Tisztességtelen halál a Dél-pesti Kórházban

2016.04.14. 07:56

delpesti_total-1400x1050.jpgA Dél-pesti kórházat, déltepsinek hívják, de rá is szolgált a hírére. Édesanyám volt életem központja. Nagyon bánom, hogy bevittem a kórházba. Ha nem viszem be, még mindig itt élne velem.

Kedves tisztelt cím, köszönöm a lehetőséget, hogy írhatok önöknek. Az esetleges segítségüket is kérném levelem végén. Édesanyám helyzetéről szeretnék írni, és majd kérdezni. Édesanyám 95 éves volt, és a lába egy kicsit bepirosodott. Kihívtam az orvosi ügyeletet, nézze meg édesanyám lábát, mivel 13 évvel ezelőtt volthasonló pirosodása, de akkor 7 nap alatt rendbe hozta egy szír orvos. Most édesanyámnak antibiotikumot írtak ki, de ez nem vált be. Ezért a Mária utcai bőrklinikára vitte be a mentő. Ott megállapították, hogy nincs orbánca, amit az ügyeletes orvos állított, hanem felületi trombózis. Ez lehet egy kis ér megpattanásától. Édesanyámat bevitette a Jahn Ferenc délpesti kórházba, ahol három nap alatt meghalt, itt hagyva engem árván.

 

Amikor bevitték, megkérdezték tőle, hogy milyen gyógyszerekre allergiás. Édesanyám elmondta, hogy mindenféle pirinekre. Azzal kezdték, hogy be akartak neki kötni infúzióban algoipirin gyógyszert. Erélyes fellépésemre nem kötötték be neki. Ellenben másnap infúzióban  kétszer egy tabletta furosemid vízhajtót kapott. Ugyanaznap ezt megismételték, de édesanyám a második infúziónál már bogarakat látott a plafonon. Ezt jeleztem a nővérnek, mivel orvost nem láttam azóta, amióta édesanyámat a kórházba bevittem.

 

Másnap a betegek mondták, hogy édesanyám éjszaka kiabált. Valószínű, hogy a sok vízhajtó ártott meg neki. Én már másnap, amikor bevittem a kórházba, haza akartam vinni. De az orvosok minden eszközzel meggátolták ezt. A harmadik napon, amikor bementem édesanyámhoz a kórházba, nagyon csöndes volt. Azt hittem, hogy az éjszakai nem alvást pihente ki. Nem így volt. Aznap mégis kijött egy mentő, és a mentős vette észre, hogy édesanyámnak fenn akadt a szeme. A nemrég benn volt orvosi ügyelet ezt nem vette észre. DE nem is akarta édesanyám kora miatt.

 

Az egyik orvosnő gyorsan EKG t tett édesanyámra, és azt mondta, szerencse hogy ilyen a szíve. A vérnyomása viszont katasztrofális lett 50 es vérnyomást mértek nála. Én puszilgattam, simogattam szeretgettem édesanyámat, és a vérnyomása felment 75 re. Utána viszont már kómált.

 

delpesti_total-1400x1050.jpg

 

Másnap telefonált az orvosnő, hogy édesanyám hajnali 4 kor meghalt. Ez a halál teljesen indokolatlan volt, mivel édesanyám  idős kora ellenére elfogadható egészségi állapotban volt. Mivel  az egész kórházi tartózkodása tisztességtelen dolgokból állott, ezért feljelentettem a kórházat a Tisztifőorvosi hivatalnál és az Orvosi kamara etikai bizottságánál. A Tisztifőorvosi hivatal válasza az volt, hogy édesanyámat korrektül gyógyították. És leírták, hogy édesanyám kapott vérnyomáscsökkentőt, bár tudták, hogy a vérnyomása alacsony. A kapott vízhajtó mennyiségét nem tisztességesen írták le, hanem csak a beadott felét. A beadott 4 db vízhajtó intravénásan a vérnyomását elintézte a vérnyomás csökkentővel együtt. Nem beszélve arról, hogy a nyugtató, amit kapott a kiabálás után, szintén lejjebb vitte a vérnyomását. A Tiszti főorvosi hivatal ezeket a dolgokat figyelmen kívül hagyta.

 

Az igaz, hogy édesanyámnak a szervezetében volt víz, de ez otthonában is volt, és semmi probléma nem volt vele. Az hogy kapott vízhajtót, az nem baj, csak a mennyiségére kellett volna felelősséggel odafigyelni a vízhajtót kiíró főorvosnak. Az orvosi kamara etikai bizottságának azért írtam, mivel édesanyám helyzetét nem könnyítették meg, sőt gátolták.

 

A hátán volt egy felfekvés, és kértem, hogy tegyenek rá tapaszt. Semmi sem történt. Édesanyám mielőtt a kórházba ment, B 12 injekció kúrán volt, mivel alacsony volt a vörösvérsejt száma. Régebben is nagyon jól helyre hozták ezzel a módszerrel. Most kérésemre felírt B 12 injekciót a kezelő rezidens orvos elfelejtette beadatni. Az én erélyes kérésemre adták csak be neki. A rezidens kezelő orvos nem mondta meg kérésemre, hogy édesanyám vérének milyen az állapota .

 

A mentőt hiába akartam kihívatni másnap, mivel láttam az ellátás színvonalát, meggátolták. Ezek a dolgok  miatt írtam az orvosi kamarának, ahol azt a választ kaptam, hogy mivel nem írtam le az általam felelősnek tartott személy nevét, nincs kit felelősségre vonni. Én leírtam, hogy igenis leírtam a felelős nevét. így kaptam egy levelet, hogy újra tárgyalják a dolgot. De a Tisztifőorvosi hivatal hallgat, bár azoknak is írtam egy levelet, amiben az általuk leírt dolgok valótlanságára hívtam fel a figyelmet. Mindkét helyről azt írták vissza, hogy fellebbezésnek nincs helye.

 

Szeretném megkérdezni, milyen lehetőségem van nekem, hogy édesanyám tisztességtelen halála miatt hol és kinél tehetnék panaszt, ahol tisztességesen meg is vizsgálnák az általam leírtakat, összehasonlítva azzal, amit ők állítanak? Hét emberrel beszéltem, akiknek az édesanyjuk mind a délpesti kórház 3 belosztályán haltam meg szintén vízhajtó túladagolás miatt.

 

A délpesti kórházat, déltepsinek hívják, de rá is szolgált a hírére. Azért kérem önöket tisztelettel, ha tudnának nekem olyan lehetőségről ahol tisztességesen kivizsgálnák édesanyám halálának körülményeit. Én itt vagyok árván, senkim sincs. Édesanyám volt életem központja. Nagyon bánom, hogy bevittem a kórházba. Ha nem viszem be, még mindig itt élne velem.

 

Gondoltam, hogy feljelentem a kórházat bíróságon, de most nekem csak havi 22800 ft aktív korúak járadéka van. Ebből nem tudok pereskedni. Viszont jó lenne olyan fórum, ahol kivizsgálnák a panaszomat. Elnézést a hosszú levélért, de csak így tudtam mindent leírni. Várom esetleges válaszukat, tisztelettel

 

L. I.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2016.04.14. 08:32:53

Zagyva ez a poszt. Korhazban volt, de kijott a mento?
A posztolo kozel 50-60 eves azert arvasagrol mar ne beszeljunk.

drontal 2016.04.14. 09:27:03

Regen olvastam ilyen ertelmetlen posztot en is. Most azzal hogy fut meg fat feljelent arra hivatkozva hogy orvosi mulasztas miatt halt meg az egyebkent 95 eves asszony,ezzel sem vissza nem hozza de karteriest sem fog kapni ezt elhiheti,mert van egy olyan gyanum mintha ezt szeretne elerni tekinettel arra hogy ugye a mama nyugdija tovabb nem erkezik. A masik:ne tegye mar magat nevaetsegesse ezzel hogy arva lett.Egy nagyjabol 60-70eves ember hogy a francba tud ekkora hulyeseget kiposztolni egy nyilvanos oldalra?

Antalbaba 2016.04.14. 09:50:51

1. A poszt-toló nőjön fel, épp ideje, így nyugdíj előtt:-(
2. Pont az ilyen helyek miatt kéne kiverni a halálozási adatokat az ÁNTSZ-ből, mert legalább tudnám, hogy hová nem megyek akkor sem, ha visznek...

KisAnikó 2016.04.14. 09:55:07

Nem tudom, hogy vigasztalja-e, ha azt írom, akkor is meghalt volna az édesanyja ott, ha figyelnek a vízhajtóra és a gyógyszerallergiára. Az én mamám is a Dél-Pestiben halt meg nemrég (91 évesen), és akik még ott a szobában voltak, mindenki meghalt rövid időn belül, pedig voltak közöttük fiatalabbak is. A kórházi vírus, Clostridium difficile hatalmasodott el rajta, amivel már nem lehetett mit kezdeni. Pedig csak vérszegénység miatt került be, tavaly még futva közlekedett, tésztát gyúrt szakadatlan, de ott mikor bekerült, elkapott egy szemfertőzést, egy tüdőgyulladást és végül ezt a végzetes kórt. Azt hiszem, tudomásul kell vennünk, hogy a kórházi dolgozók csak emberek, nem csodatevők, nem istenek és hogy nem számíthatunk rájuk mindenben. Néha köszönhetjük nekik, ha meggyógyítanak, néha pedig nem tudnak segíteni. Illetve a sors nem kerülhető el. Igen, élhettek volna még, ez igaz, de mégis ezt hozta a sors. :( Ha lenne pénz az egészségügyben, sok ápoló, jól képzett orvosok, odafigyelés, pénz gyógyszerekre, fertőtlenítőkre, talán mindenki tovább élhetne. De ez nem az az ország, ebbe törődjön bele.

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2016.04.14. 10:37:44

@drontal: En nem mertem /akartam leirni azt, hogy szerintem is az egesz dolog a penzrol szol. Itt az ido dolgozni, mar nem kell (sajnos) az Anyukat apolni.

zünüke 2016.04.14. 10:42:19

Nekem azért lenne 1 kérdésem.

1. Miért nem vitte haza a mamát saját felelősségre ha látta,hogy "össze meg vissza" kezelgetik?

Például az a felfekvés a hátán 3 nap alatt keletkezett vagy már otthon is volt?
-Kérdezem ezt csak azért mert ha a felfekvés nem a kórházban kezdődött akkor a mama mégsem lehetett olyan jó állapotban mint állítja.Jó állapot szerintem az,hogy a a 90-95 éves idős ember még feltud kelni az ágyból,és önállóan tud menni még ha csak a lakásban is.Az ismeretségi körömben nekem van egy ilyen idős néni,aki 96 éves és még egyedül látja el magát,persze a család segít neki amiben kell.
...és igaza van@drontal: -nak azzal,hogy most mindenkit fel fog (vagy már feljelentett)ezzel semmit sem fog megoldani.Egy nagyon idős beteg asszonyról van szó,aki egyáltalán nem biztos,hogy a vízhajtó túladagolása miatt halt meg.Gondolom erről semmiféle hivatalos orvosi papírja nincs,tehát ez csak egy feltételezés az Ön részéről.Törődjön bele,hogy sajnos egyszer minden szerettünk elfogy mellőlünk ez az élet rendje,ebben a korban meg pláne.

apanna 2016.04.14. 12:52:25

@KisAnikó: Ha lenne pénz az eü ben, az ápoló, orvos, akkor is vagy jól, empatikus, szakszerűen, vagy szarul végezné a munkáját...

apanna 2016.04.14. 12:53:20

Félrebeszélés oka, lehet a kiszáradás.

Főgebra 2016.04.14. 13:11:12

Soha nem gondoltam volna, hogy "puszilgattam, simogattam szeretgettem édesanyámat" ez 25 Hgm-rel megemeli a vérnyomást!

Igazság, hol vagy? 2016.04.14. 13:45:06

???...Furosemid tbl.infúzióban.Kórházban fekvő beteghez kijött a mentő.Orvosi ügyelet is bent volt a néninél.A kórház nem "börtön"Mindenki haza mehet és mindenkit haza lehet vinni!Ez a panasz erősen sántít.Részvétem édesanyja elvesztése miatt.

hajatsermuta 2016.04.14. 14:13:41

"... édesanyám tisztességtelen halála miatt hol és kinél tehetnék panaszt..."

Rendőrségen kell feljelentést tenni (az nem kerül pénzbe) szándékos emberölés miatt.
Ha nem gyilkolják meg, simán elélhetett volna még 30-40 évet.

qbr 2016.04.14. 15:03:53

@Igazság, hol vagy?: Hozzátartozó dönthet úgy, hogy hazaviszi a beteget? Mármint ha nincs a beteg gondnokság alatt.

she_wolf 2016.04.14. 15:31:21

@qbr:
Háááát....nem. De nem szoktak akadályt gördíteni elé.
De egyébként ez a beteg kizárólagos döntése.
(Személyes tapasztalat alapján írtam!)

she_wolf 2016.04.14. 15:45:22

"A távozási szándékot előzetesen a kezelőorvosnak kell bejelenteni, aki ezt a tényt „önkéntes, saját felelősség melletti távozás” megjegyzéssel rögzíti a betegdokumentációban, amely tényt a beteg aláírásával megerősíti, és ekkor a beteg zárójelentést kap a kórházi kezelésről."

/Forrás: www.szentimrekorhaz.hu/hu/praktikusinformaciok/betegjogok/jogiszabalyozas.html /

Érdemes átnyálazni.

she_wolf 2016.04.14. 15:48:16

@zünüke:
"Például az a felfekvés a hátán 3 nap alatt keletkezett vagy már otthon is volt?"

A kérdés jó!

macihagyma 2016.04.14. 16:33:10

Hát....igen. Se gyerek, se unoka.....

macihagyma 2016.04.14. 16:38:30

Hát...igen. Se gyerek, se unoka. Az én anyám 38 volt..... Az valóban árvaság egy 10éves gyereknek.

zuulululu 2016.04.14. 16:43:14

"a lába egy kicsit bepirosodott. Kihívtam az orvosi ügyeletet, nézze meg édesanyám lábát,"

Te normalis vagy amugy?
Fikazunk, de egy kis pirosodasert ugyelet hivsz? Ha lazas akkor meg mentot? Eszem megall, az ilyeneket ki kene szamlazni a pics@ba az ilyeneknek.

shred 2016.04.14. 17:08:20

Ha a hivatalos panasztétel nem hozott eredményt, rendőrségi vagy ügyészségi feljelentést tehet a posztoló. Amúgy fájdalmas, de sajnos el kell fogadni hogy 90+ éves beteggel nem foglalkoznak sehol olyan gondosan, mint amennyire a hozzátartozók szeretnék.

djt122 2016.04.14. 17:10:14

szeretnék gratulálni és hasonló élményeket kivánni minden ilyen kedves hozzászólónak.....ez Magyarország....nem véletlen a dögöljön meg a szomszéd tehene vicc....

novákandris 2016.04.14. 17:30:05

Meghalt egy néni.
Élt 95 évet.

Ez szomorú, mégis azt kívánom, bárcsak ez lenne a legnagyobb tragédia, ami a magyar egészségügyben történt ezen a héten.

she_wolf 2016.04.14. 17:34:55

@Igazság, hol vagy?:
@qbr azon kérdésére, hogy ha nem áll gyámság alatt a beteg, akkor a hozzátartozó simán haza viheti-e a beteget, igennel válaszoltál. Én meg nemmel:)

Azt szeretném megtudni, hogy Te milyen információ birtokában válaszoltál igennel? Mindezt csak azért kérdezem, mert ha rosszul tudom hogy teljesen beszámítható beteg helyett nem dönthet hozzátartozó, akkor szeretném pontosítani magamban az eddig ismerteket.
Köszi!:)

Igazság, hol vagy? 2016.04.14. 17:50:25

@she_wolf: Ha az édesanyámról lenne szó vele megbeszélve kérném az elbocsájtását,ha ő is haza szeretne jönni.

she_wolf 2016.04.14. 18:18:57

@Igazság, hol vagy?:
Ez így stimmel. Ehhez viszont kell egy döntésképes beteg. Nélküle ez körülményes, hivatalos protokollja van.
Volt aki felvetette, hogy rögvest a hóna alá kapná a szerettét és vinné haza. Csakhogy ez nem így működik.

Kaksi Kapitány 2016.04.14. 20:28:05

Sajnálom édesanyádat, őszinte részvétem.

Annyit szeretnék csak hozzáfűzni, hogy idős emberek pillanatok alatt egyik napról a másikra le tudnak robbanni minden előzmény nélkül.

Az otthoni állapotokat ismerve nagyon is hihető történet :(

Aranyi Gábor 2016.04.14. 20:56:23

@shred: Kivéve Baszki Bélával. Ad.2: a déltepsiben halt meg az anyósom. Speciel 60 évvel korábban kellett volna, de... Annak meg nem adtak vízhajtót, mert a pincéből (raktárból) kellett volna felhozni. Azt kapták meg, hogy mit képzelnek, ez egy proli kórház, nem a Kútvölgyi... Nekem meg a volt ávós őrnagy sutkája (tréfája) jutott eszembe, hogy a cuclista egészségügynek ugye három ideális vonása lenne: ingyenes, széleskörű és magas színvonalú. Igen ám, de "most még" ebből csak kettőt tudunk megvalósítani: ha ingyenes és széleskörű, akkor nem magas színvonalú Ddéltepsi, ha széles körű és magas színvonalú, akkor nem ingyenes - magánpraxis, ha ingyenes és magas színvonalú, akkor nem széles körű - Kútvölgyi... (Annyiban sántított a űz őrnagy úr vicce, hogy a fizetős se széles körű, két okból: egyrészt a közkórházban szinte hiába fizet, tojnak rá - illetve nem mindenki teheti meg, hogy ott v. másutt megfizesse a már tényleg elérhető ellátást...

2016.04.14. 21:00:00

Végigolvasva a kommenteket,hát nem sok empátia szorult a jelenlévőkbe sem.

Feltehetően egy 60 év körüli panaszosról van szó, aki hirtelen egyedül maradt,nagyon kevés pénzzel.Ez önmagában véve is egy trauma, mert 60 évesen már nem tudom hova tudna elmenni dolgozni?
A szülő , anya elvesztése minden normális embernek hatalmas trauma. Teljesen egyedül maradni ebben a durva szar világban, sokkoló lehet. Hogy miért alakult így az élete vagy sem, annak rengeteg oka lehet.

Utáljuk az embertelen szemét kormányunkat akikbe semmi szociális érzékenység nem szorult. És akkor itt a kommentek ugyan azt csinálják, mint a fidesz a parlamentben. Érzéketlenek,megvetőek, lekezelőek és még bele is rugdosnak abba aki vigaszra szorulna.
Nagyon nem jó ez így.

2016.04.14. 21:03:54

@she_wolf: Dezorientált beteg esetén a közvetlen hozzátartozó döntést hozhat a beteg helyett. Betegjog hogy megtagadhatja az orvosi ellátást.Jogában áll.

Éva Rendes 2016.04.14. 21:07:56

1. Részvétem
2. Egészségügyet kerülni amennyire lehet
3. Déltepsit bezárni!!!

rest of boys 2016.04.14. 21:28:18

Az lenne az elsődleges szempont, hogy kevés pénzzel maradt és nincs hova elmennie dolgozni? Egy hatvanéves ?

Az anyuka messze nem a lábszárán lévő bőrpír miatt került kórházba, mentő orbánchoz ki sem jön, 95 évesen (a magyar populáció töredéke éri meg ezt a kort, az átlagéletkor még nőknél is ennél 20 évvel kevesebb) bőven összegyűjt az ember egy pár olyan betegséget, amely előbb-utóbb halálhoz vezet.

A mai, kommunista emlőkön nevelkedett szerencsétlen magyar középplebs (Istent hírből sem ismeri, az egyházra orront, mert neki Kádár elvtársék valamikor így tanították - az evés-ivás-toszás háromszögben való tobzódás bőven elég volt annak a rezsimnek, a munkásrétegtől mást nem is vártak el) az élet és halál fogalmával sincs tisztában, egy hozzátartozó elvesztését sem tudja úgy kezelni, mint ahogy egy normális istenfélő ember tenné, számára a halál nem valami természetes dolog, amely az élet után következik, hanem mindig valakinek a BŰNE, amit számon lehet és kell kérni.

És természetesen sosem az övé, hanem a másé.

Nem azt nézi, hogy leélt az anyuka egy évszázadot és csöndesen megpihent, ("Isten nyugtassa békében, emléke legyen áldott, nyugalma csendes" - mondaná egy tisztességes ember) hanem MAGÁT, aki "árván maradt".
Hatvanvalahány évesen még mindig magát sajnáltatja, ahogy tette ezt egész életében.

És elvárja, hogy a posztja alapján mások is ugyanezt tegyék.

she_wolf 2016.04.14. 21:28:38

@Diorella Queen:
"Ehhez viszont kell egy döntésképes beteg."

Írtam volt. A dezorientált beteg nem döntésképes, ergo: gyámságot vagy gondnokságot kell valakinek (ebben az esetben a leszármazó=gyermeke) fölötte gyakorolnia → aki meghozza helyette a döntést. Ennek szabályai vannak. Pont.

scandalstone 2016.04.14. 21:54:37

95 év egy szép kor, örüljön hogy eddig eltartottuk az adónkból. A mi generációnkat ki fogja eltartani, ha ilyen sokáig élünk majd.

platelet 2016.04.14. 22:08:21

Szülő elvesztése bármelyik korban nagyon nehéz. Ennek ellenére egy 95 éves ember teste, még akkor is, ha a hozzátartozó szerint "teljesen jól volt", egy nagyon törékeny egyensúlyban van már. Bármi felboríthatja, és akkor nincs visszaút, akármit teszünk. Nem kell ahhoz vízhajtómérgezés. Nyugtatót meg ne adjunk neki, hanem nézzük, ahogy szenved?? 95 év egy szép hosszú élet, ritka. Ilyenkor bármelyik pillanatban meghalhat, és nincs kérdés, hogy miért, az, hogy 95 éves volt, a válasz erre. Ez nem "age-izmus", hanem biológia. Ennek ellenére a szeretett hozzátartozó elvesztése fáj. És mindenképp meg kell adni a halál, a haldoklás méltóságát. Erre egyébként a magyar egészségügy, a magyar társadalom, a magyar ember nem készült fel még eléggé.

kris69 2016.04.14. 22:39:19

@scandalstone: '' örüljön hogy eddig eltartottuk az adónkból''miért 75évesen felviszed egy sziklàra az idöseket?

Dikusz 2016.04.14. 23:13:18

@scandalstone: nem tudom mennyi idős vagy, de hogy ne legyél arra rászorulva hogy 95 éves korodban a gyereked, unokád tartson el, tedd meg nekik azt a szívességet, hogy mielőtt nyugdíjba mész, felakasztod magad. Mindenkinek jobb lesz.

másikpista 2016.04.14. 23:31:08

Szánalmas ez az egész. Mármint hogy ez a blog hova jutott, mert már vagy 2 éve nem néztem be. Zagyva írás, a kommentek nagy része se jobb. Habzik a kádár-időkből ittmaradt, megrottyant butaság pezsgőfürdője

Dikusz 2016.04.14. 23:54:59

@platelet: nagyon megérintett ez a hozzászólás. Örülnék, ha válaszolna/nál.
Nekem édesapám halt meg másfél évvel ezelőtt, életének 90.évében. Az utolsó öt évét mindennek lehetett mondani, csak szépnek nem. Mint orvosnak, talán nem kell részleteznem, hogy mit jelentett számára (bár a vége felé ő már nem érzékelte) a betegsége. Parkinson-kór, demencia, pár havonta kizáródó sérvek,a személyiségének a teljes megváltozása. A mi édesapánk rövid idő alatt nagy tudású, sokat tapasztalt, erős emberből néhány hónap alatt teljesen tehetetlen gyermek lett, aki haragudott a világra, legfőképp a gyerekeire, unokáira, hogy az lett belőle amivé vált. 1925-ben született, a háború előtti, utáni történelmet senki nem tudta úgy elmondani mint ő, nem kitalált, feltupírozott élményekkel, hanem a valósággal.
Nem tudtuk megkönnyíteni az életét, nem hagyta, ezt a mai napig nem tudom megbocsátani magamnak. Nem volt szép, hosszú élete, hiába élt 90 évet.
Abban igaza/d van, hogy nem vagyunk felkészülve a halál méltóságára. Honnan is lennénk. Próbáltam keresni arra a lehetőséget, hogy méltósággal mehessen el, de egyszerűen nem találtam ilyet. Nem volt esély javítani az állapotán, semmi segítség nem volt a kora miatt.Érezhető volt az (valahol érthető is), hogy a fiatalabbak kapják meg a lehetőséget a nagyon idősekkel szemben. Gondolom, idegenben sincs másképp.

Hórukk 2016.04.15. 00:17:17

@Dikusz: Van, ahol másképpen van...

Hórukk 2016.04.15. 00:22:39

@apanna: Nincs igazad. Ha rendesen megfizetnék, akkor volna számos jelenkező arra a munkára is. Így el lehetne küldeni az alkalmatlant és érvényesülne a verseny jótékony hatása. A bentmaradók ÁTLAGOSAN okosabbak, empatikusabbak lennének és akár mosolyogni is megtanulnának.

swfla 2016.04.15. 01:17:57

"Utáljuk az embertelen szemét kormányunkat akikbe semmi szociális érzékenység nem szorult. És akkor itt a kommentek ugyan azt csinálják..."

Nekem is pontosan ez jutott az eszembe. Erre mondjak azt, hogy minden orszagnak olyan politikusai vannak, amilyet megerdemel. Csak kar, hogy a jo embereknek is kijut belole!

buddha 2016.04.15. 05:40:06

Azert koltoi tulzas,hogy egy 95eves mama,arvan hagy egy kb 50-70 kozotti asszonyt..95 eves mamanal,meg csodakat ne varjunk,hogy el meg 10 evet..ez egy vicc

mingyá beszólok! 2016.04.15. 06:30:42

@kris69: nyugi ezt a dumát a feketemunkások, meg a simlis vállalkozók nyomatják manapság kaján vigyorral a képükön. Nem adózik ez egy büdös kanyit se.

luis5 2016.04.15. 07:01:44

Ellátási jog simán megtagadhato. A beiro szellemi színvonalát hadd ne kommentáljam részvétem mellett se. A pontos történet egyszerűen nem rekonstrualhato ebből de már mindenki föl van jelentve. Ismerős

apanna 2016.04.15. 07:31:24

@Hórukk: Szerintem csak viccelsz...Hónapok óta nem találunk alkalmas kollégákat. Ja, jelentkezett a helyi plébános, és pszichiátriai kezelés alatt álló, 6 elemit végzett ember, olyan is aki egy önéletrajzot sem volt képes megírni. Mit értesz jó fizetés alatt? Mert már a jó fizetés sem inspiráló. Elnézést szerintem fogalmad nincs sem az eü sem a szocszféra helyzetéről.

Dikusz 2016.04.15. 07:33:27

@Hórukk: akkor nem jól tudom, de akkor megkérdezhetem hol és hogy?
Nem pontos címet szeretnék tudni. Akkor talán itthon is jobban tudnánk segíteni a szeretteinket.

she_wolf 2016.04.15. 07:38:21

@luis5:
"Ellátási jog simán megtagadhato."
Ez így igaz, mindkét oldalról nézve, leszámítva a "simán" jelzőt. Te melyikre gondoltál?

apanna 2016.04.15. 07:44:04

@Hórukk: Nem pénz kérdése a mosoly, sem az empátia. Az belülről jön. Hiába keresne többet, attól okosabb sem lenne.

Dikusz 2016.04.15. 07:45:29

@Dikusz: ebben a hozzászólásomban elakadt a lemez, kicsit sok az akkor. Nem kellett volna elküldeni, de így járok általában, ha úgy szeretnék fogalmazni, hogy ne sértsek meg senkit a kérdéseimmel.

Arra szeretném kérni azt, aki megértett a hozzászólásomból valamit, legyen szíves válaszoljon a kérdésemre: hol lehet az a mesebeli ország, ahol másképp van?

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2016.04.15. 07:55:17

remek, empatikus társaság gyűlt itt össze.
aki elveszti a szüleit, az árva lesz, tökmindegy hány éves az illető, neki az trauma - tény hogy mást-mást jelent ez egy 10 éves gyereknek vagy egy (vélhetően) nyugdíjaskorú illetőnek, de az ahogy itt reagált a többség, az kritikán aluli.
ha meg zavaros, lehet kérdezni. aki ide beír, az valószínűleg kétségbeesett, nem hinném hogy felkészült az itt olvasható kommentekre.

she_wolf 2016.04.15. 08:09:16

@Dikusz:
Utópiában.
Pénz, empátia, hozzáértés. A tipikus trojka. Működne ez, ha nem emberek volnánk, vagy éppen ha emberek volnánk.
Valahogy mindig itt kötünk ki, mert egyik következik a másikból, egyik meglétének alapfeltétele a másik.

@apanna:
Pedig (szerintem) DE! Ha van az eüben elég pénz, akkor elég embert is találsz benne, akik kipihenten, a feladatukra koncentrálva, csekélyebb hibaszázalékkal, és talán még mosolyogva is tudják a munkájukat végezni. Ha van az eüben elég pénz, akkor a lelkiismeretes dolgozóknak nem lenne kényszer elviselni a kevésbé alkalmasakat, a nem csapatmelósokat. Lehetne rostálni.
Mosolyogni, empatikusnak lenni belülről? Én egy nagyon vidám, és optimista ember vagyok, de nem tudom, hogy ugyanilyen lennék-e, ha az eüben maradok.
És még csak abban sem tudok most igazat adni neked, hogy több pénzből okosabb sem lehetne. Ugyanis ha több pénze lenne, még többet tanulna, hogy még több legyen neki. A fejében és a zsebében egyaránt. Ja, hogy ez gyarlóság? Hát az! Emberi tulajdonság.

Andrea 71 2016.04.15. 08:41:59

Sajnálom a hozzátartozót. Feljelentést a rendőrségen kell tenni. Mondjuk, sok jóra ne számítson, szakértői vélemény alapján nyomoznak, addig max. a dokumentációt foglalják le. Szóval nem rajtuk múlik....
Ki vagyok képezve erről sajnos. Az én sztorim nem kórházhoz kötődik, hanem egy speciális, demensgondozó magánintézményhez....iszonyú hanyagság miatt vesztettem el az anyukámat, a beköltözéstől számított 3. héten.... :( Itt jegyzem meg, hogy a Dél-pesti kh., ahová a rohammentő szállította, mindent megtett, hogy megmentse az életét....majd másfél órát küzdöttek a sokktalanítóban érte...

hajatsermuta 2016.04.15. 08:45:34

Tisztességtelen halál nincs. A halál lehet váratlan, tragikus, "szép", kegyes, katartikus, erőszakos, stb., de tisztességtelen nem. Az élet, az igen.

hajatsermuta 2016.04.15. 08:47:40

@Andrea 71: " a Dél-pesti kh., ahová a rohammentő szállította, mindent megtett, hogy megmentse az életét.."

Ezt nem hisszük el. A Dél Tepsi egy szándékos emberölésre szakosodott, intézményesített halálgyár. Nem hallottam még olyan esetről, hogy onnan bárki élve jött volna ki.

Muad\\\'Dib 2016.04.15. 08:48:37

@rest of boys:
Ja, hát így már rendben is van, hogy a kórházakban kinyírják az embereket. Mer'mán eleget 'éééét. Az igazság az, hogy 80%-ban már csak a kókler patkányok, és a hülyék maradtak az állami egészségügyben. A többi már vagy külföldön van, vagy csak magánpraxisban dolgozik. Itt ugye jórészt azok kommentelenek folyamatosan hárítva a felelősséget az eü barmiokról (tisztelet a kivételnek), akik hülyék, vagy tehetségtelenek voltak ahhoz, hogy külföldön, vagy magánrendelőben dolgozzanak. Így történhetnek meg azok a csodás dolgok, hogy egy betegnek úgy sikerül szülnie, hogy senkinek nem tűnik fel a jóóóó'képzett balkánisztáni egészségügyi dolgozók közül senkinek (index.hu/belfold/2016/04/11/szent_imre_korhaz_pszichiatria_ombudsman_jogsertesek/). Külön szép, hogy az eüs s*arok itt is kihozták a belső vizsgálatban, hogy senki nem tehet semmiről.

drontal 2016.04.15. 08:53:18

@ziggy stardust: Persze h arva lesz mindenki aki elveszti a szuleit csak ez egy velhetoen nyugdijas koru ember tollabol eleg viccesen hangzik nem gondolod? A masik pedig az h a mama varatlan halala mar nem most tortenhetett h ennyifele feljelentesre meg panaszbejelentesre mar a valaszok is megszulettek es a birtokaban vannak de a poszter meg mindig jelentgetne tovabb,mert o ugy latja h sz edesanyjat szandekosan felrekezeltek. Nekem van egy olyan megerzesem h a poszter szellemi szinvonalaval valami nem stimmel.

Andrea 71 2016.04.15. 08:55:59

@hajatsermuta
Pedig bizony így történt....az én esetemben nem ők hibáztak...ilyen is van....

hajatsermuta 2016.04.15. 08:59:32

@Muad\\\'Dib: 100%-ig egyet értek, ahogy írtad, "'a kórházakban kinyírják az embereket."
Szerintem Andrea anyukájával is az történt, hogy a másfél órás küzdés pont arról szólt, hogy valamiként (pl. furosemid tablettás infúzió és nyugtató) eltegyék láb alól.
Amiben viszont nem értek egyet veled, az az, hogy " 80%-ban már csak a kókler patkányok, és a hülyék maradtak az állami egészségügyben. ". Szerintem van az 100% is!

she_wolf 2016.04.15. 09:04:33

@hajatsermuta:
Figyellek ám egy ideje! Főleg mostanában. Odakozmált a leves?:D

Andrea 71 2016.04.15. 09:24:44

Írtam választ, de eltűnt. Szóval mégegyszer: Az én sztorimban nem a kórház hibázott. 1000%. Konkrét sztori: 2014.dec.27.-látogatás a gondozóotthonban. Kihasználtam a karácsonyi zűrzavart, nem mentem el 17 órakor, hanem 1/2 6-kor még ott szteppeltem anyummal.Így belecsúsztam az esti gyógyszerosztásba. Megdöbbenve láttam, hogy a vérnyomásbeteg anyukám adagolójában nincs ott a vérnyomáscsökkentő és a szorongásoldó. Heti adagoló, gyorsan végignéztem, szorongásoldó 0 db, vérnyomáscsökkentő 2 db, egész hétre....nyilván jeleztem, a veszélyre fel is hívtam a figyelmet...ígéretet kaptam rendszeres éjszakai vérnyomáskontrollra. Másnap arra megyek be, hogy anyu az elkülönítőben fekszik, hipertóniás krízissel (220/140), szörcsögve lélegzik, a bőre márványos, a hasa felduzzadva.....kérdem, mi történt? Hát, kiugrott a vérnyomása (nahát, ki gondolta?), adtunk csökkentőt, és hívtunk ügyeletet. Mondom, szörcsög az anyukám (ki tudja mióta), ez tüdőödéma, te szerencsétlen.....rohammentő hív, a mentős azonnal elkezdte a protokollt, majd száguldva be a délpestibe....ott folytatták, de már nem tudták megmenteni.....
Tegye fel a kezét, aki nem gyanakodna összefüggésre....és nem a kórházzal kapcsolatban....

ZöldszemM 2016.04.15. 09:45:17

@anitám83: Ja zavaros egy írás.

szerintem már a 20 év feletteiektől is fura árvaságról beszélni.
habár találkoztam olyan fiatal emberrel aki az anyja halála után 5 évvel félárvának nevezte magát. 26 éves korában.

Andrea 71 2016.04.15. 09:51:49

@ZöldszemM: Lehet, hogy fura, de qrva szar érzés. Ijesztő. Én legalább is így éltem-élem meg....biztos könnyebb lenne, ha lenne gyerekem vagy testvérem.....

asztalosani 2016.04.15. 10:10:07

szánalmas, hogy ennyi ember ki van akadva azon, ha valaki egy szót rosszul használt.
beszarás.

árván maradt, egyedül maradt most nem tök mindegy? faluhelyen elmegy az ilyen!

most vesztette el az édesanyját, könyörgöm jelentkezzen már egy olyan ember aki egy ilyen eset után tud értelmesen írni, beszélni! mert akkor én is nagyon szívesen meginterjúvolom, 'oszt minden szavába belekötök.

asztalosani 2016.04.15. 10:12:45

az ilyen "nagyszerű" sztorik után gondolkozom el mindig azon, hogy a "drága", "odafigyelő" "ráérő" orvosok minek a f*szoomnak akarnak a beteg életútjába könyékig belematatni, ha arra sincs színvonalas betegellátás iránti igényük, hogy egy sz*ros B12 vitamin inj.-t betoljanak a betegbe???

she_wolf 2016.04.15. 10:13:08

@asztalosani:
Tudod, rólad mindig ez jut eszembe:

"Sakál részegen támolyog hazafelé az agresszív kismalac, egy lakótelepi háznál megáll, és elkezdi rugdosni a falat. Kiszól neki a farkas:
- Malac, ne rugdosd a falat, mert lejön a vakolat!
- Jöjjön, lerugdosom őt is!"

Nagyjából ez a színvonal vagy. Ja, nem ! EZ a színvonal vagy. Game over:(

asztalosani 2016.04.15. 10:14:44

@drontal:
hát te hülye vagy!

mit érdekel téged, hogy a panaszos tovább akar menni és érdeklődik a lehetőségek felől?
neked ez most fáj, vagy mi a francos bajod van?

másikpista 2016.04.15. 10:15:27

@hajatsermuta:
Az egészségügyben dolgozók 130%-a a beteg kinyírására törexik. Ezért kötnek be infúzióban algoipirint, még szerencse hogy az éles szemű blogger ezt észrevtte. A fura szemiddel viszont sikerült aljas céljukat elérni

asztalosani 2016.04.15. 10:16:06

@she_wolf:
böff...boáhhh...
Kösz, most már jobb:)

lapozzunk.

tegyél le valami szakképzést, 'oszt majd azon a szinten leszünk amikor azt mondom, hogy beszélgethetünk, de addig kuss van neked!

látjátok feleim szümtükkel 2016.04.15. 10:16:55

"Érezhető volt az (valahol érthető is), hogy a fiatalabbak kapják meg a lehetőséget a nagyon idősekkel szemben. Gondolom, idegenben sincs másképp."

Miezmiez?

Nem szabad szembe állítani a fiatal betegek ellátásának gyakorlatát az idősekével. A fiatal beteg, az idős meg öreg. Az öregség nem betegség, de sokszor társul hozzá az is.

94 éves nagynéném barátnője 99. éves, és míg a néném egyik lába béna, a tudata meg időnként zavart, addig a 99. éves néni ragyogóan néz ki, tudata száz százalékos.

Az egészségügyi törvényben kell keresni ( régen abban volt ), hogy a kórházban ápolt betegnek mik a jogai, illetve helyette ki és mikor, mit gyakorolhat.

Az idős ember saját lakásában is könnyebben fertőződik, mint egy fiatal, ezért nem illő a kórházra kenni minden gondot. Nyilván ahol 2 millió ember él, ott több a kezelésre szoruló idős ( meg egyáltalán a beteg ) is, mint ahol kevesebb az ember.

Igaza van annak, aki azt fejtegette, mindenkinek saját ügye, hogy mennyire érzi magát árvának a szülei elvesztése után. Aki még nem tapasztalta, az jobban teszi ha hallgat, mert ő még előtte áll ennek. Nem a más érzéseivel, hanem a sajátjával kéne foglakoznia.

Az egészségügyben én azt látom gondnak, nincs rá megfelelő ember, aki a hozzátartozókkal érdemben és szakszerűen foglalkozna. A posztolónak is kellett volna legalább egy órás beszélgetés ahhoz, hogy ne a kórházat hibáztassa anyja halála miatt. Miért? Első sorban azért, mert az emberek félnek az elmúlásról beszélni, nem készülnek fel arra, és többségét "váratlanul" éri annak bekövetkezése. Nem véletlenül szokják gyászjelentésekben írni 70-80 éves emberek esetében is, hogy váratlanul elhunyt. Sajnos tény, hogy bizonyos kor után a halál bekövetkezésének egyre nagyobb a valószínűsége. Kár a homokba dugni a fejünket, az elkerülhetetlen akkor is bekövetkezik. Én ilyen szellemben nőttem fel ( szüleim nem csináltak tabut az elmúlásukból ), és ez átsegített a rokonságom hátrahagyásában is, soha nem jutott eszembe azért másokat hibáztatni.

asztalosani 2016.04.15. 10:17:48

@she_wolf:
böff...boáhhh...
Kösz, most már jobb:)

Tegyél le valami szakképzésfélét, és akkor majd azon a szinten leszel, amikor már azt mondom hogy beszélgethetünk, de addig kuss a neved.

látjátok feleim szümtükkel 2016.04.15. 10:18:11

@Andrea 71:

Részvétem, de talán ha keresnél magadnak barátokat, sokkal könnyebb lenne.

she_wolf 2016.04.15. 10:21:52

@asztalosani:
Egyszer is elég volt, idegbeteg artista!
Anyádat kussoltathatod, meg akár meg is baszhatod. Mára szevasz, bogaram. De lehet, hogy nem....

Andrea 71 2016.04.15. 10:23:24

@látjátok feleim szümtükkel: Vannak. :) Nyilván azért tudom tenni a dolgom a világban. :) Viszont ők nem a családom, a vérem......ez egy ijesztő érzés, hogy nincs kötelék többé. Félreértés ne essék, nem rinyálok, csak tényt közlök. A magam tapasztalatainak tényét. :)

látjátok feleim szümtükkel 2016.04.15. 10:41:50

@Andrea 71:

Valóban ijesztő, ha az ember "egyedül" marad, és ő az első számú felelős mindenért, de ez csak az egyén tudatától függ. El lehet a rémeket üldözni, és bele lehet nyugodni abba, hogy már csak emlékek maradtak a néhai létezőkről.
A családom nem a vérem, attól tágabb, pl. a házastárs nem vér, még is elvagyunk vele. Nem feltétlenül kell egynek érezni a kettőt. Vannak vérek, akik nem foglalkoznak vér szerinti rokonaikkal, mások meg rájuk telepednek, és elég jól el is vannak így. A világ az élő embereké, köztük kell helyezkedni ahhoz, hogy ne érezzük magunkat egyedül. Persze ettől még érezhetjük magunkat árvának.

Andrea 71 2016.04.15. 11:25:01

@látjátok feleim szümtükkel: Nincs ezzel gondom. Furcsa lehet, de a szüleim halála engem "motivál". Hogy sikeres, boldog életet éljek, mert nyilván ezt szánták nekem. :) Meg is teszek érte mindent, még inkább, mint azelőtt. Ettől függetlenül mégis ijesztő az érzés. :) De nyilván enyhülni fog, ahogy múlik az idő. :)

apanna 2016.04.15. 11:27:58

@Muad\\\'Dib: És még csak nem is szégyenled ezt a dilettáns hozzászólást. Persze, itt már csak a kokklerek meg a hülyék maradtak. ....

she_wolf 2016.04.15. 11:43:46

@asztalosani:
Ja, és ha már engem idézel (látod-e, mekkorává tettél?!), akkor leszel szíves használni a megfelelő írásjeleket, hogy basznád gyengéden szájba a legelső főbérlődet!

Igazság, hol vagy? 2016.04.15. 11:44:01

@Muad\\\'Dib: Tudod az egészségügyi dolgozók megpróbálják az itteni szavaiddal élve"barmokat"tisztelet a kivételnek,felvilágosítani.Ami teljesen lehetetlen az olyan embereknek,akik elhiszik,hogy tablettát adnak infúzióban.Remélem te külföldön,vagy magánban fogod magad gyógyíttatni ilyen jelzők után:kókler patkányok,hülyék,barmok.Tudod van egy mondás:Mindenki magából indul ki.További jó egészséget neked!

asztalosani 2016.04.15. 11:45:12

@she_wolf:
ez nem kívánságműsor!
ha nem tetszik elhúzhatod a nyálkon a seggedet innen csiguszka miguszka :D

Andrea 71 2016.04.15. 11:51:27

@apanna: Piszok komolyan mondom, nekem a kórházzal, az orvosokkal és a nővérekkel rossz tapasztalatom nincs....max. nem mosolyognak kedvesen, de ez érthető a durva műszakok után. Bezzeg a flancos magánintézménnyel (nem kis összegért) van. Nincs húzós műszak, pénz is vala, oszt ott ütötte fel a fejét a dilettantizmus, flegma stílus.....és ott sem a kezelő orvos részéről....

she_wolf 2016.04.15. 12:01:02

@Andrea 71:
Pedig ott teljesen helyénvaló lenne felemlíteni a szolgáltatás-teljesítés arányát. Mert ott megkérik az árát mindennek, nincs az, hogy financiális okokra hivatkozással nem kap meg a beteg valamit.
Állai ellátásban az ember esetleg húzhatja a száját, viheti be a saját zsebből vásárolt gyógyszert, ápolási eszközt, de azt mondja, hogy ez van.
Mint ahogy a dolgozói létszám is annyi, amennyi. Magánpraxisban ez szóba sem kerülhet, mint mentő körülmény.
Ott nem kötelesek pótágyazni.
Úgyhogy ha valaki megánellátásban elégedetlen és ennek okán balhézik, az szerintem teljesen jogos. Ott még az is jogos, hogy követelem a mosolyt, az empátiát, mert megfizetem!

she_wolf 2016.04.15. 12:02:27

@asztalosani:
Te! Mijaza "nyálkon"?:D
Látom, már kezdesz szétcsúszni, az buli lesz:D

Andrea 71 2016.04.15. 12:08:42

@she_wolf: Felemlítettem. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan károkozás minősített esete miatt folyik a nyomozás. Lassan 2 éve.....ez is megér egy misét, ha gondoljátok, megosztom a történetet. El se hinném, ha nem velem történik meg.

she_wolf 2016.04.15. 12:21:30

@Andrea 71:
Tehát még folyamatban van a dolog. Nem tudom, mennyire bölcs dolog a jelen fázisban a teljes nyilvánosság számára megismertetni, bajod lehet belőle.
Nyomozati szakban ez eléggé kockázatos. Ha nagyon megszűrve, helyet, személyt nem beazonosíthatóan ejtesz róla szót, talán megkockáztatható, de én a helyedben óvatos lennék ezzel legalább addig, míg egy elsőfokú határozat/ítélet meg nem születik. És infót utána is csak szűrve adnék ki.

Muad\\\'Dib 2016.04.15. 12:24:56

@Igazság, hol vagy?: @apanna:
Hát persze, mindjárt gondoltam, hogy nem azt a részt szemezgetitek, vajon, hogy sikerült a krízismegfigyelőben úgy vajúdnia valakinek órákig, hogy nem tűnt fel. Majd, hogy sikerült a hozzáértő eü brancsnak megállapítani, hogy itten bizony minden rendben volt, mert nem a terhesség miatt hozták be (wtf????).
Nem, nem szégyellem magam, mert igen sok rokonom került szakbarbár, vagy nemtörődöm idióták keze közé. És igen, kb. 20% lehet a normálisan, lelkiismeretesen, és hozzáértően dolgozók aránya. Igen, én magánrendelőben gyógyíttatom magam jó ideje, ahol azok az orvosok vannak, akik már nem bírták, hogy agyhalottakkal kell együtt dolgozniuk minden nap.

Andrea 71 2016.04.15. 12:35:33

@she_wolf: Nézd, a nyilvánosságon már túl vagyok. Az első szakértői vélemény láttán kínomban sajtóhoz fordultam. A rendőrség nagyon korrekt, egy szavam se lehet....a törvényszéki kórbonctanról kijövő előzetes szakvélemény láttán viszont kiborult a bili....még az anyukám külalakját sem sikerült leírni korrektül. A sovány pici kékszemű anyukám szerintük 166 cm magas, közepesen túltáplált és barna szemű volt.....és ezek fogják megmondani, hogy van e összefüggés az elmaradt vérnyomáscsökkentő észlelése és az utána, mindjárt másnap hirtelen fellépő hipertóniás krízis-tüdőödéma következtében beállt halál között.
Nem említek nevet, helyet, nem állítok összefüggést, csak tényeket közlök.

apanna 2016.04.15. 12:36:39

@Muad\\\'Dib: Ja azok az orvosok.. Nem hoznék neked magánpraxisban elkövetett hibákat, tele van vele a net. És elnézést, hogy nem tartom magam sem kóklernek, sem idiótának, mert nem akarok külföldön boldogulni. Az empátia pedig velünk születik, mint az intelligencia, tehát pénzért nem vehető. Ahogy látom ez parttalan vita. Itt minden vagy fehér vagy fekete egyeseknek.

apanna 2016.04.15. 12:37:56

@Muad\\\'Dib: Nem olvastam, mert ismerem a történetet, nem mai eset.

Igazság, hol vagy? 2016.04.15. 12:41:51

@Muad\\\'Dib: Amiről te írsz az egy másik eset.Semmi köze a posztíró panaszához.Az eset szemezgetés amit említettél,arra meg ott volt a vizsgálat,ami tudtommal már lezárult.Javaslom térj be csak 10percre egy ilyen helyre.

Muad\\\'Dib 2016.04.15. 12:45:34

@apanna:
Igen, ott is vannak hibák. Miért ne lennének? Sőt, minden bizonnyal ott is vannak rossz orvosok. Csak épp egy idő után kikopnak. Ugyanis, ha egy magáncég kéthetente mászkál bíróságra egy orvos miatt, akkor nem kell közgazdász zseninek lenni ahhoz, hogy megmondjuk ki fogják rúgni. Természetesen más a helyzet az olyan magánpraxissal, ahol a doki egyéni vállalkozó és nincsenek egyéb következményei a dolgainak.
"... És elnézést, hogy nem tartom magam sem kóklernek, sem idiótának, mert nem akarok külföldön boldogulni..."
Akkor a 20%-ba tartozol. És a vita pont azért parttalan amiért pl. a rendőrséggel kapcsolatos viták is azok. A hülyén, balkáni módon félreértelmeztetett szakmai szolidaritás miatt. Amikor tömegben védik (még egy utólagos vizsgálat során is - lásd az indexes cikk régebbi hozzászólásomban -) a nyilvánvaló mulasztásokat.
Vajon ez miért nincs így máshol? Én informatikával kapcsolatos területen dolgozom. Nekem nem ciki kimondani - sőt, ha elmész fórumokra láthatod, hogy másnak sem -, hogy bizony rengeteg kókler dolgozik az informatikában. Eszemben sincs valami tévesen értelmezett szolidaritást mutatni a hozzá nem értés, nemtörődömség irányába. Nem fogok valakit csak azért védeni szakmailag, mert a brancsban van, és amúgy milyen jó gyerek.

Muad\\\'Dib 2016.04.15. 12:47:55

@Igazság, hol vagy?:
Miért, ha 10 percre betérek és azt látom, hogy borzalmasak a körülmények, akkor rendben van, hogy hagynak meghalni egy újszülöttet a krízismegfigyelőben? Na az ilyen idióta hozzászólások sem segítenek elhinni, hogy itt mennyire komoly a morális, meg szakmai színvonal.

Igazság, hol vagy? 2016.04.15. 12:55:35

@Muad\\\'Dib: Vissza la labda neked,a hozzászólásaid is idióták,minősíti az itt megjelenő laikusokat,persze tisztelet a kivételnek.Részemről befejezve,további szép napot neked!

she_wolf 2016.04.15. 12:56:34

@Andrea 71:
Nagyon sajnálom, és teljesen érthető a felindulságod. A megnyugvásod érdekében remélem, hogy nem kerülsz ki még sérültebben ebből!:(

Andrea 71 2016.04.15. 13:02:02

@she_wolf: Köszönöm.
Nem, biztos hogy nem (hacsak az intézmény fenntartója le nem lövet...). Elég erős vagyok, elég türelmes és elég kitartó....nincs már mit elvenni tőlem. Erre mondják, hogy rossz fát hugyoztak le....

Dikusz 2016.04.15. 13:50:42

10:16:55-ös hozzászólásodban az idézetet én írtam. Leírom akkor ezt miért írtam.
@látjátok feleim szümtükkel: amit idéztél 10:16:55-ös hozzászólásodban, én írtam.

Velünk történt meg a kórházban. 89 éves édesapám akkor már nagyon rossz állapotban volt-már nem nagyon tudta ki ő. Leírtam egyik hozzászólásomban milyen betegségei voltak, (mégegyszer röviden: Parkinson-kór, demencia, sérvek-némelyik öklömnyi).
Egyik délelőtt felhívott a kezelőorvosa, hogy gyomorvérzéssel átvitték az intenzívre. Azt mondta bármikor meghalhat, azonnal műtik ahogy megérkezik a vér. Délután ötkor még nem kapta meg a kórház, akkor mondták azt, hogy amennyiben nincs elegendő vér, és egy fiatalabb, vagy jobb állapotú betegnek is szüksége van rá, akkor az fogja megkapni.
Végül megműtötték, de megmondták, nem tudják garantálni hogy túléli a műtétet. Sikerült a műtét, de életének hátralévő hónapjaiban minden perc szenvedés volt számára. Még tiszta tudattal azt mondta nem akar leépülve vegetálni, de nagybetegen a teste küzdött még.

Dikusz 2016.04.15. 13:52:39

@Dikusz: bocs, a hozzászólás első sora véletlen maradt benn.

rest of boys 2016.04.15. 13:55:09

@Muad\\\'Dib: Öreg, ha frusztrált vagy, verd ki szappanos kézzel vagy keress egy vállalkozó kedvű kecskét és kend meg hátulról.
Nem esik teherbe, ne félj. Bár a te esetedben még ez sem biztos.

she_wolf 2016.04.15. 14:12:52

@Andrea 71:
Lelövetni? Tán csak nem:)
A türelem, az erő nagy kincs, ne veszítsd el! És természetesen a józan eszed, belátásodat se. Ez nagyon fontos!
Tudom, nagyon nehéz, de valami végére csak akkor tehetünk pontot, ha az minden szempontból tisztázott, és érthető.
(Én legalábbis mindig ehhez tartom magam, megéri. Még akkor is, ha alkalmomadtán vaszítek.)

Andrea 71 2016.04.15. 14:23:48

@she_wolf: Képben vagyok. Tény, hogy anyukám nem 20 éves volt, se nem makkegészséges.....történhetett a véletlenek furcsa egybeesése során a haláleset....de. Amit láttam, azt láttam, és az megengedhetetlen. Nemhogy egy puccos magánintézményben, de a legutolsó kórházban sem történhet meg, hogy a beteg nem kapja meg az előírt gyógyszereit. (a lelövetés szarkazmus volt, de a történtekhez való hozzáállás miatt nem ördögtől való ötlet....konkrétan a haláleset másnapján meg akartam nézni az eü. dokumentációt, és szó szerint kilöktek és rámbaszták az ajtót.....durva, mi?)

she_wolf 2016.04.15. 14:36:13

@Andrea 71:
Az. Durva. Ha az ember magánintézménybe viszi a szeretét, akkor valószínűleg arra is van pénze, hogy amennyiben szükséges, maga vegye mag a gyógyszereket, egyebeket. Nekik az lenne a dolguk, hogy az orvosi utasításnak megfelelően adagolják, és vagy beadják, vagy meggyőződjenek róla, hogy beteg bevette, lenyelte.
A dokumentációba betekinteni jogod van, mint ahogy másolatot is kapni belőle.
Ezt nem vitathatják, nem vonhatják meg a kapcsolattartótól (esetedben ráadásul az egynesági leszármazottól).
Minden jót, megnyugvást neked!

Andrea 71 2016.04.15. 14:43:01

@she_wolf: Pontosan ez történt. Magam vittem be a havi adagot...szóval a befizetett összegen felül még ezt is biztosítottam.....és 3 hét telt csak el a beköltözéstől....nemhogy egyenesági leszármazott, hanem kirendelt ideiglenes gondnoka (törvényes képviselője) is voltam....teljeskörű.....
Megvárom a nyomozás eredményét mindenképp (sok reményem nincs a számomra pozitív kimenetelrő), de mindenképp perlek. Nyilván könnyebb egy büntetős végeredménnyel, de ha nem sikerül, a gondatlanságra van bizonyítékom....

she_wolf 2016.04.15. 15:21:42

@Andrea 71:
Szomorú tudni, hogy ez egy magánintézményben megtörténhet.
Tartom magam a fentiekhez: minden jót, és tényleg azért, hogy kimondják: igazad van, jogosan követeled az igazságot. Hibázhatunk mindannyian, hiszen nem vagyunk tökéletesek, de amiket írtál, már nem a hiba kategóriába tartozik.
Nem mondom, hogy drukkolok, mert ilyen esetben az nem a megfelelő szóhasználat.
Inkább azt mondanám, hogy büntessék meg azokat, akik hibásak, mulasztottak.

Andrea 71 2016.04.15. 15:59:15

@she_wolf: Pontosan ezért nem szállok le az ügyről. Anyukámon már nem segít (meg igazán rajtam se,hisz visszaadni nem tudják), de 36 ember lakik ott (annyi férőhelyes az intézmény, és ebből abban az évben 9-en meghaltak, sztem ez kicsit rossz ráta.....és ezt ugye sehol nem publikálják, mi kintről csak azt látjuk, szép, rendezett, tiszta, van elég ápoló /bár mostmár abban sem vagyok biztos, hogy szakképzettek/, orvos....), velük ne történhessen ilyen....

she_wolf 2016.04.15. 16:17:27

@Andrea 71:
Nem tudom, mennyire bölcs dolog mások terheit a nyakadba venned, ezt te tudod.
Természetesen nem azt akarom mondani, hogy önzőzni kell (bár néha muszáj), de úgy gondolom, hogy nagyon sok munkádba kerülne felderítened, hogy a többi elhunyt esetében mi van a háttérben. És az sem biztos, hogy mindenről helytálló ismeretekhez jutsz.
Magát a helyet, az ott dolgozókat te ismered, így te tudhatod, mennyire lehet alapja egy olyan feltételezésnek, amilyet az írásod sejtet (általános, mindenre és mindenkire kiterjedő hanyagság).
Nem buzdítalak, és nem is beszéllek le, se jogom, se érdekem nem fűződik hozzá.
Felnőtt ember vagy, cselekvőképes. Az eredmény -bármilyen is legyen- és a tanulság is a tiéd.

látjátok feleim szümtükkel 2016.04.15. 16:22:50

@Dikusz:

Apám 76-ik évében kezdett leépülni. Amikor még elég jó állapotban volt, de egy orvos megmondta neki, hogy van egy kis szívzöreje, amire lehet gyógyszereket szedni, és kórházba kezelni. Apám kijelentette, ő nem akar kórházba menni, elég ha otthon gyógyszert szed, otthon akar meghalni. Egy év alatt a keringése fokozatosan romlott, és a saját ágyában elaludt. Amikor már nem tudott maga dönteni, bevihettünk volna kórházba. Miért? Azért, hogy ott szurkálják, húzzák-vonják. Nekünk méltóbb elmúlás volt az, hogy a saját világában békésen aludt el. Anyám 83 évesen tüdőtükrözésre lett meginvitálva egy kórházba ( máig sem értem miért volt rá szükség ( de ő örömmel vizsgáltatta magát ), majd a tükrözés után egyik reggel elesett a folyosón, és elaludt. Ki volt a hibás?
Tudom, nem mindenki teheti meg, hogy idős hozzátartozóját otthon ápolja, de az idős emberek haláláért az egészségügyi intézményeket okolni alapból nem helyes.

Kár volt hivatkoznod a fiatal-öreg témára, mert az elmúlás ettől független. Ha a fiatal rokona lennél, akkor azért esne rosszul. Rosszabbul, mint az, hogy egy hosszú élet végén készül megpihenni az elgyengült hozzátartozónk.

2016.04.15. 17:29:50

Egy 95 éves hölgyet kórházba szállíttatni mert piros folt van a lábán, az azt jelenti, hogy nem akarta hogy otthon halljon meg a mama. Köszönje inkább meg hogy befogadták ilyen kreált diagnózissal.

Dikusz 2016.04.15. 17:56:58

@látjátok feleim szümtükkel: nem gondolom, hogy kár volt, azt sem, hogy hivatkoztam volna rá. Egyszerűen leírtam, amit mondtak nekem. Nem álltam neki balhézni, megértettem amit mondtak, el is fogadtam.
Édesapám akkor már nagyon rossz állapotban volt, szívfájdító volt azt nézni, hogy a valamikor életerős, okos édesapám gyakorlatilag vegetál. Egyetlen fájdalommentes pillanata nem volt már, de ezt az előző hozzászólásomban már leírtam neked.

Akkor is, és most is azon a véleményen vagyok, hogy az a természetes, hogy a jobb állapotban lévő betegnek adják meg a lehetőséget. Visszaolvastam az előző hozzászólásomat, egyszerűen nem jövök rá, miből következtettél arra, hogy nehezményeztem ezt az esetet. Kérlek válaszolj rá.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2016.04.15. 19:59:37

@drontal: lehet, hogy igazad van - de attól még az empátiának sok kommentben a nyomát sem láttam. ha valakit trauma ért, nem hiszem hogy a szellemi teljesítőképessége csúcsát döngeti, pláne ha amúgy is egyszerűbb ember. gúnyolódni, beszólogatni nem menő akkor sem.

látjátok feleim szümtükkel 2016.04.15. 20:21:10

@Dikusz: "Érezhető volt az (valahol érthető is), hogy a fiatalabbak kapják meg a lehetőséget a nagyon idősekkel szemben. Gondolom, idegenben sincs másképp."

Ebből a szövegből hallottam ki, annak ellenére, hogy zárójelben érthetőnek nevezted.

platelet 2016.04.15. 21:39:28

@Dikusz: Ez nagyon nehéz dolog... Sokszor nem azért nem kezelik az időseket, mert a fiataloknak kell hely, vagy mert "úgyis felesleges"... Hanem azért, mert sokszor a kezelés nem gyógyítja meg, lehet, hogy a meghosszabbítja az életét pár nappal vagy hónappal... a kérdés, hogy ez a pár hónap mekkora szenvedés? lehet, hogy csak a haldoklás meghosszabbítása... Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy szeretne-e pl. ágyban fekve, pelenkázva vagy lélegeztetőgépre kötve élni... Mindig a beteg akaratát kell figyelembe venni. Az a nehéz, hogy sokszor a beteg már nincs olyan állapotban, hogy ezt eldöntse... Ekkor a hozzátartozót kérdezzük, hogy vajon a beteg, ha még tiszta lenne a tudata, hogyan döntene...

A kultúránkból kezd kiveszni a haldoklás méltósága... Elfelejtjük, hogy a halál az élet velejárója. Olyan mértékben fejlődött az orvostudomány az utóbbi évszázadban, hogy azt hisszük, mindenható... pedig valójában gyógyítani semmit nem tudunk, csak kezeljük a betegséget, és a beteg vagy meggyógyul, vagy nem...

Nehéz kérdés az is, hogy mi a méltóság... A fizikai, testi része a halálnak mindig csúnya, mindig riasztó, hiszen nem egy fémből és műanyagból álló gép vagyunk, hanem egy törékeny, bomlandó test... De úgy gondolom, ha ennek ellenére szeretettel, együttérzéssel fordulunk a haldoklóhoz, amennyire tiszta a tudata, vele megbeszélve, az ő akaratát követve tesszük a dolgokat, a fájdalmát, szenvedését csillapítjuk, akkor emberhez méltón lehet valakit elbúcsúztatni. Ez mindig nagyon nehéz feladat a családnak.

Ha ilyen idős emberekkel találkozom, mindig olyan nehéz felfogni, hogy ennyi időt leéltek a földön... Ha valakik 80-90 éves (a nagymamám most 81), gyakorlatilag egy évszázad történelmét végigélték. Erre értettem, hogy szép hosszú élet, még akkor is, ha tele volt nehézségekkel. Nagyon nehéz egy idős emberrel sokszor, nagyon ragaszkodnak az akaratukhoz. Sokszor van ilyen összetűzés, hogy pl. az gyereke szeretné orvoshoz vinni, de ő nem akar. És itt nem könnyű megtalálni a határt, hogy mikor hívjak mégis mentőt, mert szüksége van rá, vagy mikor nem, mert ő nem szeretné.

drontal 2016.04.15. 22:11:16

@asztalosani:

"mit érdekel téged,hogy a panaszos tovább akar menni és érdeklődik a lehetőségek felől"?

Juj bocsi elfelejtettem,hogy te aztán nagy jelentgető vagy ám...ezer bocs.De egyébként ha figyelmesebben elolvastad volna a kommentemet akkor azért rögtön világos lett volna,hogy egészen más miatt említettem meg a feljelentéseket.

"neked ez most fáj,vagy mi a franc bajod van"?

Mondom én,hogy te nem vagy teljesen épp..:D:D

Hórukk 2016.04.15. 23:02:36

@apanna: Nem mondhatom, hogy nagyívű és stratégiai jellegű a gondolkodásod. Nem arról beszélek, hogy most nagyon kell nektek egy kórházi pap, vagy nővérke az urológiára, ezért hajlandóak vagytok 20ezerrel többet ígérni, és jé! mégsem oldódik meg a helyzet. Persze hogy nem: mindenki tudja, hogy az eü-ben kellemetlen munkát végzel kevés pénzért, ezért már eleve nem megy értelmes ember a közelébe sem. A normális fizetés is csak hosszú távon vonzza oda a jobb munkaerőt. Hogy mi a normális fizetés? A nővérkének olyan fizetés, mint egy recepciós lánykának a MOM-Parkben + a megfelelő pótlékok. Vagy mint Julikának a polgármesteri hivatalban. Orvosnak annyi mint a bírónak vagy a mérnökúrnak az Audinál, vagy közgazdásznak az OTP-nél. Ezekre a fizetésekre nem lehet ugye azt mondani, hogy nem telik rá az államnak. Telik, mert másoknak ki tudják fizetni.

Dikusz 2016.04.15. 23:18:55

@látjátok feleim szümtükkel: igazad van, nem volt egyértelmű a mondat. Már csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a hozzászólásaim alapján azért lejött, hogy mit szerettem volna mondani:)

Hórukk 2016.04.15. 23:28:53

@Dikusz: A skandináv államokban pl. De ehhez tisztességesen meg kell fizetni az ebben a szférában dolgozókat, ráadásul pl Norvégiában minden 4. munkavállaló eü-szociális területen dolgozik.

Hórukk 2016.04.15. 23:38:17

@apanna: Tisztelem a véleményed, csakhogy ha szétnézel magad körül akkor rájössz, hogy azok mosolyognak nagyobb arányban, akik tisztességesen meg vannak fizetve, akik anyagilag jobban érdekeltek a mosolygásban ill akik nincsenek agyonterhelve. A ritka kivétel pedig csak erősíti a szabályt.

Hórukk 2016.04.15. 23:50:29

@Andrea 71: Együttérzek veled. Azt gondolom, hogy érdekes volna tudni a motivációkról. Csak nem nagyobb összeg előzetes befzetésével jutott hely édesanyádnak abban az intézményben?

Dikusz 2016.04.16. 00:02:22

nagyon köszönöm a választ. Ha a hozzátartozó (mint most én), még ha utólag is kap választ egy orvostól, úgy érzi hogy akkor most rázúdíthatja a kérdéseit, kétségeit arra az orvosra, aki éppen válaszolt neki. Most legszívesebben azt tenném de nem teszem, csak nagyon-nagyon jól esett az együttérző válasz.

A haldoklás méltósága: édesapám odaadóan ápolta édesanyámat haláláig. Később a második feleségét is ugyanígy. Akkor említette, ha ő ilyen állapotba kerül, nem szeretne ilyen kiszolgáltatottan, tehetetlenül élni. Amikor ezt a kérését említettem az intenzív osztályon a doktornőnek (a gyomorvérzéses eset után), nagyon haragudott, és azt kérdezte: miért akar rosszat az édesapjának? Nagyon rosszul esett, szinte gyilkosnak éreztem magam. Amúgy is állandóan szemrehányást (azóta is) tettem magamnak, hogy nem adtunk meg neki minden segítséget. Nem tudom mi lenne a megoldás, hova/kihez fordulhatna a hozzátartozó, hogy feldolgozhassa a gyászt és később bánatában ne az orvosokat okolja a szerette haláláért.

Az utolsó bekezdéshez: ez is igaz. Amikor még apukánk emlékezett régi dolgokra, pont ezt mondta - hogy szép életem volt. Átélt egy háborút, az édesapja mellette állt, amikor eltalálta egy gránát, az édesanyja szinte beleőrült, az akkor 9 éves húga elvesztette a fél szemét, ő hurcolta kórházról kórházra. Átélte '56-ot, felépítette az ő korosztálya az országot. A háború elvette a fiatalságát, a barátait. Mégis azt mondta, szép élete volt. Egyszerűen elszégyelltem magam, hogy mi miért is panaszkodunk.

Még egyszer nagyon köszönöm a választ.

Dikusz 2016.04.16. 00:06:52

@platelet: tudtam, hogy már megint elrontok valamit, az előző hozzászólás Önnek szólt. Gondban vagyok a tegezéssel/magázással, tudom hogy a netes szlengben elfogadott a tegeződés, de nekem nem mindig természetes.

she_wolf 2016.04.16. 00:15:19

@Hórukk:
Ma este linkeltem egy másik hozzászólás alá, átemelem ide is (elkeserítő):

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Population_unable_to_face_unexpected_financial_expenses,_2013-15_(early_data)_-_%25_of_population_update.png

Innen:

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Material_deprivation_statistics_-_early_results

she_wolf 2016.04.16. 00:32:57

@Dikusz:
Netes fórumokon a tegeződés elfogadott, sőt természetes, hiszen nem tudhatod, kivel kommunikálsz (függetlenül a stílustól, státusztól, kortól...etc..), és egyszerűbb is így társalogni.
(Most képzeld el milyen már, amikor magázódva küldesz el valakit a...:D)
Ha valakit megkülönböztető figyelemben vagy tiszteletben akarsz részesíteni, azzal jelezheted, hogy a személyes névmást és ragozott alakjait nagybetűvel írod, de ez is egyre inkább kezd kikopni.
Ilyen szempontból mi már őskövületnek számítunk:)

she_wolf 2016.04.16. 00:38:37

@Dikusz:
Az előzőhöz egy kiterjesztés:
A neten való magázódás jelentése pontosan az ellentéte a személyes kommunikációbelinek:)

Hórukk 2016.04.16. 00:44:56

@she_wolf: Igen, de az okokat nem vizsgálták ugye? Merthogy a magyar adóterhelés kb megfelel a svédnek. Az adód ellenében kapott szolgáltatás pedig az albánnak. (Na jó, nem ismerem az albánokat, Etiópiát meg nem akartam írni.) A különbözet az, amit ellopnak tőlünk azok, akiket a kedves "töppség" a nyakunkra akaszt 4 évente. Akik persze a Kútvölgyiben gyógyulnak, pereputtyostól, nem a déltepsiben.

she_wolf 2016.04.16. 01:57:27

@Hórukk:
Ezt támasztja alá az adatsor is. Igaz, az adóterhelést nem taglalja, csak a lényeg látszik, némi magyarázattal a leírásokban.

Hogy teljesebb legyen a kép, ennek alapján túrtam:

divany.hu/shopaholic/2016/04/15/kozel_ketmillioan_elnek_itthon_sulyos_nelkulozesben/

Így közérthetőbb:)

Andrea 71 2016.04.16. 07:58:07

@Hórukk: Nem. Azt az összeget kérték, amit előzetesen elmondtak, és a honlapon is szerepel. Meggyőződésem, hogy egyszerűen hanyagság történt. Akinek a dolga lett volna átbeszélni velem anyu jelen állapotát, az kb.5 perccel elintézte a dolgot. Az ápolási terv nem tudom mikor lett elkészítve, merthogy én bőven a haláleset után láttam csak, és nincs rajta az aláírásom....abban ugyan szerepel a rendszeres vérnyomáskontroll, viszont a 3 hét alatt mindössze háromszor mérték a vérnyomását, plusz aznap kétszer, amikor rosszul lett....előtte való éjszaka a figyelmeztetésem ellenére sem! A szerződött orvosuk beköltözéskor megvizsgálta anyut, mindent rendben talált, de a zárójelentések alapján kért egy ekg-t is (van az otthonnak). Na, az se készült el soha.....ránézésre anyukám rendben volt, emeleten lakott (lépcsőzés), egész nap ment, semmi nem utalt arra, hogy haldoklik a szíve...se egy fulladás, se semmi.....szóval talán az ápolók ellazáskodták, mondván, a néni aktív, minden oké, csak mentálisan beteg. A gyógyszerkavalkád esetében is hajlok arra, amit a gyógyszerelő nővér mondott utólag: Higgyem el, hogy ő jól készítette be a gyógyszereket, elképzelhető, hogy valaki felborította a gyógyszeres kocsit, és rosszul lett visszarakva. Totál életszerű, ezek a betegek sűrűn esnek el......Mai napig nem tudom, mi történt, mert ma azt állitja a vezetőség, hogy minden szabályszerűen történt.....na persze.....

Andrea 71 2016.04.16. 08:16:07

@she_wolf: Nézd, a saját sztorimban fellelhető a hanyagság, hozzá nem értés....bizonyítható is. A többi esetben biztos, hogy nem, mert a többi beteg bent hunyt el, és az otthon intézkedett a halottvizsgálatról, elszállításról, hamvasztásról. Ezt első kézből tudom, mert amikor kerestem helyet anyunak ahol vigyáznak rá, egy másik otthonban összefutottam egy sorstárssal, aki az apukájának keresett. Az az otthon ránézésre gáz volt, én akkor már feltérképeztem a szóban forgót, és odaküldtem a sorstársat, hogy az jónak tűnik. Be is költöztek. A bácsi 1 héttel anyu után meghalt, a temető irodájában futottam össze a sorstárssal meg a fiával. A fiú elmondta, hogy a nagypapa bent halt meg, elvitték hamvasztani (a hozzátartozóknak oda kellett utazni a hamvakért, ahova vitték), a halottvizsgálati papíron meg olyan betegségek voltak feltüntetve, amikről a hozzátartozóknak nem volt információjuk. No boncolás, csak egy papír, meg hamvasztás..... Az én esetemben ugye a mentő kórházba vitte anyut, ott hunyt el, ezért tudtam intézkedni.....
Szóval van itt mit felderíteni, és ha az én esetem kapcsán esély van rá, azt mondom, menjen.....

she_wolf 2016.04.16. 11:43:51

@Andrea 71:
Erre írtam, hogy ez mindenképpen és az összes vonzatával a te döntésed. Ha ennyire összeállt a kép, akkor valóban: hajrá!
Ha pedig azt is eléred, ami az eredeti szándékod (másokkal ne történhessn meg), akkor nagyon komoly eredményt tudhatsz majd a magadénak.
Kitartást!:)

mevera 2016.04.16. 15:34:17

@scandalstone: Önző hozzászólás ! Vajon kinek az adójából járt Ön iskolába ? Kinek az adójából utazott villamoson ? Kinek az adójából fürdött a strandon ? Mindaddig amíg Ön el nem kezdett dolgozni, ezt mind ingyen kapta. Igen, amikor ez a korosztály megöregszik, az Ön adójából kap nyugdíjat, az ön adójából kezelik a kórházban. És így egymás után minden korosztály hozzáteszi a magáét .

Hórukk 2016.04.16. 16:24:39

@Andrea 71: Szerintem félreértettél. Ismereteim szerint az ilyen intézményekbe a bekerülés legális útja 2-féle szokott lenni: az egyik az, hogy nagyobb összegű havidíjat kérnek. A második az, amikor kérnek egy nagyobb összeget a belépéskor, aztán utána még valami kisebb havidíjat. Ezek nyilvános dolgok, ha van honlap, akkor ott is fent szokott lenni - nyilván. Engem a második variáció említésére is kiráz a hideg, ugyanis nem kell közgazdásznak lenni ahhoz hogy megértsük: a cég annál többet nyer, minél gyorsabban "forognak" az ápoltak. A kérdésem ennek tisztázására irányult.

Andrea 71 2016.04.16. 17:08:28

@Hórukk: Nagyobb (kinek mi az, konkrétan havi 155.000 Ft) rendszeres díj. Ennyi. Ehhez ad még az állam 70 000-et. Ma, Magyarországon ezek szerint havi 220 000 Ft-ból/fő, nem lehet megoldani, hogy tisztességesen vigyázzanak az idősekre..... :(

Andrea 71 2016.04.16. 17:11:22

@Hórukk: Szerintem jól értettelek, ezért részleteztem a szimpla hanyagságot.

István Lovas 2016.04.24. 11:37:11

Azt is leirnám hogy a tisztifõorvosi hivatal is egy gittegylet mivel bejelentésemet sehogyan sem vizsgálták ki csak elutasitották függetlenül attól hogy leírták hogy igazam van mivel édesanyám az alcsony vérnyomására vérnyomáscsökkentõt kapott ezt el is ismerték.Hogy lehet ilyen esetben a vizsgálat korrekt.Szeretném ha egy hatóság kimondaná hogy ki a felelõs édesanyám haláláért.Abban bízom hogy a sors azt is megjutalmazza a munkájáėrt aki édesanyám halálát okozta.

g0826 2016.04.24. 12:36:11

@István Lovas: Ki a felelős az édesanyja haláláért? Isten, vagy a természet. Nem élünk örökké. Ha a kórházban valóban mulasztottak volna eljárást indítanak.

István Lovas 2016.04.29. 18:12:43

Kedves g0826 a kórháztól nem várhatom el hogy tisztessėges legyen mert nem az.Így lehetõségem sincs a tisztességes vizsgálatra.Hét ismerõsömnek az édesanyja is délpesti 3 belosztályán halt meg.Ennyi véletlen nincs

István Lovas 2016.04.29. 18:12:47

Kedves g0826 a kórháztól nem várhatom el hogy tisztessėges legyen mert nem az.Így lehetõségem sincs a tisztességes vizsgálatra.Hét ismerõsömnek az édesanyja is délpesti 3 belosztályán halt meg.Ennyi véletlen nincs

g0826 2016.04.29. 18:18:19

@István Lovas: Van, mert az embere nem él örökké. Itt csak 1 tisztességtelen van:Ön.

ultraelite 2016.04.29. 21:11:28

@g0826: Itt az igazság. Pistikének nem az anyja hiányzik,hanem a mama nyugdíja és az ápolási díj,amit kapott érte. Szegény eltávozott ilyen fiatalon - hiszen még csak 95 éves volt - oszt' ugrott a nyugdíj, meg az ápolási díj. Maradt a segély. Mert saját nyugdíj az ugye nincsen, v.sz. Mert azért dolgozni kellett volna. Az meg ugye fárasztó. Pofázni,meg rágalmazni nem.

István Lovas 2016.04.30. 18:09:32

Ultraelte nem mondom hogy haljon meg az anyád de a kis eszeddel felfoghatnád hogy nem minden a pénz.Lehet hogy a te szellemi képességed csak erre koncentrál mások tekintetében de vedd tudomásul ha neked nehezedre esik is mivel neked nincs lelked csak arra vagy jó hogy mindenfélét irkálj próbáld megérteni azt az embert akinek mindene volt az édesanyja.

István Lovas 2016.04.30. 18:16:11

Még azt le kell írnom ultraelite hogy a rágalmazást amít īrtál az nem fer.Mivel 7 emberrel beszéltem akinek az anyja ugyanott halt meg ahol az enyém és ugyanúgy sok vízhajtótól. Azokról mit mondasz.Azok is mid az anyuuk pénzére utaztak e.Van olyan aki 70 év körűli és idõs ėdesanyja ugyanott halt meg igyanugy mint az enyém.Annak milyen szép dolgokat tudsz mondani.Neked a lelkedet kellene gyógyítani.De sūrgõsen

István Lovas 2016.05.04. 18:27:00

Kedves g0826 csak most olvastam hogy mit írt.Szerintem ön egy alapbaiban tisztességtelen ember.Ha lehet ilyet írni hogy ember.Hogy råm miėrt írta az titok xe jogy ön miėrt az az nyilvånvalô.Nem kivånom hogy olyan helyzetbe kerülnön mint ėn de megėrdemelnė.Kėrem olvassa el Dr Oláh Lajosnak a délpesti kórhåzrôl irt levelėt ės az ott készült videót.Utána nyilvánuljon meg.

Igazság, hol vagy? 2016.05.04. 19:05:40

2015.11.18.05:33:56 Dr.L. A betegek életét veszélyeztették.Kedves I.L.Hiteles minden panaszod?

g0826 2016.05.04. 21:14:00

@István Lovas:Vicces, mikor egy munkakerülő,rágalmazó, alaptalanul vádaskodó haszonleső here, aki az anyján élősködött nevez mást tisztességtelennek.

István Lovas 2016.05.05. 18:00:39

G0826 te nem here vagy arról sokkal rosszabb.Miėrt írod azt amit mikor ėdesanyåmat tisztessėggel gondoztam.Ami åpolási díjat kaptam utána neked abból kellene megėlned ės råjönnėl milyen ėlvezet ezt a díjat kapni. TE olyan ember vagy nem is ember hanem fėreg aki annak örül ha kárt okozhat.Legyen neked is örömöd az ėletben ha ilyeneket īrsz.Neked van e anyád.Szerintem nem lehet büszke råd mert te az életben ugyanilyen vagy mint az ilyen levėl íråsban.Többet nem írok ide de olvasd el a mūhbåkról szóló cikkeket.Nekem több ismerõsöm ėdesanyja ugyanott halt meg mint az enyėm uganattól mint az enyėm ės ugyanúgy fel van håborodva mint ėn.Majd ha te is hasonló helyzetben leszel mint ėn gondolj a leveleidre.

hajatsermuta 2016.05.06. 17:17:44

@g0826: @ultraelite: Ne bántsátok már szegény árvát! Nem elég, hogy fiatalon meggyilkolták az anyukáját, még ti is cikizitek...

István Lovas 2016.05.07. 17:48:09

Kedves hajatsermuta te pont olyan vagy mint az elõzõ.Neked van e anyád.Ha meghal remélem örülni fogsz ės örülnėl ha ilyen levelet kapnål mint amit te is írsz.Nem tudom hogy anyåd håny ėves de neki is åll a zászlô.Remélem örülni fogsz ha meghal.

g0826 2016.05.07. 18:49:22

@hajatsermuta: Édes jó Istenem ha mindenki édesanyja 95 évig élne akkor szerintem majdnem mindenki boldog lenne. Kivéve azt aki úgy gondolja örökké gazdálkodhat a mama nyugdíjából. Én adok a szüleimnek,mint gondolom minden normális ember. Mindig elképedek azon az emberi aljasságon, mikor valaki az idős anyjából él.

she_wolf 2016.05.07. 21:11:15

@István Lovas:
Itt senkinek sincs anyja. (Illetve csak egyről tudok.)
Mi mindannyian a Kis Magellán-felhőből érkeztünk, hogy az emberi faj különböző társadalmi alapokon nyugvó rendszerét tanulmányozhassuk.
Elsődleges feladatunk a kezdetleges orvostudományok feltérképezése.

she_wolf 2016.05.07. 21:12:59

@g0826:
Jól mondod: majdnem mindenki.
(Én nem.)

hajatsermuta 2016.05.08. 19:14:01

@István Lovas: ".Neked van e anyád.Ha meghal remélem örülni fogsz"
Az én édesanyám 20 éve meghalt, viszonylag fiatalon. Nem örültem neki, sőt, a te anyád halálának sem örülök. Annak meg végképp nem, hogy ilyen végtelenül buta és rosszindulatú emberek léteznek, mint amilyen te vagy.

csokosszaju 2016.05.11. 02:16:23

@István Lovas: Először is őszinte részvétem. Másodszor: attól tartok, nehéz lesz az igazát bizonyítani, hiszen a papírokat, ha jól olvastam, már manipulálták. Talán össze kellene fogni a többi panaszossal, és új vizsgálatot kérni. Mielőbbi megnyugvást kívánok.

ultraelite 2016.05.11. 22:49:41

@István Lovas:
1, 80 éves kor felett az emberek jelentős része szed vízhajtót
2, 80 éves kor felett az emberek általában szívelégtelenségben halnak meg
3, a szívelégtelenség egyik terápiája pedig a vízhajtó
4, azaz a betegek nem a vízhajtótól halnak meg, hanem attól ,hogy a vízhajtó már nem képes uralni a szívelégtelenséget. Ha nem kapnák a vízhajtót, hamarabb meghalnának.
5, nem 7,hanem sokkal több ember anyja halt meg a Dél-pesti kórházban és a többi kórházban, ugyanis jelenleg az a trendi,hogy a család bedugja meghalni az elaggott családtagokat, ahelyett,hogy otthon,békésen halnának meg. Ebből jönnek a hülye beírások, hogy " az én anyám is ott halt meg, pedig amikor bevittük,akkor nem volt semmi baja" (akkor mi a faszért vitték be ???)
6, téves az az elképzelés,hogy az ember örök életű és csak azért hal meg,mert orvossal találkozik
7, a halálos gyalogos gázolások kis része történik járdán, jelentős része pedig az úttesten. Ebből egyértelműen levonható az a logikus következtetés,hogy amennyiben az autósok a járdán közlekednének, csökkenne a gyalogos gázolások száma. Nem ?
8, B12, nos a B12 kúra után a készítményt elég havonta adni

István Lovas 2016.05.17. 19:22:24

Kedves akårki hogy tudjad mert orvos mondta a sok vízhajtô fõleg ha infuziôban kapja a beteg ės sokat akkor kikėsziti a szivet.Fõleg ha a beteg idõs.Ėdesanyåm nem befugtam a kôrházba hanem az ügyrletrs orvos külde a Mária utcai bõrklinikåra ahonnan a dėlpestibe kūldték.Ėn mår måsnap haza akartam vinni de az orvosok nem engedték.Mindig kitaláltak valamit hogy ne tudjam hazavinni.Ėn imádtam ės most is imådom az ėdesanyåmat.Nagyon rossz nélkūle.Nem is fogom tudni kiheverni soha.Ezt csak az tudja aki haso ló helyzetben volt.Az ėletben egyedūl vagyok senkim sincs.Erre nincs megoldás.Azt kérem istentõl hogy az orvos aki édesanyámmal ezt csinálta feleljen a bűnėėrt mert megėrdemli.Sok emberrel beszéltem akinek az anyját szintėn a dėlpestiben szinrén vízhajtôval csinåltåk ki.Ez nem lehet véletlen.Megmarad a nyugdíj az ållamnak.

Andrea 71 2016.05.17. 20:46:09

@István Lovas:
Nos, kedves István Lovas, óvatosan, mert könnyen pert találhatsz a nyakadban.....

Andrea 71 2016.05.17. 23:25:44

@she_wolf: Nem mondom, hogy általános, mindenre kiterjedő hanyagság...de anyukám esetében mindenképp fellelhető. Ezt illene elismerni és minimum bocsánatot kérni....és rohadtul odafigyelni, hogy ez többé ne történhessen meg. A tanulságokat egyébként levontam, a rendőrség tehetetlen (pedig nagyon igyekezett), ez az intézmény pedig mindent elkövet, hogy rossz tapasztalat ne kerüljön nyilvánosságra. Véleményt szabadon formálhatok, de isten óvjon attól, hogy valós tényt hamis színben tüntessek fel......

she_wolf 2016.05.18. 01:02:15

@Andrea 71:
Az elvárásodat jogosnak gondolom, mint ahogy azt már korábban is írtam.
Továbbra is sajnálom a veletek történteket, és azt is, hogy nem számíthatsz a hatóságokra ebben a szomorú helyzetben.
A nyilvánosság kerülése teljesen érthető az intézmény részéről, de nem mentheti őket a korábbiak alól.
Anélkül, hogy lázítanék, vagy bármit is tanácsolnék úgy gondolom, hogy csak együttes erővel lehet nyilvánosságot kiharcolni, és azt is csak akkor, ha ütős érv van a kezetekben. Úgy tűnik, minden igyekezeted ellenére, és nem a te hibádból ez hiányzik.
Tényleg csak sajnálatomat tudom kifejezni, többre nem futja tőlem:(

István Lovas 2016.05.20. 14:22:27

Kedves she wolf,köszönöm a soraidat,ennek nagyon örülök szemben a régebbi beírások írójával szemben.Én megtettem amit lehetett,feljelentettem a kórházat a tisztifőorvosi hivatalnál,de onnan azt írták,hogy édesanyám korrekt ellátást kapott a kórházban.Pofátlanúl azt is leírták,hogy alacsony vérnyomásra vérnyomás csökkentőt adtak édesanyámnak,meg az infúzióban beadott 4x1 vízhajtó mennyiséget amit kapott,csak a felét írták le.Pedíg azért halt meg édesanyám,mert sok vízhajtót kapott,meg amikor éjszaka felkiáltott,adtak neki nyugtatót.Ez megint a vérnyomását csökkentette.MOst feljelentettem a rendőrségen ezt a bandát,és azt mondták,hogy független orvosszakértővel vizsgáltatják meg a helyzetet.Az orvosi kamarát is megkerestem,a többi undorító dolog miatt amit a kórházban csináltak édesanyámmal.Most egyedül vagyok,nincs senkim.Egyedül vagyok a lakásomban,mert az már nem az otthonom.Ha lenne egy társam akkor talán valamivel könnyebb lenne.DE így egyedül nagyon nehéz.Volt egy hölgy az életemben,egy általad is ismert híres sportoló edzőjének élettársa.Nagyon szerettem,de a hülyesége miatt otthagytam.Most jó lenne,de már nincs.Nem tudom hogy az élettől még mit várhatok,de nincs sok kedvem már élni.DE nagyon köszönöm a soraidat,nagyon jól esett.Üdvözlettel István

she_wolf 2016.05.20. 17:47:29

@István Lovas:
Kedves István!
Két dolgot tudok elképzelni: vagy zavar támadt az erőtérben, vagy azonos vagy @Andrea 71-gyel.

Az előbbi nem a te hibád, előfordult már ilyesmi nem egyszer, utóbbi esetben azonban mindannyian megvezettettünk általad.
Gyanítom, hogy a harmadik befutó az esélyes, ami szerint magadra vonatkoztatva értelmezted, amit @Andrea 71: -nek írtam.
Olvass kicsit figyelmesebben!
Neked ekkor írtam, és ezt:
@she_wolf: (Ha rákattintasz, előjön az írás.)
(Híres sportolókat pedig nem ismerek személyesen, kivéve egy egykori úszót, de Őt állatorvosi minőségében ismertem meg.)
Sajnálom, ha most esetleg elszomorítottalak, de nem szeretném, ha tévedésben lennél velem kapcsolatban.

she_wolf 2016.05.20. 17:50:04

@István Lovas:
Bocs, ugyanoda visz. Tehát a neked címzett írásom:
@she_wolf:

(Remélem, most rendben leszek.)

she_wolf 2016.05.20. 17:52:14

Bloggazda!
Mifranc történt?
Eddig úgy volt, hogyha "válasz erre2 módban volt -re, akkor az a hozzászólás jelent meg, amire válaszolni szándékoztam. Most meg egy kalap szarként kezel mindent ez a trágyadomb!

she_wolf 2016.05.20. 17:55:24

@István Lovas:
Bemásolom azegészet, mrt úgy lesz tiszta a kép.
Az akkor neked írt hozzászólásom imígyen néz ki:

"she_wolf 2016.05.07. 21:11:15
@István Lovas:
Itt senkinek sincs anyja. (Illetve csak egyről tudok.)
Mi mindannyian a Kis Magellán-felhőből érkeztünk, hogy az emberi faj különböző társadalmi alapokon nyugvó rendszerét tanulmányozhassuk.
Elsődleges feladatunk a kezdetleges orvostudományok feltérképezése."

Ennek immár közel két hete.

Andrea 71 2016.05.21. 09:30:13

@she_wolf: Remélem, nem vagyok paranoiás, de lehet közöm az éteri zűrzavarhoz :) A sortűz mindenesetre megindult rám, ez tény....

she_wolf 2016.05.22. 11:39:39

@Andrea 71:
Szerintem pedig semmi közöd hozzá:)
Van, hogy összekutyulódnak szálak, begőzöl a blogmotor, pásztor híján pedig szétszéled a nyáj. Ebből néha vannak "helyzetek", de még mindig sikerült kihámozni a lényeget:)

asztalosani 2016.05.22. 18:03:59

@she_wolf:

" Most meg egy kalap szarként kezel...! "

nem.
csak téged.
de már biztosan megszokhattad, hiszen sz*r emberrel sz*rként kell bánni :-).

biztosan már a töke is tele van veled, mint mindenkinek. X-D

Andrea 71 2016.05.23. 08:06:35

@she_wolf: Hát majd jövő hó végén meglátom :)

she_wolf 2016.05.23. 10:17:20

@Andrea 71:
Megírod majd a fejleményeket? Őszintén érdekelne.

Andrea 71 2016.05.23. 14:36:03

@she_wolf: Ha valahogy tudok nem nyilvánosan írni, mindenképp. :) Nyilvánosban csak agyonszűrten.

she_wolf 2016.05.23. 15:06:44

@Andrea 71:
Küldtem neked üzeneted, majd nézd meg a postaládádat!:)

István Lovas 2016.07.08. 15:00:55

Ma hallottam egy ismerősömtől,hogy a jelzett kórházban a J F kórházban meghalt a lánya.A derekán felfekvés volt,és nem gondozták.A sebe elfertőződött,és meghalt.Ez kinek a bűne?A hölgy csak 48 éves volt.Az én édesanyám is élhetett volna,ha ebben a kórházban a főorvos odafigyel rá.Hogy érezheti magát az az apa,akinek a lányával ezt csinálták?

g0826 2016.07.09. 13:23:00

@István Lovas: A család ha forgatja nem lesz felfekvése a betegnek. Napi 20-25 perc jut 1 betegre. Mindenre. A család vagy ápolót fogad a beteg mellé vagy maga teszi ezt meg. Annyira kevés dolgozó van, nem jut idő mindenre.

g0826 2016.07.09. 13:51:57

@g0826: Gyermeket elveszíteni a legborzasztóbb dolog . Ennél szörnyűbb nincs is.

István Lovas 2016.12.11. 16:44:09

Most ott tartok ėdesanyám halálånak kivizsgálásåval kapcsolatban hogy elutasított az antsz az orvosi kamara az ombudsman ügyėszsėg.Mondenhol azt īrják hogy ėdesanyám korrekt módon kezelték.De az ügyészség azt is leírta hogy édesanyám két tanu jelenlétė ben alåírta az eltávozását amikor kijött érte a mentõ.De õ akkor már kómåban volt.Milyen országnan élūnk ahol a beteg ėrdeke a hozzátartozôval egyūtt semmi.A hivatalok miért vannak.Az ombidsman azt írta hogy nem orvosi hatôsåg.De akkor miért alapvetõ jogok boztosa amikor a kórház megakadályozta hogy ėdedanyåm elhozzam a kôrhåzbôl ės amikor kómåban volt nem vittėk az intenzív osztålyra.Ennek a kórhåznak nagyon rossz a híre.Itt találtak 5 napos hullát akit senki n vett ėszre.Ebbe a kórházba csak azok menjenek akik meg akarnak halni.

ultraelite 2017.02.05. 21:13:31

Hát ha mindenki elutasított,akkor lassan elfogadhatnád,hogy 95 évesen orvosi műhiba nélkül is meg lehet halni. Nem kell bűnbakot keresni.

István Lovas 2017.02.22. 14:33:39

Kedves ultraelite,igazad lenne akkor,ha édesanyámat halálos betegséggel vitték volna kórházba.DE nem ez történt.Amikor kómában volt,miért nem vitték az intenzív osztályra?A halál okát olyan dologban jelölték meg ami nincs.mert nem volt felboncolva.A délpestiben sorozatban gyártják a halottakat.Van egy ismerősöm,akinek az anyját túl nyugtatózták.Abba halt bele.Ahhoz mit szólsz,hogy a kórház igazgatója havi 800 ezer forintot ad egy futballklubnak,amikor wc papírra nincs pénz?Én nagyon megbántam hogy édesanyámat beengedtem a kórházba.Tisztelettel szeretnék javasolni neked valamit amit megkérlek hogy nézd meg.Csináltam tavalyelőtt videót édesanyámról és ebből lehet látni hogy nincs semmi baja.Hirtelen,két nap alatt mitől halt meg?Egyébként most egy magas helyről még vizsgálják édesanyám körülményeit,mivel úgy látják,hogy igazam van,és aki elbírálta a körülményeket,az nem volt orvosszakértő.Jó lenne ha te nem kerülnél ilyen helyzetbe.A videó a yutubon van,és a címe mégegyszer tükröspuszta

Rókaregeróka 2017.02.22. 18:24:10

@István Lovas: láttam a videót, bicskanyitogató, ledöbbentem, komolyan rosszabb volt nézni, mintha ott lettem volna.
Totál tehetetlenség...

karcsibácsi 2017.02.22. 19:31:58

Én ezen a videon (amit 6 évvel ezelőtt töltöttek fel), csak annyit láttam, hogy egy idős néni ül a zsiguliban. Ebből az egészségi állapotára, esetleges betegségeire nem lehet következtetni.
A táj egyébként valóban szép.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.02.22. 19:33:20

@István Lovas: a kórházból akkor lehet elhozni valakit ha annak a személynek a további ellátása biztosított. ha biztosítva van az ellátása egy másik kórházban és az állapota stabil akkor el lehet szállítani. hazavinni is lehet de az egyenlő a halálos ítélettel (jelen esetben a bennmaradás is az volt).
itt ügyvéd nélkül nehéz lesz az előrelépés és a per megnyerése is kétséges mert bizonyítani kellene vádlóként, hogy 95 évesen egyértelműen az ellátás hiányossága okozta a halált és megfelelő ellátás esetén tovább élt volna. a halálát pedig egyértelműen a hibás kezelés okozta nem pedig valamilyen velehozott betegség. ezt pedig nagyon nehéz. ilyen korban simán lehet olyan betegséget találni ami a túlélést oly mértékben veszélyeztette (veseelégtelenség, trombózis stb.), hogy az esetleges nem megfelelő kezelés okozta kockázatnövekedés eltörpül mellette. boncolás nélkül eleve esélytelen a dolog.

István Lovas 2017.03.01. 14:46:07

Tisztelt utolsó író,amit írtál azzal kapcsolatban hogy hogyan lehet valakit elhozni a kórházból,az nem igaz.Bánom hogy nem hoztam el édesanyámat,mert még élne.95 évesen bár öreg volt,de nem volt a halálán.Az infúzióban beadott dupla adag furosemid vízhajtótól halt meg.Amikor kómában volt,nem vitték el az intenzív osztályra.Az ügyvédnél akinél voltam,ezt jelölte volna meg elsőként,és azt,hogy nem volt felboncolva,és mégis olyan diagnózist írtak a halél okaként,amit csak boncolással lehetett volna megállapítani.Több ügyvédnél jártam,de magas összeget javasoltak.Voltam egy olyan helyen,ahol az állam ingyen ügyvédet ad.DE amikor elmentem,azt mondták hogy édesanyám halála után 30 nappal aktuálisak.DE ha nekem az ügyészség csak most írta a lehetőséget hogy pótmagánvádlóként léphetek fel.akkor nekem most lenne szükségem az ingyenes ügyvédre.Én mégegyszer nem veszem igénybe a magyar igazságszolgáltatást,mivel most jött a Fővárosi Főügyészségtől hogy édesanyámat kottekt módon kezelték.A szempontokat amiket leírtam,és az ügyvéd is furcsállott,figyelembe sem vették.Ha fiatalabb lennék,itthagynám az országot az igazság szolgáltatásukkal együtt.

ultraelite 2017.03.02. 22:38:26

@István Lovas: Vízhajtótól ritkán halnak meg. Boncolás mellőzését a családnak kell kérni, különben boncolnak - tehát v.sz. ezt maga kérte. A természetes halált halóknál a halálok általában légzésleállás és keringési elégtelenség. Ennek megállapításához nem kell boncolni. Egy 95 éves kómást meg nem kell intenzív osztályra vinni. Az intenzív nem a haldoklás meghosszabbítására van kitalálva.
Ha az összes Hatóság elhajtotta, az összes ügyvéd elhajtotta - talán be kellene látni, hogy a mama természetes halált halt.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.03.03. 15:44:12

@István Lovas: ön biztos jobban tudja, de honnan ha szabad érdeklődjek? mégis hogyan hozta volna el az édesanyját? elrabolta volna?
az intenzíven akkor ápolnak valakit ha van esély a felépülésére. meghalni senkit nem visznek az intenzívre mert azzal az életre még esélyes beteg elöl vesznek el egy helyet.
milyen diagnózist írtak a halál okaként?
az ügyész nem lát esélyt arra, hogy bizonyítható a mulasztás, ezért önnek kellene azt szakértőkkel megtennie.
mivel a boncolás elmaradt ez nagyon nehéz lesz.
az ügyvéd sem lát semmi esélyt a per megnyerésére amiatt mondott egy magas tiszteletdíjat (nem akarja a renoméját egy vesztett perrel rontani). ha esélyes lenne a per akkor mondjuk 50%-ért elvállalta volna.

István Lovas 2017.03.09. 10:02:05

Kedves utolsó beíró,onnan tudom,hogy egy professzor asszony is osztotta a a meglátásaimat a kórházzal kapcsolatban,ami nem semmi.Édesanyám amikor kómában volt,még 24 óráig élt,ami idő alatt az élet jogán megpróbálhatták volna az intenzív osztályon a keringését rendbe hozni.DE hallottam,hogy ilyen idős korban már semmit nem csinálnak.Sőt 60 éves kor felett sem.Az ügyészségen amikor elsőre voltam,azt mondták hogy lesz orvosszakértői vizsgálat.DE nem lett,mivel úgy érezte a vizsgáló ügyész,hogy ennek semmi értelme.Ha az ő hozzátartozójáról lett volna szó,akkor mit csinált volna?Voltam ügyvédnél,aki fel volt háborodva ezen,és ezt tette volna meg a pert tárgyává,hogy nem vitték az intenzív osztályra,valamint azt,hogy olyan dolgot írtak édesanyám halála okán,amit ne tudnak bizonyítani,mert nem volt boncolás.Sajnos van ismerősöm akinek a hozzátartozója szintén azon az osztályon halt meg mint édesanyám,hasonló körülmények közt,ez már kicsit sok.Nem véletlenül mondják erre a kórházra hogy dél tepsi.Van ügyvéd,aki lát esélyt ennek a pernek a megnyerésére,amit a kórház ellem indítanák.SEnki ne menjen kórházba ha nem muszáj.Nemrég olvastam a facebookon,valakinek a levelét,hogy ha valaki a délpesti kórházba megy,írjon végrendeletet.Ezt nem véletlenül írta.

István Lovas 2017.03.16. 10:23:03

Kedves she.wolf a szösszenés amit a gyógyszerkereső betegtájékoztató lehetőségről írtál,az pont erre az esetre van amiről édesanyám halálával kapcsolatban írtam.Mivel nem vizsgálták ki hogy allergiás e a furosemid vízhajtóra,és nem vették figyelembe azt amit az általad is leírt szövegben van hogy alacsony vérnyomást okoz,ez tökéletesen megfelel annak,amit leírtam.DE ezt az orvosok figyelmen kívül hagyták.Miért?Ők nem olvasták azt amit leírtál?Nekik ezt hivatalból tudni kellett volna.

Sebastian Malone 2017.03.23. 21:49:53

@István Lovas: Teljesen erre hegyezted ki az életed, azonban bizonyos dolgokat nem említesz meg! Miért nem? Ha ennyire szar Jahn Ferenc,miért jársz oda???!!! A Badoo nem kielégítő számodra???Visszatérve az eredeti témához: nem gondolod ,hogy elhallgattál bizonyos részleteket? Leírod,vagy én írjam le?Azt nem veszed észre,hogy sokan unnak már téged,mert vágják,hogy valami nem stimmel,nem csak veled,hanem a történeteddel sem?

István Lovas 2017.03.27. 14:21:11

Kedves sebastian malone,a Jahn FRenc kórházról nem csak én mondom hogy szar,hanem mások is.Nem járok oda,de édesanyámat a mentő vitte oda a bőrklinika utalása alapján.Bár ne tette volna.Nem tudom hogy neked milyen bizonyos dolgokról kellene tudni.Én azért írtam erre az oldalra,hogy mindenkit elriasszak ettől a kórháztól,mert ide csak bemenni lehet.Szerinted mi az ami nem stimmel a történetemmel?Egyébként egy ismerősömnek most volt a tárgyalása a kórházzal,mer az ő lányával aki 36 éves volt,hasonlót csináltak mint édesanyámmal.Én csak a fájdalmamat írtam ki magamból,tudom hogy ez nem múlik el ettől.DE annak örülök,hogy nem mindenki olyan mint te.Neked biztosan élnek a hozzátartozóid,nem volt ilyen traumád.De még minden lehetséges.

István Lovas 2018.11.15. 11:25:15

Ott tartok,hogy a legfőbb ügyészség új nyomozást rendelt el édesanyám délpesti halála miatt.Az orvosszakértő elmondta,hogy nem igaz a halál oka amit a kórház állít,hanem csak azért halt meg,mert helyzetváltozása volt.Édesanyám ugyanilyen BŐR problémával került 14 évvel ezelőtt a kórházba,de akkor egy szír orvos 7 nap alatt meggyógyította.Most ott tartok,hogy a legfőbb ügyészség is tojik a dologra,mer 95 éves volt édesanyám.Nincs igazságszolgáltatás magyarországon. Az ügyvéd nem áll velem szóba,mert nem volt felboncolva édesanyám.De miért is lett volna,mert a kórház olyan eredményt hoz ki ami neki jó.Amikor kómában volt,nem vitték az intenzívre,mert 95 éves volt.Élt eleget.Azt mondom,mert hiszek Istenben,hogy a teremtő fizesse meg mindenkinek,aki miatt édesanyám idő előtt meghalt. nem gondolva a hozzátartozójára,aki egyedül él,nincs senkije itt a földön.Én mindenkinek azt javaslom,hogy a déltepsi kórházat messze kerülje el.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása