Sírva könyörgött, hogy segítsen valaki

2014.12.17. 06:55

images_4.jpgAz Árpád Kórházban a bordatörésemmel röntgeneztek, a hölgy elment a filmmel, engem pedig dőlt szögben, fejjel lefelé felejtett.


Én már annyi rossz tapasztalattal vagyok gazdagabb itt Magyarországon, hogy ez mar nevetséges! Pl. a Margit kórházban levették a véremet, ügyeleten, várattak majd 2 órát, ide adták a zárójelentést azzal, hogy semmi bajom, holott iszonyú hasfájással vittek be az ismerőseim! Mivel nem lettem jobban, másnap a Semmelweis kórház következett , ott átadtam a Margiti zárót, kérdezte az orvos, hol vannak a labor leletek, mert hogy elmondtam, hogy ott készítették!

 

Ő mondta, ha készítettek volna, akkor oda lenne csatolva a záróhoz, de nem volt! Tehát nem elemezték ki a labort! Itt újból kellet csinálni elölről mindent! Míg erre vártunk, ultrahangra vittek a harmadik emeletre, ahol végzés után kitoltak a folyosóra, hogy a betegszállító jön értem! Kb. egy óra múlva jött, miután elkezdtem keresgélni valakit, hogy küldjék mar értem. Mert ugye este 10 órakor egy lélek sem jár már azon az emeleten, máshol se nagyon egy kórházba. A hozzátartozóim már frászt kaptam, hol lehetek ennyi ideig. Nőgyógyászati problémát találtak, amivel meg is voltam műtve sajnos. 

 images_4.jpg

Az Árpád Kórházban a bordatörésemmel röntgeneztek, a hölgy elment a filmmel, engem pedig dőlt szögben, fejjel lefelé felejtett, kb. húsz perc múlva jött vissza, én pedig ott sírva kértem, hogy segítsen valaki, mert azt hittem meghalok a fájdalomtól. De senki sem merte egyenesbe állítani a fekvőt, mert hogy nem nyúlhatnak bele kolléga munkájába, elnézést kert a nővér, hogy úgy felejtett és el volt intézve!

 

A Honvéd kórházban megröntgenezték a bal karomat, holott mondtam, hogy csak izomgyulladás lehet, mert nem ütöttem meg, nem is dagadt, sem kék. 14 órakor röntgenezték, este 20 órakor kikértem a tb-met és haza mentem, még nem volt meg a röntgen eredménye! Holott 3 szor voltam szólni, hogy küldjék már át, mert addig nem vizsgálnak meg! En meg rosszul voltam az idegtől, az éhségtől. És minden mástól!

 

Másnap mentem az eredményért, 21 óra van ráírva, akkor lett meg! De közben elfelejtettem leírni, hogy 15 óra fele szólítottak, hogy mennyek röntgenre, mondtam, hogy, már megvolt. Ja, akkor jó!

 

Hát, így működik a magyar egészségügy kérem! Még írhatnék három esetet, de azt legközelebb! Még elmondani is sok, nem hogy megélni…

 

 

HIRDESSEN SZINTE INGYEN A PRAXIS BLOGON!

 

index_2.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DarthVader 2014.12.18. 15:27:23

@mnika88: Talán azért nem kelt fel, mert azt se tudta, miért kell ott feküdnie. Mondjuk, legalább elnézést kért a nővér, le is cseszhette volna. :) (Én is felkeltem volna szó nélkül, de ez most mind1. )

mnika88 2014.12.18. 15:38:16

@Muad\\\'Dib:
Nem zavarna,de az ilyen túlzásokkal teletűzdelt dolgoktól kímélj meg.:)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.12.18. 15:42:32

@arsenal71:
miért is nem? leesik a kezéről a karikagyűrű? vagy ha nincs kedve hozzá akkor ne kommentáljon, hogy sokáig tart a dolog
de ez volnék. nem, sajnos nem hagyhatom abba mert még nem vagyok abban a korban, pedig szívesen megtenném és el is költöznék valahova a karib-tengerre vagy a csendes óceán déli részére egy nyugodt kis szigetállamba, messze a sok pszihiátriai esettől.
másoknak más a véleménye.
gerinctöréssel lehet nagyon sokat élni, a felét fel sem ismerik és csak pár százaléka életveszélyes (úgy C3/4-től craniálisan, mert ott már zavarja a légzésközpontot)
nem vitte senki, magától ment
nem, nem feltétlenül, ez abból is látszik, hogy szóba állok magával.

mnika88 2014.12.18. 15:42:57

@DarthVader:
Gondolom azt tudta,hogy rtg készül.Vagy már egyben laparoscopiára is számított?:)
Hát ha ezért a nővér lecseszte volna,akkor joggal szólhatott volna vissza.

Muad\\\'Dib 2014.12.18. 15:43:28

@mnika88:
Akkor elmondom világosabban. Azért nem szállt le, mert mindenhol az ember lelkére kötik, hogy le ne merjen szállni egyedül (mondjuk töréssel eleve remek móka), mert akkor aztán ő lesz maga a sátán, és jön a lebas*ás. Konkrétan szó szerint hallottam már ahogy a beteget szidja az ápoló, hogy nem volt képes azt az 5 percet kivárni. Most akkor túlzások nélkül, le kell szállni, vagy nem kell?

mnika88 2014.12.18. 16:10:52

@Muad\\\'Dib:
Túlzások nélkül mondom,én leszálltam volna.:) Tuti nem feküdtem volna 30 percet ott.A kommentem csak erről szólt.

mnika88 2014.12.18. 16:41:28

@Tempus.Anh:
Te mész január 3.hetében Debrecenbe? :)

drontal 2014.12.18. 16:51:34

@Muad\\\'Dib

Emlékszem pár évvel ezelőtt légzésfunkció vizsgálatot csináltak nálam.Mivel asztmás vagyok,logikus,hogy azt a pipát nem tudtam úgy megfújni,ahogy kéne.Asszisztens kisasszony húzta is a száját (bár nem értem miért,ott volt a papíron a bajom)ennek ellenére vagy hatszor megismételtette velem a fújást.A legszebb az volt az egészben,hogy még le is ba@ott mint a pengős malacot a gyenge eredmény miatt,mint ha tehetnék arról,hogy nem tudtam a maximumot teljesíteni.

Ezt csak azért írtam le,hogy piszkosul letudják az embert teremteni,sokszor igazságtalanul.

Tempus.Anh 2014.12.18. 16:56:50

@mnika88: Nem tudok róla, hogy mennem kellene, de megyek, ha kell :)

steery 2014.12.18. 17:08:13

@mnika88: Nem akartak kinyírni, épp csak picit megnehezítették az életbenmaradásomat. De mindig sikerült valami szerencsés módon megmenekülnöm. Ez a Münchausenes megjegyzés nagyon jó! Tényleg ez a tapasztalatom: Ha bármi gondod adódna az életben, akkor azt oldd meg magad, polgártárs! :-D
@DarthVader: Nem, nem akarok. Ahhoz ugyanis vagy orvosi diplomát kéne szereznem, ami nagyon drága mulatság vagy illegálisan kéne működnöm, amiért a hálás betegeim tutira feljelentenének, mert a magyarok már csak ilyen szeretetreméltó, feljelentgetős, árulkodós, egymásnak keresztbe tevős fajta. Ráadásul az általam használt öngyógyítási módszerek nem tükrözik az orvostudomány mai és holnapi (sőt, holnaputáni) álláspontjait sem, így szigorúan tudománytalannak minősülnek. Tehát kuruzslás lenne, ha bárkit is meggyógyítanék, akár ingyen is. Azért meg nem akarok senkivel jót tenni, hogy hálából elnyerjem méltó büntetésem. :-D

DarthVader 2014.12.18. 17:14:08

@drontal:

tipikus hiba a tüdősök részéről, hogy nem mondják el, hogyan kell "fújni". A beteg pedig fújja a csutorát kidagat erekkel mint a trombitát. Pedig ha elmondanák, hogy igazából nem "fújni" kell - pofával - hanem amilyen erősen tudja, "lehelni", tehát torokból-légcsőből, akkor sokkal előbbre lenne mindenki.

(Egy betegem elmondotta - nagyszájú cigányasszony - hogy a TG-ben, amikor a bőven 70 fölötti pulmonológus már sokadszor letolta, hogy nem fújja azt a csutorát, hanem szívja, - persze ő sem mondta, hogyan kéne - kifakadt és azt mondta: "Tegye ki főorvos úr a f@szát ide az asztalra, majd megmutatom, milyen az amikor én szívom!" Mondom, mit mondott a főnök? Vöröslött a feje. És az aszisztencia? Elfordultak és rázkódtak. )

mnika88 2014.12.18. 17:44:17

@steery:
Azt írtad,belehaltál volna a gyógyításba,ha nem szöksz meg,vagyis kinyírtak volna.Ergo,egy igazi survivor vagy,hogy 2 hetet túléltél az intenzíven úgy,hogy kb.5 perc alatt el lehet tenni valakit láb alól a megfelelő eszközökkel,amiből az intenzíven is bőven van.:)) Azé' mondom,le a kalappal előtted, szívesen megismernélek.:)

mnika88 2014.12.18. 17:56:17

@Tempus.Anh:
:) Csak azért kérdeztem,mert mondták ma nekem,hogy lesz ott valami továbbképzés v.tanfolyam neurológusoknak és az egész országból mennek.Úgy mondta a doktornő,hogy a "legokosabbak" lesznek ott,neurofiziológusok,meg intenzíves gyakorlattal is rendelkező "koponyák".
Innen jutott eszembe,hogy Te mész-e.:)
(A dr.nő viszi oda az esetemet,amiről már beszéltünk,mert nagyon nincs megoldás).

mnika88 2014.12.18. 17:58:15

@DarthVader:
Ennél már csak az lett volna cikibb,ha előkapja...

KissGecihuszár 2014.12.18. 18:01:47

Tyűűűha,ez ám a nem pittancs, az tuttancs! S hogy miért nem csodálkozom én ezen?? Csak azért nem, mert '85-óta 5x voltam hosszabb-rövidebb ideig különböző kórházakban (Heim Pál, Tűzoltó u.i Gyerekklinika, Erzsébet, ex ORFI, László) és '96 végén "volt szerencsém" a Bonni Egyetemi klinikán is pendingelni 3 hetet, szóval igen autentique tapasztalataim vannak a hazai, illetve az NSZK kórházi élettel kapcs. S mert a hazai EÜ jottányit nem haladt előre az elmúlt 20-on egynehány év alatt, ezért a helyzet mostanság sem lehet jobb, sőt mivel az a bizonyos 60MRD egyelőre lóg a levegőben, ezért a honi kórházak együttesen intettek be a beszállítóiknak, amikor azok kopogtatni mertek az akár 60 napot is meghaladó lejárt tartozásaik iránt érdeklődvén. Az van, hogy hiába épül(t), újul(t) meg több tucat komoly kórház, klinika az utóbbi években, attól még nem került több pénz egyrészt a fogyóeszközök, másrészt a szégyenletes bérekért szétcsesztetett orvosok, nővérek, egyéb szakdolgozók számára, márpedig ameddig ez gyökeresen nem változik (ugyanmár, mitől is tudna változni??), nos addig senki ne álmodozzon ebben az országban minőségi EÜ ellátás tekintetében, yo?!

Tempus.Anh 2014.12.18. 18:19:49

@mnika88: Lehet, mégis elmegyek, bár nem biztos még.
2015-ig terjedő ötéves kötelező pontjaim megvannak, ami nem azt jelenti, hogy nem fér rám egy továbbképzés...

@DarthVader: Kemény lehetett a barna öreglány :)

steery 2014.12.18. 18:29:58

@mnika88: Tisztázzuk ezt a dolgot: miért lehet a kórházban belehalni az ott tartózkodásba?
- Mert a kórházak tele vannak multi rezisztens kórokozatokkal (én a mikrobákat nem kórokozóknak, hanem kórokozatoknak tekintem, eltérően a tudományos állásponttól), amik segítenek még betegebbé tenni az oda bekerülő embert. Erre még rásegítenek a túlzásba vitt fertőtlenítőszerek használatával, amik gyakorlatilag mérgező anyagok. Mintha egy veszélyes vegyi üzemben kéne laknod védőfelszerelés nélkül...
- Mert a kórházakban rosszak a tartózkodási körülmények. Pár hete voltam meglátogatni a fateromat az egyik vidéki kórházban, ahová szívproblémákkal ment be. Dög meleg volt! Csak pizsamában vagy fürdőgatyában lehet elviselni a száraz, trópusi hőséget. Ez látszólag nagyon kényelmes és kellemes dolog a betegeknek, de ugyanakkor megviseli a szívet az egész napos izzasztó téli hőség (éjszaka is!), plusz a melegben jól elvannak a kórokozatok.
- Mert a kórházakban rosszak az ellátási körülmények. Ital: agyonklórozott, fertőtlenített víz. Brr! Otthon se iszom meg! Inkább vízszűrőt használok. Étel: sovány és ízetlen koszt, ami önmagában nem lenne baj, hisz amúgy sem mozog sokat a beteg, de nem adnak hozzá se étrend kiegészítőket, se vitaminokat, amik kellhetnének egy beteg szervezetnek. Ágy: aki látott már kényelmes kórházi ágyat, szóljon! Az összes ágy szivacsbetétje ki van taposva középen, iszonyú kényelmetlen rajta feküdni, főleg ha több napon át oda vagy szögezve a drótokkal, csövekkel. A felfekvés, hát és seggfájdalom garantált. Emlékszem, hogy kiakadt mindenki, mikor 2 napi heverészés után kimásztam az intenzív osztályon az ágyból és elkezdtem tornázni, guggolásokat meg törzskörzéseket csinálni az infúziós állványba kapaszkodva! Buli volt! Világítás: szembántó neon, olvasásra, nézelődésre alkalmatlan. Háttérzaj: zúgó ventilátorok, gépek, mászkálás, ricsaj, hiszti. Pihenni így: képtelenség. Azaz: nagyon fárasztó a kórházban aszalódni.
- Mert a kórházakban az ügyfélt betegként kezelik, nem emberként. A betegségekre összpontosítanak, nem a gyógyulásra. A diagnosztikára pazarolják az időt, nem a gyógyításra. Mindezt felelősségteljes komolysággal, de közben minden felelősséget elhárítanak magukról. Ha bármi baj történik, bocsi, de nem tehetünk róla, mindig más a felelős. Ha vitára kerül a sor, az orvos véleménye megkérdőjelezhetetlen, mondván, hogy ő azt jobban tudja. Zsarnokként uralkodik a betegei fölött. Nem világosítja fel az embert a helyzetéről, úgy gondolva, az ember úgyis csak egy hülye hipohonder, aki szart se értene az egész latin halandzsából. Magyarul meg nem hajlandó beszélni vagy csak tőmondatokban, hogy ne gondolkodj el az állapotodon. Maradjon csak boldog tudatlanságban a beteg és szedje be a színes kis pirulákat és viselkedjen jó kisgyerek módjára. Mint az oviban.

Egyszer régen leültem dumálni egy szakorvossal, aki az egyik őszinte pillanatában bevallotta az igazat: mi nem tudunk gyógyítani. Ezt tessék kérem jól megjegyezni, mert ez a lényeg: jogilag Magyarországon csak orvos végezhet gyógyító tevékenységet. Aki priváte bevallja, hogy nem tud gyógyítani. Csak annyit tehet a betegért, hogy próbál neki segíteni (a kezelések révén) abban, hogy önállóan, magától meggyógyuljon! Puff neki, baszd meg! De jó, hogy ezt is tudom. Akkor minek menjek kórházba? Fizessek nektek egy csomó pénzt és kockáztassam az életem a vágóhídon? Ennyi erővel otthon én is tudok magamnak segíteni abban, hogy magamtól meggyógyuljak. Nem? Na, ilyen felismerések és tapasztalatok után döntöttem úgy, hogy köszi, de nem kérek ebből a műsorból. Inkább a saját kezembe veszem az egészségem és élek, amíg bírok. Aztán kalap, kabát...

DarthVader 2014.12.18. 18:43:54

@steery:

Az egytemen tanitják: "Medicus curat, natura sanat". Az orvos kezel, a természet gyógyít.
Ezt nem kell bevallani, ez mióta orvostudomány létezik - néhány tízezer éve - azóta igy van.

DarthVader 2014.12.18. 18:44:36

@Tempus.Anh:

Nem is annyira öreg, de nem nagyon tesz lakatot a szájára, ha valamit ki akar mondani :)

DarthVader 2014.12.18. 18:47:25

@Tempus.Anh:

Na. Neurológus vagy? Akkor hagy kérdezzem már meg, mennyire nehéz elkülöniteni tünetek és MR alapján egy agytályogot a glioblastoma multiforme-tól? (Komolyan kérdem.)

mnika88 2014.12.18. 18:48:08

@steery:
Nekem nem fizetsz semmit.:) De igazad van,kerüld el messzire a vágóhidat,mindenki jól jár vele.:)
(Egyébként jót mosolyogtam ezen az gimnasztikán az intenzíven,aranyos volt.:))

Tempus.Anh 2014.12.18. 19:11:46

@DarthVader: Egy szétesőben lévő előrehaladottabb, magasabb grádusú GBM bevérezhet, ott eléggé heterogén a kép, a tumor formátlan, láthatóak szilárd és folyadéksűrűségű képletek is a daganat belsejében és többnyire ödémás udvarral jócskán körül van véve.
A tályog körülhatároltabb, a fala elég jól kivehető, kerekdedebb, a beolvadt tályogban folyadéknívót látunk.

yogosan 2014.12.18. 19:16:48

Délután két órakor csinálnak egy kar röntgent,és az este 8 órakor még nincs kész?

Létezik ilyen? Édes Istenem...mi megy már itt?

Tempus.Anh 2014.12.18. 19:16:51

@DarthVader: És a tünetek.
A tályogot meg szokta előzni egy felismert vagy fel nem ismert szeptikus góc a szervezetben, ahonnan a szórás megtörténik. Én láttam pl. E. coli-t kitenyészni agytályogból. Tályogban láz vagy hőemelkedés is van. Epileptogén gócként mind a kettő szerepelhet, de a tumor gyakrabban okoz konvulziót.
Általában a glioblastoma agresszívebben terjed és gyorsabban okoz koponyaűri nyomásfokozódásra utaló tüneteket.
Még gondolkodom a kettő közti különbségen, képalkotó eljárással egy jó radiológus elkülöníti a kettőt.

csakmotyogok 2014.12.18. 19:18:06

@reepach: Igen túlette magát és fulladt . Nem igényelt semmilyen beavatkozást. Fölösen lett igénybe véve a mentő és terhelve a kórházi apparátus.

arsenal71 2014.12.18. 19:30:49

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Kicsit más a felfogásunk az egészségügyről. A betegellátás a kórházban dolgozók sportja. Így van itt, ahol lakom, és így kellene lennie Magyarországon is.
Dolgoztunk sokat otthon az egészségügyben. Kritikán aluli az ellátás. A hozzátartozóra hárítani a munkát pedig erkölcstelen. Ha van gyűrűje, ha nincs. Sok magyar orvosban a szaktudás megvan, de az emberség hiányzik. Ha pedig maga orvos, akkor nagyon jól tudja, hogy egy beteg ritkán tudja megállapítani a helyzete súlyosságát. Nem várható el, hogy kockáztassa az életét, mert neki is csak egy van. Sokan haltak meg már azért, mert rosszul értékelték fel betegségüket. Magának is tudnia kell. A beteg nem azért van, hogy az orvosoknak jó legyen. Nagy hiba, de ez van.
Persze, gerinctörésben nem kell meghalni, de azért a lebénulás játszik?

csakmotyogok 2014.12.18. 20:05:59

@arsenal71: Olvastad, hogy Németországban gyógyít?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.12.18. 20:06:33

@arsenal71: maga akkor dolgozott az egészségügyben amikor én a kínai nyelv tanszéken.
olvassa már el "A Honvéd kórházban megröntgenezték a bal karomat, holott mondtam, hogy csak izomgyulladás lehet, mert nem ütöttem meg, nem is dagadt, sem kék" mi ebben egy laikus számára az életveszély? sok országban ezért még a vizsgálatot is kiszámláznák a betegnek.
jellemzően akik rosszul értékelik fel a betegségüket azok nem a traumára jönnek, bár láttam ott is pár bátor embert akik kihúzták magukból a kést majd az asszony unszolására este bejöttek, hogy na azért megmutatnák és kiderült, hogy megszúrta a máját, de azért nem ez a jellemző.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.12.18. 20:10:40

@csakmotyogok: dolgoztam eleget magyarországon is csak nem szerettem, hogy nem a fizetésemből kellett megéljek és ezt nem tartottam korrektnek, hogy bizonyos embereknek el kell adjam a lelkem, pláne ha ezek azt hitték utána, hogy megvettek kilóra és vasárnap éjfélkor otthon hívogattak tanácsért (persze tudom, öreg hiba megadni a mobilszámod, de jó kuncsaft volt :D).

arsenal71 2014.12.18. 20:24:06

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Nem igazán izgatott fel a cikk, a maga hozzászólása nem tetszett. Az pedig nem érdekel, hogy elhiszi vagy nem. Az a maga dolga, engem hidegen hagy.

arsenal71 2014.12.18. 20:40:19

@csakmotyogok: Nem olvastam. Véletlenül olvastam az egyik hozzászólását, és felháborított. Mi nem Németországban vagyunk, szerencsére itt más a hozzáállás. Tudom, hogy pocsék Magyarországon orvosnak lenni, mi is eljöttünk, és végleg. De sajnos ez a rossz, betegellenes felfogás nem segít a dolgokon.
Tudom, ott az orvosellenesség a másik oldalon.
A hozzászólások hangneme csak ellentétet szül. Szerintem. De most, hogy megtudtam, hogy nem is dolgoztam az egészségügyben, így már jó. Ezek szerint álmodtam. Bár álomnak pocsék volt.

csakmotyogok 2014.12.18. 20:45:02

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Sejtettem, ezért is hittem azt,hogy még itthon húzod az igát:)).

csakmotyogok 2014.12.18. 20:48:14

@arsenal71: Szerintem az orvosellenesség/eü dolgozók elleni ellenesség 100x erősebb, mint a viszont válasz. Egyszerűen muszáj védekezniük. Mindig azt tapasztalom, velem rendesek. Miért? Mert volt gyerekszobám, tisztelttel fordulok minden ember felé és azt kapom vissza többnyire, az eü-ben mindig.

mnika88 2014.12.18. 21:05:40

@csakmotyogok:
Mert te ilyen csudabogár vagy,azért.:))
Betegként velem is rendesek az orvosok,még akkor is,ha más kórházba kell mennem,pedig soha nem mondom meg,hogy eü-s vagyok.:)
Tényleg minden hozzáállás,intelligencia és tisztelet kérdése,oda és vissza természetesen!

arsenal71 2014.12.18. 21:12:21

@csakmotyogok: Nem tudom. Arányszámot nem tudok. Én nem vagyok orvos, öt évig voltam mentőápoló, és gépkocsivezetőként is dolgoztam másodállásban. Feleségem 18 évet tanított a SOTE-n. Kaptunk mi is eleget. Engem többet alázott meg orvos, mint beteg. Azért ez is elmond valamit. Sokszor beszéltek úgy a beteggel előttem(és fordítva), hogy a vérem forrt fel. Ma az orvosok nem orvosegyetemre járnak, hanem Főorvos képzőre. Ez nem jó.
Nagyot kellene változtatni. Védekezni kell, mert sokszor tényleg méltatlanul viselkednek az EÜ dolgozókkal, de sajnos rengeteg méltánytalanság éri a betegeket is. Persze nagyon kevés a pénz, de ez nem lehet mindenre magyarázat. Ez nem orvos-beteg probléma, ez már országos gond. Mindenki utál mindenkit. Sajnos. A keserűségét valakin le akarja vezetni. Tudjuk, soha nem az kapja aki megérdemli.
Itt még a beteg távollétében is tisztelettel beszélnek a betegről. De fordítva sem tudunk mást. Más világ, más kultúra.

DarthVader 2014.12.18. 21:49:16

@Tempus.Anh:

Csak azért kérdem, mert 53 éves nászom bekerült Magyarország vezető idegsebészeti intézetébe, vidéki kórház neurol oszt-ról glioblastoma multiforme dg-vel, a tervezett műtét előtti éjszakán agykamrába törő tályog miatt megoperálták, de exitált. 3 hetes anamnézissel. (A kórlapmásolatra - mert kikérte a vejem - rá volt irva a "klinikopatológiára". Azon szivesen ott lettem volna, már csak azért, hogy zajlik MA egy klinikopatológiai értekezlet. 30 éve voltam utoljára. ) A CT majd MR kép alapján valóban glioblastomának tűnt. Az internet bugyraiban viszonkésőbb találtam egy (1) helyen egy radiologiai témájú szakoldalt, ahol le volt irva, hogy a glioblastoma MR képe félrevezető módon utánozhatja az agytályog képét. És forditva. Fogászati előzménye volt, és az elváltozás egy hét alatt 2 cm-esről 4 cm-esre nőtt. Ebben nem tudom, mennyi szerepe volt a nagy adag steroidnak, de lehetett.

1, én csak egy trágyás sarkú háziorvos vagyok, tehát szerintem elég, ha utólag merülök bele ebbe a témába.
2, az ország első számú (bár lehet,hogy ha megmondanám, melyik intézmény, ebben nem értenél velem egyet :) de hát papiron az) idegsebészeti intézményében viszont esetleg belemerülhettek volna előre is.
3, szerénység, elvtársak, szerénység.
4, az eset lehet, sőt valószinű, hogy akkor sem végződött volna másként, ha időben felismerik. Ilyen az élet. Ma még vidáman kacagsz, de holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel.

Tanulság az nincs.

DarthVader 2014.12.18. 22:00:48

@csakmotyogok:

Jut eszembe! Beküldtem a beteget SBO-ra mélyvénás thrombosis dg-vel. Az SBO ambuláns lapján a következő állt vizsgálati leletként:

".... Jobb alszár körfogat 37 cm, bal aszár körfogat 39 cm, b.o. alszár oedemás, Homans positiv. "

Az epikrisiben. "A betegnek sem fizikális, sem labortünetei nem utalnak mélyvénás folyamatra. " (D-dimer normális volt).

Hát, majdnem felhivtam az SBO-t, hogy én nyitott vagyok mindenre, sose szégyelltem tanulni, ugyhogy mondják már el nekem, mik a mélyvénás thrombosis klinikai tünetei? Hátha tanulok valami újat megint.

Szerénység, elvtársak, szerénység.

Tempus.Anh 2014.12.18. 22:08:10

@DarthVader: Egy ennyire gyors növekedésű elváltozás inkább gyanít tályogra, mint daganatra, a fogászati előzmény is erre enged valószínűsíteni.
Bár az is lehet, hogy a kettő kombinálódott.(?) A steroid immunszuprimál és előfordulhat, hogy elősegítette.
Ritkán ilyesmi is előfordulhat.

Nagyon sajnálom és részvétem az igen fiatalon elhunyt nászod miatt...:(

DarthVader 2014.12.18. 22:11:53

@Tempus.Anh:

vagy 25 éve mesélte egy sebész szakorvos, de megszivlelendő:

Szakrendelőben szakrendelt, jött egy bácsika hasi panasszal megvizsgálta, mondta neki, hogy vakbélgyulladása van, menjen át az osztályra, ha vége a szakrendelésnek, átmegy és megoperálja.
Vége lett a szakrendelésnek, megy át az osztályra, aszisztencia közli, van itt egy beteg.
Bácsika mondja, hogy vakbélgyulladása van. Megnézi (totál elfelejtette, miről van szó a nagy hajtásban), majd megkérdi: ki volt az (a marha, gondolta magában) aki ideküldte vakbélgyulladással? Mire a bácsika: "Hát maga, főorvos úr vagy két órával ezelőtt!"
Tekintettel arra, hogy két órája egyértelműen vakbélgyulladásnak látta, két óra múlva meg egyértelműen nem, azt mondta, hogy többet nem minősiti a háziorvosokat, akik először látják a beteget.

Szerénység, stb...

DarthVader 2014.12.18. 22:12:38

@Tempus.Anh: Utólag már én is okos voltam. Általában utólag mindenki okos. Legokosabb a kórboncnok.

bajkal 2014.12.18. 22:22:20

@pacagánycsök: Melyik poszt? rég olvastam a blogot

Tempus.Anh 2014.12.18. 22:32:53

@DarthVader: Igen, ezért van szükség pihent orvosokra (ez ma még sci-fi, az orvos porhanyósra puhítottan, levében pácoltan jó egyeseknek), a fáradtság és százfele figyelés a legjobb szakembert is tévedésbe hajszolja.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.12.19. 09:06:28

@DarthVader: honnan volt a glioblastoma multiforme diagnózis, műtét és szövettan nélkül? ilyenkor max agydaganat vagy még diplomatikusabban: agyállományi térfoglaló folyamat szerepel. egy necrotizálódott, szétesett glioblastoma tényleg úgy nézhet ki mint egy tályog, ilyenkor nehéz eldönteni mi is az (speciális vizsgálatokat kell végezni melyek a folyamat metabolizmusát vizsgálják). nem volt emelkedett a CRP? nyilván szeptikus folyamatban nem jó szteroidot adni, ugyanakkor bevett szokás agyödéma megelőzésére.
a D-Dimer egy olyan paraméter ami egy valamire jó: mélyvénás trombózis kizárására. ha negatív akkor nincs trombózis. ha pozitív akkor csak zavaró tényező mert millió egy okból felmegy. a fogalmazás tényleg szerencsétlen volt

reepach 2014.12.19. 09:15:00

@steery: "Az intenzív osztályon dolgozó főorvos, aki" megmentette az életedet. Hülye.

magam adom 2014.12.19. 09:27:32

@DarthVader: @Tempus.Anh: A tályog vs GBM gyűrűszerű kontraszthalmozása az MR képeken valóban okozhat diff. diagnosztikai nehézséget, de ha valóban diff. diagnosztikai indikációjú volt az MR vizsgálat elvégzése, akkor nem lenne szabad hogy az legyen. Egy tályog diffúziós gátlása más, mint egy cystikus-necroticus tumornak. S ha még mindig nem egyértelmű, akkor az MR spektroszkópia elvégzése választ ad a kérdésre.

DarthVader 2014.12.19. 11:29:08

@csak néha benézek ha marhaságot látok: @magam adom:

A paciens bekerült a megyei kórház neurológiájára homonym haemianopsia miatt, urgens CT leirás alapján valóban glioblastomára jellemző kép, kiirási dg tu cerebri, idegseb intézetben konzultáció, vél: tu cerebri, opusra felveszik, előtte MR. MR-en a CT 2 cm-es elváltozásához képest 4 cm-es góc, tipikus glioblastomára jelemző kép. (Vagy tályogra, ha valakinek eszébe jut mint diff. dg. kérdés. Nem jutott. ) Szóval az opusig glioblastoma volt a dg. Gyorsan romló neurológiai tünetek, az opus előtti éjszaka coma, urgens opus, kamrába törő tályog. Itt inkább az a probléma, hogy fel sem merült diff. dg szempontból a tályog. Tu kezelés kapott (steroid, paraffin) Kezdetben erre a neurológiai tünetek regrediáltak, nyilván az oedema csökkent, de a steroidra a tályog elkezdett nőni.

reepach 2014.12.19. 12:13:47

@DarthVader: A paraffin gondolom, lapsus, glicerin helyett. Szomorú történet, együttérzek. Amennyire én tudom, agytályog fog felől ritkábban alakul ki, inkább otogén eredet szokott előfordulni. Sajnos rossz a porognosisa quo ad vitam is. Ha kapott széles spektrumú antibiotikumot (gondolom, igen), a steroid nem hiba, sőt szükséges az agyoedema miatt.

Tempus.Anh 2014.12.19. 13:11:24

@DarthVader: @reepach:
Mannisol is, igen.
Valószínűleg nagyon megtévesztő morfológiájú kép lehetett, vagy aspecifikus elhelyezkedésű az abscessus. Az a jó pár KIR tályog, amit én eddig láttam, legtöbbször a kéregállomány közvetlen közelében volt kimutatható. Ezesetben, a tünetek alapján, inkább agyalap közeli, a chiasma szomszédságában elhelyezkedő tályog lehetett és valószínűleg a III. agykamrába tört be.

@magam adom:
Köszönöm szépen.

DarthVader 2014.12.19. 13:15:37

@reepach: "A paraffin gondolom, lapsus, glicerin" Ja, hajt mind a kettő :))

Antibiotikumot nem kapott. Nem merült fel a diagnózis. A kimenetel mindenféleképpen kétséges lett volna.

DarthVader 2014.12.19. 13:17:47

@Tempus.Anh: igen, a III. kamrába. Mindezt csak azért hoztam fel, hogy kellő szakmai alázattal közelitsünk mind a beteghez, mind egymáshoz, mind magunkhoz. A tévedés lehetősége minden esetben benne van.

Tempus.Anh 2014.12.19. 13:20:38

@DarthVader: Igen, így van, az orvos is ember és mint ilyen, tévedhet.
Nekem a jóindulatú, megértő beteggel nincs semmiféle problémám.
Az viszont eléggé szembetűnő és meglehetősen gyakori, hogy az orvost 24/24-ben örökmozgó igásállatnak, használati tárgynak néző, tökéletesen indolens beteg a saját betegtársaihoz is az empátia teljes hiányával, önző módon viszonyul.

Tempus.Anh 2014.12.19. 13:36:19

@pacagánycsök: A kibaszott kurva anyádat kapnád szájba, te rohadt köcsög!

reepach 2014.12.19. 13:39:55

@DarthVader: "kellő szakmai alázattal közelitsünk mind a beteghez, mind egymáshoz, mind magunkhoz. A tévedés lehetősége minden esetben benne van."
Szívemből szóltál.

pacagánycsök 2014.12.19. 14:03:49

@Tempus.Anh: kösz-puszi, beléd is.
FYI: Most nagyjából azt érzed, milyen amikor valaki dölyfösen és bunkó módon övön alul üt, igaz te nem vagy beteg és kiszolgáltatott helyzetben, mint azok akiknek te beszólsz itt a fórumon.

Tempus.Anh 2014.12.19. 14:11:24

@pacagánycsök: Ráadásul még fehérnép is vagy. Halmozod a súlyosbító tényezőket.

A magánéletet nem posztoljuk ki kommentekben, ennek a szentségéhez mindenkinek joga van.

pacagánycsök 2014.12.19. 14:15:23

@Tempus.Anh: súlyosbító lenne ha nő lennék? és még én halmozom? LOL.
Nem vagyok nő, hovatovább ratyi sem, nem mintha ez bármit is számítana.

A magánélet kiposztolását pedig beszéld meg azzal, aki kiposztolta a magánéletedet.

DarthVader 2014.12.19. 15:57:11

@Tempus.Anh: Természetesen van - és egyre több ilyen van, mert a társadalmi psyché is a totális frusztráció állapotában van - ilyen paciens, de azért ha valaki panaszkodik az ellátás valamely fázisára/fázisaira, ha mégoly vehemensen teszi is, először célszerű átgondolni, nem indokolt-e véletlenül, és adott körülmények között elkerülhető lenne-e.

A pacienseknek pedig:

1, a "paciens" szó a latin "patientia" szóból ered, amely azt jelenti, "türelem". Tehát a paciens "türelmes". Lesz szives. Legalábbis egy bizonyos határig, ami lehet egészen messze is adott esetben.
2, a kórházi WC-ket pl. nem a személyzet szarja össze. Annyi takarító a világon sincs, amennyi minden percben ott álljon.
3, a kórházi koszt pénz kérdése. A napi normából nem hogy 3 fogást, de egyet sem lehet kihozni. Tetszettek volna a 300 forintnak nem az eltörléséért, hanem a felemeléséért tüntetni.
4, a kórházban lopnak. Nem a személyzet, ha érthető, mire gondolok. A kórtermi széfek ellen nem én ugráltam, még szerencsére nem voltam kórházi paciens. Talán ugrálás helyett üdvözölni kellett volna. (Ez szól a managementnek is. )

Na most fentiek okán panaszkodni lehet, de felesleges. (A panaszok egy tekintélyes része ezzel függ össze. ) Más jellegű panaszoknál pediglen szintén figyelembe kell venni, hogy esetleg attól, hogy valami fáj/kellemetlen/keserű, még nem biztos, hogy a betegnek van igaza. Tehát az erős nyitás lehet hogy tényleg indokolatlan. (Különösen ami a szakmai részt illeti. Bár Máytás király óta tudjuk, hogy orvosból van a legtöbb, de azért mégiscsak egy szakma. ) Nem elbeszélni kellene egymás mellett, hanem beszélni.

steery 2014.12.19. 16:05:40

@reepach: Nem mentette meg. És igen, te is hülye vagy. :-D

Tempus.Anh 2014.12.19. 16:25:57

@pacagánycsök: Nem veszed a szádra sem a gyerekem sem a barátnőm nevét, te nagyonhülye.
Főleg nem úgy hogy "a fattyam".

Érthető vagyok, faszfej?

Tempus.Anh 2014.12.19. 16:29:31

@DarthVader: Van egy pár olyan ország e régióban, ahol összetett kézzel, két térdükön csúszva imádkoznának, ha a magyarhoz hasonló ellátásban részesülnének a betegek.
Ezért furcsa az itteni "ide nekem az oroszlánt is" felfogás.

A beteghez való orvosi hozzáállás, empátia, altruizmus, áldozatkész odaadás masszívan az európai átlag fölött áll Biharkeresztes és Sopron között.

pacagánycsök 2014.12.19. 17:21:38

@Tempus.Anh: mivel nem tudom a nevüket, így nehéz is a számra venni. Vagy úgy érted, nem is említhetem őket? Annak ellenére, hogy ő maga posztolta ide a sztorit?
Mit csinálsz, ha mégis? "Megmondasz"? JEHOVA, JEHOVA! :D

Felmerül bennem a kérdés, hogyaszongya: mégis ki a faszom vagy te?

Mellesleg a gyermekeddel semmi bajom nincsen, nyilván nem ő tehet róla, hogy házasságon kívül született. Ha "fattyú" kifejezés őt bánthatja, visszavonom.
A barátnőddel sincs különösebb problémám.

A te arrogáns, pökhendi, dölyfös, nemtörődöm, bunkó, bicskanyitogató stílusod csípi a szemem.

Főleg, hogy azt hiszed, hogy a koszos kis szar irodádon falain kívül is bárki más összeszarja magát tőled.

Főorvos. L. O. L.

Tempus.Anh 2014.12.19. 17:40:08

@pacagánycsök: Nagyon kicsi ember vagy, annál is kisebb.
A magadfajtát időnként összegyűrik törölnek vele és lehúzzák. Ennyit érsz.

Innen tovább ignore on.

pacagánycsök 2014.12.19. 17:46:24

azért én vissza-visszanézek majd, kijavítom ha hülyeséget beszélsz, elmagyarázom, ha nem érted miért küld el mindenki a picsába.
Semmi baj, rászorulsz, nem kell megköszönnöd.

Tempus.Anh 2014.12.19. 19:52:58

Minden köpedék oligofrén suttyó nicknevet kreál magának és irogat errefelé.

asztalosani 2014.12.19. 22:15:38

@Tempus.Anh:
Mikor veszed észre már magadat?
Nem vagy teljesen normális.

Tempus.Anh 2014.12.19. 22:30:28

Hű, megszólalt gyagyamami...Te még nem vetted be a haloperidolodat?

pacagánycsök 2014.12.19. 22:44:11

@Tempus.Anh: magadról beszélsz kiskomám?

Tempus.Anh
Adatlap:
2014.09.11. óta tag.

Tempus.Anh 2014.12.19. 23:12:37

Egyesek képtelenek értelmezni az ignore on jelentését.

magam adom 2014.12.19. 23:48:02

@DarthVader: Részvétem a hozzátartozód halála miatt. Az alábbi észrevételem sajnos rajta már nem segít, de - az esettől függetlenül - nagy a hiányosság a szakmai konzultációk terén a klinikusok között. Ha pl. az idegsebész a gyakran "rendelek egy MR-t" helyett pár mondatban felvázolná, hogy mit vár az MR vizsgálattól - lásd a diff. dg.-i kérdéseket, ha a radiológia nem feltétlenül kiszolgáló egység lenne, akkor azt hiszem csodákra lennénk képesek. Ugyanis az MR vizsgálat nem feltétlenül séma szerint történik. Ha tudomásunk van arról, hogy - akár - fogászati beavatkozás után jelentkeztek a tünetek, és a tályog is szóba jön, mint lehetséges diagnózis, akkor az MR vizsgálatot erre is "kihegyezzük", lásd MR spektroszkópia. Amit egyébként nem végzünk el minden koponya MR esetén.
Nem kell, hogy a klinikus tisztában legyen minden MR szekvencia fizikájával, illetve azzal, hogy milyen szekvenciák vannak, de ha jól kitöltött kérőlapokat kapunk, valóban az anamnézis, a tünetek, laboreredmények, az előző képalkotó összefoglaló eredményeivel, akkor célzott vizsgálatokat végzünk, nem "tokától-bokáig" vizsgálva mindent, keresve a tűt a szénakazalban. Ezzel segítenénk egymás munkáját, és a beteg sorsát is.

asztalosani 2014.12.20. 07:59:09

@Tempus.Anh:
tévképzetben szenvedsz miggeddel együtt!
Tudod ez az alkoholelvonás egyik tünete.

különösen halálra röhögöm magamat azon, ahogy itt vergődtök folyamatosan, helikopterek!

nyugodtan dobáljátok tovább a vetillátorba a sz@rmócsingokat :D
és még ti akarnátok azt hogy valaki kiálljon melletttetek?

na ne röhögtess! XD

asztalosani 2014.12.20. 08:00:56

@Tempus.Anh:
egyesek képtelenek a normális emberi megnyilvánulásra, a kommunikációra, sőt még az életre is

Mássz vissza a fára, a fajtársaid közé!
:D

she_wolf 2014.12.20. 11:58:59

Kitüntetve érzem magam, hogy reggel 8-kor mi jutunk eszébe ennek az ostoba némbernek:) Néha úgy érzem, méltatlan vagyok erre a figyelemre, mint pl. most is.
Sajnálatos dolog, ha valaki eljut odáig, hogy csak az jelent számára örömöt, lelki kielégülést, ha másokat (jelen esetben ugyanazokat) basztathat. Biztosan van erre valami műszó/szakszó, nem tudom...
Ez már kóros, Füredi profot ajánlanám, bizonyos tekintetben vérprofi:(

DarthVader 2014.12.20. 12:13:36

@magam adom:

Teljes mértékben igazad van. Bár ebben az esetben - ahogy én láttam - úgy működött a dolog, hogy neurológiai góctünet -> CT -> térfoglalás,mely képe alapján glioblastoma multiforme-ra jellegzetes -> valószinű dg: glioblastoma -> MR -> a képet megerősiti ->tervezett opus. És nem merült fel differenciáldiagnosztikai problémaként a klinikusban az alternativ lehetőség.

Mint emlitettem, egy helyen találtam leirva, hogy a tályog képe megtévesztően hasonlithat a glioblastomáéhoz. Ha ez az eset hozzájárul(na) ahhoz, hogy a következő esetben figyeljenek fel a klinikusok, és egyáltalán merüljön föl differenciáldiagnosztikailag a tályog mint lehetséges ok egy glioblastomára jellemző kép hátterében, és kutassanak utána is, már nem volt hiába a beteg halála.

A laikus pedig azért laikus, mert nem érti, hogy ez egy ilyen szakma: az eredményekből és hibákból (!!) születnek az újabb eredmények. Az új eredményekhez szükségszerüen társulnak hibák.
Valaki egyszer, 1432 évvel ezelőtt csinált valamit, ami sikeres volt, azt leirta, azóta csináljuk. Ez ma is igy működik. Valaki csinál valamit, ami jó, aztán csinálja a többi is. Közben kiderül, hogy amit csinálunk, az, teszem azt az esetek 85 %-ában beválik, 13%-ban nem oszt, nem szoroz, 2 %-ban pedig öl. Akkor most kidobjuk az eljárást, vagy próbáljuk meg a 2 %-ot 2 tizezrelékre redukálni? Közben pedig betegek halhatnak meg.
Ez egy ilyen szakma, mit tegyünk?

Tempus.Anh 2014.12.20. 12:18:20

@mig54: Hagyd csak, akit jó ideje hanyagolnak a hímek, az itt éli ki a folyton rövidzárlatos libidóját.
Sajnos nincs az a hosszú pálcájú hím, akinek tisztes távolságból lenne gusztusa őt megpiszkálni.
Így marad ez a szerencsétlen fórum.

she_wolf 2014.12.20. 12:30:34

@DarthVader:
"A laikus pedig azért laikus, mert nem érti, hogy ez egy ilyen szakma: az eredményekből és hibákból (!!) születnek az újabb eredmények. Az új eredményekhez szükségszerüen társulnak hibák."

Nagyon örülök, hogy ezt így leírtad. Aki nincs ennek a munkának a kellő mélységében, nem láthatja, nem értheti mindezt. Ők megragadnak a veszteségnél, ami teljesen érthető. Ilyenkor kellene az a bizonyos sokat emlegetett empátia, és nem azt mondom, hogy az orvosoknál ez hiánycikk, hanem inkább arról van szó, hogy gyakran nincs idő egy teljesen laikusnak elmagyarázni a miérteket.

she_wolf 2014.12.20. 12:33:34

@Tempus.Anh:
Hagyd, mert még megjelenik (már megint), és nagyon élvezném nélkülözni magasröptű blődségeit.

NaNehogyMár 2014.12.20. 19:27:50

Nem is tudom...
Érdekes, hogy itt is gyönyörűen megfigyelhető az elmúlt huszonpár év politikai gyümölcse: az orvostársadalom totális és főként szándékos megosztása. Ahelyett, hogy közös álláspont, közös cél fogalmazódna meg, az alapellátás a szakellátást, a szakellátás az alapellátást okolja, zríkálja, majd a szakellátáson belül a szakmák egymást. A vállalkozásban dolgozót, főleg annak díját irigyli a közalkalmazott, a vállalkozó cserébe irigyli a paraszolvenciás szakma "pozitívumait". Sosem lesz így megbékélés, s míg az nem lesz, előrelépés is nehezen.

csakmotyogok 2014.12.20. 20:19:53

@NaNehogyMár: paraszolvencia =szitokszó. a 1/10 sem igaz.
Oszd meg és uralkodj. Régi mondás. Igen, nálunk a vasutasokat leszámítva 1 szakma sem tart össze.

asztalosani 2014.12.21. 08:14:05

@Tempus.Anh:
"nagy szavak" ezek olyan embertől, aki képtelen elköteleződni és kapcsolatban élni, helyette "csinál" egy gyereket és amikor a gyereke beteg: cserbenhagyja őket, mert ennyit ér az "orvosi" végzettsége, vagy ő saját maga orvosként az orvos szakma szemében... (lehet választani melyik a "jobb" válasz)

:D

erről jut eszembe! nem mi "betegek" vagyunk nagy sz@rban, hanem ti "orvosok", mert ti is lesztek még betegek... :D

asztalosani 2014.12.21. 08:18:59

@mig54:
inkább az a sajnálatos dolog, hogy te nulla szakmai rálátással ontod magadból itt hónapok óta a bugyutánál bugyutább szövegeidet, amit sajnos végig is kell szenvednie a posztolóknak, a kommentelőknek és az olvasóknak is.

Találtam neked egy takarítónői állást, átküldjem? :D

Tempus.Anh 2014.12.21. 08:48:39

@asztalosani: Qrvára nincs közöd a más magánéletéhez, te ócska ribanc.

csakmotyogok 2014.12.21. 09:07:21

@Tempus.Anh: Provokál. Ne sikerüljön neki. Miget is. Mellesleg nem pont úgy van ahogy ő hiszi. Hagyd a fenébe.Normális nő ilyenkor a férje mellől kel fel és megtudná ölelni a világot. Aki kötekedik csak szánalomra méltó.

Tempus.Anh 2014.12.21. 09:35:13

@csakmotyogok: Mellől, de ha alól, az még jobb a pszichéjére nézve.

Nem értem, mért az okoz neki élvezetet, ha más magánéletében turkál.

mnika88 2014.12.21. 09:37:42

@csakmotyogok:
A posztolóknak,kommentelőknek az ő hülyeségeit kell itt elszenvednie,hogy a saját szavaival éljek.Egyszerűen nem tud leszakadni róluk,piszkálja őket,mint az oviban.Már nagyon cink amit csinál...
Tetszett ez a "normális nő ilyenkor a férje mellől kell fel és meg tudná ölelni a világot". :) Szép volt.(Bár én ezek szerint nem tartozom a normális kategóriába,mert max a kiskutyám tudom megölelni,férjtelenségem okán.) :)

she_wolf 2014.12.21. 09:45:19

@csakmotyogok:
"Normális nő ilyenkor a férje mellől kel fel és megtudná ölelni a világot."

Nagyon igazad van! Mint pl. én ma. Jó, nem az egész világot, szabályt erősítő kivételek mindig vannak;)
De mi spec. ma ünnepeljük a 23. házassági évfordulónkat (ráadásul téli napforduló, az év leghosszabb éjszakája, innentől már hosszabbodnak a nappalok és ez sem elhanyagolható szempont), aztán itt a Karácsony, ilyenkor sok a dolog. Az élet tele van szépséggel, meghitt, örömteli pillanatokkal is.
És akkor van valami, ami ma reggel felébredt, és azon kezdett el filózni hogy mi módon spórolja meg a kávéját, ezért bőszen elkezdett izomból vérnyomást emelni, aztán hányni. Egészségére! De csak óvatosan, mert káros mellékhatásokkal jár az ilyesmi:)

@Tempus.Anh:
Ígérjünk meg egymásnak valamit: hagyjuk már a francba! Ez a valami csak egy abortum, amiből néhány apró cafat véletlenül bent maradt és azzá vált, amit itt látni belőle. Szerinted érdemes akár egyetlen szóra is?

És ha már megemlítettem a Karácsonyt: Innen kívánok a kedves kommentelőknek békés, boldog ünnepeket!

she_wolf 2014.12.21. 09:49:56

@mnika88:
Aki a kutyát szereti, rossz ember nem lehet:*

@Tempus.Anh:
De legalább valami újat mondana! Szájzárat kapott, mint egy bulldog, ugyanaz a lerágott csont....

asztalosani 2014.12.21. 10:21:03

@mig54:
"Ez a valami csak egy abortum, amiből néhány apró cafat véletlenül bent "
magadról beszélsz? :)

maximum a te tempusz ánusz haverod DNS molekula reprodukciójának "gyümölcse" az "abortum, amiből néhány cafat véletlenül bent maradt" tekintve, hogy eleve mesterséges adalékanyagokkal lehet csak életben tartani... :D és még csak titeket idéztelek! :D

keresnek a mekiben kézilányt!
beajánlottalak nekik, hogy úgy mint más, te is NORMÁLISAN fizesd az eü. járadékodat ezáltal kellőképpen hozzájárulj az eü. színvonalának emeléséhez! :)

asztalosani 2014.12.21. 10:22:23

@mig54:

"De legalább valami újat mondana! Szájzárat kapott, mint egy bulldog, ugyanaz a lerágott csont.... "

magadról beszélsz (pont) :)

mnika88 2014.12.21. 10:27:00

@mig54:
Na,boldog 23.házassági évfordulót,aztán megünnepelni ám az év leghosszabb éjszakáján! :D :D

csakmotyogok 2014.12.21. 15:04:36

@Tempus.Anh: Khmm. :))) Piruló szmájli. Ilyet nem írok le ,mert utána meg azt olvasom fehérmájú vagyok és csak nézhetek boci szemekkel:)).

reepach 2014.12.22. 08:18:34

@Tempus.Anh: Ez az asztalosinas/carrie nem teljesen reménytelen, tőlem máris tanult valamit: a
"Mássz vissza a fára, a fajtársaid közé!" felszólítást én írtam egy másik topicban, erre máris alkalmazta, igaz, idézőjel nélkül.

Tempus.Anh 2014.12.22. 08:26:06

@reepach: Ezt apenia dolorosa-nak hívják szakmai körökben, és szerintem nincs elég valutatartaléka (vagy eléggé részeg hím) ahhoz, hogy magán segítsen :)

reepach 2014.12.22. 08:46:53

@Tempus.Anh: A részeg hímen kívül szerintem még számíthat az amurosis és anozmiára is...

Tempus.Anh 2014.12.22. 09:46:09

@reepach: Extrém mennyiségű sildenafilra is lenne szükség szegény hímeknél, ami nem biztos, hogy nem okoz fatális mellékhatásokat.

she_wolf 2014.12.22. 11:25:33

@reepach:
Az idézőjelet nem ismeri szegény:( Meg még sok mást sem, de ha ezt elkezdenénk taglalni, nagyon sok melónk lenne vele.

@Tempus.Anh:
Van néhány jó közmondásunk: Segíts magadon, Isten is megsegít; A jobb/bal kéz mindig kéznél van; Magad uram, ha szolgád nincs....nem értem ezt a nagy hajcihőt.

Tempus.Anh 2014.12.22. 13:42:24

@mig54: "Ami kézben van, az nem hazugság" (a notórius maszturbálók alapszabálya :) ), "Minden szentnek maga felé hajlik a keze", "Kéz kezet mos", "Nem tudja a jobbkéz, mit tesz a bal", stb... :)
Maradt ránk szólás, közmondás, szállóige szép számmal :)

she_wolf 2014.12.22. 13:53:38

@Tempus.Anh:
Megnevettettél, köszönöm!:)
Mennem kell, azt hiszem, "megsült" a töltött káposztám.....
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása