Bunkó nővérek a Heim Pál Gyermekkórházban

2016.05.31. 06:11

heim_pal_hospital_budapest_1.jpgVolt olyan szülő, akinek jutott matrac az ágy mellett, én egy széken töltöttem el azt a 3 napot, ameddig bent voltunk. Tragikus volt.

Tisztelt blog!

 

Felháborodott szülőként szeretném megosztani önökkel a mi kis történetünket. Egyedülálló szülőként a legfontosabb az ember számára, hogy a gyermekével minden a lehető legnagyobb rendben legyen, ez hatványozottabban igaz akkor, ha a gyermek sajnos elég sokat betegeskedik. Sajnos Panka már 2 éves kora óta folyamatosan a mandulájával és annak állandó gyulladásával és a velejáró kellemetlenségekkel küszködik. Most múlt 5 esztendős, 2-3 havonta egész biztos, hogy fel kellett keresnünk az egyébként nagyon aranyos doktor bácsinkat ezzel a mandula problémával. Idén év elején jutottunk el odáig, hogy a jövőre nézve az lesz a legjobb, ha kivetetjük azokat a fránya mandulákat. Persze a műtétre várni kellett, egészen május elejéig. Meg lett az időpont (május 10), a helyszín (Heim Pál) és a részleteket is megbeszéltem az orvosokkal. A lányomat igyekeztem felkészíteni a kórházra, a vele járó kellemetlenségekre, magára a műtétre, minél jobban eloszlatni a félelmét, amennyire csak lehet. Egy felnőtt ember is viszolyog a kórháztól, pláne egy műtéttől, ez egy kisgyermeknél még inkább így van.

 


Elérkezett a műtétet megelőző nap, felutaztunk Budapestre és megérkeztünk az intézménybe. Már a betegfeklvételnél gondok adódtak, óriási volt a fejetlenség, ráadásul azt mondták, éhgyomorra kell bemenni,bár ezt nem értettük, hiszen csak másnap volt a műtét. Reggel fél 8-tól várakoztunk a kórházban egészen negyed 2-ig, mire sikerült elhelyezni a kislányomat és végre foglalkoztak vele. Nyilván nyűgös is volt, gondolom nem kell ecsetelnem nagyon, miért. Próbáltam a lehető legjobban csitítgatni. Természetesen előre meg volt beszélve, hogy én is ott maradhatok a gyerkőccel, de az előre leegyeztetett szülő-barát kórteremben valamiért nem volt hely, ezért egy sima 6 ágyasba kerültünk, ahol olyan tömegnyomor volt, hogy az valami borzalom. Hiába mondtam, hogy nem erről volt szó, csak vonogatták a vállukat, hogy ez van.

heim_pal_hospital_budapest_1.jpg


Az orvosokra ugyan csak jót tudok mondani, mindenki aranyos volt, nem úgy a nővérkék. Az még hagyján, hogy bármit kérdeztem, semmire sem tudtak rendesen válaszolni, de emellett flegmán, bunkón válaszoltak nekem, a lányommal pedig szintén úgy bántak, mint egy tárggyal. Rángatták a karját, amikor a vérnyomását ellenőrizték, felemelték a hangjukat és megszidták, ha éppen elmozdította a hőmérőt, és így tovább. Amikor ezt szóvá tettem, ismét csak bunkó módon elküldtek melegebb éghajlatra. És ez nem csak az én lányommal volt így. Jó, persze biztosan a leterheltség ennek a fő oka, no de kérem, egy gyermekkórházról beszélünk. Pici, megriadt gyerekek várnak vizsgálatokra, műtétekre, talán épp az ilyen helyzetben kellene kedvesnek és empatikusnak lenni, nem? Az egyik síró kisfiút például rendesen leordították, pedig csupán annyi volt a problémája, hogy nem akart bepisilni, szeretett volna kimenni a mosdóba, ezért egy teljesen vadidegen szülő segített neki, mert a nővérke nem volt erre hajlandó. Neki ugyanis nem tudott ott maradni vele a papája.

 


Volt olyan szülő, akinek jutott matrac az ágy mellett, én egy széken töltöttem el azt a 3 napot, ameddig bent voltunk. Tragikus volt. Az egyetlen pozitívum a történetben, hogy a műtét zökkenőmentesen zajlott és az orvosok tényleg nagyon profik voltak és mindamellett aranyosak, kevesek is. Ahogy a betegszálíltó is, aki a kislányomat hurcibálta. Neki nagy ölelést küldünk ezúttal is! A nővérekbe pedig tényleg, mintha az ördög bújt volna, abszolút érthetetlen mindez számomra és teljességgel elfogadhatatlan.

 


Most, május végén már szerencsére csak rossz emlék Pankának az egész tortúra, viszont amikor megyünk vissza a saját doktor bácsinkhoz, vagy kontrollra, látszik, hogy retteg és meg is jegyzi, hogy nem akar visszamenni a kórházba. Szomorú, hogy mindezt néhány rosszindulatú, vagy érzéketlen nővér miatt van így. Remélem olvassák a megfelelő helyen a soraimat és a jővőben változtatnak a dolgokon!
Egy anyuka

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

she_wolf 2016.05.31. 06:43:00

Ez így nagyon szomorú:(
Az érkezés napján talán azért reklamáltak az éhgyomor miatt, mert a másnapi műtét előtt esetleges kellhet egy friss labor. Gondolom én. Ilyen előtt pedig enni-inni nem igazán szerencsés.
Annak örülök, hogy az orvosokkal elégedett az anyuka, de a nővéreket nem hiszem, hogy bármi is mentené.
Egy 5 éves azért már nagyjából tudja, hogy mi folyik körülötte, de remélem, hogy egyébként egy vidám természetű gyerek, és hamar túlteszi magát a történteken, és a jövőben ha ne sdj' Isten kórházba kerül valami miatt, ez már nem lesz meghatározó élmény a számára;)

Hogy ezt a posztot a megfelelő helyen olvassák-e? Kétlem:(

apanna 2016.05.31. 08:31:04

Szerintem házasságban élőknek is a gyermek a legfontosabb. Minden nővérbe belebújt a kisördög? Amúgy tényleg felháborító, hogy nem lehet normálisan elhelyezni az édesanyát egy ilyen helyzetben a gyermekkel. De ahogy visszagondolok mindig voltak "orvos" szülők, akik bizony kiakasztották még a legkedvesebb nővéreket is. Talán önmagában is keresse a hibát, mert az nem lehet, hogy minden nővérbe belebújt az ördög. Nem lehet, hogy az ápolókkal is úgy beszélt mint egy gyerekkel?

zsuzzzs 2016.05.31. 10:33:52

Éppen egy-két hete a testvérem volt ugyanott a pici gyerekével. Mind az orvosokkal, mind a nővérekkel elégedett volt, talán egy nővérről és egy orvosról említette, hogy "furcsa" volt, de azért még nem bunkó. Igaz, neki jutott hely a "szülő-barát" kórteremben, és ez jelentősen befolyásolja az ember ítélőképességét. Az ordítozás nem megbocsátható, de a kar "rángatása" vérnyomásmérésnél szerintem - az erőtől függően - magyarázható, nem nagyon lehet megértetni egy félő-üvöltő kétévessel, hogy nem fog fájni, gyorsan meg kell mérni, aztán békén hagyni. Szerintem a legnagyobb kárt az a személy okozta, aki megígérte az - ezek szerint nem tartható - szülőbarát kórtermet (kvázi hazudott? persze nem voltam ott, félreértés is lehetett). Sajnálom, hogy rossz élmény volt a gyereknek a kórházi tartózkodás (bár nem hiszem, hogy egy mandulakivételből, vagy bármilyen kórházi tartózkodásból jó élményt lehetne varázsolni), remélem, az infrastruktúra változik a közeljövőben a szülő-barát kórtermek javára, de szerintem emiatt a komment miatt még senki ne változtasson kórházat a gyereknél tervezett műtéthez...

FlybyWire 2016.05.31. 11:16:19

@apanna: "Szerintem házasságban élőknek is a gyermek a legfontosabb" +1
Nem is értem az ilyen kitételeket.

PomberMaci 2016.05.31. 11:23:16

Semmi gond nem volt ott a nővérekkel, anyuka egy afféle "tigris" típus, és most megírta a 17 kötetes eposzt az "Életem 3 legborzalmasabb napja a gyermekkórházban" címmel, amelyben - szerinte - bunkó nővérkék ordítják le a gyerekek fejét. Aki valaha járt a Heim Pálban, az pontosan tudja, mekkora baromságokat írt a poszter.

Négy szóban ugyanez: anyuka egy hisztis picsa.

Parajpuding 2016.05.31. 11:30:23

Saját tapasztalatból is mondom, hogy sajnos a Heim Pál Gyermekkórháznak is megy le a színvonala.

nafi 2016.05.31. 11:33:45

Sajnálom, hogy az anyuka és a kislány ilyen élményeket szerzett. Legalábbis ők így élték meg.
Az én fiam 3 éve, épp ilyen tájban esett át mandulaműtéten a Heim Pálban. Minden rendben volt, számomra meghatóan kedvesek és odafigyelők voltak a nővérek a gyerekekkel. Szívből adtunk nekik virágcsokrot, amikor kontrollra mentünk.
Szeretném, ha ennek a tapasztalatnak is nyoma maradna :)
U.i. A fiam azóta is emlegeti a szenvedést, hogy reggel 6-tól nem ehetett-ihatott, 30+ fok volt, és ő délután 1 után került sorra. Talán utánanézhettek volna a tervezett műtéti sorrendnek, és engedhették volna, hogy 10 körül igyon néhány kortyot, és könnyebb legyen neki. Lehet, szakmai oka volt, hogy nem így tettek, lehet, hogy szimplán nem értek rá (nem láttam láblógató, cigiző-kávézó ápolót, amíg ott voltunk). Sajnáltam szegénykét, de csitítottam, együttműködő voltam, nem anyatigris.

tjhooker 2016.05.31. 12:20:41

@PomberMaci:
Ez biztos így van, hiszen amit leírt az merő hiszti/indulat, semmi tényszerűség és ráadásul teljesen egyoldalú:
1. Kiabálnak, rángatják a gyereket.
vs
2. Az orvosokat, betegszállítókat megdicséri.

Ja, nem. Inkább a hisztispicsázó poszt tűnik annak...

Kerti70 2016.05.31. 12:44:16

@PomberMaci: Szerintem otthom mindenki el van egy kicsit tevedve. Itt a vilag masik felen minden korhazban ki van irva ha sertegeted a dolgozokat, orvosokat vagy eroszakos vagy akkor hagyd el a korhazat vagy rendort hivnak. Cserebe viszont nincs bunko orvos mert akkor meg O repul. Es a magasabb fizetessel peldalozni (mert akkor mindenki jobban dolgozik) azert sem erdemes mert a 80-as evekben itt is naponta tobbszor felvettek az emberek a munkanelkuli segelyt. Csak jott egy Orwell-i 1984-et megszegyenito szamitogepes rendszer es mindenki betartja a szabalyokat. Mert be kell tartania. Jegy nelkul utazol a tomegkozlekedesen es nem fizeted be a potdijat? Bevonjak a jogsidat.
Viszont teljesen jogosnak tartom szamonkerni a korhazi alkalmazottaktol a munkavegzes szinvonalat, tanukkal feljegyzesekkel, panaszlevelekkel. De ez otthon kimerul annyiban hogy mindenki uvolt mindenkivel es kb. ennyiben is marad. Hol van pl. a szuloi szobarol keszult visszaigazolo level? Az alapjan kellett volna panaszt tenni azonnal vagy kerni egy masik idopontot a mutetre. Eloszor szoban kerni vegyek jegyzokonyvbe majd ha nem ertik akkor IRASBAN ott a helyszinen, esetleg tanukkal. Ha sokan a sarkukra allnak talan elkezd valami valtozni.

g0826 2016.05.31. 13:18:31

@Kerti70: Nincs szülői szobát visszaigazoló levél.Jelenleg több az eszkimó és kevés a fóka. Nincsenek meg a feltételek arra, hogy mindenki a gyerekével lehessen.A műtétek túl vannak tervezve, ha nem műtik meg akkor mikor ki volt írva, hónapokat kell várni. Kevés az orvos. Nekünk nagyon jó tapasztalataink vannak a Heim Pál kórházzal.Mikor ott voltam tapasztaltam, van néhány anyuka, aki nem érti meg: az ápolónő nem a komornája, társalkodónője, bejárónője. Olyan kérdést feltenni, amire csak az orvos tud válaszolni szvsz. fölösleges.

rest of boys 2016.05.31. 13:22:59

Négyévesen estem át egy mandulaműtéten, ötévesen skarlát miatt fektettek be. Tök egyedül voltam többedmagammal, a kis sorstársaimmal a kórteremben, napokon át.
Csak én gondolom úgy, hogy mi a tökszárért ül ott egy szülő? Hogy tudjon posztot írni aztán, nyilván.

she_wolf 2016.05.31. 13:31:37

@g0826:
Gyerekekkel akkor sem durvulunk, gondolom, ez jogos kívánalom egy szülőtől!
Ha nem tud a nővér a kérdésre válaszolni -vagy nem teheti, mert nem kompetens-, át lehet hidalni azzal, hogy normálisan, udvariasan közlöm a hozzátartozóval, hogy mi a stájsz.
Szerintem:)

she_wolf 2016.05.31. 13:40:43

@rest of boys:
Gyerekekkel akkor sem durvulunk!:)
Én is hasonló korú voltam, amikor kikapták a mandulámat, mert azt jósolgatták, hogy írástudatlan maradok, ha ez nem történik meg:P
Állandóan tüszős mandulagyulladással küszködtem, és azt tanácsolták, hogyha nem akarják, hogy örökösen hiányozzak a suliból, akkor inkább mondjunk neki búcsút.
Megtörtént, jó pocsék volt utána egy rövid ideig, da legalább hegyekben volt fagyi, meg hideg madártej:D

(És ha gyerekkel lehet durvulni, akkor mi a túrót keresnek itt meglett korú Pista nénik panaszai M. Pátiáról? Jajistenem, rám néztek a tikok, nem köszöntek, arrogánsak voltak, ordítottak, felnégyeltek, kerékbe törtek, lógjon mind! Vagy miszösz?)

rest of boys 2016.05.31. 14:01:53

@she_wolf: Nálam a mandulagyulladás már rheumás lázzal fenyegetett illetve a sorozatosan
gennyes manduláim miatt már ízületi panaszaim voltak.
Így került sor a kivételükre egy nagyon nagy szaktekintély által, aki aztán úgy két évtized múlva fül-orr-gégészetet oktatott nekem az orvosin :)

Gyerekkel nem szabad durvulni, de szerintem inkább a renitens mami kapta meg a porcióját az agyonhajszolt nővérektől és ezt vetíti ide ki Ómagyar Mária Siralom formájában.
A posztok valóságtartalmából általában négyzetgyököt kell vonni.
De olykor köbgyököt is lehet.

FlybyWire 2016.05.31. 14:02:33

@rest of boys: ez sok mindent megmagyaráz rólad és a stílusodról, bár szerintem ennél durvább traumákon is átmentél, hogy ilyen megkeseredett agresszív kismalaccá váltál.
Mesélj még, biztosan jobb lesz tőle :)

(Ez most nem a jelent poszt alatti kommentjeidre reakció, hanem sok sok másikra).

rest of boys 2016.05.31. 14:09:00

@FlybyWire:
TakeMyWire, ezt miből gondolod? Abból, hogy négyévesen már elboldogultam egyedül, a maiak pedig még pelusba szarnak ?

she_wolf 2016.05.31. 14:36:37

@rest of boys:
Szokás szerint átesünk megint a ló túloldalára: mifenének kell egy 5 éves gyerekkel bent lenni éjjel-nappal egy ilyen műtét kapcsán? Persze, a szülő aggódik. Ez természetes. De egy 5 éves kislányt már simán ott lehet hagyni egy kórházban, hogy anyu majd jön hozzád/érted.
Jó, vidékről utaztak fel, a feltételezéseimet most megtartom magamnak:)
Ha a nővér stílusa kifogásolható, akkor meg lehet dumálni. De nem a gyerek előtt! És ez vonatkozna mindkét félre. Nem az a cél, hogy egy rémült, vagy éppen magát a földhöz verdeső gyerek legyen a páciens.
Szerintem:)

(Tudod, hiszen általában meg is jegyzem, hogy szoktam hinni a poszternek. Általában:) És itt nem igazán látom a lók lábait lógni kifele. TakeMyWire? Hogy Te egy milyen kis izé vagy!:D))

rest of boys 2016.05.31. 14:55:35

@she_wolf: Ja és a négyéves kori bentfekvésem alatt bent volt velem a Grimm összes meséi, úgy 350 oldal...:)
De nem polírozom magam tovább :)

rest of boys 2016.05.31. 14:57:58

@she_wolf: Szerintem humánusak a Heim Pál-beli nővérek, nyilvánvalóan egy önmagát földhözverő nagyon renitens kisgyerekre dorgálóan és bátorítóan szólnak, mert ha mellé feküdnének és tekerődznének a földön, mint a hátára fordított cserebogár, akkor azzal nem sokra mennének.

Kerti70 2016.05.31. 15:01:11

Nagyon jol ismerem az otthoni allapotokat. Az a problema mindenki (igy En is) nyeltem egyet es befogtam a pofam. Kerultem szinte minden konfrontaciot. Viszont igy soha semmi nem fog valtozni mert onmagaban a beremeles nem fogja kulturaltabba tenni a nover/orvos es beteg viszonyt. A korhazak ugy felnek az ugyvedektol mint ordog a szenteltviztol. Mert abban a pillanatban ha sok a problema levaltjak a felelosoket. Ugye most azert nincs problema mert a foigazgato nem tud rola hivatalosan. (ertsd levelbol)Amikor Edesapamat bevittem a Honved korhazba agyverzes gyanuval szepen ultettek, orakig. Igaz nem oltoztem oltonybe mert eppen a lakast festettem es fontosabbnak tartottam azt, hogy 15 perc alatt bevigyemem Edesapamat a korhazba. Igy nem tudtak megitelni tudok-e irni vagy sem. Amikor szegeny Edesapam rakerdezett az egyik apolonal meddig kell meg varni akkor elkezdte kiszoritani a varoterembol az oreget eleg kulturalatlan modon viselkedett. Nem avatkoztam bele mert tartottam attol hogy ez az idiota megut. Jon vissza fel ora mulva akkor megkertem hogy legyen szives megadni a nevet. "Mert akarja tudni a nevemet" Szeretnek egy levelet irni a Foigazgato Urnak a munkajarol es mivel meg van forditva a nevtablaja nem tudom elolvasni. Kulturaltan halkan szep kerek mondatokban beszeltem. Na erre orjongve, orditva elrohan "Be akarnak perelni Bennunket" Zengett az egesz folyoso, persze akkor mar ejszaka volt. 1 percen belul megjelent ket orvos, almosan (hogy legyen tanuja aki igazolja) es 40 percig gyozkodtek. Utana az oreget mentovel atkuldtek egy masik korhazba mert nem mertek vallalni a "felelosseget". Azota evek teltek el Edesapamnak azota se voltak hasonlo tunetei. De az alapszabaly amirol nem keszul papir azzal semmit sem kezdenek, mindenki "tudja" de mivel nincs leirva az nem is letezik. Mivel az oregnek nem lett semmi baja nem irtam levelet. De igy soha semmi nem fog valtozni.

rest of boys 2016.05.31. 15:06:57

A@Kerti70: A vonatkozó névmásokat én csak második és harmadik személyben írom nagybetűkkel, bizonyos megszólításokban és levelekben, viszont első személyben nagyon ciki.
Van ugyan egy felfújt vízfejű nemzet, az angol és elhízott, Fröhlich-kóros testvére, az amcsi, akik az én-t nagybetűvel írják, de az legyen az ő kórképük.

she_wolf 2016.05.31. 15:10:45

@rest of boys:
Nálam meg kifestő:P De arra határozottan emlékszem, hogy mindenkitől macskát akartam kunyerálni, mert nagyon szerettem volna egyet, anyám meg beintett:(
Aztán évek múlva édesapám hozott egy kis vöröset, az meg állandóan a házsártos szomszéd banya elé kupacolt (he-he:D).

Nem voltam beteg gyerek a Heim Pálban, és én sem vittem oda a nem létező beteg gyerekemet, így nem tudhatom, milyenek ott a nővérek. Biztos támadtak a frontok:)
És ami még biztos: a mai fiatal szülők, és kisgyerekeik mások már mint mi voltunk, függetlenül a társadalmi helyzettől.
Szerintem:)
Én ilyesmin nem akadok ki, és el tudom képzelni, hogy a túlhajszolt emberek nem éppen a legtündérebbek.
De egy gyerek akkor is gyerek (legalábbis kellene, hogy legyen.)

Celtic 2016.05.31. 15:12:25

Jo hir: mar nem kell sokat varni, es SEMMILYEN nover sem lesz.
Akkor mindenki vegre lenyugodhat, ezt is elertuk.

kheiron 2016.05.31. 15:18:54

Nekem az a gyanúm, hogy a legtöbb szülő azt az utyuluputyulu stílust várja el a nővérektől, mint amit Manci néni tündérkeresztanya szokott elővenni.

Aztán ha normálisan szólnak a gyerekhez, adott esetben letolják, hogy ne hisztizzen már, akkor az az ő magzattyának a véghetetlen lelki séredelmét okozza.

[c] 2016.05.31. 16:04:55

@rest of boys: Ezen már én is gondolkodtam. Nyilván van helyzet, amikor fontos, hogy ott legyen a szülő, de miért ez a default?
Ettől függetlenül simán el tudom képzelni, hogy a nővérek túl durvák voltak a gyerekkel; szerintem a felnőttek jó részének (beleértve az egészségügyiseket is) fogalma sincs, mire van szüksége ilyenkor egy gyereknek.

Mák Vilma 2016.05.31. 17:04:29

@PomberMaci: Te meg egy bunkó seggfej. Jobb így az élet?

PomberMaci 2016.05.31. 17:59:42

Dermesztő, hogy mennyien elhiszik egy hisztis libának azt, hogy egy gyerekkórházban a nővérek rángatják a gyerekeket és üvöltöznek velük...

karcsibácsi 2016.06.01. 00:10:02

"az orvosok tényleg nagyon profik voltak és mindamellett aranyosak, kevesek is. Ahogy a betegszálíltó is, aki a kislányomat hurcibálta."
emmivel sem voltam kevesebb
A betegszálíltó én voltam, semmivel sem voltam aranyosabb vagy kevesebb, mint a nővérek, csak úgy látszik, az anyuka a fiúkat szereti. Ami egészséges dolog, de azért a lányokat (nővéreket) sem kellene szidalmazni...

Kerti70 2016.06.01. 02:25:50

@kheiron: @rest of boys: Most megfogtal. A helyesirasom nem tokeletes de azt szerencsere nem vetted eszre, hogy nem hasznalok ekezetes betuket. :)
De ettol a tenyek tenyek maradnak.

Kerti70 2016.06.01. 02:45:17

@kheiron: Gyere mar ki par honapra kulfoldre. Akkor majd rajosz hogy mindenki betartja a minimalis szabalyokat es tisztelettel beszelnek a betegekkel, hozzatartozokkal. Ha a gyerek hisztis akkor hisztis mert hiszen gyerek es nem kis felnott. A fiam megkapta a hepatitis oltast es masnapra elkezdett fajni a torka. Laza nincs de naprol napra rosszabbul volt es egyre melyebrol kohogott. Elmegyunk a GP-hez meghallgatja a tudejet, belenez a fulebe es amikor a fian nem engedi hogy megnezze a torkat visszakerdez. Ez a 8. nap? Igen. Mar irta is fel a gyogyszert es adta a nyalokat meg a matricat a fiamnak. Sokszor felirjak a masodik adagot is automatikusan amit akkor kell kivaltani ha nem gyogyul meg. De azt is elmondjak ha 4 napig nincs semmi valtozas akkor vissza kell menni.
Odahaza ez ugy mukodott, hogy eroszakkal megneztek a fiam torkat es nem irtak fel semmit honapokig, mert nem lazas. En sem voltam soha lazas. Vagy amikor a lanyom fogorvosanal 15 percig magyaraztak, hogyan fogjak ellenorizni a fogait. "Latod ezzel fogjuk megtisztitani" es ott spricceltek kozosen a levegobe a vizet. De az is erdekes volt miutan megrongeneztek a fogait, a noverke automatikusan lefertotlenitette (attorolte fertotlenitovel) a rontgen szeket. Es a lanyom a mai napig meseli milyen jo volt a fogorvosnal.

she_wolf 2016.06.01. 05:52:51

@kheiron:
A posztert is a legtöbb szülők kategóriájába sorolod? Egyszerű, mögöttes szándék nélküli a kérdésem:)

Szerintem az van, hogy szar napot fogtak ki, ami azzal a felütéssel indult, hogy a korábban megbeszélt szülőbarát kórterem lehetősége bukott.
Aztán jött a "miért kajált a gyerek a műtét előtt való napon?"-nal folytatódott, innentől pedig kumulálódnak a dolgok:)

A nagy fenék kerítése megint megtörtént, ahogy szokott.
Ezzel együtt és továbbra is: gyerekkel nem durvulunk, a szülőnek pedig megadjuk a szükséges felvilágosítást:)

A síró kisfiú helyében pedig lyóól bepisiltem volna nekik:P)

(A poszter megint nem jó helyen reklamál, ajánlanám szíves figyelmébe a honi népesedéspolitikát, miszerint gyereket kell csinálni, jó sokat, aztán majd a legelőn felnőnek. Mert a gyerekek nem betegek, nőnek mint a dudva, a tudás éjszaka, alvás közben ivódik az agyukba, és 20 évesen már hipp-hopp! több diplomával rendelkező, önérzetes és önmegvalósító felnőttként élnek Magyarországon, országunk nagyjainak megdicsőülésére! Nnna. Megint elgurult a gyógyszerem:)

kheiron 2016.06.01. 06:39:57

@Kerti70:

Azt hiszem, te félreértettél.

Nem a tisztelettel beszélésről, vagy a tájékoztatásról írtam.

Arról írtam, hogy nagynéha én is rászólok az 5-7 éves gyerekre, hogy "ne hisztizz".

kheiron 2016.06.01. 06:41:32

@she_wolf:

Igen, anyuka attól került idegállapotba, hogy sajnos nem volt hely az ottalvós kórteremben.

Aztán már a tonik is keserű volt.

kheiron 2016.06.01. 06:44:46

@Kerti70:

Ja, amúgy gratulálok az iggen magas szakmai színvonalú GP-nek, aki teljes körű vizsgálat nélkül ad valami gyógyszert. Az immigrantnak az is jó lesz, van belőle elég.

Ott, a bányabéka segge alatt van ez a színvonal, mint amikor Geréb Ágnes gumikesztyű nélkül nyúlkált a nőkbe, mert "kesztyűben nem lehet olyan jól tapintani".

Mi a fenének mentetek el az orvoshoz? Ugyanazt kinézhetted volna az internetről is.

she_wolf 2016.06.01. 07:05:09

@kheiron:
Továbbra sem értem, hogy miért kell egy 5 éves gyerekkel ottalunnyi...
Ilyen idős korában egy optimálisan fejlődött és nevelt gyerek képes megérteni, hogy anyu nem lehet mindig vele. Még akkor is, ha tőlük teljesen független kényszerítő okok miatt kerül rá sor.

Megint az van, hogy persze, mindent amit a szülő akar mert első a gyerek, aztán meg pofára esés van, és mondanám, hogy a gyerek szív, de mégsem. Mert a szülő fog tovább rugózni az eseményen, miközben a gyerek jó eséllyel átlép az egészen.
És ez így egészséges (mármint a gyerek szempontjából):)

kheiron 2016.06.01. 07:06:17

@she_wolf:

Ebbe nem akartam belemenni. :-)

she_wolf 2016.06.01. 07:21:46

@kheiron:
Nem is kell, így is többet vettünk ki belőle szerintem, mint amennyi benne volt:)

Kerti70 2016.06.01. 10:57:07

@kheiron: nezd az antibiotikum otthon mindig is sarlallatos pont volt. Otthon inkabb felirtak valamit homeopatikus szert vagy vitamint kb. 6000 Ft ertekben, majd hetek mulva(mikor semmi valtozas sem volt) nagy kegyesen felirtak egy 700 ft-os antibiotikumot. Vagy egybol fizethettel az elso alkalommal es mar keszult is a recept. Volt egy doktorno akit hivjunk csak 5000 Ft-os Erzsebetnek. A nevet onnan kapta, hogy 5000 Ft-ert volt hajlando dolgozni. Elmegyunk a lanyommal Hozza folyik az orra de nincs laza. Orszi-porszizzak es minden rendben lesz. Telnek hetek minden heten visszamegyunk kontrolra (mivel ekkor meg nem tudtuk a tarifat teljesen gyanutlanok voltunk, eszunkbe sem jutott konziliumot kerni egy kis orfolyasra)Karacsony elott mondja ha januar vegeig (!) nem javul akkor menjunk el a ful-orr-gege-re. Vettem ki szabit es masnap elmentunk, kapott gyogyszert harmadnap csodak csodaja kapott levegot az orran. Gyorsan orvost csereltunk. Ismet eltellik par het es osszefutunk egy szerencsetlen csoro csaladdal (2 felnott es 2 gyermek) akinek a 800 Ft-os gyogyszer kivaltasa is gondot okoz. (ez akkor gond amikor mindenki beteg mert egyszerre nem tudjak kivaltani a 4 doboz gyogyszert) Ok is az "5000 Ft-os Erzsebet"-hez jartak, rendszeresen kontrollra es Ok sem fizettek. Egy szep penteki napon megvizsgalja a legkissebbet es a jott szokasos duma orszi-porszi stb. Szombat ejjel a 2 felnott meg a 2 gyerek tomegkozlekedessel elmentek Obudarol a Janos korhaz ugyeletere mikozben azon imadkoztak ne jojjon ellenor mert buszjegyre sem volt penzuk. (a kissebbiknek 40 fokos laza volt es mint utolag kiderult rahuzodott a fulere) Visszamegy hetfon az anyuka mit gondolsz mi volt a valasza kedves Erzsebetnek? Maguk itt sem voltak nincsenek bejegyezve az orvosi naploba. Na ekkor kezdett el uvolteni kedves "5000 Ft-os Erzsebet"-tel az anyuka. Gyors jatszoteri kozvelemeny kutatas es mar jott is az info az 5000 Ft-os tarifarol meg a becenevrol. Meg arrol hogy a mentos apuka gyerekenek gond nelkul kepes felirni a receptet fizetnie sem kellett. Mindenki tudta es akit zavart az inkabb utazott 45 percet tomegkozlekedessel (vagy setalt) mint hogy atsetaljon az 5 percre levo gyerekrendelobe. De az azert hozza kell tennem kedves Erzsebet soha sem volt bunko. Csak nem mondta el a tarifat.

karcsibácsi 2016.06.01. 19:30:45

@Kerti70: "Otthon inkabb felirtak valamit homeopatikus szert vagy vitamint kb. 6000 Ft ertekben, majd hetek mulva(mikor semmi valtozas sem volt) nagy kegyesen felirtak egy 700 ft-os antibiotikumot. "

Ezt nem (sem) jól tudod.
Mo-n inkább a túlzott, indokolatlan antibiotikum felhasználás a gond, az orvosok - részben a betegek elvárására - indokolatlanul, ész nélkül írják az erős antibiotikumokat a banális, néhány nap alatt magától is meggyógyuló vírusinfekciókra is. Ez nem csak, sőt nem elsősorban a költségvetés gondja (messze nem hétszáz- , mégcsak nem is 7000 ft egy valóban hatásos antibiotikumkúra ára), hanem a kórokozók rezisztenciáját okozza, és ez az igazi nagy baj!

dioda 2016.07.17. 00:41:54

@she_wolf: "a másnapi műtét előtt esetleges kellhet egy friss labor. Gondolom én. Ilyen előtt pedig enni-inni nem igazán szerencsés.".
Nem, ezt elba.ták. Rendszeres sajnos mindenhol, hogy a gyermek szülei egyáltalán nincsenek felvilágosítva műtét előtt. Bejönnek laborra étlen, szomjan, a délutáni időpont helyett reggel a legnagyobb tumultusban papírmunkára/felvételre stb. - mert az operáló orvos semmit (de tényleg semmit azt égvilágon!) nem mond el!. Labor gyermekkorban: éhgyomorra kell nézni: vércukor, lipidek. Ezekkel nem foglalkozunk gyerekeknél műtét előtt. Tehát enni kell, inni kell még labor előtt is! (Kivétel, ha pont ezeket akarom vizsgálni - de az nem műtét előtt labor általában).

dioda 2016.07.17. 01:08:03

Lehet, hogy van olyan ápolónő, aki érdesebben szól a gyerekre (nálunk is előfordul). Ez helyenként jelentősen meggyorsítja a munkát, időnként lehetővé tesz olyan vizsgálatot, amit más (szép szóval) nem tudna elvégezni, néha azonban megijeszti a gyereket, aki ettől még jobban sír. Az, hogy minden ápolónő ilyen lenne egy gyerekosztályon, az kizárt dolog. Úgyhogy az "anyai idegállapot" és a különszoba hiánya is gyanítom rosszabbnak láttatta a valóságot.
Ez a mondat tetszik: "szerencsére csak rossz emlék Pankának az egész tortúra, viszont amikor megyünk vissza a saját doktor bácsinkhoz, vagy kontrollra, látszik, hogy retteg és meg is jegyzi, hogy nem akar visszamenni a kórházba. Szomorú, hogy mindezt néhány rosszindulatú, vagy érzéketlen nővér miatt van így." - Vagy az anyai emlékek miatt van így - sokkal inkább. A legtöbb gyerek azért sír az orvosnál, mert 1. a szülő sír 2. látszik a szülő feszültsége 3. a szülő plántálja bele a gyerekbe a félelmet a kórháztól/doktor nénitől stb.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása