Nem hiszik el, mennyire szenvedek

2013.04.13. 11:05

18-as_karika.jpgNekem 30 évesen életerős dolgozó nőnek kéne lennem, és nem flip-flop papucsban hódítani. Szeretnék randizni, de edzőcipőben ez nem megy.

Tudom, nem szokványos poszt amit írok. Ugyanis én nem bántani akarom az orvosokat, csak ha akad a kommentelők között egy bőrgyógyász, sebész, ortopéd szakorvos talán változik az orvosok hozzáállása egy "tyúkszemmel" szenvedő beteghez. 30 éves, két gyermekét nevelő özvegy vagyok. 2002-ben, amikor a nagylányommal voltam várandós, valami elkezdett fájni a talpamon. Azt hittem beleléptem valamibe.

Aztán lett egy udvara, ahol megvastagodott a bőr, és ahogy jöttek fel a kilók, elég nehéz volt a cipőben járás is. Elmentem a háziorvoshoz, aki azt mondta egy tyúkszem, és jöhet a házi praktika. Paradicsomot neki, vagy hagymát. Ennek következtében csak felázott, még nagyobb lett az udvar, és lábujjhegyen közlekedés volt a megoldás. Irány a bőrgyógyász. Távgyógyítással azt mondta, hogy tyúkszem, ad rá ecsetelőt. Mikor megkérdeztem nem nézné-e meg cipő nélkül a lábam, azt mondta "na mutassa". Rögtön vírusos szemölcs lett belőle, de az ecsetelő erre is jó. Egy hónap kontroll után már visszafejlődött tyúkszemre, miután semmi változás. Erre a legjobb gyógyír, ha rendes cipőt veszek. Amikor megkérdeztem az milyen, azt mondta kényelmes legyen. Persze ami rajtam volt, az is az volt, de mindegy. Elmentem hát cipőt venni. Egy hónap múlva ismét kontroll, akkor már csak bőrkeményedés, amit a szülés után leadott kilókkal meg fogok tudni oldani. Nem volt újabb kontroll időpont.

A terhesség végéig jött még a talpamon 6 db ilyen csoda, amitől odáig jutottam, hogy egy mosdó felkeresése is sírásba torkollott. Megszültem, lefogytam vissza a kezdő súlyomra. Jött az áztatás, habkövezés, édesanyám állandó bérletet vett nekem pedikűröshöz. Pedikűrös nem nyúlt hozzá, adott egy maszek bőrgyógyászt, rá hivatkozva menjek el. Diagnózis kb ugyan az, amit az első orvos mondott. Szemölcsnek néz ki, de lehet alatta tyúkszem, de lehet gond van a tartásommal, menjek el ortopédiára. Természetesen ő is adott egy számot, ahol hamarabb fognak fogadni. Elmentem, ahol egy újabb diagnózis fogadott. Ez csontkinövés! Irány az rtg.

Az viszont negatív lett, így jött a talpvizsgálat, ahol a súlypontot nézték. Persze tragikus lett, mert majom módjára a talpam szélén vagyok csak képes közlekedni. azt kérte a doki, hogy erőltessem meg magam, és álljak úgy, ahogyan kéne, nem a talpam szélén. Tudja, hogy fájni fog, de neki az eredeti pontok kellenének. Megcsináltam. Azt mondta minden oké. A súlyommal sincs gond. Szerinte keressek fel egy lézerdokit, hogy kiszedje őket. Elmentem hát lézerezésre. 7 darab csoda volt a talpamon, mindegyiket kétszer érzéstelenítette. Mire végeztünk, az orvos látta, hogy rettenetesen küzdök az ellen, hogy kiboruljak, ezért közelebb jött és megölelt. Az eltávolítás darabja 5 ezer forint volt, de azt mondta 20 ezret adjak csak. Otthon szigorú pihenés, és gyógyulás. Három jött "csak" vissza. Visszamentem hozzá, és mondta, hogy sebészetre menjek, ő már nem tud mit tenni. Elmentem hát sebészetre, ahol ismét kiszedték őket.  Majd megint, majd megint ........ 11 év telt el azóta. Képtelen vagyok járni. Nem vesznek komolyan az orvosok, amikor azt mondom fáj a hátam, a csípőm, a térdeim, a bokám stb... Van egy cipős doboznyi ecsetelőm, krémjeim, talpbetétek és 30 éves létemre úgy megyek mint egy 80 éves. Ami ma a magyar piacon van szemölcsre és tyúkszemre, az nekem van.

Mellékelek egy képet is, azt a blogra bízom, hogy kiteszi-e. Ez van nekem mindkét talpamon. Már görbülnek a lábujjaim is a folyamatos lábujjhegyen járás miatt. Kb egy hónapja ismét felkerestem a háziorvosomat, hátha lett valami forradalmi újdonság, és elküldött laborba hátha esetleg cukor. Mindenem negatív. egy bűdös, jódos gyógyszertári készítményt kaptam, amitől szintén semmi változás. Ülő munkát nem találok, a raktárvezetői munkámat fel kellett adnom, mert nem tudtam egy 8 órás műszakot végigrohangálni egy csarnokban. Orvosról orvosra járok, ahol nem mondják ki, de nem is hiszik el, hogy ez nekem mekkora teher és nem mellesleg fájdalom! Nekem 30 évesen életerős dolgozó nőnek kéne lennem, és nem flip-flop papucsban hódítani. Szeretnék randizni, de edzőcipőben ez nem megy. Köszönöm ha csak elolvasásra is kerül.

download.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemhiszem, hogy 2013.04.13. 11:59:32

tènyleg paradicsomot ajànlott a doki? Szemölcsöt virus okozza, tyukszemet nyomas dörzsolés. Làtok itt egy kis lymphodemàt. ,eurologus se lenne rossz a neuropathiat kizarni. Remelem cukotbetegség nincsen.

Dr.laikus PhD 2013.04.13. 13:41:21

Lymhoedemája nincs az biztos.

Van gyulladt tyúkszemnek látszó képlet a talpán. Évek óta nem jár rendesen. Gágog is, vagy eredetileg is deformált volt.
Gyermeklány koromban (sic) sebész szokta kioperálni, szerintem ez már nem bőrgyógyász dóga.

Minden más fájdalma a rossz járástól és tartástól lehet.

Tyúkszem sajnos ha rosszul van irtva és nincs megfelelő cipője, akkor visszatér.
Valóban kínzó fájdalom.

Nekem egyszer volt és nem a talpamon. Csillagokat láttam én is, pedig közel nem volt ennyire csúnya.

2013.04.13. 15:34:10

Hát ez szarul néz ki valóban. Gondolom, próbálta azt a talpbetétet is, aminek a sarokrészén egy kiszedhető lyuk van, hogy tehermentesítse a beteg részt.

SusanneF 2013.04.13. 19:42:25

Nagyon sajnálom!
Ha pesti,akkor tudnék adni egy olyan sztk elérhetőséget,ahol nekem is segítettek-a bőrgyógyászaton.Természetesen van ott sebészet isha a doki átirányítja....priviben szívesen megírom....

Mondeoman 2013.04.13. 20:20:33

Ilyenkor hol vannak a mindenható és mindentudó orvos kommentelők?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.04.13. 22:10:52

a tyúkszemet is vírus okozza.
én a radikalitás híve vagyok, szépen ki kell metszeni. első próbaként csak a "szemét" ha visszanő akkor babérlevél alakban szépen a szömét egy cm kerülettel, ék alakban le a fasciáig. nem azt mondom, hogy én vagyok a tyúkszemkimetszés mestere de eddig amit kiszedtem, nem nőt vissza (mondjuk el kell mondjam, hogy jellemzően a nővér gyorsan elhajtja az ilyen eseteket a bőrgyóra, így elég kevés kerül alapból sebészi kézbe)
a képen látható képződmény egyébként már nem igazán tyúkszem kinézetű hanem inkább egy ulcus (malum) perforansnak néz ki, bár az mondjuk inkább fájdalmatlan.
nincs polineuropátia, mikroangiopátia, cukorbetegség a háttérben?

sooszs 2013.04.13. 22:15:23

szívesen segítek, ha tudok, de ehhez több információra lenne szükség. Lécci, írj az email címemre. Belgyógyász vagyok, Budapesten dolgozom, de minden érdekel, ami szakmai kihívás. Köszi
szs

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2013.04.13. 23:41:35

Nagyon kellemetlenül néz ki, szurkolok neked, hogy meggyógyulj. Laikusként csak annyit tudok mondani, hogy edzőcipőben is nyugodtan lehet randizni.:)

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2013.04.14. 05:03:09

Remélem lesz gyógyulásod minél hamarabb.
Orvostovábbképzésbe, de akár már az egyetemen be lehetne vezetni: az egyik talpon lábujjaknál lévő párnára rizsszemeket, a másikon sarokra pedig egy meggymagot ragasztani. Egy nap után remek referenciával rendelkeznének a talpterhelés fizikájában és lélektanában, ami könyvből olvasva kicsit másképp néz ki. A sok hülyén kacsázó ember ráadásul igen jól szórakozna egymáson.
Pár évet elkacsáztam, a meggymag valami csonttüske volt, ami ráadásul úgy nyomot valamit, hogy csípőig fájt az egész lábam. Egyszerre csak eltűnt mint Petőfi.
A rizsszemek rendszeresen nőnek, biztosan örökség, azokat simán ollóval kivágom. Üdv

pocokpocok 2013.04.14. 08:37:37

Úristen, szegény!
mikor olvastam, azt hittem, több kisméretű dologról van szó.
Erre ez a kép!
Én nem vagyok orvos, de az én tyúkszemeim kifelé domborodtak világ életükben-cipőtől függ, farigcsálással eltávolíthatók e a köv. elhibázott cipőválasztásig-, csak kérdés: ott nem lehet plasztikázni: bőr le, máshonnan beültet? merthogy laikus szemével ez nagyon beteg, ami ott van, a szervezet 30 éves, fiatal, regenerálódásra még nagyon képes-most lehet, hülyeséget kérdeztem, de mondom, laikus, és nagyon sajnálom.
olyan betegnek néz ki az egész, és visszanő folyton.

hot-spot (törölt) 2013.04.14. 09:01:14

Azt olvastam valahol,hogy a szemölcsre van valami nagyon erős féreghajtó (nevét nem tudom) amitől állítólag a legmakacsabb szemölcs is elmúlik.
Csak mert ha szemölcs,akkor valóban vissza fog nőni szegénynek mindig,hiába metszik ki meg le.

Drago Brutic 2013.04.14. 09:40:08

Nekem is volt ilyen a talpamon, három hónapig szenvedtem vele, tyúkszemként kezelték, már felállni is alig tudtam. Aztán rájöttek, hogy szemölcs, fagyasztották, ecseteltem, 2 hét alatt eltűnt. Őszintén sajnálom a posztert, hogy neki nem sikerül. Banális probléma, szörnyű érzés.

mis 2013.04.14. 12:25:22

Szerintem edzőcipőben is lehet randizni...meg sántikálva is. Ha ez valakit zavar és ezért nem lesz semmi a randiból, akkor szerintem nem ér sok veszteség. Kitartást!

El Visco Stello (törölt) 2013.04.14. 12:37:53

Azért azt még megkérdezném, hogy az ojjektum körüli bőrkeményedést - ha úgy tetszik megvastagodást - nem fogja a zsilett? Mert eléggé úgy néz ki, hogy ez bizony eléggé a csudaszerekre van bízva, viszont nincs rendesen legyalulva, amolyan fürdés utáni lábápolás keretein belül. Tudja, U alakban a mutatós ujjunkra hajtjuk a pengét és lekaparásszuk. Egészen addig kaparásszuk, amíg a színe hasonlítani kezd a környezetéhez. Ha ez megtörtént, előfordulhat, hogy a "mag" is kijön magától.

Dr.laikus PhD 2013.04.14. 17:11:58

@hot-spot:

Ez egy fájdalmas "valamicsoda" a képen, de láthatóan a sok diagnózis, műtét miatt nem mer már hozzányúlni.
Nagyon helyesen a pedikűrös sem nyúl hozzá, mert vissza-visszatér, azaz fertőző, vagyis vírusos.

Ettől a talpa elhanyagoltnak látszik.
A "tyúkszem" körüli terület sima bőrkeményedésnek látszik az eltüntetésével tehermentesíti a talpát, kisebb a befelé ható nyomás.

A beretva nem jó módszer. Létezik horzsakő, finom reszelő, áztatás és csaszatolás, de ez mind működik a bőrkeményedésre a talpszélek rendben tartására.
Van valami reklám is a TV-ben, elemes koptatás.
Kényelmesnek látszik. Jobb, mint a semmi.

El Visco Stello (törölt) 2013.04.14. 18:11:57

@hot-spot: Nem, nem vicceltem. Ha nem lehet kiirtani, akkor vele kell élni és ha vele kell élni, akkor ápolni kell a saját érdekében. Nem szabad hagyni, hogy ennyire megvastagodjon a bőr körülötte, mert a végén már az nyomja a tyúxemet. Amúgy meg annyi kifejezetten erre a célra készült cipőbe tapasztható betét van a sollboltban, hogy még el is adnak belőle. Ettől még elfogadom, hogy vannak, akiknek a lábápolás egy műtét gyötrelmeivel ér fel.

hot-spot (törölt) 2013.04.14. 19:12:21

@Dr.laikus PhD: De miért nem tudják ezt orvosilag kezelni itthon?
Én úgy tudom hogy ezt ki lehet tépni akár vérzés nélkül is kifordítható a bőrből.
Na és az a féreghajtós dolog?

hot-spot (törölt) 2013.04.14. 19:14:48

@Dr.laikus PhD: Azt sem értem hogy lehet bőrkeményedés a szemölcs körül,ha rá sem bír lépni,azaz a talpa élén jár?
Én a poszti helyében nem adnám fel és addig keresgélnék a neten,míg meg nem találnám a megoldást.

Szabad ez a nick? 2013.04.14. 21:33:42

Üdv!

Az ott fent az én talpam. Köszönöm a sok megértést. Valójában azért írtam a "panaszt", mert mint írtam munkanélküli lettem, mert nem tudtam talpon lenni. A hivatalban sajnos nem mi döntjük el milyen munkát vállalunk, hanem amilyet kapunk. Ezért kértem én az orvosomat, hogy állítson ki egy javaslatot, hogy ülő munkát végezhessek, vagy ülő munkához hasonló tanfolyamra jelentkezhessek. És hát az orvosnál kaptam hideget meleget, hogy az emberek nálam sokkal nagyobb betegséggel képesek dolgozni. Nos ez igaz, nem is vitatom.... Csak hát próbálkoztam és nem leszázalékolásért mentem.
A talpamon az nem bőrkeményedés körbe, hanem a ragasztó maradványai. Az a fehér udvar pedig vízhólyag alatta. Annak azért nem esek neki, mert párszor próbáltam, gondolom mindenkinek volt már hólyagja, és egy életre megtanulta, hogy nem piszkálja. A dörzsizés folyamatosan megy, de túl sokáig nem tudom áztatni a lábam, mert ha megszívja magát, akkora lesz mint egy fél dió folyt.köv.

Szabad ez a nick? 2013.04.14. 21:38:21

És akkor a majomjárás sem megy, ráadásul feszít.
Lúdtalpam nincs, az azért tűnik annak, mert estére feldagad a lábam az erőltetett menéstől.
Volt levél kimetszésem 2010-ben, és a szövettana szerint ez tyúkszem. De végül is minden orvos mást diagnosztizál, ha ránéz.
Volt laborom is, nincs se cukor, és a góckutatásom is jó.
Még egyszer köszönöm.

El Visco Stello (törölt) 2013.04.14. 22:18:27

@Szabad ez a nick?: Ugye belátja, hogy amit az orvostól kért, azt az orvos nem teheti meg. Az orvos semmilyen viszonyban nincs az ön munkáltatójával, ezért aztán nem is javasolhat neki semmit. Viszont a munkáltató azt a semmit is semmibe veheti, mert nem kötelezi őt semmire. Az ön munkaképességében beállt változást egy bizottság dönti el úgy hogy önt leszázalékolja. Könnyített munkát még akkor is csak önnek javasolhat az orvos, a munkáltatójának nem.

Szabad ez a nick? 2013.04.14. 22:50:16

@El Visco Stello:
Az üzemorvosom már akkor passzív volt a témával kapcsolatban, ezért fordultam szakorvoshoz tanácsért. Azt gondoltam olyan elven működik a dolog mint tesiből a felmentés ideiglenesen. Nincs rutinom sem a munkakerülésben, sem a kihez mi tartozik dologban.
Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam meg. Leszázalékolni eszemben sincs magamat, mert az abszurd lenne, és még kevesebb eséllyel lenne munkám.

Dr.laikus PhD 2013.04.15. 05:02:29

@Szabad ez a nick?:

Tyúkszem (clavus)
A tyúkszem vagy szeges kérgesedés. Körülírt területre tartós nyomás hatására alakult ki, kúp alakú, befelé növekedő szarufelhalmozódás.
Oka: rosszul szabott, szűk cipő. Harántboltozat süllyedése (tyúkszem a 4. 5. lábujj között)
Előfordul:
- lábujjak izületei felett a lábhát felőli oldalon
- a 4. és 5. lábujjak összefekvő oldalán
- talpon
- olykor a köröm alatt
Formája: lencsényi, babnyi szaruvastagodás, melynek közepén gyöngyszerű szarucsap tölcsérszerűen halad a mélybe.
Felszíne: domborúan előemelkedő, sima, fénylő, a lábujjak közt macerált.
Keresztmetszete: hegyével lefordított kúphoz hasonlít, ami nyomást gyakorol a fájdalomérző idegekre és csonthártyára.
Lehet 1 vagy több gyökere.
Tünetei:
nyomásra érzékeny
időjárás változásra érzékeny

www.kez-labapolas.abbcenter.com/?id=61087&cim=1

Dr.laikus PhD 2013.04.15. 05:09:49

@Dr.laikus PhD:
Folyt.köv. ha már ennyire bő lére eresztettem....

Ne hagyd magad és akárhogy is van kérd meg, hogy vágják ki sebészi úton.
Miért van a vízhólyag? Valami nem kerek. Ha már végleg sikerült kiirtani (akárhányadik műtétre)akkor kéne talpbetét szerintem, mert vízhólyag csak az állandó nyomás miatt alakul ki és szarusodik aztán végleg el.

Ne érezd magad kellemetlenül, nem volt szándékomban elhanyagoltnak tartani, bár megérteném, mert nagyon tud fájni, akár enyhe nyomásra is.

" sooszs 2013.04.13. 22:15:23
szívesen segítek, ha tudok, de ehhez több információra lenne szükség. Lécci, írj az email címemre. Belgyógyász vagyok, Budapesten dolgozom, de minden érdekel, ami szakmai kihívás. Köszi
szs "

Vedd fel a kapcsolatot sooszs-vel.
Többünknek segítettek már ismeretlenül blogoló orvosok csak a kihívás kedvéért. :-)

Sok sikert és jobbulást! Főleg reményt és kitartást!

Dr.laikus PhD 2013.04.15. 05:10:43

@hot-spot:

Féreghajtós dolog????? :DDDD

karcsibácsi 2013.04.15. 08:58:11

@Dr.laikus PhD:
Nem teljesen légből kapott ügy.
A levamisol hatóanyagú gyógyszer mint féregellenes szerként került forgalomba, jelenleg is ilyen indikációval használéják, azonban egyértelmű immunerősítő hatása is van. Ilyen meggondolásból daganatok kemoterápiájában kiegészítő szerként használják, főleg az Egyesült Államokban, de biztató kisérletek történtek a vírus okozta verruca vulgaris kezelésére is. Ismereteim szerint Mo-on ilyen céllal nem alkalmazzák.

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.15. 09:38:12

@karcsibácsi: levamisol?? az emberi gyógyszer is?

karcsibácsi 2013.04.15. 10:16:40

@Babette_: Igen, ráadásul nem egyedüliként ennek van daganatellenes/immunmoduláns hatása a protozoonokra ható szerek közül...

zellerlevél 2013.04.15. 17:17:08

Részvétem.

A fiam pár évig küzdött egy nagyon hasonlóval, eleinte bőrgyógyász szedegette ki, aztán lézerrel kiműtötték, de mindig visszanőtt. Amikor már majdnem feladtuk (több tízezer forint ment el orvosra, gyógyszerre), akkor a bőrgyógyász felírt féreghajtót (nem Vermoxot, hanem valami mást, elfelejtettem a nevét), a dög kb. egy hónap alatt elmúlt, és már öt éve nem tért vissza.

(Neki a közepe körül lévő fehér rész mindig csak akkor látszott, amikor valamilyen ecsetelővel kezeltük, és puha volt.)

Miumiu 2013.04.28. 21:03:59

Sajnálom szegény posztolót, valóban kellemetlen lehet. Főleg azért mert átérzem, nekem is ilyenem van, pedig volt már az enyém is fagyasztva, kivágva, mindenféle praktikát kipróbáltam a vérehulló fecskefűtől, az ezüst-nitrátig. Mondjuk az enyém fájdalommentes, igaz én általában fürdés után neki szoktam esni egy kisollóval és kikaparom, amit lehet, habkővel ledörzsölöm.

Marionette67 2014.08.02. 23:32:09

Én egy orvosi asszisztens a bőrgyógyászati ​​gyakorlatban, és én nagyon jól ismeri a talpi szemölcsök. Beszélek, sajnos rosszul a magyar, de biztos vagyok benne, hogy tudok segíteni. Kérjük, írja meg nekem m.richter67 @ yahoo.de
Üdvözlettel

Andrea Lintner 2018.12.18. 06:37:56

Szia. Latom regi. De mi lett veled?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása