20 ember várt rá, de rendelés helyett politizált és cigizett az orvos

2015.02.02. 13:14

33_b.jpgAhogy ott állt és mondta a magáét, látszódott rajta, hogy tisztában van vele, hogy ő most munkaidőben, elkésve dohányzik és beszélget magánjellegű dolgokról, de ő ezt következmények nélkül megteheti.

Sziasztok!

 

Én valójában érdeklődni szeretnék, hátha az olvasók és hozzászólók tudnak nekem valamilyen értelmes magyarázattal szolgálni. Azzal kezdem, nekem alapvetően semmi bajom az orvosokkal és egészségügyben dolgozókkal. Tisztelem az elhivatottakat és tisztában vagyok az anyagi nehézségekkel, amik az ágazatban napi szinten jelen vannak, mégsem értek mindent. Van ugyanis nekem egy háziorvosom, hölgy az illető és bár egy hölgy esetében nem illik ilyesmivel foglalkozni, de az 50-es évei közepén járhat. Budapest egyik központi kerületében rendel, s, bár nem a személyének szól, szerencsére ritkán látom, mert nem vagyok nagyon beteges alkat. Azért nagyjából kétszer egy évben mégis kénytelen vagyok felkeresni, sőt, a tavalyi évben negatív csúcsot döntöttem, 9 alkalommal voltam nála.

 

Mindebben semmi érdekes nincsen, abban viszont annál inkább, ami a rendelési idejét illeti. Heti 2 nap 8-10 óráig, ugyancsak 2 nap délután 16-20 óráig, pénteken pedig felváltva hetente. Ez még mindig nem az izgalmas rész. Azért az elmúlt néhány évben sikerült minden napot kihasználnom, ami az orvos látogatást illeti és valahogy mindig kivétel nélkül ugyanúgy jártam. Szeretek időben érkezni és a lehető leghamarabb távozni a rendelőből. Ezért mindig legalább ¾ órával hamarabb szoktam érkezni és az első 3-ban mindig benne vagyok. Csakhogy, ameddig mondjuk szakrendeléseken ennek tényleg van jelentősége, mert hamar sorra kerül az ember, ergo hamar távozhat, itt a háziorvosomnál nincsen. Először is kivárom azt a nagyjából ¾ órát, majd miután elkezdődne a rendelés, még egy jó 1 másfél órát, mert a doktor nő notórius késő. És ez nem csak személyes tapasztalatom, mivel a várakozás összehozza az embereket az orvosnál, több korai érkező is jelezte, hogy ők sűrűbben járnak hozzá, de pontosan talán még soha sem érkezett a doktornő.

 33_b_1.jpg

Miután a sorszámot megkaptam legutóbb a múlt héten és már jócskán a rendelési időn túl voltunk, közelebb a 17 órához, mint a 16-hoz, lementem a rendelő elé csillapítani nikotin éhségemet. Na, akkor lepődtem meg rendesen, mert nem más cigarettázott és beszélgetett egy másik fehér köpenyes hölggyel elmélyülten, mint az én háziorvosom. Annyira belefeledkezett a beszélgetésbe, hogy még köszönni is elfelejtett, persze érthető, hiszen kézzel lábbal gesztikulált, nagyon mondták a magukét. Igen, politizáltak, de ez teljesen lényegtelen szempont. Én álltam ott, hallgattam őket, majd azon vettem észre magam, hogy már be is fejeztem a füstölést, de ők még mindig mondják a magukét és a doktornő rágyújtott még egy cigire. Mivel elég hideg volt, inkább visszamentem a váróba és nézni kezdtem a vekkeremet. 17 óra és 24 percet mutatott, amikor a doktornő végre megérkezett és 17 óra 41, amikor az első beteg bemehetett hozzá. Vagyis majdnem 2 óra telt el a rendelési idő kezdetétől számítva, ameddig egyetlen beteg sem lett megvizsgálva.

 

Na már most, én megértem, ha valaki munkakezdés előtt kiéli még gyorsan káros szenvedélyét, mert jó esetben 4 órán keresztül kénytelen lesz ugye mellőzni. De, ha már alapból igen jelentős késésben vagyok, akkor urambocsá nem állok le jó fél órát még pöfékelni és politizálni a kolléganőmmel, akkor sem, ha fontos a mondanivalóm. Mert ott van 15-20 ember, aki arra vár, hogy foglalkozzanak vele, ráadásul vannak köztük idős, legyengült emberek is, akiknek nem mindegy, hogy csak 1, vagy 2-3 órát kell várakozniuk. Arról nem is beszélve, hogy a doktornőnek ez a munkahelye, nem presszó, vagy pub és azért kapja a fizetését, másoknak pedig az idő pénz. És ha valaki kevés fizetésért dolgozik, nincs kellően honorálva, az még nem jelenti azt, hogy félgőzzel végezheti a rábízott dolgokat. Vagy mégis? Én biztos nem tehetném meg, hogy rendszeresen késsek a munkahelyemről, akkor sem, ha egyébként a munkámat jól végzem. Mert 1-2 alkalom után szépen elköszönnének tőlem. És én egyátlagos orvos fizetésénél még kevesebbet is viszek haza, és paraszolvencia (mert ha tetszik, ha nem, egyáltalán nem elhanyagolható tényező) sincs számomra.

 

Kíváncsi volnék, szerintetek megengedhető viselkedés ez az orvosom részéről? Hangsúlyozom, ha egyedi esetről beszélnénk, akkor egész máshogy állnék én is hozzá, mert persze, nagy ritkán összejöhetnek a dolgok. De! A saját tapasztalataim, a többi beteg véleménye azt mutatja, szinte minden napja így zajlik. És ahogy ott állt és mondta a magáét, világosan látszódott rajta, hogy teljesen tisztában van vele, hogy ő most munkaidőben, elkésve dohányzik és beszélget magánjellegű dolgokról, de ő ezt következmények nélkül megteheti. És ez a legnagyobb baj.

 

Krisztián

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

she_wolf 2015.02.02. 13:24:57

A poszter felháborodása szerintem teljesen jogos.
A rendelési idő, annak gyakorisága egy dolog, de annak ilyen módon történő elbliccelése azért ad okot a felháborodásra. Szerintem is.

Ez a Nevem 2015.02.02. 14:14:46

A háziorvosnak, a hívásokra is ki kell mennie. Én nem ítélem el, mert könnyem lehet, hogy reggel óta a fekvő betegeit látta el. Akkor pedig neki is jár egy kis szusszanás.A betegek szeretnek kicsit túlozni. Azt pedig végképpen nem értem, hogy mi a fenének kell oda állni 1 órával hamarabb.Akkor is szeretnek morogni, ha az orvos megállás nélkül dolgozik, de várni kell, mert sokan vannak. A másik én még nem nagyon láttam olyan rendelőt, ahol hátsó kijárat is van, hogy stikában ki lehessen menni bagózni.

reepach 2015.02.02. 14:18:48

Teljes mértében egyetértek Krisztiánnal. Egy orvosnak éppúgy nem szabad(na) dohányozni, mint alkoholizálni, vagy akár csak súlyosan elhízni, vagy életvitelével a társadalmi együttélés normáitól látványosan eltérni. Viselkedésével, megjelenésével példát kell(ene) mutatni betegeinek. De ha mégsem tud lemondani káros szenvedélyéről, munkaidőben soha nem gyújthat rá, betegei előtt nem dohányozhat, sőt, ügyelnie kell arra is, hogy ne bűzölögjön a bagótól!
A rendelési időt pedig be kell tartani, kivételesen előforduló vis major esetektől (baleset, abszolút sürgősségiellátás, váratlan, súlyos akadályoztatás) eltekintve a rendelési idő kezdetekor már a rendelőben, fehérköpenyben, bekapcsolt számítógép előtt tájékozódva kell fogadni az első beteget.
A posztban leírt eset felháborító és tűrhetetlen, fegyelmiért kiált.

Ez a Nevem 2015.02.02. 14:25:42

@reepach: Én bizonyítékok nélkül nem kiabálnék fegyelmiért. Még az sem biztos, hogy igaz a történet.

zünüke 2015.02.02. 14:41:24

A posztban szereplő doktornő véletlen nem a VI. kerületi rendelőben van? Mert évekkel ezelőtt ott volt egy lényegében aranyos háziorvos,csak a cigaretta nem állt ki a szájából rendelés alatt sem.Akkor még nem volt ez a dohányzás ellenes hisztéria,de én is csak lestem amikor sorra kerültem.Ablak tárva nyitva (nyár volt)doktornő füstfelhőbe. :D

Tempus.Anh 2015.02.02. 15:28:52

Nem tudom, talán a notórius dohányzónak nem kellene a notórius dohányzót megszólnia, a nikotinéhség az nikotinéhség, csillapítani kell.
Azt megteszi a "Krisztián" is a munkaideje szüneteiben, ne mondja, hogy nem.
És senki az égvilágon nem kérte tőle, hogy háromnegyed órával rendelés előtt ott (gub)basszon a rendelő ajtaja előtt.
Gondolom, táppénzért kuncsorgott ő is, mint a betegek elég nagy hányada.
Másszóval úgy szólja meg a háziorvosát az általa is űzött káros szenvedélye miatt, hogy közben belőle él, az ő bőrén heverészik otthon táppénzen vagy végzi a fusit a táppénz ideje alatt.
Ha az álszentség és farizeusság fájna, akkor "Krisztián" ordítana tőle.

A háziorvos úgy osztja be a munkaidejét, ahogy akarja, egyedül az alapellátás főorvosának tartozik felelősséggel, ha az elnézi neki a késést, akkor el van nézve.

Qui prodest ismét ez a vérszegény vízfejű poszt?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.02.02. 15:31:36

Valamirevaló orvos nem dohányzik, pláne nem nyilvánosan. Milyen már egy büdös embert szagolni betegen?

sasa22 2015.02.02. 15:40:55

Ha mindig később kezdi a rendelést, nem érdemes korán menni. Esetleg keressen másik háziorvost! Ha nem talál, gondolja át mit jelent, hogy naponta 3 magyar orvos megy külföldre dolgozni! Ha legközelebb tüntetés lesz az egészségügy tarthatatlan helyzete miatt, vegyen részt! Ja, és szokjon le a dohányzásról!

Zsencike 2015.02.02. 15:41:57

@Tempus.Anh:
Már megint a posztoló a hibás, maga ezzel szórakozik, csak legyen aki elolvassa. Én csak segítek a tudása bővítésében: az utolsó mondata helyesen így lenne írva: CUI PRODEST?
(Kinek az érdeke?) A "Qui" az pl franciául "ki"-t jelent, latinul semmit.

Dorrog Zultan 2015.02.02. 15:48:06

@Tempus.Anh: bocsáss meg, de azt honnan/miből sikerült kiolvasnod, hogy táppénzre íratta magát Krisztián? Ha valaki egy év alatt 9 alkalommal fordul meg a háziorvosánál, az csak táppénz miatt kuncsoroghat?
A poszt lényegesebbik felére vonatkozva: ha nem háziorvosról és/vagy rendelési időről van szó, akkor is ilyen elnéző lennél pl. a fodrásszal vagy a boltossal? Azért másfél óránál többet elbliccelni a rendelésből már nem gyenge teljesítmény, nehezen magyarázható ki kis késéssel, pláne hogy az illető gyakorlatilag házon belül tartózkodik.

Dorrog Zultan 2015.02.02. 15:49:19

@Zsencike: ajjaj, latinra okítod Tempust? Csak magadra vess, amit ezért kapsz! :D

she_wolf 2015.02.02. 16:05:28

Én meg már megint beszorulok a véleményemmel @Tempus.Anh: és @reepach: közé:)

Nem kívánom el egy orvostól, hogy mindig, mindenkor maga legyen a megkérdőjelezhetetlen jellem, és példamutatás, hiszen mégiscsak emberből van a maga gyarlóságaival. Az nem baj, ha meglátom a gyengeségét, mert onnantól kezdve könnyebben belátom a korlátait, tehát megértőbb, elnézőbb leszek vele.

De ha van neki rendelési ideje, akkor legyen kedves a munkaideje alatt a betegekkel foglalkozni, ha megkérhetem:)

she_wolf 2015.02.02. 16:11:27

@reepach:
A bagózás és a háziorvosomnál való megjelenés nálam a következőképpen néz ki:
mivel háziorvos, nem sürgősség, van időm készülni.
Tiszta testtel, tiszta ruhában megyek hozzá, és fogmosás után nincs bagó akkor sem, a szemem gúvad utána. Akár órákig, pedig nem vagyok gyenge bagós. Mindig az jut eszembe, hogy: "most sóhajtson mélyeket".
Ugyehogyugye?:) Én is rühelleném, ha egy bagós a képembe lehelne. Nem egy orvossal volt alkalmam együtt cigizni. Igen, kórházban is.

csakmotyogok 2015.02.02. 16:14:15

@mig54: Most egy platformon állunk. Az nem tetszik, hogy a posztírója kevesli a rendelési időt, gondolom ennyire szól a szerződés vagy stb. Ha mindig késik, hát ejnye, akkor az bizony gáz. Nem vagyok dohányos senkim nem is dohányzik, de a nikotinéhség az elég rossz lehet. A dokiknak is jár a szünet (óránként 10 perc vagy 15??), ami nem jár állandóan elkésni.No mármost azt nem tudom, honnan tudja a panaszos mindennap késik.

platelet 2015.02.02. 16:15:06

Ha valóban rendszeresen ennyit késik a doktornő, az tényleg nem megengedhető. Azért valószínűnek tartok egy kis túlzást az "összes többi beteg" részéről is.

Cigiszüneteket tarthat, ezt ugyanúgy megteszi az összes dohányos (a posztoló is nyilván) munkaidőben. Egyébként óránként 5 perc pihi (cigaretta nélkül is) növeli a hatékonyságot, ezzel semmi gáz nincs, az a bosszantó, hogy ha a dohányosoktól elnézik, de én nem mehetek ki 5 percre minden ürügy nélkül.

Azt elvárni egy orvostól, hogy ne dohányozzon, példamutatóan egészséges életet éljen, a mai helyzetben utópia. Nem lehetünk egyszerre szolgáltatók, akiket kifizet az ügyfél, és szent életű gyógyítók is... Vagy-vagy, a kettő egyszerre nem megy, bár manapság ez az elvárás a nagyközönség részéről... Valahogy a középutat kéne megtalálni.

she_wolf 2015.02.02. 16:21:04

@Tempus.Anh:
Aha. Piás orvosok is vannak, mégis hülyén venné ki magát, ha a doki előhúzna egy laposkát, és meghúzná belőle Bélabá' paráját, a háziszőttes szilvát:)
A rendelés. Vagy legalább egy órával a kezdés előtt megyek, vagy félórával a vége előtt. Inkább ez utóbbi. Különben lőttek az egész délelőttömnek, vagy délutánomnak. De soha nem unatkozom, mindig viszek zenét, meg bötűket:)

"A háziorvos úgy osztja be a munkaidejét, ahogy akarja, egyedül az alapellátás főorvosának tartozik felelősséggel, ha az elnézi neki a késést, akkor el van nézve."
Elég nagy baj ez, amennyiben megtehető mellette mindaz, amit poszter írt:(
Ne feledjük, többnyire rendszeres esetről van szó.
A macska meg fel van mászva a fára:D)

she_wolf 2015.02.02. 16:22:57

@platelet:
"Valahogy a középutat kéne megtalálni."
Bár minden szavad aranyat ér, kár, hogy csak pusztába kiáltott:(

lüke 2015.02.02. 16:24:44

Ingyen orvos ilyen,
a betegek meg okosodtak, a gyógyszerek interakciója helyett/
pl ,hogy grapefruitot nem lehet csakugy gyogyszer szedés esetén lefetyelni/

she_wolf 2015.02.02. 16:29:42

@csakmotyogok:
A rendelési időkön agyalni csak időpazarlás, nagyon sokan szó szerint a belüket is kimelózzák, mert egyik helyről repülőstarttal indulnak a másikra. De erről a nagy átlag, ritkán beteg embernek halvány sejtése sincs. És akkor ez még csak a meló, a kötelező egyebeket meg már megemlíteni sem érdemes, mert csak kerekednének a szemek.

A poszter a saját tapasztalatából és mások elmondásaiból indíttatva írt, gondolom én.
Én változatlanül az ő pártján állok most.

she_wolf 2015.02.02. 16:33:40

@csakmotyogok:
Gyakrabban állunk egy oldalon, mint gondolnád:) Csak a kifejezési módunk más.

she_wolf 2015.02.02. 16:34:26

@circum.:
Közöd? Akár töröltethetnéd is magad:P

micsoda? 2015.02.02. 16:37:42

A történeten nincs mit csodálkozni. A jók elmennek/mentek, és maradt - ez van, tárt karokkal - természetesen tisztelet a kivételnek. Főnökei szemet hunynak, mert több, mint a "senki". Sajnos a politizálás beköltözött az egészségügybe is, ezen sem csodálkozom. Arról már nem szól a téma, hogy mindezek után milyen hangulatban folyt az orvosi rendelés:)

neduddki21 2015.02.02. 16:43:04

@Tempus.Anh: Ez azért nem akármi: sikerült a poszt leglényegtelenebb részét megragadni, a lényeget pedig nagyvonalúan figyelmen kívül hagyni. A lényeg nem a dohányzás, hanem az, hogy a munkaidő kezdetétől számítva másfél óra elteltével a doktornő nem kezdte meg a rendelést, helyette kint dohányzott. A hangsúly a késésen van, a dohányzás annyiban releváns, hogy nem valami halaszthatatlan elfoglaltság miatt késett a rendelés, hanem mert a doktornő politizált és dohányzott.

NaNehogyMár 2015.02.02. 17:14:56

Pont a rendelési idő lényegtelen, ugyanis háziorvosnak nem csak rendelői elfoglaltsága van - legalábbis itt vidéken - a kiírás csak tájékoztató jellegű. Ahogyan már valaki felvetette, lehet helyettesítésből jön az orvos, vagy egy sürgős esethez hívták, ami sajátosságából, lévén "sürgős", "váratlan" nem volt/lehetett bekalkulálva. Persze ez nem derül ki a posztból.
Viszont akár orvos, akár fodrász, akármi más vagyok, ha várnak rám, pláne többen, akkor ha késtem - mégha önhibámon kívül is -, igyekszem mihamarabb megpróbálni "kiegyenesíteni" a dolgokat, egy akár komolyan gondolt, akár udvariasságból elhangzott bocsánatkérést követően. Dohányozni meg az ellátás során kialakult holtidőben - recept kiírás, nyomtatás alatt -, nem a betegek előtt teszem, pláne orvosként.
Azt meg már ki ne találjuk, hogy az orvos még csak nem is politizálhat?? Hol lenne az élet öröme??:)
Legyünk őszinték, van jogossága a posztoló felvetésének, akinek volt gyerekszobája, még ha egy felfordított hokedli is, az nem így jár el mint a felemlegetett doktornő.

reepach 2015.02.02. 17:29:31

@csakmotyogok: A háziorvos rendelési idejében nincs "pihiszünet" cigarettaszünet meg pláne nincs. Sem 5, sem 10, sem 15 perc óránként. Csak miheztartás végett: a háziorvosok rendelési ideje heti 17-20 óra között váltakozik, de a munkaideje ugyanúgy 40 óra, mint bárki másnak. Rendelési időben nem dohányozhat, a munkaidő többi részében (beteglátogatás, adminisztráció, akár láncdohányos is lehet (pl. amíg beteghez megy, vagy amikor otthon adminisztrál).

A posztban írt eset védhetetlen. Magunkat járatjuk le, ha próbáljuk magyarázni, mentséget keresni. A nicotinéhségről meg csak annyit, hogy színházban, vagy repülőgépen sem gyújtunk rá, pedig egy tengerentúli út 8-10 óra is lehet...
@NaNehogyMár: "Azt meg már ki ne találjuk, hogy az orvos még csak nem is politizálhat?? "
Az orvos természetesen politizálhat, munkaidején túl, de rendelési időben, munkavégzéskor semmiképpen sem. Ez aláásná azt a bizalmi viszonyt, ami az orvos-beteg kapcsolatban esszenciális a sikeres gyógyítás érdekében. Egyébként jogszabály is rendelkezik erről.
Magánemberként lehet olyan véleményem, hogy útálom a kommunistákat meg a hasonló utódpártokat, de ezt a betegek nem tudhatják rólam, és egy véresszájú komcsit ugyanolyan empátiával és odaadással kell kezelnem, mint fideszes (elv)társaimat - nota bene, ők sem tudhatják rólam, hogy velük szimpatizálok...

pacagánycsök 2015.02.02. 17:37:10

@Tempus.Anh: 11 darab logikai és érvelési hibát számoltam össze a "kommentedben", első nekifutásra.
8 mondatban.
Ez még tőled is gyenge.
Sok volt a tütüke rendelési időben, ezért törni a latin is?

efi 2015.02.02. 17:39:33

@csakmotyogok:
2 meg 4 óra rendelési időkre pontosan 0 perc szünet jár. 6 óra felett van 20.
A poszt-toló meg ne 3/4-ed órákkal előtte dekkoljon ott, mint a nyugdíjasklub szokott volt, hanem kérjen időpontot. Én 5 évente egyszer járok orvoshoz (jogsi), de akkor is időpontot kérek, vár a rosseb.
Egyébként is tűrhetetlen, hogy háziorvos heti 12 órát rendel, hogy van meg a 40 órája? Persze, hogy fél napokat kell várni. És nem kell itt azzal jönni, hogy betegekhez rohangászik stb, mert fogorvostól a bőrgyógyászig, pszichológustól a reumatológusig egyik se rendel napi 8 órákat, pedig ők nem futnak beteghez, meg nem is operálnak.

yogosan 2015.02.02. 17:59:59

@Tempus.Anh:

Most hogy jön ide a táppénz? A táppénzért kuncsorgott mint a betegek nagy hányada.
Úgy szólja meg a háziorvosa káros szenvedélyét,hogy belőle él.
A háziorvos bőrén heverészik otthon.
A háziorvos úgy ossza be az idejét ahogy akarja.

1.A táppénzért senki sem kuncsorog a mai világban,mert igen veszélyes a munkaviszonyra nézve.Így ez nagyon jóindulatú megjegyzésed nem volt találó sajna.

2.Egy beteg sem él a háziorvosából,és semmilyen más orvosból.Ez pontosan fordítva van.Az orvos él a betegből,minek után a fizetését a gyógyítás miatt kapja.Ez rád is vonatkozik,te is abból élsz hiába prüszkölsz minden betegre,és minden panaszosra.

3.Ha egy beteg valamilyen oknál fogva mégis lebetegszik és otthon "heverészik" az neked ne fájjon nem te fizeted.Menj el betegállományba és heveréssz te is !!

4.A háziorvos-igazad van-úgy ossza be az idejét ahogy akarja,csak nem a munkaidejét.Gondolom neki és mindenkinek van egy munkabeosztása,amiből az adódik,hogy nem ő dönti el mikor rendel,és mikor nincs hozzá kedve.Egy,másfél,két órás késéseknél amik ráadásul napi szinten előfordulnak,hagy' pofázzon már a beteg egy kicsit.

Tempus.Anh 2015.02.02. 18:01:00

A Kendyek nyíllal átlőtt medvemancsos címerének felirata: "Frustra vivit QUI nemini prodest"
Nem mai a felirat és nem is a tegnapi.
Ősrégi, és alatta így, q-val írják a qui-t.
A cui amúgy az egyes újlatin nyelvekben is így használatos, a román is cui-t ír, amikor a dativusra rákérdez.

Tempus.Anh 2015.02.02. 18:02:02

@yogosan: "A táppénzért senki sem kuncsorog a mai világban, mert igen veszélyes a munkaviszonyra nézve"

Aha.

szabidoki 2015.02.02. 18:09:23

@efi: könnyen lehet hogy egy ember több helyen is dolgozik, akár állandóan akár csak helyettesítőként, és egy rendelőben csak 2-3 órát rendel naponta. A minimumkövetelmény egyébként napi 3 óra rendelés, vagyis 15 óra hetente.
Aki meg "fegyelmit" követel a doktornak annak jusson eszébe hogy a háziorvosok túlnyomó része (kényszer)vállalkozó, szóval saját magának adhat fegyelmit ha úgy érzi de esélyes hogy nem fogja...
Az ÁNTSZ-nél lehet egyébként reklamálni ha gondok vannak a rendelési idővel, illetve Budapest belvárosban talán lehet találni másik háziorvost ha a mostani nem felel meg - ha mindenki átmegy tőle máshová akkor talán jobban odafigyel a rendelési időre.

reepach 2015.02.02. 18:10:20

@efi: A szakorvosok rendelési idejét ne keverjük ide, az teljesen más tészta. Ők több helyen is dolgoznak, és adott intézményben annyit rendelnek, ahány órát az OEP finanszíroz a rendelőintézetnek.

kilgore70 (törölt) 2015.02.02. 18:18:26

@reepach: Háziorvost nem tudom, de olvastam valahol hogy minden 1 óra után jár a dokinak szünet. Lehet kórházi vagy szakorvosi rendelésen? Nem tettem el a cikket.
Védtem? Jesszus, dehogy védem. Nem cigizek el sem tudom képzelni milyen a nikotin éhség, ha én éhes vagyok totál idegbeteg vagyok, addig amíg nem eszek.Még a fejem is remeg.Valami hasonlót képzelek a "nikotin éhségnél " is.

defné 2015.02.02. 18:20:41

@csakmotyogok:
Látod már megint olyan butaságot állítasz,sőt le is írod ide ami egyáltalán nem is létezik.A házorvosnak semmilyen "pihi" meg cigi szünete nincs rendelési időben,ezt már megint te törvényed.
Ez majdnem ugyanolyan,mint hogy a becsületsértésért 10 millióra lehet perelni egy szerencsétlen vidéki büdös bogarat,sőt még 1-2 évre le is ültetni,mert valamit állított ezen a blogon.
Sok hülyeséget hordasz mostanában ide a jogszabályokkal,a törvényekkel kapcsolatban.

csakmotyogok 2015.02.02. 18:21:57

@defné: Pedig van olvastam és te meg ehhez nem értesz, kopj már le rőlam lécci:))

reepach 2015.02.02. 18:44:45

@szabidoki: Nem egészen így van. A háziorvosok többsége társas vállalkozás tagjaként dolgozik ugyan, de az önkormányzattal kötött szerződés szabályozza többek között a rendelési idejét is - ennek durva megszegése szankciókkal jár(hat).

reepach 2015.02.02. 18:48:02

@yogosan: Nem szívesen ereszkedek le ilyen mélységekbe, de kivételesen válaszolok: Tempus, és még sokan mások (köztük jómagam) kemény munkával megszerzett tudásából él, amelynek köszönhetően nagyon sok embernek adta vissza egészségét és életét. Köztük olyanoknak is, akik ezt yogosan nem érdemlik meg. De mint tudjuk, nem érdem szerint, hanem kegyelemből...

Tempus.Anh 2015.02.02. 19:01:28

@reepach: Kedves kollegám, itt volt a nagyszerű alkalom, hogy egy dohányzó kolleganő miatt a hibáinkra kihegyezett rosszindulatú bagázs egyet rúgjon belénk. Nem kell felvenni velük szemben a kesztyűt, a Te lelkiismeretes hozzáállásod és erkölcsi föklényed velük szemben mindannyiszor érvényesülni szokott.

Jack__Bauer 2015.02.02. 19:24:10

@Tempus.Anh: az a probléma, hogy a "qui" vonatkozó névmásnak ebben az esetben a részeshatározó esetét (dativus) kell venni, ami helyesen "cui".
Ennek megfelelően az idézet mondat "Hiába él, ki nincs mások hasznára", míg a "cui prodest" "kinek áll az érdekében".
Ja, és a háziorvos ne késsen rendszeresen másfél órát.

Tempus.Anh 2015.02.02. 19:26:01

@Jack__Bauer: Köszönöm az észrevételt!

Leptis Magnaq 2015.02.02. 19:36:37

Az orvosok nótórius késők, dolgozzanak rendelőben, vagy kórházban.Nem érdeklik őket a betegek, akik imádnak panaszkodni,s panaszaik többnyire szociális jellegűek.A vizitdíj kiválóan megszűrte a valódi betegeket, de a politika ebbe is beleszólt. Háziorvosaink idősek, fásultak, sikerélményük nulla.Mitis várunk tőlük? Van más alternatívánk- az egészség, válasszuk azt!

she_wolf 2015.02.02. 20:49:19

@Leptis Magnaq:
Az orvosok notórius késők, mert azzal fecsérlik el az idejüket, hogy meghallgatják a betegeket.

"Nem érdeklik őket a betegek, akik imádnak panaszkodni,s panaszaik többnyire szociális jellegűek."
Ez durva általánosítás mind az orvosokra, minda betegekre nézve.

"Van más alternatívánk- az egészség, válasszuk azt!"
Teljesen igazad van!:)

asztalosani 2015.02.02. 20:52:44

csak egy megjegyzés:
én mindenkit óva intenék a betegjogi képviselőktől (több ok miatt is)

she_wolf 2015.02.02. 20:54:57

@csakmotyogok:
Eltévedtél a szájbertérben?:)

she_wolf 2015.02.02. 20:58:11

@yogosan:
"1.A táppénzért senki sem kuncsorog a mai világban,mert igen veszélyes a munkaviszonyra nézve."

Kérdezd csak meg foci VB-k, Olimpiák idején az orvosokat, hogy hány beteget látnak el, érdekes eredményt kapsz:)

she_wolf 2015.02.02. 21:03:43

@efi:
"És nem kell itt azzal jönni, hogy betegekhez rohangászik stb, mert fogorvostól a bőrgyógyászig, pszichológustól a reumatológusig egyik se rendel napi 8 órákat, pedig ők nem futnak beteghez, meg nem is operálnak."

De, rendel. Az hogy te nem tudod, hogy mindezt nem egy helyen, arról nem ő tehet.
5 évente, csak jogsiért? Gratulálok a szervezetedhez!:) Remélhetőleg leszel még idősebb is, és a korral jönnek majd azok a tapasztalatok, amikről itt sokan írunk. Előbb-utóbb te is belátod:)

Bikli néni 2015.02.02. 21:28:26

Sziasztok, elnézést, de totál off leszek: ha esetleg olvas most egy gyerekgyógyász szakorvos és ideje engedi, legyen olyan kedves rámírni privátban az epres.negercsok@gmail.com címre, segítségre lenne szükségem, lehetőleg minél hamarabb... köszönöm!

yogosan 2015.02.02. 22:19:17

@reepach:
Ne is ereszkedj le "ilyen mélységbe" maradj ott "fent"

Mindezek ellenére,annyit még:a kemény munkával megszerzett tudásotokat feltehetnétek a nappaliba dísznek,ha nem lenne kit gyógyítani,nem lennének az agyonutált betegek.Ha tetszik ha nem,akkor is a "betegekből" éltek.A havi fizetéseteket,a jattokat,a kisebb ajándékokat ezeket mind,mind tőlük/értük kapjátok.
Lehet ezt kifordítani,meg más szemszögből megközelíteni,a tényen nem változtat.Pontosan ezért,(most már én is)a mélyen tisztelt@Tempus.Anh:-nak a fölényes,a lényegtől sokszor teljesen eltérő,mindenképpen a beteget/panaszost ócsároló szövegét nagyon visszataszítónak találom.

yogosan 2015.02.02. 22:20:48

@mig54:
Jó pénzért biztos lehet egész nap a díványon a meccset nézni,de ingyen nem hiszem.

_Neville 2015.02.02. 22:37:44

3/4 órával előtte? Jaj, én se sűrűn járok orvoshoz, de ezért szoktam én a rendelés utolsó órájára menni, mert ha az elejére megyek, már a ráérős nyugdíjasok tuti másfél órája ott kempelnek, elfoglalva az egész rendelőt, és majdnem ugyanakkor kerülök sorra, mintha a végén mennék :D

DarthVader 2015.02.02. 22:59:30

@Tempus.Anh: Allyighanem eltévedtél megest :) Nem beléd rúgtak, még csak nem is belém, pedig háziorvos vagyok, hanem egy (1) darab háziorvos kollégába, aki bőven meg is érdemelte. Nem tudja managelni a praxisát, valószinűleg nem is akarja. Kiégett, oszt jónapot. Ennek persze megvannak az okai, de az kétségtelen, hogy a másfél órás késés elgfogadhatatlan. Tételezzük fel, hogy te bemész egy hivatalba, nyitásra, és másfél óra múlva jutsz be úgy, hogy senki nincs ott rajtad kivül, vagy vagytok 15-en és az első megy be másfél óra múlva te meg 3 óra múlva. Szerintem benned is feldőlne a borjú. Mert bennem igen.

DarthVader 2015.02.02. 23:08:40

@Tempus.Anh:

az idézetedben a Qui az "aki". (kb. hiába él az AKI senkinek se használ) a cui pedig a "kinek". Tehát cui prodest. Kinek használ, kinek áll érdekében.
És ehhez latinul se kell tudni, interneten "fenn van" :)

swiss blend 2015.02.03. 01:45:26

@Tempus.Anh: Ezt a simlis szöveg ami belőled jön az páratlan.Egy a baj vele,hogy a poszthoz valójában semmi köze,mivel nem maga a cigaretta volt a lényeg,hanem a doktornő dolgozni nem akarása munkaidőben.Bár tudod te ezt nagyon jól,csak hát szeretsz szemétkedni mint pl.ebben a posztban is ezt teszed.@yogosan: volt saccra a hetedik kommentelő aki elküldött a halál farkára az elmúlt pár hónapban.Öregem nem gondolod,hogy a hiba nálad van?

ebella 2015.02.03. 04:17:15

A mi körzeti orvosunk negyed órát minimum késik (legtöbbször inkább felelt) a rendelésről és az utolsó órában már csak sürgős betegeket fogad.

nu pagagyí 2015.02.03. 06:00:02

Ilyen az, ha nincs valódi verseny. A posztoló szokjon hozzá, vagy meneküljön el ebből az országból. Ahol az állam diktál, ott elvész az egyéni felelősség. A soha meg nem reformált egészségügy még őrzi azt a mentalitást, ami rövidesen ismét általános lesz az állam további, versenyt kiiktató nyomulásával.

Ez a Nevem 2015.02.03. 08:15:52

@reepach: A munkaidőd minden másodpercében dolgozol ugye?. Na ne már. Ami neked jár az másnak is. Az orvos sem egy robot.

reepach 2015.02.03. 08:59:21

@Ez a Nevem: "A munkaidőd minden másodpercében dolgozol ugye?."
Nem, de egyrésztr a poszt nem rólam szól, másrészt nem háziorvosként rendelek napi 2-4 órát, hanem kórházban dolgozom hivatalosan 8, gyakorlatban 10-12 órát naponta, időben elkezdem a munkámat, és betegeim ellátása közben nem dohányzok és nem politizálok.
Változatlanul fenntartom ( nem törődve a "mundér védelmeével", hogy a posztban írtakra nincs mentség, felháborító és tűrhetetlen ami történt (ha igaz).

reepach 2015.02.03. 09:58:19

Nem ülök fel a provokációnak és nem változtatom meg a véleményem.
Több mint fél órával később kezdeni a a rendelést, azért, mert bagózok, közben nyilvánosan szidni a rendszert - leírtam, hogy milyen dolog. Ettől függetlenül, egyetértek Tempussal abban, hogy Krisztián is megéri a pénzét.

@yogosan:

Nincsenek "agyonútált" betegeink, még a hozzád hasonló szellemi nyomoroncokat sem útáljuk, csak sajnáljuk, és próbálunk segíteni rajtuk/rajtatok... És nem belőlük/belőletek élünk, hanem ti nem tudtok élni nélkülünk, ha bekopog a beng...

2015.02.03. 12:07:49

Mire való a hozzászólók figyelmeztetés nélküli kizárása?

she_wolf 2015.02.03. 14:58:35

@yogosan:
Ne haragudj, de kikívánkozik belőlem:
az emberi test a maga tökéletességében egy tökéletlenül működő valami még akkor is, ha a bootoláskor hibátlan:)
Elhasználódik, elkopik, meggöthösödik, és még csak meg sem kell várni vele az öregkort. Nagyon sok beteg vastagon tesz azért a szervezete ellen, hogy dacára annak hogy hibátlanul indul, a bele kalkulálható meghibásodásokon túl is ellássa melóval a "szakszervízt":)

Ugye nem azt akarod mondani, hogy legközelebb ha orvoshoz megyünk, azt némi büszkeséggel tegyük, éreztetve az orvossal, hogy ezt érte tesszük (véletlenül sem magunk ellen!), neki vagyunk betegek, mert nem vennénk a lelkünkre ha hiába seggelt volna az egyetemeken?
Talán sarkítok, de a hozzászólásodból kb. ez jön le: neked vagyok beteg, én adok neked munkát, miattam kapod a fizetésedet, nekem köszönheted, hogy etetheted a családodat, úgyhogy neked pofád lapos!

Ne érts félre, nem kell kinyalni az orvos seggét, nem kell elhalmozni minden földi jóval. Ugyanakkor nem megengedhető az sem, hogy az akut vagy krónikus betegségem, az általam befizetett havi hozzájárulás okán jogot formáljak arra, hogy lábtörlőnek használjam azt az embert, akihez éppen segítségért fordulok.
(Igaz, könnyen lehet, hogy a posztban szereplő orvosnőnek is már ezzel szaladt teli a hócsukája, és ezért tesz ívesen a betegeire, de ez akkor sem megengedhető magatartás.)

Arról pedig nagyon mély kuss szokott lenni, hogy hány olyan orvosnak köszönhetjük az állapotunk jobbra fordulását, gyógyulásunkat, gyakran életünket!, aki csak az egyetemi évek alatt találkozott beteggel...
Mert a laborosok, a kutatóorvosok, és egyéb, a háttérben munkálkodó orvosok is mind idetartoznak.
Innentől kezdve lehet nagyon sokat gondolkodni azon, hogy ki mit, miért, és hogyan tesz, valamint mindezek egymáshoz való viszonyán.
Szerintem:)

she_wolf 2015.02.03. 15:00:19

@flammenwerfer:
Tudtommal indoklás nélkül nem zárnak ki senkit, viszont indoklás nélkül moderálhat a moderátor, mint ahogy ez most is megtörtént.

2015.02.03. 15:20:31

@mig54: Ezesetben bízunk az oldal mélységes demokratizmusában.
Szóval figyelmeztetés és indoklás nélkül nem zárnak ki senkit.

she_wolf 2015.02.03. 15:23:50

@flammenwerfer:
Inkább azt mondanám:
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport.":)

2015.02.03. 15:35:46

"János bácsiékhoz a búsfeketebivalybasznádi TSZ-be megérkezik Rákosi Mátyás, hatalmas kísérettel, minden ki van pödörítve, élére van állítva, ragyognak a búzatáblák, aranylanak a kukoricacsövek, boldogak a hízók az ólakban, örömmámorban múgatnak a marhák az istállókban.
A nagy vezér boldog és elégedett.
Falugyűlést hívnak össze, hogy a nép egységét bizonyítsák a párt és szeretett vezetője körül.
Szót kap a TSZ-elnök: - Mélyen tisztelt Rákosi Mátyás főtitkár elvtárs, falunkban minden a legnagyobb rendjén halad, a lakosság szilárdan elkötelezett a párt irányelveinek megvalósításában, egységesen ön és a pártvezetés mögött áll, boldogan építi a szép szocialista jövőt.
Megszólal János bácsi: - Jól van elvtársak, de hol itt a demokrácia? Látástól vakulásig dolgozunk, fizetés semmi, a padlásainkat lesöpörték, az állatainkat be kell szolgáltatni, a nép éhezik. Ez népi demokrácia?!
Mindenkiben megáll az ütő, a szeretett vezér kopasz feje lila a dühtől, de engedékenyen mosolyog és integet.
Másnapra a távozó főtitkár után a faluban marad két pártaktivista, akiknek feladata a falusiak számára elmagyarázni a demokrácia lényegét.
Eltelik pár óra, a falusiak a faluotthonban türelmesen hallgatják a két szónok fejtágító monológját.
Végül egyik szónok felteszi a kérdést: - Elismerik-e már maguk, hogy itt demokrácia van?
Megszólal Sanyi bácsi az öreg csősz: - Itt az van, demokrácia, mert magik mondják, de hun van János bácsi?"

2015.02.03. 15:36:54

@mig54: Cromwell után szabadon.:)

she_wolf 2015.02.03. 15:43:53

@flammenwerfer:
Valahogy úgy:)

Megfogadtam, ha valaha lesz macskám ez lesz a neve: Demokrácia! Macskanévnek (és csak annak) jó.

2015.02.03. 15:45:31

@mig54: És lesz egy pitbull is, aki Diktatúra névre hallgat, ha Demokrácia túlontúl elkanászosodna :)

yogosan 2015.02.03. 15:50:39

@mig54: És ha szabad megkerdeznem, hol van a moderátor amikor a posztoló le van faszkalapozva válaszként?

she_wolf 2015.02.03. 16:13:17

@flammenwerfer:
A pittbullok szegény, szerencsétlen, meg nem értett jószágok, többnyire hülyegyerekek kezében:(
A diktatúráról pedig tudjuk jól, hova vezet.
Egy Jack Russelem van (többek között), az ő neve Viktor:) Így kaptam, én másképp hívnám.

she_wolf 2015.02.03. 16:17:03

@yogosan:
Nem tudom, kérdezd meg tőle:)
Én egyszer írtam Despotának (és soha, senki másnak!), válaszra sem méltatott. Ez az én olvasatomban annyit jelent, hogy nem vagyunk egymásnak teremtve. Ezzel együtt igyekszem a netikettet betartani, a blogszabályzatba nem ütközni. Kivétel persze akad "tudjukki" esetében, de ilyen alapon szerintem majdnem mindenkinek van itt kedvenc csontja:)

mnika88 2015.02.03. 18:03:09

@mig54:
Nekem mindig válaszolt Despota,ha írtam.Nem tudom,neked miért nem.:/

she_wolf 2015.02.03. 18:13:03

@mnika88:
Azért, mert én a Praxison szereplő mélcímre nem a Praxison keresztül írtam, hanem azt megkerülve, magánlevélben.

Irkutszk 2015.02.03. 18:51:17

@yogosan: Tudtommal már csak egy "moderátor" van sajnos, aki nem moderátor egyébként, hanem az oldal tulajdonosa, Despota. Az ő moderátori hajlamáról, vagy bármilyen aktivitásáról nem rendelkezem semmilyen információval.

yogosan 2015.02.03. 22:44:01

@mig54:
"Ugye nem azt akarod mondani,hogy legközelebb ha orvoshoz megyünk,azt némi büszkeséggel tegyük,éreztetve az orvossal,hogy ezt érte tesszük"

-Nem,én speciel nem erre gondoltam.

"Talán sarkítok de a hsz.-ból ez jön le:neked vagyok beteg,én adok neked munkát,miattam kapod a fizetésedet,nekem köszönheted,hogy etetheted a családod,úgy hogy neked pofád lapos.

-Igen,az arrogáns,nagyképű,istent játszó bunkóknak ez az üzenet,mint ahogy Ők is nagyjából ugyanezt üzenik nekünk.Nézz szét ezen a blogon,de tudod mit?Ne menjünk ennyire messzire.Gondolom olvastad a Krisztián nevű posztoló levelét aki sérelmezi amit..Teljesen jogosan.Gondolom olvastad az arrogáns,szemtelen,hozzászólását @Tempus.Anh: részéről is,ami egyenesen felháborító és undorító.Legalább is nekem az.

"...ugyanakkor nem megengedhető az sem,hogy az akut vagy krónikus betegségem,az általam befizetett hozzájárulás okán jogot formáljak arra,hogy lábtörlőnek használjam az az embert akihez éppen segítségért fordulok"

-Természetesen nem megengedhető,de ez fordítva is játszik ám!!! Az megengedhető,hogy egy "orvos" még ha virtuálisan is,de úgy beszéljen a panaszosokkal/betegekkel mint ha a seggéből rángatta volna ki? Nyilván ez sem megengedhető,és nagyon aljas dolognak tartom,hogy valaki/valakik egy nick név mögé bújva sértegessenek felnőtt embereket ki tudja hanyadik alkalommal.

she_wolf 2015.02.03. 23:43:24

@yogosan:
De gondolom, te is olvastad az én első hozzászólásomat is, amiben teljesen igazat adok a poszternek:)
Ezen a véleményemen nem is óhajtok változtatni.
Olvastam Tempus-Anh válaszát is, és én sem értettem vele egyet, pedig gyakrabban adok Neki igazat, mint nem. Talán nem vet rám jó fényt (és igyekszem ezzel együttélni), de én tisztelem Őt (is!) a tudásáért, mint ahogy sok más hozzászólót is, foglalkozástól, életkortól, nemtől függetlenül. A stílus addig nem érdekel különösebben, míg nem velem szemben engedi meg magának (valaki, bárki).
(Legfeljebb véleményem lehet, amit vagy kinyilvánítok, vagy nem.)
Mert akkor én is a másik ember nyelvén fogok beszélni, és az nem biztos, hogy jót szül.
Ha jól figyelsz, akkor láthatod, hogy nálam az "amilyen a mosdó" elv működik. Igaz, nem vallhatom magam teljesen elfogulatlannak, de van olyan mérvű elfogultság, ami elviheti az embert rossz irányba. Ezt azért szeretném elkerülni.

Hogy rólad is ejtsek pár szót:): ha én te lennék, azért csak meggondolnám mielőtt belemennék egy "ilyen ki kiből él" című kilátástalan csatába, mert csúnya vereséget szenvednék. Nem az orvostudomány hívta életre betegségeket, ennyit azért beláthatsz.
Remélem, azért béke van:)

Despota 2015.02.04. 09:52:46

@mig54: HA levelet kapok, mindig válaszolok, még azoknak is, akik elküldenek jó messzire :) . Posztokon kívül nincs más a levélfiókban jelenleg.

asztalosani 2015.02.04. 10:06:57

@Despota:

ha már erre jártál, lenne két kérdésem:
- miért van az, hogy reggel írtam egy NORMÁLIS hangvételű kommentet és nem jelent meg?
- bezzeg az a komment megjelenhet, ami nélkülöz minden szakmaiasságot?

érdekes egy blog...főleg egy szakmai blog...

karcsibácsi 2015.02.04. 10:07:17

Kedves Lángszóró barátom! Úgy látszik itt tényleg figyelmeztetés nélkül törlik az ember építő jellegű hozzászóláasai. Gratulálok!

2015.02.04. 10:17:03

@karcsibácsi: Itt a free-mason-aktivitás nincs jószemmel ézve, én is szórnám a lángot, de valószínűleg hamarosan eloltanak :)

karcsibácsi 2015.02.04. 10:31:22

@flammenwerfer: én még próbákozok 1 kicsit hoty medigg feszíccsem. A Húrrt. Lehet hogy kijukasztyák a fekvőkocsim kerekét oszt mehetek vele a gummiszenyvízbe. Pedig nagy szükség van a kocsimra mert eszt a yogosan marhaságokat írrigáló beteget kőll áttvini a hapciátriára 1 moditendepot ójtásra hátha még használ. Nekije.

2015.02.04. 10:34:32

@karcsibácsi: A Húrr feszítéSSE. Még. Addig. Tarhat amég. A Moderáto Rock meg.NEM. Jelennek. Onnan tovább. Megfojtatásunk következik. :)

magam adom 2015.02.04. 10:59:00

:-) Mingyá' kedvet kapok kommentolni. Teccik ez nekem. (utalás az előttem szólókre)

Despota 2015.02.04. 11:02:26

@asztalosani: A te kommented max a blogmotor nyelte el, nincs kimoderálva. A többi kigyomlált hozzászólás pedig nettó személyeskedés volt. Tempus visszaválthatod a neved, csak egy napra lettél tiltva, de a jövőben az anyázást és hasonló dolgokat kéretik mellőzni. Köszönöm!

2015.02.04. 11:08:55

@Despota: Még piros kockában a nevem, ami tiltást jelent.
Bajkált azért szóltam le, mert Bili néninek gonoszul beszólt és erre én általában ugrok.
A többi hozzászólásomhoz nyilván Szervét Mihályként állok hozzá.
Amikor Kálvin elétette a tanait és mindösszesen egy szót kért tőle ("revoco"), Szervét az ismert módon reagált.

2015.02.04. 11:09:38

Bikli néni, bocs :)

Despota 2015.02.04. 11:19:35

@flammenwerfer: Jogos, azt is kigyomláltam és még tovább fogom boronálni majd a kommenteket, ha lesz időm. De ez a stílus nem fér bele a blogba. A véleményedet nem szeretném korlátozni, de a formai követelményeknek (pl. nem hülyézzük, hazugozzuk, sértegetjük a posztolókat)kéretik megfelelni.

Elméletben nem vagy rajta a letiltottak listáján.

2015.02.04. 11:58:09

@Despota: Ezt megköszönöm.

she_wolf 2015.02.04. 12:07:56

@Despota:
Köszönöm a válaszod.
A számítógépem a munkaeszközöm, és a blog jobb oldalán lévő e-mail címre kattintva azt kapom, hogy nincs hozzá társítva levelezőprogramom.
Nem is lesz, mert a vezérlőpult alpértelmezett programjaiba még a Praxis kedvéért sem nyúlok bele:)
Így történt meg, hogy amikor megelégeltem hogy a köztünk lévő folyamtosan személyekedésbe torkolló vitába egy kommentelő (név nélkül: "asztalosani") nem átallotta belekeverni Laikust is, akkor Hozzád fordultam.
Sima levélként ment el Neked, ezért lehet, hogy nem kaptad meg. Az elküldött leveleim közt a mai napig szerepel.
(Itt szeretném megkérdezni, hogy hogy lehet az, hogy 191 hozzászólásból csak cca. 65(?) hozzáférhető? A többi radír áldozata lett? Minden tiszteletem mellett engedd meg, hogy ebben kételkedjem.)

Ha pedig a személyeskedésnél tartunk hadd jegyezzem meg, hogy Tempus csak ipari tanuló itt:(
Örülök hogy látttalak, remélem, a jövőben is foglak!

she_wolf 2015.02.04. 12:11:11

@flammenwerfer:
Még tegnap este írtam Neked méltet a Praxison keresztül, és nem válaszoltál rá. Megjegyeztem!:))

Despota 2015.02.04. 12:14:05

@mig54: kérlek, ha megvan az elküldött mail és gondolom fontos, még egyszer továbbítsad. A moderált kommentek száma eddig max 15-20, szóval nem értem a többi miért nem hozzáférhető. De amint időm engedi, elkezdem átnézni alaposan a dolgokat.

Személyeskedés pedig az írójától függetlenül ezentúl sem lesz megengedett. Igyekszem majd figyelni.

2015.02.04. 12:16:49

@mig54: Elnézésedet kérem, rá fogok nézni.

2015.02.04. 12:21:29

@mig54: Írtam a mailcímedre!

Despota 2015.02.04. 12:46:08

Komolyan mondom, létre fogok hozni egy dühöngőt, külön menüben, aztán ott lehet egymást szapulni, minősíteni , kiosztani, vérre menni. Vagy még jobb, a bátrabbaknak élő blogtali ketrecharccal egybe kötve. De a posztok alatt ezentúl ez nem megengedett. Természetesen véleménye mindenkinek lehet, nekem is van, de a kifejezésmód az igenis beszabályozott.

she_wolf 2015.02.04. 12:48:38

@Despota:
Nagyon köszönöm, itt a Praxison keresztül a nickedre kattintva privát üzenetként átmásolom.
Annyira nem fontos, de ha már így alakult nem húzódom vissza.

Despota 2015.02.04. 12:49:25

@asztalosani: a Tempus resz nem neked szólt , akinek igen, értette :) . Minden komment át lesz nézve. Szép napot. Ja és ha óhajtod, küldök egy képet a moderált kommemtekről. Na kapcs. ford.

asztalosani 2015.02.04. 12:55:10

@Despota:
na látod ez egy jó ötlet :)

még egy ötlet, ha gondolod: egy másik dühöngő is lécci hozz már össze (akár lehetne az a címe is hogy rinyafal), ahol állandóan lehet sírni, hogy az orvosoknak kevés a fizujuk (hozzáteszem úgy mint bárki más prolinak itt kis hazánkban), túl vannak hajszolva...stb. mert mostanában az összes cikk utáni komment erre megy ki és már fárasztó, unalmas, egysíkú: ugyanis mindenkit agyondolgoztatnak, meg túlóráztatnak, mindenkinek van felelőssége az általa elvégzett munkában...stb. nemcsak az orvosoknak, sőt vannak olyanok is akik nem is kapnak hálapénzt csak azért mert egyáltalán normálisan elvégzik a munkájukat.

yogosan 2015.02.04. 21:18:41

Hmm.Érdekes.
Nem találom én sem @mig54: nek írt válaszomat,pedig aztán abban ugyan semmi sértő nem volt.
Akit érdekel:nagyon meglepődtem azon,hogy Mig54 véleménye szerint,@Tempus.Anh:stílusa ipari tanuló a "többiekéhez képest",és ezt megírtam neki.

eltűnt.

she_wolf 2015.02.04. 21:41:56

@yogosan:
Ha gondolod, akkor nyugodtan írd meg újra, könnyen lehet hogy eltűnt anélkül, hogy bárki törölte volna. Magam is tapasztaltam, hogy a blogmotor olykor csodákra képes.

Valamire megkérnélek: ha hivatkozol rám, akkor akkor azt úgy tedd meg, hogy az ne legyen félreérthető.
Ugyanis én nem azt írtam, hogy a "többiekéhez képest", hanem ezt: "... csak ipari tanuló itt:("
Senkit nem emeltem ki külön, ugyanakkor ez nem általánosítás.

asztalosani 2015.02.04. 22:20:32

@mig54:
érdekes, hogy pont te mondod ezt!

asztalosani 2015.02.04. 22:25:20

@yogosan:
nem hiszek a véletlenekben, de ezt már reggel is kifejtettem, és az megjelenés után 10 percen belül eltűnt.

Despotának a reggeli posztom: szerinted ez mennyire sértő, hogy moderálni kellett?
"nem tempus vagyok. nem tudom ezt miből gondoltad. :)

látom mig54 megint csak nem fér a bőrébe, így ajánlanám az ő hozzászólásait is átnézni, mert engem is sokakkal egyetemben állandóan lehülyéz és még sok nyomdafestéket nem tűrő szavakat használ. nem tudom, ha ez nem személyeskedés akkor mi más lenne???? becsületsértés? neki el van nézve? ő a kis kedvencke? őt nem lehet kizárni akár örökre, mert ahogy hallom már ki volt tiltva innen is egy hétre, vagy ez az ő esetében mindig újra kezdődik, másokat pedig egyből kivágtok ha nem tetszik a kommentje? akkor hogyan is van ez, kérem szépen?
(egyébként simán rá lehet keresni, hogy hányszor írta le csupán csak azt a szót hogy "hülye" egész blogos pályafutása alatt. érdekes, ez megengedett? főleg egy olyan személytől aki szakmailag nem tud hozzászólni a bloghoz, azokkal szemben akiknek azért több rálátásuk van, mert pl.: dolgoznak benne?)

másrészről: a kommentemet nagy valószínűséggel nem a "blogmotor" nyelte el, mert kiírta, hogy üzenete elküldve, de inkább hagyjuk, mig54 mostani hsz-a után van egy sejtésem mi történt... "

yogosan 2015.02.05. 01:07:21

@asztalosani: Én tök hülye vagyok az ilyenekhez nem tudom mi az a blogmotor,de a hsz-om ott volt mert láttam !! Hogy az a blogmotor utána nyelte e el,a franc tudja.

yogosan 2015.02.05. 01:28:48

@mig54: Semmi különös nem volt benne,csak kerekre tágult a szemem amikor azt írtad Despotának,hogy "Ha pedig a személyeskedésnél tartunk,hadd jegyezzem meg,hogy Tempus csak ipari tanuló itt:(" Lehet én értettem félre pedig nem állt szándékomban.Nekem ez úgy jött át,hogy Tempus még csak egy kis kezdő a személyeskedésben,ahhoz képest ami itt megy.
Azért azt még csendben megjegyzem,hogy rajta kívül még senkit nem láttam,pontosabban olvastam ennyit piszkálni azokat akik nem a köreiben mozognak,vagy akik nem egy követ fújnak vele.Nagy kár,hogy csak 1 napra lett innen kicsapva.

she_wolf 2015.02.05. 17:42:43

@yogosan:
Erre csak rövid és általános választ tudok írni: mindenki más miatt kapja fel a vizet, és másképp is ad hangot az ellenvéleményének. Ami fölött én átsiklom, az téged rág, és fordítva. Míg én hajlamos vagyok indulatosan reagálni, addig te őrzöd a hidegvéredet, vagy fordítva:)
Természetesen van egy határ, amit nem illene átlépni, de hallottam már én itt megkövetéseket, és magam is megtettem már korábban mások felé.

Van az emberben egyfajta "vakság", vagy ha úgy tetszik "nagyvonalúság" olyan személyekkel szemben, akiket valami miatt közelebb érez magához. Ez ellen csak akkor tehetünk, ha megszűnünk embernek lenni:)

Ha pedig a személyeskedésnél tartunk megfigyeltem, hogy azt általában a bolhák köhögési reakciója szokta beindítani:)

she_wolf 2015.02.05. 18:07:17

@flammenwerfer:
Nagyon komoly elhatározásra jutottam, volt időm rá bütykölés közben.

platelet 2015.02.05. 21:26:18

@mig54: Köszönöm! Tényleg elég elkeserítő sajnos...

Feketepéter 2015.02.12. 11:49:12

Azonfelül,hogy az orvosnak példamutatóan kell élnie no cigi,no pia,nem hízik el,nem válik el...stb. a társadalom jogos elvárása,hogy a szabadidejéből is áldozzon a szakmájának,"mert erre esküdött",és ha még mindig rengeteg az ideje és energiája,akkor menjen a szabadságából kutyamenhelyet takarítani önként vagy szemetet szedni a természetvédelmi területen.Rendelés közben lopva ihat egy pohár vizet,hogy ki ne száradjon,de ne egyen már,mert milyen az,hogy a steril ruhájában eszik.Járjon kerékpárral,hogy az ökológiai lábnyoma kicsi legyen.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása