Tragikus állapotok a Péterfy Sándor utcai Kórházban

2015.10.01. 06:00

84_big.jpgÖsszegezve elég kaotikus és szomorú a helyzet az osztályon, ugyanúgy a kórházi, mint az ellátó személyzet szempontjából nézve. Több haldokló beteget láttunk, akiknek nem voltak bejáró hozzátartozóik, volt, hogy egy újabb rosszalló megjegyzést kellett bevállalnunk, mert szólni mertünk, hogy a katatón állapotban fekvő és másfél órája nyöszörgő bácsira végre ránézzenek, hozzátéve, hogy több alkalommal látták a nővérek, de simán elmentek mellette.

Tisztelt blog és kedves hozzászólók!

 

Utolsó kórházi emlékeinket küldöm most a blog olvasóinak, tanulságul, vigyázzanak. Helyszín a Péterfy Sándor utcai Kórház diabetologiai részlege a keleti pályaudvartól nem messze. Időpont idén augusztus, a menekültválság kellős közepe.  A főszereplő nyugdíjas apukám, aki 3 napos rosszullét után hétvégén került be az ellátásba. Folyamatos hányás és fejfájás után az ügyelet hívott mentőt, amikor kiderült, hogy extrém magas vérnyomása volt. Az ügyelet egyébként egész korrekt módon járt el, a közel négy órás várakozás azt hiszem nem egyedi, nyilván nem 2 helyre kell kijárniuk egy adott napon. Vizsgálat után azonnali kórházi ellátást javasoltak és a Péterfybe vitték az apámat. Ő természetesen riasztott minket, így már aznap volt „szerencsénk” szembesülni a kórházi osztályon uralkodó állapotokon. Azért nem mondom, hogy az egész kórházban, mert korábban több más osztályon is jártunk beteglátogatóban, ahol a körülményeket egész elfogadhatónak találtuk, épp ezért döbbentünk meg, hogy akad olyan része a kórháznak, ami nem, hogy nem európai jellegű, de egyenesen balkáni állapotok uralkodnak.

 

A kopott, szocreál hangulatot árasztó épület és a rideg, sivár kórtermek még hagyján, de toalettek és mosdók koszos, elhanyagolt állapota már sokkal nagyobb problémát jelent, hiszen beteg, hozzátartozó egyaránt kénytelen igénybe venni. Az ápolók munkája sajnos szintén kritikán aluli volt azalatt a bő 2 hét alatt, amelyet apám bent töltött. Köszönés a hozzátartozók felé nincs, ellenben, ha udvarias kéréssel fordul feléjük az ember, szájhúzogatás és megjegyzések a reakció. Igaz, pénzt nem adtunk nekik, lehet, ezzel nem voltak megbékülve. A kezelőorvos (legalábbis a miénk) annyira sem méltatott bennünket, hogy a szemünkbe nézzen, amikor egy gyors kérdést intéztünk felé, a válasza pedig semmitmondó volt, valójában nem is igazán tudta, ki a mi családtagunk, akit akkor már másfél hete kezelt. Pénzt neki sem adtunk.

84_big.jpg

 

A biztonsági állapotok szintén tragikusak, 4 olyan nap is volt, amikor belső rendészeti intézkedésre volt szükség a különféle értéktárgyak eltulajdonítása miatt. Volt ordibálás, fenyegetőzés, szóval minden, ami nem éppen egy egészségügyi intézménybe való, de egyáltalán nem úgy tűnt, hogy kezelni tudnák az ilyen jellegű eseteket. Édesapám már a második nap megkért minket, hogy vigyük haza a pénztárcáját, és minden értékét, mert nem megoldott a személyes tárgyak bármilyen megőrzése. Egy szekrény sem volt, ahova a ruhákat és ezen holmikat el lehetett volna zárni.

 

Összegezve elég kaotikus és szomorú a helyzet az osztályon, ugyanúgy a kórházi, mint az ellátó személyzet szempontjából nézve. Több haldokló beteget láttunk, akiknek nem voltak bejáró hozzátartozóik, volt, hogy egy újabb rosszalló megjegyzést kellett bevállalnunk, mert szólni mertünk, hogy a katatón állapotban fekvő és másfél órája nyöszörgő bácsira végre ránézzenek, hozzátéve, hogy több alkalommal látták a nővérek, de simán elmentek mellette. Nem volt más gondja épp szegénynek, minthogy a saját székletében feküdt jó ideje. ami neki is igen kellemetlen lehetett még ilyen állapotban is, de mondanom sem kell, a többi beteget és látogatót is igen rosszul érintette.

 

Végül néhány elhalasztott vizsgálat után sikerült az édesapám állapotát a lehetőségekhez mérten rendbe hozni, stabilizálni a vérnyomását és kialakult cukorbetegségét. Ugyanakkor lehetett volna ez is sokkal hatékonyabb és gyorsabb is. Szegény apám azóta is emlegeti a bent töltött napokat és azt mondogatja, soha többé nem akar visszafeküdni oda. Őszintén szólva teljesen meg tudom őt érteni.

 

Üdvözlettel,

Takács Péter

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyán Zsóti 2015.10.01. 06:43:07

7600 magyar ember hal meg idő előtt évente a magyar egészségügy minősége miatt,1000-ek csak az átalakítás sikeres volta okán!Ezek személyesen a csuti pocakmutyi nemlétező lelkiismeretét terhelik.

asztalosani 2015.10.01. 11:46:19

kedves Takács Péter!

"Szegény apám azóta is emlegeti a bent töltött napokat és azt mondogatja, soha többé nem akar visszafeküdni oda. Őszintén szólva teljesen meg tudom őt érteni."

ez ellen pedig tenni kellene.

mondanám mina andrást, mint területileg illetékes bjk.-t (obdk alkalmazottjaként) aki hétfőnként az érintett intézmény földszintjén a büfé melletti ajtó mögött ... khm... "malmozik" vagy éppen "pszichológust játszik", de inkább nem teszem, lévén tudomásomra jutott hogy sz@rt se csinál, így szívből sem tudom ajánlani azt a mukit.

ellenben van egy olyan, hogy területileg illetékes HATÓSÁG ami legtöbbször a területileg illetékes ÁNTSZ. (nem összetévesztendő a bjk.-val mert nekik szarjuk sincsen ellenben az ántsz HATÓSÁG-gal) hozzájuk kell a fenti történetet postai úton (sajnos e-mailen nem fogadják el) vagy személyesen átadva mielőbb elküldeni, névvel, címmel aláírva.

és akkor TÖRTÉNNI IS FOG VALAMI, ki fogják vizsgálni a panaszt, lépéseket fognak tenni és értesíteni fognak;)

vlmworld · http://www.vlmworld.com/ 2015.10.01. 14:39:23

Az én édesanyám is ott halt meg. Reggel hétkor bevitték a mentők, de mivel vizit volt, délig senki nem volt hajlandó ránézni, pedig folyamatosan jajgatott. Aztán fél kettőkor meghalt.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2015.10.01. 15:10:43

Sajnos ez a mi hibánk is, mert mi hagyjuk, hogy az egészségügyi ellátást helyett a Simicska-Mészáros-Orbán-Vajna birodalom nőjön izomból. Mondhatnám, hogy megérdemeljük, de csak azért, mert hagyjuk. Az biztos, hogy ha nekem valamelyik családtagommal nem bánnak megfelelően egy kórházban, vérfürdőt fogok rendezni...

lavór 2015.10.01. 15:42:26

Amíg fontosabb az államtitkárok fizetése, mint a betegek élete, ez van. Tessék tenni ellene, kedves betegek és leendő betegek.

she_wolf 2015.10.01. 16:10:56

A poszt szinte bármelyik más kórházról is íródhatott volna, ahol közegészségügyi ellátás történik, és ez nagyon szomorú.
Kicsit hosszú, de érdemes elolvasni (és a kapcsolódó cikkeket is):

www.medicalonline.hu/cikk/patthelyzet_az_egeszsegugyben

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.01. 16:12:22

A magyar reformok működnek. Lehet, hogy amúgy tényleg, és valójában ebbe az irányba reformálták az egészségügyet...

@asztalosani: Ja, csak az intézményben az állapotok változnak majd?

micsoda? 2015.10.01. 17:00:42

Ma van az idősek világnapja. Balog Zoltán, ebbe az intézménybe látogatott volna el. Látogatta volna meg azt a bácsit, akit senki, még a nővér sem látogatott:)

Zoxo 2015.10.01. 17:38:12

Máshol sem jobb: Magatehetetlen beteg inni kér, a nővér: "most más dolgom van".

Tavasszal volt alkalmam (szerencsére csak) 1 napot tesztelni a Péterffy egy másik osztályát. Ott azért tűrhetőbb volt a helyzet.

mt-03 2015.10.01. 18:02:08

volt "szerencsem" a peterffy bel osztalyhoz, aki tud az menekuljon onnan, ha lehet ne is oda menjen, de meg akkor se ha nem lehet. pl szent imrebe, persze kotni fogjak az ebet hogy nem ok a teruletileg illtekes, de ma mar szabad orvosvalasztas van, ha eroskodsz nem fognak atkuldeni.

dokineos 2015.10.01. 19:14:58

Amikor Angliában egy olyan változás volt az egészségügyben, ami az orvosokat hátrányosan érintette, a lakosság 98%-a az orvosokkal együtt.ment tüntetni, az egészségügyért tenni kell. Hazánkban ez pont fordítva lenne, 98% lenne felháborodva, hogy a hálapénz éhes, mocskos orvosok, szakdolgozók megint elégedetlenkednek. Amíg a lakosság nem látja be, hogy a béreket, finanszírozást az egészségügyben drasztikusan javítani kell, addig ne is elégedetlenkedjen senki. A kormány arra fog áldozni, ami fontos a választópolgároknak, ha a választók telibeszarják az egészségügyet akkor ne is járjon senki szája, ez lesz, sőt rosszabb lesz, mert mégtöbben hagyják itt ezt a rohadó rendszert. Nyugaton a GDP hány százalékát költik egészségügyre? és itthon? na pont ennyire fontos nektek, önöknek az egészségügy!

Gyorgy Nagy 2015.10.01. 19:51:50

Leváltani az igazgatót!

Annamarias 2015.10.01. 20:20:50

Honvedkorhaz, 16 ora varakozas utan futkosas, miutan kiderult a melyvenas trombozis es ketoldali tudoembolia. 16 kerek ora utan.

Bölcsész 2015.10.01. 21:24:16

Magyrisztán én így szeretlek

csak egy néző 2015.10.01. 21:40:26

89 éves Apám kapott egy enyhe TIA-t, (értelmetlenül beszélt). Mentő, Péterfy kórház neurológiai osztály. Aranyos nővér nyugtatott minket, hogy jön nem soká az ügyeletes doktornő, de éppen egy előzőleg beszállított beteget vizsgál. Kb 20 perc után megjött a világ legaranyosabb neurológus, csinos, fiatal doktornője. Édesapámat bekisérte velünk együtt a vizsgálóba, pedig, akkor már nyoma sem volt a tüneteinek, teljesen kitisztult a tudata. A doktornő hihetetlenen empatikus módon és igen akaposan kikérdezte, megvizsgálta és a tünetmentessége ellenére leküldte koponya CT-re. A betegszállító kb 10 perc után jött erte és kerekes székben levitte és megvárva vissza is hozta kb 15 perc múlva. A doktornő megnézve a CT leletét hazaengedte Édesapámat és azt kérte, hogy egy hét múlva vigyük vissza, mert látni szeretné és mindezt úgy, hogy egy fillért sem kapott és amikor a végén "hálásak" akartunk lenni, kedvesen visszautasította.
A doktornőt Kovács Krisztinának hívják és azt kivánnám, hogy maradjanak az országban és itthon tudjon boldogulni.

asztalosani 2015.10.02. 09:07:31

@mig54:

@csak egy néző:
"A doktornőt Kovács Krisztinának hívják és azt kivánnám, hogy maradjanak az országban és itthon tudjon boldogulni. "

te nem valamilyen kovács krisztinát dobattál ki innen?
múltkor nem ezzel dicsekedtél????

ha igen akkor ez nem kicsit nagyon gáz a részedről és szégyellheted a pofaszerkezetedet!!!!!!

csak egy néző 2015.10.02. 09:43:52

@asztalosani:
Mielőtt vádaskodsz, próbáld már meg bekopizni ide, amiről fröcsögsz,asztaloskám.

asztalosani 2015.10.02. 09:48:55

@ColT:

attól függ

mondjuk ha először nem a praxisra írt volna, hanem megpróbálta volna a HATÓSÁGOT akkor nagy valószínűséggel megtörtént volna a vizsgálat. ha és amennyiben pedig nem lett volna elégedett a vizsgálat eredményével, akkor kellett volna értelemszerűen a praxisra, vagy különböző médiának írni. de így? így nem ér el semmit, maximum annyit hogy megy itt pár napig a fröcsögés és a sztori a süllyesztőbe landol (sajnos)

és folytatni kell azzal is: (ismét) sajnos addig ameddig nem lesz külön tárcája az egészségügynek (vagyis értelemszerűen ez azt tükrözi, hogy a mostani kormány szarik - bocsánat! az egészségügy rendbehozatalára) addig nemhogy ezen a szinten fog megrekedni az egészségügyi ellátó rendszer, hanem a színvonala tovább fog esni (beteg és a szakdolgozók részére is) , addig ameddig

addig ameddig az emberek hagyják! ameddig az emberek a kényelmes kanapéjukból fel nem pattannak és mennek az utcára hallatni a hangjukat, tüntetni. (a netadónál is észbe kapott a kormány) nem kell hogy az orvosok mellett, vagy a fizetésük emelése mellet tüntessenek, elég ha csak a SAJÁT ÉRDEKÜKBEN "jobb betegellátásért tüntetnek", hiszen mindenki vagy volt már beteg, vagy most éppen beteg, vagy beteg lesz. tehát ez a 9.999.999 emberből 9.999.999 embert érint.

és akkor térjünk rá a lényegre: miért is tart azon a színvonalon az egészségügy ahol (mármint beteg szempontjából): egyrészről mert 2010-ben a fidesznyik egy tollvonásra megszüntette az EBF-et! mit is takar az EBF? egészségbiztosítási felügyeletet. tudod ez volt az a szervezet, amelyik akár egy beteg panaszra kiszállt a helyszínre és több százezer forintra megbírságolta az egészségügyi szolgáltatót. volt is rend, fostak is tőle elég rendesen. bővebb infó itt: hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130123_Utovero_hatosagot_szeretnek, hogy mi lett azóta? 2 évvel később 2012-ben csak és kizárólag nagy nyomás hatására(!!!) (ajbh-s oldalon olvashatsz róla) "felállítottak egy szervezetet", és bereklámozták (vagyis beetették a népet azzal hogy) "új panaszeljárási lehetőség" van az egészségügyben . mi ez az idézőjel? az hogy ez tulajdonképpen nem egy új szervezet volt, hanem a már meglévő betegjogi képviselők összetömörítése, vagyis nem is volt új panaszeljárási lehetőség! hogy mit csinálnak ők? nos, csak postást játszanak: vagyis a beteg felkeresi őket, meghallgatják, megpróbálják elrettenteni a panasztételtől. ha ez nem megy, akkor újbóli felkeresésnél jelzik, hogy nem emlékeznek semmire írja le a panaszos. (ezt fárasztásnak hívják, arra megy ki a játék, hogy a beteg feladja). leírja elküldi teszem azt emailen. letagadják. erre a beteg mit tesz? megküldi postán tértivevényesen. azt is letagadják. újabb telefonálás. majd nagy nehezen előkerül. ezt követően, ha nem jelezted a levélben, hogy nem járulsz hozzá hogy az eü.-i szolgáltató megismerje a panaszleveledet amit tulajdonképpen nem neki írtál, úgy azt változatlanul továbbküldik, ha és amennyiben előtte a bjk- elmondja neked, hogy ehhez meghatalmazást kell kitöltened. ismétlem: ha és amennyiben ezt a bjk az első körben elmondja neked. (teszem hozzá: nem szokásuk, így nem is küldik tovább, csak neked egy általános tájékoztatót, te pedig pislogsz hogy mivan?) ha és amennyiben eljut odáig az ügy akkor kapsz egy meghatalmazás mintapéldányt, amit te egyedül segítség nélkül nem tudsz kitölteni, hiszen ... (no mindegy aki már látott ilyet tudja miről beszélek), na de tegyük fel kitöltöd, ők meg tegyük fel elfogadják... elküldik a teljes panaszlevelet amit nem is az eü szolgáltatónak írtál az eü. szolgáltató részére majd várják mit válaszol rá, és véleményem szerint még az orvost segítik! majd megküldik a levelet a panaszosnak. mivel ezt a szervezetet DIREKT úgy tervezték, hogy semmilyen büntetés funkciója sincs így nem is veszik komolyan az eü.-i szolgáltatók, ezáltal értelmetlen. sőt ismétlem: ez a szervezet az eü.-i szolgáltató oldalán van, csak a neve megtévesztő, mert az ember azt hinné, hogy a betegeket védik, hiszen a nevében benne van: betegjogi képviselő. és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ma kik is lehetnek ma betegjogi képviselők?pl: teológusok.tudtad hogy nem is kell jogi végzettség ahhoz hogy valaki betegjogi képviselő legyen? no vajon miért?

na ezért is tart ott az egészségügy színvonala ahol.
és miért?
mert hagyva lett
hagyva lett hogy 2010ben 1 tollvonással megszüntessék az EBF-et
hagyva lett, hogy 2 évig a levegőbe lógjanak a panaszos betegek
hagyva lett, hogy az obdk nevű semmi még máig működjön (közel 1mrd-os forrásból!)
hagyva lett, hogy az egészségügyi hozzájárulás, és a járadékot átnevezzék adóvá
mert szó nélkül hagyva van, hogy így bánjanak a betegekkel (mert az emberek lusták egy levelet megírni a megfelelő hatósághoz, )
hagyva van már évek óta, hogy nincs külön eü.-i tárca
... és még sorolhatnám

___________________________
MAGYAR ÉBREDJ!
MENJ TÜNTETNI SAJÁT ÉRDEKEDBEN A JOBB BETEGELLÁTÁSÉRT, MERT ITT NEM HAVI 200-300 FT-RÓL VAN SZÓ, HANEM AZ ÉLETEDRŐL AMIBŐL CSAK EGY VAN!

asztalosani 2015.10.02. 09:51:37

@csak egy néző:
1. fröcsögni te fröcsögsz.
2. nem hozzád szóltam
3. miguszka fikuszka csiguszka majd megkeresi
4. aki múlt héten olvasta a fröcsögéseit simán emlékszik rá miket irkált, így nem szükséges kopizgatnom
5. majd te kikeresed és bekopizod miguszka fikuszka csiguszka fröcsögéseit

csak egy néző 2015.10.02. 10:29:21

@asztalosani:
Na figyelj csak te féreg. Nem tudom, hogy nő vagy e vagy férfi, de egy mocsok barom vagy.

1. Én még sosem kommenteltem ebben a blogban és nincs másik nickem sem.
2. Nem én szóltam hozzád, csak leírtam Apám történetét a Péterfy kórházban.
3. Milyen alapon vádaskodsz, és hazugozol le te féreg?
4. "te nem valamilyen kovács krisztinát dobattál ki innen?
múltkor nem ezzel dicsekedtél????"
Még soha senkit "nem dobadtam ki" sehonnan, ami ezek szerint a te szokásod lehet.
5. És igenis minden tiszteletem és csodálatom Dr. Kovács Krisztina neurológus doktornőé.
6. Te viszont, ha nem kopizod ide amivel gyanúsítasz, akkor a művész úr tolmácsolja a vélemyem
rólad:
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2F38.media.tumblr.com%2Ftumblr_meml1gl24s1rlxtkvo1_500.gif&key=XWn3ZjbbitVuhXr0bsuF5w&w=600&h=281

csak egy néző 2015.10.02. 11:17:02

@asztalosani:
Mi van köcsög, nem találod az általad nekem tulajdonított kommentem?

she_wolf 2015.10.02. 12:05:38

@asztalosani:
Megint takaríthattam utánad a szemetet:(
Ráadásul feleslegesen hergeled a jónépet, mert moderátor híján innen nem lehet senkit kidobatni. Ezt nagy hibának tartom (mármint a moderátor mellőzését), mert innentől nem adok ennek a fórumnak egy évet sem. Bár lehet, hogy ez a cél, nem tudom...
Ha Dr. Kovács Krisztina neurológus főorvosnőt a FB-os Kovács Krisztinával azonosítanád, akkor az a sommás véleményem, hogy olyan messze vannak egymástól, mint az Uránusz az Úr ánuszától (ráadásul a Kovács Krisztina nem egy túl ritka név - mint azt már korábban is megjegyeztem volt).
A pofaszerkezetem köszöni jól van, de a tiéd csúnyán fog torzulni amikor rájössz, hogy @csak egy néző és én nem vagyunk egy és ugyanaz a személy.
Bár a rólad alkotott véleményünk azonossága okán nem csodálom, ha paranoid gondolatok merültek fel benned. Nekem tetszik:)

A többiektől elnézést az orbitális Off-ért!

csak egy néző 2015.10.02. 12:25:16

@mig54:
Köszönöm a kommented, mert nem igazán értettem és még most sem nagyon értem, hogy ez az idióta miért próbálkozott nálam.
Biztos vagyok benne, hogy az itt leírt cikkeknek sok igazságtartalma van, de saját tapasztalatból tudom, hogy ezeknek a konfliktusoknak nem csak az orvosok vagy a nővérek a kezdeményező alanyai és okai. Még az a csoda, hogy ennyi elvándorlás után ilyen szinten tud még működni az egészségügy és erről az elmúlt 26 év és minden kormány tehet, ami mára csak még rosszabb lett. Demagóg leszek, de engem bosszant, amikor egy főügyész felesége havi 5 milliót kereshet egy puszipajtás már szinte sajátjának tekintett Nemzeti Bankjában míg egy képzett orvos ennek csak a tizedét.
Pedig nem hiszem, hogy annyit teljesítene, mint az az orvos, aki reggel 7-től futószalagon megpróbálja visszahozni az életebe a mentő által behordott félholt embereket és közben a folyosón vártam reggel 7-től este fél 8-ig a szívkatéterezésre (Városmajor-u) és nem reklamáltam, mert láttam, hogy mennyit dolgoztak.

she_wolf 2015.10.02. 12:52:20

@csak egy néző:
ő egy külön kategória, szerintem orvoskutatási célra már keresik. De azért remélem szólsz, ha érted a motivációját (ebbe itt még mindenki bicskája beletört):)
Komolyabbra fordítva: teljesen egyetértek Veled, és akinek van szeme és lát is vele nem csak néz, annak világos a helyzet.
Sokan, és sokszor taglaltuk már kisebb-nagyobb részletességgel, és a különböző szegmensekben történő események illusztrálásaval azt, amiről írsz.

Nem vádollak demagógiával, mert nem csak téged irritál az, ami. Én mondjuk a hivatali ügyintézésektől tudok agylobot kapni, de ez meg az én bajom:)

zünüke 2015.10.02. 12:53:48

Én mióta az eszem tudom a Péterfybe tartozom így tapasztalatom van elég.Maga a kórház rész,a rendelő rész,a kórtermek,a kórházi bútorok azok tényleg lepukkantak,de van ettől rosszabb is.
Viszont az orvosokra rosszat nem tudok mondani,legalább is nekem még rossz tapasztalatom nem volt, kivéve 12 évvel ezelőtt az intenzív osztály egyik főorvos asszonyával volt egy kis "afférom".A 90 éves nagymamám strokkal került az intenzív osztályra, (egy szavam nem lehetett az ápolószemélyzetre)a kérésünk csak ennyi volt a főorvos asszony felé,hogy 4-5 napig még ne tegye át a szintén Péterfyhez tartozó krónikus belgyógyászatra,mert folyamatban van a fizetős elhelyezése egy másik kórházba.A pénzt eltette és ígéretet tett arra,hogy a nagyit még tartja amíg a fizetős kórház tudja fogadni.Nem így lett.A nagyit másnap (mire beértem) összepakolták és már várták a mentőt,hogy átszállítják oda,amit pont elszerettünk volna kerülni.Persze a pénzt kértem tőle vissza,amiről először hallani sem akart,de kellő rábeszélés után kénytelen volt.

Ezt az esetet leszámítva,nekem rossz tapasztalatom a Péterfyvel nem volt még (lekopogom)

she_wolf 2015.10.02. 13:04:59

@zünüke:
Tősgyökeres péterfys vagy? Emlékszem,korábban leírtad az esetet:( Nekem úgy rémlik, hogy nem is az egészet kaptad vissza, persze lehet, hogy tévedek, akkor bocsi!
Erről dumálok egyébként, hogy a közegészsgügyi elátásban szerintem nincs olyan, hogy ez csak jó, az meg csak rossz. Van, akinek a Honvéd a Kánaán, mi ott szívtuk meg. Van, aki az Országos Balesetit köpködi, én meg oda megyek immár negyedszer, ezúttal kontrollra, valamint a következő műtét időpontját fixálni...

zünüke 2015.10.02. 19:53:26

@mig54: :D Tősgyökeres,sőt a család is.

Igen,jól emlékszel a felét volt csak hajlandó vissza adni a kis drága.

asztalosani 2015.10.03. 08:51:16

@csak egy néző:
te kibaszott hülye vagy és az is maradsz!
még olvasni sem tudsz! XD
nem baj, legalább jó nagyot röhögtem most rajtad, köszi, bearanyoztad a reggelemet!

hogy mekkora idióta pancserek vannak! :D

asztalosani 2015.10.03. 08:57:39

@mig54:
hazudsz mint a vízfolyás!

nem egy ember keresett már meg, hogy kidobattad innen, amit úgy értél el, hogy folyamatosan beléjük álltál, holott sokkal régebb óta voltak itt tagok mint te. azóta is süllyed a blog színvonala. no vajon miért? ők elmentek, te maradtál... csak nem te miattad?

akinek van ideje és energiája, visszakeresheti azt a dicsekedő kommentedet, amiben éppen azt ecseteled, hogy hogyan távolítottál el jó pár személyt! remélem hamar észbe kapnak a blogszerkesztők, és téged is megröptetnek, mert hogy szakmailag egy nagy nulla a kommentjeid 100%-a (főleg aki azt sem tudja mi az a vérátömlesztés, annak ellenére hogy elmondása szerint dolgozott az eü-ben/ vagy nem- mert ugye mind a kétféle kommentedet már lehetett itt olvasni a praxison, bár ha dolgoztál benne, akkor max takkernő lehettél)

csak egy néző 2015.10.03. 09:24:53

@asztalosani:
Jobb lenne, ha a tükörbe néznél te baromarcú.

zünüke 2015.10.03. 12:40:22

@asztalosani:

"mert hogy szakmailag egy nagy nulla a kommentjeid 100%-a"

-Már bocsi de ennek a blognak a szabályzatában sehol nem szerepel,hogy csak egészségügyi szakképesítéssel rendelkező kommentelő írhat.
-A sűrűn emlegetett "szakmai hozzászólásokat" meg szerintem hagyjuk meg az orvosoknak mert előfordulhat,hogy néha eget verő marhaságok kerülnek a kommentekbe szakmai hozzászólásként.

Tóthné Mónika 2015.10.03. 14:15:21

Kedves Blog író,
Nem írom, hogy Péter, mert általában ilyen cikkek írása során nem hinném, hogy vállalja valaki a valódi nevét, inkább sunyi módon álnéven járat le egy intézményt! Egy vidéki városban élek és a mindennapokban tapasztalok hasonló lejárató hozzászólásokat kórházunkkal kapcsolatban. Ezzel szemben bármikor rászorultam a segítségre, bármelyik osztályon kedvesen segítőkészen álltak hozzám, vagy családtagjaimhoz! Aki megteheti még egy rutinműtétre is Budapestre megy, annyira nem bízik a helyi szakemberekbe, és hisznek el ilyen-olyan pletykákat! Bár hiszem, hogy annyi kedvességet kap vissza az ember a körülötte lévőktől, amit maga is ad irányukba!
Visszakanyarodva a cikkére: Az Ön munkahelyén mindenki teljesen kifogástalan szakember? Soha nem hibázik? Mindig kedves? Ha nem, akkor nem hiszem, hogy általánosítani kellene! Vagy az Ön munkahelye is tragikus!?! Biztosan az érintett osztályon is van olyan dolgozó, aki jó szakember, kedves, segítőkész, alapos, akár nővér vagy orvos, rájuk nézve ez a cikk felháborító! Az hogy Ön nem ezt tapasztalta, csak a saját szerencsétlensége! Hisz az élethez nagy szerencse is kell! Nem szeretne többé odamenni? Hát akkor lehet csak a költözés segíthet, mert a szirénázó mentőautót sajnos nem mi irányítjuk! Az oda visz ahol fogad az éppen ügyeletes osztály! Kíváncsi lennék, ha Ön dolgozna a mai helyzetben egészségügyben, mi lenne a vélemény Önről? Kritizálni nagyon könnyű, főleg jó illatú irodában, tiszta kézzel íróasztalnál írogatni csendben egyedül! Beteg embereket ápolni sokszor tényleg kegyetlen körülmények között nem hiszem, hogy könnyű lehet!Becsülöm az összes dolgozót aki ezt a pályát választotta, és helyt tud állni a mindennapokban! A kórház épületének állapota, külseje, belseje meg nem hinném, hogy az ott dolgozók befolyásolhatnák! A lényeg: Én kérek elnézést a blog író nevében! Köszönjük a segítséget, gondoskodást! Ön állítólagos Péter, jobb ha elgondolkodik ás gyorsan törli ezt a blog-ot!

she_wolf 2015.10.03. 16:28:47

@asztalosani:
"akinek van ideje és energiája, visszakeresheti azt a dicsekedő kommentedet, amiben éppen azt ecseteled, hogy hogyan távolítottál el jó pár személyt!"

Ha lenne ilyen, már rég itt virítana lehetőleg minden posztban, mert nem bírnád megállni, rohadj meg! Úgyhogy teríts, bogaram!
Vérnyomáscsökkentőt szedjél ám, mert előbb-utóbb kipukkanik a fejed a méregtől és "Jeanne d’Arc" nélkül marad a blog!
"...mert ugye mind a kétféle kommentedet már lehetett itt olvasni a praxison,..."
A mit is? Megint vetítesz, ráadásul szelektív látású vagy, hiszen már oly sokszor leírtam neked...:( Tényleg! Ezt a mozit most hányan nézitek?
Szánalomra sem méltó szellemi nyomorék vagy:(

she_wolf 2015.10.03. 16:38:34

@csak egy néző:
Nézett. Azóta is félrebeszél a sokktól. Doki kéne neki. Mondjuk egy fogorvos:D

csak egy néző 2015.10.03. 16:41:57

@mig54:
Lehet, hogy elég volna a baromarcúnak egy ilyen üdvözlés is.

i.imgur.com/wA83aid.gif%20(309%C3%97180)

she_wolf 2015.10.03. 16:57:38

@csak egy néző:
Bámultál már meg békésen legelésző, vagy kapirgáló háziállatokat? Ugye, milyen helyesek?
Na, akkor most erre tekintettel szeretnélek megkérni, hogy amikor "baromarcúként" aposztrofálod ezt a ... izét.., akkor inkább egy acsargó szukát képzelj a helyébe!
Ugye, milyen más? Tanulmánynak mindenesere kiváló:)

2015.10.03. 18:42:22

Akkor ez most a szakadt, csöves kórházak listáján hányadik helyen szerepel? :)

asztalosani 2015.10.04. 06:07:58

@mig54:

látom megtaláltad a te szellemi színvonaladnak megfelelő lelki társat! XD

asztalosani 2015.10.04. 06:08:59

@mig54:

neked meg valaki aki végre jó mélyre beteszi és nem itt élnéd ki magadat XD

asztalosani 2015.10.04. 06:21:03

@Tóthné Mónika:

szerintem kedves Péter nincs rászorulva a te bocsánatkérésedre.

a kórházak nagy százaléka hányadékszinten néz ki és pont.

a kórházakban dolgozók igencsak nagy százalékának a munkamoralitása is szintén a hányadékszinten van és pont. ("nem fizetnek meg, akkor nem dolgozom" mentalitás)

az élethez (vagyis a gyógyuláshoz) pedig nem szerencse kell, hanem szaktudás és pont. (máskülönben a "hülye" orvosok nem tanulnának éveket, hanem lottójátékon nyernék a diplomájukat)

neked meg miért higgyük el hogy pont úgy hívnak amit te beböfiztél nicknévnek????
ráadásul Tóthné... még a lánykori nevedet sem mered felvállalni, elbújsz egy másik név mögé. szerintem mig vagy, új regivel.

a posztodból "lerí", hogy közöd nincs az egészségügyi szakmához, így hozzászólásod irreleváns a blog történetében.

vagy egy fidesznyik nyikhaj vagy, aki hiába okádja tele a blogot azzal, hogy jobban teljesítünk, miközben mindenki tudja hogy irtó nagy sz*rban vagyunk!, ráadásul itt az emberek életével játszanak, amiből csak egy van!

asztalosani 2015.10.04. 06:26:58

@csak egy néző:

na egy fidesznyik bérenc.

kicsi szívecském, nem engem, hanem téged húgyagyúznak le napjában többször is

remélem állni fogod a sarat, amit itt a pártvallásod miatt kapni fogsz a szakembergárdáktól (ápnől, orvosok, asszisztensek...stb.)

2015.10.04. 07:08:34

@asztalosani: a kórházakban dolgozók igencsak nagy százalékának a munkamoralitása is szintén a hányadékszinten van és pont. ("nem fizetnek meg, akkor nem dolgozom" mentalitás)
Válasz erre;DDDDDDDD
Na de mi lesz a szolidaritással? A legelső amiről kioktattak, hogy ha egy beteg panaszkodik valamelyik nővérre, akkor nekem kötelességem megvédeni a bunkó román retkes pénzre hajtós nővért a beteg előtt.
Ez volt a legelső, amire felhívták a figyelmemet.Itt kéz kezet mos van és egymás fedezése.Egyébként a fenti állítás valóban így van.Nagyon nagyon kevés kivétellel, mert mindig vannak azért lelkiismeretesebb emberek szerencsére.De azokat meg kiutálják általában a többiek.DD

bubbii 2015.10.04. 12:33:57

Évek óta olvasom a blogot, szinte sose írok;most az 'olvasós' tapasztalatok miatt előre összefoglalok pár dolgot.
1. nem vagyok eü-s
2. marhára nem szimpatizálok a FIDESZ-szel
3. igen kritikusan figyelem magam körül a dolgokat, a munkám alapja a logikus reakció, probléma megoldás, látom, hogy mit lehetne másképpen ill. mi az, ami kívül álló tényezők (alulfinanszírozottság) miatt adott.
4. Az én szakmámban is van szakmailag jól képzett és kutyaütő ill. lelkes és ’letelt már a munkaidőm?’ kolléga is.
5. tele a topánom miggel és anival amiatt, ahogyan itt pusztítanak(talán anival jobban, de a különbség nüansznyi, elfogultnak nem nevezném magam egyik irányban sem. Mig, mi van az elhatározással, hogy nem reagálsz? )

1 Story:komoly betegségemre derült fény ápr. végén. Kerületi SZTK-ban vizit 3 alkalommal, várakozási idő alkalmanként 1-2 óra között. Sose időpontra mentem, mert első alkalommal sürgős volt,a tünet megjelenése után másnap sorban ültem, a kontroll visszarendelések pedig 2 hét múlvára szóltak, időpontot viszont csak egy hónapra adtak volna. Tehát mindig beültem a rendelés elején és vártam.
Az orvos már az első alkalommal felállította a diagnózist és jelezte, hogy nem igazán vár változást a gyógyszertől, de ezreléknyi esély azért van. ( Igaza volt, műtét lett, de utólag én is azt mondom: érdemes volt próbálkozni, mert a műtét tényleg meredek volt.)

Műtét kórházban: előtte 2 vizsgálat, 2 napos bennfekvés, utána 3 kontroll. Műtét eredménye:nem tökéletes, de sokkal jobb, mint előtte volt és ennél többet vélhetően más se tudott volna kihozni a dologból, ugyanis a problémámra szakosodott európai szaktekintély műtött, simán TB alapon, viszont az emberi szervezet olyan, amilyen, nem lehet mindent maximálisan ’ visszacsinálni’.
Várokozási idők:
• 1. vizsgálat előtt 6 óra
• 2. vizsgálat előtt 1 óra
• műtét előtt 10 perc, ekkor befektettek osztályra. Műtétre várakozás, már ágyban fekve:
9 óra
• 1. kontroll előtt 8 óra
• 2. kontroll előtt 10,5 óra
• 3. kontroll előtt: holnap 8-ra megyek, viszek vacsit is.
A teljes kezelési folyamat alatt a várakozási idők abnormális hosszúságán kívül semmire sem lehetett panaszom, mindenki flottul, kedvesen, figyelmesen , szakmailag rendben tette a dolgát, a szűk keresztmetszet egyértelműen az a spec. tudással rendelkező orvos, aki pl. a 2. kontroll alkalmával 8- kor kezdett és dolgozott folyamatosan addig, amíg én folyamatosan kint ültem a váróban. Nyilván a 10,5 óra neki kicsit hosszabbnak tűnhetett, mint nekem és nem én voltam az utolsó beteg, ő még a maradék hatot is ellátta.
2. story: távoli rokon egy kis vidéki kórház intenzív osztályán feküdt majdnem 3 hétig. Az intenzíven a szolgálatot 7 orvos látja el 24 órás váltásban, minden napra egy orvos van beosztva. Az orvosok az ország minden részéből járnak oda hetente egyszer, vállalkozási szerződéssel, elvileg egyforma tudással és természetesen egyforma dologi feltételekkel. A hétből hat orvos egyértelműen arra játszott, hogy kihúzza a napot, a beteg ne haljon meg az adott napon, a köv. hétig majd csak lesz valami. Ugyan kellene ilyen/olyan kezelés, de ’ ma még gyenge a beteg, majd holnap a kolléga. ’ Egy orvos volt a 3 . napon, aki azt mondta a családtagnak: ’ Kell egy beavatkozás, de nekem volt ma két frissen bekerült, nagyon súlyos esetem, nem tudtam bevállalni kockázat nélkül. Ha a kollégák nem csinálják meg és megéri a jövő hetet , akkor én megcsinálom.’ A beteg megérte, az orvos megcsinálta, és jelezte: még egy dolog kell majd, ha a többiek nem intézik, akkor egy hét múlva majd ő. Láss csodát: az újabb beavatkozásra pont egy hét múlva volt ’ideális az időpont, a beteg állapotát figyelembe véve’. Negyedik találkozás nem volt az intenzíves orvossal, mert a 3. héten megcsinálta amit kellett és kitette a beteget osztályra, stabil állapotban. Csak én érzem úgy, hogy az 1/6 orvos között a különbséget csak a szakmai tudás, ambíció, munkakedv különbsége okozta?

A fentiek alapján lehet egységes véleményt mondani a mai magyar egészségügyről? Segítene, ha az ANTSZ-hez fordulnék? Ha több orvos lenne, akkor a ’hat darabos’ vagy az ’egy darabos’ csoportból? És az első történet specialistáját mennyi pénzből lehetne klónozni? (Bocs, hogy ilyen hosszú, de ez most nagyon kikívánkozott belőlem)

asztalosani 2015.10.04. 13:55:34

@bubbii:

hosszú sztori, foglald össze rövidebbre
LOL 1.

"Segítene, ha az ANTSZ-hez fordulnék? "
miután a szarba aláztál a nagy nyilvánosság előtt nem kívánok a részedre még érdemben sem válaszolni
LOL 2.

talán majd érdemi választ kapsz mig "soha az eü.-ben nem dolgozott, de a praxison azért osztja az észt, annak ellenére hogy azt sem tudja mit jelent a vérátömlesztés" nevű usertől
LOL 3.

bubbii 2015.10.04. 14:26:32

@asztalosani:
1. az idézett mondatból látszik, bármilyen hosszú volt a történet, mégis csak elolvastad, nem kell összefoglalni:)
2.Szónoki kérdések voltak igazából, a többiek biztosan értik.
3.Miggel szívesen folytatok párbeszédet bármiről, az eü-ről is, mindketten a magunk szintjén: én teljes laikusként, ő meg a sajátján. De a vérátömlesztés témájára majd külön hangsúlyt helyezünk és készülünk belőle, ígérem.

asztalosani 2015.10.04. 14:43:52

@Diorella Queen:

pontosan úgy van ahogy írod, jó a meglátásod.

hogy mi lesz vele?
elárulom, bár lehet te is tapasztaltad már: ha a betegekhez az egyik nővér túlzotton kedves (ugye több "zsebpénzt" is kap a betegektől), a 6 ápnő helyett is ő dolgozik. ezt észlelik a felettesek is, próbálják őt motiválni: pl.: dicséretekkel vagy karácsonyi többletpénzzel, mert hát nekik is érdekük, hogy az ápnői munkák el legyenek végezve, meg különben is ápnő találkozik javarészt a beteggel, ha paraszt az orvos az ápnő még tud a beteg véleményén szépíteni. ezt követően - ahogy írtad is - kiutálják, már nem csak azért mert a betegtől kapott "pénzüket" halássza el, hanem mert már feltűnt a feletteseknek is a kiemelkedő mivolta (sőt követendő példaként állítják a többi elé) , sőt még azt a (jutalom)pénzt is bezsebeli , így még jobban tesznek ellene. (pletykák, keresztbetevések...stb,)

teszem azt ez a nővér otthagyja azt a patkányfészket, mondjuk kimegy külföldre (jobb pénzért). kik maradnak ott?

6 ápnő aki addig sz*rt se csinált.

na akkor helyettük ki is fogja Bözsi néni pelenkáját kicserélni, vagy kimosdatni őt a fekáliából? hát senki, mert ha a másik 5 nem teszi meg akkor azzal szolidaritást vállalva a 6. sem fogja megtenni.

van következménye? látszólag nincs. de csak látszólag, mert e közben a társadalmi elégedetlenség egyre csak nő, és ugye nem kell azt mondogatni, hogy a jó bornak nem kell cégér, a rossznak meg annyi se. szerintük elég ha azt hangoztatják, hogy őket szegényeket nem fizetik meg (mert ugye másokat megfizetnek rendesen?!) , így megpróbálva a további munkák alóli felmentésüket legálisan kialkudni.

így lerobban az adott osztály, csökken az dolgozók megbecsülése is és a főorvos tekintélye is, ezt követően megy az általánosítás, hogy az összes orvos egy rohadt szemét állat, akik a zsebük tömködésén kívül nem óhajtanak mást sem csinálni.

végülis jogos a felháborodás a beteg részéről akit 10 évente egyszer egy héten keresztül fekszik bent az ikszedik bel osztályon akit nem akarnak tisztába tenni, akitől minimum(!) 84 ezret vonnak le évente? nos: igen.

(közben betegek halhatnak meg: pl.: felülfertőződött decubitus miatt...stb)

de a szolidaritás miatt csakis magukat csapdossák folyamatosan arcul apnők, orvosok ...stb. és csakis saját maguknak csinálnak még több munkát :) de ezt képtelenek felismerni.

sőt azzal hogy így állnak a munkához a népet nem hogy maguk mellé állítják, hanem pont ellenkezőleg: magukkal szemben. sőt járhatnak perekre is (az utóbbi években nagyon megnőtt az egészségügyi perek volumene - és teszem hozzá nem indokolatlanul)

szóval ennyit a NAGY szolidaritásról :D

szegény Sándor Mária mellett se állt ki senki :( mondjuk szolidaritásból sem, mert az a másik teszem azt 999.999 ápnő éppen vakargatja a tökeit gerinctelenül, és várja hogy Sándor Mária kikaparja nekik a forró gesztenyét: nagyobb megbecsülést, több pénzt...stb. már rég ki kellett volna emelni Sándor Máriát ezek közül a sok gerinctelen tökvakarászó semmirekellők közül! (tisztelet annak a ritka kivételeknek, akik a napi kínkeserves munka közben tudnak még mosolyogni és van a beteghez egy-egy jó szavuk, miközben lelkiismeretesen dolgoznak, és nem másokra várnak, hogy majd más megteszi helyettük. már rég bevezettem volna próbavásárlás intézményét az egészségügyben és csak is kizárólag azok kapnának béremelést akikre nincs (vagy nagyon kevés pitiáner) panasz van, de lelkiismeretesen végzik a munkájukat napi szinten )

vagy szerinted Sándor Mária esetében miért nem működött a "szolidaritás"?
hisz azt írtad: belétek nevelték már az első nap... ?!
:)

asztalosani 2015.10.04. 14:50:25

@bubbii:
3. JAJ...

vak vezet világtalant! XD

ez jó lesz! XD

akkor ezt majd priviben* rendezzétek le, légyszi ne rontsátok tovább a praxis színvonalát, oké?

vagy tudod mit? indítsatok neki külön témát és beszéljétek meg alatta

* feltéve ha tud és képes is privát beszélgetést/levelezést indítani és fogadni, mert már a blog egyik adminjának is azt hazudta, hogy ő küldött ám neki privit, mégsem kapta meg... nekem is ezt írta, mégsem kaptam meg.

she_wolf 2015.10.04. 16:47:19

@asztalosani:
"Tóthné... még a lánykori nevedet sem mered felvállalni, elbújsz egy másik név mögé. szerintem mig vagy, új regivel."

Szerintem te meg egy nagyon kedves, empatikus, nagy szaktudású, testet-lelket önzetlenül gyógyító angyal vagy.

Midketten kurva nagyot tévedtünk, de nem baj, emberek vagyunk .l..

she_wolf 2015.10.04. 17:11:04

@asztalosani:
"* feltéve ha tud és képes is privát beszélgetést/levelezést indítani és fogadni, mert már a blog egyik adminjának is azt hazudta, hogy ő küldött ám neki privit, mégsem kapta meg... nekem is ezt írta, mégsem kaptam meg."

Nálam jobban senki sem szeretné, ha az a bizonyos admin itt lenne, és ezeken a lapokon megszólalna!
De adtál egy ötletet: írok privát üzenetet @bubbii - nak, remélhetőleg megkapja. Tehát megint te maradsz szarban, mert hazudsz (remélem, jól figyeltél, ezt a kitüntetést nagyon nehéz nálam kiérdemelni)!
Nem mellesleg pedig: te itt egy nagy rakás 0 vagy ahhoz, hogy bárkinek is megszabhasd, hogy hol, és mit írjon. Értve vagyok?
Azért az még tőled is meredek, hogy vasárnap reggel hatkor azzal índítod a napot, hogy a hiteles és mérvadó Praxis blogon terelgeted a jónéped a magad utánozhatatlan stílusában! Szar életed lehet:(

she_wolf 2015.10.04. 17:49:42

@bubbii:
A józan emberek szűk létszámú csoportjába tartozol. Tudom. Elfogulatlan vagy. Ezt is tudom.
Az én topánom is tele van nagyon sok dologgal, ami az egészségügyet illeti.
Többek között azzal hogy néha tényleg a jószerencsén múlik csak, hogy szorongatott helyzetedben ki mellé sodor az élet.
Nekem eddig szerencsém volt, és igyekszem a hullám csúcsán maradni, amíg lehet. Aztán majd engem is elhagy egyszer a jószerencse, ez pedig az élet rendje.

A kérdéseidet te magad válaszoltad meg, ez világos. Mint ahogy az is, hogy a klónozásnál olcsóbb lenne, ha nem két miniszterelnöke, hanem legalább egy egészségügyi minisztere lenne az országnak.
És rengeteg javaslata lehetne akár egy egyszerű embernek is arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne hatékonyabbá tenni az egészségügyi ellátást.

"Mig, mi van az elhatározással, hogy nem reagálsz?"
Az elhatározás többször is megszületett, és mindannyiszor megrekedt ezen a szinten:( Ennek egyetlen oka van: nem született még ember, akinek eltűrtem volna, hogy nyilvánosan hazugnak nevezzen! Legyen az a nyilvánosság akár valóságos, akár virtuális.
Ancika ezt tudja, és gátlástalanul ki is használja. Mert más fegyvere nincs ellenem. Ennyi a történet. És annyi, hogy utálom, hogy dedósokra jellemzően azzal kell védekeznem, hogy most sem én kezdtem:( Ezt nagyon rühellem.

she_wolf 2015.10.04. 18:29:21

@Diorella Queen:
Csak érdeklődnék minden mögöttes szándék nélkül, hogy te - aki nővérképzőbe jársz -, eddig hány évet dolgoztál kórházakban betegágy mellett, és hány intézményben?
Tehát az eddigi tapasztalataid mekkora területet fednek le az egészségügyben?

2015.10.04. 19:24:41

@asztalosani:az utóbbi években nagyon megnőtt az egészségügyi perek volumene - és teszem hozzá nem indokolatlanul.
Válasz erre ;
Na emiatt nincsenek nővérek, legalább is olyan nővér nincs, aki osztály vinne, felelősséggel.Mert azért ahhoz már valóban kevés a bérük, hogy még bíróságokra is rohangáljanak a szabadidejükben.Márpedig én is hallottam hogy nagyon sok a feljelentés.
S. Mária mellett kiálltak , csak nem értek el vele semmit.

Majd ha leállnak komplett osztályok, majd akkor talán lesz valami.Bár akkor majd összevonják az osztályokat egy ideig, míg lehet.Aztán dől minden, mint a dominó.

2015.10.04. 19:26:48

@mig54: Én még csak tanuló vagyok, félévente más más kórházban vagyok gyakorlaton.OKJ 55 emelt szintű, ráépüléses gyakorló ápolónak tanulok.De mellesleg már az édesanyám is nővér volt, 44 évig.

2015.10.04. 19:29:06

@asztalosani: Tulajdonképpen nulla nővérszámnál már kénytelen lesznek összevonni az osztályokat.
De a Rókusban is elüzemel még az éjszakás műszak úgy, hogy 20 betegre van 1 db nővér.
Most már ő sem, mert nemrég felmondott éppen.:)

2015.10.04. 19:37:47

@bubbii: Persze, szerintem nyugodtam jelentsd az ANTSZ-nél hogy a napi orvosváltás ilyen komplikációkkal jár. Kivizsgálják amúgy, csak lehet hogy fél év múlva kerül rá sor.De ha valami változik pozitív irányban, akkor már megérte.

bubbii 2015.10.04. 20:14:46

@mig54: Igazodj ehhez az aranyköpéshez:' nem kívánok a részedre még érdemben sem válaszolni' Nem érdemi válaszra meg úgy sincs szükség, ezzel meg is oldódott a dilemmád.Nos?

Azt hiszem, értjük egymást több témában is. Üdv

bubbii 2015.10.04. 20:19:27

@Diorella Queen: Felesleges a bejelentés. Ha itt megszüntetik egyik-másik szerződését, elmennek máshová, orvoshiány van. Plusz: utólag semmi sem bizonyítható. És a gerinc(mondhatnám szakmai tisztességnek is) vagy van, vagy nincs.Végtelenül becsülöm és nagyon hálás voltam annak, akiben volt.

she_wolf 2015.10.04. 20:35:37

@Diorella Queen:
Kösz, és hajrá! (Már most borítékolom a jövőbeli kiábrándulást:()

2015.10.04. 20:52:45

@mig54: De soha nem szeretnék osztályon dolgozni.
Én ilyen embertelen emberekkel, nem.
Ebben az országban legalább is soha nem.
Még a gyakorlat is nehezemre esik megvallom, mert behányok attól amit tapasztalok.

she_wolf 2015.10.04. 23:55:25

@Diorella Queen:
Vagyis fogjuk meg, és vigyétek! Igaz? Ezek után nincs min csodálkozni.
Akkor mégis miért tanulod? Mi a célod? Mivé akarsz válni? Laborossá? Orvossá? Műtősnővé? Elméleti kutatóvá? Nem lelombozni akarlak, de addig még sokat kell betegekkel foglalkoznod. Esetenként olyanokkal is, mint én. De már korábban megbeszéltük, hogy igyekszünk majd elkerülni egymást, szóval nyugi!:)
És a jövő? Hány évesen akarod mindezt elérni?
Bocs, nem kell válaszolnod ha nem akarsz, ezek csak úgy felmerültek bennem...

she_wolf 2015.10.04. 23:58:39

"Szolgálati közlemény!"

Jelezném a T. Nagyérdemű felé, hogy az aktivitásokból random tűnnek el hozzászólások anélkül, hogy kommentelő kérné, vagy moderátor a törlést jelezné!
(Ha valakit érdekelne.)

2015.10.05. 04:57:59

@mig54: Saját célra tanulom kizárólag.Saját önző célra.El tudjam látni a szeretteimet és legyen rálátásom az eügyre.Kb ennyi.
Na és kizökkent az unalmas folyton munkamumnkamunka hétköznapokból.

Hogy veled mi lesz azt nem tudhatom, lehet nem ártana ha te is megtanulnád .

asztalosani 2015.10.05. 19:33:01

@Diorella Queen:

kár hogy nem lehet a hsz-kat like-olni, mert ez hsz-d nagyon megérdemelné ;)

"Hogy veled mi lesz azt nem tudhatom, lehet nem ártana ha te is megtanulnád . "

+100 BIG like

asztalosani 2015.10.05. 19:37:21

@mig54:
neked meg mi közöd van ahhoz, hogy ki miért tanul valamit?!
ráadásul milyen jogon vonsz valakit kérdőre?!

sőt, ő szakmabeli, még te (kvázi senkiházi) kéred számon?

észnél vagy?

____________________________________________________

"de addig még sokat kell betegekkel foglalkoznod. "

oktatja valaki olyan az eü.-ben gyakorlatot végző és a szakmát tanuló személyt, aki egy órát nem dolgozott kórházban szakdolgozóként. hát gratulálok! ismét megkérdem: észnél vagy? (költői kérdés volt)

asztalosani 2015.10.05. 19:40:30

@bubbii:
na most már tudom 200% hogy mig = bubbii-val 3:)

úgyhogy ez most nem jön be!

asztalosani 2015.10.05. 19:42:23

@mig54:
biztos többet mint a tiéd!

bubbii 2015.10.05. 20:44:22

@asztalosani: Az hogy sem én, sem mig nem vagyunk veled azonos platformon, nem jelenti azt, hogy bubbii=mig. Maradjunk annyiban, hogy ez egy megdönthető vélelem lenne, ha (miggel együtt) akarnánk foglalkozni a témával a továbbiakban. De az tutira megdönthetetlen vélelem( eddigi működésed itt 100%-ig bizonyítja)hogy nem vagy egészen normális, tehát vitathatatlanul helyed van itt, a praxis-on.:)

Nagyon ritkán írok ide és igyekszem olyanokkal beszélgetni, akikből nem csak agresszivitás és végtelen sötétség árad. Emiatt vegyük ezt zárszónak kettőnk beszélgetésében, jó?
Minden jót neked és további jó szórakozást!

bubbii 2015.10.05. 21:26:12

@Diorella Queen: Bocs, de jól értem? Te dolgozol valahol és hogy kiszakadj abból a robotból+ egyéb hasznok miatt jársz erre az OKJ-s EÜ képzésre? De ebbe hogyan fér bele egy szakmai gyakorlat ? Azért kérdezem, mert van egy ismerősöm, aki pont ezt szeretné, de nem sikerül időben összehangolnia, a köt. szakmai gyakorlat több, mint a szabija. Te hogyan csinálod? Köszi előre is.

Braincelle 2015.10.05. 22:11:28

@Diorella Queen:
Ez nagyon szép cél, de akkor ezek szerint magad fizeted a képzésedet?

Braincelle 2015.10.05. 22:18:24

@Diorella Queen:
Pedig azok az emberek is az embertelen körülmények, túldolgoztatás és alulfizetés mellett lettek olyanokká, amilyenekként nem tetszenek Neked. Amit Te rossz munkamorálnak hívsz, arra egészen más kifejezéseket tudnék, mint például burnout, krónikus fáradtság, depresszió.
A Nővérek sokszor nemigen vannak jobb egészségi állapotban, mint a betegek. Felveszem az éjjel jött derékfájósat, és azt látom, hogy a nővér a fájdalomtól sziszegve vonszolja magát a vérvételi csövekig, mert amúgy kiszakadt porckorong sérve van?
Műszak közben rajta van a 24 órás vérnyomás mérő a nővérkén, megkér, hogy reggel nyomtassam ki a leletet, holnapra időpontja van a kardiológushoz, mert egy hete mellkasi fájdalma volt. Másnap már szívinfarktus diagnózissal fekszik a belosztályon...
Gyalázat, ahogyan ezekkel az emberekkel bánt a rendszer, és azon csodálkozom, hogy tudnak ennyire is motiváltak és rendesek lenni, mint amennyire azok.
De persze, aki csak a kisujját dugja az iszapba, mert nem tetszik az íze-bűze, az után nyugodtan ekézheti a nyakig benne küszködőket, akik nem féltették a lelküket és az idejüket, hanem anno bátran nekiálltak és tették a feladatukat, amire az állam és az állampolgárok pénzéből képezték ki őket.

Braincelle 2015.10.05. 22:22:12

Amúgy milyen vád az a posztban, hogy az orvos
"valójában nem is igazán tudta, ki a mi családtagunk, akit akkor már másfél hete kezelt."?

Most tudta? Vagy nem tudta? Vagy nem igazán? Vagy nem valójában?
Hogy lehet félig tudni, hogy melyik a betegem. Ha nem volt egyértelmű, hogy ugyanarról a betegről beszélnek, mért nem tisztázták az orvossal?
Gondolod, ha leszólítják az embert a folyosón, azonnal tudja, hogy ki az a "Kovács néni?" Attól még az összes laborértékét, a teljes anamnézisét tudja az ember a betegnek, hogy éppen nem kapcsol, amikor a hozzátartozók leszólítják.

Nem tudta, hogy ki az, de azért meggyógyította? Hol lehet ilyen tanulni, jelentkezem.

she_wolf 2015.10.06. 00:40:09

@Diorella Queen:
Először erre reagálnék:
"Hogy veled mi lesz azt nem tudhatom, lehet nem ártana ha te is megtanulnád ."

Én kösz, jól vagyok, a jövőm miatt sem aggódom különösebben. Megtanulni? Nagyon sokat megtanultam betegágy mellett, a gyakorlatban. Elméletet atodidakta módon, szakemberek segítségével. És ehhez vegyük hozzá azt is, hogy az életünk nem másból áll, mint folyamatos tanulásból, tapasztalatszerzésből.

A hozzászólásod elejét illetően pedig az a kérdés fogalmazódott meg bennem (mindazok mellett, amelyeket @bubbii: és @Braincelle: is feltettek neked), hogy ez nem mond némileg ellent annak, hogy az arénában azért sírtál, mert nem vesznek fel sehova sgédápolónőnek?
Akár tiszteletre méltónak is tarthatnám, hogy saját és önző érdekből akarod az ápolói ismereteket elsajátítani, ha nem venném figyelembe azt a nekem címzett írásodat, amelyben magabiztosan megállapítottad rólam, hogy "titokban, és a szívem mélyén" az egészségügyben akarok dolgozni.
Mert itt tévedsz, és vetítesz. Nem akarok. Már megtettem, és az életem úgy alakult, hogy a könnyebbik, jövedelmezőbb végét fogtam meg.
Volt egyszer egy vágyálmom: patológus (vagy szülész-nőgyógyász) szerettem volna lenni. Szerintem ezzel mindent elmondtam magamról:)
(Mr. Waszabi minden szavával tökéletesen egyetértek ezzel kapcsolatban, fogadd meg a tanácsait!)
Én pedig továbbra is bízom a szerencsénkben, és remélem, hogy nem fogunk találkozni, ha kórházba kerülök!:)

she_wolf 2015.10.06. 00:59:43

@Braincelle:
Legutóbb is sokat beszélgettem a nővérekkel. Nem először képedtem el azon, hogy mennyire közlékenyek tudnak lenni, ha az ember emberszámba veszi őket, és őszintén érdeklődik. Itt már szállóige az "empátia", ami jellemzően csak a beteggel szembeni elvárásként kerül említésre. Meg a hálapénz, amit a nővérek zsebébe tömködnek az emberek marékszám. Vagy nem, mert ezt ellenőrizni képtelenség.
De nem merül fel az, hogy a beteg magával tesz jót, amikor nem kutyaként* kezeli az egészségügyi dolgozókat. Mert az addig világos, hogy a beteg nem unalmában fekszik kórházban, de az "egy mosoly nem kerül semmibe" oda-vissza kellene, hogy működjön, hogy megtaláljuk egymáshoz az utat.

* "lábhoz, tébét fizetek, hálapénzt adok, hozd le a csillagot is az égről, és mindezt rögtön, mosollyal az arcodon, mi több, vedd kitüntetésnek!

she_wolf 2015.10.06. 01:13:27

@asztalosani:
Uncsi vagy:( Kérdeztem a királylánytól, és ő válaszolt. Neked ehhez semmi közöd!:P
Te bezzeg követelheted az itt nyilvánvalóan orvosként kommentelőket, hogy szkenneljék be ide a diplomájukat, meg minden magán - és közokiratukat, ami igazolja, hogy valóban orvosok?
Én észnél vagyok. No és te?
Kitüntető, hogy @bubbii: -val hozol egy szintre, mi több, 200%-ig biztos vagy abban, hogy egyek vagyunk, de sajnos megint nincs igazad.

Fárasztó vagy, mint egy vödör vizes homok:( Ezt is tedd ki a projektorra a többieknek, hogy legyen min röhögniük. Vagy tudod, mit? Végezz újabb közvélemény-kutatást, de ezúttal ne minit!:) Azzal el leszel egy ideig. Remélhetőleg.

2015.10.07. 09:24:21

@bubbii: Én trükkösen és nagyon nehezen.
Ami segít a dologban az annyi, hogy olyan trágya munkahelyek vannak úgy általában, hogy a nappali állásokból folyton ki kell lépnem.Mivel többnyire nagyon tré munkahelyekről beszélünk, tré fizetésekkel kollégákkal stb stb,így kicsit sem sajnálom soha egyiket sem.Azaz nem vesztek velük semmit.
A titok továbbá még annyi, hogy a 24 órát piszkosul be kell osztani, ami nem kicsit frusztrálja az embert.
Ha egy nettó 150-180 ezres állásom lenne napi 8 órában ahogy rendesen be is vannak jelentve az emberek,akkor nyilván inkább az iskolát hagynám a fészkes fenébe.De ilyen munkahely a magamfajta nem bratyiknak, önérzetes és kicsit értelmesebb embereknek nem terem ebben az országban.
Amúgy meg minimum 3 de inkább 4 lábon próbálok megállni és ami a legnehezebb, hogy egy seggel üljek meg 4-5 lovat.
De nem lehetetlen.

2015.10.07. 09:31:46

@bubbii: A nyári szakmai gyakszi az 66 óra volt, majd most jön az évközi az 56 óra kötelező.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy volt egy hajnali munkám+ piacra jártam ki hétvégeken.Ettől független egészen a csődközelbe kerültem a nyári gyakorlat miatt legfőképpen már csak azért is, mert pl most a nyáron is váratott a kórház ( addig ugye nem volt értelme elkezdeni dolgozni normál munkahelyen, hiszen nem néztek volna rám jó szemmel ha rögtön szabadsággal ( már ahol van olyan ) netán betegállománnyal indít a munkavállaló.
A legideálisabb lenne kórházban dolgozni, de akkor meg ott van az, hogy a szombatok nem biztosak ( nekem csak szombatokon van oktatás). Továbbá az eügyes munkaidőrend miatt ( 12 órás műszakok) már kicsit nehezebb lenne másodállást vállalni bárhol. Az eügy meg annyit nem fizet, hogy elég legyen egy munkahely ebben a köcsög országban.
Szóval...nekem tényleg nagyon nagyon nehéz.

2015.10.07. 09:41:37

@Braincelle: Én úgy gondolom hogy amit te itt felvázoltál ( hogy a nővérek nem attól bunkók ( mondjuk ki nyíltan) mert azok akarnak lenni, hanem a munkájuk meg a rendszer teszi őket beteg bunkókká.Már ne is haragudj, de ugyan ezt akkor nyugodtan el lehet mondani az egész nyüves országról, és ennyi erővel nyugodtan lehet kőbunkó paraszt és köcsög a sarki pék, a postás, a tanár az iskolában, a tesco-s pénztáros és még nagyon nagyon sokan lehetnének bunkók ebben az országban.És betegek úgyszintén. Ha valaki gyűlöli adott szakmáját, vagy nem szereti csinálni, vagy hánynia kell tőle, akkor lehet rajta változtatni ( ismertem olyat aki változtatott ) és ennyi. De hadd ne a végtelenül kiszolgáltatott idős és magatehetetlen beteg igya már meg a levét mindennek. Mint ahogy te sem örülnél neki nyilván, ha az óvodában az óvónők a gyerekedet vagy az unokádat időnként nyakon vágnák, csak mert kevés a fizetésük, fásultak vagy gerincsérvük van.
És soha de soha ne feledd ha nővér vagy akkor meg végképp ne. Te is lehetsz beteg, te is feküdhetsz még ott a betegágyon és a mostanában olyan gyakran tapasztalt antiszociális viselkedésnek, te is lehetsz áldozata.Független attól hogy majd esetleg mást várnál.Nem biztos hogy meg fogod kapni a prioritást , csak mert te is egészségügyis voltál illetve vagy.

2015.10.07. 11:17:10

@Braincelle: Amikor anyukám nagyon beteg lett, 44 év nővérkedés és 3 műszak után és valahol valaki ráírta a kórlapjára hogy ápolónő, tudod mit írt alá egy másik egészségügyis személy?
Azt hogy ; És kit érdekel?!
Na EZÉRT kell maguknak az egészségügyi dolgozóknak IS küzdeni a bunkó, szociálisan érzéketlen és durva egészségügyi dolgozók ellen!
Mert még te is megkaphatod ezt a fentit majd egy kollégádtól!
És hidd el, nagyon rosszul fog majd esni!

Braincelle 2015.10.07. 12:15:06

@Diorella Queen:
Egyrészt nem gondolom, hogy nekem más egészségügyi ellátás jár, mint akárki másnak. Ezért ezt a prioritás vagy nem kérdést rögtön hagyhatjuk is.

A "bunkóság" mint viselkedésforma elég tág spektrum, ezért általánosságban nehéz róla véleményt mondani. Az sem mindegy, hogy milyen formában mondasz véleményt a "bunkóságról". Egy dolog, hogy egyéni emberként mi bosszant fel, és egy másik, hogy rendszerszintű problémák mögött mi áll.

Ha az óvónéni nyakon vágja a gyereket, vagy a nővér a beteget, az természetesen bűncselekmény. Ha a nővérek általánosságban fáradtak, frusztráltak, és embertelen módon dolgoztatják őket, az egyrészt megjelenik az egyszeri ember számára, mint "bunkóság", ami bosszantja, másrészt bárki, aki ennél átfogóbb módon próbál gondolkodni, nem célszerű, ha itt leragad.

Attól még, hogy szerinted nem lehet attól "bunkónak" lenni, mert az ember beteg, nyomorog és krónikusan fáradt, attól még ezek a dolgok valóban "bunkóvá" (??) teszik az embert. És persze, el lehet menni máshová, el is mennek, nálunk már hónapok óta nem tudják pótolni a kiesett nővéreket, pedig nem vagyunk rossz intézmény. Most akkor vagy hajtogatod a mantrádat és elmegy az összes nővér, vagy megpróbálod meghallani, hogy mi a valódi baj és hogy lehetne javítani. Ha ezzel nem akarsz foglalkozni, akkor nem üdvös olyan súlyú vélemény nyilvánítani, hogy a nővérek, mint csoport, ezért vagy azért ilyenek vagy olyanok.

A "nővérek bunkók" mondatért pedig legalább annyira bíróság elé lehetne állni, mint manapság a "zsidók hazaárulók", a "homokosok haszontalanok" vagy "minden cigány tolvaj" és hasonló dolgok miatt, mert pontosan ugyanolyan megkülönböztetés és diszkrimináció.

2015.10.07. 14:50:47

@Braincelle: Egyrészt nem gondolom, hogy nekem más egészségügyi ellátás jár, mint akárki másnak. Ezért ezt a prioritás vagy nem kérdést rögtön hagyhatjuk is.
Válasz erre;
Én pedig azt gondolom, hogy ha valaki ebben a szakmában dolgozik akkor igen is kijárna neki egy bizonyos fokú fokozottabb figyelem ! Már csak amiatt is, mert a bérek tudjuk hol vannak, akkor az a minimum hogy ennyi előnye legyen .De ez a prioritás minden egyéb szakmára jellemző úgy általában, nem kell a hősködés hogy neked nincs rá igényed. Majd ha oda jutsz és téged is úgy ránt fel egy nővér az ágyból hogy a kezed majd kiszakad tőből, vagy majd ordítanak veled és leszidnak csak mert be merték pisilni vagy kakilni véletlenül, majd akkor elgondolkodhatsz rajta bővebben mennyire fog jólesni, XXXX év benne töltött munka után, lószar bérért .

2015.10.07. 14:53:04

@Braincelle: Neked is kötelességed lenne a fásultság és a szociális érzéketlenség elleni küzdelem. Van az a pont amikor talán még sem érdemes kiállni adott kollegináért . Bármennyire is ez a szokás .

2015.10.07. 14:55:43

@Braincelle: Szerencsére vannak bátrabbak az egészségügyben és elintézik ezeket egy laza és erőteljes seggberúgással .
Amikor épp nem figyel senki.
Volt ilyen és bár nem vagyok az erőszak híve, az illető nagyon nagyon megérdemelte.:)

bubbii 2015.10.07. 19:50:16

@Diorella Queen: Hát, tényleg nem egyszerű, gratulálok a szervezési készségedhez és drukkolok a dologhoz. Nagyon köszi a segítséget.

Braincelle 2015.10.07. 22:16:32

És ha már itt tartunk, az nem kötelességem, hogy védjem a kollégáimat a kategorikus diszkriminatív szidás ellen, a "bunkó"-nak titulálás ellen?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása