Köszönöm, hogy meggyógyítottak

2012.01.01. 10:08

Kedves Praxis blog!


Szeretnék nektek egy pozitív posztot írni a szolnoki Hetényi Géza Kórházról, ahol 10 napig feküdtem bent. Azért szeretném így ország-világ előtt megírni a jó tapasztalatomat, hogy ezzel is mutassam: hiába nincs pénz az egészségügyben, azért lehet ezt így is!Előljáróban annyit, hogy 22 éves vagyok, és legutóljára akkor voltam kórházban, amikor hatévesen megszabadítottak a mandulámtól. Tehát hál' Istennek, nem látok gyakran kórházat belülről.

 


A mostani történetem november 20. - án kezdődött, vasárnap este egy kis torokfájással. Nem igazán tulajdonítottam nagy jelentőséget a torokfájásnak és a köhögésnek, mert lázam nem volt, megpróbáltam egy pár napig csak teázgatni, kis C- vitamin, Strepsils, később Strepfen, de erre sem akart jobb lenni. Szerdán este hidegrázásom volt, az már nem tetszett, és lázat mértem. 38,8 - ebben a pillanatban döntöttem el, hogy ideje lesz háziorvoshoz fordulni másnap.


Így is tettem, ő írt antibiotikumot, és azt mondta, 2-3 napig még lehet lázam. Rendben. Szedtem szépen a gyógyszert de a lázam az nemhogy lejjebb nem akart menni, de már 40 fok közelében volt antibiotikummal és lázcsillapítóval. Hűtőfürdők sem nagyon használtak, ideiglenesen levitt ugyan 4- 5 tizedet, de aztán megint ott tartottunk, hogy 39,6.Köhögés és torokfájás sem akart múlni, sőt most már nehézlégzés is társult hozzá, mire megfürödtem, azt hittem, megfulladok. Így telt el az egész hétvége.


Hétfőn reggel (november 28.) Édesanyám jobbnak látta bemenni velem a sürgősségire, mert a lázam egyáltalán nem ment lejjebb, és noha már majdnem elfogyott az antibiotikum, semmilyen javulást nem tapasztaltunk, sőt.


A sürgősségin vért vettek, majd csináltak egy mellkas röntgent, aztán azt mondta egy kedves beteghordó férfi, hogy ezzel fel kell menni a Pulmonológiára, hadd nézze meg szakorvos a leletet.
Fent az osztályon egy szintén kedves doktor Úr megvizsgált, majd elmondta, hogy van egy kis tüdőgyulladásom, de az nem lenne annyira vészes, hanem a hörgők is be vannak gyulladva, ezért bent kell maradnom.


Egy nagyon kultúrált, tiszta kétágyas szobában feküdtem, amihez fűrdő is tartozott, naponta gyönyörűen kitakarítottak és fertőtlenítettek, szóval szép tisztaság volt.
A nővérek nagyon kedvesek, segítőkészek és lelkiismeretesek voltak, mindegyik. Rendszeresen ellenőriztek, megkérdezték, hogy érzem magam, szükségem van- e valamire, az egyik éjszakás nővér még egyszer kedvesen meg is ölelt, amikor elszomorodtam valamin. Tudni kell rólam, hogy elég rossz vénáim vannak, nehéz őket vérvételhez megtalálni. Itt nem tettek rosszmájú megjegyzéseket és nem voltak türelmetlenek (ilyennel is találkoztam már), sőt még nevettek is, amikor valami kisebb humoros megjegyzést tettem a saját vénáimra. Rendesen kommunikáltak mind velem, mind Édesanyámmal, aki minden nap bejött meglátogatni, soha nem volt teher nekik válaszolni a kérdéseinkre. Az orvosom és a nővérek lelkiismeretes munkájának köszönhetően két nap elteltével lement a lázam.


Az étel finom volt, mindent megettem, pedig köztudottan válogatós vagyok, de itt finomakat adtak, és ráadásul rengeteget (mondjuk nem vagyok nagyétkű, ez az én étkezési szokásaimhoz viszonyítva rengeteg), ha hagytam ételt, az azért volt, mert nem bírtam megenni.
Az orvosom nagyon kedves, lelkiismeretes, türelmes, jó humorú férfi volt, igazi Ember, nagy E- vel. Türelmesen elmagyarázott nekem mindent, tájékoztatott az állapotomról és a vizsgálati eredményekről, valamint a kezelés további várható időpontjáról.


December 7. - én délelőtt értesítettem Édesanyámat, hogy jöhet értem, mert hazaengednek, ahogy az orvosom megtudta, hogy megérkeztek értem, bejött a szobába, és szép részletesen elmondott Édesanyámnak is mindent a betegségemről, és annak lefolyásáról, valamint tanácsokat adott, hogy hogyan folytassuk a kúrát otthon, hogy teljesen felépülhessek. Kedves volt, humoros és tisztelettudó. Mindenkinek ilyen lelkiismeretes és kedves orvost kívánok!


Köszönöm szépen a Hetényi Géza Kórház Pulmonológia osztály összes dolgozójának, hogy meggyógyítottak, és ilyen kedvesek voltak! Azóta már majdnem teljesen jól vagyok, a hangom még rekedt egy kicsit, és csak néha köhögök.


Köszönettel:

Judit

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.laikus PhD 2012.01.01. 10:26:06

Boldog újévet és tökéletes gyógyulást!

Végre kis ambrózia a lelkemnek, legalább valami jóval kezdődik az év! :-)

hu.wikipedia.org/wiki/Ambr%C3%B3zia_%28mitol%C3%B3gia%29

huncut 2012.01.01. 11:02:18

Tényleg jó ilyen pozitív visszajelzést olvasni. :-)
Ezek szerint így is lehet gyógyítani és gyógyulni.

Mindenkinek boldog új évet és jó egészséget kívánok. :-)

IrishOak 2012.01.01. 13:55:52

Kedves Judit:-)

Nagyon nagy örömmel tölti el a lelkemet, ha olyan történetet olvasok amit ésszel, és értelemmel írtak.
Sokkal, sokkal több ilyen-önmagát ismerő, és a dolgokat helyén kezelő- embert kívánok a továbbiakban is.

Jó egészséget, és teljes gyógyulást kívánok az új évben is:-)

Rivero 2012.01.01. 15:40:53

Dejó pozitív hozzászólással kezdődik az újév. :)
Kedves Judit: kívánok neked teljes gyógyulást. :)

Rabyn 2012.01.01. 16:10:37

A végére még el is mosolyodtam.:) Jó lenne több ilyen bejegyzést olvasni!:)

HideousGenius (törölt) 2012.01.01. 16:50:24

Boldog Újévet mindenkinek! Köszönöm szépen, hogy kikerült a posztom!

Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat, elég régóta olvasom a blogot, de nem szoktam kommentelni, és nem is hittem volna, hogy posztot fogok beküldeni, de ezt muszáj volt. Annyi negatív poszt van itt, kevés pozitívtól eltekintve, hogy úgy éreztem, meg kell ezt írnom.

Tudjátok, én abban hiszek (lehet, hogy csak fiatal korom miatt), hogy sokkal több pozitív poszt lehetne itt is, mert nem hiszem, hogy az egészségügy ENNYIRE rossz helyzetben lenne. Szerintem csak az a probléma, hogy sok ember eleve negatívan áll a dolgokhoz, és sokan nem írják meg, ha jó történik velük, csak és kizárólag a rosszat.

Optimista és idealista ember lévén, én mindenkiről eredendően jót feltételezek először. Ha ez ellen ő a viselkedésével tesz, még akkor sem őt minősítem, csak a pillanatnyi viselkedését, mert hiszem, hogy attól, hogy például az SZTK- ban mogorva volt velem a nővér vérvételkor, attól ő még jó ember, csak pillanatnyilag fáradt/nyűgös. Ezért én ezeket a kisebb negatívumokat fel sem veszem, meg sem említem. Mindenkinek lehet rossz napja. Ettől ő még végezhet minőségi munkát (például szépen leveszi a vért), amiért köszönet illeti.

SusanneF 2012.01.01. 17:55:39

@HideousGenius: Kedves Judit!
Köszönjük,hogy megírtad mindazt a jót,ami történt Veled!
Majdnem egyidős vagy a lányaimmal-így olyan szemmel is olvastam,hogy akár a lányaimmal is lehetne hasonló...
További gyógyulást,erősödést és ilyen pozitív gondolkodást kívánok az immár elkezdődött évre!

Mindenkinek reményteljes, boldog új évet kívánok!

HideousGenius (törölt) 2012.01.02. 09:57:24

@SusanneF:

Köszönöm szépen a kedvességed!

Jó egészséget a lányaidnak is és neked is az új évre! Ezzel a poszttal tartoztam, mert olvastam már a blogon negatív kritikát a kórházunkról, de pozitívat még egyet se, tehát írtam én. :)

zsikuci81 2012.01.03. 14:08:58

Kedves Judit!
Koszonjuk a posztot, ugy latszik, van, amit jol csinalunk! :)
Jo egeszseget, sok boldogsagot kivanok! Remelem, optimizmusa tovabbra is megmarad!

pöndörödő macskafülszőr 2012.01.03. 16:36:28

De jól esett ilyen posztot olvasni. Köszönöm a posztolónak, hogy megírta.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása