Nem tudja ellátni magát a fiam

2013.05.18. 08:35

image-sad-young-man-lonely-300x240.jpgHa akkor nem kezelik félre, ma a fiam el tudná látni magát, nem igényelne állandó felügyeletet, élné az életét, mint a legtöbb 22 éves fiatal.  A család többi tagjáról nem is beszélve: 4-en élünk egy 84000,. ft fizetésből, a rokkantjáradékból és az ápolási segélyből.  Ugye milyen szép jövő vár ránk?

Ez a történet a fiamról szól. 2008-ban kezdődött a betegsége, akkor 17 éves volt. Egyik napról  a másikra történt az egész.  Első nap fájt a feje és fáradt volt, amikor hazajött az iskolából. Estefelé már nem emlékezett, hogy mi történt vele aznap.  Másnap reggel bevittem az illetékes gyerekkorházba. Elkezdődtek a vizsgálatsorozatok. Közben már lázas is volt, félrebeszélt és agresszív lett.  Volt olyan is, hogy minket a szüleit sem ismerte meg.  A növérek megkértek, hogy ha tudok maradjak vele éjjel-nappal. Két hónapig feküdtünk bent, fölváltva voltunk vele egész nap a férjemmel.Többször volt MR  vizsgálat, ami nem zárta ki a térfoglaló folyamatot sem. 4-5 ször lumbálták,  csontvelőmintát is vettek, EEG vizsgálat is volt, vértisztítás, stb. de javulás nem volt. A végső diagnózis: agyvelőgyulladás.  Két hónap után hazamentünk. 

 

Kb. másfél év után  egy vesegondozási control  alkalmával kiderült, hogy a hormonháztartás nem működik. Ekkor kerültünk egy másik korházba.  A kezelőorvosa  beállította a gyógyszereket. Amikor megnézte a fiam papírjait, leleteit, azt mondta, hogy ez szerinte daganat.  Pár hónap múlva ébreszthetetlenség miatt bevittük a korházba. Néhány órás ottlét után, többszervi elégtelenség után lélegeztetőgépre került.  Ekkor elkezdett romlani a látása is.  Megint vizsgálatsorozatok kezdődtek. CT, MR, lumbálás, gégemetszés, és a többi.  Közölték velünk, hogy bármikor elveszíthetjük, mert nem tudják, hogy mivel állnak szembe.  Kb. 2 hét után levették a gépről.

 

A biopsziára sokat kellett várni, mert vágy lázas volt a fiam, vagy vírus, vagy baktérium, vagy meg volt fázva, szóval mindig közbejött valami.  3 hónap múlva hazaengedték. 8 hónap után végre mintát vettek, és kiderült, hogy agydaganata van, nem műthető, mert olyan helyen van. Egy esélyük volt, hogy sugárra érzékeny legyen. Szerencsénk volt. Sugárkezelés után a daganat eltünt.  Ennek már 3 éve.  Igaz, hogy a daganat eltűnt, de vannak szövődmények. mint  a :látóidegsorvadás, nagyfokú agysorvadás. , amire az orvostudomány nem tud  gyógymódot.  Azóta is többször felteszem magamnak a kérdést: hogy lehet az, hogy 4-5 orvos nem is feltételezte , hogy daganata van a fiamnak, egy pedig, ahogy megnézte a leleteket, erősködött, hogy ez az, ez daganat. 

 

Ha akkor nem kezelik félre, ma a fiam el tudná látni magát, nem igényelne állandó felügyeletet, élné az életét, mint a legtöbb 22 éves fiatal.  A család többi tagjáról nem is beszélve: 4-en élünk egy 84000,. ft fizetésből, a rokkantjáradékból és az ápolási segélyből.  Ugye milyen szép jövő vár ránk?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemhiszem, hogy 2013.05.18. 10:44:39

sokszor nem konnyű az emberi sors. Sokszor igazsagtalannak tartja az ember az életet. Sajnos MRI kivizsgalasnal pontosabb képalkotó modszer nem létezik. A dokik sok mindenre hasznaljak a daganat kifejezést. Ha sugar utàn eltünt akkor az nem okozhatott ekkora bajokat. Az elsodleges ok az agyhartyagyulladàs lehetett ami elindithatta a betegségsorozatot ami a leépìteshez vezetett.

méh.s 2013.05.19. 01:28:09

Miféle biopszia volt?

bes3 2013.05.19. 01:53:11

Agyalapi mirigy daganata? Az okoz hormonelégtelenséget, az lehet érzékeny sugárra stb ráadásul jóindulatú... akkor viszont az elsô gond ettôl független volt fôleg ha 18 hónapig nem volt panasza.

Nagyon sajnálatos ami történt de a konkrét félrekezelést én ennyibôl nem látom. Azt meg hogy 4 ember él 84 ezer Ft-ból, az nem igazán az egészségügy nyakába varrható probléma szvsz.

Gera 2013.05.19. 05:58:56

Feltételezem, hogy a többszöri MR, CT, satöbbi nem azért volt, mert helyből kizárták a daganatot. Az, hogy nem találták meg és fogalmuk se volt, mi baja, az nem félrekezelés. Az orvoslás nagyon messze van még attól a szinttől, hogy minden esetet kapásból diagnosztizálni tudjon.

NemNick 2013.05.19. 06:31:10

Kedves Beküldő!

Mélyen együttérzek Önnel.

Mégis, azt kérem, jelenlegi sanyarú helyzetét látva azért bízzon a jövőben. Akkor is, ha most teljesen reménytelennek látszik. A mi fantáziánk igencsak korlátos, attól még, hogy nem tudjuk elképzelni, alakulhat úgy az élet, hogy a mostani bajokra egyszer majd csak egyre halványuló rossz emlékre fog gondolni.
Nem kell hogy higgyen benne, bár jó lenne - csak ne vesse el ennek a lehetőségét.

Kitartást kívánok!

Horizont 2013.05.19. 08:00:02

Én is mélyen együttérzek önnel és igazán sajnálom ami a fiával történt. Nekem is van 3 felnőtt gyermekem és egy férjem aki rosszindulatú daganatos betegséggel küzd(ünk) a bőrrák egyik legritkább fajtájával.Sokára derült ki!Kicsit beleláttam az egészség(betegség)ügybe.Döbbenetes mennyi beteg ember él köztünk. A Kékgolyóban ahányszor elkísérem a férjem mindig egy kicsit "belehalok" az ott látottaktól. Rájöttem, hogy szédületesen sokat fejlődött az orvostudomány minden elismerésem az egészségügyben dolgozó emberek előtt, de higgye el, hogy az emberi szervezet még mindig egy talány, sok betegségnél a legnagyobb szakértelem mellett is nagyon nagy szerencse is kell!
Fiának jobbulást és mindannyiuknak türelmes kitartást kívánok a mindennapokra! Lelkiekre pedig nagyon nagy erőt!

hot-spot (törölt) 2013.05.19. 11:01:30

Úgy tudom,hogy a látóidegek erős talpmasszással befolyásolhatók.Aztán olyat is hallottam,hogy valakinek kioperálták a fél agyát valami miatt és az agy másik fele,minden funkciót átvett idővel.Szóval én is azt tudom tanácsolni,hogy ne adják fel a reményt semmiképpen.

marand22 2013.05.19. 20:23:51

@hot-spot:
Ha sokat sétál, jobban fog látni?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása