Gasztro - Brokkoli krémleves

2012.11.21. 16:00

brokkoli_egeszseg_broccoli.jpgKrémleves szeretetünk új állomása volt pár napja a brokkoli krémleves. Mindenféle krémleves jöhet!

Krémleves szeretetünk új állomása volt pár napja a brokkoli krémleves. Mindenféle krémleves jöhet! De ma láttam egy almás-zellerkrémlevest. Szerintem hamarosan köszönthetjük a tányérunkon, mert nagyon tetszik. Ezzel a módszerrel szerintem azok is esznek zöldségeket, akik egyébként nem igen vehetők rá erre a dologra. A férjem legalábbis ilyen. Sokszor könyörögni kell, máskor viszont hetekig salátákat eszünk. Tudjátok rólam, hogy a főzelékek,l evesek  sűrítését liszt hozzáadása nélkül végzem és készítem. Ha még nem próbáltátok mindenképpen ajánlom, hogy próbáljátok ki. Összehasonlíthatatlanul finomabb, telt zöldség ízt kaptok. Imádom a zöldségeket.

 

Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 1 ek vaj, 1 fej fehér hagyma, 1.5 dl tejszín, 1 liter hús vagy zöldség alaplé, só, bors, szerecsendió.

 

Tálaláshoz: pirított mandula, kölesgolyó, pirított kenyérkocka.

 1.75.jpg

A felkarikázott hagymát vajon megpároltam, hozzáadtam a rózsáira szedett brokkolit. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítettem, majd felengedtem a húslevessel. Fedő nélkül főztem puhára, majd botmixerrel pürésítettem. Ha van rá módunk, akkor egy szitán átszűrhetjük. A levest tejszínnel kiforraltam. Ha szükséges sózhatjuk, borsozhatjuk még. Szeletelt mandulával, kölesgolyóval fogyasztottuk. A férjem kérésére készült hozzá sajtos pirított kenyérkocka is.

 

Béres Andrea

 

edesenegeszsegesen.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása