Amiért szinte bármit megtesz egy NŐ!

2014.07.10. 06:00

images_3.jpgHa műtétet akar várom a magánrendelésen , onnan a jövő héten műtőbe kerülhet...

zomorúan , mégis bizakodva írom meg Önöknek a történetem ...

Régi mondás .... egy NŐ két dologért tesz szinte mindent .. Az egyik hogy lehessen gyermeke , a másik az az hogy elkerülje a gyermek áldást !

 

Én az előbbiért küzdök - egész pontosan a harmadik babáért . 

A kisebbik gyerkőc születése után komoly problémákkal szembesültem : megsüllyedt a méhem , a hüvelyben első és hátsófali előre esés jelentkezett . Vizelet széklet tartási problémák ... A házasélet kellemetlenné vált . A párom türelmes ember , s elkötelezett a családja mellett . Kitart mellettünk támogat mindenben . Mikor elérkezettnek tartottuk az időt bejelentkeztem egy állami rendelésre ... elmondtam a panaszom ....

 

A Doktornak VICCES kedve volt ....  - legalább is azt hitte poénos amit mond . 

Idézem : " Mindig arra vágytam , hogy ugorjanak a nők ha kinyitom az ajtót ! Csak a kor és a súly kívánság nem teljesül . "

 

Az utána következő Kínos csendet a nővér törte meg . majd vizsgálat következett . 

" Ha műtétet akar várom a magán rendelésen , onnan a jövő héten műtőbe kerülhet . Innen , csak fogyást minimum 30 kilót / 176 Magas és 85 kg vagyok / és konzervatív terápiát javasolok . - Egy barátom / méregdrága / eszközeivel .

Megalázottan jöttem ki a rendelőből .... 

 home.jpg

Másnap kerestem egy másik kórházat szintén állami rendeléssel .

 Két hét múlva műtőben voltam .Addig rengeteg labor vizsgálat és 3 ultrahang -a műtétet végző orvos által végezve - ennek később nagy jelentősége lesz !

Voltam néhány orvosnál már életemben ... De ilyen türelmes  figyelmes orvossal még nem találkoztam .  Méhszáj rekonstrukciót első és hátsó fali hüvelyplasztikát gát plasztikát valamint méh szalag felvarrást csinált ! A műtét rendben zajlott . Egy hét múlva cső kivétel . Kellemetlen volt , de azt hiszem így normális . A műtét utáni fájdalom iszonyú de erre felkészültem . 

 

A cső kivétel másnapján erős alhasi görcsökkel darabos nagy mennyiségű vérzés jelentkezett . irány az ügyelet . Ahol sokk szerűen ható diagnózist kaptam . FENYEGETŐ Vetélés !  

 

De hát két hete műtöttek az elmúlt 4 hétben 5 ultrahang vizsgálaton voltam . 

Miért nem vették észre hogy 8 hetes terhes vagyok ? 

Van egy 1 esztendős babám aki még szopik , a menzesem nem állt helyre a szülés óta , de védekezésre gondoltunk Pharmatex hüvelytablettát használtunk .

 Hogy történhetett meg , hogy 6 hetes terhességet nem vesz észre egy nőgyógyász ??????? műtét közben sem !

 

Most reménykedve számolom a perceket ... Akarom ezt a babát , hiszen első sorban a gyermekáldás miatt vállaltam a műtétet . kb 6 hónappal későbbre terveztük . 

 

Ha sikerül megtartani biztos nem állami rendelésre megyek vele ! 

 

TANULSÁG pénz nélkül nincs remény ...

 

Kívánom ,hogy mással ne forduljon elő ilyen baklövés ...

 

Angyal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdösbanya 2014.07.10. 13:05:42

Részvétem a magzat elvesztése miatt. Az esete kísértetiesen emlékeztet a velem történtekre. Bizonytalan alhasi fájdalmak és vérzészavarok miatt mentem nőgyógyászhoz, ahol ultrahangos vizsgálat után azt mondta az orvos, hogy ő nem lát semmi elváltozást, és ha "ennyi problémám" van, és "úgysem szeretnék gyereket", állítsunk be egy fogamzásgátlót. Az alapfeltételek egyike sem volt igaz, mert nem mondtam, hogy nem szeretnék szülni, és a probléma sem volt olyan mértékű, amitől besokallhatott volna. A tablettát végül nem kértem, mire megrántotta a vállát és elment vizitelni. A történetnek annyi a vége, hogy egy hét múlva egyértelműen kiderült: első gyermekemmel vagyok várandós, és az orvosom szerint (egy másikat választottam a terhesgondozáshoz) annak az ultrahangon bizony már egy héttel azelőtt is jól észlelhetőnek kellett lennie...

bajkal 2014.07.10. 20:19:42

Remélem a baba megmarad, de hozzateszem, hogy vedekezes mellett teherbeeses es utana egy műtét (rendes altatasos mutet volt?) után én félnék, hogy nem lett-e baja. (a természet majd eldönti, nem bántásnak szánom...)

A műtétje közben szerintem nagyon egyszeru miért nem vették észre a terhességet: a méhét belülről nem nézegették, a méhszalagok kívül vannak, a méhszáj és a hüvely is...azaz alapesetben miért akart volna bárki belekukkantani egy alapos méhszájtágítás után a méhüregbe? De ha mégis, akkor azt is írja meg valaki miért is kell benézni...

A terhrssegi hetekből 2 hetet le kell vonni, mert az kb. az az idő amíg lezajlott a menstruacio es utana bekovetkezett a 14. nap környékén a peteérés. Valószínűleg az első UH idején egy 3-4 hetes "embriót" kellett volna észrevenniük, ami ha latszódhatott is nem feltétlenül volt feltűnő. Sajnos sok nőgyógyász nincs a képalkotó eljárásokban a magaslatokon, ezt pedig sokszor nehezíti, hogy konkrét és nagyon más jellegű panaszokkal jelentkeznek a páciensek.

Az elejére kell visszamenni, hogy megtörtént-e figyelmesen az a beszélgetés, hogy él-e szexualis eletet, milyen gyakorisaggal, pontosan mivel védekeznek és hogyan és a ciklusai stb. stb.
A hüvelybe felhelyezendő tabletták mellett 40% kb. a hibalehetőség, azaz 100-ból 40 nő teherbe esik mellette. Erre azért a pár felelőssége gondolni, hiszen nekik is érdeke, hogy ha nem akar teherbe esni akkor valoban ne essen a nő.
Utólag késő bánat, de rendszertelen ciklussal és "ilyen" védekezési modszerek mellett ajanlott lett volna terhességi tesztet végezni vagy vérvételnél ezt is kérni (előbbit a paciensnek utóbbit az orvosnak).
Arról nem beszélve, hogy a megtermekenyites ideje es a varandosaagi hetek el is lehettek szamolva, ha nagyon rendszertelen volt a ciklusa.
De ezektől függetlenül azért az orvosoknak, ultrahangosoknak egy női szerveket érintő műtét előtt illett volna olyan alaposan megvizsgálni, hogy észrevegyék a terhességet.

Drukkolok, hogy ne veszítse el.

kaposztaafejem 2014.07.11. 21:41:22

Természetesen én is remélem, hogy a baba megmarad. De a poszt azért félreérthető.
Poszterina nem azért ment orvoshoz, mert gyanúja lenne arra, hogy terhes, sima nőgyógyászati problémával ment, ahol is az orvos a méhe elhelyezkedésére stb. fókuszált az UH-on, nem arra, hogy mi van a méhen belül.
Honnan tudja a poszterina, hogy pontosan hány hetes terhes? Ő maga írta, hogy a menstruációja nem állt helyre...
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása