Gasztro - Mikulás cupcake

2012.12.05. 18:00

Mikulás-cupcake-575x262.jpgCsodás édesség, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt örömet szerezhet. Várjuk ezzel a Mikulást!

Hozzávalók:

 

125 g vaj

250 g cukor

2 tojás

190 g liszt

 1 tk sütőpo

 csipet só

 125 g kakaó

 250 ml tej

 1 tk vanília kivonat

 

Krém:

 

 1 csomag vanília puding

 4 dl tej

10 dkg vaj

 10 dkg cukor,

 

Díszítés:

 

piros színű cukor vagy tortareszelék

fekete, fehér és piros cukor

kókuszreszelék

 thumb.php.jpg

Elkészítés:

 

Muffin:

 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a kakaóport, tegyük félre. Keverjük össze a tejet és a vaníliát egy tálban, ezt is tegyük félre.
Egy harmadik nagy tálban verjük fel a vajat, adjunk hozzá a cukrot és keverjük addig, ameddig finom krémes lesz. Ehhez a keverékhez jöhet a tojás.

Az összes keveréket dolgozzuk össze egy fakanállal, ameddig szép sima tésztát kapunk belőle. Kanalazzuk a tésztát kivajazott vagy papírral bélelt muffinsütőkbe, majd 20-22 perc alatt süssük készre. Mikor a muffinok elkészültek, rakjuk félre őket hűlni.

 

Krém:

 

A vanília pudingot a tejjel megfőzzük és kihűtjük (teljesen hidegre mert ha langyos folyós lesz a krém). 10 dkg vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverünk és belekeverjük a kihűlt pudingba.

 

Díszítés:

 

Szórjuk meg a muffin tetejét lehetőleg pirosra színezett tortadarával, vagy cukorral. Ez lesz a Télapó sapkája. Középen hagyjunk neki egy kis helyet, ott cukorból formázzuk meg a szemét és egy piros M&M cukorral az orrát. Az alsó felét szórjuk meg kókuszreszelékkel, ez lesz a “szakáll” rész. A sapka karimáját szintén cukorral rakhatjuk ki.

 

lajollamom.com

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása