Gasztro - Lehet jóízű, ami diétás?

2012.11.26. 18:00

c_big.pngHétféle betegség étrendjéhez alkalmazkodó diétás menük változatos, ízekben gazdag kínálatával jelent meg Budapest nyolc kerületében a „Medirest – diétaotthonra” szolgáltatás.

Hétféle betegség étrendjéhez alkalmazkodó diétás menük – onkológiai, cukorbeteg, szív- és érrendszeri, köszvényes, lisztérzékeny, epe és reflux –- változatos, ízekben gazdag kínálatával jelent meg Budapest nyolc kerületében a „Medirest – diétaotthonra” szolgáltatás. 

 

Az egyszerűen hozzáférhető, otthoni étkezési szolgáltatás mögött, többéves gasztronómiai fejlesztés, és az étrendekkel szemben támasztott dietétikai elvárásoknak való megfeleltetés áll. Ennek köszönhető, hogy a Magyarországon leggyakrabban előforduló, azon betegségekben érintettek – melyek kialakulása egyebek mellett, a helytelen életmódra és táplálkozásra vezethető vissza – mostantól otthonukban, munkahelyükön is hozzájuthatnak a számukra előírt étrendhez alkalmazkodó jóízű ételekhez.

 

OÉTI ellenőrzés

 

 A diétás protokolloknak való megfelelést az OÉTI – Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet – ellenőrzi.   A nagy múltú szakmai Intézet a garancia arra, hogy a jóízű ételek az összes vonatkozó táplálkozástudományi elváráshoz igazodnak. „Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet örömmel nyújtott támogatást, az étrendekhez alkalmazkodó menükínálat kifejlesztéséhez, – tudtuk meg Dr. Martos Éva főigazgató asszonytól – hiszen az Intézet egyik küldetése, hogy minden olyan kezdeményezést támogasson, amely akár közvetett módon hozzájárul a lakosság egészségi állapotának, életminőségének javulásához. A mi feladatunk volt, hogy kialakítsuk azt a „protokollt” amelynek az egyes étrendekbe tartózó ételeket meg kell feleltetni, és ellenőrizzük azok betartását.”    

 

Az Intézet munkatársai több mint ezer étel receptúráját vizsgálták meg, és részt vesznek az ételek kóstolásán is. Az étrendek alapvetően az egészséges táplálkozási ajánlásnak felelnek meg.   „Nagy áttörésnek tartom, hogy a gondos előkészítő munkának és a felhasznált legmodernebb főzési, sütési technológiáknak köszönhetően, értékes tápanyagokban gazdag, kedvező zsír- és sótartalmú,  ízfokozóktól mentes, és mesterséges transzzsírsavat illetve tartósítószert nem tartalmazó, változatos és korszerű ételkínálathoz jutottunk.” –mondta az OÉTI főigazgató asszonya.

 

Hogy a diéta ne csak a lemondásokról szóljon 

 

 „Kórházi étkeztetésben szerzett több éves tapasztalatunk azt mutatta, hogy a betegeket folyton azzal szembesítették, miről kell részben, vagy teljesen lemondaniuk. Innen jött a gondolat, hogy jó lenne megtalálnunk, mit kínálhatunk a kivont ízek, alapanyagok helyett” – árulja el az alap ötletet a „Medirest – diétaotthonra”szolgáltatást kifejlesztő cég, az Eurest Kft. ügyvezető igazgatója Nyerges János.    

 

„Másik általános probléma, hogy a betegségekkel érintettek, illetve a kórházi ellátásból kikerülő betegek, nem jutnak hozzá a számukra szükséges étrend előírásaihoz alkalmazkodó ételekhez. Az ételek elkészítése, megfelelő minőségű alapanyagok beszerzése, idő- és berendezés igényes. Az érintetteknek sokszor nincs kellő ismeretük, se energiájuk ahhoz, hogy felkutassák, milyen kedvükre való, egészségi állapotuknak megfelelő ételeket fogyaszthatnának. Büszkén jelenthetem, hogy a fejlesztés elérte célját, mostantól Budapest nyolc kerületének lakói, vagy az ott dolgozók, a házhoz szállítás kényelmével juthatnak hozzá a „Medirest- diétaotthonra” újragondolt diétás ételeihez, akár az év minden napjára, és ami talán a legfontosabb: változatosan, és jóízűen.”- zárta Nyerges János ügyvezető.  

 

A szolgáltatás jelenleg az V.,VI., VII., VIII., IX., XI., XII., és XVIII. kerületben érhető el, sikere esetén  területi bővítése várható. Az érintettek tájékoztatását, gyógyszertárakon, körzeti- és szakorvosi rendelőkön keresztül, nyomtatott és online tematikus portálok, helyi médiumok bevonásával végzik. Aki nem találkozna a hétféle étrend menükínálatát bemutató ételrendelő leporellóval a környezetében, tájékoztatást nyerhet, illetve rendelhet a szolgáltatás honlapjáról is –

 

www.dietaotthonra.hu.

 

Forrás: patikamagazin.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása