A hálapénz alapján kerültek sorra a betegek

2014.03.19. 08:18

36982.jpgRájöttem, hogy ha az ilyen alap dolgoknál is, mint a vérvétel a zsebébe kell nyúlnia az embernek, akkor nagyon nem érdemes megbetegedni. Mi lehet egy műtétnél?

Tisztelt Praxis!

 

Egy egyszerű vérvételhez kapcsolódó esetről szeretnék beszámolni. Elöljáróban annyit, hogy a magam részéről most először találkoztam az egészségügyben fellelhető korrupcióval, a hálapénz jelenségével. Korábban valahogy mindig megúsztam, igaz, nem is sokat járok orvosok közé. Ezúttal azonban a háziorvosom elküldött vérvételre, mert egy ideje állandó fáradékonyság lett úrrá rajtam. Amit a területi rendelőben tapasztaltam, az teljesen megdöbbentett. Teljes volt a fejetlenség. Korán reggel, az elsők között érkeztem, de csak késő délelőtt, az utolsók között sikerült távoznom. Az ok egyszerű és prózai? Nem fizettem ki a „tarifát”.

 

Többedmagammal órákon keresztül hiába vártuk, hogy megtörténjen az a pár perces kis procedúra, ami után mehetnénk dolgunkra, azok viszont, akik bár jóval később érkeztek, mint mi, de a koordinációt vezető asszisztens hölgy zsebébe, kezébe csúsztattak borítékot, vagy szemmel láthatóan készpénzt, azok feltűnően hamar, hamarabb jutottak be a vérvételre. Ami a legvisszataszítóbb és megdöbbentőbb volt nekem, hogy rajtam kívül szinte mindenki totál természetesnek vette, hogy a „fizető vendégek” előbb juthatnak be a vérvételre, a sorszámozás pedig fabatkát sem számít.

 36982.jpg

Őszintén szólva végig azt vártam a 2 és fél óra alatt, hogy valaki majd csak felemeli a hangját ez ellen a gusztustalan módszer ellen, de mindenki tűrte beletörődve, egyedül pedig nem akartam kiverni a palávert, mert a végén gondolom még én lettem volna a kekeckedő hülye, aki nem bír magával, talán még az is megtörténhetett volna, hogy dolgom végezetlenül kellett volna távoznom. Így hát inkább csendben, de magamban fortyogva vártam a soromra.

 

Végül meg volt a vérvétel, amikor már odáig eljutottam, hogy vették a vért, minden flottul ment. Itt már gyorsan zajlottak az események, semmi gond nem volt, hamar túlestem rajta. Igaz nem voltak kedvesek, nem jópofiztak, talán köszönni is elfelejtettek, de nem is azért mentem oda, hogy udvariaskodjanak velem. Viszont rájöttem, hogy ha az ilyen alap dolgoknál is a zsebébe kell nyúlnia az embernek, akkor nagyon nem érdemes megbetegedni. Mi lehet egy műtétnél? Eddig csak hallgattam a sztorikat, de most már simán el tudom képzelni, hogy mindenhol ez megy.

 

Tibor

 

 

Legyen itt az Ön hivatkozása és logója, vagy rendeljen tőlünk további hirdetési felületeket. A részleteket megtalálja legfrissebb médiaajánlatunkban.

10233390-empty-blank-emblem-badge-shield-logo-insignia-coat-of-arms.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SusanneF 2014.03.19. 08:58:13

Korán reggel...2 és fél óra...késő délután-na,ez mekkora csúsztatás már!
Amúgy el sem tudom képzelni!
Szerintem ez felfújt,ill.kamu poszt.
Kedves Tibor,ön most nem nyert,semmilyen szinten!
Éljen egészségesen,mozogjon sokat,legyen stabil hátországa,mert ha megtalálja pl.egy vakbélgyulladás,ott kő,kövön nem marad:)

Antalbaba 2014.03.19. 09:23:32

@SusanneF: késő DÉLELŐTT van odaírva;-)
Ilyen - reméljük - tényleg nincs, de olyanról már hallottam, hogy laborban időpont /várólista/, sőt minta lefagyasztás és sokkal későbbi /hónapok/ eredmény. Ha a helyzet valóban ilyen, akkor viszont nem itt kéne puffogni, hanem az intézményvezetőnél, betegjogi képviseletnél...

carrie 2014 2014.03.19. 09:32:42

@SusanneF:
"késő délelőtt", nem pedig délután ;)

Postolónak:
ki kell nyitni a szájat, ennyi.
Nem itt, hanem ott...
jah, hogy azt már nem???
akkor meg???
Fizet/nyel/szájat kinyit variációk vannak...

Egyébként nálunk is hasonló állapotok uralkodnak. A baj akkor kezdődik mikor egy éhgyomri vérvételre vár egyedül(!) a kedves beteg reggel 7-től és 11-kor kerül sorra... na az viszont már nagy probléma... Nem tudom mit szólnának hozzá, ha az ember megjelenne, és 1/2 óra várakozás után a táskájából előkapna egy leszorítógumit, harangot, 3 vacuténer-t aztán levenné magának... nem olyan bonyolult... :D

Káin 2014.03.19. 09:43:16

@SusanneF: Már írták ketten, de ott késő délelőtt van :). A többihez, én még vérvételen ilyesmivel nem találkoztam, de nem tudom kizárni.Sajnos...

SusanneF 2014.03.19. 09:48:46

Igazatok van,13 óra éjjeli műszak után nem olvastam elég figyelmesen.
De a véleményem nem változik...egyébiránt!

Káin 2014.03.19. 09:50:18

@Tempus-Anh: Csak kérdezem, miért ennyire fix, hogy mese ráadásul habbal? A nagymamám, amíg élt, sajnos minden esetben adott pénzt orvosnak, nővérnek, beteghordónak, mindenkinek. Sokszor mondtuk neki, hogy ne tegye, de egyszerűen nem tudtuk rávenni, hogy hanyagolja ezt a "rossz szokását". Speciel a vérvételnél nem tudom, pakolta-e a pénzt a zsebbe, de az összes többi helyen sajnos igen. Az ügyeletesnek is, a háziorvosnak is, tényleg mindenkinek. Még akkor is, ha nem várták el. Úgy vélte, csak így kaphat megfelelő ellátást. Így szocializálódott :(. mellesleg nagyon hiányzik :(.

reepach 2014.03.19. 10:17:51

@Tempus-Anh:
Mese habbal? Nem. Primitív, hangulatkeltő, aljas hazugság.

Tempus-Anh 2014.03.19. 10:28:56

@Káin:
Az általad felhozott hálapénzadás önként történt, nyilván 100% valóságalappal, a poszt viszont valami blőd provokáció. Nálunk a laborvezető asszisztensnőt két lábbal rúgnák ki, ha kalapozna a vérvétel helyszínén. A nejem labororvos, ismerem a helyi viszonyokat.
@reepach:
Sim, amigo meus...:(

she_wolf 2014.03.19. 11:35:24

Labor 7-9-ig. Ott legyél időben, mert különben nézhetsz a Napba! Sorszám a váróban, pontban 9-kor beszedik a maradékot, onnantól aznap senki nem kaphat többet többet!
Bebocsáttatás sorszám szerint, és a sorszámmal senki nem megy el postára, közértbe ide-oda, mert azért lincselés jár a tömegtől, szeretettel.
Senkivel sincs kivétel, de az mindenki számára (még az öregekére is!) evidens, hogy a kisgyerekkel érkező anyukát/apukát előre engedjük. És még ilyet!, az anyukák nem élnek ezzel vissza, nem alibiből hoznak magukkal gyerekeket.
Egy dologért harapnak a laborosok: ha a 3 csepp pisit 7 decis, mocskos befőztös üvegben viszi a k. beteg:) Azért harapnak. Hálapénz? Hhhhol? Laborban? Meg a lónak a ....bocs:(

carrie 2014 2014.03.19. 12:08:39

@mig54:
Most nem azért, de mibe kellene vinni ilyenkor? :)

múltkor egy gyógyászati segédeszközboltba megyek be, kérdezem hogy lehet-e kapni vákumos vérvételi csövet... Az eladó rögtön elkezd kíváncsiskodni, hogy hát minek az nekem... orrom alatt: vizeletmintához... erre ő hangosan: hát arra az nem jó, meg különben is hogyan teszem bele a tartalmat, ha vákumos? LOL kérdezem tőle szerényen, hogy akkor ő mit ajánl milyet lehet-e kapni, mennyiért? Erre a nő levesz a polcról egy műanyag tároló edényt aztán odateszi elém, azzal hogy Önnek ilyen kell... kérdezem, hogy ebből biztos hogy nem folyik ki majd a tartalom? (nálam már folyt ki így "anyag") Erre, szétszedi, mutatja, hogy két különálló részből áll, és elég csak rápattintani a tetejét... és ahogy pattintotta rá, úgy szakadt szét be a doboz teteje ...LOL... mondom neki, milyen vicces lett volna ez, ha tele lett volna pisivel a doboz, és ha hajnalban történik mindez LOL...vagy esetleg a táskámba LOL Kérdeztem tőle van-e más erre a célra megfelelőbb edény?! Elkezdi, hogy biztos hibás volt ez a darab, azért szakadt be a teteje... aham, persze... veszi le a másik példányt, mutatja bőszen, aztán teszi rá a tetejét, és láss csodát! Az is ugyanúgy beszakadt! Dupla LOL (egyébként vérvételis csőbe szoktam az ilyeneket vinni, arra legalább rá lehet csavarni(!) a tetejét... de hát a vérvételis csövekbe szokott lenni alapból reagens... nem értem, hogy az adott gyártó miért nem tud reagens nélkül uolyan zárható csöveket piacra dobni? ;) Gondolom abból azért szívesebben is dolgoznának a laborosok, nem? Nekünk meg könnyebb lenne szállítani :)

De most komolyan! Ilyenkor mibe kellene vinni egy mezei emberek a cuccost? :)

Tempus-Anh 2014.03.19. 12:25:12

@carrie 2014:
Nem sexshopba tévedtél? Ott ilyen kíváncsiak az eladók.
(Ja jut eszembe: egyszer bementem egy ilyenbe és többek közt FELFÚJHATÓ BÁRÁNYT árultak, gondosan kiképzett kéjnyílással...gondolom juhászbojtároknak, gyakorlati előképzés céljából)

she_wolf 2014.03.19. 12:33:36

@carrie 2014:
Gyógyszertár! 100 kőkemény magyar valutáért lehet kapni (nálunk) műanyag, csavaros tetejű edénykét. Valamivel kisebb, mint egy bébiételes üvegcse. Pöpec konstrukció!:D Leukoplasztra ráírhatod a neved, össze sem keverhetik. Gyógyászati segédeszközösben mankót vegyél, drágám:)
Egyébként én pici lekváros üvegben is vittem már. Üveget kimosod, beteszed a mikróba tető nélkül (quasi sterilizálod), bele a niagara, rá a tető oszt kalap!

she_wolf 2014.03.19. 12:37:33

@Tempus-Anh:
Beeee....hogy Te egy milyen vagy!:o) És mit is kerestél ott? Felfújható birka....most nagyon röhögök:DDD Hangot nem adott ki? Szerintem királyság lett volna:)

she_wolf 2014.03.19. 12:44:00

@carrie 2014:
Ahogy mondani szokás: életem kenyerének felét már megettem, de egy ilyen csöves balhéra nem nagyon tudna senki rávenni. Ha le akarom pisálni a kezemet simán megtehetem holmi csövekkel való bohóckodás nélkül is:)
Úgy elképzellek, ahogy molyolsz a csövecskéiddel....bocs, ne haragudj:) Miért van az, hogy emberek a lehető legbonyolultabb megoldásokat, módszereket választják. Occam borotvája ebben az esetben is jól vág:))

Rotoxis 2014.03.19. 12:50:30

A posztot olvasva az alacsony kerítés jutott megint eszembe.

Tempus-Anh 2014.03.19. 13:23:06

@mig54:
Csak úgy betévedtem én is. Láttam, hogy valami vöröslik a kirakatában és feléje tartottam...:)
Nem tudom, hogy bégetett-e. Lehet, hogy a végén a csúcson...:)

carrie 2014 2014.03.19. 14:34:40

@Tempus-Anh:
Neeee..... XD jesszuss mariskám XD
Annak ellenére, hogy nagy betűkkel írtad, 2x is el kellett olvasnom... hát én még ilyent nem is hogy nem láttam, de még hallani sem hallottam... XD
Úgy látszik a szexuális tudásomra ráfér egy updatelés...rákeresek google-n...

Egyébként köszi a szexuális felvilágosítást ;) úgy tűnik eljárt felettem az idő...

basszus...bárány...
Esetleg bikát nem láttál?

XD

carrie 2014 2014.03.19. 14:42:20

@mig54:
Van bocis változat is!

"Felfújható foltos miniboci kivehető hangdobozzal a hátsó nyílásában. Kiváló partykellék!Mérete felfújt állapotban: kb. 48cm magas, kb. 52cm hosszú, kb. 17,5cm széles. Elemeket is tartalmaz a csomag."

XD

carrie 2014 2014.03.19. 15:02:10

@Tempus-Anh:

Egyébként hülye voltam, azt kellett volna kapásból mondani, hogy "mihez, mihez, hát vérvételhez" azt oszt kész :) (nálunk a kórházban mindig ilyenbe küldik le a laborba vizeletet, illetve háziorvosnál ingyen és bérmentve - ha ő ír ki laborvizsgálatra - adnak üres tiszta (vákumos féle) vérvételi csövet)

Érdekes egyébként már máshol is jártam így:
3 hónapja az egyik papírboltban nem találtam iratsín, ezért kedvesen megkérdeztem az eladót (pasi), hogy van-e... persze hogy volt, csak a raktárban: kihozott 2 fajtát is, ráböktem az egyikre, hogy azt szeretném akkor... megyünk a pénztárhoz, erre üti be a gépbe, és már nyújtaná is át, majd megkért, hogy áruljam el neki mire kell ez nekem!!! Tudjátok olyan, ha nem mondod el, nem kapod meg odanyújtós - visszahúzós stílusban... a pofám leszakadt helyből, köpni nyelni nem tudtam... hát lapokat összefogni vele, mégis mi másra lenne jó egy iratsín?!válaszoltam rá. Aztán tovább kérdez, hogy milyen lapokat akarnék vele összefogni? Hát, mondom magamba, akkor beszélgessünk: A4-es hagyományos, nyomtatott oldalakat szeretném összefűzni, kb 20 db-ot. Visszakézből visszakérdez: ő nem így gondolta, hanem hogy milyen tartalmú(!) papírokat akarnék vele összefogni... (???? wtf) Na akkor már én is visszakérdeztem, hogy esetleg kifizethetném-e az adott árucikket vagy forduljak sarkon és menjek kifelé? :)

Már már várom azt a pillanatot amikor a zöldségesbe megkérdeznek (számon kérnek), hogy minek nekem 1kg alma??? XD

Egyébként még életemben nem jártam sexshopban :)

"Ja jut eszembe: egyszer bementem "
Tempus! Most őszintén! Csak egyszer??? ;))))) Higgyük is el? :))))
(csak vicceltem ám :) )

carrie 2014 2014.03.19. 15:04:56

@mig54:
:)
Nálunk a gyógyászatiba lehet kapni mindenfélét: fecskendőket, tűket, vérvételi csöveket, szájmaszkot, kanült/branült, infúziós szereléket, gumikesztyűket, talpbetéteket... s mi szem szájnak ingere :) (bár mankót még nem láttam náluk XD)

carrie 2014 2014.03.19. 15:15:52

@mig54:
XD

Hát, nekem sikerül beletalálnom :) nem tudom neked miért megy mellé :)

Erről jut eszembe...
Egyik ismerősömnek székletmintát kellett leadni a KÖJÁLBA (akkor még így hívták)... ugye, így köztünk szólva, tudjuk, hogy több kis doboz van egymásba téve, a legutolsóban van egy kis kanalas műanyag tégely... No de nem röhög! nos ismerősöm elvégezte a dolgát a klotyón... bontja ki a dobozt és meglepetésére több dobozt is talált egymásba téve... hát gondolkozott 5-10-15 percet, hogy vajon mi mire való? XD Hát nem is tudom meséljem-e tovább??? Szóval mivel 1/2 óra múlva sem jött arra rá, hogy melyikbe tegye az anyagot, ezért úgy döntött, hogy biztonság kedvéért mindegyikbe tesz...XD Ahogy végzett és tette egymásba a tégelyeket, már akkor érezte hogy ez így nagyon nem lesz jó, ugyanis kijött a két doboz zárásánál az anyag, de nem törődött vele, letörölte, majd bele tette a másik nagyobba is.. na hát szintén ezzel a problémával találta szembe magát... ismét letörölte... majd így adta le a köjálba ...

Rá 1 nappal kérdezi tőlem, hogy tudok-e valamit erről (elmesélte, de nem bírtam ki röhögés nélkül)... csak annyit mondtam neki: hogy örülni fognak a laborosok neked az biztos!!! XD
(ha jól tudom a mostaniak mellé van téve egy tájékoztató is... gondolom nem egyszer szívták meg szegények ezzel)

Van egy másik sztorim, az egyik barátnőmről is, akinek vizeletet kellett leadni ott a helyszínen...

platelet 2014.03.19. 15:58:45

"Viszont rájöttem, hogy ha az ilyen alap dolgoknál is a zsebébe kell nyúlnia az embernek, akkor nagyon nem érdemes megbetegedni."

Sajnos ez így igaz... Tőlünk nyugatabbra, ahol a hálapénzt hírből sem ismerik, teljesen más a helyzet... Ott tényleg megéri összeszedni egy vakbélgyulladást vagy tüdőrákot, de nálunk jobban jársz, ha egészséges maradsz...

autobuzi 2014.03.19. 16:42:57

Ez jellemzi a fidesz kormány egészségügyi helyzetét. A médiában minden szép és jó és aki nem beteg, el is hiszi, aztán rohan szavazni a fideszre.

Bikli néni 2014.03.19. 17:15:59

@mig54: "Egy dologért harapnak a laborosok: ha a 3 csepp pisit 7 decis, mocskos befőztös üvegben viszi a k. beteg:)"
Legutóbbi vérvételen szokás szerint becsődülünk öten, mellettem idős néni odaadja a vizeletmintát. Egy kiürült, de kimosatlan arckrémes tégelyben :D Mondták is neki izibe, hogy akkor talán tessék ebbe a pohárkába egy újabb köröcskét produkálni.

Öhm, laborosnál eszembe nem jutott volna még soha pénzt adni. Bár labor és labor között is van különbség, egy mezei vérképnél tumultuózus jelenetek vannak, itt kinek jut eszébe pénzezni. Viszont régebben, amikor kéthetente kellett járnom, mert olyan ótvar gyóccert köllött szedni az epilepsziára, akkor ketten voltunk az alagsorban a laboros hölggyel a diszkrét magányunkban, régi ismerősként fogadott mindig. Lehet, neki azért kellett volna...?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.03.19. 17:16:25

Most nem azért, de -ha igaz a történet-, aki vérvételért hálapénzt fizet, azt ott kéne tarkón lőne helyben a rendelőben.

Bikli néni 2014.03.19. 17:17:43

@carrie 2014: A gyógyszertárakban ötven forintért lehet kapni kupakos, lezárható, újrafelhasználható vizeletgyűjtő poharat, amire alkoholos filccel még a nevedet is felírhatod.
Kiváló találmány, főleg terhesség végén, mikor hetente van pisicsekkolás a védőnőnél :))

Bikli néni 2014.03.19. 17:21:45

@carrie 2014: Na ehhez az orr alatt eldünnyögéshez örök klasszikus:
www.youtube.com/watch?v=hZfUjulz6GA - a lényeg 1:20 és 1:30 között :D

she_wolf 2014.03.19. 17:39:55

@carrie 2014:
Bikát, mi? Az ángyod térgyit!:) Te kis élvhajhász, mik nem jutnak mindjárt az eszedbe! Lipicai nem kéne?:D
A bocika pontos méretei honnan is származnak...?
Difnó, pajzán banda!:D

she_wolf 2014.03.19. 17:47:03

@carrie 2014:
Azért el tudom képzelni.....ember nézi a matrjoskára hajazó cuccot, és próbál valami megoldást kieszelni. Talán nagy koncentrálást illusztrálandó még a nyelve hegyit is kidugja, és végre megalkotja élete fő művét!
Isten állatkertje tényleg nagy. Mit nagy? Végtelen!D

she_wolf 2014.03.19. 17:50:08

@Rotoxis:
Ne gondolkodj kerítésen, mert hiábavaló olyasmin gondolkodni, ami nincs. A vadak pedig szabadon garázdálkodnak, és lezabálják a terményt:(

she_wolf 2014.03.19. 17:53:32

@autobuzi:
Három, jellemzően nagy rakás tőlük nekünk, sok szeretettel:
1; Egészségügy
2; Oktatás
3; Igazságszolgáltatás.

Ennél több politikai megnyilvánulással nem tudok és nem is akarok szolgálni:(

acka1 2014.03.19. 17:56:18

@carrie 2014: Édes istenem :D :D Vizuális típus vagyok :D :D Elképzeltem magam elé a nagy dilemmát a produktum fölött :D :D Azután az ,, egymásba fonódó ,, kis dobozkákat bőszen megpakolva :D :D Most sírva röhögök,és a párom meredten néz majd megkérdezi: ,,-Mi ártott meg ennyire édes? ,,

she_wolf 2014.03.19. 17:59:16

@Bikli néni:
A jelenet értékét jelentősen csökkenti, hogy a helyzet azóta nem változott túl sokat:(
Fenomenális jelenet egyébként imádom, köszi:)

she_wolf 2014.03.19. 18:04:30

@carrie 2014:
Talán azért megy mellé, mert még senkit és semmit nem óhajtottam pisivel célba venni:)
De ha puskát vagy íjat látnál a kezemben, ajánlanám, hogy kapkodd a lábad de izibe' és lehetőleg cikk-cakkban:D

@acka1:
Ver téged az Isten velem együtt, mert én sem olvasok, hanem mozizok:D
A párod pedig jól teszi ha eltilt a Praxistól, mert káros mellékhatásai lehetnek:) Igaz, a humor sajnos kevés helyet kap itt, de ezen nem lehet csodálkozni:(

acka1 2014.03.19. 18:14:34

@mig54: Ez a mozizás néha áldás :D :D Nincs tiltás, mert nem hagyom magam :) Mint ahogy sokszor megtapasztaltam az életben csak saját magunkra számíthatunk. Én már semmin nem csodálkozom az egészségügyben. Gyerekkorom óta ( 4,5 éves voltam amikor az első műtétem volt) járok különböző kórházakban. Tapasztaltam a saját bőrömön is a fejlődést,de nem mindég jó irányba.

she_wolf 2014.03.19. 18:16:56

@carrie 2014:
"Már már várom azt a pillanatot amikor a zöldségesbe megkérdeznek (számon kérnek), hogy minek nekem 1kg alma??? XD"

Simán rávágnám, hogy gésagolyónak, mi másnak:D Még egy kacér vállrándítás is beleférne, ha egy snájdig fószer a zöldséges;)
Zőccségesbe' pedig kígyóubit és banántot veszünk, mert jólnevelt úrilányoknak az valósi:D Boaaah..

she_wolf 2014.03.19. 18:19:00

@acka1:
Egészséges lelkű ember lehetsz, csak így tovább!:)

acka1 2014.03.19. 18:24:39

@mig54: A testem beteg.A lelkem csak néha érzi rosszul magát, de akkor előveszek egy vicces könyvet, vagy elmegyek a barátnőimmel, akik felvidítanak, és kirángatnak a ,,napfényre,,, no és a párom is sokat segít már azzal is, ha mellettem van akkor amikor szükségem van rá :)

gnme 2014.03.19. 18:33:11

a budapesttől 75km-re keletre lévő városban bevett gyakorlat, hogy aki fizet, attól leveszik, aki nem fizet arra ba*nak rá

én nem fizettem, onnan tudom

(egyik barátomnál a főváros szívében (77-es) bemegyek és rámugranak, levesznek mindent.. majdnem az alsógatyát is)

szal ilyen ez a vidék

she_wolf 2014.03.19. 18:35:36

@acka1:
Aki itt írogat mindenképpen érintett valahogy. Vagy mert beteg, vagy mert az egészségügyben dolgozik.
A trollokat előbb-utóbb úgyis olyan pocsékul fogja érinteni hogy ez nem lehet az ő játszóterük, hogy inkább elkullognak.
A humor és a jókevd pedig nagyon sokat tud segíteni, magamról tudom. Vallom: ha a humorod elhagyott, nem maradt semmid.
Úgyhogy vigyázz rá és a "szemeidre" is, hogy meglássa továbbra is a szépet:)
Jobbulást!

acka1 2014.03.19. 18:37:04

@mig54: :) Hálásan köszönöm a kedves szavakat :)

gnme 2014.03.19. 18:50:32

@mig54: jaja ez nem az ő játszóterük

nem is érinti őket

Tempus-Anh 2014.03.19. 20:04:49

@carrie 2014:
Nemtom, tehénkét én nem láttam, de olyan segédeszközt, ami egy bikáéhoz is mérhető volt, igen...
@mig54:
Csak betévedtem na... :)

Amúgy a labor valóban nem a paraszolvencia bölcsője.

she_wolf 2014.03.19. 20:20:03

@Tempus-Anh:
Na persze....:) Most már vajazhatod:D

she_wolf 2014.03.19. 20:24:25

@gnme:
Addig jó mindenkinek.
Nekem eddig még csak úrinői megnyilvánulásaim voltak (ha jól emlékszem), és szeretném minél tovább elodázni a másik énem bemutatását >:)

she_wolf 2014.03.19. 20:27:29

@Tempus-Anh:
Bika, ló?...ugyan már! Merjünk nagyot álmodni: kék bálna:D

Rotoxis 2014.03.19. 20:55:38

Én is jártam abban a laborban. Ez volt kiírva:

Vérvétel egy szúrással, azonnal 20.000.- Ft
Vérvétel legfeljebb két szúrással, 30 percen belül 10.000.- Ft
Vérvétel legfeljebb három szúrással, 1 órán belül 5.000.- Ft
Vérétel tanuló nővérrel, 2 órán belül 1.000.- Ft
Vérvétel "téjbé"-re, összeszurkálással, 6 órán túl 0.- Ft

Tempus-Anh 2014.03.19. 21:35:17

@Rotoxis:
Nővér vérvétel nélkül 15 000/óra...

she_wolf 2014.03.19. 21:55:11

@Tempus-Anh:
+ hotelszoba minibárral, ha már:)

she_wolf 2014.03.19. 22:00:45

@Rotoxis:
Vérvétel a nővér nyaki aortájából bugylibicskával: életfogyt...

she_wolf 2014.03.19. 22:56:46

Bocsánat, nem ide tartozik, de itt is volt róla szó. Biztosan mlékeztek arra a vakbélgyulladásos kamaszra, akiről valaki belinkelt egy cikket. Remélem, nem ugyanazt linkelem be:)
Most találtam az Origo-n.

www.origo.hu/itthon/20140318-beleegyezesi-jog-es-az-orvosi-meggyozes-eszkozei.html

carrie 2014 2014.03.20. 00:20:42

@Rotoxis:
Neeee.....
XD

"Vérvétel "téjbé"-re, összeszurkálással, 6 órán túl 0.- Ft "

XDDDD
Ezt már nem akupunktúrás kezelésnek hívják? XD

carrie 2014 2014.03.20. 00:23:07

@mig54:

Végülis ha elindulsz a nyakától lefelé, egyszer csak biztos megtalálod az aortáját is
XD

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.03.20. 12:14:11

30 eve termeszetes volt hogy szethordtak a melosok a gyarat, akkoriban termeszetes volt hogy adtak zsebbe az orvosnak, es hogy megvarattak a rendeloben a melost ugyis csak a cocko munkaidobol ment
ma mar nem hordjak szet a gyarat de a megvaratas / megfejes megvan es ez igy is lesz jo sok ideig...

bajkal 2014.03.22. 01:38:26

Hol lehetett konkrétan ez az eset? Mert sok helyen kell órákat várni sorszámmal, a kismamákat és más prioritásnak ítélt pácienseket előre vesznek/vehetnek. Ennyire nyíltan fizetni azért kemény.
Eddig saját tapasztalatok alapján olyat láttam, ahol idős ad pénzt a vérvételkor (utána mielőtt kimenne) "hálaként". Aztán rájöttem nem biztos, hogy azért ad, aki ad, ugyanis pár éve x orvos beküldött a magánrendeléséről a kórházba (ahol dolgozott), hogy reggel 7 előtt kicsivel legyek ott, jelentkezzek y-nál, hogy vegyen vért (a vizsgálatkérő lapocskát is beixelgetve odaadta), majd a következőket mondta: "és megkérném, hogy el ne felejtsen adni egy ezrest a mi kis ....(becéző szavak) y-uknak, higyje el észre se fogja venni a szúrást". Kb. az a vicc jutott eszembe, hogy reggel mindenki nevetett a főnök poénján, amíg ki nem derült, hogy az lesz az aznapi munka...:-(.
nagyon-nagyon kínos volt :-( (Számlát nem kaptam a magánrendelésen és a kórházban se...ekkor ismerkedtem a modern hazai egészségügy valóságával.)
A posztoló rákérdezhetne a vezetőségnél finoman, hogy létezik-e náluk privát labor, mert látta, hogy ... ember pénzt vagy borítékot ad a laborba bejelentkezéskor, de sajnos nem találta meg az erre vonatkozó árlistát és tájékoztatást, pedig akkor lehet inkább azt választja következő alkalommal. (másolatban csatolja a betegjogi képviselőnek is), de mindezt csak akkor, ha tuti biztos a dolgában a látottakat illetően.

Oltalom 2014.03.29. 18:30:32

Sajnos havi rendszerességgel kell vérvételre járnom. helyszín: Szegedi út, XIIi. kerület. SOHA nem volt problémám az elmúlt ~6 év alatt - bejelentkezés telefonon, vagy neten - azt viszont tapasztaltam, hogy nem idén lebarnult, nemhiába született, rejtett erőforrásaink (főleg nőstényeik) megengedhetetlen hangnemben próbáltak előbb bejutni - minden tiszteletem az ott dolgozó nővéreké, hogy emberi hangot megütve próbálták ezeket az állatokat jobb belátásra bírni...
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása