Hét műtét után sem gyógyultam meg

2012.03.10. 12:43

2008. szeptember 23.-án munkabaleset ért a munkáltatóm gépkocsijában, kiküldetés teljesítése közben utasként sérültem. A mi autónkat vezető (nem hivatásos sofőr) volt a hibás.A hatvani Kórházba szállítottak mentővel az M3 autópályáról, ahol nagyvonalakban végzett vizsgálattal kiterjedt lágyrész sérülést, agyrázkódást, mindkét comb nyomásérzékenységét állapították meg, a balesetet követő első órában, amikor még szinte minden testrész el volt zsibbadva.

 


A vizsgálatot végző orvos megkérdezte, hogy a combomat mi vágta el, mondtam, hogy talán a biztonsági öv, vagy a műszerfal, nem tudom, csak az látszott, hogy mindkét combom duplájára dagadt.
Ezen túlmenően a combjaimon semmiféle vizsgálatot nem végeztek, pedig másnapra kiterjedt véraláfutások voltak, lábra állni nem tudtam, ágytálaztak és ölben vittek röntgen vizsgálatra.
A röntgenben a gerincemet (ami szintén sérült), medencémet, karomat, fejemet röntgenezték, majd megállapították , hogy nem tört el semmim.


Három napig csak jegeltem a combomat, az ágytálat a gyermekeim cserélték, felkelni nem tudtam. Három nap után a gyerekeim az ÁEK-ba szállíttattak, az elégtelen hatvani kezelések miatt.


A hatvani kórház a távozásom után három nappal állított ki látleletet a rendőrség kérésére, Dátum szerint 2008. szeptember 29.-én, miközben már három napja nem voltam a kórházban. Ebben a látleletben a sérült combokról említést sem tesz. Nyolc napon belül gyógyuló sérülést dokumentált.


A budapesti ÁEK idegsebészeti osztályán két hét után egy traumatológussal felnyittatták a combjaimat, ahol a bealvadt vérömlenyt próbálták kiüríteni, ez nem sikerült, mert két nap után újra kinyitották és ismét próbáltak belőle kitakarítani.


A három heti kórházi fektetés után elbocsátottak, de a combok fájdalma nem enyhült, gyermekeim vissza vittek az operációt végző orvoshoz, aki ambulánsan, minden héten megszúrta a combomat, és folyadékot próbált leszívni. Tortúra, fájdalom, láz, hidegrázás,. A combok lógtak, mint két zseb, tele alvadt vérrel. Balesetet követő három hónappal 2009. január 30.-án megállapították, hogy izomszakadás van mindkét combomban, és a jobb könyökömről is letört egy darab egy "korábbi törés" következménye. Orvoshoz vissza. ultrahang, majd a balesetet követő fél évvel az ÁEk 2. sebészetén sürgősséggel ,megoperálták a jobb combomat onnan ronda tályogot operáltak ki, majd 2009. novemberében a jobb combomból is tályogot operáltak ki. További fájdalom, keresőképtelenség, láz, hidegrázás, antibiotikum. Süllyedés 20-30-40 , mikor mennyi, ORSZSZI maradandó károsodást 25 %-ban állapította meg, de nem gyógyultam meg.


Járni nem tudok, a bal lábamat terhelni nem tudom.
2012. január 25.-én immár hetedik alkalommal operálták a ban combomat, a biztosító a hatvani kórház látlelete miatt vitatja az ok - okozati összefüggést, a munkáltató még a jogalapját is vitatja a baleseti kártérítésnek, annyira nem akar fizetni.


Nem gyógyultam meg, továbbra is fájdalmaim vannak, és azt kell bizonygatnom, hogy egyáltalán a balesetben sérültem meg. Mindez a miatt, mert a hatvani Kórházban ilyen orvosok dolgoznak.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.03.10. 13:06:36

a zúzódás és a véraláfutás az sajna a 8 napon belüli kategóriába kerül. a magyar jogrend katasztrofális ilyen tekintetben, vannak besorolások és azt, hogy valójában mennyi idő kell a gyógyuláshoz senki nem nézi. azonban ha közben új sérülés kerül felfedezésre (törés) akkor új látleletet kell kérni, ha vitatják azt, hogy mikor sikerült a törést összeszedni akkor igazságügyi szakértő majd eldönti.
sajna azt kell mondjam, hogy gyakran a lágyrészsérülések rosszabbak mint a törések.
nem akarom védeni a hatvani kórházat, nem dolgoztam ott soha, nem is voltam ott soha életemben, de kezeltem már ott priméren ellátott beteget. ez a kezelés per speciel nem tűnik annyira elrontottnak, igaz én teljes test CT-vel kezdtem volna, de ez nem azt jelenti, hogy azzal egy decoleman hamarabb észrevehető lett volna vagy jobban kezelhető lett volna.
meg kell próbálni a személygépkocsi kötelező biztosítását perbe vonni, mert hát a balesetben okozott személyi és tárgyi károkozásért is felel

2012.03.10. 14:25:45

Sajnálom a posztolót :(

Viszont ha annyit megemlíthetnék, ezt a vérsüllyedés-dolgot ne erőltesse, mert nagyon tág értelmezése van, paraproteinek (autoimmun), fibrinogén (tumorok), macrocytosis, stb. is okozhat emelkedést.

SusanneF 2012.03.10. 15:15:52

Kedves Posztoló!
Nagyon sajnálatos,mindaz ami Veled történt...!
Nem tudom kitalálni,férfi vagy,vagy nő,mi lett azóta az akkori állásoddal,hány éves lehetsz...
De szomorú mindaz,amit leírsz.
Borzasztó lehet számodra,hogy már nem tudsz járni...kerekesszékbe kényszerültél?
Hogy tudod magad ellátni?
Indult-e per valaki ellen?

SusanneF 2012.03.10. 16:54:57

Köszi Cenzorilla!
Mire szólhattam volna,már törölted is...:)

Krumpli Bogart 2012.03.11. 08:26:41

Műhibaperekben jártas ügyvédet kell keresni, munkáltatót, biztosítót perelni kell. Tanúbizonyítást (mentők, rendőrök, segítséget nyújtó közlekedők, stb. felkutatásával) a combsérülésre kell kihegyezni.
És nem 2012-ben kellene (internetes blogon) vakargatni a 2008-ban történt ügyet, mert 5 éves elévülés fenyeget!!!

A biztosító és a munkáltató nem szeret önként fizetni, mert az összeg "vitatható". Azt szeretik, ha van egy bírói ítélet, ami megmondja, hogy mennyit kell fizetni és akkor senki (pl. felettes szerv) nem tud belekötni.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása