Levél: Azóta is szenved a fájdalomtól

2012.09.12. 08:32

00011129.jpgA robogójával jött hazafelé a bevásárlást követően, amikor az Érd M7-es lejáróról egy személygépkocsi nem adta meg a STOP táblánál az elsőbbséget neki.

Tisztelt Praxis blog!

 

 Igen van panaszom, mégpedig az Érdi Szakorvosi Rendelőintézet Sebészeti ellátására. A férjem 2012. augusztus 19-én motorbalesetet szenvedett. A robogójával jött hazafelé a bevásárlást követően, amikor az Érd M7-es lejáróról egy személygépkocsi nem adta meg a STOP táblánál az elsőbbséget neki. Párom nem akart ütközni, ezért jobbra rántotta a kormányt és felborult, minek következtében zúzódott a mellkasa és a jobb válla szilánkosra tört. A János Kórházban megműtötték, több csavarral tudták csak helyrehozni. Azóta is szenved a fájdalmaktól.

 

 Szerencsére a gépkocsi tulajdonosa elismerte hibáját, de attól még az eset megtörtént. Sajnos, nap-mint nap tapasztalom, hogy úgy hajtanak le az M7-esről, mintha a Bajcsy Zs. úton senki nem közlekedne Érden. A baleset után lement az érdi sebészeti szakrendelőbe, ahol reggel 9 óra óta délután 4 órakor került megvizsgálásra, amikor is közölték vele, hogy be kell mennie a János Kórházba. Nem hívtak mentőt, jól lehet szükséges lett volna.

 

Így Érdről bebuszozott Pestre a János Kórházba, amikor is este 9-kor végre ágyba került és másnap délben megműtötték a jobb vállát. Szóval, úgy gondolom, többen is hibáztak, eleve mentőt kellett volna hívni és nem megvárni az estét, lehet már korábban meg tudták volna műteni. Szerencsére már jobban van, bár a karját még mindig nem tudja mozgatni, segítségre szorul úgy az öltözködésben, mint az evésben. Hát, nem irigylek senkit, aki hasonló elbánásban részesül, de sajnos ez jellemző a mai orvosi ellátásra.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qbr 2012.09.12. 09:53:09

Balesetnél nem a sebészeti szakrendelőbe kellett volna menni szerintem - de az tényleg nagy probléma, hogy nincs a lakosság számára egyértelműsítve, hogy milyen problémával hová kell fordulni.
(A személyes véleményem ugyan az, hogy mindenkinek állampolgári KÖTELESSÉGE lenne ezzel tisztában lenni, de hát emiatt úgyis csak kapok majd a fejemre, hogy "honnan kellett volna tudnia"...)

És ha nem a sebészeti szakrendelőbe ment volna, nem is kellett volna várakoznia ennyit valószínűleg.

Miután különösebb probléma nélkül egy felsővégtagi sérüléssel várakozott valaki 7 órát, a mentőszállítás igencsak luxusnak tűnne nekem, a mentő inkább menjen azokhoz a balesetekhez, ahol utána nem jön-megy az érintett.

Ja, és biztosan csak véletlenül, de lefelejtette a posztoló azt a mondatrészecskét, hogy köszöni a János kórházban (tudjátok, a halálgyár) dolgozóknak a férje megfelelő ellátását.

marand22 2012.09.12. 11:28:56

A hozzánk képest rendkívül elmaradott Németországban - hasonló esetben (felső végtag zárt sérülése) - kimegy a mentőautó a helyszínre (egyébként ezt a részét nem értem, személyi sérüléssel járó baleset esetén kötelező rendőrt hívni, aki meg mentőt hív), ellátja (fájdalomcsillapítás, rögzítés), majd elmegy. A sérült elszállítása ilyen esetekben nem a mentőszolgálat feladata.

Rotoxis 2012.09.12. 12:04:11

Illő tisztelettel kérdezem, mi történt a bloggal? Hová lettek a posztok, hová a kommentek? Csak nem a megszűnés irányába tartunk?

Kár lenne érte, mert akkor nem olvasnánk ekkora baromságot, mint ez a poszt. Nem szoktam ilyet leírni, mert elfogadom a blog írott és íratlan szabályait, most azonban kivételt teszek.

1. Az M 7-es érdi kihajtójánál nem létezik olyan forgalmi szituáció, amelyet oly módon lehet elkerülni, hogy jobbra rántja az ember a kormányt.

2. 2012. augusztus 19. vasárnap volt. Nem volt nyitva a szakrendelő.
(Lehet hogy ezért várt olyan sokat?)

Ezek alapján -megkockáztatva a moderálást - leírom, a posztoló meg nem történt esetet ír le, ráadásul pocsék stílusban.

FuBu 2012.09.12. 12:38:15

@qbr: "(A személyes véleményem ugyan az, hogy mindenkinek állampolgári KÖTELESSÉGE lenne ezzel tisztában lenni, de hát emiatt úgyis csak kapok majd a fejemre, hogy "honnan kellett volna tudnia"...)"

Egyetértek, és leírom századszor is; az iskolában tanítani kellene ezt is. :-(

Rotoxis; Hoppá. :-O

Irkutszk 2012.09.12. 13:23:56

Az ambuláns szó jelentése: járó beteg. A fent leírt történetben szereplő beteg járóképes, ergó nem szükségeltetik a szállítása.

Egyetértek kommentelőtársammal, miszerint személyi sérüléssel járó közúti balesethez kötelező rendőrt hívni, aki pedig bizonyára érdeklődni fog a személyi sérülés mértékéről, ergó mentőt hív.

Rotoxis kommentjénél már csak mosolyogni tudtam :)

szabidoki 2012.09.12. 19:13:52

A posztoló férje sejthetően azért került akkor ellátásra, amikor, mert annyi volt a beteg, hogy nem értek rá előbb foglalkozni vele.
Mentőre meg tényleg semmi szükség nem volt, esetleg betegszállítót meg lehetett volna fontolni, de úgy hallom, rájuk meg sokat kell várni, úgyhogy lehet hogy a sérült így járt jobban.
Mentőt akkor kellett volna hívni, mikor elhasalt a bringával.

marand22 2012.09.13. 10:50:18

@Rotoxis:
Ad 1. M7 érdi lehajtó és Iparos utca (nem Bajcsy, hanem annak folytatása) kereszteződésben a északnyugat felé haladhatott a motoros. Az M7 felől érkező autó balra kikanyarodhatott elé, a motoros pedig jobbra (a Kárpitos utca sarkán levő gumis, ill. a padka felé) rántotta a kormányt.
maps.google.hu/maps?q=%C3%A9rd+bajcsy+zsilinszky+u&oe=utf-8&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=X&ei=q5tRUP_HNqn34QSsmIHwAg&ved=0CAsQ_AUoAg
Ad 2. Nálad a pont.

telkoe 2012.09.13. 21:50:42

Tovabba mocskos orvosok es a Janos korhaz a felelos hogy elnezik a stoptablat es ugy hajtanak le az M7rol Erden.

Ugyandehogy (törölt) 2012.09.16. 09:27:43

milyen elbánás? hogy gondoskodnak róla, amikor orvoshoz kerül?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása