Politizálhat a betegével az orvos?

2011.07.05. 15:58

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

 

Tisztelt Praxis blog!

 

Egy kérdéssel szeretném indítani a levelemet. Önök szerint rendben van, ha egy orvos rendelés alatt a betege előtt kezd bele politikai ámokfutásba? Az én véleményem szerint egyáltalán nem elfogadható ez a fajta viselkedés, mégis előfordul. Június közepén kénytelen voltam felkeresni a háziorvosomat, mert egy beutalót szerettem volna a szemészetre. Korábban a kapcsolatunk tipikus orvos-beteg kapcsolatnak volt tekinthető, nem beszélgettünk az élet nagy kérdéseiről, szigorúan mindketten a saját dolgainkkal foglalkoztunk, ő a diagnózis felállításával, én pedig ennek elősegítésével.

 

 

Mivel egy kis városban élek, elkerülhetetlen, hogy az ember ne fusson bele olykor egy-egy ismerősbe. Még tavaly, a választások előtt találkoztam össze vele, amikor egy politikai rendezvényre mentem. Köszöntünk egymásnak,a hogy illik, én az egészet úgy ahogy van el is felejtettem, nagy jelentőséget pedig végképp nem tulajdonítottam az egésznek. Azóta most találkoztam vele először, szerencsére egyszer sem szorultam orvosi ellátásra. Ő azonban nem felejtette el, hogy akkor hova mentem és ennek hangot is adott a rendelés folyamán az asszisztense előtt.

 

Megérkeztem hozzá, már a fogadtatásnál láttam, hogy valami nem kerek. Zord volt és kimért, a szokásosnál is jobban. Elmondtam a gondomat, ő bele nézett a szemembe és már írta is a beutalót. Orvosként tényleg egy rossz szót nem mondhatok róla, Meg írta a beutalót, oda adta.


Én megköszöntem és menni készültem volna, amikor verbális támadást indított ellenem., teljesen megszállott módjára viselkedett. Repkedtek a hazaáruló és hasonló hangzatos kijelentések, hozzá jó két-három perces okfejtés is társult, hogy miért vagyok én idióta, miért szavaztam rosszul (végül egyébként nem is voltam voksolni). Próbáltam leállítani, de nem sikerült, csak mondta, mondta, mondta. Elég sértő és kellemetlen volt, pláne, hogy ahogy már mondtam, az asszisztens hölgy is végighallgatta az előadást.Miután hatásszünetet tartott gyorsan közbevágtam és vita helyett megmondtam, hogy sietek. Ez is feldühítette, de nem igazán voltam kíváncsi még egy hasonló szitokáradatra, ezért fogtam magam és elköszöntem, majd kimentem az ajtón.

 

A történetem száz szálakban valós, a városunkban egyébként is mindenki tudja, hogy a doktor úr lelkes pártkatona és hogy hova tartozik, másokkal is rendszeresen politikai eszmecserét tart rendelési időben, csakhogy általában olyanokkal, akik vevők rá és akikkel egy oldalon áll. Én a magam részéről nem politizálni járok az orvoshoz, csak akkor keresem fel, ha tényleg indokolt, a politikai nézeteimet pedig megtartom magamnak, vagy megbeszélem a barátaimmal.


Szándékosan nem írtam le, hogy melyik párt volt az, amelynek a rendezvényén részt vette és ezzel a doktor urat kihoztam a sodrából, mert ez a lényeg szempontjából teljesen irreleváns.Ha én tiszteletben tartom az ő meggyőződését, elvárom, hogy ő is tegye ezt az enyémmel, de legalább ne kezdjen bele propaganda beszédbe, amikor nem azért vagyok ott. Én szintén nem politizálok a munkahelyemen, ő se tegye!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Visco Stello (törölt) 2011.07.05. 16:40:54

Mindenki mindenkivel politizálhat, ha nem megy a munkája rovására. És a stílus mindenkit minősít.

Irkutszk 2011.07.05. 17:01:40

Véleményem szerint a hivatalos ügy abban a pillanatban lezárult, amikor a beteg átvette a beutalóját, hiszen csak ezért kereste fel az orvosát. Az orvos jellemét minősíti, hogy mikor milyen stílusban fogalmazza meg azt, amit gondol, és ahogyan gondolja. Én bizonyára egy összetett mondattal válaszoltam volna neki, miszerint mindegyik fél mondandójára kíváncsi voltam, és miután végighallgattam őket, úgy döntöttem, nem megyek el egyáltalán szavazni.

De nagyon örülök, hogy politikai témáról van szó, amelynek abszolút semmi köze az orvostudományhoz (csak annyiban, hogy egy orvos merészelt állást foglalni politikai nézeteket illetően). Bizonyára jönnek meg szép számmal a kommentek. Előre, praxis blog!

Leroi 2011.07.05. 17:27:15

A betegeim általában minden rezsimet szidni szoktak.
Megértem eddig egy párat, amióta gyógyítok, mindig így volt.
Kettő percig azaz 120 másodpercig teszik, amíg félbe nem szakítom és el nem terelem a témát más vizekre.
Nálam nincs semmiféle elkalandozás a témától, nincs tömjénezés vagy pocskondiázás, a beteg van és a problémája.

rikitiki 2011.07.05. 17:52:53

Az én értékrendem szerint nagyon példaértékű az orvosi hivatással kapcsolatban az alábbi történet:

Ronald Reagant szerencsétlen körülmények között (a résnyire nyitott golyóálló ajtóról pattant be a kicsi résen keresztül az autóba a golyó) meglőtték. A körülmények miatt nem is gondolták, hogy lövés érte. Ebből adódóan, mire észrevették, hogy nagy a baj, már nem volt lehetőség az elnök számára kijelölt kórházba vinni, egy "hétköznapi" kórházba tudtak a leggyorsabban vele eljutni.

Ahol szakorvos sem volt éppen kéznél, nagy fejetlenség, rezidens kezdte meg az ellátást. Summa summárum, végül csak eljut a dolog odáig, hogy műteni kell, és azonnal.

A műtéti team vezetője egy tapasztalt sebész, aki mellesleg demokrata képviselőjelölt is volt. Az elnök utolsó (vicces) megjegyzése az altatás előtt: Remélem Önök republikánusok!

Megfagyott a levegő, vágni lehet a csendet.
A demokrata sebész válasza:
Uram, ma itt, mindannyian republikánusok vagyunk.

Bikli néni 2011.07.05. 18:28:22

@rikitiki: Hehe, ez jó, még nem hallottam :)
@Leroi: Isten bizony, felkeresem egyszer, főorvos úr ;) Ha meggyógyítasz, még jobban foglak szeretni :)

Doki meg elhúzhat a fenébe a politikai véleményével. Ennél már csak az a szomorúbb, amikor a munkahelyen a főnök kényszeríti rá a beosztottaira a politikai nézeteit.

Leroi 2011.07.05. 19:48:57

@Bikli néni:
Igen megtisztel, kedves Hölgyem, a rendelőm bármikor nyitva ön előtt...:)
@rikitiki:
Nagyon jó történet...

Leroi 2011.07.05. 19:52:11

@Bikli néni:
"Todo lo que tengo es para ti
Mi tierra, mi casa y el amor"...

:)

ma21 2011.07.05. 20:24:40

Bizony ezek a dolgok így működnek máshol is. Akár háziovos,akár szakorvos,szinte minden alkalommal előfordul,hogy éppen a képviselő testület ügyeit intézi,vagy a város dolgait intézi / attól függ milyen pozíciót tölt be / A beteg pedig kivárja a sorát.

VaTi 2011.07.05. 20:39:16

Ez tényleg csak azért a praxisra került, mert pont orvos volt az illető. Nekem az volt hasonló csalódás, mikor a lelkész a szószéken adta elő, hogy aki nem az adott pártra szavaz, az nem igaz magyar keresztyén. A politizálás sehol nem jó, csak az ember gyomra fájdul meg tőle (aztán mehet tényleg orvoshoz)
Rikitiki története nagyon jó.

Bikli néni 2011.07.05. 20:52:04

@Leroi: Esetleg megírhatnád más nyelven, más úton is... megkaptad, amit délelőtt írtam neked? :)

Bikli néni 2011.07.05. 20:53:47

@VaTi: Ha írok neked levelet a nevedre kattintva, azt megkapod?

parrre 2011.07.05. 21:42:14

Orvost, papot, tanárt azonnal strandpapuccsal tarkónbaszkurálni ha politizálni mer!

penelope garcia 2011.07.05. 21:56:22

Csakis a Fidesz lehet az ominózus párt, hiszen manapság ők az egyetlen, akikre haragudni lehet. Senki más labdába nem rúgott az elmúlt 1 évben.

Az én orvosom is belekezdett egyszer politizálásba, még a Fidesz által elbuktatott eü reformok idején, de elengedtem a fülem mellett. Előnye volt viszont pártállásának, hogy ő aktív "ellenálló" volt, nem volt hajlandó bevezetni a vizitdíjat.

ccke 2011.07.05. 22:03:49

Nagyon nem szeretem az ilyesmit, nem való oda a politika, ennél több kéne, hogy legyen az orvosban.

Fordítva viszont jól működik, ha a beteg(aki lehet, hogy 2 perce még a téged/családodat/munkatársaid szidta) elkezd politizálni (értsd: az adott kormányt szidni, és panaszkodni), akkor 3 db egyetértő-együttérző hümmögéssel meg lehet nyerni a beteg szimpátiáját, hiszen, akkor már együtt, egy oldalon vagyunk.

soproni1 2011.07.05. 22:06:27

Az igaz hazafi még jogos felháborodásában is kenetteljes !

Leroi 2011.07.05. 22:08:31

@penelope garcia:
Mindig az, aki épp fennt van.

Lám, akire valóban felnézni érdemes volt, nemsokára a Kapucinusok kriptájában fog nyugodni Klosterneuburgban...
Akinek a sok stréber konjunktúralovag a Parlamentben a cipőpucolója sem lehetett volna.

fatia-negra 2011.07.05. 22:21:20

nem mellékes melyik párt...
mert ha mszp re mentél akkor rohadt komcsi vagy...
ha szdsz re akkor rohhadt libsi...
ha fides re akkor szintén rohadt komcsi...
ha kdnp s akkor homo papus...
ha dzsobbik a kkor rohadt náci...

egy biztos a "rohadt"

hétköznap rendelek 8-16h ig...

bauchi 2011.07.05. 23:22:59

@rikitiki: A történetet ismertem.De kérdezem,van különbség demokrata és republikánus között a kormányzást tekintve?
és mégegy : elmondható ez Magyarországon is?Az un. bal és jobb között?A válaszokat kérem s kiadóba qrcsány jeligére.

bauchi 2011.07.05. 23:27:39

Mióta központi ügyeletet csinálok mostlátom csak,hogyan élnek az emberek falun.És akkor ne politizáljak?

bauchi 2011.07.05. 23:30:05

@penelope garcia: Fideszre miért lehet haragudni?

2011.07.06. 00:48:20

@rikitiki: Ez egy nagyon szép történet. Közép-európai változatban az utolsó mondat így hangzik: uram, engedje meg, hogy bemutatkozzam, Josef Mengele vagyok...

bauchi 2011.07.06. 05:34:51

@penelope garcia: De igen,az ügyeletem mindjárt befejezem.Rosszat mondtam?@Leroi:

VaTi 2011.07.06. 05:49:24

@Bikli néni: Szia! Tennap este már nem voltam, ezért csak most :) Rákatt a nevemre, majd a kapott indafelületen a 3. fülecske az üzenetküldés, onnan megkapom.

McKinney 2011.07.06. 06:51:29

Nekem a gyerekem világrajötte közben kellett végighallgatnom Elkúr Feri szülészorvos általi vég nélküli szapulását... talán a sarki kocsmában egy sör mellett még elment volna.
Ja, én a férj vagyok, máskülönben nem igazán figyeltem volna rá :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.07.06. 07:02:09

@Leroi: Még mindig meg tudsz lepni. Mennyire utáltalak az első időben, félelmetes, most meg lassan az az ember vagy, akinek majd minden mondatával egyet értek. Eddig azt hittem, hogy H.O.-ról csak én gondolkodom így.
Ez lassan már egy szerelmi vallomásnak is beillik:)))))))))))))

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.07.06. 07:34:41

@batgirl: A párom meg ütögeti a fejemet, hogy szerelmet vallok itt neked. Mondom, hogy övé a 2/3-dom, és jól bebetonoztam az elkövetkező évekre:))))))))

dzsaszper 2011.07.06. 08:03:59

tudtommal a véleménynyilvánítási szabadság alkotmányos alapjog. Nem tudok olyan törvényről, ami az orvosokat a politikai véleményük elmondásában korlátozná (mint pl. a bírók esetében).

A stílus valóban problémás lehet, de mint mondták a gazdáját minősíti.

Nem hiszem, hogy egy orvos-beteg találkozást meg lehet fosztani az ember-ember találkozástól. Ilyen vélemények közlésekor természetesen elvárható a diszkréció (a folyosón várakozók ne hallják pl.).

Amúgy pedig ha már politizálunk -- alighanem az elkeseredés ragadtatta a dokit erre. Az elkeseredésre pedig sajnos jócskán adtak okot, aki nem hiszi, nézze meg a parlament egészségügyi bizottságának a jegyzőkönyveit...

Leroi 2011.07.06. 08:04:38

@batgirl:
Leveleztem Vele és a Fiát is ismerem.

valaki23 2011.07.06. 08:08:47

Orvost kell váltani, nem nyafogni, különben soha semmi sem fog megváltozni.

CyberPunK 2011.07.06. 08:09:26

Ha van itt háziorvos, akkor kíváncsi lennék a véleményére: Párom egy hete volt a háziorvosnál és kért mindkettőnknek beutalót évi szűrésre. Magának vér + valami tsh vizsgálatot (pajzsmiriggyel összefüggő, nem teljesen értettem, azt mondta, hogy családja női ágában mindenkinél van valami gikszer) nekem normál vér és tüdőszűrés beutalót. A doki a tsh-n kiakadt nála, hogy ez 12.000 az oep-nak, mindenképpen akarja-e. Ez nekem magas, mi köze a háziorvosnak ahhoz, hogy az oep-nak mibe fáj valami? Végülis fizetünk annyi tb-t befelé, hogy évi egy kontroll beleférjen, és a dokit se így ismertem. Arról nem is beszélve, hogy az ember állandóan azt olvassa, hogy milyen fontos az évi kontroll. Ezek miatt viszont az a gyanúm, hogy az oep baszogathatja a háziorvosokat, ha túl sok vizsgálatra küldi a betegeket. Nyugtassatok meg, hogy ez nem így van, különben rohadt nagy szarban van a lakosság.

CyberPunK 2011.07.06. 08:10:17

@CyberPunK: Ja, és bocs az off-ért.

dzsaszper 2011.07.06. 08:17:09

@CyberPunK: minden normális biztosító megnézi, indokolt-e szakmailag (jellemzően viszonylag merev protokol szerint) egy-eghy vizsgálat.

Idáig nem hallottam róla, hogy az OEP biztosítóként ténykedne -- ez önmagában örvendetes hír :)

remélem nem azt nézik, hogy ki hány vizsgálatot ír a betegei százalékában (pl. egy pajzsmirigyspecialistához valószínűleg azok mennek, akiknek nagyobb arányban van szükségük ilyen vizsgálatra), hanem a betegek leleteit és előzményeit...

Leroi 2011.07.06. 08:26:18

@batgirl:
Egy kissé személyes okokból is és segítséget is kértem anno Tőle, de mindig szépen, egyszerűen és barátságosan válaszolt Ő cs. és kir. Fensége...

"Im altbewaehrter Treue..."

CyberPunK 2011.07.06. 08:26:18

@dzsaszper: Na igen, én is így gondoltam, ezért furcsa az egész. Persze betudható akár annak is, hogy a doktornőnek rossz napja volt....

Balt 2011.07.06. 08:50:06

@penelope garcia: Jobbikos is lehetett az orvos.
De fordítsuk meg a dolgot: aki végül nem volt szavazni, az csakis MSZP(-SZDSZMDF) szavazó lehetett, ez vitán felül áll.

Balt 2011.07.06. 08:51:44

@Leroi: Habsburg Ottóban nagyon egyetértek.

Balt 2011.07.06. 08:58:42

@McKinney: Mondjuk a politikájuk alapvetése volt az orvos-beteg (tanár-szülő stb.) ellentét feltámasztása/éltetése.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.07.06. 09:10:56

Moderáltak...meg vagyok lepve, vagy még sem?:))

cenzorilla 2011.07.06. 09:16:19

@batgirl:

Nem tudom. Írd le még egyszer. Töröltek közt nem vagy.

Gera 2011.07.06. 10:03:46

Mindenki ismer ilyen ocsmány figurákat, akik az adott pillanatban fennálló kiegyenlítetlen erőviszonyokat (orvos-beteg, tanár-diák, tanár-szülő, mesterember-szerencsétlen júzer aki szeretné ha szép is lenne a munka, hivatalnok-átlagpógár, pap-hívő) rögtön kihasználja egy kis politikai agitációra. Ennek a véleményszabadsághoz köze nincs. Emberileg nullák ezek. Öröm az ürömben, hogy abszolút kontraproduktív, amit csinálnak.

adamantium 2011.07.06. 11:14:35

@CyberPunK: a TSH magában nincs 12 ezer, de T3, T4-el együtt lehet, mert csak azokkal együtt érdemes csinálni. nem értem az aggodalmat minden normális preoperatív nagylaborban szerepel ez a 3 érték, főleg ha endémiás a vidék (gyakori ez a betegség pl az alacsony jódbevitel miatt - és magyarország jelentős része ilyen) akkor ezen nem kell fennakadni

Dr.laikus PhD 2011.07.06. 11:32:18

@adamantium:

Ha az orvos TSH-t kér akkor automatikusan elvégzik a T3 és T4-t is?

Leroi 2011.07.06. 11:44:49

@Dr.laikus PhD:
Általában egy panellen van, mi együtt szoktuk kérni, persze endokrinológiai javaslatra.

Dr.laikus PhD 2011.07.06. 11:57:28

@Leroi:

Csak TSH-t ír rá ami mindig jó, de problémát szimatolnak rendszeresen. Vannak is benne meszes göbök, vén koromra fogják a hízékonyságot no meg a szteroidra.

Van akkor a TSH-nak így értelme?

Leroi 2011.07.06. 12:02:44

@Dr.laikus PhD:
A TSH-ból is sok mindenre tudnak következtetni. Mivel ezt a hipofízis termeli és ezzel szabályozza a trijódtironin és tiroxin termelését, ennek szintje a pajzsmirigy szabályozottságát és szabályozhatóságát méri le, ehhez viszont nem árt, ha a pajzsmirigy hormonszintet is ismerjük.
Egy gyakorlott endokrinológus a beteg külleméből és panaszaiból azonnal következtet arra, hogy alul- vagy túlműködött thyreoidearól van szó.

Leroi 2011.07.06. 12:04:46

@Dr.laikus PhD:
Persze minden szakma a saját témakörében kutakodik, megint előjön az az elfeledett vagy elhanyagolt tény, hogy a beteg embert kezeljük, nem pedig egyetlen szervét vagy szervrendszerét.

Dr.laikus PhD 2011.07.06. 12:06:58

@Leroi:

Csak háziorvos.
Most meg kisebb gondjuk is nagyobb ennél.
Még az UH-ból is kimaradt most a kontrollvizsgálatoknál.

Ma beszélek nagytudású orvossal, rákérdezek, itt is rigorózusan pontos anamnézist vesznek fel.
Ráadásul ha igaz rajta a világ szeme. Ő a nagy lehetőség.
Mától sugározni fogok... :))

Leroi 2011.07.06. 12:10:10

@Dr.laikus PhD:
Nagyon sok sikert, javulást Neked...

Irkutszk 2011.07.06. 12:40:38

@Dr.laikus PhD: Akkor már elmondhatod, hogy sugárzó szépség vagy ;) Csak így tovább!

CyberPunK 2011.07.06. 13:03:42

@adamantium: Oké, ezt értem, a fő kérdés az, hogy miért vonakodik egy háziorvos megírni egy beutalót szűrésre? Mi baja lesz abból?

adamantium 2011.07.06. 13:49:19

@CyberPunK: nem tudom, hogy őszinte legyek, lehet van kerete rá, mert van ahol van, és azt nem szeretné túllépni.
a TRH-TSH-T3,T4 hormonrendszer nagyon komplex, úgy termelésügyileg mint szabályozásügyileg. TSH-t nézni magában fölösleges (hacsak már előzőleg ki nem derült valami TSH termelő daganat), a lényeg a T3, T4-en van mert azokat termeli a pajzsmirigy, természetesen érdekes számomra, hogy az ezeket szabályozó hormon milyen szinten van mert sok kombináció lehetséges
sajna az angol verzióban jobban van vázolva:en.wikipedia.org/wiki/Thyroid-stimulating_hormone

CyberPunK 2011.07.06. 14:04:48

@adamantium: Őszintén szólva nem tudom, hogy mit kért pontosan a Párom, az tudom, hogy a testvérének és az anyjának is pajzsmirigy zavarja van. A doktornő igazából csak azt mondta, hogy ez nagyon drága kivizsgálás.

De akkor elképzekhető, hogy keret van rá. Ez azért elég gáz, nem?

Köszönöm a választ!

Leroi 2011.07.06. 14:33:08

@adamantium:
Végigolvasva a cikket...
A kolleganő felteszi a kérdést, hogy milyen orvos az, aki pénzügyi okokat helyez szakmai okok fölé.
Tipikus háziorvos-betegség (itt nálunk is) a nyakra főre történő laboratóriumi vizsgálatkérés pusztán PRESZTÍZS-okokból (és ami anyagilag ebből következik, természetesen), olykor teljesen indokolatlanul, ami megterhelő a labor számára és megnehezíti a kórház munkáját...
Az eü. intézmény igenis pénzből él, szigorú pénzügyi keretek közt gazdálkodik az egyre kevesebből és nem a (sok esetben sajnos vészesen tudatlan, nagyképű, okoskodó, ugyanakkor gátlástalanul falánk) háziorvos kényúri kedve szerint működik.
Masszívan egyetértek a makói kórházigazgatóval.

Irkutszk 2011.07.06. 14:38:08

@adamantium: Én még nem olvastam végig a cikket, de könnyen beszél a pénzügyek szakmai szempontok felé helyezéséről a háziorvos, aki akármennyit dolgozik, akkor is kártyapénzt kap. Ezek szerint a 2200 kártyából levélpapírra is futja.

CyberPunK 2011.07.06. 15:45:12

@Leroi: Oké, ezzel semmi gond, csak akkor ne nyomssák már azt az orvosok izomból, hogy milyen fontos a megelőzés és az évi kontroll. Vagy akkor ez most hogy is van?

adamantium 2011.07.06. 15:47:18

@CyberPunK: fontos az csak legyen rá pénz

Irkutszk 2011.07.06. 15:48:22

@CyberPunK: Tudod, amikor egyetemre jártam, nem is volt még régi az úgynevezett HTS (high throughput screening), amely egy automatizált vizsgálat, rettenet gyorsan képes nagyon sok mintát elemezni. A lényege a gyógyszergyárak körében leginkább az, hogy amit befolyásolni akarnak a leendő gyógyszerrel, ahhoz kötődő molekulákat kiválogatja a végtelen számú molekula közül. Ezt a vizsgálatot lehet ész nélkül csinálni, viszont annak az ára körülbelül arrafelé tendál, mint a molekulák variabilitása: végtelen. Tehát van egy módszer, nagyon örül neki mindenki, de könyörgöm, használjuk már ésszel!

bauchi 2011.07.07. 13:18:41

@dzsaszper: Egyetértek.A stílusról pedig az a véleményem,kiről beszélnek csúnyán.Pl.szanyi törökzsoltqrcsány.

bakela 2011.07.07. 17:31:53

Nagyon jó. A moderátor sosem alszix?

2.x elolvasva is megmarad a tegnap éjféli véleményem a poszterról. Ízlelgessétek egy kicsit:

„Orvosként tényleg egy rossz szót nem mondhatok róla, Meg írta a beutalót, oda adta.”

2.x is ua. jut eszembe a fent megnyilvánuló kollégámról is -> Változatlanul kétségbe vonom nemi identitását.

A körorvos leszarja a kórház gazd. igazgatójának prémiumát.
A körorvos leszarja a laborfinanszírozást.
A körorvos leszarja a németpontokat.
A körorvos leszarja a hábécsét.
A körorvos leszarja azt a kórházi kollégát, akinek fingja sincs, mi az a körtanárság.
A körorvos leszarja azt az intézeti kollégát, aki parasztul böfög betegnek, sajtónak, anyósnak. Legfeljebb a potenciális betegeit máshoz kanalizálja *
A körorvos leszarja a nagy fehér főnök helótáit.
A körorvos leszarja a renccert, majdnem szabad ember, ehhez csak a Hyppodromot kell a saját helyére tenni.
A körorvos leszarja az egyes páciensek „pont érték”-ét. 160 HUF szuper-szuperbruttó/kopoltyú.
A körorvos leszarja az 1 szakvizsgás egolufikat.**
A körorvos leszarja a zelqrvult intézeti kollégái gyógyszerpreferenciáit, -azt írja, amiért neki jattolnak.
A körorvos leszarja a dobrogea-i sziréneket.

Mert:
A körorvosnak van, a szépemlékű fostalicska Gógliárpi minisztersége óta „szűrési kötelezettsége”, amit nem a páciensnek, hanem a doktőrnek kell kezdeményezni.***
A körorvosnak van 5 milkóig helytálló felelősségbiztosítója.
A körorvosnak van önkormányzati szerződése.****
A körorvosnak van beszámolási kötelezettsége a testületfelé.*****
A körorvosnak van „háziorvosi indikátor rendszere”******
A körorvosnak van TB szerződése.
A körorvosnak van TB finanszírozása, ami, ha a MEP-es pináknak ellenőrizni támad kedve, nem bevétel, hanem „ZOEP támogatás”. Az utolsó rongyos forintig elszámolandó, -csak arra költhető, amire Golyva Gizi gondolja.
A körorvosnak van iparűzési adó kötelezettsége, mer’ a zapekknek nem „támogatás”, hanem bevétel.
A körorvosnak van Bt-je, a beltag korlátlan anyagi felelősségével.
A körorvosnak van /is/ benabrahamsonibrahimja, csak a szart –ha beüt- nem az őt alkalmazó intézmény, hanem saját maga eszi meg.
A körorvosnak van 1 db Littmann fonendoszpókja 25 e. HUF-ért.
A körorvosnak van /majdnem mindnek/ qrva nagy kórházi tapasztalása.
A körorvosnak van, ahogy Szöcske álomtitkár kb. másodfél éve összeszámolta, 176 reája vonatkozó joxabálya. Illetve:
A körorvosnak van már 178, merugye a Szöcske 1 éve deregulál.
A körorvosnak van esze, de nem tuggya elképzeni, hogy lehet prextizsből ANCA-t nézni.
A körorvosnak van Jól meghatározott elképzelése a „defenzív medicináról”
A körorvosnak van, -legalábbis jóval többnek, mint a kőházban csicskáztatottaknak- vér a pucájában.******
A körorvosnak van /pl moxcsokblog ide-, vagy oda/ véleményformáló ereje a maga közösségében.
A körorvosnak van egy frissen lefőtt kávéja, ezért abbahadjgya.

*Amig volt az Egészségbiztosítási Felügyelet, jó pár nyeretlen 2 évest/ középtanárt pofoztattam fel velük, hogy csak úgy néztek ki a fejükből.
**Errefelé, úgy 30 km sugarú körben a körtanárok átlag szakvizsga- száma úgy 2,5-2,8 lehet. /beleszámítva a gyerekkörzeteket is./
***Mintha a szervizt, vagy a jardot basztatnák, ha lejárt a forgalmid.
****Ismerek olyat, akinek 4 polgármestere. ∑ IQ =81
*****1 sötét narancsnyik, 1 metszett coci, 4 független földművelő
****** Leszarom, hogy drága a hebeglobináegycé, meg totál fölösleges a zagyatlan tahónál nézegetni, ha nekem ezé’ adnak 17 HUF-ot, mindenkinek +nézem 90 naponta. Az mértéke úgyse érdekel senkit.
*******Ezért, ha valaha is lesz változás a patkánylandi eü-ben, az a körtanároktól fog indulni

tódór piroska 2011.07.07. 19:35:38

@Leroi:
Ejnye, ejnye, ilyen csúnyán beszélni!
Bakelával nekem is volt vitám, kicsit cukkoltuk is egymást, de azért így nem vetettük el a sulykot! A medicos domesticos kontra hospitalis vita meg egyenesen hülyeség, mind a kettő a maga területén fontos és szakmailag egyenértékű tevékenységet folytat(hat), nem ellenfelek, hanem egymást segítő partnerek! A háziorvos ugyanúgy lehet igényes, nagytudású, lelkiismeretes szakember, mint ahogy a kórházi tanár felszínes, alulképzett, nagyképű, üresfejű sarlatán.
Szóval, hátrább az agyarakkal és ne marakodjatok!

tódór piroska 2011.07.07. 19:38:48

@bakela:
Szóval, hátrább az agyarakkal és ne marakodjatok!
Ez Neked is szól!

Leroi 2011.07.07. 19:45:11

@tódór piroska:
Az egodiasztolés monológját olvasva nagyjából körvonalazódik, hogy kinek tartja a domesticus a hospitalist...
Amúgy aki kórházból került ki körbe, azt vagy kirúgták mert nem volt megfelelő (szakmailag, erkölcsileg) vagy kényelemből és nyerészkedésből ment ki.
Ha nem ismernék nagyon jól (múlttal, jelennel, jövővel) száz háziorvost, akkor nem így nyilatkoznék.

bauchi 2011.07.07. 19:49:33

@tódór piroska: Csókollak.Voltam,csak sok volt a meló.Holnap megyek osztrákba lóvéért (tippmix,lotto,stb.Örülök,hogy látlak

bauchi 2011.07.07. 19:59:06

@bakela: @tódór piroska: Mongyátok má mi a fasz folyik itenet.Miről maradtam le már megint?Meleg felvonulási balhéról?

bauchi 2011.07.07. 20:01:13

@tódór piroska: Házi is,kórházi is lehet vadbarom.Viszont elárulok egy nagy titkot,bár lehet,hogy sokaknak nem az.Eü.összeomlás már a spájzban van.És az ügyeletek beszarásával kezdődik.

bauchi 2011.07.07. 20:02:14

@cenzorilla: Isten őrizz!!!Csak kérdezek.Mi volt ez?

cenzorilla 2011.07.07. 20:02:17

@bauchi:

Ne szítsd a tüzet amikor én oltani igyekszem! :)

cenzorilla 2011.07.07. 20:03:39

@bauchi:

Durva vélemény. Majd leírja okosan, mert tudja úgy is.

Leroi 2011.07.07. 20:16:52

Quod scripsi, scripsi...

bauchi 2011.07.07. 20:20:32

@cenzorilla: Könyörgöm,mi a durva?Ki ír le mit?

bauchi 2011.07.07. 20:21:39

PIROSKA,SEGÍCCS MÁ!!!

bakela 2011.07.08. 00:51:06

Itten van egy felmérés Chişinăuból:

zipp.hu/velemeny/2011/07/05/kod_az_egeszsegugyi_ellatast_rosszank_tartuk_a_haziorvosokkal_viszont_elegedettek_vagyunk

@Leroi:
Azért olvasd vissza, mit írtál. A meleg engem is +visel, de tudom, ilyenkor nem tolok semmit.
Távol áll tőlem, hogy a mocsokblogon agyaljuk egymást,a gukkolók legnagyobb örömére.
Szar napom volt, megsértődtem, ezért az egy /na jó, kettő/ pici szuri retúr.

Esetleg monnyá 1-et, ami nem igaz a hiszek1-ből.
Lécci!

Az is lehet, sőt nagyon vszinű, hogy csak a zország 2 ellentétes csücskében ülünk. /1x én is voltam Mszalkán, oszt mégis élek./ Durva helyen élhecc?!

Viszont ez teccik:
"Amúgy aki kórházból került ki körbe, azt vagy kirúgták mert nem volt megfelelő (szakmailag, erkölcsileg) vagy kényelemből és nyerészkedésből ment ki."
Elképzelem, amint a zalkalmazottat eltanácsolja a madam a qpoldából: -Kisasszony, Ön erkölcsileg nem üti meg a mekkfelelő mértéket műintézményünkben.

Más: Vmikor nagyon dzsunior koromban /mellékesen, xakmailag már császár, v. legalább vice-roi voltam/1x hasonló véleményemnek adtam hangot. Akkori főnököm -R.I.P.- rendkívül finoman, de 6ározottan helyretett. Igaza volt.
Persze ilyen maestrot találni manapság minimum kell Jamie, és az ő csodalámpája.

www.weirdworm.com/img/life/15-weird-necklaces/spiked-pacifier.jpg

Leroi 2011.07.08. 08:18:59

@bakela:
Én nem haragszom Rád, nálam is a xar nap + megsértődés idézte elő az insolatiot...

Maradok csodálód.

Irkutszk 2011.07.08. 13:27:00

@Lemúr Miki: Tehát a kultúrember számára tök mindegy, hogy mi történik az állami vezetőségben; vagy a kultúrember nem fejti ki a véleményét, befogja a lepénylesőt, és robotol? Kifejtenéd? :)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása