozza, hogy nem zárják ki a tumoros állapotot, főként a korait nem.

2017.01.06. 19:56:59

Szia !
Ne haragudj, hogy letegezlek. Valamennyire sorstársak vagyunk s ezért érdekel az eseted.
Nekem volt egy autó balesetem 14 éve, csípőm gerincem megsérült. Engem nem kezeltek félre, mégis mondhatom nem ismerek rohadtabb érzést mint ez. Ha nem kaptam volna érzékelés-elnyomókat talán ki se bírom. Azt mondják kétféle csípőelmozdulás van ilyenkor, az egyik mikor hátra lefelé billen a lapát, a másik mikor előre, felfelé. Az utóbbi a rohadtabb s neked is ez van. Szerintem, csak azt érzékeljük, ami történik. Ha valakinek még nem volt ilyen balesete, az ezt el sem tudja képzelni. Ma a sérülésemből kifolyólag 10 gerincsérvem van, kicsit sántítok, fűzőt hordok... s sok minden betegség jött azóta, ami valószínű elkerült volna ha ez nem történik. Isten ments, hogy ilyen állapotban úgy megkezeljenek és megtornáztassanak mint téged.
Utolsó hozzászólásodat olvasva a facebokon kissé elképedtem, s el tudom képzelni min mehettél keresztül, ha folyamatosan érezted és tudtad is mi a bajod, s egyszerűen azt hitték, hogy hipohonder vagy.
Elképesztő, hogy hány vizsgálaton és tortúrán vagy túl, s egyszerűen csak azt tudták diagnosztizálni, hogy repedezik csípőd, töredeznek csigolyáid, miközben létezik egy jó diagnosztikai módszer, amit ha az orvosok elfogadnak, vagy éppen az egészségügyben is használnak, nem kerülsz ilyen végzetes állapotba a nem megfelelő kezelésektől.
Rendellenesen megnyúlt csípőszalagok és izmok, csontilleszkedési zavar, izomsorvadások, izomelváltozások, idegsérülések, gerincvelő és gerinchártya gyulladás, s tovább nyújtogatnak, csavargatnak oldalra. Komolyan mondom, erre nem lehet mit mondani. Főleg azért sem, mert jártál a budapesti gerincklinikán is, aminek szerintem az lenne a specialitása a műtétek mellett, hogy az ilyen eseteket is feltárja, s ha segíteni nem tudnak akkor írják le, s ne olyan helyre passzoljanak vissza, ahol már csak rontani tudnak a helyzeten.
Az 5 elektródás Quantum biorezonanciához nekem is volt már többször szerencsém, s azért hiszem el diagnosztizált eredményeit, mert én is többször ellenőriztettem, s mindig bejött a diagnózis. Tényleg jó lenne az eü intézményekben is ilyen, hiszen néhány perc alatt feltérképezi egész szervezetünket, s számítógépe kiértékeli s beazonosítja a betegségeket (sőt sokszor még okozójukat is). Azonban az is igaz, hogy ami készítményt ajánlottak s bemértek nyavajáimra, az nem mindig jött be, de az orvos is ad olyan gyógyszert, ami inkább ront rajtunk mint segít, attól függetlenül, hogy nem a diagnózis volt téves. Mindenki mindenre másképp reagál.
Egyébként a posztodban leírt sejtéseidből gondoltam, hogy ezeket a dolgokat nem egészen a légből szedted, csak rosszul írtad le, aztán rád is ugrottak rendesen. Ezért is kellett írnom védelmedben, ami egyébként eddig nem volt szokásom, csak néha olvasgatom ezt a blogot is.
Azért azt merész húzásnak tartom, hogy nevedet adtad ehhez a cikkhez, Én ezt nem tettem volna.
Jobbulást kívánok!

2017.01.10. 10:49:24

Szia !
Írtad, hogy a biorezonancia jelezte a csípő sérülését a combnyaknál, és a csípő MR felvételen is a jobb combfej-nyak határon gallér osteophyta látható.
Leírásod hasonlít a csípő ütközési szindrómára, amit Dr. Domán István ortopéd sebész főorvos honlapján megtalálsz.
Igaz, hogy problémád többszörös sérülésből adódhat, de hátha mégis segít, persze csak akkor, ha még nem rák.

karcsibácsi 2017.01.11. 11:04:16

@fekete macska a fűben:
"Az 5 elektródás Quantum biorezonanciához nekem is volt már többször szerencsém, s azért hiszem el diagnosztizált eredményeit, mert én is többször ellenőriztettem, s mindig bejött a diagnózis. "
Ez hóttziher hogy így van, tényleg kellene esztékára is csinálni. Legalább olyan jó, mint az óriás szájú jövendő mondó, az ember csak bedugja oda a kezét, és már jön is ki a tuti.

2017.01.12. 17:42:30

@karcsibácsi
Kérem, ne mondjon olyanról véleményt, amit nem ismer.
Rólam mindenki tudja, ha én megfoghatatlan dologban hinni akarok, azt csak a templomban teszem. Egyéb területen, ha valamit jónak tartok az nálam nem hit kérdése, hanem tapasztalaté.
Jó véleményem, csak a Nasa által továbbfejlesztett Quantum biorezonancia INDIGO változatáról van, mert ezt ismerem. Természetesen, ez nagy kiadás lenne az amúgy is szűkös anyagi forrásokkal rendelkező eü-nek, ezért jelenleg nem gondolnám sztk finanszírozással. Azonban, ha a beteg vállalja ennek költségét, akkor nem értem, hogy ezt miért nem lehet elfogadni. Egyébként azt gondolom, hogy bevezetése hosszú távon behozná az árát. (Láttunk már az eü-ben cifrább beszerzéseket is, mint pl. a néha-néha működő vizitdíj-jegykiadó automaták voltak. Ezeknek ugyan nem volt közük a gyógyításhoz, egy valamire azért mégis csak bejöttek: az „álbetegek” fölösleges orvos-látogatására)
Természetesen a műtétek előtti medicinális vizsgálatokat, képalkotó eljárásokat ezzel nem lehet kiváltani, de az orvosok diagnosztikai munkáját ez a készülék nagyban megkönnyítené. Legalább nem kéne hosszú várakozási időkkel, beutalóval küldözgetni a pácienst ide-oda, ahol vagy megtalálják a problémát, vagy félre kezelik. Majd folyamatosan romlik a beteg állapota, s jön a főváros, vagy a még távolabbi megyeszékhelyek kórházai, csak bírja a beteg ember erővel, utazással és pénztárcával.
Egy ismerősömet 18 évig kezelték mindenféle betegség gyanújával, az autoimmuntól... a sclerosis-multiplexig, mert a végén tolószékbe került. Fent említett biorezonancia készülék egyszeri 1 órás tesztelésével kiderült, hogy alapbetegsége Lyme-kór. Ha rendelkezésre áll a készülék fertőzése elején, ma nem tartana itt (majd az orvosi diagnózis is megerősítette ezt a tényt, de ilyen leromlott állapotban a betegség már nem visszafordítható, csak egyes tünetei enyhíthetőek)
Persze számtalan példát tudnék felsorolni esetekről ismerőseim körében, de mégsem tenném.
Egyébként ez a gép nemcsak betegség megállapításra szolgál, hanem egy készülő betegségre is felhívja a figyelmet (mivel sejtszinten érzékel), s tesztelő rezgéseivel segíthet az állapot visszafordításában. Természetesen egy kialakult komoly betegségben, csak a kellően átgondolt orvosi terápia hozhat gyógyulást.
A medecina történetében tudjuk, hogy voltak emberek, feltalálók, orvosok, Semmelweis Ignác, Louis Pasteur, William Jennert, Galenus, Andreas Vesalius, William Harvey, Wilhelm C Röntgen, akiket támadtak, meghurcoltak, elűztek, kóklernek, eretneknek, szélhámosnak tartottak nézeteikért, találmányaikért életükben, s ma már híres tudósok, feltalálók, az orvostudomány nagyjai.
A skorbut sztorija is ilyen: Jaques Cartier hajós 1535-ben az őslakos indiánok segítségével rátalált az ellenszerre a C-vitaminra. Hiába jelentette felfedezését a hatóságoknak, gyógymódját tudatlan vadember boszorkányságának tartották, s a skorbut még 260 évig szedte áldozatait. Később egy John Lind nevű brit asszisztens 1747-ben rájött, hogy a narancs és a citrom leve enyhíti a betegséget. Ezután még 48 év telt el mire javaslatát a gyakorlatban is alkalmazták, elismerték.
Olvastam én is a Kínában gyártott, 200 dollárért már kapható Quantum biorezonanciának hívott szerkentyűkről, amelyeket megvesznek emberek a gyors meggazdagodás reményében, s településről településre járnak és telefonálgatnak, hogy felmérjük egészségi állapotát X Ft-ért, vagy éppen ingyenesen, s közben ránk tukmálnak mindenféle méregdrága ismeretlen készítményt. Ilyennek beugrani hülyeség! -netán erre gondolt karcsibácsi ???
Mondja dottore vagy sem, mégis honnan gondolja, hogy Önnél van a tutti ????

karcsibácsi 2017.01.13. 18:06:15

@fekete macska a fűben: Ismerem. Szélhámolás, hogy klasszikust idézzek (Piszkos Fred).
Ez az okfejtés pedig áltudományos halandzsa:"egy készülő betegségre is felhívja a figyelmet (mivel sejtszinten érzékel), s tesztelő rezgéseivel segíthet az állapot visszafordításában."

2017.01.14. 20:42:40

@karcsibácsi:
Biztos vagyok benne, hogy nem azonos gépet ismerünk, ha Önnek ez a véleménye róla.
Így nem is vitatkozom Önnel, mert nem látom értelmét, csak kiragadok néhány mondatot,
„A biorezonancia teszt vizsgálat” cikkéből amit Ön „szélhámolásnak, áltudományos halandzsának” hívott:
„A szervezetben zajló bármilyen kóros aktivitás, eltolódás sejtszinten (DNS szinten) történik, illetve a sejtekben zajló mágneses frekvenciák zavarában rejlik. Biorezonancia számítógépes vizsgálat és kezelés során elektromágneses ingadozást veszünk fel az elektródák és elektromos kábelek segítségével. E jeleket speciális módon moduláljuk, kóros és fiziológiai összetevőire bontjuk, majd ahol kóros eltérés jelentkezett, ott az egyensúlyt visszaállító, módosított jeleket küldjük vissza a szervezet számára….”
Természetesen vannak betegségek, amelyeknél ez a fajta állapotfelmérés és kezelés nem ajánlott.
A központi idegrendszer sérülése esetén, nem túl kellemes ez a vizsgálat, mert a sérült idegeknek gerincnek, nyugalom kell inkább mint rezgés, de ettől függetlenül a bemért elváltozások valósak.

bellarand 2017.03.25. 23:24:01

Marfan szindróma nem okozhatja? Kötőszöveti betegség, nagy lazaságot okoz, később egyéb durva elváltozásokat. Külső jelei alapján nehéz kimutatni a betegséget.

2017.04.08. 18:30:42

@bellarand:
Gondolod, hogy ezt a drága genetikai vizsgálatot kiírná neki valaki, amikor a történet kezdetekor még egy CT-re sem írták ki? Készült 1 összehasonlító röntgen, amihez nem volt előző lumbális lelet, s amiben mégis leírták, hogy nem történt változás.
Én azt gondolom a leírt tünetekből, hogy ez egy csípősérülés, ahol elmozdult a lábtartó csigolya a combfej és a keresztcsont is.
Inkább elküldték a pszichiátriára, hogy kezeljék. Én csak azt nem értem, hogy ott miért nem tűnt fel senkinek, hogy a hasonló sérülések pont ilyen érzésekkel, pszichés problémákkal járnak, s miért nem irányították az ortopédiára vagy traumatológiára kivizsgálásra.
Ha a csípő és a csípőízület megsérül, az aztán tud nyúlni rendesen. Ha nem veszik észre s félrekezelik akár helytelen tornával, akár villanykezelésekkel, azzal tönkre is teszik véglegesen.
Gondolom ha annak idején diagnosztizálják, valószínű talán 1 spéci tornával (esetleg műtéttel) helyre lehetett volna hozni. Mostanra viszont már sikerült annyira tönkretenni, hogy ez már a helytelen kezelésekből adódó, sorozatos csípő-sérülésektől kialakult rossz statikából eredő csontrák, ahol minden csípő-mozgásnál a csigolyák felőrlik, eltörik egymást.
Egyébként én azt sem értem, hogy ilyen csontkovács kuruzslókat miért engednek ténykedni. Megnéztem ennek a Teleky Sándornak a honlapját, mesterségét felmenőitől tanulta, még egy csontkovács vizsgája sincs, nemhogy anatómiai. Ha valamelyik alternatív gyógymóddal lehet igazán komoly kárt okozni, szerintem ez pont az. Ténykedésükhöz nagyon kemény feltételeket szabnék.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.04.09. 17:49:32

@fekete macska a fűben: "elmozdult a lábtartó csigolya a combfej és a keresztcsont is."
melyik a lábtartó csigolya?
sorozatos csípő-sérülésektől kialakult rossz statikából eredő csontrák - mi van???? mi köze a csípő sérülésnek a rossz statikához és a csontrákhoz?
minden csípő-mozgásnál a csigolyák felőrlik, eltörik egymást. - nem eszik olyan forrón a kását, a csigolyák ugyan elhanyagolt csontritkulás esetén könnyen törnek de nem ennyire. ha ez így lenne akkor minden 70 és fölötti nő tolószékben lenne
csontkovács vizsgája sincs - miért van olyan? manuál terápia/chiroterápia van de csontkovácsság???

2017.04.12. 21:36:10

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Én csak próbálom találgatni, mi is történhetett egy leírt régi történet kezdetekor a mai leletek alapján, -hogy mennyire jól vagy rosszul, nem tudom. Mint senki sem, nem tudjuk igazán mi is történhetett, hogy így tönkrement egy aránylag jó gerinc, egy csontkovács kezelése után, mert akkor kivizsgálás nem történt.
Mint laikus a közölt MR leletek alapján csak azt látom, hogy ez a gerinc és csípőállás nagyon gázos, nincs egy normális, stabil pontja, s tele van degeneratív elváltozással. E szerint a leírt L4 csigolya gyűrű-szerű elváltozásának folyamatos törés-összeforrás szaga van -szerintem. Egy biztos, hogy a keresztcsonti elváltozás koordinációzavart jelez, s ennyi leírt degeneratív elváltozás mellett, én biztos nem csavargattatnék csípőt a beteggel a gyógytornász helyében, s nem kezeltetném villannyal sem, mert ezek csak ártanak.
...„minden csípő-mozgásnál a csigolyák felőrlik, eltörik egymást. - nem eszik olyan forrón a kását, a csigolyák ugyan elhanyagolt csontritkulás esetén könnyen törnek de nem ennyire. ha ez így lenne akkor minden 70 és fölötti nő tolószékben lenne” -átlagos esetben tényleg nem, de a posztíró esetében valószínűnek tartom.
Ami az „elhanyagolt csontritkulás” miatti csigolyatöréseket illeti, nem gondolnám, hogy d-vitamin vagy kalcium hiánya okozná, mert én magamról tudom, hogy sérülésem után fokozottan figyelek ennek bevitelére. Érzésem szerint ezt más jellegű probléma okozza.
Én úgy gondolom, hogy minden, a statikát érintő többszörös sérülésből eredő elváltozás, ami a keresztcsontot, csípőt, gerincet és ezáltal a központi idegrendszert is érinti, kiválthat csonttumoros elváltozást. Lehet ezzel vitatkozni, de bizonyítani sem ezt, sem az ellenkezőjét nem lehet, mert nincs belőlünk kettő, hogy megtudhatnánk igaz-e vagy sem.
Sőt tovább megyek. Én magamról tudom, hogy egy hasonló sérülést okozó baleset után, alaposan eldeformálódik az ember, mert megmozdul az egész vázrendszere, s a húzódás pl. a posztíró esetében egy nyugvó, más jellegű daganat burkát is megrepeszthette (emlőtumor), ami egyébként talán sosem okozott volna problémát. Persze ez sem bizonyítható, de ennek ellenkezője sem.
Igen „manuál terápia/chiroterápia van” de szóban forgó Teleky Sándor természetgyógyász, gyógymasszőr, csontkovács megjelöléssel hirdeti magát az interneten. A témáról azt gondolom, hogy pl. egy gyógymasszőr tevékenységet is az emberek először tanulják, aztán vizsgát tesznek belőle, s csak azután alkalmazzák (persze meglehet, hogy tévedek). Aki pedig csontokat próbál helyre rakni, annak közel annyi anatómiai ismerettant írnék elő feltételként, mint egy ortopéd orvosnak.
Egyébként adott esetben felháborítónak tartom, hogy TS csontkovács, hogy mert belevágni csípőlapát leírt elmozdításába, mikor nem volt róla előző lumbális röntgenfelvétel. Nem hinném, hogy röntgenszeme lenne.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.04.14. 21:21:23

@fekete macska a fűben: ha csontkovácshoz került akkor már előtte is voltak gondjai a gerincével. nem tudhatjuk mekkora szerepet játszott ez az akció az egészben de inkább jelentéktelennek vélném.
az MR leletezés nem laikusok dolga. degeneratív elváltozásai mindenkinek vannak egy idő után pláne ha skoliózisa is van. a gyűrűszerű elváltozás inkább a kontrasztanyag halmozódásra utal emiatt is merül fel a tumor gyanú. a törések nem gyűrű jellegűek. szerintem te a MODIC 3-as elváltozással kevered a dolgot, de az nem gyűrű alakú.
a nőknél a csontritkulást nem (csak) a calcium és D-vitamin hiány okozza hanem inkább hormonális okai vannak (menopauza)
a tumorok tényleg kialakulhatnak ismétlődő mikrotraumáktól de ezek jellemzően bőrtumorok.
"egy nyugvó, más jellegű daganat burkát is megrepeszthette (emlőtumor), ami egyébként talán sosem okozott volna problémát." ez marhaság, rosszindulatú daganatnak nincs burka mert invazívan növekszik.
azért itt a kedves betegről számos röntgen, MR készült, lehet, hogy ezek eredményéről tudott a csontkovács.

2017.04.20. 10:30:00

Szia!
Reinkarnáció! -Reméljük, hogy van ilyen, mert akkor van még miben bízni.
„2016. júniusi gyógytorna után készült röntgenről is látta, hogy egy helyen megtört a gerincem, s más irányba fordult.” -Én azon csodálkozom, hogy Te egyáltalán élsz még, vagy hogy ép ésszel ezt elviselted. Szép kis gyógytorna -kitörték alólad a csípődet? (bár esetedben nem csak a gyógytornász a hibás)
Nem lehet már elszakadva a combnyaknál a csípőízületed?
CT vagy MR? Egy biztos, bár mennyire károsnak tartják a CT-t, én soha nem éreztem, hogy ez a vizsgálat megviselt volna, ellenben az MR mindig kikészített, nem azért mert tovább tart vagy klausztrofóbiám lenne, hanem azért mert a rezgése összerántja az idegeket. Az hogy mikor, miért pontosabb vagy jobb jobb egyik a másiknál, azt csak az orvosok tudják.
Látom írtál Doktor Úrnak is, csak szerintem nem vette észre, mert a Facebook hozzászólást nem figyeli a blog.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.04.20. 17:39:15

a Facebook hozzászólásra reagálva:
kedves Ildikó:
a daganatok kezelése sokrétű lehet. a sebészi kezelés célja, hogy a primér daganatot maradéktalanul kivegyék, ez a leírásból ítélve sikerült. azonban a rosszindulatú daganatok áttéteket adhatnak, úgy a környező nyirokcsomókba mint más szervekbe. ezek az áttétek nem mindig kimutathatóak, mert pl nagyon kicsik. ezért emlődaganatnál előszeretettel szoktak nyirokcsomókat kivenni a hónaljból illetve mindenféle festési, izotópos meg hasonló eljárásokkal megpróbálják kimutatni, hogy a daganat melyik nyirokcsomók felé terjeszkedik és ezeket célzottan veszik ki (sentinel) ezáltal manapság már nem végeznek annyira brutális csonkoló emlőműtéteket mint 50 éve.
mint a szövettani lelet is mutatja, a daganat infiltratív jellegű (a rosszindulatú daganatok jellemzően ilyenek).
éppen ezért jellemzően manapság csak sebészi eljárás nem elég. ha biztosra akar menni valaki akkor kombinálni kell valami mással is, hogy az esetleges fel nem ismert metasztázisokat is kezeljék.
ha a biopszia pozitív eredményt mutat akkor nyilván gyorsan kell cselekedni mert minden lelet az aktuális helyzetet mutatja és lehet, hogy 1-2 hét múlva már a tumor tízszer akkora vagy már nem egy van belőle hanem öt. a biposzia maga is aktiválhatja a tumort és a tűvel amikor kihúzzák a szövetekben el lehet veszteni tumorsejteket amik helyi áttéteket adnak. ezért manapság pl transzperitoneálisan már nem nagyon végeznek biposziát.
a rosszindulatú daganatnak nincs klasszikus értelemben vett tokja éppen ezért kell biztonsági zónával kivenni. ezt a tumor fajtája határozza meg. jóindulatú daganatokat lehet csak simán tokkal is kivenni.
miért nem ajánlattok kiegészítő kezelést nem tudom, pláne, hogy recidívről van szó ha jól értem. ha később már nem sikerült épben kivenni a daganatot és nem is kapott kiegészítő kezelést akkor természetesen a tumor továbbra is ott van és terjeszkedik.
a hasnyálmirigy enzim hiányt kimutatta valami labor vizsgálat is? melyik enzim hiányzik mert ott nagyon sok endo/exokrin enzim van teljesen más funkciókkal

Az L4 csigolya képeit nem láttam így nem tudom korrektül megítélni a gyűrűszerű elváltozást.
A CT törésekre jó, pláne ha azokat akarjuk is műteni. Az MR jellemzően lágyrészelváltozásokra jó.
Én nem ismerem a csontkovácsot és nem is igazán védem, magát próbálom a realitás mezejére terelni, mint írtam az ön elképzelése a sérülésről helytelen. a csípőlapátot nem let csak úgy kézzel manipulálni. ha azt írná, hogy a vizsgálat kiváltott egy porckorongsérvet vagy egy törés okozott a lágy csontokban akkor azt mondom ok, de az ilio-sacrális ízületet így nem lehet kificamítani.

fekete macska a fűben (törölt) 2017.04.24. 20:11:53

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
A témával kapcsolatosan a posztíró utolsó hozzászólásban azt olvastam: "minimális csípő-gerinc-csavarodásom iránya az ellenkezőjére változott"
Szeretném megkérdezni Doktor Úrtól, milyen sérülés okozhatott ilyen elváltozást adott esetben?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.04.28. 16:47:55

@fekete macska a fűben:
"minimális csípő-gerinc-csavarodásom iránya az ellenkezőjére változott" ez egy értelmetlen fogalom. mi a csípő-gerinc csavarodás? a csípő nem kapcsolódik a gerinchez közvetlenül. a kedves levélíró ezt kitalálta magának, de ilyen nincs.
gerincferdülés van esetleg

fekete macska a fűben (törölt) 2017.04.30. 21:35:08

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
”a csípő nem kapcsolódik a gerinchez közvetlenül” -ha ezt a megállapítást egy laikus írja le, az még hagyján, de ha ezt egy (mozgás-terápiával foglalkozó) orvos írja le, akkor nem csodálkozom, hogy a posztíró ott tart, ahol.

„mi a csípő-gerinc csavarodás?” -próbáltam a link címét bemásolni, de a blog elutasította, így lemásoltam egy részét:
„A medence csavarodása a két medencecsont (ilium) közül az egyik előre, a másik hátrafordulását jelenti a keresztcsont és elöl a szeméremízület, mint forgástengely körül. Funkcionális lábhossz-különbséget okoz, vagy meglévő lábhossz-különbséget kompenzál.
-Ok-okozati szempontból gyakoribb, hogy a csavarodás fentről kezdődik, vagyis feljebb eső funkciózavar kompenzálásaként alakul ki és a gerincen, illetve az azon tapadó izmokon keresztül forgatja a medencét, tehát a medence csavarodás általában reflexes eredetű.
-Lehet funkcionális eredetű, amikor a medence csavarodása okozza. A hátrafelé csavarodott medencefél a csípőízület felfelé mozdítja el, ezért ezen az oldalon lesz a láb rövidebb. Oka általában reflexes: a gerinc bármely felső szakaszának csavarodása (koponyát és állkapocsízületet is beleértve) a gerincen keresztül forgatja a medencét. A funkcionális medence-torzió mindig súlypont elmozdulást jelent (ok-okozat mindkét irányban lehet)”

Nem nagy ördöngösség, ha az ember észre veszi, hogy a saját csípője egyik vagy másik oldala lejjebb van, vagy valamelyik irányba elfordul, s azt is tudjuk, hogy gerince követi, mert így működünk. Egy sérülés, egy csípőt (medencét) érintő ízületi ficam, nemcsak látható és érzékelhető az elszenvedő számára, hanem komoly idegrendszeri és pszichés panaszokkal is jár, amit nem lehet, nem észre venni.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.05.01. 09:21:23

@fekete macska a fűben: ezért is írtam, hogy nincs KÖZVETLEN kapcsolat köztük. komplikált szavai a magyar nyelvnek a közvetve és közvetlenül de asszem jelentésüket még az általános iskolában tanítják.
az emberek 99%-a nem veszi észre a végtagok hosszbeli különbségét, tehát elmélete hibás.
a gerinc érintve van a medence statikai problémáitól de jellemzően ferdülés és nem csavarodás a kompenzációs mechanizmus. ezek nagyon komplikált dolgok, laikusként nem kellene ezekről oktatást tartson
egy medencét érintő ficam nem pszichés panaszokkal jár hanem műtéttel és intenzív osztállyal.
szerintem önnek és kedves társának leginkább lelki támaszra van szüksége egy pszichológustól esetleg pszichiátertől és nem összeesküvés elméletek gyártására.

karcsibácsi 2017.05.01. 19:53:49

"önnek ... leginkább lelki támaszra van szüksége egy... pszichiátertől "

Én is többször gondoltam már erre Chat Noir logorrhoeája kapcsán, csak tapintatból nem írtam le...

fekete macska a fűben (törölt) 2017.05.01. 20:28:49

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Nem meglepő egy orvos részéről a hasonló kioktató reakció, ha valaki merészeli őket rávenni, pusztán érvelés céljából, a vázrendszerünk működési elvét jól ismerő emberek leírásának tanulmányozására.
A fentebb olvasható, valódi érvek híján a beteget (és állítólagos társát, ami nincs) pusztán pszichiátriai esetnek néző hozzászólások, mindig minősítik az írójukat. A pszichiátria a kialakult mozgássérülésre az örökös rossz érzésre, fájdalomra sajnos nem gyógyír. Aki nem hiszi, hogy ezek a sérülések alapból pszichés problémával járnak, annak csak azt tudom kívánni, része legyen benne, aztán majd megtudja!
„egy medencét érintő ficam nem pszichés panaszokkal jár hanem műtéttel és intenzív osztállyal”. -A Traumatológiai Szakmai Kollégium által készített „Az Egészségügyi Minisztérium szakmai protokollja Medencegyűrű sérülései” szerint nem minden medence-sérülés igényel stabilizációs műtéti beavatkozást, csak kórházi szakszerű kezelést, ami a posztírónál elmaradt, s azért került ma ilyen állapotba.
Az "összeesküvés elmélet" akkor lenne helytálló, ha a sérülés idején lett volna igazi kivizsgálás, s ma az MR nem mutatna komoly elváltozásokat.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása