A német egészségügy lényegesen jobb a magyarnál

2015.04.15. 06:00

nemet_magyar_zaszlo.jpgAz egészségügyi alkalmazottak nincsenek a végletekig leterhelve, minden rendelő olyan, mint egy szállodai recepció, mindenki türelmes és kedves.

Nekem egy kis hasi görccsel 3 napot kellett kórházban maradnom Bajorországban és nemrég némi telefonálgatás után másnapra kaptam szakorvosi időpontot Berlinben, arról nem is beszélve, hogy mivel itt nincs állami társadalom biztosi tás, mindenki magáncégeknél fizeti a járulékot, pl. AOK.

 

Az igaz, hogy pl. a háziorvosnál, ahol interneten lehet előre időpontot kérni, táblázatban lehet kiválasztani a még szabad időpontokat, lehet, hogy aznapra, vagy arra a hétre nincs időpont, de akkor is oda lehet menni aznap és igenis fogadnak, rendesen megvizsgálnak, hiszen itt pl. van ultrahang is egy sima háziorvosi rendelőben. Egyszer velem is volt olyan, hogy hasi görcsökkel bementem az ügyeletre, ahol éppen nem volt nőgyógyász, ezért este tíz és hajnali 1 között a többi beteggel együtt várakoztam, de akkor is felajánlotta az ügyeletes nővér, hogy felvesznek az osztályra, aludjak a körházban és várjam meg ott, mire reggelre lesz szakorvos.

 zimmer_6756_1280.jpg

Magyarországon, ha nem magánorvoshoz megy az ember 10-15000 ft-ért, hanem állami rendelésre, ott igenis 3-6 hónapokat kell várni egy időpontra. Arról nem is beszélve, hogy mind a munkamorál, mind a felszereltség fényévekkel jobb itt. Az egészségügyi alkalmazottak nincsenek a végletekig leterhelve, minden rendelő olyan, mint egy szállodai recepció, mindenki türelmes és kedves, a kórházi kosztról nem is beszélve, vagy arról, hogy a nővérke egy nap után rám szólt a kórházban, hogy miért nem csengetek sosem, ha valamire szükségem van, miért csinálom meg egyedül a teámat.

 

És igen, várni itt is kell, itt is sok az idős, és van olyan háziorvos, akinek annyi betege van, hogy újakat már nem tud fogadni a rendszer, de egy kis utána nézéssel ez megoldható, van google, van telefon, próbálkozni kell, lehet, hogy egy másnapi időpontért hármat is telefonálni kell, de az ellátás színvonala összevethetetlenül jobb.

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asztalosani 2015.04.15. 15:54:19

@Tempus.Anh:

tegyük fel: orvos vagy és a hazai eü.-ben dolgozol.

azt mondják neked válassz a 2 opció közül, közben TŐLED EZÉRT CSERÉBE a betegellátásban MINŐSÉGJAVULÁST várnak el (pl.: nem úgy állsz a betegekhez mint most, hanem kedvesebben, tisztelettudóan, empatikusan, meghallgatod a bajait, segítőkész vagy és még mosolyogsz is...stb):

A. ugyanannyit dolgozol mint most (túlórákkal minden szir-sz*rral) , de több pénzt keresel
B. kevesebbet dolgozol (nincs túlóra, heti 45 órában nyomhatod), de ugyanannyit keresel mint most

semmilyen más választásod nincs, csak e kettő közül választhatsz, és ha a választásod után 3 hónappal nem mutatsz fel minőségjavulást betegellátás terén (próbavásárlókkal ellenőriznék), akkor az eekh.-ban törölnek, így a továbbiakban külföldön sem vállalhatsz munkát orvosként.

melyiket választanád? :)

Rotoxis 2015.04.15. 16:15:35

@GQ: A hivataltudattal - legalabbis mifelenk - nem nagyon lehet fizetni az üzletben. Az egeszsegügyi dolgozok tarsadalmi megbecsüleset kifejezi a javadalmazasuk is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a berük nagyjabol masfel-ketszerese a hasonlo vegzettsegü mas dolgozoknak. Pl. a növer fizetese ketszerese a butik eladonak, masfelszerese az iroasztal mögött dolgozonak. Akkor jarjon a szad hivatastudatrol, ha legalabb ennyit megkapnak a magyarorszagi egeszsegügyi dolgozok is.

GQ 2015.04.15. 16:24:29

@Rotoxis: nem, kisbarátom. a fizetést nem a társadalom szabja meg, sorry.

semmi köze a hivatástudatnak ahhoz, hogy mennyit keresel. ugyanúgy a sori dolgozónak sem adnak a két szép szeméért semmit a boltban. nem csak a ti fizetésetek kevés, de ez titeket nem zavar. a csórignertől is képesek vagytok eltenni a hálapénzt. nem törődve azzal, hogy míg a kórházban van, még kevesebbet kap. nem keresi meg a létminimumot nagyon sok ember mon. ez nem zavar? majd akkor sírj, hogy kevés a pénzed, ha felfogod, hogy nem csak a tiéd.

am probléma rendszar szintű, nem csak titeket érint. gondolom, ha utcaseprő lennél közmunkában, akkor máris rendben lenne a béred.

Rotoxis 2015.04.15. 16:44:30

@GQ: Elöször is, a haverjaidat szolitsd, ahogy akarod, de ugy emlekszem, nem öriztünk együtt libat.

Pedig de, a jövedelmet a tarsadalom szabja meg(ld. kepviseleti demokracia). A letminimumon elökkel kapcsolatos, igen elmes megallapitasodra csak annyit, hogy egy szakorvos legalabb 12 evet, egy szakapolo 5 evet tanul. Kivancsi vagyok, melyek azok a szakmak, ahol ennyi tanulassal letminimumot lehet keresni.

Amugy a fizetesemmel egyebirant teljesen elegedett vagyok (teljesen jol megel belöle a csalad), a megbecsülesemmel ugyszinten. Halapenzt nem fogadok el.

Tempus.Anh 2015.04.15. 17:06:58

@GQ: Ha a kezembe adja az életét, akkor igyekszem legjobb tudásom szerint az egészségéért megtenni azt, amiről a hivatásom szól, amire megtanítottak.
Ha a kezembe adja az életét, akkor azt jelenti, hogy életét, egészségét értéknek tekinti.
Amennyiben egy autószerelő is akkora összeget számít fel egy javításért, amekkorát a sumák pofája elbír (többnyire "tupírozatlanul" téve el a pénzt, abból NAV legyen a talpán, aki kiver egy centet is), ezt mért sajnálja a köz egy orvostól, aki egy használati tárgynál hatványozottabban értékesebb tényező megmentésén fáradozik...

Ez a hatalmas visszásság, ami az ellentétek fő forrása.

Tempus.Anh 2015.04.15. 17:07:42

@asztalosani: Nyugati bérek nyugati munkaidővel. Itt.

asztalosani 2015.04.15. 18:28:21

@Tempus.Anh:

nem volt olyan választási lehetőség amit írtál :P

nem olvastad el rendesen vagy nem akarsz rá válaszolni?

A vagy B?

2015.04.15. 19:29:46

@otapi: Ezek a szellőztető rendszerek tudnak igazán veszélyesek lenni, ha nincs megfelelő karban tartás és tisztítás .

yogosan 2015.04.15. 20:43:27

@Tempus.Anh:

"Magyarellenes ballibber propagandapecér...."

-Istenem,mindig ugyanaz a szöveg ha valaki az igazat írja,és nem fúj veled egy követ?
Most egészen komolyan a Magyarországi eü.ellátást versenyeztetni akarod a Német,vagy bármelyik Nyugat-Európai ország eü. ellátásával?
Azzal gyaláznám a magyarságot,hogy megcáfolom az ezen a blogon rendszerint rémhíreket terjesztők véleményét a külföldi kórházi ellátással kapcsolatban? Nem csak én cáfolom Tempus.Anh: menj át a másik posztra,görgess le a fészes kommentelőkhöz és olvass szép lassan,mit is írnak tapasztalatként azok akik évek óta kint élnek.

UI: Nem állt szándékomban nálad bevágódni,ugye ezért nem haragszol..

Kaptabakta 2015.04.15. 21:01:57

Gyerekek,

Lehet szidni a magyar egészségügyet és a felszereltséget, de az orvosok és szakdolgozók többsége a lehetőségekhez képes megteszi amit lehet.
Pont ma történt velem, hogy reggel erősen köhögtem és a felköhögött váladékban vér volt. Hát ez nem jó jel, teljesen beparáztam, ezért első utam a tüdőgondozóba vezetett. Ide beutaló nélkül nem is lehetne menni. Elmondtam mi a gond, és egyből felvettek vizsgálatra. Igaz vártam majd három órát, de nem volt időpontom és engem csak az üres időbe tudtak berakni (arról nem is beszélve, hogy közben elfüstölt a hívó berendezésük is ami még inkább nehezítette a betegek ellátását az EGY doktornőnek és a KÉT szakdolgozónak. Budapest egy eléggé nagy kerületéről van szó ahol sokan is laknak).
A főorvos asszony nagyon lelkiismeretesen megvizsgált, átvilágította a tüdőmet- szerencsére nem talált semmi - és tovább irányított a gégészetre.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy a magyar egészségügy finanszírozása és -sajnos nagyon sok helyen- a technikai felszereltsége romokban, az orvos és a szakápolók heroikus küzdelmet folytatnak az egészség megőrzésében és a gyógyításban. Persze vannak olyan orvosok és szakdolgozók akik kezdenek belefásulni ebbe az egészbe és általában csak róluk hall az ember mert az a hír, de a legtöbb szakember tényleg próbál is valamit tenni a lassan vállalhatatlan technikai feltételek ellenére.

Csak adaléknak hozzátenném, hogy egy ismerősöm szerint -aki a Semmelweis Egyetemen próbálja okítani a fiatalokat a sebészetre- a nála megforduló orvostanhallgatók legalább 70% !!!!! külföldön fog praktizálni. Ez azt jeleni, hogy állami szinten is sokkal jobban meg kéne becsülni az orvosokat, mert a fiatalok nem fogják tudni az elöregedett orvosokat pótolni.

Ezúton köszönöm még egyszer a mai ellátásomat és az emberséges hozzáállást a budapesti **. kerületi tüdőgondozóban.

Braincelle 2015.04.15. 23:10:40

@yogosan:
A munka mióta nem a pénzről szól?
Úgy értem: minimum a megélhetésedért dolgozol. Ki nem? Ez nem azt jelenti, hogy az ember a pénzt helyezné az életében minden felé, de amíg megélhetés nincs, semmi nincs.
Az a szakma, amelyik megélhetést nem biztosító fizetésért dolgoztatja az embereket, olyan munkaidőben, aminek a harmadáért máshol úgy lehet élni, hogy nem kell a fűtés számlán szorongani, ilyen felelősség és stressz mellett; az megérdemli, hogy az ember ne is akarjon mást, csak hogy eljöjjön a du 4 óra.

Nevetséges a nyálverése a kötelesség tudatról olyan embereknek, akik nálam sokkal kevesebbet tanultak, kevesebbet szenvedtek, fáradtak, dolgoztak.
Bocs, de az embernek igenis a fűtésszámla és a kaja az első. Ha nekem annyit adnak, amiből a családom éhen dögölhet (ez rám nem igaz, mert nincs családom, és mert tűrhetően keresek, de a nővérekre igen), akkor mért is kellene bárkivel empatizálni?

Egyébként az is egy primitív hozzászóló, aki abban méri le az egészségügy hatékonyságát, hogy lehet-e a kórházban aludni (ahol amúgy nincs nőgyógyász), és mennyire nyalja ki az intim szerveit a nővér. Mondjátok már meg, hogy egy olyan beteg, aki magának tud teát főzni, milyen nővéri segítséget igényel? Nyilván semmilyent. Ez egy hostess lány feladata. Tök jó szemfényvesztés az eü-be.

A mi nővérkéink úgy vénáznak, katétereznek, mint a kisisten, és ha már pár évet dolgoztak az adott osztályon, jobban megdiagnosztizálják a beteget, mint a hipotetikus német rezidens, aki amúgy a húszszorosát keresi, mint ők.

Ha az egészségügy a puncikinyalást jelenti, akkor tessék odamenni, ahol ezt megteszik.

Braincelle 2015.04.15. 23:14:37

@GQ: el kell végezni a munkát, amiért megfizetik az embert. Ennyi. A hivatástudat ebbe bele van foglalva (pl ha nem olvasnám a cikkeket, könyveket, nem fejlődnék, kirúgnának). A szentbeszédet oda kell tenni, ahová való. Egy darabig hallgat rá az ember, aztán rájön, hogy csak kihasználják ezekkel a szavakkal, és onnantól nem érdekli az orvosi esküs - hivatásos kamuszöveg.

yogosan 2015.04.16. 11:09:15

@Braincelle:

Így igaz a munka a pénzről szól,de ezt a panaszkodást a végletekig olvasni már dögunalmas. Azt senki nem vitatja,hogy nem vagytok túlfizetve de erről a magyar adófizető beteg emberek nem tehetnek.A fizetésetek összegéről,a ki nem fizetett túlórákról,az ájulásig tartó melóról nem a betegek tehetnek.Viszont a fizetés nagyságától függővé tenni a betegekhez való hozzáállást,ehhez még tapsolni is itt egyeseknek,nagyfokú aljasságnak tartom.

Az egyik 'fészes hozzászóló megemlítette,hogy felajánlották neki az ott alvás lehetőségét a nőgyógyász megérkezéséig,a másiknak vagy ugyanannak a betegnek a nővérke felajánlotta,hogy segítségét.Tévedsz,nem az egészségügy hatékonyságát mérte le ezzel csak megerősíteni szerette volna,hogy ezen a blogon egyesek össze vissza írogatnak mindenféle marhaságokat a hazai és a Nyugat-Európai eü. ellátással kapcsolatban.Ez primitívség lenne?
Ha neked ez puncinyalás,hogy egy beteggel normálisan beszél egy ápolónő,ha egy asszisztens nem zavar el egy hasi görcsökkel érkező embert,sőt felajánlja,hogy maradjon ott éjszakára míg az orvos megérkezik akkor azt hiszem nem igazán van itt miről beszélni.Szomorú.

kheiron 2015.04.16. 11:25:06

@yogosan:
"Viszont a fizetés nagyságától függővé tenni a betegekhez való hozzáállást,ehhez még tapsolni is itt egyeseknek,nagyfokú aljasságnak tartom."

A beteghez való hozzáállás akkor jó, ha a dolgozónak nyugodtak a munka- és életkörülményei. 2-3 mellékállással, túlhajtva, netán állandó anyagi problémák között nem várható el a jó hozzáállás, mert az illetőnek nem lesz meg az a lelkiállapota, ami a jó kommunikációhoz, empátiához, effélékhez alapvető feltétel.

Ennyi. Nagyon leegyszerűsítve: pénz nélkül nem lesz empátia sem, de a kettő között nem egy logikai lépés van, hanem több.

yogosan 2015.04.16. 15:05:16

@kheiron:

"A beteghez való hozzáállás akkor jó,ha a dolgozónak nyugodtak a munka-és életkörülményei.

Igen,ez biztosan így van csak az a gond,hogy itt emberekről van szó,akiknek a gyógyulását nem szabadna a nővérke hangulatától függővé tenni.Megfelelő helyen,megfelelő időben,megfelelő létszámmal ott kell/ene verni a tamtamot ahol az illetékesek meghallják.

"2-3 mellékállással túlhajtva..."

Azért ez nem általános.Egy ilyen kőkemény fizikai munka után,ki ne találjuk már,hogy a nővérek többsége 2-3 mellék állást tud vállalni,mert az fizikai képtelenség.Ezt onnan tudom,hogy én jómagam is világ életemben fizikai dolgozó voltam/vagyok tudom mik a határok.

"..állandó anyagi problémák között nem várható el a jó hozzáállás,mert az illetőnek nem lesz meg a lelkiállapota ami a jó kommunikációhoz,empátiához,effélékhez alapvető feltétel"

Akkor most képzeljük el azoknak a helyzetét,akiknek egyáltalán nincs munkahelyük,annak ellenére,hogy az iskolázottságuk szintén meg van.Az önkormányzattól kapnak havi 22.700 Ft-ot álláskereséséi hozzájárulás címén és slussz.Ők milyen anyagi helyzetben lehetnek,ha semmilyen bevételi forrásuk nincs a fent említett összegen kívül? Akkor az a 100 ezer csak jobb mint a 22.700 Ft nem? Nem sok én ezt nem is vitatom,de a semmitől azért jobb.

kgaben 2015.04.16. 16:03:28

Nem ugyan az a két ország finanszírozási rendszere.

Egy-egy részt kiragadva sem korrekt az összehasonlítás, mert addig, míg osztályra kerül valaki egy kórházban, pár helyen átmegy, úgymond megszűrik, így a rendszer leterhelése sem olyan.

Persze, hivatástudat. De amikor elfogy a fizetés, és még maradt csekk, vagy már ételre nem maradt, vagy stb, akkor aért a szükség "elnyomja" a hivatástudatot (Maslow- piramis, szükségletek, önmegvalósítás...??? tök jól leírható, ráhúzható és igaz erre az esetre is). Esetleg, ha az egészségügy ennyire specifikus, hogy emberek testi, lelki szükségleteiről is gondoskodni kell, akkor nem érné meg jobban megbecsülni és megfizetni az ebben dolgozókat??? Egyszer az itt dolgozók kedvéért próbáljuk már ki, hogy nyugati több ezer eurós fizetést kapunk, és akkor milyen lesz a morál. mennyire lesz mindenki kimerült, hány helyen fog dolgozni. ja, és annyi ember dolgozzon már egy osztályon, ahányra szükség van, és nem amennyi jut. Ezen kellene változtatni, és megnézni, hogy mire is jut a rendszer.

És még valami. Aki csak teheti kimegy dolgozni külföldre. Mert ott megfizetik, megbecsülik. Nem úgy beszél Vele a rászoruló segítségkérő, mint egy darab sz.rral, nem kell 2-3-4 helyen dolgoznia, hogy legalább fenntartsa magát és családját. Nem lesz kimerült, nagy lesz a türelem. Itthon az marad, aki ilyen mentalitású, mint az a nagyon sok példa, vagy az, aki nem mehet, nem tud kimenni dolgozni, és itthon szenved. Elvárás nyugati, de a körülmények, a fizetés.....

kgaben 2015.04.16. 16:16:25

@yogosan: a mi munkánk nem egy zsákpakolás, betonozás, stb. Itt igen is a lelkiállapot kihat a munkára. Nyugodt körülmény itt is kell, hogy nyugodt munkát végezzen az ember. Bár én mentőápolóként dolgozom, de gondoljon bele, ha egész nap azon gondolkodom, hogy ebből a fizetésből hogy jövök ki, hogy fogom valamelyik számlámat befizetni, az mennyire nyomhatja rá napra a bélyegét?

Aki ma Magyarországon pl nálunk dolgozik, a legtöbb embernek van 1-2 másik állása. Igen, a nővéreknek is. Szociális otthon, háziorvos mellett, vagy ügyeleten, vagy takarít, vagy oktat, vagy bármi, természetesen nem az összesnek, de 70-80 %-nak biztos.

Ez is baj a mai magyarországi helyzettel. Az ilyen hozzáállás. Mindig lehet olyat mondani, akinek rosszabb. De sosem megfizetni azt, aki megérdemelné.

8 éve dolgozom a cégnél. Nem panaszkodtak rám sosem. Nem jelentettek fel. Sosem ütöttem meg beteget, és nem bántottam egyiket sem, pedig hetente kapom meg, hogy a "k.... anyámat.... Szakmailag nem vagyok képzetlen, igyekszem folyamatosan tanulni, vagyis, rendesen végzem a munkámat, mégsem kapok rendes fizetés. Akkor ez hogy van???? (és igen, volt olyan, hogy 3 helyen dolgoztam, vagyis 2 mellékállásom volt.... 10 napot aludtam otthon saját ágyban...)

yogosan 2015.04.17. 11:47:47

@kgaben:

"...de gondoljon bele,ha egész nap azon gondolkodom,hogy ebből a fizetésből hogy jövök ki,hogy fogom valamelyik számlámat befizetni,az mennyire nyomhatja rá a napra a bélyeget?"

És ezzel még egy jó pár millióan így vagyunk,de ettől függetlenül a munkánkat muszáj ellátnunk,mert ha nem tesszük repülünk egy perc alatt,aztán állhatunk sorba a Munkaügyi Központban mint álláskereső.Én egy percig nem vitatom azt,hogy maximálisan igazuk van de akkor sem lehet/ne a betegek ellátást ettől függővé tenni.

kgaben 2015.04.17. 12:08:36

@yogosan: ebben teljesen igazad van. Nem lenne szabad. Tény, hogy nem a betegnek kellene emiatt hátrányt szenvednie. És sajnos hogy azok miatt ítélnek meg minket is, akik úgy dolgoznak, ahogy.... Általánosítás... Persze, mindenben ez van. Én nem akarok védeni senkit. Csak ez a "mindig az eü dolgozó a szar, a hülye, a kegyetlen", ez rohadtul nem igaz. Mert aki még tényleg hivatastudatból csinálja ezt, és tartja egyben, életben a rendszert, azokon csattan.

otapi 2015.04.17. 13:32:52

@Diorella Queen: Ez nem újdonság, karbantartás nélkül bármi lehet veszélyes, még egy darab fal is.

otapi 2015.04.17. 14:15:27

@kgaben: Rengeteg probléma plusz pénz nélkül is javítható lenne az egészségügyben. Bármikor járok egészségügyi intézménybe, mindig a betegirányítást látom a legfőbb problémának. Nem egységes, még egy épületen belül sem. Van ahol csak időpontra lehet menni, van ahol nem lehet időpontot kérni. Van ahol be kell jelentkezni a recepción, van ahol nem. Van ahova kötelező beutaló, van ahova nem. A beteg meg nulla információval csak találgasson. Ha kérdez, akkor meg gyakran találkozni kioktató hangnemmel.
A recepción a több ablak, de egysoros sorban állásról nem hallottak még. Sorvezetőt sem láttak még. Láttam olyat hogy három ablak elé egy méterre ki lett húzva a sorvezető három(!) darab "Itt várakozzon" táblával. A sorvezető arra lenen jó hogy egy-két kanyart kellene kialakítani egyetlen táblával...

A vaskos TB-t, járulékot fizető betegek órákat várhatnak, miközben ki van plakátolva hogy "egészségügyi dolgozót soron kívűl beengednek". Miért is? Más is a munkaidejében ücsörög ott, az nem fontos? És be is mennek időnként soron kívűl, persze azt nem lehet tudni hogy valóban eü dolgozók-e, vagy csak vastag borítékosok.

Hiába van interneten minden(?), időpontot nem azon a telefonszámon kell kérni, ami ki van írva a weblapra. Egyáltalán miért telefonon kell időpontot kérni az orvostól/nővértől? Csak bizonyos szűk időben lehet hívni, nem biztos hogy elsőre felveszik (de azért a melléket kapcsolják hogy pörögjön a pénz) hiszen lehet hogy éppen beteggel foglalkoznak. Miért kell egy képzett nővér vagy akár orvos ahhoz hogy időpontot beírjon egy naptárba? Miért nem lehet weben bejelölni egy időpontot, és akkor nem is kellene senki idejét rabolni ezzel? Aztán persze halgathatjuk a panaszkodást hogy milyen sokat dolgoznak...

Nem ritka a 3-4 behalt betegirányító rendszer maradványa egy váróban: kint van még a papírkártyás sorszám tartó "húzzon sorszámot", de üresen. Ugyanott van kis ablakocska, ahonnan ha épp az a rendszer van, random módon kinéz valaki, és a közelebb _állóktól_ (sic!) elveszi a papírokat. Aztán van még az a módi, hogy a recepción kell bejelentkezni. Ahol vagy kap az ember sorszámot, vagy csak simán név alapján szólítják később. A váróban a biztonság kedvéért azért van kijelző akkor is ha "már" nem a sorszám a módi.
Ja, és a betegnek magának kell rájönnie minden egyes eü intézményben és azon belül rendelőben is hogy hova melyik módon lehet bejutni.

Mire a beteg bejut (ha bejut) egy orvoshoz, ezeken mind át kell kecmeregnie, a helyszínen akár órákat is kell várnia. Wifi-ről, de akár 230-as konnektorról ne is álmodjon az ember, de amúgy meg a mobilt sem szabad használni valami rejtélyes ok miatt. Inkább halgassuk a többi beteg morgolódását, meg három órán keresztül nézegessük az aktuális csodaszer reklámját a kirakott lapostévén. Ne csodálkozzon egyik orvos sem, hogy a legtöbb beteg eleve nem vidáman és mosolyogva lép be hozzá. Márpedig rengeteg probléma abból adódik hogy a beteg morog, az orvos visszamorog és onnantól már a betegség megoldása is kommunikációs problémákba ütközik. Több idő elmegy egy beteggel emiatt, a diagnosztizálás is nehezebb, félre diagosztizált beteg pedig még vissza is jön később így vagy úgy.

Pedig ezeket meg lehetne oldani, csak hozzáértés kellene (nem orvosi meg nővéri szakértelmeről beszélek). Az eü intézményekben pedig ne saját hatáskörben döntsenek erről, hanem az egész országban mindenhol ugyanazt a rendszert kéne alkalmazni. Időpontfoglaló weblapból is elég lenne egyetlen egy központi. Csak hát minden igazgató, minden osztályvezető főorvos egy-egy kiskirály, akik azt hiszik hogy mindenhez értenek és nem igazodnak senki máshoz. Ez mondjuk abból is látszik, hogy más kórházban elvégzett vizsgálatot elvétve fogadnak csak el, inkább újat csináltatnak - pénz, (beteg) idő meg kit érdekel...

kgaben 2015.04.17. 15:26:19

@otapi: sajnos vagy nem is sajnos, de teljesen egyet tudok érteni az általad írottakkal. Hatalmas a káosz, és ennek mindenki issza a levét. Amikor azt mondom, hogy az elvárás nyugati, erre is vonatkozik. A technika, logisztika sem az. Nagy reform vagy átszervezés kellene, mert ez a rendszerben dolgozóknak sem jó. Ne gondolja senki, hogy nekünk nem lenne jobb, egy normálisan működő, áttekinthető rendszer része lenni. De ehhez sajnos nem mernek nyúlni, mert más országokban is kb kormányok buktak el ilyen miatt.
Nagyon sok orvos egymásnak sem adja meg a tisztelet... .szóval másnak hogy...???
A probléma eléggé komplex, és ennek egy egy szelete csak a rendszerbeli káosz, és a fizetések. Arról még nem is beszéltünk, hogy intézményeken belül a diagnosztikai eszközök sem ugyanolyanok (CT-n nem látszik, ami egy másikon másnap igen, stb), vagy nem is működnek, plusz maga az épület....

kheiron 2015.04.18. 11:00:23

@yogosan:

"Én egy percig nem vitatom azt,hogy maximálisan igazuk van de akkor sem lehet/ne a betegek ellátást ettől függővé tenni. "

Láthatólag nem értetted meg, amit írtam.

A betegek ellátásának színvonalában nagyon nagy szerepet játszik az ellátó személy lelkiállapota. Ha az rossz, akkor az ellátás is bizonyos értelemben rossz lesz.

Mintha azt írtad volna, hogy "igaz, hogy a busz jobb első kereke kiesett, de attól még időben el kellene vinnie az utasokat a célállomásra". Stimmel? :-)

yogosan 2015.04.19. 13:16:41

@kheiron

Tévedsz mert én értem,hogy Te mit írsz,csak éppen nem értek vele egyet.

Akkor a tűzoltók munkájának színvonalát is ronthatná a lelkiállapotuk,mivel ők is sajnos filléreket keresnek ahhoz képest,hogy életveszélyben vannak naponta.

A pedagógustól sem elvárható,hogy a játszótéren/iskolában kellően odafigyeljen egyszerre 20-30 gyerekre.És a tananyag megértésével se fáradozzon,mert rossz lelkiállapotban van elég ha egyszer elhadarja,aztán a gyerekek vagy megértik vagy nem.

Az óvonőktől sem elvárható,hogy fokozottan figyelje az eleven óvodás csoportot mondjuk az óvoda udvarán,ahol a gyerekek mindenféle veszélynek vannak kitéve.

Gyakorlatilag akkor senkitől akinek felelősségteljes munkaköre van nem elvárható,hogy rossz lelkiállapotban kellően odafigyeljen.Jól néznénk ki ha ez valójában így működne helyesen.

yogosan 2015.04.20. 09:05:28

@kheiron:

Egyébként itt a remek alkalom,hogy az ápolók változtatni tudjanak ezen az áldatlan állapoton,gondolom értesültél Te is a Péterfy S.-i kórház koraszülött o. nővérének kezdeményezéséről.Biztosan,mert ezzel van tele a média.Most kíváncsi leszek,hogy a felhívásnak eleget tesznek-e a az egészségügyes kollegák,és elmennek-e a Normafához a hétvégén felvonulni.Ha valóban összefognának egészen biztos,hogy lenne változás.

defné 2015.04.20. 09:14:08

@yogosan:

Erre én is!! Részemről a facebookon osztottam a felhívást,és gratuláltam azoknak,akik a hétvégén merték felvenni a fekete ruhát.

kheiron 2015.04.23. 01:01:43

@yogosan:

"én értem,hogy Te mit írsz,csak éppen nem értek vele egyet."

Attól, hogy te nem értesz azzal egyet, amit írok, tényszerűen még így van. Lehet nem egyetértened azzal sem, hogy a nap keleten kel fel és nyugaton nyugszik, de akár a gravitációval szemben is kifejezheted az ellenérzéseidet. :-)

drontal 2015.04.23. 09:32:01

@kheiron:
Ez nem így van.Nagyon sok eü.-s tisztességesen ellátja a munkakörét,a betegekkel emberi hangon beszél,és nem a keresetének nagyságától teszi függővé a stílusát.Ezzel szemben sajnos vannak olyanok is akik ha a mostani fizetésüknek a négyszeresét keresnének,akkor is olyanok lennének mint a pokróc.Embere válogatja.
Egyébként tényleg itt a 'remek alkalom,hogy a fekete ruhás megmozdulás után drasztikusabb megoldáshoz folyamodjanak.Valamelyik fórumon olvastam-és igazat kell adjak,-hogy a fekete ruha viselésétől még a bérük nem fog emelkedni.Vagy bekeményítenek a dolgozók,vagy marad minden a régiben.

asztalosani 2015.04.23. 13:31:28

@drontal:
te hogyan is képzelted a "bekeményítést"?

drontal 2015.04.23. 13:45:18

@asztalosani:

Egyszerű.Amíg nem születik megállapodás addig munkabeszüntetés,kivéve a sürgős eseteket.

Van jobb ötlet?

asztalosani 2015.04.23. 13:59:36

@drontal:
nem én írtam a bekeményítést, tőlem ilyen célzatú ötletet ne is várj.

megint más farkával a csalánt is, igaz? kíváncsi lennék mit szólnál, ha éppen perforált vakbeled van és a sebészek melletted sakkoznak, neteznek, melegszenek, röhigcsélnek, mert addig azt mondják nem vagy sürgős, majd miután elpatkoltál a gyerekednek meg azt hogy hoppá benéztük tényleg sürgős volt de természetesen a boncolási jegyzőkönyvedbe már más fog szerepelni

vállalnád-e egymagad a felelősséget több százezer ember haláláért, illetve egészségkárosodásáért? anyagilag és erkölcsileg is?

eddig egy mellben felfedezett csomóval 6 hónapot várt míg sorra került, most temiattad és az elmebeteg elgondolásod miatt várjon 12 hónapot? kíváncsi lennék te a melledben egy csomóval hogyan tudnál 12 hónapot is várni???? vajon a 12 hónap alatt áttétes leszel-e vagy sem? vajon számít egy rákos diag.-nál 12 hónap vagy sem?

másrészről: megint azokat szorongatnád, akik nem is tehetnek róla?
hát ez igazán szép tőled, drontal!

egy ötlet: ki kell rúgni az összes olyan eü-st aki nem való eü.-be (ha van ilyen fajta végzettsége akkro az eekh.-ban töröltetni), mehetnek zsákot pakolni a cukorgyárba és rögtön meg van oldva a béremelés! ez mindenkinek jó lenne: költségvetés, magyar betegek, színvonal emelkedés, kórház hírnév...stb.

drontal 2015.04.23. 14:48:39

@asztalosani:

Egy kicsit túl reagálod a kommentemet nyúszóka!!

1.Nem állt szándékomban tőled semmiféle ötletet várni,csak kérdeztem,hogy van-e valami jobb ötleted a munka beszüntetésénél.

2.Ha perforált vakbelem lenne,az sürgős esetnek számítana-mint írtam.Ugyanez vonatkozik a gyerekem vagy bárki más "sürgősségi esetére"is.

3.Ja ne túlozz már,nem halna meg több százezer ember mert az ápolók a sürgős esetek kivételével beszüntetnének a munkát.Annyi történne,hogy a hozzátartozóknak addig helyt kéne állni a kórházakban.Sokáig úgy sem tartana ez a helyzet.

4.Anyagilag milyen felelősséget kéne vállalni?

5.Már megint a túlzások.Milyen 12 hónapot kéne várni egy mellrák diagnosztizálásához a 6 helyett? Gondolod,hogy 6 hónapig tartana a munkabeszüntetés?

6."Megint azokat szorongatnád akik nem tehetnek róla?"
-Ez esetben lehet valaki mást is? Vagy menjenek fel az ápolási igazgatókhoz,a kórház igazgatókhoz,a főnővérekhez,netán Balogh úrhoz és kezdjék el fojtogatni őket? Vagy kiket lehetne még szorongatni?

7." Ki kell rúgni az összes eü.-t aki nem való eü.-be"
-Azzal,hogy kirúgnának azokat akik nem oda valók (bár ezt nem tudom hogyan lehet megállapítani)sem a béremelés,sem a jobb kórházi ellátottság nem lenne megoldva,sőt a betegek még rosszabbul járnának az ellátásukat illetően.

8. Marad az A verzió,be kell szüntetni a munkát,és csak a sürgős eseteket ellátni.Garantáltan két nap múlva meg lenne oldva a probléma.

asztalosani 2015.04.23. 21:04:08

@drontal:

1. elég nagy ellentmondásba keveredtél saját magaddal egy mondaton belül, nyuszóka! gratulálok ehhez a csodás teljesítményhez! XD

2. tévedsz, mert ha lenne egy autó-balesetes akinek a fél mellkasából kiáll a kormányrúd, beelőzne. Az is beelőzne akinek a fejéből áll ki egy fejsze, sőt a sebész saját gyereke is beelőzne, ha az ujjába szálka megy. még hogy te sürgős??? álomvilágban élsz.

3. mert eddig nem a hozzátartozók ápolják a családtagjukat bent a kórházban? vajon miért is van az, hogy sok helyen nincs megetetve, megitatva a beteg, kigyógyszerezve napokon keresztül?
csak egy példa: praxis.blog.hu/2015/02/18/nekem_kellett_tisztaba_tenni_megetetni_a_gyogyszereit_beadni
szerintem már évtizedek óta tüntetnek ilyen módon
jut eszembe: volt itt a praxison egy yt-os felvétel is az egyik nővérről aki nem adta be a betegnek a gyógyszerét, nem tudom mit szólnál ha a gyerekednek nem adnák be a gyógyszert!

4. gondolkozz, szerinted?

5. szintén gondolkozz...

6. jól leírtad. miért nem ezt csináljátok, hm??? vagy könnyebb a kiszolgáltatott beteg embereket még tovább szorongatni, mint beszélgetni, tiltakozni zomborka előtt??? féltek?? nem elég a betegeknek hogy havi fizetett adó mellett tömködik a zsebeteket, hm???? ennek ellenére még lenne pofátok beléjük rúgni?

7. tiszta matek:
10 emberből 5 repül, akkor marad öt, akik kétszer annyit fognak keresni. ennyire egyszerű.
de megint ellentmondásba kerültél önmagaddal, mert ha arra buzdítod az eüsöket hogy úgy tüntessenek hogy ne dolgozzanak (aminek a levét a betegek isszák meg miközben akik döntenek a bérekről vip szobákban vip ellátásban részesülnek, sőt a családtagjaik is!!!!), akkor téged mit zavarna 50%-os leépítés, hm? félsz, hogy bele tartoznál?

8. garantáltan létszámleépítéssel járna, ugyanis ha kirúgnák a 10%-át a tiltakozóknak precedens jelleggel a maradék 90% rögtön elkezdene melózni...

kicsit ki kellene nézni a fejedből, és feltenni a kérdést magadnak: vajon precedens jelleggel mi is történt a napokban a péterfy kórházban???

két nap múlva garantáltan ki lennének rugdosva a munkát fel nem vevő tiltakozók nagyon nagy többsége. :)

_____________________________________________________________________

kérdés feléd: miért nem a vip osztályon és vip ellátásban gyógyuló fejeseket szorongatjátok, hm? nincs vér a pucátokban, vagy azért oda megy a seggnyalás, igaz? miért nem velük szemétkedtek, és miért nem mondjátok nekik azt, hogy bocs, de én téged nem látlak el 1 évig, keress más orvost, ápolót, személyzetet, nincs fájdalomcsillapító, nincs eszköz, várjon a várólista végén míg sorra kerül hm???

____________________________________________________________________

pont a gondolkodásmódod miatt nem fog értetek kimenni a proli tiltakozni az utcára :-)

kheiron 2015.04.23. 22:16:09

@drontal:

Nem érted a dolgot.

A túlhajtott, kiégett dolgozó nem a kereset nagyságától teszi függővé a stílust. De túl kevés fizetéssel annyit kell dolgoznia, hogy egyszerűen nem tud regenerálódni. Mint egy elfüstölt villanykörte: azt szidhatod, hogy miért nem világít, meg be is perelheted, hogy hogyhogy nem jön belőle fény, de ha nincs benne izzószál, akkor nincs.

kheiron 2015.04.23. 22:17:50

@asztalosani:

Fú, ezt tök jól csináltad, hogy egyszer csak betetted drontalt az egészségügyi dolgozók közé, ez a logikátlan ugrás tényleg így működik a paranoidoknál is.

Csak így tovább! :-)

drontal 2015.04.24. 12:12:53

@asztalosani:

Semmilyen ellentmondásba nem keveredtem,légy olyan kedves ne akard átalakítani a mondanivalómat,egészen biztos vagyok benne,hogy értetted te azt amikor azt írtam,hogy van- valami más ötleted?-ez nyilván nem azt jelentette,hogy tőled vagy veled szerettem volna a továbbiakban a lehetőségeket taglalni a munkabeszüntetést illetően.

Kérlek hagyd már abba ezt a folytonos "gratulációt" minden hozzászólásodban,mert baromi unalmas már ez nagyképű szöveg.Én is tudnék neked gratulálni a sok sületlenséghez amiket itt erőszakosan összehordasz hetek óta,és mindig ugyanaz.Vagy az ÁNTSZ-hez irányítasz mindenkit,vagy a szakmai hozzászólásokat hiányolod,vagy orvosokkal vitázol,vagy a googl keresőt ajánlgatod,vagy éppen provokálsz valakit a vitára.Nagyon unatkozhatsz nyuszifűl..:D Én el nem tudom képzelni mi lenne veled,ha ez a blog hirtelen megszűnne.Szerintem beleőrülnél,hogy nincs kivel vitatkozni.

A legutóbbi mondataidra nem is válaszolok semmi értelmét nem látom,hogy nekiálljak egy véget nem érő vitát elkezdeni, ami ha rajtad múlna akár napokig is eltartana.Maradjunk annyiban,hogy nem vagyok eü.-s,tehát az én zsebemet sajnos senki nem tömködi.Az egészségügyi ápolók drasztikusabb fellépését a munkabérek rendezése okából viszont 100%-ban támogatom,sajnos nincs más választásuk.

asztalosani 2015.04.24. 12:36:56

@drontal:
"A legutóbbi mondataidra nem is válaszolok "

oh persze, mert semmit sem tudsz rá mondani :P

drontal 2015.04.24. 15:47:18

@asztalosani:

Például ezt is számtalanszor olvastam már tőled a másoknak írt válaszaidban,hogy "persze,mert nem tudsz rá mit mondani."
Egészen biztos vagy te abban,hogy ha nem kapsz több oldalas választ,az azért van mert a "partner" nem tud(na) válaszolni?

zünüke 2015.04.24. 16:52:39

@asztalosani:

50%-os leépítés??
Nem sok az egy kicsit?

zünüke 2015.04.24. 16:55:38

Egyébként a munkabeszüntetésnél nekem sincs jobb ötletem. Csinálták ezt már más szakmákban is,és többségük sikerrel járt.

asztalosani 2015.04.25. 09:52:50

@drontal:
igen, biztos!
ha tudnál rá értelmesen válaszolni, írtál volna valamit, nem ilyen sallangos dumával jönnél :P

asztalosani 2015.04.25. 10:16:15

@zünüke:
nem sok.

ha azt vesszük most kb.50-60%-os kapacitáson dolgoznak, akkor meg nem mindegy?
ezt értsd úgy, hogy sír a szájuk: ha többet keresnének akkor kedvesebben állnának a betegekhez ( magad is beláthatod nem pénzfüggő ki hogyan áll az emberhez, hanem habitus), miközben nagyon-de nagyon sokszor a kis nővérszobájukban jókat röhögcsélnek, elvannak, dumálnak (ezt láttam mindkét oldalról, tudom miről beszélek) ha nem ott akkor bagzanak. (én momentán tiltanám a bagzást nekik munkaidő alatt, rögtön lenne +20%-os kapacitásnövekedés a munkatermelékenységben)
A munka nagy részét gyakran a hozzátartozók veszik át tőlük (ingyen és bérmentve): pl: beteg felügyelet, etetés, itatás, tisztába tevés...stb.
nézzük az orvosokat: ők is rinyálnak, keveset keresnek, viszont kurv@ sok a meló, túlóráznak, fáradtak. nem is értem, hogy a "kurv@ sok melójuk" után hogyan is marad energiájuk és idejük MAGÁNRENDELÉST TARTANI? tehát vagy nem dolgoznak rendesen tb-s időben, vagy felszerelést lopnak, vagy a munkaidejüket lógják el (volt tavaly itt egy olyan cikk, amikor a tb-s orvos egy órával előbb (átöltözve!!) lelépett), vagy tb-s munkaidejükben magán betegeket fogadnak: szóval az ilyeneket páros lábbal kellene kirugdosni. az ilyenek menjenek külföldre.

miért lenne ez jó még? azért mert a "problémás" egyedek eltávolításával a normális állomány erkölcsi megbecsülése nőne, a kirúgottakkal egyenes arányban emelkedne munkabérük, és már bocs, de nagyon sokszor a normális munkaerő a problémások helyett is dolgozik, így kvázi nem releváns az hogy mennyit is bocsátunk el. sőt az intézkedés további hozadéka lenne: mindenki észbe kapna és elkezdene DOLGOZNI MUNKAIDŐBEN, nem fb-ozna tovább hanem dolgozna! miután meg lett oldva a béremelés, rendezve lett az állomány (aka kirugdosva az összes problémás személy) ezáltal vonzóbb lesz a szakma és megkezdődhetne a megmaradt állomány feltöltése ÚJ munkaerővel (személyiségteszttel egybekötve!): most is vannak szakképzések 1/2 év alatt már pótolni lehetne kezdő bérrel zöldfülüekkel a munkaerőt (1 régi róka mellett 1 zöldfülű elfér)

a fenti folyamat dettó orvosokra ...

forge 2015.04.25. 10:57:20

@asztalosani: Ha egy osztályon a nővérek a munka helyett számítógépeznek,meg a nővérszobában dumálgatnak (persze hosszabb ideig)az kizárólag a főnővér hibája aki ezt megengedi.

drontal 2015.04.25. 12:24:01

@asztalosani:

"Ha tudnál rá értelmesen válaszolni,írtál volna valamit nem ilyen sallangos dumával jönnél"

-Ha nem hordanál össze ennyi hülyeséget biztos lehetsz benne,hogy nem válaszolnék,de ennyi marhaságot olvasva az ember nem bírja megállni szó nélkül.

Most én mondom,hogy ellentmondásokba keveredtél nem is kicsit.

Fel vagy háborodva,hogy az ápolók a munkabeszüntetést tervezik,mert ezt nem lehet a betegekkel megtenni-írod.Ugyanakkor az összes tiltakozót azonnal kirúgnád az állásából.

1.Az összes tiltakozót nem lehet(ne) azonnali hatállyal elküldeni,mivel az összes ápoló tiltakozik és egyre többen csatlakoznak.
2.Tehát te ezzel az ötleteddel szó szerint ápoló nélkül hagynád az osztályokat.A nyakig gipszben fekvő,vagy friss varratokkal megmozdulni nem tudó betegek csak pisloghatnának kifelé a folyosóra,hogy hova a picsába tűnt a nővérke aki tegnap reggel jött be utoljára a kórterembe.
3.Ebben az esetben a rokonok a szó legszorosabb értelmében beköltözhetnének a betegük mellé,míg a kórház talál új munkaerőt.
4.Persze,szerinted az csak úgy működik,hogy tömegesen kirúgunk dolgozókat szerdán, de már csütörtök reggel hatkor tömegesen állnak sorba az újak az állásért.Hol élsz te mondd?
5.Mit akarsz te a VIP szobákban? Gondolod,ha az ápoló személyzet felvonulna a VIP szobákba és kijelentené,hogy márpedig mától nem hajlandóak ellátni az ágyban heverésző politikust attól megváltozna a helyzet? Azok a hasukat fognának a röhögéstől..

Szerintem te nem látsz ki a fejedből ahogy látom.Javaslom,hogy mielőtt engem próbálsz oktatni,előbb gondolkodj utána írj.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.04.25. 18:10:23

@drontal: ne pazarold arra az értelmi fogyatékosra az energiádat. elvégre eszmei vitát csak olyannal szabad folytatni akinek van fegyvere is hozzá.

asztalosani 2015.04.25. 21:10:00

@csak néha benézek ha marhaságot látok: @drontal:

remélem a nagy tiltakozási uszítást követő hullámban éppen szívrohamot kaptok és azért nem fognak ellátni mert éppen tiltakoznak és valakin nyomást kell gyakorolni: remélem ti lesztek XD

amúgy ha kihúznátok szellemi fogyatékos létetekre a hátsótokból a bucitokat tán észrevennétek: közfeladatot ellátók nem szüntethetik be a munkát és pont

előre elmondom: nagyon de nagyon egyszerűen hogyan fognak véget vetni annak ami még nem kezdődött el: ki fogják rúgni páros lábbal a hangadókat, a többi meg észbe kap és dolgozni fog. akit kirúgtak sehová sem fogják felvenni, mehet szalag mellé tojásdobozokat rakosgatni fele bérért 12 órában! (ez előre borítékolható)

úgyhogy ne uszítsátok az embereket, főleg ha nem is dolgoztok a szakmában! más farkával megint a csallánost, mi?

she_wolf 2015.04.25. 22:32:42

@asztalosani:
Árnyékra vetődtél, bogár!:P
Egyikük a szakmában dolgozik. Na, vajon melyik? Vigyázz, fogós kérdés:D

she_wolf 2015.04.25. 22:44:09

@asztalosani:
"amúgy ha kihúznátok szellemi fogyatékos létetekre a hátsótokból a bucitokat tán észrevennétek: közfeladatot ellátók nem szüntethetik be a munkát és pont"

Pont, pont, vesszőcske, készen van a nagy, veres fejecske:)
Olyan vagyok hozzád, mint jó anya a hülyegyerekéhez, elszórakoztatlak (ha már senki nem áll szóba veled) és nicsak, találtam is neked olvasnivalót. Idei, friss, ropogós (jó, máciusi, de még azokkal az elcseszett fogaiddal is rágódhatsz rajta egy ideig:D):

hu.budapestbeacon.com/egyeb/sztrajk-johet-az-egeszsegugyben/

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.04.26. 09:54:30

lehet közfeladatot ellátóként is sztrájkolni, csak a sürgősségi ellátást kötelező fenntartani. bármi ami nem életveszélyes illetve nem okoz maradandó károsodást az várhat. nem lesz több tervezet vizsgálat, műtét stb. előbb utóbb akkora lesz a felháborodás, hogy a nép fellázad az egészsége érdekében. a gond az, hogy magyarokra jellemzően inkább egymást marják az emberek mintsem, hogy összefognának és közösen fellépnének a jó érdekében. van erre egy jó vicc:
Szent Péter ellátogat a pokolba, körbevezeti Lucifer és egyszer látnak egy óriási üstöt amiben fő a szurok és benne ülnek az emberek, az üst mellett csak egy tábla van.
kérdi Szent Péter: itt kik vannak?
- a németek
- és miért nem menekülnek ki a fortyogó szurokból?
- mert ott egy tábla, azon azt írja, hogy az üstből kiszállni tilos. ezek meg olyan emberek, hogy betartják a szabályokat
mennek tovább, újabb üst, mellette egy csomó fegyveres őr
kérdi Szent Péter: itt kik vannak?
- az oroszok
- és miért nem menekülnek ki a fortyogó szurokból?
- ott az a csomó fegyveres őr, ha valaki menekülni próbál azonnal lelövik
mennek tovább, újabb üst. körülötte semmi
kérdi Szent Péter: itt kik vannak?
- a magyarok
- és miért nem menekülnek ki a fortyogó szurokból, se tábla, se fegyver ami visszatartaná őket?
- fölösleges, ezek olyanok, hogy ha az egyik menekülni próbál a többi visszahúzza

asztalosani 2015.04.26. 11:36:35

@csak néha benézek ha marhaságot látok:

látom te is más farkával vernéd a csalánt, tipikus magyar paraszt mentalitás ez tőled.
remélem a nagy sztrájk közben meghal a gyereked, apád, anyád, vagy a pasid. bocs, de megérdemelnéd az ilyen hozzászólásaid után!

pofád már nincs ahhoz mi bogárka, hogy egy VIP-es miniszterelnökkel meg a csahosaival szórakozz!
de kib@szott érdekes mentalitásod van 'dik mán!

asztalosani 2015.04.26. 11:38:28

@mig54:
te biztos nem.

főleg azok után, hogy kiderült: azt sem tudod a vérátömlesztést eszik-e vagy isszák és még sok minden mást sem tudsz igaz miguszka fikuszka csiguszka bogár?!

csakmotyogok 2015.04.26. 11:54:27

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Jó vicc:)) mi magyarok tényleg ilyenek vagyunk:((

aszalosani 2015.04.26. 11:58:54

@asztalosani:
"remélem... meghal a gyereked, apád, anyád, vagy a pasid."
Egyszer már egy hasonló, bár kevésbé embertelen hozzászólásod kapcsán kérdeztem tőled, hogy "van ennél lejjebb?". Akkor nem válaszoltál, de most megadtad a választ. Igen, van, de az már a feneketlen mélységnek is a legalja. Ennél nincs lejjebb.
Aki más gyermekének, szüleinek a halálát kivánja, az nem ember.
Nincs helye az emberek közösségében.

Minden jóérzésű blog olvasónak(kommentelőnek) javaslom, hogy innentől bojkottáljuk ezt a férget.

csakmotyogok 2015.04.26. 12:07:31

@Zsebibabi: Én már rég nem olvasom, ha az ő nevét látom átgörgetek másra. Amúgy is azt mondják az átok visszaszáll:)).

she_wolf 2015.04.26. 12:09:22

@asztalosani:
igen, ancika, igazad van, ancika .l..

she_wolf 2015.04.26. 12:13:18

@Zsebibabi:
Én igyekszem azt tenni, csak kurva nehezen megy:( Tíz hozzászólásából kilenc epic fail és arra azért elég nehéz nem reagálni.

csakmotyogok 2015.04.26. 12:15:22

@mig54: Meglátod a nickjét, görgetsz nem olvasod el, ő meg monologizál:))még a végén megárt az egészségednek, kell az neked? :))

she_wolf 2015.04.26. 12:15:37

@asztalosani:
Mi a faszért nem erre válaszolsz, b+?:

mig54 2015.04.25. 22:44:09

aszalosani 2015.04.26. 12:18:50

Kedves Blogolvasó- és hozzászóló társaim!
Ezen a blogon (is) ellentétes vélemények ütköznek gyakran, és a vita hevében néha kicsúszik egy-egy b+, hülye vagy, stb. Bár ettől is jobb lenne tartózkodnunk, de végülis, ez még belefér a szokványos netes kommunikáció eszköztárába.

De ami ma történt, az már minden határon túl megy, és nem mehetünk el mellette szó nélkül. Egyik törzskommentelő, nevezetesen @asztalosani: azt írta egy társának, aki egyébként előzőleg semmilyen sértő megjegyzést nem tett irányába, hogy

"remélem ... meghal a gyereked, apád, anyád, vagy a pasid."

Ha már a moderátor nem figyel (vagy figyel, de az ilyen beírás szerinte nem igényel végleges kitiltást), én fordulok jó érzésű kommentelő társaim felé, hogy aki ilyent kíván embertársának, azt mi is kezeljük helyén, vegyük levegőnek. Bojkottáljuk, semmi esetre se reagáljunk bejegyzéseire, szerintem helyesebben tesszük, ha el sem olvassuk azokat.
"Ami gonosznak látszik, attól óvakodjatok..." Idézet az Újszövetségből, Pál leveléből.

asztalosani 2015.04.26. 12:21:18

@Zsebibabi:

nem tudom miért vagy kiborulva, ugyanezt kívántátok a maradék 9.999.990 embernek itt magyarországon, akkor meg mit pattogsz?

vagy a te életed fontosabb a többi ember életénél? vagy az anyádé, apádé, gyerekedé, férjedé?

ugyanolyan embertelen hozzászólásokkal vagdalóztok itt, akkor mit böki a szemedet, hm?

"bármi ami nem életveszélyes illetve nem okoz maradandó károsodást az várhat. nem lesz több tervezet vizsgálat, műtét stb. előbb utóbb akkora lesz a felháborodás, hogy a nép fellázad az egészsége érdekében"

remélem anyád, apád, testvéred, férjed, gyereked műtétjét fogják majd hónapokig évekig tologatni, aztán majd észbe kapsz, mennyire idióta is vagy! menj be a kórházba, húzz le ott minimum 10 évet és meglátod miért is nettó hülyeség amiket itt irkáltok!

she_wolf 2015.04.26. 12:21:20

@csakmotyogok:
A tököm tele van azzal, hogy hirdeti az igét mások válaszaiból összeollózgatott hozzászólásokkal, egy normálisan feltett kérdésre meg nem hajlandó válaszolni. Mert hülye hozzá, mint a segg!:)
Lásd legutóbbi, a sztrájkról kifejtett magvas hozzászólását. Aztán ha a pofájába dörgölöd hogy mi a stájsz jelenleg, akkor lapít, mint szar a gazban, és terel. Azt is bénán. Mert ahhoz is hülye, mint a segg!:)

asztalosani 2015.04.26. 12:23:07

@Zsebibabi:
akkor gyógyulj a bibliáddal :D és gyógyítsd anyádat, apádat, gyerekedet és a férjedet is azzal XD

she_wolf 2015.04.26. 12:23:51

@Zsebibabi:
Írj Despotának, moderátor nincs jelenleg (nincs itthon a macska, cincognak az egerek). Illetve Despota tud moderálni, ha időt tud rá szakítani.

asztalosani 2015.04.26. 12:26:19

@mig54:
repülni fogsz ha kiollózom az összes oda nem illő hsz.-dat amiket kitermeltél magadból itt a blogon.
lsd fentebb is van egy és felette is jó pár darab.

"Mi a faszért nem erre válaszolsz, b+?:"

kispad lesz belőle vagy repülni fogsz, mint tempuszka annak idején. :)

she_wolf 2015.04.26. 12:26:52

Gyerekek!
Szerintem fasztalananit fizetik azért, amit itt művel (ti. hozzászólásokat generál)!:)
És biztos, hogy nem is rosszul. Hiába, van az a pénz, amiért érdemes a blog hülyéjének lenni:( (sercintős szmájli nincs?)

she_wolf 2015.04.26. 12:29:15

@asztalosani:
Anyáddal foglalkozz! Állandóan nekem sír, hogy hanyagolod őt:(
Ollózgass, mást se tudsz .l..
Tényleg: mi a faszért nem arra válaszolsz? Gyökér!

Ja, bocs. igen, ancika, igazad van, ancika .l..

drontal 2015.04.26. 12:31:06

@asztalosani:

Anci'vagy hogy a bánatba szoktak téged itt hívni!

Nagyjából kétszer írtam le,hogy a munkabeszüntetés alatt természetesen a sürgős eseteket el kell(ene)látni.Értelemszerűen a szívroham is ebbe a kategóriába tartozik,meg a mellkasból kiálló kormányrúd is,de a fejből kiálló fejsze is természetesen.Mondd mit nem lehet ezen érteni?

Hogy a közfeladatot ellátó személy nem sztrájkolhat ezt tudom én is,de ha egészségügyis lennék jó magasról leszarnám ezt a "szabályt" és remélem le is fogják szarni mert attól,hogy a VIP szobák ajtaján dühösen dörömbölnek attól semmi nem lesz megoldva.Nem tudom mennyire vagy tájékozott a jelenlegi politikában,de láthatod,hogy ez a kormány csak ígérget (mindenkinek)de érdemben semmit nem tesz miközben azt hirdeti,hogy minden rendben van.Hát nincs rendben semmi.Nem csak az egészségügyben,sehol.

A jókívánságaidra válaszolva:ahogy észrevételezem az agyvérzés és a szívroham téged jobban fenyeget egy esetleges sztrájk alatt,mert már most habzik a szád.Na,most képzeljük csak el mi lenne veled ha valóban elkezdődne a munkabeszüntetés.:D:D Egyszerre ütne meg a guta,és a szívroham.Húú baz+ vigyázz az indulatokkal mert az aztán a sürgősségi eset!!

Az agyonismételgetett "más farkával verni a csalánt-ra"
Itt te vered más farkával a csalánt Ancika ahogy olvasom a rosszindulatoktól csepegő kommentjeidet.

she_wolf 2015.04.26. 12:43:13

@asztalosani:
Én szeretlek téged, és ezért szólok neked:
ne floodolj, mert ez még a legalja topikokban is kitiltással jár. Jó, ha ezt tudod:)

asztalosani 2015.04.26. 12:47:06

@mig54:
nem én floodolok, de ezt majd a rendőrség kideríti az IP cím alapján, ugyanis a profil feltörése BŰNCSELEKMÉNY. :-)

drontal 2015.04.26. 12:47:11

@mig54:

Sehogy sem akarom elhinni,hogy van egy blog,annak eleve van egy moderátora,és hónapokon keresztül leszarja mi folyik a blogon.Egyszer egyszer megjelenik-figyelmeztet-esetleg valakit kitilt egy napra vagy kettőre,és ennyi.

A másik verzió,hogy @asztalosani: tényleg fizetett provokátor.Az agresszív válaszai egyre durvábbak,így csatlakozom azokhoz akik átgörgetik a kommentjeit.Őt csak így lehet lerázni.

she_wolf 2015.04.26. 12:55:37

@asztalosani:
Nem biztos, hogy feltörték, emlékezz csak, hogy hány olyan hozzászólás volt, amikor valaki más neve alatt írt, teljesen vétlenül. És amikor ilyenek történtek, az illető (jómagam is) jelezte, hogy más nickről engedte be, vagy akarta beengedni a hozzászólást!

she_wolf 2015.04.26. 13:06:21

@drontal:
Hááát...azt tudom, hogy Despota söpröget néha, és hogy több topikon is jelen van ilyen minőségben. Csak hát ez a topik...ez a mostohagyerek:(
Asztalosani pedig egy idióta. Többen diagnosztizálták már különféle bajokkal. Az a gáz, hogy mindegyik diagnózis megáll az esetében:) Engem néha kifejezetten felráz, amikor a hülyeségeit olvasom, mint például most is, hogy majd a rendőrség, meg IP cím, meg mit tudom én:)
A rendőrség a dinamikus IP címmel a sarokig se jut el (na jó, az informatikusok igen:D), annak kiderítése nem olyan, hogy ránézek a gépre, oszt megvagy, csibész:)
Arról nem is beszélve, hogy nagyon súlyos bűncselekménynek kell lennie ahhoz, hogy valaki személyazonosságának kiderítése miatt az informatikusokat kelljen ugrasztani. Meg a szükséges iratok, egyebek beszerzése...ez így működik, nem úgy, ahogy ancika elképzeli.

drontal 2015.04.26. 13:11:59

@mig54:

Én mint laikus is azt mondom,hogy ancika egy beteg elme.

she_wolf 2015.04.26. 13:19:15

@drontal:
Egy jól megfizetett beteg elme!:) Ja, tényleg, jut eszembe: ő firkált valami 20ezer+Áfa/óra díjazásról. Márminthogy ő ennyiért dolgozik:o
Még a végén kiderül, hogy mindenkiből hülyét csinál, és kilóra megvesz. Na, az lenne szép:)
Á, ő csak egy ilyen kis izé. Nem jutott neki kapaföld, és itt próbálkozik. Elég rosszul, mint a mellékelt ábra mutatja. Szegény:(

asztalosani 2015.04.26. 13:43:11

@mig54:
semmi gond, ha véletlenül is lépsz be más nevével az is feltörésnek számít, majd a rendőrség kikéri az IP címet és vizsgálatot indít, az biztos hogy büntetőjogi és polgári pert megalapoz az informatikai rendszer feltörése.

Zsebibaba haverinád a hűvösre is kerülhet, aztán viheted neki majd a húslevest. :-)

de látom olvasni még mindig nem tudsz XD

asztalosani 2015.04.26. 13:43:48

@drontal:
látom te sem tudsz olvasni XD

asztalosani 2015.04.26. 13:44:58

@mig54:
hol írtam ilyet?

ha valótlant állítasz rólam, akkor te is mehetsz zsebibabával az alperesek padjára...

she_wolf 2015.04.26. 13:58:44

@asztalosani:
Rendőrség, meg IP cím, meg vizsgálat...fárasztó vagy, mint egy vödör vizes homok:(
És befejezhetnéd már a fenyegetőzést, mert te meg emiatt lehetsz hunyó. Hülyegyerek:(
Ja, Zsebibaba nem a haverinám. Hogy kivel milyen viszonban vagyok a blogon az világosan látszik, a többihez neked kuss!

asztalosani 2015.04.26. 14:05:54

@mig54:
az nevet aki utoljára nevet! :)

she_wolf 2015.04.26. 14:09:11

@asztalosani:
Ne adj nekem többé ilyen munkát! Nincs itthon Daedalon, úgyhogy muszáj volt egy vödröt magam mellé tenni, mert valós hányingerem támadt, míg a hozzászólásaid között bogarásztam:(
De itt van neked, csak ma, hogy lásd, olyan vagyok hozzád, mint jó anya a hülyegyerekéhez:

"asztalosani 2015.04.04. 14:11:45

@kgaben:
őszinte leszek:
nem érsz annyit nekem a ("minőségi") válaszaid alapján, hogy a szabadidőmet arra pazaroljam, hogy neked írogassak.

ha fizetnél érte, akkor megtenném. óradíjam 20.000 Ft + áfa"

Emésztgesd, és gondolkodj, mielőtt valamire megkérsz, mert ha kell, az össze szarodat a nyakadba borítom!

she_wolf 2015.04.26. 14:11:58

@mig54:
Ja, ha érdekel valakit, akkor a topik címe: "AZ RENDELŐ ELŐL ZAVARTÁK EL AZ IDŐS NÉNIT".
Így, szó szerint:)

she_wolf 2015.04.26. 14:14:52

@asztalosani:
Khmm..te vagy a hülyegyerek, nem én. Gondolod, hogy ügyvédezni, meg papírozni, meg valag pénzeket kifizetni van kedvem a baromságaid miatt? Mint mondtam, engem szórakoztat az, hogy hülye vagy, következetlen, és gyenyó:P

asztalosani 2015.04.26. 14:15:48

@mig54:

____________________

te írtad:
" mig54 2015.04.26. 13:19:15
Egy jól megfizetett beteg elme!:) Ja, tényleg, jut eszembe: ő firkált valami 20ezer+Áfa/óra díjazásról. Márminthogy ő ennyiért dolgozik:o"
____________________

na akkor megint: hol írtam hogy "ennyiért dolgozom", hm?

olvasási nehézségek, mi?
sz@r ügy!
:-)

asztalosani 2015.04.26. 14:17:39

@mig54:

akkor miért hazudsz?
nem egyszer írtad: nem olvasod a kommentjeimet, most meg tessék többször is szembeköpöd magadat.
pszichológus látott már?

:D

she_wolf 2015.04.26. 14:22:25

@asztalosani:
Ha ennyi az óradíjad, akkor ennyiért dolgozol, nem? Szövegértési nehézségek, mi? Szar ügy:(
Viszont ha nem dolgozol, akkor már tudni, hogy miért itt baszod a rezet:) Hogy is van ez a TB befizetés? Mennyi is az annyi?
Ez bizony bukta, de vastagon .l..

she_wolf 2015.04.26. 14:23:48

@asztalosani:
Mi volt ebben a hazugság?

asztalosani 2015.04.26. 14:36:35

@mig54:
fáj mi?

hát akkor elemezd a mondatokat, tudod? ALANY- ÁLLÍTMÁNY - TÁRGY. remélem a nyelvtanórákat nem lógtad el úgy mint az olvasásórákat :)

asztalosani 2015.04.26. 14:39:16

@mig54:
a saját állításod és a saját cselekedeted.

de egyébként nem hiszem : ennyire hulye lennél, hogy képtelen vagy szöveget értelmezni. csak megjátszod magadat, de nem kellene ennyire mert ez már gáz. ultra gáz.

she_wolf 2015.04.26. 15:04:12

@asztalosani:
Köszönd az avatarodnak .l.. mondom: téged ki sem lehet kerülni.

Mégis mi fájna nekem? Hogy azon görcsölsz folyamatosan, hogy a szarrágásaidnak igazolást keresel?
Családka ilyenkor hol van? Jó idő van, miért nem velük kirándulsz valahol, akiket annyira szeretsz, és akik annyira szeretnek, körbevesznek téged? Hmmmm?
EZ az ultragáz .l..

asztalosani 2015.04.26. 15:30:02

@mig54:
ha már ennyire tudni akarod: lázas vagyok és prüszkölök. mivel nem vagyok önző, ezért megkértem őket, hogy a közös programokat nélkülem csinálják, vagy halasszuk el, mert nem akarom átadni, megfertőzni őket. megértették.

tudod veled ellentétben én nem vallom a " ha az én tehenem megdöglik, dögöljön meg a másiké is" elvet.

csak nem megint besültél?

egyéb kérdés?

és veled mizú?
hogyhogy egész nap a net előtt lógsz?
tempuszka nem foglalkozik veled?
nincs családod, férjed, gyereked, aki szeretne veled foglalkozni?
vagy már bottal sem piszkálnak meg?

she_wolf 2015.04.26. 15:49:54

@asztalosani:
Ja, prüszkölsz. Látszik itt is. Ama elvet én sem vallom, honnan veszed ezt a sületlenséget?
Úgy lógok egész nap a neten, hogy közben melózok. A másik gép csinálja amit kell, én meg időnként ránézek, teszek-veszek. Éjjel vagy nappal, ünnep-és hétköznapokon, akár hétvégén is. Amikor akarom, mert a magam ura vagyok, nem kakukkol senki a fülembe.
"Tempuszka" felemlítése nem tudom mit keres itt, ki az? Ilyen nevű/nickű embert nem ismerek sem IRL sem URL.
A családom egy része vidéken van, egy része Németországban, a férjem pedig a konyhában. Éppen főzi/süti a kései ebédet. Fincsi lesz:)
Az van, hogy a térdem miatt (tudod, amit úgy férceltek össze és amire szükségem van még ahhoz, hogy tartsam a neked tett ígéretemet) nagy kíméletben részesülök:)
Velem így foglalkoznak. Bottal valóban nem piszkálnak, a többihez neked kuss!:)

asztalosani 2015.04.26. 17:38:14

@mig54:
a gyerekek jól otthagytak, biztos már elegük lett...

she_wolf 2015.04.27. 13:05:18

@mig54:
Hiába, ezt már soha nem tudom meg:(
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása