Félmeztelenül mérték a tini lány vérnyomását

2011.04.26. 06:00

T. Praxis blog!

 

15 éves lányom a héten olyan orvosi "vizsgálaton" esett át, ami azt gondolom felháborító. Miután elmesélte a történteket elhatároztam, hogy lépni fogok az ügyben, hogy ilyesmi másokkal ne történhessen meg. Kérem a kedves olvasókat, hogy ha tudják, ilyen esetben kihez kell fordulni, akkor azt írják le.

 


Az egész ott kezdődött, hogy a lányom még előző hétvégén belázasodott, nagyon erőtlennek érezte magát, hányt is többször és elég csúnyán köhögött. Hétfőre már egész jól érezte magát, de még mindig 38,7 volt a láza és a köhögése sem csillapodott, ezért megbeszéltük, hogy elmegy az orvoshoz. Nem kísérte el sem a férjem, sem én, nagylány már. Lehet, hogy mégis jobb lett volna.


A gyerek délelőtt oda is ment a rendelőhöz. Gyerekorvoshoz jár, de az orvosunk szabadságon volt, egy ismeretlen 60 év körüli férfi orvos rendelt helyette, nevet nem írok, gondolom úgy is kiszednék. Gyerek bemegy hozzá, bemutatkozik, elmondja az okot, amiért ott van, a lázat, hányást, a köhögést is. Orvos megnézi a torkát, megjegyzi, hogy csúnya, piros. Mondja, hogy vetkőzzön le. Akinek kamasz gyereke van, tudja, hogy mennyire szégyenlősek ebben a korban még előttünk szülők előtt is, pláne egy idegen előtt, de ha egy orvos azt mondja vetkőzés, akkor azt kell tenni, amit mond. Lányom levette a pulóverét és melltartóban állt a doktor úr előtt. "A melltartót is, ha kérhetem", hangzott az utasítás. Lányom ekkor már nagyon kellemetlen érezte magát, de levette a melltartót is.


A szívét és a tüdejét a doktor úr nem hallgatta meg, helyette leültette, majd közben telefonált pár percet. Képzelhetik, ez mennyire rossz érzés volt számára, nekem sem lett volna kellemes, csakhogy én kinyitottam volna a számat, ő nem merte. A telefonálást követően szép komótosan megmérte a vérnyomását, majd leült receptet írni. Ja, asszisztens ki tudja hol kujtorogott, mert nem volt ott. Lányom kérdezte a doktor ura, hogy felöltözhet -e végre, de doktor úr mondta, hogy egyelőre nem, még megméri a magasságát, a súlyát. Így is történt, majd megkérte, hogy hajoljon le párszor, mert a gerincét is megvizsgálná, érzése szerint gerincferdülése is lehet (lányom 4 éves kora óta lovagol és 11 éves kora óta versenytáncol, sportorvos szerint sincs az ég világon semmi baja a gerincének).


Az egész megalázó helyzet után még elmondta, hogy milyen gyógyszert írt fel, hogy kell szedni és hogy várja vissza csütörtökön, majd végre engedélyezte a visszaöltözést. Lányom majdhogynem sírva jött haza, amikor beszámolt nekem erről a tortúráról, eléggé felháborodtam. Szabadságot vettem ki csütörtökre és mondtam, hogy elkísérem és beszélek az orvos fejével. A férjemnek nem mondtuk el a dolgot, mert ő nem lett volna ennyire sem megértő.


Csütörtökön odamentem a lányommal és már többször le is játszottam magamban, mit fogok mondani, de nem a helyettes orvost találtam ott, hanem a megszokott gyermekorvosunkat,.Neki elmeséltem, hogy mi történt, abszolút megrökönyödött az egészen. Elmondta, hogy a kollégáját, aki helyettesítette nem is ismeri (van ilyen?), majd sajnálkozott az egészen. Nem is ott rendel.

 

A nevét természetesen megtudtam és azt is, hogy magánpraxisa is van és hogy hol rendel. Most azt nem tudom, hogy mit kellene tennem. Hagyni az egészet, megkeresni és beszélni vele a történtekről, vagy panaszt tenni ellene.

 

 

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2011.04.26. 16:29:19

Szerintem ha egy szülő tudja, hogy a 15 éves lánya szégyenlős, akkor alap, hogy elkíséri egy olyan vizsgálatra, ahol a köhögés miatt sejthető, hogy meg lesz hallgatva, ergo le lesz vetkőztetve.

SusanneF 2011.04.26. 16:42:44

Őszintén remélem,hogy más témában is fognakírni a kedves posztírók,mert rövid időn belül kicsit csömör a 3 ,majdnem egyforma sztori!!!!!:(
Ennyire kevés a megírt választék,hogy nem tudtok mást kitenni?
Pedig én személyesen is érintett vagyok,az én lányaimmal is történtek hasonló módon hasonló-iskolai vizsgálatok-na és???
Továbbléptünk!
A mimóza lekű gyerekek ragaszkodjanak elveikhez,és apuci-anyuci kíséretéhez!!

SusanneF 2011.04.26. 16:46:12

@batgirl:
Ne általánosítsunk-ebben igazad van!
DE!
Egy tízéves kislánynak is van annyi esze,hogy ha zavarja a ruhanélküliség,akkor maga elé rakja a pólót....
ha meg nincs,meg is érdemli!

Leroi 2011.04.26. 17:10:22

@Irkutszk:
Ha nem sirbákolna itt egy pár hónapja mint egy rosszul fizetett fürdős (és közben halomra szar mindenkit) akkor azt mondanám, hogy szegény egészségkárosult, akinek van keresnivalója a fórumokon és részvétet, bátorítást érdemel.
De ameddig itt köszörüli rosszindulatúan a fogát az orvos- és férfitársadalmon, addig számomra csak egy szánalomhalmaz marad.

Leroi 2011.04.26. 17:17:12

@Dr. Morcz:
Anyuci biztosan az autóját is olyan szerelőhöz viszi, aki lehajtott motorháztetővel próbálja ki és javítja az autók motorját.
Ilyen autószerelőket is kiképeznek.
Szőke nőknek.

SusanneF 2011.04.26. 17:27:11

@Leroi: Jellemző,amit írsz....
Innen CSAK egy lépés az a konkrét tény,hogy egyébként normálisnak látszó tinilányok egy üveg piáért elmennek egy ismeretlen,jóvágású fiúval egy menetre...
Mi lesz ebből?
Ne általánosítsunk,DE nem is egyedi eset....
Diszkótulajdonos kollegám elsőkézből látja,mi,hogyan is történik az "ártatlan,védeni való" kis fiatalokkal!
Mondjuk,nekem az érték,hogy én megbízhatok a saját lányaimban.....DDDD:)!

Irkutszk 2011.04.26. 17:35:47

@Leroi:
Én kissé máshogy látom őt. Szerintem azért jár ide, mert unatkozik abban a nagy LA-ben két műtét között, és miután írt ide posztot, visszajárt olvasgatni. Ha már olvasgatott, kommentelgetett is. Szép lassan lebomlik róla a 'volt posztíró' titulus, és egy tagja lesz az ide rendszeresen járóknak, megismerjük a személyiségét, stb. Ennek viszont már vajmi köze van az ő posztjához, illetve az ő saját állapotához. Sok (sőt, inkább talán minden) itt rendszeresen kommentelőnek vannak különböző egészségügyi vonatkozásai (akármelyik oldalon), mégsem mindig az ő bajukról van szó. Ha jól megnézed, mindenki képviseli a helyzetét. Ő ilyen, ilyenné nevelte a világ (amely világnak része a beperelt orvos, meg a most műtő orvos is). Lehet kedvelni vagy nem kedvelni, lehet vele (értelmesen!) vitázni, lehet ignorálni.

Leroi 2011.04.26. 17:40:47

@SusanneF:
Talán már meséltem, hogy transzfuziológia-tanfolyamon egy egyetemi város tanítóképzőjének koleszában voltam elszállásolva, egy lánykoleszban, a folyósó végén.
Nos a tanítóképzős lányok ÉJJEL 2-3 óra közt érkeztek haza, HÉTKÖZNAP, a legtöbben kőrészegen és friss szerelmi kalandjaikat mesélték egymásnak ordibálva, pokoli zajt csapva a folyósón, mindezt olyan zaftosan, hogy mi a fiúközösségben nem használtunk anno ilyen kifejezéseket...

Én nem teszem a kezem a tűzbe értük és elborzaszt, hogy az egészen fiatal generációkat ilyen tanítónők fogják tanítani/nevelni.

Leroi 2011.04.26. 17:42:29

@Irkutszk:
"lehet ignorálni..."

KELL ignorálni.
Egyebekben nagyon szépen, következetesen leírtad mindazt, amit róla gondolsz, én nem elemezném ennyire tüzetesen.

Leroi 2011.04.26. 17:43:59

@Irkutszk:
És már nem L.A.-ben van.

Irkutszk 2011.04.26. 17:48:38

@Leroi: Most van az a pont, hogy hálát adok, hogy nem voltam koleszos.

"nem elemezném ennyire tüzetesen"

Nem is kérnélek rá :) Csak én is másképp vagyok szocializálódva, látod :) :P

Irkutszk 2011.04.26. 17:50:38

@Leroi: Hát, őszintén, de finoman:

Nemrég rájöttem, hogy vannak olyan információk, melyek tudása számomra nem létszükséglet.

SusanneF 2011.04.26. 18:15:42

@Leroi: Nem emlékszem,hogy olvastam volna-de valóságosan egyre szomorúbb,amit művelnek egyes fiatalok..
A mi időnkben még egy meglátott csók is elpirulásra adna okot...DDD

Ugyandehogy (törölt) 2011.04.26. 18:32:36

@Erika László: " A lelki terror pszichológiával kivédhető."

ebből az látszik, hogy sosem volt részed benne.
és erről nem nyitok vitát.

Ugyandehogy (törölt) 2011.04.26. 18:41:15

@SusanneF: amikor ilyeneket kezdünk mondani, akkor felnőttünk. sajnos.(én sem vagyok kivétel)
más ez a világ. de azt sajnálom, hogy eltűnt a fiatalokból a méltóság, és egyre gyakoribb a közönségesség.

Leroi 2011.04.26. 18:53:07

@Babette_:
Régi mondás, hogy az ember tisztelje önmagát és akkor másokat is tisztelni fog, és ugyanúgy, őt is tisztelni fogják.
Amíg a testünket agyontetkózzuk, kipiercingezzük, agyonszolizzuk, tökünk-seggünk (stb.) kinnt van a gatyóból csak mert ez trendi, nem tisztelünk sem Istent sem embert mert az nem trendi, nincs múltképünk és jövőképünk csak jelenünk van, addig ne csodálkozzunk, hogy egyre inkább távolodunk attól a magát a természet urának tituláló fajtól, amelyet Homo sapiensnek neveznek.

Leroi 2011.04.26. 18:57:55

@SusanneF:
Ugyanígy csökkent mindennek az árfolyama. Az adott szó, a barátság, a szerelem, az érzelmek értéke is, sajnos...

Leroi 2011.04.26. 18:58:33

@Irkutszk:
Persze, hogy így van!:)

Bikli néni 2011.04.26. 19:17:19

Biztos ismételni fogom az előttem szólóakat, de ám legyen:
- Rohadt unalmas már ez a téma
- Még mindig furcsállom, hogy egy kamaszlányt nézeget a doki
- Azért elmondanám, hogy a kamaszok többnyire nincsenek ilyen "intim" beszélőviszonyban a szüleikkel. A kislány TALÁN túlzott, amit anyuka bekajált. Azért írtam nagybetűvel, mert nem kell lekapni a tíz körmömről, hogy posztoló-ellenes vagyok.
Igen, a kamaszok szégyenlősek. És éppen ezért sanszos, hogy nem is szólnak anyunak.
Ha a posztoló alá tudja támasztani, hogy valóban úgy történt az eset, ahogy azt otthon a kislánya elmesélte, akkor tessék panaszt tenni.
Addig pedig a poszt újabb gumicsont.

Bikli néni 2011.04.26. 19:22:46

@Máгia: Micsoda tippjeid vannak, hihetetlen :D Én sosem voltam ennyire fantáziadús, hogy valami szimulált sz@rral otthon maradjak. Ezekből a módszerekből csak a krétaevést ismertem, de már anyukám is mondta, hogy neki semmit nem használt, úgyhogy én se próbálkoztam vele :D

Azt nem mondom egyébként, hogy a lány csak szimulálta a betegségét, mert erre semmilyen alap nincs, de szerintem se úgy történt meg az eset, ahogy otthon a szégyenlős leányka anyukának meggyónta...

SusanneF 2011.04.26. 19:23:16

@Bikli néni: Egyetértek...
Hol is van az anyuka?
Amúgy ez is-ha komolyan gondolja-a betegjogi képviselőre tartozik..gondolom.

SusanneF 2011.04.26. 19:25:03

@Bikli néni: Dívik még a sós kávé?Lázcsinálásra???

Bikli néni 2011.04.26. 19:27:51

@Leroi: Szia :) Örülök, hogy meggyógyult a Nagyfiad :)

Leroi 2011.04.26. 19:30:28

@Bikli néni:
Szia!;***
Köszönöm, köszönjük szépen!

Bikli néni 2011.04.26. 19:32:36

@SusanneF: Gőzöm sincs :D Én csak a lázmérő szemmel veréséhez értettem, de az többnyire bejött :D (olyankor lettem nagyon beteg)
De hogy meghánytassam magam, krétát egyek meg menstruációs görcsökre hivatkozva lógjak a suliból... ilyen eszembe se jutott.
Viszont: gimiben óriási lehetőség volt, hogy kizárólag délelőtt lehetett menni fogszabályozásra (ezt három évig), továbbá orvosi javaslatra célszerű volt egyfolytában rágóznom. A matektanár (erre kifejezetten emlékszem) majd megfulladt mérgében, de sosem szólt egy szót sem :DDD

Leroi 2011.04.26. 19:36:39

@scopolamin:
Hú, egyszer egy alulgombolós bodys hölggyel megjártam.
A harmincas éveim elején járhattam és megjelent ügyeletben egy "derékfájós" hölgy, velem egykorú, nálam ügyeletben.
Szóltam, hogy akkor megvizsgálnám, ledobta a cuccait és bodyban maradt.
Amikor a derekára került sor a vizsgálattal, hirtelen megszólalt, hogy segíteni szeretne nemkem, hogy jobban hozzáférjek a derekához, maga alá nyúlt és kipattintotta a gombot, mit ad Isten, tök meztelen volt derékon alul, a body felpattant a köldöke fölé, de ő egyáltalán nem zavartatta magát, természetesen viselkedett.
Fogalmam sincs, hogy pasivadász akció volt-e vagy csak épp nudizni akart egyet, mert a szokványos vizsgálatot és ambulánslap-írást követően felöltözött és eltávozott, többet azóta sem láttam.

Leroi 2011.04.26. 19:37:29

OK, az ügyeletet kétszer említettem meg...:)

Bikli néni 2011.04.26. 19:56:42

@Leroi: Na csak vigyázz, el ne kiabáld... még a végén valamelyik következő poszt rólad fog szólni :)

Leroi 2011.04.26. 20:31:56

@Bikli néni:
Ja, aminek az lenne a címe, hogy "Kielégítetlenül hagyta vágyakozó nőbetegét a lelketlen doki"...:P

Bikli néni 2011.04.26. 20:43:58

@Leroi: Ó, nem is gondolnád, micsoda rosszindulatú kombinálásra képes a női észjárás :D (elhatárolódom...)
De te tudhatsz valamit, hogy így vonzod magadhoz a nőket ;)

SusanneF 2011.04.26. 20:46:44

@Bikli néni: óóóóó,az minemű fogszabi volt????Mert amúgy ellenjavallott a rágózás...

SusanneF 2011.04.26. 20:52:38

@Leroi: Ma nagyon egyetértek Veled...DD

Bikli néni 2011.04.26. 21:01:18

@SusanneF: Ezt a rágózós dolgot én se egészen értettem, csak rettenetesen szenvedtem, mert szétkaszabolta belülről a számat (az a rögzített, odaragasztott fajta volt, amit úgy kellett levésni a végén, nem kivehető). Szóval azt mondták, a rágóval "kipárnázhatom" ezeket a kiálló fémes vackokat, de nem igazán használt. Aztán úgy egy év kínlódás után valami helyettesítő orvos mondta, hogy létezik ám erre a célra való viasz, és végül az jelentette a megváltást. (Bár az igazi megváltás az volt, amikor végre megszabadultam tőle.)

Fyall 2011.04.26. 21:29:13

@Irkutszk: @Leroi: @SusanneF: @Babette_: Szerintem nem a korosztály a beteges, hanem a kor.

SusanneF 2011.04.26. 21:32:49

@Leroi: Neked még ekkora fiad van?Akkor örökifjú maradsz...DD

Fyall 2011.04.26. 21:34:36

@Leroi: Gonosz, lelketlen állat! :-D De tudod hogy van, ha nincs a lánynál hálapénz...

Meglocsollak kicsi leány, jó-kedvező áron /
gumi nélkül negyvenezer, anélkül meg három!

:-)

SusanneF 2011.04.26. 21:34:50

@Bikli néni: Nálunk a kivehetőssel volt a gond...
4!éve hordta már a leány,a 2.?3.fajtát...
De csak az állandó használt.
6! évig jártunk a fogszabiba.
A többiek meg most kezdték el...

SusanneF 2011.04.26. 21:36:55

@Leroi: Lehet,hogy őt nem is zavarta,csak téged...:)DD

csak_csendben 2011.04.26. 21:53:24

Az a baj veletek, hogy nem veszitek komolyan ezeket a megaláztatásokat, sőt még rossz indulatúak is vagytok, általánosítotok, jó hogy ki nem mondjátok, hogy a kis lány egy repedt sarkú, és csak megjátszotta anyu előtt, hogy neki mennyire megalázó volt, miközben hétvégénként egy szál bugyiban részegen táncol az asztalon. Ennyi szemét köcsögöt, mint ti nehezen találni.

Gondoltam beküldöm én is a történetemet, de itt leírom.

Mostanában enyhe pisilési gondjaim vannak, folyton pisilési ingerem van, még akkor is mikor már pisiltem. Így rávettem magam, hogy az omladozó, szétrohadt, korrput egészségügy szolgáltatásait igénybe veszem. Fel is hívtam egy urológia rendelőt, ahova sikerült egy olyan időpontot találni ami nekem megfelelt, ez kedd reggel 8:45 lett. Megérkeztem pontban 8:44-kor, és teljes lelki nyugalommal foglaltam helyet azon a rohadt kemény műanyag széken, ami a rendelő előtt van. Majd megkezdődött a tortúra azzal, hogy egész 11:30-ig várnom kellett (most ezért fizetem a TB-t?). Ez (meg azaz elcseszett Angry Birds-ös 34. pálya (mert játékkal ütöttem el az időt(lássák már a mobilom))) annyire felboszantott, hogy már azon gondolkodtam, hogy berugom az ajtót, kirángatom az orvost és a X5-ös mögé kötöm és teszek egy kört a Nagykörúton. De ekkor szólítottak bentről, én meg szentségelve megindultam befele (mert jól belerugtam az egyik székbe, miért fém lábokan vannak ezek leszerelve?). Bent az orvos olyan unottan hallgatta végig a panaszom, hogy olyan érzésem támadt mintha esti mesét mondanék neki, amitől ő mindjárt elalszik. Mondta, hogy akkor ő megviszgálja a prosztatámat (amire előzőleg felkészültem, mert a nyomorultdokik.hu-n és a Betegségek besügéknek könyvben utánna néztem, és tudtam, hogy a prosztatámmal lesz a baj). Ami következett arra nem számoltam. Le kellet tolnom a gatyámat is, mire ő a gumikesztyűs kezével megtaperolta a zacskómat. Itt azért elhűltem, és cserben hagyott a beszélőm, ami annyi management meetinngen kisegített. Hirtelen nem tudtam mire gondoljak, hogy miért fogdossa a golyóimat, mikor egyszer csak abba hagyta majd szólt, hogy könyököljek a vizsgáló ágyra. Megszeppentségemben azt tettem, amit ez a kuruzsló mondott, és a szemem kiguvvadt, mikor ez a nyomoronc a fenekembe dugta az ujját és ott matatott valami, ami nagyon furcsa, de hihetetlenül kellemetlen volt, és azt hittem mentem megsemissülök. Mikor végzett a vizsgálatnak álcázott tapizással, közölte felhúzhatom a nadrágom, majd vartyagott valamit, hogy mit kell még elvégezni, de igazából nem tudtam már figyelni arra amit mondott. Ide adta a kezelőlapot, én meg a lehető legrövidebb úton hagytam el még a környéket is. Nem tudom, hogy a csajomnak hogyan fogom elmondani mi történt velem. Feldolgozni sem vagyok képes. Most azon töröm a fejem, hogy jogi lépéseket teszek, és kártérítést követelek az engem ért sérelmek miatt.

Én mondom, minden épeszű ember óvakodik ezektől a buzeráns kuruzslóktól, akik csak kihasználják a betegeket. És támogatok minden olyan oldalt, ami ezekről a tetvekről elmondja az igazságot.

csak_csendben 2011.04.26. 22:00:41

@csak_csendben:

(Nagyobbra kellett volna venni a betüméretet, most látom a "hejesírási" hibákat.)

Leroi 2011.04.26. 22:01:12

:DDDDDDDDDDDDDD
Ez a fenti posztoló volt egy másik kamu sztorival...:DDDDDDDDDDDDDD

Leroi 2011.04.26. 22:02:52

Én nem tudom, b@szd meg, minden menedzser ma X6-ossal jár, vagy legalább Infiniti terepjáróval... hogy ragadhatott le az X5-ösnél valaki?

Irkutszk 2011.04.26. 22:08:27

@csak_csendben:
Nyitottam egy új lapot a böngészőben, és a következőt ütöttem be: 'prosztata vizsgálat'. Mivel Chrome-om van (mert nekem meg ez van), ezért az enter leütése után a Google keresője ugrott elő, találatokkal. A második találatot linkelem ide: www.webbeteg.hu/cikkek/prosztata/433/bph---mire-szamithat-az-orvosi-rendeloben

Kérdés: Ha X5, akkor miért nem magánrendelő?

Leroi 2011.04.26. 22:11:58

Na szóval, az előbb volt egy bejegyzésem, amit elnyelt az éter.
@ReignOfdark:
Bizonyára előhúzott volna egy pénzköteget a csaj, akárcsak a hölgy a mobilját a Machete-ben...cupp...és kinnt is van...:))
@SusanneF:
Nálunk nagyapám 33 volt, amikor apám született, apám 33 amikor én, és én 33 amikor a fiam.:)
Nagyapám tehát 1899-ben született, a fiam 2000-ben, egy évszázad van kettejük közt...

Borcsika 2011.04.26. 22:13:07

Sztem a posztoló egy lepukkant 45-50 közötti anyuka, aki valaha szebb napokat élt meg, és most kapott egy csúfos hörghurutot. Elment az ifjú jóképű dokihoz, aki pulcsin leresztül meghallgatta, ellátta jótanáccsal és némi recettel, majd útjára engedte. ő pedig a saját frusztrációját lefordította egy álomvilágra.
Annyira elgyötört már ez a téma.

Borcsika 2011.04.26. 22:13:50

Nem vagyok bunkó... RECEPTTEL

Leroi 2011.04.26. 22:14:44

@csak_csendben:
OK, OK, jól van, vettem a lapot!:))
Suzukim van, persze.
1000-es versenymotor...
OK?:)

Leroi 2011.04.26. 22:15:38

@csak_csendben:
Egyébként Üdvözlégy Mária...:)))
(gratia plena)

csak_csendben 2011.04.26. 22:17:00

@Irkutszk:

Nyitottam egy új lapot a böngészőben, és a következőt ütöttem be: 'irónia'. Mivel Opera-m van (mert nekem meg ez van), ezért az enter leütése után a Google keresője ugrott elő, találatokkal. Az első találatot linkelem ide: http://hu.wikipedia.org/wiki/Irónia

Kérdés: Most elbeszélünk egymás mellett mint Csehov nővérei?

Leroi 2011.04.26. 22:19:47

@Borcsika:
Ja, 20 és 30 közt mindent le, 30 és 40 közt a tanga maradhat, 40 és 50 közt
szigorúan maradjon fennt a melltartó is, 50 és 60 közt tessék helyet foglalni, szájat kitát, nyelvet ki, 60 és 70 közt kezétcsókolom...

Borcsika 2011.04.26. 22:19:57

@csak_csendben: be lehet gépelni, www.google.hu vagy www.google.com
Remélem segíthettem.

Leroi 2011.04.26. 22:20:55

@csak_csendben:
Opera zongora vagy tangóharmónika?

adamantium 2011.04.26. 22:21:37

nem tom ha észrevettétek de mostanában kissé unom a kedvenc blogomat érthető okok miatt. a mai poszt sajna az utóbbi idők színvonalát tükrözi, nem lehetne ezeket valahogy beosztani, mondjuk 3 havonta egy vetkőzős poszt?
ezzel csak elijesztitek a valamelyest hozzáértőket.
egy külföldi hasonló blogon is kommentelek, oda komolyan mondom Nobel díjasok írnak ehhez képest: értelmes betegségekről kérdeznek, bemásolják a leleteiket, röntgenképeket és megköszönik ha segítesz rajtuk, ott csak traumatológiában 450 téma van, össz-vissz meg ezrek lehetnek (és elárulom van olyan téma amihez 9000 feletti komment van), na szal azt akarom kihozni, hogy ott ilyen jelentéktelen marhaságot szerintem alapból fel se tesznek, hanem elküldik a kedves levélírót az elemi iskolába művelődni

Borcsika 2011.04.26. 22:22:38

@Leroi: te is tudod, hogy nem erről van szó.nem az orvos ellen szólok, hanem missz frusztra ellen.
sztem abszolute kamu a történet, és el tudom képzelni, hogy egy valaha szebb napokat megélt korosodó asszonyság története ez, aki NEM azt kapta, amire várt. hiába volt mélyen dekoltált push-up melltartóval :-D

Leroi 2011.04.26. 22:24:58

@csak_csendben:
Szegény kálvinista vagyok, nem pápista, bezony...:)))

@Borcsika:
Én is csak tréfáltam.:)

csak_csendben 2011.04.26. 22:30:08

@Leroi:

Hallottam olyat, hogy kálvinista Róma, köztudott, hogy a pápa Rómában van, avagy te is pápista vagy, csak megpróbálsz becsapni, mert azt hiszed, mert manager vagyok, már egyből hülye is vagyok.

Leroi 2011.04.26. 22:35:42

@csak_csendben:
Nem, nem az a Róma, hanem az ortodox Róma, ami ma muzulmán, szép boszporuszi naplementék, odaliszkok tánca az Aranyszarv-öbölben, a Galata görög kereskedőinek zaja és a Topkapiszeráj zsivaja, a sejk-ül-iszlam áldása az igazhitűekre...

adamantium 2011.04.26. 22:38:51

@Leroi: csak az extrem.puruttyan szoktam nézegetni a képeket. egyébként nem megyek arra az oldalra

SusanneF 2011.04.26. 22:41:54

@Leroi: Ez nagyon jó!!!!
Ezt a számmisztikát még direkt se tudtátok volna másképp alkotni!!:):)
Akkor elárultad magad,fiatalabb vagy,mint én...DD

Leroi 2011.04.26. 22:45:54

@SusanneF:
Köszönöm és a vallomást is!:)

SusanneF 2011.04.26. 22:46:51

@cenzorilla: Ugye,vetted az adást,hogy most fél évig vetkőzős-szégyenlős-tinilányos sztorit NE tegyetek,ha emelkedő tendenciát szeretnétek....
Itt vagytok?Mert olvasni is kéne,egyesek mit engednek meg most maguknak...!!!!!

adamantium 2011.04.26. 22:50:18

@Leroi: azt tudod, hogy az elkaparásnak köze sincs ehhez? az ember azért kaparja el az anyajegyet mert be van gyulladva, a gyulladás meg anyajegy esetében a malignizálódás jele. azonban az ember gyarló és inkább a traumához köti az eseményt. a legjobb amikor azt mondják, hogy azért rákosodott el az anyajegye mert az az orvos kimetszette, az eszébe se jut, hogy azért metszették ki mert már rákos volt

SusanneF 2011.04.26. 22:52:13

@Leroi: Köszi:):)
Amit írsz iszonyú durva...
én is láttam tegnap éjjel a Life-network-ön egy japán kiscsajt,aki villát nyelt,mert bulémiás volt,és már az ujja nem volt elég a hánytatáshoz...

Leizzadt a doki,mire kihúzta...
de sok más érdekes,és elborzasztó eset is volt,premier-planban...

Egy fiacskád van?Majd összehozzuk az én legkisebb lányommal-egymáshoz illenek,mint a mesében....:)DDDD

Leroi 2011.04.26. 22:59:24

@adamantium:
Igen, erre nem gondoltam korábban, de a mechanikai sérülést sokan összefüggésbe hozzák a malignizálódással (nylonblúz vagy gallér eldörzsölte, stb.), mindenesetre hátborzongató egy-egy nagy, kirepedezett, rhagados szénfekete anyajegyet látni egy-egy vállon, az embernek önként is a malignoma jut eszébe...
@SusanneF:

Igen, az kedves frigy lenne majd...:)

Leroi 2011.04.26. 23:02:00

@SusanneF:
Az OPNI-ban amikor gyakorlatoztunk anno, megmutatták azt a múzeumot, amit az elmebetegek által lenyelt tárgyakból állítottak ki másfélszáz év alatt.
Volt ott gombostűtől katonai szuronyig minden (és a régi, monarchiabeli szuronyok nem olyanok voltak, mint az AK-47-eseké, azokat jó hosszúra gyártották...)

Leroi 2011.04.26. 23:06:10

@SusanneF:
Most olyat kérünk, hogy "Félmeztelenül vizsgálta a doktornő a doktort" (márminthogy az volt félmeztelen, aki vizsgálta)

csak_csendben 2011.04.26. 23:08:27

@Leroi:

Nálunk anatómia gyakon hozott be az egyik vezető tanár egy röntgen képet, hogy lássunk csodát: férfi (!) feltolt magának egy villanykörtét (a kisebb, egyenes fajta, nem a nagy gömb), amit ki kellett valahogy szedni, lehetőleg egyben.

Bikli néni 2011.04.26. 23:09:39

@csak_csendben: Ez most komoly???? Hát, ecsém...
A "fizetem a tébét" duma sajnos ma csak arra jó, hogy tiszta legyen a lelkiismereted. Hogy legalább VALAMENNYIT hozzáadsz az amúgy qrva költséges ellátásodhoz. Ezt egyébként üzenném a többi "fizetem a tébét" kétbites gondolkodónak is.

És hogyan fogod feldolgozni? Hát nézd: ugyanúgy, ahogy én is feldolgoztam, hogy vakbélgyula-gyanú esetén többször is kaptam már a fenekembe egy kesztyűs ujjat (férfi), nőgyógyásznál szétterpesztett lábbal szintén kaptam kesztyűs ujjat (férfi), legutóbb egy hatvanas éveiben járó bőrgyógyász (férfi) tapizta a mellemet, mert megnézett rajta egy anyajegyet. Úristen, hogy fogom én ezt megemészteni! Teljesen kikészülök tőle lelkileg.

SusanneF 2011.04.26. 23:12:37

@Leroi: KIcsi lányom sudár,hosszúhajú,és 10 éves lesz nemsokára:)

epres négercsók 2011.04.26. 23:16:44

Kérlek titeket, hogy azt az extrém fényképeket tartozó oldalt csendben nézegessétek, és ne itt részletezzétek a hasonló élményeiteket! Köszönöm.

@SusanneF: Nem mi tesszük ki a posztokat, hanem a bloggazda. Cenzorilla és én csak modik vagyunk, arra figyelünk, hogy higgadt maradjon a beszélgetés (mármint szabadidőnkhöz és lehetőségeinkhez mérten).

epres négercsók 2011.04.26. 23:19:01

@csak_csendben: Beszóltál egy másik kommentelőnek nem túl szalonképes stílusban, azt pedig itt nem toleráljuk.

csak_csendben 2011.04.26. 23:26:20

@epres négercsók:

Szerintem kérdezd meg Leroi-t mit gondol róla, avagy: vagy fáradt vagy vagy nem esett le. Most komolyan: oda kell írni minden ilyen alá: "Figyelem: a fenti bejegyzés humoros írás, mely erősen ironizál, és nyomokban szatírát is tartalmazhat!" Tényleg ennyire nem esett le?

csak_csendben 2011.04.26. 23:32:48

@epres négercsók:

Hál Istennek a kérdéses komentelő egyből vette a lapot.

Nem én vagyok, hanem én 2011.04.26. 23:33:32

@csak_csendben:
"rávettem magam, hogy az omladozó, szétrohadt, korrput egészségügy szolgáltatásait igénybe veszem"
Eddig olvastam a sztorid. Innentol kezdve leszarom... :)

epres négercsók 2011.04.26. 23:33:52

@csak_csendben: Én egyébként észre szoktam venni az iróniát, és valóban, momentán piszok fáradt vagyok, de a 22:07-es bejegyzésed minden volt, csak nem viccelődős. És ahogy én félreértettem(?), úgy félreértheti más is, és mire jön a műszakváltás, már itt fog toporzékolni mindenki, hogy hol vagyunk már.

csak_csendben 2011.04.26. 23:46:04

@Bikli néni:

Halálosan komoly. Nem rég történt velem. Egész pontosan 2010 53. hetében.

csak_csendben 2011.04.26. 23:50:07

@epres négercsók:

Szerencsére a hülyeséget lehet tolerálni. Fapofával, egyenes háttal: így kell netezni.

Pontosan ezért hagytam ott az egészet a picsába.
-Fáj.
-Hol?
-Hát a hátam!
-De hol?
-Hát úgy a hátam! Nem érti? Hülye maga.

csak_csendben 2011.04.26. 23:52:30

@csak_csendben:

Kimaradt a lényeg:
Hogy én viszont a hülyeséget nem tudom tolerálni. Ezért hagytam a picsába az egészet. Francnak hiányzott napi 12/24 óra, hülyékkel.

epres négercsók 2011.04.27. 00:01:51

@csak_csendben: Nekem viszont az a dolgom, hogy amiről úgy érzem, nem való ide, azt kiszedjem (függetlenül attól, hogy az adott véleményről vagy annak gazdájáról mi a véleményem). Indokolni se vagyok köteles, de akik vitatják, azoknak szoktam (lásd fentebb).

Na, további kellemes estét és jó éjszakát mindenkinek!

irgendwo 2011.04.27. 01:19:51

@csak_csendben:
Hú, az kemény lehetett, szerencséjére nem törte össze magának odabennt, mert az mókás lett volna...:)

@epres négercsók:
Tényleg nincs gond, humorizált a kedves kollegám.
Csak csendben tette és nem sértő módon...:)

SusanneF 2011.04.27. 06:20:14

@irgendwo: Egyáltalán tudod te,mit is írt?
Az akkora taplóság és sértés volt,hogy engem is meglepett,hogy itt megjelenhetett-szerencsére nem sokáig....
Egymás sárba döngölése-ebben a bunkó stílusban-pláne nem megengedhető!
Aki ilyenre vágyik,húzzon el innen....
A humorizálás egészen más kategória...

SusanneF 2011.04.27. 06:22:16

@epres négercsók: Hogyan lehet kommunikálni a bloggazdával?
Vagy üzenni neki?

cenzorilla 2011.04.27. 08:36:52

@SusanneF:

Jobban járunk, ha ignorálod.

Az egyéni felháborodás, pláne ha az írás nem neki címzett csak korbácsolja az indulatokat.

cenzorilla 2011.04.27. 12:31:49

@panni75:

yayyyyy...

Susanne okos lány, remélem ráyött...

Fyall 2011.04.27. 12:56:25

@adamantium: Látom neked nagyon bántja a szívedet a trauma -> rák összefüggés, mint nekem a teljes vérkép kifejezés vagy a háziorvosi laborból jósolt tumor. :-)))

Amúgy melyik ez a külföldi blog?
Kicsit nekem is kezd sok lenni néha, és ha egy hétig nem jövök fel, olykor néhány siránkozós sztori kerül ki.

@Leroi: Blogházasság, a jövő gyermekei! :-)

Irkutszk 2011.04.27. 14:19:47

@Leroi: Hát, mondjuk rólad tényleg süt a vastagnyakú kálvinista :)

adamantium 2011.04.27. 16:36:18

@ReignOfdark: az egyedi trauma jellemzően nem okoz rákos elváltozást. azonban egy hosszú ideig tartó mechanikai ingerlésről ez már nem mondható el egyértelműen.
a két blogot nem keverném egymással, úgy, hogy nem reklámoznám semmilyen formában

irgendwo 2011.04.27. 19:22:25

@Irkutszk:
Angolul: Broadneck (Redneck) White Protestant...:)))

@ReignOfdark:
Ezt már Huxley is megjósolhatta volna anno...:)

Leroi 2011.04.27. 19:23:17

@irgendwo:
Ahh, szellemes vagy!:)

SAM2 2011.04.29. 20:21:45

Na most azt én sem értem,hogy mért nem vizsgálta meg,mert ha nem vizsgál úgye bár akkor nem indokolt a vetkőztetés.

A kis csaj is azért vetkőzőtt le,mert azt gondolta meghallgatják a tüdejét,amihez természetesen le kell felülről vetkőzni.Ezzel nem is lenne baj.

De ha én konkrét tűnetekkel megyek el,akkor nem a súly,magasságot mérje,vagy a gernicet nézze,ahhoz sem feltétlenül szükséges hogy percekig félmeztelenül hajolgasson valaki,az meg még inkább nem érthető hogy vérnyomáshoz mért is kell vetkőzni.Vagy hogy a lány kérésére mért nem engedte hogy felöltözön.

Senki nem perverizót sejt ebben,de néha baromira tapintatlanok és érthetetlen amit csinálnak.Néha a másik helyzetébe bele kellene gondolni.

SAM2 2011.04.29. 20:32:14

Annyit fűznék hozzá a témához,hogy én is mindig is szégyenlős voltam,de orvosnál sose fordult meg a fejembe még gyerekként sem,hogy nem veszem le a felsőm,de mindig is megvizsgált az orvos,szóval indokolt volt a levetkőzésem.

Ellenkező esetben én is kiakadtam volna.Meg attól hogy szégyelős a gyerek egy 15 éves nyugodtan mehet egyedül dokihoz,én már fiatalabb koromba is sokszor mentem egyedül,szégyenlős ide vagy oda,ha szégyenlős hiába menne az anyuka vele,nem igazán örülne gondolom a kis csaj,ha anyuka meg végig nézné,valószínűleg akkor is kinnt várakozna anyuci,szóval nem tudna mit tenni.

Annyi hogy nem volt korrekt a doki,meg nem is tudta mit csinál,ha betegség jeleivel megy oda,akkor azt kell kideríteni.

Ki kell okosítani a gyerekeket,még jó hogy kevesebb az ilyen orvos.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat