Tüdőgyulladással és embóliával haza küldték a kórházból

2014.11.23. 06:05

natha2_1.jpgMost várunk,hogy mi fog kisülni a dologból,és csak imádkozni tudunk,hogy ne legyen baj,mivel korántsem gyógyult állapotban engedték haza.

Üdvözlöm az olvasókat!

 

Az eset velünk történt,pontosabban az élettársammal.

 

 

Az elmúlt heteket a hétvégi házamban töltöttük vidéken,a szokásos őszi tennivalók miatt.Egyik nap az élettársam nevezzük Katinak,arra panaszkodott,hogy nem érzi jól magát fullad,ami egyre erősödött.Délutánra már az ügyeletet kellett kihívni,mert a fulladása nem javult.Az ügyeletes orvos megmérte a vérnyomását,meghallgatta a tüdejét,megnyomogatta a hasát itt ott,és közölte,hogy nem tudja a fulladás okát megmondani.Ha rosszabbodik akkor a mentőket hívjuk ki,mindenesetre maradjon ágyban.A fulladása nem javult. Estére muszáj volt a mentőket kihívni,mert nem mertem tovább várni a javulást.A mentő bevitte a pár kilométerrel arrébb lévő kórházba,ahol megint megvizsgálták.

 

Ez esetben alaposabban.Semmit nem találtak,legalábbis az ambuláns lapon semmi olyan nem szerepelt,ami aggodalomra adott volna okot.Hazamentünk.Másnap valamivel jobban lett,de felkelni nem tudott.Harmadnapra megint egy kicsit jobban lett,már annyira,hogy feltudott kelni,de a fulladása nem múlt.Estére ismét rosszabbul lett,így reggel azonnal visszautaztunk Pestre,hogy a végére járjunk.

 

Azonnal felkerestük a háziorvost,aki sürgősséggel beutalta a (most nem nevezném meg melyik)kórház belgyógyászati osztályára.Ismét kivizsgálás,ide küldték oda küldték,de semmi érdemlegest nem mondtak.Nagyon úgy nézett ki,hogy befektetésről szó nincsen.Ekkor Kati már olyan állapotban volt,hogy támogatni kellett a kórház épületén belül,mert egyedül összecsuklott volna.Már ott tartottunk,hogy a kórház küldte volna haza,mint fekvőbeteget,amikor megérkezett az anyósom.Hallván azt,hogy a félholt lányát hazaakarják küldeni,bement a főorvoshoz hogy ezt most komolyan gondolják,hogy egy ilyen rossz állapotban lévő beteget,aki támogatás nélkül menni nem tud,vigyünk haza??

 natha2_1.jpg

A főorvos a beszélgetés után kért még egy vizsgálatot,amikor is kiderült,hogy tüdőembóliája van,és életveszélyben.Azonnal változott a képlet!! Beteg vissza az osztályra,infúzió bekötés egy olyan kórteremben,ahol állandó felügyelet van a betegeknek,és nagy sürgés forgás körülötte.

 

Másnap kiderült,hogy mélyvénás trombózisa is van,tehát a helyzet nem hogy javult volna,hanem kezdett ijesztő lenni.Fel sem kelhetett,infúzió,oxigénmaszk,vérnyomásmérő folyamatosan rákötve.Pár nap múlva lett csak valamivel jobban.Összesen tíz napot töltött a kórházban,mivel tegnap kiengedték.A dolog pikantériája,hogy jelenleg tüdőgyulladása van,a tüdőembólia következményeként,és ennek ellenére "otthonába bocsájtották" egy köteg recepttel.Most várunk,hogy mi fog kisülni a dologból,és csak imádkozni tudunk,hogy ne legyen baj,mivel korántsem gyógyult állapotban engedték haza.

 

Hogy milyen az állapota jelenleg? Rossz,még egy laikusnak is feltűnik,hogy beteg,és kórházban lenne még a helye,ahol szakemberek felügyelik.Bízunk benne,hogy nem történik semmi baj mert mást nem nagyon tudunk tenni.Mindenesetre a legkisebb vészjelre azonnal hívni fogom a mentőket,és ha netán rossz irányba mennének el a dolgok,én hivatalos orvosi papírokkal igazolni tudom,hogy egy tüdőembóliával,mélyvénás trombózissal kezelt beteget,akinek ráadásul tüdőgyulladása van,egyszerűen hazaengedték a kórházból.

üdvözlettel: D.S.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

she_wolf 2014.11.23. 19:08:03

@csakegybeteg:
A Korányi eleve tüdőspec., ott azért tudják, mi a csízió:) A poszter elhallgatta, hogy esetükben melyik intézmény ludaskodott (ennek a megemlítése még nem főbenjáró bűn, úgy tudom), ráadásul belgyógyászaton történtek a dolgaik...

mnika88 2014.11.23. 19:12:53

@defné:
10 nap után mindenkit hazaengednek,miután beállították nála a "vérhigítót".Tempus sem erre mondta,hogy ekkor volt hiba elengedni,hanem hogy nem vették észre a tüdőembóliáját és úgy küldték haza.
Nyilván a kezelője el tudta dönteni,hogy otthon is gyógyulhat-e tovább,vagy sem.

csakegybeteg 2014.11.23. 19:37:04

@mig54: az igaz, és nagyon jó, lelkiismeretes orvosokkal találkoztam ott. A kezelőorvosom még a hörgő tükrözés alatt is mellettem volt....

she_wolf 2014.11.23. 19:55:33

@csakegybeteg:
Örülök a pozitív hozzászólásodnak!:)

2014.11.23. 21:21:41

A magyar orvosok meg vannak győződve arról hogy ők a legokosabbak a világon. Túlságosan nagyképüek és nem elég körültekintőek, alaposak. Birom amikor más országok orvosait húzzák le, közben meg.... Jó hogy a posztoló párjának szerencséje volt...

csakegybeteg 2014.11.23. 21:48:31

@mig54: Van rossz tapasztalatom, de jo is. A dibetologus dokim peldaul csucs. Erthetoen mond el mindent, es meglehet vele beszelni a problemakat. Elore felkeszitett mire szamithatok, es rogton elkezdte a szovodmenyek kivizsgalasat es kezeleset.

she_wolf 2014.11.23. 23:02:11

@földalatti:
Ja! A macska meg fel van mászva a fára. Én meg azt "birom", amikor valaki pöpecül megmondja az orvosnak, hogy mit hogyan tegyen, akkor is, ha az orvost azt és úgy nem teheti meg. Magyar orvos más országok orvosait nem húzhatja le, nincs rá szükségük ugyanis:)

she_wolf 2014.11.23. 23:03:20

@csakegybeteg:
Remélem, ez a hozzászólásod nem sikkad el:)

Braincelle 2014.11.23. 23:19:46

Engem igazából az ügyeleti ellátás színvonala lep meg. Nem először, majd gondolom egyszer hozzászokom.

"Az ügyeletes orvos megmérte a vérnyomását,meghallgatta a tüdejét,megnyomogatta a hasát itt ott,és közölte,hogy nem tudja a fulladás okát megmondani.Ha rosszabbodik akkor a mentőket hívjuk ki, mindenesetre maradjon ágyban."

Ebben jóformán minden szakmaiatlanság benne van. Hogy tényleges hiba is-e, azt nem tudom, de hogy nem szép és nem igényes, az biztos.
Legalább önmagához legyen következetes az ember, az alábbi módon:
1. ha azt gondolom, hogy a beteg objektíven nem fullad, olyan van (más kérdés, hogy ezúttal ez téves vélemény volt)
2. ha azt gondolom, hogy nincs baja, akkor nem mondom neki, hogy maradjon az ágyban.
3. Az a beteg, akinek nem tudom, mi a baja, de azt a benyomást kelti bennem, hogy addig egészséges ember létére ágyban kell maradnia, az kórházba való, legalábbis diagnosztika erejéig.
4. Az a beteg, aki fullad és én nem tudom megmondani, miért (akár mert tapasztalatlan vagyok, akár mert nem áll rendelkezésemre elég eszköz), az kórházba való.

Ezek itt a szomorúságok, nem az, hogy nem diagnosztizálunk fizikálisan ilyen betegségeket, mert ha nem típusos a tüdőembólia, akkor valóban nem fizikális diagnózis.

jágör68 2014.11.23. 23:21:59

Kérdés, hogy az Echo t radiológus vagy belgyógyász végzi és behívós rendzerben-e.
Valószínűleg infarktpneumonia. Majd minden nagyobb tüdőembolia mellett látszik a CTn.
Pneumoniára van a CRB 65 című szabály- intenzív es felvétel feltételeivel.
A google a barátunk.

she_wolf 2014.11.23. 23:46:20

@Braincelle: Meglep, hogy meglep:( Az ügyeletekkel már az én családom is megszívta párszor. Ehhez legfeljebb egy orvos tud (ha ugyan tud, és akar) hozzászokni, beteg semmiképpen:(

reepach 2014.11.24. 09:00:27

A tüdőembolia felismerése nem mindig egyszerű, de alapos anamnézis felvétellel, gondos fizikális vizsgálattal és célzott diagnosztikai lépésekkel ( ki van dolgozva az erre vonatkozó algoritmus, csak ismerni - és főleg betartani - kellene), mint pl. D-dimer, alsóvégtagi duplex scan, hagyományos mellkas rtg majd CT embolia programmal, echo-kardiográfia, mindig lehet (és kell is!) diagnosztizálni.
Ezért nem kétséges, hogy súlyos mulasztás, műhiba történt, amikor a beteget a fel nem ismert emboliával hazaküldték. Az is necces, hogy az anyósnak kellett interveniálni a főorvosnál, hogy járjanak el gondosabban.
"Másnap kiderült,hogy mélyvénás trombózisa is van" - az időrendi sorrend természetesen fordított, a trombózis volt előbb (kár, hogy ezt sem ismerték fel időben), a tüdőembolia ennek szövődményeként alakult ki.

Más a helyzet a 10 nap utáni hazaküldéssel, ennyi idő általában elég a tüdőembolia kórházi kezeléséhez. Az is kiderül a posztból, hogy "egy köteg recepttel" engedték el, tehát gondoskodtak a további otthoni kezelésről (véralvadásgátló és minden bizonnyal antibiotikum is). A beteg ilyenkor még természetesen gyenge, panaszai vannak, azonban ez a néhány hetes otthoni lábadozás időtartama alatt fokozatosan javulni fog, nincs már szükség kórházi kezelésre, megfigyelésre. A tüdőgyulladás is valószínüleg csak rtg. diagnózis, köztudott, hogy a radiológiai regressió jóval lassabban következik be, mint a klinikai, nem beszélve arról, hagy feltehetően nem is szokványos tüdőgyulladásról, hanem ún. infarct-pneumoniáról van szó ebben az esetben, ennek a röntgen jelei még hetek mulva is láthatóak.
Egy szó mint száz, nagy disznóság, műhiba volt a panaszos beteget hazaküldeni a fel nem ismert tüdőemboliával, mint ahogy az is szégyen, hogy csak külön "kérésre" (para?) álltak hozzá a kérdéshez a szükséges módon, viszont onnantól fogva korrektnek tűnik az ellátás.
Annak mindenesetre örülök, hogy túlélte a procedúrát, és további jobbulást kívánok!

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.11.24. 10:42:09

Bocs, ez most off, csak a hazai egészségügyi rendszer színvonaláról egy friss élmény: nyolcvan feletti bácsi elesik a fóti utcán. Mentő Vácra viszi (igaz, hogy jóval messzebb van, mint Budapest, de oda tartozik)
Combnyaktörés, műteni kellene.
A bácsi úgy tíz éve véralvadásgátlót szed, ezért nem vállalják azonnal a műtétet. Kellene valami szer, hogy ne vérezzen el a műtét közben. Ezt a szert Budapestről kell hozatni. Hogy hogyan? A menetrend szerinti busszal...
Állítólag szerencse, hogy olyan a törés, ami nem igényel azonnali műtétet. Vajon mi lett volna, ha azonnal operálni kell? Hagyják meghalni?
Bocs az offért.

mme piros · http://www.piroslampa.net 2014.11.24. 10:43:54

@Diorella Queen: Pedig elhiheted, hogy "csak úgy" hazaküldték.
Ehhez hasonló velem is megtörtént az Uzsokiban. Először én is a háziorvoshoz mentem, majd különböző szakrendelésekre (ahol megvizsgálni sem akartak, mert ugyan beutalóm volt, de időpontom nem), hívtam ki ügyeletet is, miután összeestem, végül mégis egy véletlennek köszönhetően kerültem be a kórházba. Egy lelkiismeretes neurológus orvos szúrt ki engem a kinézetem, állapotom alapján (cianotikus állapot, hamuszürke bőr, kékes száj, hideg verejték, nem teljesen orientált tekintet), miközben a folyosón várakoztam egy másik vizsgálatra. A doktornő véletlenül látott meg engem, de azonnal behívott a saját rendelőjébe, és sürgősen szakorvosi konzíliumot hívott hozzám, majd egy mentőt.
Nélküle lehet már nem írnék itt hozzászólásokat.
Miután így, életveszélyes állapotban beutalt az Uzsokiba, sőt, telefonon még oda is szólt az osztálynak, hogy milyen beteget küld, legalább 3 órát várakoztattak egy folyosón, anélkül, hogy bármi történt volna. Végül a velem lévő barátnőm csapott cirkuszt, ennek a hatására fektettek be egy ágyba, igaz orvos csak kb egy órával később látott.
Megerősítették a neurológus által felállított diagnózist mindenféle labor, CT és egyéb vizsgálatok alapján.
Ehhez képest pár nap múlva egyszer csak nap közben odajött hozzám az egyik nővér, hogy keljek fel (addig még felülni sem volt szabad), pakoljak, menjek haza, mert mégsincs embóliám.
Igaz járni is alig tudtam, 1-1,5 méterenként meg kellett állnom pihenni, különben összeestem volna. Ebben az állapotban kísérő nélkül hazaküldtek, szó szerint kilöktek az utcára.
Hazaérve azonnal elmentem a tüdőgondozóba, ahol soron kívül megvizsgáltak, és sürgősséggel, továbbra is életveszélyes állapotban visszautaltak a kórház pulmonológiájára. Az ottani orvosok - mindegyik rendkívül kedves, segítőkész és alapos szakember, ezúton is köszönet nekik! - nem győztek csodálkozni, hogy egy éppen zajló embóliával, tüdőgyulladással és kialakult súlyos mellhártyagyulladással hogy rakhattak ki a másik osztályról. Azt sem értették, hogy az addigi orvosom miért nem kért szakkonzultációt, hiszen az Uzsokiban pont van pulmonológia osztály.
Tehát, kedves Diorella, egészen nyugodtan elhiheted a poszt történéseit. Egy embóliás beteg nem kell, hogy élete végéig a kórházban lakjon, mindössze a szakma szabályainak megfelelően kéne ellátni, hiszen ennek a betegségnek igen magas a mortalitása, megfelelő ellátás nélkül könnyen halállal végződhet.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.11.24. 10:44:39

@Tempus.Anh: lehet, hogy szabály, de ezt nem tartja be minden orvos. Más kérdés, hogy az ilyen jellegű képek (stock fotó) nagyon ritka, ha nem stúdióban, felkért modellekkel készülnek.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.11.24. 10:47:15

@mme piros: <troll mode on> csak óvatosan az ilyenekkel, mert te is megkapod mindjárt, hogy ingyenélő vagy, másokon élősködve várod az ingyenes ellátást, amihez semmi jogod! ;)
(számold ki, az a sok kórházi vizsgálat, benntartózkodás mibe kerül a TB-nek!)

mme piros · http://www.piroslampa.net 2014.11.24. 10:52:39

@Diorella Queen: Még csak annyit, hogy nálam nem nehezen diagnosztizálható állapot állt fenn, hanem a tüdőm kétharmada összeesett. az oxigénhiánytól és a fájdalomtól pedig többször összeestem. A helytelen ellátás miatt szövődmények léptek fel, aminek a következményeit a mai napig viselem. Ügyvédnél is jártam, akinek az orvosi műhibák a szakterülete, de lebeszélt a perről, mert szerinte holló hollónak nem vájja ki a szemét, azaz az első kezelőorvosom ellen senki nem fog tanúskodni az orvosok közül. Az illető egy nagy hírű, köztiszteletben álló professzor, egyetemi tanár, meg még egy rakás más címmel bír. Tőlem is kapott egyet: sintér.

Morrancs 2014.11.24. 11:10:05

Most már annyi a műszer, meg a lehetséges vizsgálat, hogy az orvosok néha elfelejtik használnia saját szemüket. Eléjük kerül egy nő, aki annyira fullad, hogy már szinte mozgásképtelen. Erre egy csomó vizsgálatot kiírnak, és ha az nem mutat semmit, akkor úgy vélik, hogy egészséges? Basszus, ennyire nem kéne robotizálódni. Ránézek a nőre, és azt mondom, hogy "tuti van valami baja", mert látszik rajta. Az lehet, hogy nem tudom megmondni, hogy mi az (még jelenleg), de nem mondhatom rá azt, hogy akkor menjen isten hírével!

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.11.24. 11:17:33

@Morrancs: erről pofázok itt a blogon már hónapok, talán évek óta... Tisztelet az igen ritka kivételeknek, manapság az orvosi ellátás arra szorítkozik, hogy ha valami nyilvánvaló, könnyen felfedezhető bajod van, akkor talán segítenek, ha kicsit foglalkozni kellene a beteggel, akkor inkább lepasszolnak, oldd meg magad, ahogy akarod. :(

mme piros · http://www.piroslampa.net 2014.11.24. 11:21:23

@szigetipotyautas: Történetesen pont megnéztem, hogy ez mibe került :)
Az Ügyfélkapun belépve meg lehet nézni a betegéletutat. Volt is nagy csodálkozás, mert a megejtett vizsgálatok mellé még beírtak néhány olyat, ami nem történt meg, csak épp a kórház kiszámlázta a biztosítónak.
Mellesleg hosszasan tudnék még mesélni erről a kórházi kalandomról, az ott tapasztalt hiányosságokról, mint pl.: a felírt antibiotikumot nem minden esetben kaptuk meg, vagy nem az előírt dózisban. Megtörtént, hogy gyógyszerhiány miatt a betegek "osztoztak" a meglévő készleten, a tablettát ketté törve adta nekünk a nővér, hogy "legalább mindenki kapjon valamennyit".
De említhetném a pszichotikus nénit is a kórtermünkben, akit el kellett volna különíteni, mert ön- és közveszélyes állapotban volt szegény, mégsem történt semmi, még csak egy szem nyugtatót sem kapott. Nem, én sem vagyok orvos, csak édesanyám 20 évig pszichiátrián dolgozott, pszichiátriai szakember. Esetleg mondhatnék még pár szót a napokig bent hagyott és begyulladt branülről, amit anyukám vett ki, mert az ápolók szerint az úgy rendben volt. Vagy beszélgetnék arról, hogy a kapott vérhígítók és egyéb gyógyszerek miatt fellépett nőgyógyászati problémát sem kezelték, mi több egész éjszakán át hagytak a saját véremben feküdni, és csak akkor kaptam tiszta ágyneműt, amikor a reggeli vizitnél az orvosoktól kérdeztem, hogy ez náluk bevett szokás-e, hogy a vértől átázott ágyneműben és az átázott matracon tárolják a betegeket...
Ehh, egy egész könyvet írhatnék a bent töltött közel egy hónapról.

Ari11 · https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/993743967324468/ 2014.11.24. 11:24:45

További javulást kívánok a betegnek. Pár éve hátfali infarktusom volt, hajnali 4 órától délután 4-ig 6 orvos látott. éjszakai ügyeletes, akinek elmondtam hogy mik a tüneteim, bele kiabált a telefonba, hogy vegyek be 2-szem Algopyrint, és rám vágta a telefont. ( gondolom vissza szeretett volna aludni ).Ez után reggel 7-órakór mentőt hívtam magamra. Miközben haldokoltam, ( nem túlzás ). Mentő meg jött, gondoltam életben maradok. Kis doktornő megmérte a vérnyomásom, majd miután alacsony volt, össze pakoltak és távoztak. Még adtak a közben megérkező lányomnak egy nyugtató injekciót, aki látta rajtam tényleg nagy a baj. Reggel nyolc órakor hívtam a körzeti orvosom, hogy jöjjön ki mert ez már a 3-ik szív rohamom hajnali 4-óra óta, mind a 3 1-órát tartott, minden jellel együtt nem csak egy kis anginás roham volt. Mondta nem jön ki vigyen le a lányom. Le mentünk, vagyis le húzott a gyerek. Körzeti , mondta ő is ad egy Algopyrin injekciót.Nincs infarktusom, csak pánik rohamom van, vigyen be a gyerek a Dél pesti kórház ideg osztályára.Igeg orvos két mondatom után mondta ez infarktus, vissza a belgyógyászatra, ahol EKG , ami szintén nem mutatja ki a hátfali infarktust. Majd vissza küldtek az ideg osztályra,már délután 1/2-4 volt, ideg orvos ment volna haza . A folyosón kaptam el, mondtam adjon valamit, hogy ki bírjam az éjszakát, majd holnap elmegyek másik kórházba. Nagy nehezen ki írt Rivotrilt. Másnap az István kórházban állapították meg a hátfali infarktust, intenzív osztály 6 napig. Ahol még az osztályos orvos oda kiabált, hogy ilyenkor kell jönni ???? Majd Soproni szanatórium. Majd 1-év múlva szív katéterezés, 2 hónap cirkuszolás után, én követeltem. Ahol Steint kellett fel lőni, mert ketté volt törve az egyik fő verő ér. Kösz most jól vagyok .

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.11.24. 11:41:26

@mme piros: betegéletút? Éveken át minden stimmelt. Pár év óta... láttam olyat, hogy a doki, aki szombaton nem is rendel, beírta, hogy szombaton jártam nála.
De újabban már a kezedbe adott leletre is pofátlanul ráhazudnak sok mindent. :(

Firga Bacsi 2014.11.24. 11:45:42

lelkiismeret,erkölcs,morál,emberiesség,stb nos ez az ami nincs meg bennünk-az egészségügyben pedig ezek hiánya jobban szembetűnik hisz elesett rászoruló emberekről van szó.önthetünk milliárdokat a gyógyításba ez nem fog változni soha!!

Irkutszk 2014.11.24. 12:36:03

@mnika88: Csak jelzem, hogy más a kar és a has vérellátása, nem véletlenül a has a cél-objektum.

mme piros · http://www.piroslampa.net 2014.11.24. 12:50:27

@Irkutszk: Vagy még inkább a vérhígítót zsírszövetbe kell beadni, nem izomba, és a hason általában több a zsírszövet, mint a karon. Az izom ettől el is halhat. Ennek ellenére nekem egy hétig izomba adták, szakképzett ápolók... Én is csak azóta tudom, hogy miért a hasba kell adni.

reepach 2014.11.24. 13:01:37

@mme piros: Sem izomba, sem zsírszövetbe nem szabad adni, kizárólag közvetlenül bőr alá! A has bőre alá azért célszerű adni, mert "kéznél van" jól látható a terület, könnyen hozzáférhető és elég nagy felület ahhoz, hogy naponta más helyre lehessen beszúrni. De sohasem zsírba vagy izomba, csakis felületesen, bőr alá.

kayaibrahim 2014.11.24. 13:04:16

Egyik orvos ilyen a másik meg olyan, pont mint a többi ember. Ismerek sok lelkiismeretes orvost, de egy kuplerájban nem tudnak csodát tenni ők sem.
Nem szabad megbetegedni, ilyen egyszerű ;)
Annál is inkább, mert várhatóan csak romlani fog az ellátás.

reepach 2014.11.24. 13:12:51

@Ari11: Feka. Ja, nem, fake. Vagy Bakela?

Ari11 · https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/993743967324468/ 2014.11.24. 14:50:44

@reepach: Ez mi ??? Amit nekem válaszoltál ??? Ha azt gondolod cigány vagyok,,, hááááát nem.

mnika88 2014.11.24. 15:34:51

@Irkutszk:
Reepach már megelőzött a válaszadással...
Én jobban szeretem a karomba kapni,combba is kapta már.A betegeknek is oda adtuk,ahova kérték(has,comb,felkar), lényeg,h bőr alá menjen.:)

mnika88 2014.11.24. 15:39:34

@Firga Bacsi:
Ez a megjegyzés kollektíven szólt minden eü dolgozónak? Mert akkor rohadt igazságtalan vagy ...

she_wolf 2014.11.24. 17:19:50

@mnika88:
Ahova kérték?:o Van ilyen? Sör-virsli darts meccs?:)

@reepach: megint köszi a közérthető, pártatlan írást:)

@szigetipotyautas: Betegéletút? Hozzáférhető az még egyáltalán? Egyre kíváncsibb vagyok az enyémre....

she_wolf 2014.11.24. 17:20:29

@mnika88:
Az igazságot ne itt keresd, az "odaát" van:)

reepach 2014.11.24. 17:31:52

@Ari11: Természetesen fel sem merült bennem ilyesmi, márcsak azért sem, mert semmi relevanciája nem lenne. Arra céloztam, hogy a történet egyrészt tele van költői túlzással (hat orvos látott egy nap alatt, de mind hülye volt, stb.), másrészt sok butasággal (kettétörik a fő verő ér, fellövik, a steint, hátfali infarctus, stb.), de leginkább egy túlzó, karakírozó, halandzsa elemekkel kevert Bakela stílusú tanmesére emlékeztet.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.11.24. 17:39:36

@mig54: én tavaly néztem meg utoljára, de kiverte a biztosítékot, azóta inkább kerülöm. :(

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.11.24. 17:41:37

@reepach: hogy hat orvos és egyik sem találta meg mi baja van... sajnos a tapasztalataim alapján ez egyáltalán nem költői túlzás kategória. :(

reepach 2014.11.24. 17:57:29

@szigetipotyautas:
Egy nap alatt 6x hívtak ügyeletet? Nem tűnik életszerűnek. Mint ahogy az sem, hogy mindegyik orvos hülye volt... Azért köztük is akad egy-egy épeszű. De nem ez a fő baj. Alapszabály, hogy ha 24 órán belül ugyanazzal a a panaszzal kétszer kezdeményezik a sürgősségi ellátást, a beteget kórházba kell utalni és ott folytatni a kezelést/kivizsgálást. Már csak defenzió miatt is.
"hajnali 4 órától délután 4-ig 6 orvos látott. " " Miközben haldokoltam, ( nem túlzás )." Talán mégis túlzás, mert mintha nem halt volna meg (Hála Istennek). Igaz, "hátfali" infarktusban nem is szoktak, hasfaliban (?) inkább.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.11.24. 18:07:13

@reepach: őszintén szólva nem követtem a dolgokat, majd előkeresem, kiről, milyen hozzászólásról van szó. Én csak arra írtam, hogy a hatból hat orvos leszarja a beteget, sajnos könnyen lehet, hogy valós tényeket tükröz.

Sajnos rengeteg nemtörődöm, sok esetben kifejezetten bunkó egészségügyissel volt dolgom az utóbbi pár évben, szóval tapasztalatból beszélek. :(
Amikor végre olyan asszisztenst találtam, aki próbálta végezni a dolgát, azt a főnöke a jelenlétemben baszta le, de nagyon csúnyán. :((

mnika88 2014.11.24. 18:09:43

@mig54:
Látod mi ilyen jófej nővérek vagyunk,ennyi öröme legyen a betegnek,hogy megmondhatja,hova szúrjam az alvadásgátlót a három hely közül.Persze ezen lehetőség is csak a normálisabb betegeknek járt.:) Traumán mindig így csináltuk.

she_wolf 2014.11.24. 18:18:39

@mnika88: Akkor velem ezek szerint kibaxtak:) Sose legyen nagyobb bajom, csuhaj!:)

mnika88 2014.11.24. 18:20:43

@mig54:
Mondom,a normális betegeknek jár...:P :D
(Szeretés van! <3) :D

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.11.24. 18:20:53

@reepach: küldtem mailt... egy valami maradt ki, hogy a helyi labor munkatársai az éves vérvételeknél mindig nagyon kedvesek, normálisak voltak annak ellenére, hogy milyen körülmények közt kell dolgozniuk.

she_wolf 2014.11.24. 18:23:52

@szigetipotyautas:
Én még egyszer sem láttam az enyémet, de ezek után - jobb a békesség jeligével - talán jobb is, ha megmaradok együgyű állapotomban....
Úgyis van ami jelenleg melót ad, jelesül: a NAV! Ha akar magának valaki tömény idegbajt, csak ajánlani tudom őket, a vigyorgó garantált:(

she_wolf 2014.11.24. 18:25:30

@mnika88:
Naná, hogy van!:) Meg poénok rogyásig, mert még mindig inkább az, mint a vitriol:)

Irkutszk 2014.11.25. 08:29:06

@reepach: @mnika88: A hasnál nincs jobb vérellátás?

jágör68 2014.11.25. 12:41:16

@Ari11:

Az EKG kimutatja a hátsófali infarktust is:
1) tükörkép- jel a melső fali elvezetéseken
2) a hátra is fel lehet helyezni kétes esetben az EKG elektródákat.

Ha mindez nincs, akkor is Troponin laborvizsgálat. De már a gyanú esetén is javasolt -indokolt!, jogilag is védhető a MONA- protokoll, igaz itt morfiun és nitrát nélkül.
De Aspirin meg Heparin mindenképp.
Ha nincs a Dél- Pestiben orvos, aki ebből a 4- ből valamelyikre rájött volna...
Vagy nincs működő EKG/ a labor már lehúzta a rólót?
Jó lenne, ha a bex@ri kórházigazgatók előjönnének vele, hogy mekkora k@kkesz is van.
És pénz nélkül biztos, hogy csak rosszabb lesz.

reepach 2014.11.25. 13:44:48

@jágör68: Orvos létedre marhaságot írsz.
1./ "Hátsófali" infarktus ekg jele nem a tükörkép, hanem ST eleváció a II, III,aVF -ben (STEMI)ill. ugyanit path.Q,, vagy diffuze repol.zavar, stb.
2./ acut infarctusban nem heparin kell, hanem clopidogrel.
3./ ekg kiértékelésre képes orvos működő ekg minden kórházi sbo-n van (Dél-pestiben is!), hasonlóan a központi ügyeleteken is.
Mo, nitrát... Orvostörténelem.
Te hol(milyen területen) dolgozol???

jágör68 2014.11.25. 14:02:13

@reepach:
Ok.
Akkor nyilván csak a két szép szememért kaptam meg 2 hete a Notarzt- Zulassungot :DDD
Hajrá Clopidogrel!

jágör68 2014.11.25. 14:55:31

Itt a blogon sincs úgy látom hiány a bemagolós, nagyzós orvosokból.
Hogy lenne már a hátsófali infarktus tükörképe II, III, aVF- ban, amikor azok alsó elvezetések?
Simán logikus, hogy a hátsófali tükörképe az első falon egy ST depresszió.
Ez van, ha orvostanhallgató korában csak magol az ember és nem érti az összefüggéseket.
A Clopidogrel semmi előnnyel nem jár az Aspirinnal szemben a studyk szerint.
A Heparin meg a további thrombosist gátolja- aukt tüdőemboliában a lysis mellett ezért is kell elkezdeni.
Szóval egy kis gondolkodás sose árt.
A morfin pedig továbbra is a prokoll része, mivel erős fájdalom csillapító, csökkenti a légzési munkát és a myokardium oxigénfogyasztását.
A nitrát is az ajánlások része; csak kardiogén sokkban ellenjavalott az utóbbi 2.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.11.25. 15:43:30

@jágör68: és egyesek csodálkoznak, hogy a betegek egyre kevésbé bíznak az orvosokban, egyre kevésbé tisztelik őket. (Ugyan egy k. szót nem értettem abból amit írtál, de van egy olyanom, hogy az itt megjelenő orvosok és "orvosok" közül te a hitelesebbek közé tartozhatsz)

Ari11 · https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/993743967324468/ 2014.11.25. 15:44:51

@reepach: Enged meg, hogy válaszoljak. Nincs semmi költői túlzás az esetemben, sőt, még rövidítettem is. Hozzá tenném, hogy a Dél pesti bel-osztályán, EKG után vért is vettek. Állítólag a vér teszt azonnal kimutatja a hátfali infarktust. De van első falra is, és hát falra is teszt lap. Nem kell az első fali ha az EKG kimutatja. Nekem még is azt használták, nem a hátfali teszt csíkot. Várattak 1-órát az udvaron, majd vissza küldtek az ideg osztályra. erről Ambuláns lapom is van. Ahonnan Rivotril recepttel távoztam . Azt is úgy, hogy üvöltöttem a folyosón, hogy adjon valamit amivel ki bírom az éjszakát. Mert ma már nem bírok tovább menni. Én egy sportoló voltam, és semmi nyávogás, hiszti, igy éltem az életem. Tehát mondhatni kő kemény nő vagyok. Apám 41-évesen infarktusban halt meg, így még örökletesen is terhelt vagyok, ezt el is mondtam mind a 6-orvosnak.Otthon halt meg, ezért azonnal felismertem, hogy nekem is ez a roham, minden jelével infarktus. Mert bőven meg volt , nehéz légzés, gyomor fájás, nyelőcső égése, kar izom, kar csontba őrületes fájdalom. Idő rendi sorrendben ez volt. 1. Hajnali 4 óra telefon ügyeletes orvosnak ( Hiába ), 2. Reggel 7 óra Mentő hívás magamra. Alacsony vérnyomás miatt, ott hagytak össze pakolva távoztak. 3. Reggel 8-kór körzeti orvos, nem jön ki !! Le visz a gyerekem . El hajt a Dél pesti kórházba, mondván pánik rohamom van. 4 . Dél pesti bel osztály , elküld mert nem oda írta a körzeti a beutalót,hanem az ideg osztályra. 5. Ideg osztály aki vissza küld a belgyógyászat ambulanciájára. 6. Belgyógyászat fogad. EKG vér vétel.Ki küld az udvarra várjak 1-órát az eredményre. 7, eredmény után vissza küld az ideg osztályra, ahonnan Rivotril recepttel, hosszas kérés után haza küldenek. Másnap István kórház, EKG , már 24-óra után ki mutatja a hátfalit. Intenzív osztály 6 napig, katéterezést nem csináltak. Csak 1-év múlva a Godzéger György szív centrumba. Tények ezek szárazon túlzás nélkül. Az nap szinte mintha nem is akarták volna tudni, hogy létezem . Ezt nagy fájdalmakkal át élni szürreális volt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

she_wolf 2014.11.25. 18:14:55

Nagyon szép magyar közmondások, szállóigék jutottak eszembe,kedves @jágör68:

Braincelle 2014.11.25. 19:14:10

@reepach:
A jelenlegi prehospitalis AMI-protokollnak (kötelező) része az LMWH és a clopdigrel adása is.
És megf. indikáció esetén a nitrát és a MO is.

Tempus.Anh 2014.11.25. 20:54:39

@jágör68: Nem tudom, hogy egy ekkora arc mért is ír ide egy ilyen kis ország praxisblog-fórumára.
Hanyag, felületes és a lényeget nem felfogó, utólag nem a belgyógyászatot mint szakmát választó aprócska magyar orvos létemre felteszem neked, magasságos és fenséges Notarzt, a kérdést:
Olyat, hogy CK-MB, nálatok már vagy még nem mérnek? Mert annak a szintkövetése infarktusban KÖTELEZŐ. Mondom én, mint nem-belgyógyász.
Tovább: szívultrahangvizsgálatot, pumpafunkcióvizsgálatot, szívizotópvizsgálatot arrafele, a Negyedik Birodalomban végeznek már?
Mert ez is a szívinfarktus kivizsgálási/nyomonkövetési protokolljához tartozik.
Ismétlem: NEM vagyok sem szakmabeli, sem Notarzt, sem Bundesgesundheitsstaatssekretär...

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.11.25. 21:24:09

@Tempus.Anh: valami nem stimmel... magyar orvos vagy? Akkor hogy is van az, hogy az én adóforintjaim nem mentek az oktatásodra?

Tempus.Anh 2014.11.25. 21:55:50

@szigetipotyautas: Isten útjai kifürkészhetetlenek...de jó logikával és kombinációs készséggel az ember sokra viheti.

mnika88 2014.11.25. 21:58:39

@szigetipotyautas: magyar doktor bácsi,de nem magyarországi orvos egyetem tanult.:)

mnika88 2014.11.25. 22:00:17

@Tempus.Anh: Eltaláltaaam???:D Vagy fussak neki még 1x én is...:)

reepach 2014.11.25. 22:03:40

@Ari11: Ne haragudj, csak a 3. sorig tudtam olvasni, akkora butaságot írtál, hogy kiment a biztosíték:
" De van első falra is, és hát falra is teszt lap. " Nincs. Necroenzim vizsgálat van, ami szívizom specifikus ugyan, de teljesen mindegy, hogy hátSÓ (inferior) vagy elülső fali az infarctus.

reepach 2014.11.25. 22:09:20

@jágör68: "Itt a blogon sincs úgy látom hiány a bemagolós, nagyzós orvosokból."
Ha magadra céloztál, öcsi, jól látod. Téged jó esetben még pelenkáztak, de inkább csak libidó formájában léteztél, amikor én már infarktusos beteget kezeltem. Hogy mondhatsz ekkora marhaságot, hogy "A Clopidogrel semmi előnnyel nem jár "??!! Végeztél már PCI-t clopidogrel nélkül? Olyan, mintha ragadós masszában kotorásznál, 600 mg után pedig magától úszik be a katéter a stenosisig/elzáródásig... A heparin ebből a szempontból indifferens.
Nagy baj lehet a fritzeknél, ha ennyire igénytelenek a bevándorló orvosokat illetően...

Tempus.Anh 2014.11.25. 22:09:32

@mnika88: Te mindig mindent eltalálsz :)

she_wolf 2014.11.25. 23:27:08

@Tempus.Anh: @reepach:

Én kitöröltem amit kicsit korábban írtam mint Ti, csupán zanzásítva hagytam meg egy szösszenetnyit...
De a lényege az volt, hogy 8 év vs. akár több 10 év.
Itthon, kényszerből ilyen körülmények között is ilyen rátával, vs. odakint fingok egyet és ölembe hull vegyszer-kötszer, kisegítő személyzet.
Szóval lehet rám kígyót-békát, nem csak a magyar konyhát szeretem ebben a kuplerájban....

@szigetipotyautas:
Merő jószándékból írom neked, hogy nem árt néha háttérinfókat is megtudni egy-egy hozzászólás előtt, akkor elkerülhetőek mind a kínos kérdések, mind a kínos magyarázkodások. Peace!:)

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.11.26. 07:02:24

@mig54: merő jóindulatból jelzem, hogy nem kell mindent készpénznek venni, amit itt összehordanak a tagok. Adta már ki magát orvosnak beteghordó is, aki a munkája során ellesett pár szakkifejezést. :D
Arról nem beszélve, hogy a külföldi tanulmányok nem jelentik azt, hogy saját zsebből... mostanában nem tudom mi van, ifjú koromban volt rá példa, hogy állami támogatást kapott valaki ahhoz, hogy külföldi egyetemen tanuljon.
A másik amiért kissé szkeptikus vagyok: nehezen tudom elképzelni, hogy valaki saját pénzén szerez diplomát egy külföldi egyetemen, és itthon adja el magát orvosnak, mikor sokkal jobb körülmények közt is dolgozhatna. Márpedig az aprócska rágalmai (lásd még élősködőnek, meg ki tudja még minek nevezett egy másik poszt alatt)), valamint az, hogy korábban a körülmények pontos ismerete nélkül kezdett távdiagnosztizálni... szóval engedd meg, hogy ne vegyem 100%-ig komolyan!
Ismerek pár orvost, akik online tanácsadással is foglalkoznak, betegségekkel kapcsolatban inkább nekik hiszek.

Tempus.Anh 2014.11.26. 07:15:31

@mig54: A lényeg, hogy kimenve és fára felkapaszkodva ne köpködje le valaki az itthonmaradt kollegákat.

Tempus.Anh 2014.11.26. 07:16:50

@szigetipotyautas: Még kombinálgass, egyelőre nem melegszik, inkább hűl :-)

reepach 2014.11.26. 08:56:27

@szigetipotyautas: Trianonról nem hallotál még?

rikitikitévi 2014.11.26. 08:58:03

Helyesen: "Trianonról nem hallottál még?"

Tempus.Anh 2014.11.26. 12:08:54

"Trianon?! Hm, várj csak, az melyik focicsapatban is játszik?"

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.11.26. 14:30:54

@reepach: az hogy jön ide? Delikvensünk úgy adta elő magát, mintha Magyarországon élne és dolgozna ki tudja milyen régóta.

@Tempus.Anh: orvosnak milyen lehetsz, azt csak sejtem. Emberileg kb. akkora nulla, mint a hazai e.ü. dolgozók 90%-a. Feltételezem, benne vagy a fradi kemény(kedő)magban is. :D

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.11.26. 14:32:11

Apropo: ma megint találkoztam valakivel, aki orvos létére valóban próbál segíteni.

Tempus.Anh 2014.11.26. 14:49:29

@szigetipotyautas: Idefigyelj, te agyatlan nímand.
Az észosztásnál nem álltál elől a sorban az kiviláglik a blőd szövegedből és abból, hogy még nem sikerült kiszámítanod, hogy négy tyúk voltaképpen hány pár.
Lepkepicsányi közöd sincs ahhoz, hogy honnan jöttem és merre tartok, hogyan látom el a betegeimet, hány diplomám vagy szakvizsgám van.
Te itt egy senki vagy, egy nicknév mögé bújt ripacs.
Az a pár hozzászólásom, amiben segíteni próbáltam neked, csak fölösleges időpocsékolás volt, te egy leírt ember vagy, egy gyártósori selejt, a társadalom parazitája.
Agyilag is.

Ezzel egy hatalmas IGNORE ON, ami azt jelenti, hogy számomra ezen a blogon többé nem létezel.

Ari11 · https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/993743967324468/ 2014.11.26. 16:58:38

@reepach: Lehet , hogy örült baromságot írtam !! De akkor ezt kérdezd meg az István kórház belgyógyász Dr nőjétől, hogy ő honnan szed ekkora baromságot??? Mert a Dél pesti ambuláns LAPJÁRA EZ VOLT ÍRVA. MEG IS MUTATTA NEKEM, HOGY AZ ELSŐ FALRA CSINÁLTAK VÉRVÉTELBŐL TESZTET. Ezeket nem én fogalmazom meg, hanem ti orvosok mondjátok, vagy írjátok le !!!!!!!!!!! Ez az egész éjszaka, le van adminisztrálva itt nálam !!!

rikitikitévi 2014.11.26. 17:21:23

@Ari11: Én voltam mind a 6 (Hatökör)

mnika88 2014.11.26. 18:49:49

@szigetipotyautas:
Aha...szóval te személyesen ismered Magyarország ÖSSZES eü. dolgozóját,hogy így csuklóból a 90%-át emberileg nullának tituláltad.Köszi...Ezek után még te vagy felháborodva itt.

she_wolf 2014.11.26. 22:49:23

@szigetipotyautas:
És még hányan adták ki itt magukat másnak, az is megér egy misét. Éppen ezért nehezen viselem ha megveteznek, nem is szoktam szó nélkül hagyni. Igyekszem jó példát mutatni azzal, hogy én sem hazudok:)
A szkepticizmusodat talán olyan szempontból megértem valamennyire, hogy írásaid szerint eddig sokszor sikerült beletenyerelned valami jó kis szarságba, ezzel együtt általánosítani hagy hiba. Szerintem:) Tökéletes ellentéted vagyok ilyen szempontból, úgyhogy nekem már fel sem tűnik ha azzal vádolnak meg, hogy pozitív irányban vagyok elfogult. Ezzel együtt én sem általánosítok.

Aztán vannak itt olyan emberek, akik személyesen is ismerik egymást, vagy éppen az itteni társalgáson túlmenően magánlevelezésben vannak egymással.
Ez nem egy mérvadó oldal, beszélgetés folyik, véleménycsere, ami kissé személyesebb (igaz, néha személyeskedőbb is) mint egy online orvosi tanácsadással foglalkozó site.
Természetesen jogod van ahhoz hogy megválaszd, kinek mennyit adsz a szavára. Ahhoz is, hogy ezt vagy azt elhallgass mások előtt, többé - kevésbé mindannyian így teszünk.

Ma voltam varratszedésen. Találkoztam egy olyan orvossal, aki ha tehette volna, máglyát gyújtott volna alattam, Nem esett jól. Viszont a kezelőorvosom és az aneszteziológus doktornő hozzá(m)állása nagyon korrekt, gondoskodó, körültekintő volt, innen köszönöm nekik!:) A 33.33333....% azért némileg jobb mutató, mint a áltlad vázolt 90%:)

she_wolf 2014.11.26. 22:53:31

@Tempus.Anh:
Néha az az érzésem, csak ezért ír néha hozzászólást....szegény ember lehet az, akinek ez, meg az önfényezés ekkora örömöt okoz:(

she_wolf 2014.11.26. 22:56:14

@mig54:

megveteznek - megvezetnek...

asszem, elvezetem magamat ágy iránt, húzós napom volt.....

Tempus.Anh 2014.11.27. 06:31:36

@mig54: Gyógyulást Neked, nagyon remélem, hogy javul az állapotod és sikeres volt a műtéted.

mnika88 2014.11.27. 11:01:18

@mig54:
Én is most voltam varratszedésen,bár velem nem viselkedtek ellenszenvesen.De mit keresel már megint anaestes közelében? Vagy ez még a múltkori?:)
Én most nagyon rosszul éltem meg ezt a műtétet,borzalmas volt éjjel az intenzíven ébredni,a draineket amikor megláttam a hasamból kilógni,a sok zsinórt,meg hogy monitoroznak,meg a gépi lélegeztetett betegeket mellettem...Éreztem,hogy kezdek pánikba esni,azt akartam,hogy húzzák ki belőlem a csöveket és azonnal engedjenek haza...pedig otthon érzem magam az intenzíves közegben,ráadásul mondták,ha megint görcsölök bevisznek.:( Bocs az offért,de ez kikívánkozott belőlem nagyon.

Fluoro 2014.11.27. 16:53:40

@reepach: kommentjeidből úgy láttam, talán tudnál válaszolni a kérdésemre, egy nagyon beteg ismerősöm esélyeit latolgatom, eléggé kétségbeesetten. Szóval, szeptikus abdominális sokk esetén, van ma olyan hely Magyarországon, ahol polymixin B hemoperfúziót is bevetnek adott esetben? Vagy ez még nem ért ide hozzánk? Mert az olvasottak szerint, akár 20%-al is növelhetné az esélyeket. Köszönöm, ha tudsz válaszolni, vagy bárki hozzáértő, aki erre jár!
Megjegyzem, polymixin B-vel szoktam dolgozni (laborban), igen hatékony egy antibiotikum (bár ebben az esetben az endotoxin eltávolítására használják!) Jól jönne a kritikus helyzetben ez 20 százalék is pluszban!

she_wolf 2014.11.27. 20:14:25

@mnika88:
Október bal térd artroscopia (gyakorlatilag csak nagytakarítás volt, mert protkó kerül bele márciusban, ennyit a neten keringő, publikus várólistákról)), nov. 18 jobb térd atroscopia, valamivel reményteljesebb helyzetben.
Újfent hálálkodtam az evolúciónak amiért nem a pókszabásúak rendjébe tartozom, viszont a lovazásnak a továbbiakben lőttek. Egyik kedves doktor bácsi ezen jót vidult, majd javasolta nekem a bringázást. Közöltem vele, hogy ha meg akarok dögleni, akkor kellemesebb halálnemet választok magamnak. A kettőnk közti bájcsevegés itt megszakadt, és csak magamban kívántam neki, hogy : ennyi örömöd legyen az életedben!
Némelyik orvosnak valamiért az a fixa ideája, hogy "kollégát" kezel nap mint nap, másik némelyiknek pedig az, hogy sülthülyéket. Az igazság már megint odaát van....
Bocs a malíciáért, ma ennyire vagyok képes, nagyon fájok:(
De leginkább azt sérelmeztem, hogy 2 kedves kollégája előttem beszélte ki a kezelőorvosomat, hogy milyen blődség az már, hogy laborba küldött, meg anesztestől konzíliumot kért (ugyanis indokolatlanul szilva a műtéti terület). Meg persze azt is, hogy milyen ostobák a betegek (mert nekem mindehhez akkor és ott rohadt sok közöm volt ám, kifejezetten rám tartozott!).
Én meg nagy szomorúságomban azt felejtettem el megkérdezni az orvosomat, hogy ha a labor feltár valamit a thrombocytopenián túl is (netán annak okát), akkor azt hogy tudom meg, és egyáltalán.....majd holnap felhívom, hátha okosabb leszek. Vagy megint csak egy fokkal szebb:(
Úgy tűnik ebből is kapnom kellett most, hogy az egál meglegyen.
A bizalmam azért töretlen, pláne hogy tudom, nem minden orvos (de még csak nem is 90%-uk) suttyó:P
A nővérek megint a helyzet magaslatán voltak (malícia nélkül), mert le a kalappal előttük, hogy bekavarnak nekik néha az orvosok abban az adminisztrációs kuplerájban, és ők rendre nem maradnak szarban, sőt!, még a beteget sem hagyják benne:P

she_wolf 2014.11.27. 20:20:56

@Tempus.Anh:
Köszönöm a kedves szavakat, de valamiért olyan érzés ficereg bennem, hogy most jön a java...és nem feltétlenül a jobbik, szebbik java. De lehet, hogy ezt most csak a fájdalom mondatja velem:(

she_wolf 2014.11.27. 20:23:16

@mnika88:
Rólad: nagyon sajnálom hogy ilyen rosszul reagáltál, ha segíthetek azzal, hogy beszélgetek veled, nyugodtan írhatsz ám mélt, írd ki magadból, ha az jót tesz neked!:)

rikitikitévi 2014.11.27. 21:59:45

@Fluoro: László kh. Hepatológia.
Prometheus ès MARS is van ott.

reepach 2014.11.27. 22:23:19

@mig54: @mnika88:
Mielőbbi jobbulást mindkettőtöknek!

mnika88 2014.11.27. 22:33:27

@reepach: Köszi szépen.:)
Amúgy mondani akartam neked is,hogy ma már 2x a te nickedet írta ki nekem,mármint ahogy beléptem,a neved alatt tudtam volna kommentelni.Ezt már megcsinálta rikitikitévivel,meg volt valami karcsibácsi,meg Tódor Piroska nick,ők nem tudom kicsodák.
Ilyenkor nem elég kilépnem,még a telefont is újra kell indítanom.Ez mitől van,tapasztaltál/tapasztaltatok már ilyet???

mnika88 2014.11.27. 22:40:28

@mig54:
Ezekről a műtétekről tudtam.Sajnálom,igen ez nálunk is előfordul,hogy a betegek előtt megy egymás szapulása.Nálunk a méhészek (nőgyógyász) ilyenek,már nem egyszer hallottam,ahogy káromkodva üvöltöttek egymással a folyosón az ügyeleti beosztás miatt.Szomorú...
Én is lovagoltam.:) Vagy 15 évig,de szép is volt.
Köszi a lelkizési lehetőséget,ott és akkor rossz volt,már túl vagyok rajta,maradandó károkat nem okozott a lelkemben,de betegként soha többé nem akarok oda kerülni,az biztos.:) Ennek ellenére írok holnap neked.:)

csakmotyogok 2014.11.28. 16:00:06

Hú lányok gyógyuljatok, hogy megyünk így el a lakatlan szigetre kolóniát alapítani??? :)))

she_wolf 2014.11.28. 20:38:54

@csakmotyogok:
Hogy mennék? Bicegve. Vagy pedig visznek. Kolóniát fekve kell alapítani, de ha segítenél néhány hapsit beszerezni, az jó lenne (fúúj, de difnó vagyok:D):))

reepach 2014.11.28. 21:33:24

@mnika88: Nekem egyszer a moderator lapja jött be, gondolkoztam is azon, hogy kit tiltsak ki. Azt hiszem, akkor van ilyesmi, ha nyilvános, nem védett hálózatra vsatlakozunk.

mnika88 2014.11.28. 21:34:02

@csakmotyogok: @mig54:
Jajj,ezen most jót nevettem! :D :D Azt hittem pihenni megyünk,de ezek szerint kolóniát is alapítunk mellé,akkor nincs mese,pasikat is kell vinni,vagy csak egyet. viszünk és azt körbe adjuk?:D
Ti elrontotok itt,megint beindult a fantáziám.:D :D Pedig most még 1 hónapig semmi megerőltetőt nem végezhetek...:D

mnika88 2014.11.28. 21:41:51

@reepach:
WIFI-re gondolsz?Én mindig csak bezárom a böngészőt,ténylegesen sosem lépek ki,ahogy a facebookról sem és sosem használok WIFI-t,csak a saját mobilnetet. Ezért nem értem.Biztos összekever engem Veled,vagy rikitikitévivel...Nem vagy véletlenül te is 170 magas,56 kg és 26 éves nő??:D Mert akkor érteném.:))

reepach 2014.11.28. 22:27:19

Ha hiszed, ha nem, nekem meg téged írt ki. Próbáltam is írni valami butaságot, de megszűnt a kapcsolat.

mnika88 2014.11.28. 22:52:59

Lehet nekem sem engedné a komment írást más név alatt,na majd legközelebb kipróbálom.

she_wolf 2014.11.29. 06:13:22

Akkor most én is szoaréban vagyok, mert nem szeretek mobilról netezni, és csak pár napja van okostelóm (pedig de jól meg megvoltam nélküle:P) és ma helyettem is reepach nevében akart írni. Itt a nappaliban van a gépem, apjukom belesüppedt itt a Black Fridaybe a hálóban meg én böngésztem a telefonon, na most akkor mi hol, meg ki és hogyan nyilvános? Ilyen dolgokban nagyon szőke vagyok:(
Na szóval, akkor az ember már tényleg a saját kezében sem bízhat?:)
Ja, az, hogy nem is sikerül mindig felficcenni vele a netre, már csak pici adalék. Remélem nem kerülök olyan helyzetbe, hogy ezen bármi is múljon.

@mnika88:
170 magas vagy és 56 kiló? Én meg 56 magas, és 170 kiló, nagy cucc:D
De tényleg! Oldalsó karlendítés, és átsétálok a hónod alatt, ha nem vagy csikis:))
És különben is: jóból csak picit adnak:PDD
A kolóniáról pedig csak annyit, hogy a hapsik azért kellenek hogy kényeztessenek, nem pedig azért, hogy erőlködjünk velük. Azt még megdumáljuk, hogy hány hapsi jöhet, mert nőuralom rulez!:D És mire vízum/oltások intézve, addigra te is végre egyben leszel és úgy erőlködhetsz, ahogy tetszik:)

@reepach:
Nincs más hátra, mint előre! Én tuti, hogy nem firkálgatok senki nevében, de ha mégis baleset történne, jelzem!:)

she_wolf 2014.11.29. 06:15:14

@mnika88:
Ja, te meg kikapol ám! Vártam a leveledet, te meg pajzán gondolatok közt vergődöl a hegesedés közben, mi???

mnika88 2014.11.29. 08:49:03

@mig54:
Na,látom a technika szele téged is elért.:D
:D :D Fáj ám a nevetés is,úgyhogy tök izé vagy most...a vízumot meg hogyan kapjuk meg,ha lakatlan,még fel nem fedezett szigetre megyünk? :D :D
Igen,most rögtön írom a mailt...
(Fú,de széjjelszanaszétoffoltuk a posztot)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása