Minden kórházban lopnak

2016.08.23. 06:00

tolvaj_1.jpgNem fér a fejembe, hogyan visz rá a lélek bárkit is, hogy egy kórházban lopja meg a betegeket. Nincs ezeknek lelkük, hogy mások nyomorán és szenvedésén nyerészkednek?

Tisztelt Praxis!

 

Sokat olvasom az oldalt, lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de valamiért a kórházi lopásokról nem esik szó soha. Pedig sajnos egy olyan eseményről beszélni kellene, ami szinte minden rendelőben és kórházban napi szinten jelen van. Legalábbis az általam ismert helyeken mindenképp, csak a 2 utolsó eseményt írom le, de előtte is volt már „szerencsém2 hozzá. Az első a János Kórházhoz kapcsolódik, ahol én feküdtem tavaly év végén. A cukrom rendetlenkedett, jártam a belgyógyászaton és a diabetológián is. Előbbiről a pár ezer forintot, ha érő mobilomat, utóbbiról pedig a szekrény aljába helyezett, begyűrt 2 ezer forintomat vitték el. Egyik sem eget rengető nagy veszteség, ugyanakkor igen bosszantó tud lenni, ha az ember a WC-ről úgy jön vissza, hogy már nincs meg az értéke, pedig csak pár percre mentem ki. A lényeg, volt, nincs. Szemtanú nem volt, a betegtársak nem láttak, vagy csak nem akartak látni semmit. Kész, passz. Amikor jeleztem a nővérek felé az esetet, mert hát mégis csak jó, ha ilyenkor szól az ember, csak sajnálkoztak és közölték, ez így megy sajnos nap, mint nap, ők nem tudnak odafigyelni, nyilván nem is ez a dolguk, ember meg nincs ilyesmire alkalmazva.

 

A másik esemény az unokám műtétével van összefüggésben, kivették a manduláját, Ameddig a műtőben volt, volt képük a 2 kedvenc plüss figuráját eltulajdonítani. Mi és a szülők pedig, amikor észrevettük, nagy erőfeszítésekkel tudtuk csak megszerezni az ugyanolyan játékokat, mert a kislány nem tud meglenni nélkülük. Sikerült a csel, nem vette észre a turpisságot, de nagyon megdöbbentő volt, hogy egy gyermekkórházban előfordulhat ilyesmi. Itt sem volt senki, aki látta volna az esetet.

 

tolvaj_2.jpg

Arról meg már beszélni se kell, hogy hányan lopják a szappant, a WC papírt, tisztítószereket a kórházakból, ezt a tévében is mutatták már sokszor, de ha elmegyünk akár csak egy rendelőben, feltűnhet nekünk is a végeredmény. Már ki sem pakolják ezeket, mert úgy is elviszi valaki.

 

Nem fér a fejembe, hogyan visz rá a lélek bárkit is, hogy egy efféle helyen lopja meg a betegeket. Nincs ezeknek lelkük, hogy mások nyomorán és szenvedésén nyerészkednek? Én megértem azokat a dolgozókat, akiknek tele a hócipőjük az egésszel, mert se pénz, se elismerés, amiről nyilván nem a kórházba járók tehetnek, de hogy még azzal is rontják a helyzetet néhányan, hogy bűnözni járnak oda, na, az már mindennek a teteje. Nem ártana, ha lenne biztonsági szolgálat, vagy néhanap a rendőrség is tiszteletét tenne az intézményekben, mert aki ilyet tesz, börtönben volna a helye. Utólag már úgy sem tesznek semmit, sem ők, sem a kórházi dolgozók. Aki pedig lopni mer ilyen helyről, talán jobb, ha elgondolkodik azon, legközelebb vele, vagy az ő unokájával teszik ezt meg mások. Talán úgy elmegy a kedvük tőle.

 

Imre

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asztalosani 2016.08.23. 07:16:17

fel sem merül benned, hogy a kórházi személyzet lopkod vagy hogy bűnrészes benne?

szerinted egy exitalt beteget ki vetkőztet le, ki leltározza le a dolgait?

és ki tudja, hogy mikor hol van a beteg, ha nem ők?

kissé gondolkozni is kellene...

Tempus.Anh 2016.08.23. 07:56:34

Megszólalt az ügyeletes elmebetegünk is, b+.

luis5 2016.08.23. 13:56:55

Wc papir? Igyan mar! Csaptelep es mosdokagylo!

Muad\\\'Dib 2016.08.23. 14:42:16

@Tempus.Anh:
Miért, a kórházi személyzet nem lophat? Én azt hittem tolvajok mindenfelé vannak, és nem szakmafüggő.

zizi77 2016.08.23. 14:50:52

Legtöbb helyen nincs már fix látogatási idő, ami a hozzátartozóknak tök jó, csak sajnos a tolvajoknak is.

Jazo 2016.08.23. 15:43:48

Szerintem ha a személyzet tenné, előbb vagy utóbb lebuknának...de biztos ilyen is előfordul. Arra tippelek, hogy vannak tolvajok akik kifejezetten erre "szakosodtak" Egy kórházban folyamatosan egymásnak ismeretlen emberek fordulnak meg, így senkinek se "tűnik fel", hogy ki az, aki épp ott mászkál, vagy motoszkál. A beteg azt hiszi, hogy személyzet, vagy családtag, a személyzet azt hiszi, hogy új beteg, vagy látogató, vagy valaki aki csak eltévedt...senkinek sem tűnik fel egy idegen, mert mindenki idegen.

Annyit lehetne tenni, hogy minden kórházi osztályt zárni kell, vagyis nincs "eltévedt beteg", vagy "eltévedt látogató". Sajnos egy-egy látogatási idő alatt így is elég nagy káosz alakulhat ki és biztos vannak a látogatók között is, akik kihasználják az alkalmat. Aki tolvaj, az mindig és mindenhol az alkalmat keresi. A kórházi széfek, vagy legalább egy jól zárható éjjeli szekrény is sokat számít...nem beszélve az óvatosságról. (ahogy mondják, az alkalom szüli a tolvajt)

qbr 2016.08.23. 16:00:43

cctv-t minden kórterembe! néhány év, és egy jobbfajta mozgásfelismerő szoftverrel még betegmonitornak is lehet majd használni (lélegeznek-e a betegek)

@Muad\\\'Dib: Biztos előfordul, de nagyon valószínűtlennek tartom, hogy ez lenne a jellemző. A lopások többsége valószínűleg hivatásos besurranókhoz köthető (a kórházak tökéletes terep számukra, nagy a jövés-menés, senki sem ismer senkit, az ágyakon pár naponta cserélődnek az emberek, kiadhatják magukat rokonnak, stb.), és hát a betegség nem válogat, nem csak jó emberek kerülnek kórházba, hanem rosszak is.

she_wolf 2016.08.23. 17:20:49

@qbr:
"cctv-t minden kórterembe! néhány év, és egy jobbfajta mozgásfelismerő szoftverrel még betegmonitornak is lehet majd használni (lélegeznek-e a betegek)"

Hozok Neked bilit, hogy legyen mibe lógatni a kezed:(

Azt valóban jó lenne azért irányítás alatt tartani, hogy a kórtermeket kik és milyen céllal látogathatják.
Akit pedig lopáson érnek, szankcionáltassák a hatóságokkal! Morálisan és büntetőjogilag elítélendő cselekedet a lopás, betegek, cselekvőképtelenek esetében súlyosbítva az egyébkénti kiszolgáltatottság érzését.

Tempus.Anh 2016.08.23. 17:37:40

Ki kockáztatná az állását odabent. Soha egyetlen esetről sem hallottam nálunk. Beteg egymástól igen. És tőlem is. De ez régen volt, ma nem mernének.

Igazság, hol vagy? 2016.08.23. 18:26:42

@asztalosani: Rágalmazd a kedves családodat. Téveszméidet pedig tartsd magadba,vagy azért kapsz magas órabért,hogy lázítsd az embereket? Vagy egyszerűen tényleg mentális beteg vagy!(H.P.)

platelet 2016.08.23. 18:38:04

"Utólag már úgy sem tesznek semmit, sem ők, sem a kórházi dolgozók."

Mi halált tennének a kórházi dolgozók akár utólag, akár előzetesen (akár közben)?

Az a szomorú, hogy nincs "tolvaj becsület", az ilyenek a legkiszolgáltatottabbaktól lopnak... Mint ahogy a nyugdíjas nénit rabolják ki az utcán, nem a karatebajnokot...

asztalosani 2016.08.23. 19:10:18

@Tempus.Anh:

kábítsd a nénikédet, és kezdj el regélni a mundér becsületének védelmén át az egymás kezének mosogatásáig SZAKMÁN belül, jó thempuszánuszka?

Tempus.Anh 2016.08.23. 19:51:29

@asztalosani: Te ilyenkor hogyhogy nem az uborkáidon lovagolsz?

qbr 2016.08.23. 22:18:28

@she_wolf: Egyébként azt nem nagy kaland lenne bevezetni,hogy a nem sürgősségi osztályok folyosóira csak napi, és adott osztályra szóló kártyával lehessen belépni, napi kártyát pedig csak személyi ellenében a portán (betegeknek nem napi kártya de saját osztályra, dolgozóknak pedig mehet a piros ász:)
Ez még csak nem is egy akkora nagy beruházás

she_wolf 2016.08.23. 22:43:00

@qbr:
Ez van, ha valaki gondolkodik.
De nem szokás az ilyesmi errefelé, inkább a rinyálás megy azon, hogy ki és mennyiért csinálja meg. Mekkora alap már konteózásra (is, többek között).
Azzzal, hogy ennek milyen pozitív hozadéka lenne (nem feltétlenül anyagi értelemben, pedig DE!), a kutya sem törődik.

she_wolf 2016.08.23. 22:44:42

@Tempus.Anh:
Miért pont az uborkák?
Nagyon nem szép Tőled az ártatlan uborkákat ebbe belevonni:(
Ők ennél többet érdemelnek, csak gondolj bele!

Tempus.Anh 2016.08.24. 06:55:13

@she_wolf: Szegény ember vízzel főz (a bort pedig megissza).

asztalosani 2016.08.24. 07:50:06

@qbr:

1.regéld már el, hogy egy ilyen kártyarendszer fenntartása mennyibe is kerül havonta, jó?

2.'oszt térjél már arra is ki: ehhez mennyi PLUSZ emberi erőforrást kellene felvenni.

3.ha ez megvan akkor még ezek után böfögj ide be egy számadatot, mely a kártyarendszer karbantartási díjára vonatkozik

4. 'oszt hogy mennyien lopnák el a kártyát, és a pótlása milyen költségterhet jelentene az adott intézményre. egyet nevezz meg.

5. készíts hatékonysági tanulmányt, egy adott kórházra, okoska!

asztalosani 2016.08.24. 07:51:32

@Tempus.Anh:

projektálsz pici szívecském?

látom nemrég voltál ánusz tágításon,melyet uborkával végeztek el rajtad!

XD

qbr 2016.08.24. 08:10:40

@asztalosani: Ugye jól gondolom, hogy még életedben nem jártál könyvtárban?

asztalosani 2016.08.24. 08:29:08

@qbr:
ugye jól gondolom, hogy sz*rt sem értesz a beléptetőrendszerek biztonságtechnikájához?

"könyvtárban? "
ja, mert a nagyobb cégeknél (IBM, ipari park) is "könyvtári tiketekkel" csekkolnak be, mi?????
visítok a röhögéstől!!!!!

rikitikitévi 2016.08.24. 08:36:50

@Igazság, hol vagy?: @qbr: Ti még mindig nem vettétek észre, hogy elmebeteggel van dolgotok? Nem érdemes reagálni a hülyeségeire, sőt, legjobb, ha el sem olvassátok.

qbr 2016.08.24. 09:17:27

@rikitikitévi: Én érveléstechnikai gyakorlásra használom néha: igyekszem értelmes emberekkel körülvenni magam, ezért nem igazán van részem a tipikus érvelési hibákkal találkozni. Mivel minden reakciója pontosan bejósolható, jól lehet tesztelni a különböző érvelések, megfogalmazások hatását. Ez nagyon hasznos a munkámban.

kgaben 2016.08.24. 10:48:46

Egyik példa: demnes bácsika, szobákban jön megy, azt hitte az az ő papucsa, fogta, elvitte, az ajtóban vette észre az épp ott lévő nővér, aki egy másik betegnek ágyazott, hogy az nem az övé. Második: női ismerősöm látogatóban volt szülészeten, egy kisebbségi nő besétált , szobába, oda ment ágy ágyhoz, ahol a "lakó " , volt bent, és a kint hagyott apróságokat összeszedte. Nem az ő ágya volt, de nem mérték szólni, mert cigány, és balhézik mindenen.
És még tudnám sorolni. Nem akarom a mundért védeni, mielőtt ezzel jönne bárki is, egyszerűen csak elmondani, hogy a másik oldalon is lehet figyelni, és hibát keresni, na meg szólni, ha olyat látnak.

Igazság, hol vagy? 2016.08.24. 11:00:12

@rikitikitévi: @kgaben: Észrevettem,de időnként nem tudom tolerálni a hozzászólásait.

she_wolf 2016.08.24. 18:20:41

@kgaben:
Két olyan példát hoztál, ahol gyakorlatilag kivédhetetlen, hogy lába kél valaminek.
Demensek esetében nincs szó szándékosságról, így szerintem ők kihúzhatóak a listáról. Igaz, ha egyikük elviszi a másik cuccát, akkor a "károsult" nem lesz ilyen belátó, és inkább talán szándékosnak véli az esetet.

A szülészet pedig a másik általános hely, ahol gyakoribbak talán az ilyen történések, mert van egy olyan idióta téveszme a hölgyekben, hogy oda vastagon kibélelve kell menni, mert mindenkinek kötelező jattolni, aki él és mozog. Tolvajoknak aranybánya:(
Mindez megspékelve azzal, hogy a kismamaság nem betegség, hanem állapot, ezért ebből kiindulva felfuxozva, minden szar, felesleges cuccal, cash-sel turbózva vonul be a kórházba.

És valóban, részben alkalom szüli a tolvajt. (Azt, aki "versenyszerűen" űzi a kiszolgáltatott, mozgásképtelenek meglopását, statáriális bíróság elé állítanám, és öt év kötél! De nekem vérhabos a szám, úgyhogy nem vagyok meghatározó:))

Amennyiben nem akut esetről van szó -amiben ráadásul még eszméletlen is vagyok-, úgy kórházba csak a legszükségesebbet, ékszert semmit, kp.-t dettó.
(De itt is lehet számtalan egyéb körülmény, ami miatt ez nem valósítható meg.)
És itt is kiemelten fontosnak tartom a betegek egymás közötti kommunikációját!
Mindezzel együtt nem lehet mindig mindenre felkészülni, mindent kivédeni:(

A végére hagytam: ha egészségügyi dolgozó teszi, akkor súlyosbító körülményként tekintem.

she_wolf 2016.08.24. 18:32:38

@Tempus.Anh:
Akkor én minimum egy Rothschild leszármazott vagyok, meglehetősen vastag örökséggel:D
Mert én nem iszom bort, ellenben főzök vele:)
Sosenem szerettem a bort, de pl. a marhapörköltből meg egy-két egyéb kajából ki nem hagynám.
Ellenben az égetett cuccok... na, az szerelem a mai napig. Csakhogy nem lehet többé:(
Azért szar dolog ám ez, mert még mindig csak a terelés működik (no és a félelem), és ez szerintem még a következő 135 évemre is program marad....

she_wolf 2016.08.24. 18:46:15

@platelet:
Válasz nélkül maradtál:(

"Mi halált tennének a kórházi dolgozók akár utólag, akár előzetesen (akár közben)?"

Az én tudomásom szerint semmit, legfeljebb megzavarhatják, és akkor elillan a balfenéken. Nincs ugyanis hatáskörük.
Érdemben legfeljebb biztonsági őr intézkedhet, ő is csak bizonyos keretek között, és feltételek mellett.
Annak meg én -a beteg- nem örülnék, ha a kórteremben folyamatosan ott lenne egy olyan személy, akinek az égvilágon semmi köze hozzám, vagy a betegségemhez.

she_wolf 2016.08.24. 18:51:02

@qbr:
Tesztalanyként valóban hasznos, én gyakran szórakoztató:)
(Neked milyen érzés az "ez is megvan" pipa? Nekem jó szokott lenni:D)

asztalosani 2016.08.25. 07:09:38

@Igazság, hol vagy?:

ki a f@szom rágalmaz?
rendőrségi (érted: HATÓSÁGI ÜGY!BTK) ügyek vannak belőle, le van írva feketén fehéren: hogy kórházi dolgozó is lopkod előszeretettel, baszod.

________________________________________________

na b*sszátok+, még hogy a kórházi dolgozók nem lopkodnak, mi????

www.vg.hu/kozelet/idos-betegektol-lopott-a-korhazi-apolo-vadat-emeltek-ellene-473205
index.hu/bulvar/hirek/181170/
www.boon.hu/munkahelyi-lopassal-egeszitette-ki-fizeteset-egy-korhazi-dolgozo-kaposvaron/1780446
www.weborvos.hu/lapszemle/egy_jatekfuggo_dolgozo_lopott/167066/

és ez még csak jéghegy csúcsa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tempus.Anh 2016.08.25. 07:32:01

Átlagos külsejű visszaeső csaj, többször rajtakapták már, hogy szobatársaitól pénzt lopott bentfekvése alatt. Egy alkalommal ráhívta a szobatársa a hatósági közegeket úgy, hogy előtte lejegyezte a bankjegy szériaszámát. A rendőrök megtalálják a holmija közt az ellopott ötezrest, aztán mit ad Isten, megsajnálják és azt mondják neki, el van nézve, ha bocsánatot kér a szomszédjától. Meg is történik, elmennek a közegek. Félóra múlva lila fejjel jönnek vissza és rontanak be a kórterembe. Kiderült, hogy a csaj felhívta a megyei főkapitányságot és feljelentette őket megalkuvás és korrupció miatt. Na onnantól kezdve helyszínelés és jegyzőkönyvbe vétel, szabályszerű intézkedés indult. Az elmebaj határtalan.

Borsia 2016.08.25. 07:50:45

@asztalosani: Egy sunyi gerinctelen lény vagy, aki a névtelenség mögé bújva rágalmaz. Az egészségügyi dolgozók közt is van tisztességtelen ember, de még se ez a jellemző. Elvégre hallottam, hogy volt rá példa, de idáig személyesen csak olyat tapasztaltam, számtalanszor aminek rendőrségi következménye lett, hogy látogató illetve betegtársa lopta meg. Annak idején csak látogatási időben és csak a portán keresztűl személyi bemutatása után lehetett bemenet a kórházba. Miért kell uszítanod és rágalaznod te gerinctelen pondró egy olyan posztnál, ami egy társadalmi problémára mutat rá és nem egészségügyi dolgozók ellen vagy mellett szól. Szánalmas vagy

she_wolf 2016.08.25. 08:05:45

@Tempus.Anh:
Bocs, de a rendőrviccek nem véletlenül születnek:(

csakegybeteg 2016.08.25. 11:40:55

"Sokat olvasom az oldalt, lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de valamiért a kórházi lopásokról nem esik szó soha. Pedig sajnos egy olyan eseményről beszélni kellene, ami szinte minden rendelőben és kórházban napi szinten jelen van. "
Talán azért nem írnak róla, mert akkor nem lehet a kórházi dolgozókat mocskolni (Persze van aki máris összeesküvés elméletet gyárt, mert ugye csakis kórházi dolgozó lehet aki eltussolja a dolgokat, összejátszik a tolvajokkal)
Sajnos vannak akik rendszeresen bejárnak lopkodni, nem csak a betegeket, a látogatókat is meglopják.

Tempus.Anh 2016.08.25. 17:15:17

@she_wolf: Annyira abszurd volt a helyzet, egy jóindulatú rendőrpárossal és egy s*gghülye rajtakapott tolvajjal, akiről köztudott volt, hogy félhalott állapotát csak ezért színlelte mindannyiszor, hogy ismét valakit-valakiket megkurtítson egy-két ötezressel - aztán a végén az emberi ostobaságban is csúcsformáját hozta.

she_wolf 2016.08.25. 21:07:05

@Tempus.Anh:
Ismered a valláshoz és a hitélethez való hozzáállásomat, így számodra nem lehet újdonság, hogy nem a Bibliával kelek-fekszem.
De a tízparancsolatot a hatodik ponttól magamra és legalább a közvetlen környezetemre nézve szigorúan betartom és betartatom.

Az általad említett esetben semmilyen enyhítő körülményt nem látok, ami miatt el kellett volna engedni a ráadásul kellőleg rafinált madárkát.
Jóindulat? Ezen csodálkozom. Már csak azért is, mert nem az elkövető felé kellett volna jóindulattal lenni, hanem a károsult(ak) bizalmát kellett volna fenntartani azzal, hogy a helyzet magaslatán vannak. Nem akkor kell berágni, amikor közvetlenül az addig nem intézkedőkre kezd árnyék vetülni:(
Talán a szemet-szemért kicsit erős és divatjamúlt már (nekem nem igazán), de a fenti esetben inkább az az abszurd, hogy tették ezt mindazok ellenére, amiket a delikvens sorozatban elkövetett -és itt nem csak a kp. lopásra gondolok.

Gondolj bele jobban, hogy mennyi járulékos kárt okozott azzal is, hogy habókra beutaltatta magát, hogy sorozatban lopkodjon... és mindezt a köz pénzéből.
Szóval minél többet gondolkodom rajta, annál véresebb a szám, pedig tényleg csak annyival indult, hogy megsajnáltam azokat a betegeket, akiket megkárosított.

Úgyhogy én most balra el, szöszölés és írás közben hallgatok még egy kis sarkvidéki hangszeres muzsikát csutkán, ahogy a csövön kifér;)

asztalosani 2016.08.26. 10:48:42

@she_wolf:

"she_wolf 2016.08.25. 21:07:05
" kellőleg"

és még te szólogatsz be másoknak, hogy nem rohadna le a bőr az arcberendezésedről!

she_wolf 2016.08.26. 18:39:25

@asztalosani:
Mi a bajod a "kellőleggel"?
Felejtsd el, költői kérdés volt:)
A múltkori kis közjátékod óta immár nem vagy semmilyen hatással rám. Még/már bossszantani sem tudsz. Megszívtad, törődj bele!:)
It' all over:D

platelet 2016.09.01. 10:55:42

@she_wolf: És ráadásul sajnos sokszor a biztonsági őrök keze is meg van kötve... Valaki írta, hogy CCTV legyen a kórtermekben... hát, én se örülnék neki, ha folyamatosan vizslatna valaki...

she_wolf 2016.09.01. 11:20:06

@platelet:
Bizonyos helyeken jó és indokolt is lehetne, természetesen szem előtt tartva a személyiségi jogokat, illetve a felvételek felhasználására vonatkozó jogokat.
De az is kell, hogy ez se beteget se az őt ellátó dolgozókat ne feszélyezze!
Ez meg nem tudom, mennyire lehetne kivitelezhető.

Fanka40 2016.10.06. 15:58:29

És mi lett a Horváth Ágnes (eü. miniszter) féle csodálatos széfekkel, amire a 300 Ft-os vizitdíjat gyűjtötték?? (mármint azzal is indokolták, ha jól emlékszem, volt is belőle nagy cirkusz). Valaki mondta a kártyás beléptető rendszert, szerintem nem rossz ötlet, plusz kamerák a folyosókra, biztosan növelné a kórházakban fekvő betegek biztonságérzetét.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása