Veszítse el ráncait!

2012.10.14. 14:00

woman-looking-in-a-mirror.jpgÁtlagosan a huszonötödik életévre tehető az első ráncocskák megjelenése. Bár a genetikai kódon nem változtathatunk, megfelelően kezelve bőrünket, kivédve a károsító hatásokat akár tíz évet is nyerhetünk.

A genetikai meghatározottság mellett a helytelen életvitel (regenerálódás hiánya, mozgásszegény életmód, egyoldalú táplálkozás stb.), a rossz szokások (dohányzás, szeszes ital, éjszakai kimaradás, mulatozás) s természetesen a hiányos és hibás bőrápolás is, jócskán meggyorsítják a ráncok megjelenését.

 

Növényi hormonok hidratálják a bőr mélyrétegeit 

 

Az évek folyamán bekövetkező, egyre nagyobb nedvességveszteséget folyamatosan pótolni kell: hidratálókrémekkel és gélmaszkokkal mindenkinek módjában áll növelni bőre víztartalmát.  A bőr vízveszteségének pótlására a növényi olajok ápoló hatását újabban speciális növényi hormonok hozzáadásával biztosítják. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fitohormonokat tartalmazó kozmetikumokkal eredményesen fokozható a felszíni és mélyrétegi hidratáció. Mivel a kapillárisok keringése javul, a bőr feszesebbé és rugalmasabbá is válik.  Nagyon sok növény tartalmaz az ösztrogénhormonhoz hasonló, növekedést serkentő anyagot (a növényi csírák, a lenmag, a vöröshere, a yukka, a komló, a paradicsom, a paprika és a csalán). Előnyös, ha ezek a változókor táján lévő nők ételei között is egyre gyakrabban szerepelnek.  A vízmegtartó anyagok (ceramid, hialuronsav, szorbit, aloe vera) mellett idősebb korban gondoskodni célszerű a bőr egyre fogyó zsíranyagainak megfelelő pótlásáról is (jojobaolaj, búza-, kukoricacsíra-olaj, shee-vaj).  A növényi hormonokon kívül az A-, E-, C-vitaminok és az enzimek hatásos ellenanyagai az öregedést gyorsító folyamatoknak. Fogyasszunk sok friss gyümölcsöt és zöldséget.

 

Az aktívabb anyagcseréért 

 

A sejtek anyagcseréje aktívabbá tehető: rendszeresen végzett arcmasszázzsal, meleget adó maszkokkal, pakolásokkal. Az otthon is elvégezhető értornával (váltott hideg-meleg arcfürdő) javítani lehet a bőr vérkeringését, anyagcseréjét. Az elhalt szarusejtek eltávolításával (peelingek) a sejtosztódás is intenzívebbé válik. A sejtek anyagcseréjét különféle energiát adó kezelésekkel is aktivizálni lehet.  A szépségszalonokban használatos elektromos, hő-, fény- és lézerkezelések mind alkalmasak a bőr bioenergiájának növelésére. 

 

Méregtelenítéssel a feszesebb bőrért

 

A bőrt feszesíteni is lehet. Gondoskodni kell a bőr rendszeres méregtelenítéséről. Erre az aktív, verejtékezéssel járó mozgásformák (hetente legalább 3-szor fél óra) és a szaunázás kiváló lehetőséget nyújt. Idősebb korban a kiadós séták is megteszik. A kollagénrostok feszesítésére a kozmetikusok elektromágneses kezeléseket végeznek.

 

Tornáztassa arcát! 

 

Érdemes elsajátítani az arctornát. A helyesen végzett gyakorlatokkal (napi 5 perc) a toka, a száj körüli ráncok és az ijesztő orr-száj barázdák látványosan finomíthatóak. Kevés önfegyelemmel a későbbi mély bevésődések kialakulását lehet megakadályozni. Még fiatalon le kell szokni az állandó ajakcsücsörítésről, a homlokráncolásról vagy a szemhunyorgatásról.  És még egy fontos dolog: az oxigéndús, friss levegő az egész szervezet számára felüdítő. A szabadban végzett séták, a rendszeresen végzett légzőgyakorlatok a regenerációs folyamatokat is támogatják. 

 

Markovics Vera kozmetikus

 

Forrás: patikamagazin.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása