Tényleg nem bűncselekmény a pszichiátrián szülő édesanya esete?

2015.03.13. 10:54

7928651_156381_0a6d308fb1fe76075a421ed7fa2ed61e_wm.jpgA kórház érintett főorvosa szerint azért nem tolták át a vajúdó nőt a pár méterre lévő szülészeti osztályra, mert nem ez volt a "vezető kórképe", vagyis másodlagos dolog volt, hogy a beteg állapotos.

Tisztelt Praxis!

 

A minap olvastam egy cikket, ami mélységesen felháborított, a rendőrség és a kórház véleménye az esetről még inkább.

 

A Szent Imre Kórház pszichiátriai osztályán egy beteg magára hagyva a paravánok mögött világra hozta a gyermekét, teljesen egyedül, minden orvosi segítség nélkül. Nem azért nem volt segítség, mert nem lett volna szükség rá, hanem azért, mert nemes egyszerűséggel nem hívtak, és a szomszédságban lévő szülészetre sem szállították át.

 

 7928651_156381_0a6d308fb1fe76075a421ed7fa2ed61e_wm.jpg

 

A történet tragédiával végződött, mert a baba meghalt. A kórház érintett főorvosa szerint azért nem tolták át a vajúdó nőt a pár méterre lévő szülészeti osztályra, mert nem ez volt a "vezető kórképe" vagyis másodlagos dolog volt, hogy a beteg állapotos.

 

A belső vizsgálat jelentése szerint a gyermek halva született, amit cáfol a szemben lévő kórteremben fekvő egyik beteg vallomása, aki hallotta a kisbabát felsírni. Így feltételezem, hogy az ellátatlanság miatt halhatott meg, mire egy nővér végre észrevette.

 

A csak "másnap értesített" rendőrségi szakvélemény szerint nem történt bűncselekmény, ami azért megkérdőjelezhető lenne a fent leírt tények alapján.

 

Sz.A.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EZAZ 2015.03.14. 07:53:25

@Braincelle: Tökéletesen megfogalmaztad. Sose fogjuk biztosan megtudni, hogy mi történt. A kisbabára pedig vigyázzanak az angyalok.

antisystem 2015.03.14. 08:32:54

Itt bizony vastagon bűncselekmény történt, csak nem ott helyben követték el, hanem azok akik anno az OPNI-t bezárták... ahol biztosítva volt a pszichiátriai betegek másodlagos betegségeinek és állapotainak megfelelő szakellátás... ez az eset most nagy sajtónyilvánosságot kapott, de csak a jéghegy csúcsának csúcsa, de pl. egyik ismerős számára azóta megoldhatatlan feladat az autista (felnőtt) gyereke fogorvosi ellátása... szóval egészen biztosan ezres nagyságrendben sérült pszichiátriai betegek alkotmányos alapjoga... akiknek az azóta eltelt időben fogászati, szemészeti, fül-orr-gégészeti, urológiai, nőgyógyászati, organikus ideggyógyászati, reumatológiai... vagy akármilyen szakellátásra lett volna szüksége...
Szóval, ha Kínában élnénk, az OPNI-t bezáratóknak a kivégző osztag előtt lenne a helye...
A cikkben leírt eset szereplői viszont csak próbálták jól-rosszul megoldani a megoldhatatlant... veszélyeztető állapotú kismamát nyilván nem rakhattak a szülőszobára a többi szülő nő közé... ha átviszik, és mondjuk kiveti magát az ablakon, akkor most arról menne a Blikk-cikkezés...
(meg van a cikkben egy tárgyi tévedés is, a szülészet nem "méterekre" van a pszichiátriától, hanem a kórház majdnem másik végében, az épületek sorrendje ugyanis - a belvárosból kifele - B-C-A)

antisystem 2015.03.14. 08:43:07

@Mille38: szerintem meg egyáltalán nem volt hiba, sőt....egy nagyon komoly, létező problémára hívja fel a figyelmet, arra, hogy emberek ezreinek vagy tízezreinek sérül alapvető emberi joga, amikor az egészségügy nem biztosítja a pszichiátriai betegek számára az egyéb betegségek miatti szakorvosi ellátást.

neduddki21 2015.03.14. 08:50:53

@csakmotyogok: Ezt a négy orvost és a szülészt honnan veszed? A főorvos nyilatkozta, amikor látta, hogy nagy a botrány? Merthogy eredetileg úgy szólt a történet, hogy egy nővérke talált rá a megszületett babára, amikor elhúzta a függönyt és hívott segítséget. Ebből nem az jön le, hogy négy(!) orvos lett volna a szülésnél. Lehet, hogy utána, amikor már megtörtént a baj, volt ott orvos is. A főorvos ellentmondásos (és "nem ez volt a vezető kórképe") nyilatkozatai után már azt sem hiszem el, amit kérdez. Egyszerűen nincs mentség arra, hogy egy kórházban segítség nélkül maradhatott egy szülő nő és egy újszülött.

Netuddki. 2015.03.14. 10:06:34

A levélírónak előbb tájékozódni kéne mielőtt ilyen leveleket írogat. A retekklub híradóban tegnap benne volt. Persze, hogy mi az igazság itt se biztos kiderül.

Ahogy az is, hogy most már olyan orvosok is a külföldet fontolgatják akik idáig nem. Köszönhetően a megélhetési politikusbűnözőkből álló orbán rezsim gumicsimmás "politikájának".

De mégis mi a tökömet várunk ügyvédektől? Bammeg, éppen most húzták le a társasági szerződés módosítással (15.-e a határidő) a jónépet. Bazmeg csak azért kellett fizetni az ügyvédnek, hogy átírja pár helyen a szöveget, de legalább nincs illeték és közzétételi díj.
Na most ha arra gondolok, hogy jópár képviselőnek jól menő ügyvédi irodája is van, nem tudok elmenni a gondolat mellett, hogy azokhoz az orvosokhoz hasonlítsam őket akik a kórház tulajdonában lévő eszközökkel folytatnak magánpraxist...

Netuddki. 2015.03.14. 10:09:53

@Mille38: Mér' lett volna hiba? A hozzászólásokból is látszik nagy a setétség. Legalább pár dolog tisztázva lesz ami információhiányból fakad...

bes3 2015.03.14. 11:16:23

1. ha halva született akkor azt az (igazságügyi) boncolás igazolja. Lehet a szemben fekvô pszichiátriai beteg véleményére is alapozni, és állítani hogy a patológus hazudik, de nem kicsit tartom paranoid hozzáállásnak.... A boncolás azt is ki kell mutassa miért halt meg a baba: magzati alkohol szindróma? Méhen belüli fulladás? Droghatás? Mérgezés? Extrém éretlenség?

2. "idô elôtt született", nem vetélés volt ez véletlenül?

3. Antisystem: biztos hogy méterekre van a szülészet a pszichiátriától, bár nem írták hány méter, 800 méter is lehet :)

4: ha 4 orvos volt jelent nyilván nem úgy kell érteni hogy 4-en álltak az ágya mellett 2 napon át. GOndolom bevontak pszichiátert, belgyógyászt, szülészt, szülész ügyeletvezetôt. Mindegyik megnézi, ír egy pár sort, diagnózist, javaslatot és annyi. GOndolod van annyira hülye orvos aki UTÒLAG ha baj van azt hazudja hogy ott volt, amikor nem is látta az illetô beteget? Elárulom: nincs.

5: "szegény pszichiátriai betegek akik a sikoltozást hallották": kellemetlen. Még kellemetlenebb ha ugyanezt a sikoltozást a vajúdó kismamáknak és kispapáknak kell átélni.

yogosan 2015.03.14. 11:27:18

Két éve valahogy úgy alakult,hogy a szomszédasszonyt én vittem be szülni a kórházba.Nem akartam magára hagyni,így vártam egy darabig míg a férje megérkezik.A kórház nagy csendjében egyszer csak kivágódott a liftajtó,egy kisebb embertömeg csődült ki abból a kis liftből,középen a szinte gyermekkorú szülni készülő kismamával aki a család női tagjaival egyszerre jajgatott,átkozódott,ordibált,visított.A férfi családtagok szintén,csak ők "gyűjjön mán'egy orvos,mert szítba...om a száját" felkiáltással orvost követeltek de azonnal.Jött is az orvos perceken belül,és a kisasszonyt a szülőszobába tolták tovább visítozva.
Őt nem különítették el pedig nem ártott volna,ahogy viselkedett.

yogosan 2015.03.14. 11:38:41

@csakegybeteg:

Egyenlőre senkit nem "kell" keresztre feszíteni,mert nem tudjuk mi történt.Majd ki fog.Viszont ha a pszichiátriai osztály mulasztásából kifolyólag halt meg a kisbaba,akkor elő kell venni a keresztet és használni.

zünüke 2015.03.14. 12:04:57

@bes3:

Azért egy szülőszobán ott van egy szülésznő (általában) aki ha nem is percenként de ránéz a vajúdó kismamákra,na meg egy-egy orvos is néha feltűnik egy pillanatra.Lehet igazad van,megnézték.Aztán magára hagyták.

zünüke 2015.03.14. 12:08:09

@EZAZ: Dehogynem lehet megtudni.Ha mulasztás áll a háttérben arra valamelyik hírcsatorna le fog csapni.

bes3 2015.03.14. 12:35:42

@zünüke: 3 gyereket szültem és számos szülésen voltam ott más minôségben így tudom: MINDEN kismamát "magára hagynak", pontosan mint is kéne csinálnia napi 24 órában mellette a szakszemélyzetnek?

zünüke 2015.03.14. 12:56:56

@bes3:

"Minden kismamát magára hagynak"

Én is szültem már,a lányom mind két szülésénél bent voltam,így én is tudom,hogy nincs ott minden percben szülésznő vagy orvos de azért a szülésznők általában ott tevékenykednek a szülőszobában.Képzeljük csak el ha eltűnnének órákra mi lenne? Szóval ez így ebben a formában nem így van.

"pontosan mit is kéne csinálnia napi 24 órában mellette a szakszemélyzetnek"?

Napi 24 órában természetesen nincs jelen szakszemélyzet senki mellett még aki kemény összegeket fizet annak sem.De ég és föld különbség van a közt,hogy figyelemmel kísérik a vajúdásodat,vagy paraván mögött egy másik osztályon lévő kórteremben egyedül tör rád a tolófájás,és közvetlen a szülés.A kettő közt igen nagy a különbség.A cikkek szerint nagyon úgy fest,hogy egy teremtett lélek nem volt ott amikor a baba megszületett,máskülönben az ápolónő nem kapott volna enyhe sokkot a gyerek láttán.

Morrancs 2015.03.14. 13:36:48

@csakegybeteg: Igen, valóban senki nem tus semmit. Éppen ezért felesleges azt is feltételezni, hogy a nő őrjöngött, vagy éppen tökrészeg volt. Egy biztos: az orvosok, nővérek (akár ott voltak, akár nem), élnek, és jól vannak a baba viszont tényleg meghalt.

csakegybeteg 2015.03.14. 14:27:36

@Morrancs: Még kérdéses az is, hogy a baba élve született-e. Szerintem várjuk ki a végét és ne ítélkezzünk .
Tavaly mindenki a szegedi gyermekkórház intenzív o-nak a dolgozóit gyilkolta mert több haláleset volt. A vizsgálat végén senki nem kért elnézést, bocsánatot az ott dolgozó orvosoktól, ápolóktól, holott NEM hibáztak!
Azt el kell fogadnunk, hogy vannak előre nem látható események, szövődmények.
Természetesen ha hibázott a személyzet felelősségre kell vonni, de tények nélkül ez olyan mint a lincselés.

nyünyüge 2015.03.14. 15:21:53

@bes3: és körülötted volt egy kórteremnyi idegen, nem szülő nőbeteg is?

neduddki21 2015.03.14. 21:18:25

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Nem tudok rájönni, hogyan kerültek ide az ügyvédek, mi közük a poszthoz, vagy bármelyik hozzászóláshoz. (Off: A lehúzásban egyébként igazad van. Kijött viszont egy körlevél március elején, ami szerint nem kell feltétlen módosítani, a legtöbb esetben egyáltalán nincs rá szükség. Csak ezt a legtöbb ügyvéd elfelejtette közölni az ügyféllel.)

bes3 2015.03.15. 20:42:57

@nyünyüge: bocsika, nekem nem volt "vezetô pszichiátriai kórképem " :)

és igen, akár hiszed akár nem, a két elsô gyerekemmel sokágyas szülôszobán szültem, akkor ez volt a "normális". Sok helyen ma is ez jut, mindenkinek.

A privát szféra szempontjából az már nem izgalmas hogy akivel meg kell osztani a vajúdás szülés hangjait, az elhangzó beszélgetést az orvossal, hozzátartozóval az egy másik kismama (és kispapa) vagy egy pszichiátriai kórterem .... így is úgy is oda az "intimitás"....

bes3 2015.03.15. 20:46:29

@zünüke: ... és te ezt tudod hogy az ápolónô "sokkot kapott": ott voltál ? :)

Meg kéne várni az ítélkezéssel a vizsgálat végét. Persze az lenne az igazságos hogy akkor minden részlet legyen nyilvános: egyáltalán tudott volt-e a terhesség, volt-e a kismama gondozáson és ott mi történt, megtett-e ô mindent a baba egészségéért (alkohol, drogok, dohányzás, gyógszerek), milyen terhességi korban milyen állapotban született a baba, pontosan mi történt a születése elôtt, közben és utána.

Ha ezekre a kérdésekre nincs nyilvános válasz, akkor a nyilvános vita és ítélkezés is felesleges....

swiss blend 2015.03.16. 00:52:33

@bes3:
Valami miatt látótérbe került a pszichiátriai oszt.ápolónője.

swiss blend 2015.03.16. 01:02:22

@antisystem:

Ne viccelj már,hogy 'ha kiveti magát az ablakon (szülészet)akkor most arról menne a cikkezés...A pszichiátriai kórteremben,felügyelet nélkül nem lehet öngyilkosnak lenni? Már hogyne lehetne?
Egy ilyen problémás terhességből következő problémás szülést (idő előtt született)nem kellett volna mégis csak fokozott figyelemmel kísérni?
Majd kiderül!

asztalosani 2015.03.16. 13:09:59

@bes3:
jelenlegi eü tv. szerint jogod van ahhoz most már, hogy a szobában a kezelés alatt (ez akár a szülést is jelenti) csak a szakszemélyzet legyen bent! (senki más)
csak gondoltam leírom neked, hátha egyszer elő tudod majd kapni valahol ;)

asztalosani 2015.03.16. 13:12:57

@bes3:
igazad van és sajnos nem fogják nyilvánosságra hozni, ugyanis egészségügyi dokumentáció része, a benne foglaltakkal a beteg rendelkezik különben is "érzékeny adat"... lsd. eü tv. info tv.

ezért nem is értem sokszor miért írják ide néhányan a panaszukat, vagy miért akadnak ki egyesek (temuszka, miguszka, csakmotyoguokszka ) annyira nagyon... :)

asztalosani 2015.03.16. 13:14:26

@swiss blend:
ő fogja elvinni a balhét
"kilövési engedély" megadva

nehogy máááá egy osztályvezető főorvos legyen a felelős...

she_wolf 2015.03.16. 13:30:55

@asztalosani:
miguszka a kurva édesanyád, szakadj le rólam, gyökér ribanc!

Tempus.Anh 2015.03.16. 13:34:41

@asztalosani: Neked is tövig, vazelin nélkül.

she_wolf 2015.03.16. 13:48:16

@Tempus.Anh:
Ne már! Még élvezné. Látod hogy imádja, ha nyüstölik...hejj, pedig de megígértem magamnak, hogy nem nyújtok neki több élvezetet, így jártam:(
De látod: ő nem tud meglenni nélkülem/nélkülünk:(

karcsibácsi 2015.03.16. 14:13:46

Akik itt azon rágódnak, hogy miért a psychiátrián volt a beteg, valószínűleg nem láttak még alkoholelvonási tünetegyüttesben szenvedő (közismert kifejezéssel élve: deliráló) beteget. Nos, az ilyen beteg nem tudja hogy hol van, mi történik körülötte, rendkívül nyugtalan, agresszív, és rendszerint akkor is üvölt, ha semmije nem fáj. Szumma szamárum, a psychiátrián kell kezelni.
Ettől függetlenül a terheségét nőgyógyásznak kell(ett volna) kontrollálni, a magzat állapotát monitorizálni, és adott esetben időben császármetszést indikálni és végezni, és akkor az újszülött sajnálatos halála (halva születés?) remélhetően elkerülhető (lett volna). Más kérdés, hogy egy terhessége alatt végig alkoholizáló gravidának nagyon kicsi az esélye arra, hogy egészséges gyermeknek adjon életet... Éppen ezért, nem lenne haszontalan megtudni a boncolás eredményét sem.

Tempus.Anh 2015.03.16. 14:34:27

@karcsibácsi: Bizony, deliráló alkoholistát psychiatriára szállítani éppoly kötelező, mint a szívinfarctusost a kardiológiai őrzőbe vagy a stroke-ost a stroke-őrzőbe, ezt komoly szakmai irányelvek írják el, egyszóval így kell eljárni ilyen esetben.
Alkoholistát kezelni az egyik leghálátlanabb dolog a világon, alkoholista terhest pedig - talán - a legnehezebb felvállalni és végigvinni.
Egyrészt szegény babó egész kis élete során folyamatosan lemérgezett, toxikus közegben él, emellett feltételezem, hogy amikor nem iszik, akkor dohányzik a felelősségteljes anya, másrészt az alkoholizálók elhanyagolják a saját higiéniájukat, táplálkozásukat, felborul a napi ciklusuk, másszóval az önpusztító életmód a babát érinti leginkább.
Ezenkívül a delíriumot bevezető alkalmi convulsiok (mert az esetek többségében ezek vezetik be) egy olyan hypoxiás állapotot idéznek elő uteroplacentárisan, ami ugyancsak veszélyeztető a magzatra nézve.
A delíriumot megszüntetendő alkalmazott sedativumokról már nem is beszélve.

Nehéz ügy és el tudom képzelni, hogy mekkora fejfájást okozott az őt ellátóknak a szerencsétlen nő.

Tempus.Anh 2015.03.16. 14:35:20

@mig54: Nőknél sose derül ki, hogy éppen mit élveznének, de idéztem már Simone de Beauvoir-t ebben a vonatkozásban :)

she_wolf 2015.03.16. 14:38:34

@karcsibácsi:
Nem tudom hogy írjam, mert nem vagyok orvos. Vannak a delíriumnak fokozatai?
Mert nem kell ahhoz delirálni, hogy a pszichiátriára utaljanak be. Elegendő egy olyan fokú függőség, amiből csak ott tudják kihozni a beteget, mert az ehhez szükéges gyógyszerek ott állnak rendelkezésre, és az ottani szakorvosok tudják kiértékelni és helyén kezelni az időközbeni változásokat, ennek folyományaként pedig változtatni a gyógyszeres terápián.

(Az egész poszthoz nem szóltam eddig hozzá (lett volna mit írnom), de csak belekevert ez az idióta:( )

she_wolf 2015.03.16. 14:40:20

@Tempus.Anh:
Több dologban nem értek egyet Veled, de tekintsük ezt ama kivételnek, amely erősíti a szabályt;)

Tempus.Anh 2015.03.16. 15:11:43

@mig54: Predelirium van (elő-delírium) ez kézremegéssel, izzadással, fokozott nyugtalansággal, dühhel, kezdődő zavartsággal jár, többnyire a roham után következik és bevezeti a delíriumot.
A régiek leírnak olyat is, hogy delirium tremens sine delirio, amikor a jellegzetes zavartság nem jelentkezik.
A valódi delírium tünetei közt zoopsia is szerepel, állatok látása (én rovarokkal, egerekkel és patkányokkal deliráló betegekkel találkoztam eddig), a klasszikus leírás szerint a beteg távolba nézve hatalmas, félelmetes, feléje nagy sebességgel közeledő, ordító vadállatokat lát, közelre nézve kisebbeket, illetve ezeket érzi mászkálni a testén (ún. vizuális, akusztikus és haptikus hallucinációk).

Azt hiszem, korábban már leírtam azokat a hátborzongató eseteket, amikor a deliráló beteg a kórterem-szomszédai kacsáit kezdte kiinni, illetve azt, amikor egyikük vizet kért, bevittük neki, mellényúlt a pohárnak, a semmit felhajtotta és visszatette, majd megköszönte és megtörölte a száját.

Félelmetes.

karcsibácsi 2015.03.16. 17:09:55

@Tempus.Anh: Több deliráló beteget volt "szerencsém" kezelni (=tologatni fekvőkocsin a psychiátria - belgyógyásztat - neurológia Bermuda háromszögben) az elmúlt közel négy évtizedben. Az állatok látása, és a tőlük való páni félelem általános jelenség. Pályám kezdetén egyik főnököm azt mondta, hogy minél súlyosabb az alkoholizmus és a hirtelen fellépő elvonási tünet, annál nagyobb állatokat hallucinál a beteg. Erre ugyan nincs EBM szintű bizonyíték, de saját magam is azt tapasztaltam, hogy nem zárható ki ilyen jellegű összefüggés. Legyek, rovarok, patkányok észlelése nagyon gyakori, nagyobb állatokat már ritkábban hallucinálnak a páciensek. Egyik, nagyon szomorú és máig emlékezetes betegem súlyos heveny hasnyálmirigy gyulladás miatt került be, ha jól emlékszem, huszonegy-két éves volt, a második-harmadik napon tört ki rajta a delirium, semmilyen módon (nagy dózisú heminevrin, akkor még volt Andaxin kilószámra, pyracetam, oedema csökkentők, BRB) ) nem lehetett szüntetni, egész nap ült az ágyban, két kezét mereven előrenyujtva, és gyí, te paci, gyí te fakó kiáltásokkal hajtotta a lovakat. A pancreatitiséből meggyógyult (volna), de a deliriumhoz társuló vegetativ viharok és a szívelégtelenség elvitte.

asztalosani 2015.03.16. 17:39:48

@mig54:
miguszka-csiguszka, no mi a baj?

megint nulla szakmai hozzászólásaiddal szemeteled tele a blogot?

Tempus.Anh 2015.03.16. 18:00:12

@karcsibácsi: Nálunk épp heveny pancreatitise miatt halt meg menthetetlenül egyik beteg, a belgyógyász aki megnézte, azt mondta, hogy nulla esélye volt, hogy túlélje.
És úgy van, Heminevrint akkoriban eléggé gyakran adagoltunk, ment a Haloperidol is - ezt a psychiater eléggé nagy dózisban sugallta adni (telefonon keresztül bátorított és biztatott kitartásra bennünket, mint amikor a pápa imádkozott az egri hősökért) amikor nem volt hajlandó a predeliriumost átvenni, mondván, hogy nem biztos, hogy delirálni fog, próbáljuk csak meg kihozni belőle. A másik psychiater pedig akkor volt dühös, amikor delirálót küldtünk hozzá, mondván, hogy gyilkosság megvárni, amíg delirálni kezd a beteg, akkor kell elküldeni, amikor észrevesszük az első tüneteit a predeliriumnak.
Az Andaxint (meprobamat) pedig szedte boldog-boldogtalan akkoriban, évekig, rendszeresen. Sokszor orvosi tanács ellenére.
A piás rá is ivott legtöbbször, úgyhogy egészen furcsa, bizarr egyeveleg jött össze.

karcsibácsi 2015.03.16. 18:09:21

A haloperidolt katona koromban alkalmaztam hibernallal keverve, iv. A VÁP-osok összeszedték a randalirozó részeg katonákat és a helyörségi (Petőfi) laktanyába hozták őket, ahol én (is) ügyeltem akkoriban (1980). Hárman lefogták a dühöngőt, beba..-adtam az iv hibernalt -haloperidolt és 2 perc mulva dorombolt mint a kiscica.
Ma már nem merném megtenni.

Tempus.Anh 2015.03.16. 19:49:54

@karcsibácsi: Kemény szovjet módszer volt, ennyi erővel lehetett volna scopolamint is adni, akkor talán eldalolja, épp kinek kémkedik a fószer :)

she_wolf 2015.03.16. 19:50:11

@asztalosani:
Nem, anyáddal szeretném. Újabban mi nálad ez az eltévelyedés? Vagy te lennél Keresztelő Szent János, hogy senki nem ússza megy fasztalanani keresztelője nélkül?

she_wolf 2015.03.16. 20:02:55

@Tempus.Anh: @karcsibácsi:
Nálam nem voltak állatok (csak a valóságos, itthoni Zoo), sem szemek, és magamon sem láttam mást, mint ami valójában rajtam volt (ruha, papucs, ilyenek).
Némi félelem, de nem pánik, magammal szemben érzett düh, de nem fékevesztett tombolás, szándékos kárt nem okoztam senkiben, és semmiben.
De olyan fokú remegés volt, hogy azt hittem, szó szerint szétesem. És a verejtékezés, meg hányás ébredés után. Szinte tényleg patakokban folyt rólam. Mihelyt megkapta a szervezetem amire sóvárgott, jött a nyugalom, a kezem olyan biztos volt, hogy a legprecízebb melóra is képes voltam:(
Ezek szerint csak vastagon elvonási tünet volt? Ezért kérdeztem, hogy vannak-e fokozatai a delíriumnak.
Deliráló embert sajnos egészen közelről láttam, nem volt vidám:(

karcsibácsi 2015.03.16. 20:21:03

@mig54: Ezek az alkoholelvonás vegetativ tünetei, nem delirium. A delirum tremens-ben ezek is jelen vannak, de hangsúlyos a tudatzavar, a teljes auto- és allopsychés dezorientáció. Súlyos formájában életveszélyt jelent.

zünüke 2015.03.16. 21:03:36

@karcsibácsi:

Ez a nő annyira nem lehetett "veszélyes" mert azt a főorvos az interjút készítő újságoknak valamilyen formában ezt a tudtára adta volna, pontosan a félreértések és a találgatások elkerülése miatt.

karcsibácsi 2015.03.16. 21:06:35

@zünüke: Nem ismerjük a részleteket, de a WD-n azt írták, hogy súlyos alkoholfüggő volt és elvonási tünetekl miatt került a psychiátriára. Ez szerintem rendben van, az visziont nincs, hogy a terhességét nem obszerválták megfelelően.

asztalosani 2015.03.17. 06:48:57

@mig54:
no akkor hajts fel még egy kupicával, aztán még eggyel!
úgy látszik elvonási tüneteid vannak miguszka, mert össze vissza beszélsz!
és megint valahogy megint csak kimaradt a szakmai jellegű hozzászólásod..

jut eszembe: miguszka: sikerült már bemagolnod hogy mik az ortopédia műtét fajtái?

no és sikerült-e már munkád találnod? :D

forge 2015.03.17. 12:26:07

@asztalosani:
Most halál komolyan kérdezem!!
Nem unod még ezt a "szakmai jellegű hozzászólás" kérésének a szajkózását? Most már engem is komolyan kezd érdekelni,hogy vajon mi lehet a foglalkozásod,hogy a gyógyítás terén minden betegséghez,gyógyításhoz,beavatkozáshoz,betegjoghoz,széleskörű "szakmai tudással" és figyelemre méltó "szakmai hozzászólásokkal" tájékoztatod a blog olvasóit.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2015.03.17. 22:38:48

A mai pszichiátriai ágyhelyzet mellett masszív delirálónak kell ahhoz lenni, hogy az illetőt felvegyék a zoológiára (z. o., vagyis zárt osztály). Azok meg ön- és közveszélyesek. Normális betegek mellé, szülőszobára nem vakók, mert masszív igazság, hogy a normális-tisztességes beteget kell megvédeni az őrjöngőtől, és nem az őrjöngőt privilegizálni. Altatni szinte lehetetlen (belehal), császározni ezért ugyancsak, nem is beszélve arról, hogy az ilyen anya újszülöttje ötkeresztes Tajgetosz-pozitív lesz, magzati alkoholszindrómával, gyakori hypoxiákkal az anya görcsrohamai miatt, és súlyos veleszületett agykárosodással, microcephaliával.

A halvaszületés valószínű, és a baba életbenmaradása esetén sose lett volna ember belőle, ez még valószínűbb.

she_wolf 2015.03.18. 02:24:16

@Molnárgörény:
"A Bors ugyanakkor úgy tudja, hogy a nő a terhességére veszélyes depresszióval küzdött, először a sürgősségi osztályon helyezték el, majd onnan került át a pszichiátriára."

A hozzászólásod szokatlanul szókimondó, és én ezt nagyon korrektnek tartom.
A fenti idézetet a Bors ominózus cikkéből másoltam, és a laikusoknak linkelnék valamit, amin én is meglepődtem, és szerintem megéri elolvasni a tisztánlátás végett:

drinfo.eum.hu/drinfo/sid/print2/lid/print/pid/0/betegsegKonyvProperties/oid/0/KonyvReszegyseg.4_1831;jsessionid=8C871A06A9DF619FCF129AB88F064558

(Remélem, megjelenik rendesen.)

asztalosani 2015.03.18. 07:23:33

@mig54:
látom ma a "seggnyalás felsőfokon" című előadást láthatjuk tőled :D

asztalosani 2015.03.18. 07:27:17

@Molnárgörény:
ez akkor sem menti fel a személyzetet az alól, hogy nem is tudtak a terhességről, így a beteg kvázi olyan szűrővizsgálatokon sem esett át ami ilyenkor szokásos, elvárható, és kötelező. sőt ha tovább megyek, akkor a beteg gyógyszerelései között biztosan található olyan is amely károsította a magzati életet.. nos ebből a szempontból a személyzetre nézve már elég gáz a helyzet

she_wolf 2015.03.18. 11:22:26

@asztalosani:
Óóó! Hát ez a baj? Hogy nem a te seggedet nyalom? Te szegény:( A jövőre nézve nem ígérhetek sok jót neked, nem maradt már hely a számodra.

asztalosani 2015.03.18. 11:30:33

@mig54:
semmi gond HK, tudod seggnyalókra mindig is nagy szükség van :P
aha, szóval ez az új munkád! hát gratulálok hozzá.

(téged még a seggemhez sem engednélek közel, nem hogy megengedjem neked azt hogy hozzáérjél XD te szegény )

asztalosani 2015.03.18. 11:31:50

@mig54:
molnárgörény és társait is kibeszéled a hátuk mögött, ahogy szoktad?

rest of boys 2015.03.18. 11:35:22

Az anolinguatio mint a perverzió egyik csúcsa :)
E. coli fertőzésre azért vigyázni. :)

Egyik betegnél agytályogból tenyészett ki E. coli.
Na annak az útját követni érne meg egy tanulmányt.

she_wolf 2015.03.18. 11:43:42

@asztalosani:
És azt tudod-e már, hogy minek a rövidítése a HK?
Majd akkor írj nekem legközelebb, ha megfejtetted ezt a nem túl bonyolult feladványt!
Nagyon szépen megkérlek, ne hasonlíts össze magaddal, én ugyanis egyetlen ember kivételével "senkit nem beszélek ki a háta mögött", nem kavarom a szart. Azt az egy embert sem "kibeszélem", hanem megemlítjük egymásnak írt leveleinkben. Ehhez viszont végképp semmi közöd:)
Molnárgörényről annyit tudok, amennyit itt mutat magából, és az a kép nekem tetszetős. De gustibus..

she_wolf 2015.03.18. 11:45:02

@asztalosani:
"... ahogy szoktad?"
He! Ezt hogy érted? Magyarázd már meg!

Tempus.Anh 2015.03.18. 12:01:03

@mig54: A HK angolul CB, németül BH, franciául PB, spanyolul PL, stb. :D
(ja, és románul CN)

she_wolf 2015.03.18. 12:24:24

@Tempus.Anh:
Nem biztos, hogy egyre gondolunk:) Szakkifejezés irányban gondolkozz!;)

she_wolf 2015.03.18. 12:26:06

@Tempus.Anh:
Nagyon off lesz és bocs, mnika88 írt mostanában neked? Van hírem tőle, róla.

Tempus.Anh 2015.03.18. 13:39:25

@mig54: Nem írt mostanában, köszönöm.

she_wolf 2015.03.18. 13:52:06

@Tempus.Anh:
Akkor megírom neked mindjárt hátul:(

kheiron 2015.03.18. 17:52:43

@forge:

A jogszabályok alapos, mélységükben és összefüggéseikben való ismerete különösen jellemzi a hozzászólásait.

asztalosani 2015.03.19. 10:54:19

@kheiron:
de érdekes, hogy pont te mondod ezt.

eddig ti az elmúlt x évben összesen nem idéztetek be annyi jogszabályt, mint én amióta itt vagyok

de tényleg állítsál még rólam valótlant, aztán nehogy a bíróságon találd magadat véletlenül!

szellemileg ép vagy?
tudsz olvasni?
és szöveget értelmezni?
memóriáddal minden rendben? vagy szedsz rá valamilyen gyógyszert?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2015.03.19. 15:30:05

@mig54: Ez a leírás nem pontos, már ami az alkoholelvonásos delíriumot illeti. Az ugyanis alapvetően nem csak pszichés zavar, és nem is ezért halnak meg bele, hanem az alkohol fizikai függőséget okoz, és a hirtelen elvonásnál a delírium része a vegetatív krízis is. Vérnyomás összevissza ugrál, szíve őrülten szalad (amíg bírja), légzése is sokszor változik, és végül a vegetatív zavarok okoznak súlyos szövődményeket és halált, nem a tudatzavar önmagában.

Természetesen a szegény beteg soha semmiért nem felelős, mint tudjuk néhány idiótától. Nekem még a mentőknél, nagyon régen született helyszínen magzati alkoholszindrómás bébim, a nyóckerben. A kedves mama úgy érezte, rájött a szapora, és megállt terpeszben a szoba közepén (biztos máskor is úgy szokta...). A gyerek meg kiesett a szó szoros értelmében: sokadik volt, olyan pici fejjel, hogy kismacskának is kevés lett volna. Az már nem is számított, hogy fejreesett, attól nem lett külön baja. Volt vagy két kiló, és nyilván az ilyenből lesz majd a társadalom oszlopa, aki eltart, ha nyugdíjba megyek. Anyuci a "szüléskor" is merev részeg volt, persze. Még jó, hogy fejreesett a baba, mert ettől elkezdett részegen is lélegezni. Hát nem csoda, hogy már lezajlott a "szülés", mire kiértünk...

Mellesleg ha az illető nem is alkoholista, "csak" elmebeteg, akkor is megoldhatatlan, hogy terhesen ne gyógyszereljék, hiszen akkor vagy őrjöng, vagy öngyilkos lesz (rossz esetben mást öl meg), ráadásul a terhességi hormonváltozások a pszichiátriai kórképek nagy többségét rontják is. A pszichiátriai gyógyszerek pedig nem az agyfejlődést javító hatásukról híresek. Vagyis aki ilyet szed, ne essen teherbe. Ha mégis, számoljon azzal, hogy halottat vagy idiótát fog szülni.

she_wolf 2015.03.19. 22:40:53

@Molnárgörény:
A delíriumról egy olyan leírást kerestem, ami nem kifejezetten az alkoholelvonásra vonatkozik. Őszintén szólva, ekkora mélységig még nem ástam utána eddig, csak magamra fókuszáltam, amikor korábban tájékozódtam ebben az irányban. Meg is lepődtem rendesen! Nekem pedig az, amit a fizikai függőségről írtál, nem újdonság saját tapasztalat okán.
Ezért nem is javaslom soha masszív piásoknak, hogy tedd le most a poharat cimbora, és holnap új, boldog emberként ébredsz fel. Hacsak nem megölni akarom:)

Nem, a beteg soha semmiről nem tehet. Nincs neki ideje magával törődnie, de még annyi sem, hogy egy pöttyet figyeljen magára, hogy mire hogyan reagál a szervezete, és ő olyankor mit szokott csinálni, mitől javul, mi fokozza a kellemetlen tüneteket (mer' az emberek -bocs, a hölgyek- imádják kúrálgatni magukat a kisbegyedből)...ecetetrá. (Ide kéretik egy vaskos irónia szmájli)

Mindig elszomorodom, amikor pici életek válnak köddé, foszlanak semmivé. De nagyon komolyan és objektíven nézve az esetet (és már megint nem leszek népszerű, de ki nem tesz rá ívesen?) adott egy deficites ember, aki -bármilyen deficittel is rendelkezzen- nagy valószínűséggel képtelen az önnálló, felelősségteljes döntéseken alapuló életre.
A társadalom számára ő is egy "beteg gyerek", akit el kell tartania. Ha megduplázódik, a társadalom számára nem kétszeres lesz a kiadás, hanem többszörös, és ebben még nincs benne az, hogy ez a baba még deficitesebb lesz, mint a mamája.
Há' mire fizetem én a téééjbéééjt? Erre! Is, többek között. De ilyenkor ez teljesen mellékes azok számára, akik tébéznek ha kell, ha nem.
Szeretném azért az itt háborgó embereket megkérdezni, hogy amikor a tébé után/miatt rínak, akkor elgondolkodnak-e azon, hogy ebből mennyi jut el azon szegmensbe, aminek a minősége miatt számonkérik az eü. ellátást nap, mint nap?
Igen, ilyenkor jut eszembe, hogy "A magyar egészségügy még mindig jólesően emberbarát."
A magyar kassza már rég csődöt jelenthetne, ha nem léteznének adományozók, önkéntesek, baksisért is munkát vállalók (és félve jegyzem meg, hogy az EU.).

Irkutszk 2015.03.20. 09:09:03

@mig54: A társadalom jelenlegi hozzáállása szerint minden remény remény, amelyet meg kell próbálni. Én erre vezetem vissza az eutanázia törvényi elutasítását is; és ezért nem lehet elengedni csak úgy egyszerűen bármelyik drogos anya drogosan fogant, embrió korában drogok között nevelkedett gyermekét sem. Mert egy lehetőség, egy remény, amelyet a társadalom nem akar feladni. Hátha ő lesz, aki megváltja a világot.

Ha belegondolok, a művészet is mindig a tragédiából gyarapszik és fejlődik ki. Ha valaki nem élt át poklot, nem látja a biztonságnak, a békének a szépségét sem, és nem fog belőle csodálatos műveket alkotni.

she_wolf 2015.03.20. 13:08:57

@Irkutszk:
Remény. Igen, azt mondják, a remény éltet. Csakhogy ez kelt az emberekben olyan hamis illúziót, amiben az élet már nem élet, hanem csak fizikai lét.
Meg kell próbálni. Igen. De a józan ész ellenére is? Reménytől hajtva menjünk a falnak, sőt!, vezessünk neki másokat is?
Ha egy drogos szervezetében megfogan az új élet, kialakul egy embrió, jó eséllyel időben elvetél, és ez lenne a szerencsésebb felállás. Mert ha a drogos tudja, hogy a szervezete képes a reprodukcióra, akkor talán meg tudja tenni a szükséges lépéseket a leszokás felé, és az időközben kitisztult szervezetével felelősségteljesen vállalhat gyermeket. Egy olyat, amelyikkel kölcsönösen örülhetnek majd egymásnak. Mert az, hogy drogos anya szervezetében egy mámoros eksön alkalmával megtermékenyült, és elkezdett osztódni, majd beágyazódott egy petesejt, ebben az esetben ez csak a drog "mellékhatása". A leendő megzat már ekkor károsul, orvosok a tudói, hogy milyen mértékben, a természet bölcsessége pedig az, hogy jobb esetben vetélés a vége. Ha pedig folyamatos droghatás alatt áll a nő szervezete (és nyugodtan eltekinthetünk attól, hogy ez a drog milyen szerepet tölt be), akkor borítékolható az, hogy bár csodát vártunk mert reménykedtünk, de csodák nincsenek. Az orvostudomány pedig még fejlődik, nem felnőtt.

A művészet: igen, nagyon sok híres művész merítkezik és kap ihletet az általa átélt fájdalmakból, borzalmakból. Az én kedvenc zeneszerzőm is ilyen. Az utóbbi idők munkái világossá tették számomra, hogy már megbékélt magával, a helyzetével, és elégedett így. Egyre gyengébbek is a zenéi:) De vigye kánya, nagyon sokat letett már az asztalra, éljen hát békével, én már nem hiányolom tőle a borzongató katarzist, ha ahhoz újabb fájdalmat kell átélnie:)

De a posztra és a reményre visszatérve eljutottunk az eutanáziáig és annak elutasításáig. Az ember nem mindenható, igaz, nem is tévedhetetlen, és nem lát a jövőbe (eltekintve attól a pár tyúktól, akik éjnek évadján a műsoridőt bitorolják egyes csatornákon a kókler vátesz szerepében).
A világmegváltás már Jézusnak sem ment (pedig neki nem semmi felmenői voltak!) és Isten is bepöccent az emberekre, amikor rájuk/ránk zúdította (és teszi a mai napig) a csapásait.
Oly kevesen lennénk, hogy minden vegetációba (mindent és mindenkit ide sorolva) bele kell kapaszkodni? Az emberség zászlaja alatt embertelenül cselekszünk, vagy csak én ülök fordítva a lovon?
Anyósom 17.-én jobblétre szenderült. Nem adhattuk meg Neki amit szeretett volna, ti. hogy kb. 2 évvel ezelőtt követhesse apósomat. Mert ilyenek a törvények. A törvények kényszerítették ki, hogy még több, mint 2 évig szenvednie kelljen, nem csak lelkileg, hanem a valós, testi fájdalmaktól is. Vagy annyira kába volt a gyógyszerektől, hogy nem lehetett Vele kommunikálni, vagy akkora fájdalmai voltak, hogy enyhülésért rimánkodott.
Mi pedig ökölbe szorított arccal, mosolyogni próbálva dühöngtünk magunkban.
Fordítsuk pózaira is, nehogy túl érzelgős legyek: azt a pénzt, amit ezen idő alatt az állam anyósomra fordított, a Te zsebedből is és máséból is kivett erre (is) fordították.
A pokol: anyósom szép életet élt, irigylésre méltót, még akkor is, ha ebben volt egy VH is. A háborúk már csak ilyenek. Megszenvedte az egész családja. Mégis: mi szégyenleteset tett Ő, hogy a Poklot is meg kelljen járnia?

Olyan szélsebesen akarunk rohanni, hogy magunkat is le akarjuk hagyni. Nem fog menni. Inkább visza kellene lassítani egy picit, és meghagyni a természetet az ő nagy bölcsességében cselekedni, és csak néha, rásegítésként aládolgozni.
Bocs az agymenésért, remélem, nem vetted rossz néven:)

Irkutszk 2015.03.20. 17:31:30

@mig54: A 19. században elképzelhetetlennek tűnt az, ami ma evidens, például a vakcinák révén, vagy az antibiotikum révén. Azért létezik a kutatás, hogy bebizonyítsa, hogy a lehetetlen lehetséges.

she_wolf 2015.03.20. 21:34:06

@Irkutszk:
Ez stimmel, nincs is semmi baj vele. A baj ott van, hogy mi tegnapra akartuk azt, ami még csak holnap lesz. Idővel a doktorok sem gyógyítók lesznek, hanem szerelők (már most félig azok, elég egy pillantást vetni a mostani újításokra). Már a komplett fejátültetés van a palettán:(
A kórházak szerelőműhelyekké alakulnak át. Biztos, hogy ilyennek kell lenni a jövőnek? Biztos, hogy lehetővé, mindennapivá akarjuk tenni a lehetetlent? Biztos, hogy örökké akarunk élni, néha-néha beiktatva egy alkatrészcserét? És a közvetlen halálok majd az unalom lesz? Nem vagyok fejlődésellenes, nagyon nem, de bevallom, kissé félek az irányától, és a következményeitől. A gondot jelenleg az okozza, hogy irreálisan nagyobb az elvárás a betegektől az orvosok felé, mint aminek eleget tudnak tenni. Ide szerettem volna kilyukadni. És ezt nem csak az orvosok, hanem az egész társadalom szenvedi meg.

kheiron 2015.03.20. 22:51:15

@asztalosani:

Kétségtelen, hogy nagyon sokáig nem idéztünk jogszabályokat, mert a legtöbb hozzászóló nem vet fel különféle kérdéseket jogszabályokra hivatkozva.

És mi a valótlan állítás rád vonatkozóan? Hogy "a jogszabályok alapos, mélységükben és összefüggéseikben való ismerete különösen jellemzi a hozzászólásait"?

Szerintem perelj be ezért a mondatért! :-D

swiss blend 2015.03.20. 23:28:47

@kheiron: @asztalosani:

Ne már!!! Most Ti kezditek? :D:D

asztalosani 2015.03.21. 08:48:50

@swiss blend:
engedtessed már meg nekem hogy megvédjem magamat! :P

asztalosani 2015.03.21. 08:53:57

@kheiron:
nem kétségtelen, hanem TÉNY.
egy olyan tény amelyet bárki bármikor ellenőrizhet.

én tényt közlök és sokszor alá is támasztom (igen jogszabályokkal, mert arra hogy itt kinek mi a véleménye valamiről (mint pl.: HK mig takkernő az lóf@sz, mert semmit nem ér, és semmit nem jelent!) és nem pufogtatok általánosságokat mint ahogy te/ti a hsz.-id 99,99%-ban. ja hogy ez nem tetszik? ja hogy ez miatt már nagyon sokaknak leesett, hogy csak hülyére veszitek őket? hát akkor át lehet ugrani a hozzászólásaimat!

"És mi a valótlan állítás rád vonatkozóan? "
támaszd alá, hükyegyerek!

she_wolf 2015.03.21. 11:16:34

@asztalosani:
Mégiscsak jelentek valamit (legalább neked), ha a másoknak írt hozzászólásaidból sem bírsz kihagyni immár többedik alkalommal!
Relatív függőség alakult ki benned, én vagyok neked a drog. Félek, ha azonnal megvonnám magam tőled, begolyóznál:)
Tényleg: relativitás-realitás vonalon haladtál már valamennyit? Meg tudod már különböztetni e két fogalom jelentését?

kheiron 2015.03.21. 13:34:48

@asztalosani:

Ajaj, látom, nincs érdemi válaszod, akkor szokás elkezdeni "hülyegyerek"-ezni.

Mondjuk ezen nem csodálkozom, eléggé koherens az eddigi nívós tevékenységeddel.

Csak tájékoztatásul: különféle jogszabályok téves idézgetése lehet, hogy a cukrászdában egy baráti csevegés során elismerést arat, de ez nem cukrászda, nem a barátaiddal beszélgetsz, és itt néhányan tényleg ismerik is a jogszabályokat.

she_wolf 2015.03.21. 14:06:27

@kheiron:
Hagyd, mindig ezt csinálja. Valamibe beletenyerel, aztán ha megkoszosodik tőle nem elnézést kér, és örül a kiigazításnak (horribile dictu: tanul belőle), hanem pöffeszkedik a trágyadombján, mint kakas a baromfiudvarba. Csak az a baj, hogy szerepet téveszt, mert ő nem kakas, hanem csak egy kapirgáló tyúk:(

she_wolf 2015.03.21. 14:16:08

@mig54:
baromfiudvarbaN (tehát +n!)

asztalosani 2015.03.22. 09:01:40

@kheiron:
látom TE vagy az aki képtelen alátámasztani bármilyen állítását, bármivel is.

majd akkor válaszolgatok neked, ha alátámasztod.

ha erre képtelen vagy akkor viszont nyelni fogod amit tőlem kapsz ezek után, arra mérget vehetsz!

asztalosani 2015.03.22. 09:04:31

@mig54:
látom szép emlékeket ébreszt benned az ahonnan származol.

anyád fetrengett trágyadombon??

tényleg jobban járt volna az emberiség, ha anyád inkább lenyelt volna! :D

mennyit is költött rád a TB már?
mennyit is fizetsz?
dolgozol már édes, vagy csak reggeltől estig alukálsz, drágaszágom?

asztalosani 2015.03.22. 09:06:19

@kheiron:
amúgy meg igazán megtanulhatnál olvasni!
hol "hülyegyerekeztelek" is le????

IDÉZZZZZZEEEDDDD MÁÁÁÁÁRRR BEEE!!!!

ekkora pancser vagy?

kheiron 2015.03.22. 09:07:53

@asztalosani:

:-)

Eddig néhány alkalommal irtózatos butaságokat írtál orvosszakmai témákban, és volt valami jogszabályismereti hiányosságod is.

Nem kell idegeskedni, mert árt a szépségnek.

Tanulni kell és olvasni és művelődni. Az ugyanis jót tesz a hozzászólásaid színvonalának.

kheiron 2015.03.22. 09:08:48

@asztalosani:

asztalosani 2015.03.21. 08:53:57

Ebben a hozzászólásodban. :-)

she_wolf 2015.03.22. 11:12:16

@asztalosani:
Elfogyott a puskapor, bogaram? Van ez így:)
Igen, szép helyről származom, és nem kevés nosztalgiával gondolok vissza rá.
Nem, anyámat nem láttam fetrengeni trágyadombon, de te most (is) azt teszed a tiéden, kínodban:(
Nem tudsz olvasni, vagy nem értetted meg, amit írtam: kizártnak tartom, hogy anyám orálozott volna.

A további 2 kérdésedre a válaszom: azt én tudom, a hatóságok, és az érintettek tudják, neked pedig -mint senkik közt is az utolsónak- attől kuss, mert közöd semmi!:)

Utolsó kérdésedre pedig: hétvégén is szoktam dolgozni, de ma nem fogok, mert nincs hozzá cuccom, köszönhetően a vasárnapi kötelező zárva tartásnak. Úgyhogy akkor pihizek vagy végzem a más jellegű dolgaimat, amikor úri kedvem úgy tartja .l..

she_wolf 2015.03.22. 11:27:14

@kheiron:
Bocs, tévedsz:)
Abban a hosszászólásban egészen pontosan így írt: "hükyegyerek".
Ami ugye külalakban nem ugyanaz, jelentését tekintve pedig semmi, hiszen ilyen szó a magyar nyelvben nincs. De ha az agy jól végzi a dolgát és automatikusan javít, akkor valóban azt kapjuk, amit Te is írtál:) Bocs, meg kellett meszelő sanyit védenem, csak hogy bizonyítsam a pártatlanságomat:)

Egyébként meg:

"ha az ember olvas, a szavakat összességébenészleli, nem betünként, vagyis
egy szón belül a betűk sorrendje mindegy, ha azelső és utolsó betű a helyén
van.

Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nemszimát, melyin serenrodbn vnanak a
bteuk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogyaz eslo és az ultosó bteuk
a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljeesössze-vabisszásagn, mgiés
porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennkoka, hogy nem ovalusnk el mniedn
bteut mgaát, hneam cska a szót eszgébéen.

A cmabritgei emegyeten kéüszit eikgy tnuamálnyáitllsáa sznreit a szvkaaon
bleül nicsn jlneestögée akann, mkénitrdeeözndenk el a btüek: eyegüdl az a
fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű ahlyéen lygeen. Ha a tböbrie a
lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlö, a sövzegaokkr is tleejs mrtébéekn
ovasalthó mraad. A jlneeésg mgáayzrataa az,hgoy az erbemi agy nem eyedgi
btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.

Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni ahleysersáíi fmonisáokgkal!"

(Forrás: 168 óra fóruma)

Akinek nehézséget okoz összefüggően, és lehetőleg gondolkodás nélkül elolvasni, az jól teszi, ha jelzi orvosnak (Neurológus?).

defné 2015.05.04. 11:16:18

"Ha mulasztás áll a háttérben arra valamelyik hírcsatorna le fog csapni"
Zünüke 2015.03.14. 12:08:09

Megtörtént!! Az osztályon dolgozó nővér kitálalt!! Szó sem volt halva születésről,a gyerek élve született,ezt a boncolási jegyzőkönyv is alátámasztja és kifakadó nővér elmondása, aki jelen volt a szülésnél.Nem lehet pitiáner az ügy mert a két orvost felfüggesztették az állásából az esetet követően,valamint a Rendőrkapitányság Életvédelmi Osztálya nyomoz.

Paff!!

Semmilyen négy orvos nem volt a vajúdó nőnél,az osztályon dolgozó nővérre és a kollégájára bízták a lekötözött beteget.

A négy orvos állítólagos jelenlétéről @csakmotyogok: 2015.03.13. 16:40.59 kor írt,amiből egy árva szó sem igaz ezek szerint.

A szülészet visszapasszolta a zárt osztálynak mondván a vezető kórképe a "delírium"de azért még annyit hajlandóak voltak megtenni,hogy a baba szívhangját megnézzék,ami a nővér elmondása alapján ragyogó volt.

A kitálaló nővér elmondta,hogy 15 percenként felváltva néztek az asszonyra (ketten)és e közben született meg a sorsára hagyott újszülött.Elmondása szerint csupa vér volt minden,kint volt a gyerek feje és a bal válla amikor ellenőrzést tartott.Mivel az osztályon semmiféle olyan eszköz nem volt amivel a baba száját kitisztíthatta volna,ezért a szájával próbálta a légutakat szabaddá tenni.

Dr.Ferenczi Csaba osztályvezető főorvos "úr" ennek ellenére mégis azt állította,hogy a gyermek halva született,bár a boncolási jegyzőkönyv ennek az ellenkezőjét mondja.

asztalosani 2015.05.04. 11:59:42

@defné:

ilyenkor elég erőteljesen elgondolkozom azon, hogy vajon a kórháznak nem kellett volna-e inkább csendben maradnia, mint hazugságokkal előállni, mert így inkorrekt, hazug képet fest a kórház saját magáról (élen az igazgatóval, ráadásul rányomja a bélyegét azokra is akik tényleg korrektül és lelkiismeretesen végzik a dolgukat.)

zünüke 2015.05.05. 11:45:23

@defné: @asztalosani:

Tegnap én is belefutottam a cikkbe.Szép,hogy mit ne mondjak.
...négy orvos jelenléte,köztük szülészé is....olvashattuk akkor egy hiteles hozzászólónk kommentjét.A többiről nem is tennék említést.

Nyugodjon békében a kisbaba R.I.P.

csakmotyogok 2015.05.05. 18:37:56

@defné: Pedig én 100x inkább hiszek, tanult orvosoknak,mint alja keselyűknek. Ez van:)). Ha hibáztak volna az ügyészség vizsgálná. Épp ezért nem méltatok, a legtöbbször válaszra zizzent tanulatlan alkesz emberkéket sem:)).

asztalosani 2015.05.05. 20:40:44

@csakmotyogok:
pont az ilyen empátia és IQ és EQ mentes embereknek szoktam azt kívánni: legyenek ők is egyszer részese egy műhibának aztán megtapasztalják, hogy az ügyészség és az iüi "szag"értők is lekenhetőek. csak egyszer, aztán nem fogsz utána ilyen hülyeségeket írogatni.

az orvosok is hazudhatnak és milyen jó lesz amit bevezethetnek majd: lehet rögzíteni az ellátás folyamatát hanggal és képpel is, nem kell az orvos beleegyezése sem, még az sem kell hogy tudjon róla. tömegével fognak majd nyilvánosságra kerülni, hogy mit, hányszor és mennyiszer is hazudnak az orvosok (ördögi smile fejecske)

defné 2015.05.05. 21:18:19

@csakmotyogok:

Most ne haragudj meg érte,de mi az amit nem hiszel el? Az ügyészség addig nem vizsgálhat semmit sem,amíg a életvédelmi alosztály az ügyet nem zárta le.Először közigazgatási eljárást indítottak,majd a boncolási jegyzőkönyv alapján az életvédelmi osztály nyomoz,ami azért elég komoly.
Az orvosokat 1 hónapra felfüggesztették ami nem lehet véletlen- nem gondolod? Nem az ápolónő kitálalása miatt borult a bili,hanem a boncolási jegyzőkönyv tartalma miatt.Az ápolónő tanúvallomása csak pont lesz az "I"-n.

zünüke 2015.05.06. 09:17:42

@defné:

Hagyd,úgysem érti!! :)

zünüke 2015.05.06. 10:30:05

@csakmotyogok:

"Éppen ezért nem méltatok,a legtöbbször válaszra zizzent tanulatlan alkesz emberkéket sem"
Bátorkodom feltételezni,hogy ezt a zavaros mondatot nekem céloztad,így a válaszom rá a következő:

1.Nem azért nem válaszolsz mert "zizzent tanulatlan alkesz emberkéket nem méltatsz a válaszra" hanem azért,mert ebben a posztban-is-olyan dolgot állítottál,ami nem fedi a valóságot.

2. A"tanulatlan" jelzőre csak annyit tudnék írni,hogy neked úgy van felsőfokú végzettséged ahogy én vezérigazgató vagyok egy menő cégnél.(sírva röhögő smile)Egy felsőfokú végzettséggel rendelkező ember így nem fogalmaz ahogy te szoktál,de legfőképpen nem használ olyan szavakat egy mondatban,hogy a beteg "behazudja." Márpedig ez te írtad egy pár nappal ezelőtti kommentedben valakinek válaszként.(sírva röhögő smile)

3.Az alkesz jelzőre sajnos nem tudok neked érdemben válaszolni mert én nem iszom,tehát alkesz sem vagyok.Itt lányos zavarodban összetévesztettél azzal aki azt írta neked,hogy piásan írogatsz hülyeségeket.Lehet nem járt messze az igazságtól.

yogosan 2015.05.06. 22:51:11

De miért állította a főorvos,hogy halva született amikor ez nem volt igaz? Az eszébe sem jutott,hogy a kisbabát felboncolják és akkor kiderül mi volt a halál oka?

defné 2015.05.07. 10:12:55

@yogosan:
Valahogy próbálta menteni a helyzetet abba bízva,hogy a rendőrség nem fog szagot.

yogosan 2015.05.07. 11:44:27

@defné:
De az élő gyereket többen is látták-gondolom-először egy nő aki a szemközti kórteremben feküdt,aztán a két ápoló akik felügyelték a szülést.Az három fő.Ennek ellenére azt nyilatkozta,hogy halva született? Normális ez a pali?

asztalosani 2015.05.07. 12:30:31

@yogosan:
gondolom arra gondolt: majd lekenik a kórboncnokot, elhamvasztják (mert ugye ilyen életképtelen gyerekeket nem temetik, hanem elégetik) és a többi tartja majd a száját, mert hát kollektíva, meg az orvos társadalom összetart, közös érdek: hát ez sajnos nem jött be.

bennem felmerül a kérdés: elég magabiztosan állította azt, hogy halva született. szerinted hány eset kell ahhoz, hogy magabiztosan állítsd egy hazugságról azt hogy az az igazság? magyarán: vajon hányszor hazudhatott MÁR? vajon nem lenne egyszerűbb mindig igazat mondani? és mondjuk odaállni a nő elé és bocsánatot kérni? bocs, benéztük, nem hittük, hogy ez szülési fájdalom, nagyon sajnáljuk a történteket.

she_wolf 2015.05.07. 13:43:57

@yogosan:
"Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban: Eütv.) illetve az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvénynek a halottakkal kapcsolatos rendelkezései végrehajtásáról, valamint a rendkívüli halál esetén követendő eljárásról szóló a 34/1999. (IX. 24.) BM-EüM-IM együttes rendelet (a továbbiakban Rendelet) vonatkozó szabályai alapján álláspontunk szerint az élve született, és a születést követően elhalálozott magzat esetében az
általános jogszabályi rendelkezések alkalmazandók, ennek megfelelően a jogszabályszerűen lefolytatott halottvizsgálati eljárások után a magzat eltemettetéséről az arra köteles vagy az azt vállaló személy gondoskodhat."

Elvileg. A pathológia tól-ig időintervallumának adatai között kellene szétnézni.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása