100 éves a Nivea - Ön mit tud róla?

2011.10.18. 14:03

A hivatásos gyógyszerész, dr. Oscar Troplowitz ezelőtt 100 évvel ki akart fejleszteni egy olyan magas minőségű kozmetikai terméket, amelyet mindenki megengedhet majd magának. Sikerült.

 

 


A Beiersdorf immár 100 éve áll a bőrápolás szolgálatában. Egy évszázaddal ezelőtt az első víz-olaj emulzió használata igazi szenzáció volt. Ma már a jól ismert kék tégelyben kapható bőrápoló krém klasszikus termék, melynek népszerűsége napjainkig töretlen. A „krémek krémjének” megalkotása egy páratlan fejlesztés eredménye, a NIVEA pedig az egyik legnépszerűbb és legmegbízhatóbb bőrápoló termékké vált a világon. Minden évben több mint 100 millió klasszikus NIVEA Creme-et adnak el 200 országban Hamburgtól a dél-afrikai köztársasági Cape Townon, az oroszországi Jakutszkon, az új-zélandi Wellingtonon, a kanadai Ottawán keresztül a chilei Punta Arenasig. Minden európai piacra szánt alumíniumtégelyt a hamburgi központban gyártják. Minden egyes nap 500 000 kék tégelyt préselnek és 50 tonna NIVEA Creme-et állítanak elő. Ez 125 millió NIVEA Creme tégelyt és 12 500 tonna krémet jelent évente.


Bőrkutatás 16 000 négyzetméteren


• A Beiersdorf kutatóközpontja 2004- ben egy körülbelül 38 millió eurós beruházás keretén belül 16 000 négyzetméteresre bővült – egyik előadóterme egy emberi sejtet formál.


• A Bőrkutatási Központ Európában kategóriájának egyik legnagyobb és legmodernebb intézete, amely nemzetközi szinten is elismert.


• A kutatás-fejlesztés éves költségkerete megközelítőleg 149 millió eurót tesz ki.


• A kutatási és fejlesztési egységben egy 1050 négyzetméteres tesztlaboratórium is található, ahol évente körülbelül 27 000 tesztet végeznek el az új bőrápolási formulákkal vagy a különféle aktív összetevőkkel önkéntes tesztalanyok bevonásával.


• A Beiersdorf kutatói 35 tesztszoba közül háromban képesek Ázsia és Dél-Amerika különleges klímáját kialakítani, hogy ezáltal a lehető legideálisabb körülmények között tesztelhessék a termékeket a világ különböző tájain élő vásárlók igényeihez mérten.


• A Beiersdorf már több mint 20 éve felhagyott az állatkísérletekkel. Ezenfelül élen jár az olyan alternatív, más néven „in vitro” tesztelési módszerek fejlesztésében, mint például a sejtkultúratesztelés.


• A Beiersdorf kutatás-fejlesztési ágazatában több mint 850-en dolgoznak, közülük 650-en a hamburgi Bőrkutatási Központban.


• A Beiersdorf közel 450 tudósa dolgozik a cég termékeinek fejlesztésén, szoros együttműködésben számos nemzetközi egyetemmel és intézménnyel. Innováció


• A Beiersdorf évente átlagosan 100 új terméket vezet be és közel 130 szabadalmat regisztrál. • Számos globális szabvány, így például a napvédő faktorszám használata is a Beiersdorf ötletein alapszik.


• A Beiersdorf kutatói 1951-ben felfedeztek egy olyan aktív összetevőt, amely megsemmisíti az izzadságban lévő baktériumokat, így gátolva meg a testszag kialakulását (8x4). • 1981-ben a Beiersdorf tudósai kifejlesztették az első stabil „víz az olajban” típusú emulziót a NIVEA Milk számára, amely a NIVEA Creme-nél sokkal folyékonyabb állagú. Az újításnak köszönhetően lehetővé vált a gyorsan felszívódó bőrápoló krémek alkalmazása a nagyobb bőrfelületeken is.


• 2010-ben a NIVEA újabb innovációjának megszületését egy Nobel-díjas felfedezés, az aquaporin csatornák ismerete tette lehetővé. Ezek a parányi csatornák, amelyek biztosítják a víz áramlását sejtről sejtre, inspirációt nyújtottak a NIVEA-nak: a HYDRA IQ technológia a glüko-glycerol elnevezésű aktív összetevő hatásán alapszik, amely elősegíti az újabb aquaporinok képződését a bőrszövetben, így segítve annak természetes nedvesség-utánpótlását.

Beiersdorf Ag.
(BSD)

 

Forrás: patikamagazin.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása