Pozitív - Nem hiszem, hogy agyon kellene "borítékozni" az orvosokat

2012.10.14. 08:54

03-halapenz-600x400.jpgEgy hét alatt meggyógyultam és a fogamat is megmentették!Hozzáteszem: egy kanyi vasat, se csokit, se kávét nem adtam egyik nővérnek, vagy orvosnak.

Tisztelt Praxis blog!

 

Szerintem én leszek az egyetlen, aki pozitívan fog nyilatkozni egy kórházról. 27 éves vagyok, középvezető. Egyetlen éjszaka alatt a bal felső ötös fogam bedurrant és körülbelül háromszorosára dagadt a fejem. Párom reggel berángatott a szombathelyi Markusovszky Kórházba. Eddig semmi jó tapasztalat nem volt, vagy csak nagyon- nagyon kevés. Elirányítottak a szájsebészetre. Ott kb. 10 percet kellett várnom, kijöttek, megnéztek: "Úristen! Sürgősségi eset! Előre vesszük!"

 

5 perc múlva már röntgen, érzéstelenítő és műtöttek: csonthártyagyulladás. Abból is az agresszív fajta. Potyogtak a könnyeim műtét közben, de az osztályos orvosnő fogta a kezem, nyugtatott, beszélt hozzám. Reméltem, hogy ambulánsan megúszom: tévedtem. Bentfogtak 3 napra :( Párom hozta utánam a cuccaimat - köztük a laptopot és mobilnetet, hogy bentről is tudjak dolgozni. Sosem voltam kórházban, így fogalmam sem volt, hogy mi kellhet (pl köntös, de olyanom nem volt akkor bent) Nővérkék adtak mindent és mindig kivették a gépet a kezemből, hogy ne dolgozzam annyit. Az osztályos orvos 2 óránként bejött ellenőrizni, beszélgetni, mindig megnevettetett. Naponta jártam csíkozásra, ott is mindig segítettek és előzékenyek voltak. 3 nap után úgy kellett kikönyörögnöm, hogy hazamehessek.

 

A jófej osztályos orvossal megbeszéltem, hogy feküdni otthon is tudok, szóval nincs értelme maradnom (akkor már nem kaptam infúziót sem). Elengedett. Egy hét alatt meggyógyultam és a fogamat is megmentették! Semmi nyoma nincs annak az közel 7 centis vágásnak, amivel megmentettek egy agyhártyagyulladástól.  Hozzáteszem: egy kanyi vasat, se csokit, se kávét nem adtam egyik nővérnek, vagy orvosnak. Semmit. Ők mégis úgy engedtek haza, hogy ingyen kaptam még 1 heti antibiotikumot és fájdalomcsillapítót.  Nem hiszem, hogy agyon kellene "borítékozni" a jobb ellátás érdekében az orvosokat. Az én tapasztalatom erre az élő példa, hogy igen: van kivétel!

 

 Üdv: D.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SusanneF 2012.10.14. 14:01:21

Kedves D!
Én is örülök,hogy Veled ennyire jól történtek az amúgy kellemetlen dolgok!
Bárcsak ez mindig így lehetne!
Neked is azt kívánom,hogy ne kelljenellátásra szorulnod,-ha mégis,maradjanak ilyen tapasztalataid!
Van,amikor mégis szerepet kap a pénz,akár úgy,hogy egy bevált orvosnak egy időtől csak magánrendelése van,és azt pl. vagy ki tudja fizetni a páciens,vagy nem....

sárga nyúl 2012.10.14. 16:12:53

Ha feldagad az ember feje, akkor antibiotikumozni szoktak, meg húzni. Ez érdekes, hogy van más megoldás is. Vajon gyökércsúcs rezekció volt? De az 5-ös fogon? Még kölyökkoromban volt egyszer csonthártyagyulladásom, gyökérkezelték a fogam, vissza kellett járnom gyógyszeres tömésért (a jófej iskolafogász betömte közben, hiába volt róla papírom, hogy a fog kezelés alatt áll, azt utána ki kellett szedni...), de az ínyemet nem vágták fel.
Ha van itt fogorvos, elmagyarázhatná, hogy mi történhetett a posztolóval pontosan.

2012.10.14. 16:53:42

@sárga nyúl: Jaj, nem érted a poszt lényegét :-) (csak vicceltem, érted te) Nem az a lényeg, mi történt pontosan, hanem hogy az orvos jó fej volt, és hogy a magyar egészségügy jó, borítékot sem kell adni, és nem is várják el. A nővérek pedig gondoskodnak arról, hogy a páciens nehogy sokat dolgozzon, kiveszik a kezéből még a laptopot is! Haha
Írom ezt úgy, hogy nincsenek kirívóan rossz tapasztalataim, de ehhez az is hozzátartozik, hogy még van pénzem néha magánorvosra.

sárga nyúl 2012.10.14. 17:02:30

@Turchi: Gondolom még takarítanak is és főzni se kell. Megyek oda lakni. :D

Dr.laikus PhD 2012.10.14. 18:14:43

@Turchi: @sárga nyúl:

Lányok, lányok! Földi boszorkányok... :DDDD

2012.10.14. 18:25:31

@Dr.laikus PhD: Azok! :-)
Megjegyzem, mikor 6 hónapos terhesen meg akartam szülni, akkor sem ellenőriztek 2 óránként, és mikor megnéztek se röhögtünk túl sokat, igaz, nem is volt min. Meg az sem igaz, hogy a posztoló az egyedüli, aki kórházat dicsér, én is tettem már, és sokan mások is. Szóval örülök hogy a posztolónak jó tapasztalatai voltak, csak 1-2 mondata hmmm...
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása