Félmeztelenül mérték a tini lány vérnyomását

2011.04.26. 06:00

T. Praxis blog!

 

15 éves lányom a héten olyan orvosi "vizsgálaton" esett át, ami azt gondolom felháborító. Miután elmesélte a történteket elhatároztam, hogy lépni fogok az ügyben, hogy ilyesmi másokkal ne történhessen meg. Kérem a kedves olvasókat, hogy ha tudják, ilyen esetben kihez kell fordulni, akkor azt írják le.

 


Az egész ott kezdődött, hogy a lányom még előző hétvégén belázasodott, nagyon erőtlennek érezte magát, hányt is többször és elég csúnyán köhögött. Hétfőre már egész jól érezte magát, de még mindig 38,7 volt a láza és a köhögése sem csillapodott, ezért megbeszéltük, hogy elmegy az orvoshoz. Nem kísérte el sem a férjem, sem én, nagylány már. Lehet, hogy mégis jobb lett volna.


A gyerek délelőtt oda is ment a rendelőhöz. Gyerekorvoshoz jár, de az orvosunk szabadságon volt, egy ismeretlen 60 év körüli férfi orvos rendelt helyette, nevet nem írok, gondolom úgy is kiszednék. Gyerek bemegy hozzá, bemutatkozik, elmondja az okot, amiért ott van, a lázat, hányást, a köhögést is. Orvos megnézi a torkát, megjegyzi, hogy csúnya, piros. Mondja, hogy vetkőzzön le. Akinek kamasz gyereke van, tudja, hogy mennyire szégyenlősek ebben a korban még előttünk szülők előtt is, pláne egy idegen előtt, de ha egy orvos azt mondja vetkőzés, akkor azt kell tenni, amit mond. Lányom levette a pulóverét és melltartóban állt a doktor úr előtt. "A melltartót is, ha kérhetem", hangzott az utasítás. Lányom ekkor már nagyon kellemetlen érezte magát, de levette a melltartót is.


A szívét és a tüdejét a doktor úr nem hallgatta meg, helyette leültette, majd közben telefonált pár percet. Képzelhetik, ez mennyire rossz érzés volt számára, nekem sem lett volna kellemes, csakhogy én kinyitottam volna a számat, ő nem merte. A telefonálást követően szép komótosan megmérte a vérnyomását, majd leült receptet írni. Ja, asszisztens ki tudja hol kujtorogott, mert nem volt ott. Lányom kérdezte a doktor ura, hogy felöltözhet -e végre, de doktor úr mondta, hogy egyelőre nem, még megméri a magasságát, a súlyát. Így is történt, majd megkérte, hogy hajoljon le párszor, mert a gerincét is megvizsgálná, érzése szerint gerincferdülése is lehet (lányom 4 éves kora óta lovagol és 11 éves kora óta versenytáncol, sportorvos szerint sincs az ég világon semmi baja a gerincének).


Az egész megalázó helyzet után még elmondta, hogy milyen gyógyszert írt fel, hogy kell szedni és hogy várja vissza csütörtökön, majd végre engedélyezte a visszaöltözést. Lányom majdhogynem sírva jött haza, amikor beszámolt nekem erről a tortúráról, eléggé felháborodtam. Szabadságot vettem ki csütörtökre és mondtam, hogy elkísérem és beszélek az orvos fejével. A férjemnek nem mondtuk el a dolgot, mert ő nem lett volna ennyire sem megértő.


Csütörtökön odamentem a lányommal és már többször le is játszottam magamban, mit fogok mondani, de nem a helyettes orvost találtam ott, hanem a megszokott gyermekorvosunkat,.Neki elmeséltem, hogy mi történt, abszolút megrökönyödött az egészen. Elmondta, hogy a kollégáját, aki helyettesítette nem is ismeri (van ilyen?), majd sajnálkozott az egészen. Nem is ott rendel.

 

A nevét természetesen megtudtam és azt is, hogy magánpraxisa is van és hogy hol rendel. Most azt nem tudom, hogy mit kellene tennem. Hagyni az egészet, megkeresni és beszélni vele a történtekről, vagy panaszt tenni ellene.

 

 

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakela 2011.04.26. 06:06:35

Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee máááááááááááááá!

2011.04.26. 06:16:30

@bakela: Mér na ne má? Túl van spirázva a történet, ez tény, de a szivét, tüdejét nem hallgatta meg. A gerincvizsgálat helyett. Ami szintén fontos, de köhögésnél nem létkérdés.

necroticism 2011.04.26. 06:17:48

De kár, hogy nem orvos lettem!

Na, de:lehet, hogy az öreg nem is orvos volt, hanem valami fickós öregúr, aki beszökött és köpenyt vett fel, hogy fiatalokat nézegethessen?

De jó kis sztorit lehetne ebből kanyarítani Kafka, vagy Gogol stílusában!

Egyébként a 15 éves lányok már nagyon nem szégyellősek, körül kell nézni, ettől függetlenül lehet, hogy a történetben szereplő lány az, és nyilván nem volt neki kellemes.

Biztos, hogy szemét vagyok, de mi van, ha a lány túloz egy kicsit? Vagy az anyuka? Vagy mindketten? Ez is benne van, nem?

2011.04.26. 06:21:21

@necroticism: Persze hogy benne van a pakliban, hogy túloznak egy kicsit, de ha azzal kezdjük, hogy nem igaz amit írnak, kár elolvasni.

2011.04.26. 06:31:04

A posztoló meg tegyen belátása szerint, felsorolta a poszt végén, mit tud tenni, hát válasszon egy variációt és tegye azt.

Ugyandehogy (törölt) 2011.04.26. 06:45:28

most már kezd elegem lenni...

Dr.laikus PhD 2011.04.26. 06:48:14

"Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee máááááááááááááá!"

Komolyan!
Ha van kamaszodó lányom aki 15 éves és pont a szégyenlős korszakában van, akkor az ismerős orvoshoz sem engedem el egyedül.

Azért elgondolkodtat ez a sok eltúlzott panasz.
Az abúzuson átesett szülők és gyerekek túlzó félelme, rettegése ami eszembe jut.
Ma már lehet erről beszélni, de sem az aki átesett ilyenen, sem aki csak meghallgatja nem képes a félelmeit reálisan értékelni.
Más magyarázatot tényleg nem találok erre.
Talán a túlzott szabadosság ellen fellépő szintén túlzó szégyenlős magatartás.

Nagyon magabiztos és nagyon bizonytalan kamaszt fogja a szülő kézen és álljon mellette karóként. Szükségük van egymásra még.....

2011.04.26. 06:48:25

@Babette_: Akkor aludj tovább ! :-))

2011.04.26. 06:52:14

@Dr.laikus PhD: Igaz, igaz. Koncentráljunk az elmaradt tüdő és szív meghallgatására.

Dr.laikus PhD 2011.04.26. 07:04:41

@Turchi:

Én biztos nem fogok köpködni, de okokat keresek miért ezek a panaszok.

Az egyiket megírtam, a másik a feltűnési viszketegség.
Elég lenne pedig írni és hozzá szólni némely témához.
Álnéven mi is ezt tesszük.

Beszélünk néha okosat, néha marhaságot.

Ennyi magára hagyott kamasz azért a világon nincs!

El Visco Stello (törölt) 2011.04.26. 07:12:29

Hát bizony itt most meg van látva a fiatal hölgy cicije.

Magamból indulok ki: 60 ugyan még nem vagyok, de már jóval elmúltam 50. Életem során átlagos mennyiségű cicit láttam testközelből. Ennek az lett a következménye, hogy mostanra nem nagyon érdekel. Pláne nem gyermeki cici.
Gondolom egy orvos nagyságrendekkel többet látott nálam. Vajon őt érdekli?

2011.04.26. 07:15:03

@Dr.laikus PhD: Tudom, te nem vagy köpködős, néha nem is értem, hogy bírod cérnával a hozzászólásokat. Az a baj, hogy sajnos van ennyi magára hagyott kamasz, csak akkor nem kellene a szüleiknek panaszkodni itt. Ezért próbálom csak a lényeget kiszedni, tüdő, szív. Nekem ennyi jött le a beírásból. De mára be is fejezem. Vigyázz magadra !

Kurayamino 2011.04.26. 07:57:01

az utóbbi időben eléggé megszaporodtak az ilyen, és ehhez nagyon hasonló "meztelen tinilány vizsgálat miatti felháborodás" illetve "csúnya gonosz doktorbácsi/néni, aki bántotta a gyermekem" jellegű posztok. nekem egy iciripicirit kezd unalmas lenni... bocsi.

Erika László 2011.04.26. 08:37:56

Menjen a fenébe az ilyen, vén kujon orvos. Igen, vannak ilyen típusok, ezeknek semmi sem elég, hiába látnak eleget, még több kell nekik. Még jó, h nem állt le taperolni.

Nőgyógyászok (p...naturkászok) esetében ennél sokkal durvább dolgok is előfordulnak. Nem számít, mennyit lát, nem unja meg, agy helyett ondó van a koponyájukban.

Mágia 2011.04.26. 08:49:24

@Erika László:

Te ezt tényleg elhiszed?

Szerintem Kacorka írta, mert régen volt már Index címlap és a tinilányos vetőztetéseket mindig egész napra kiteszik a blogketrec szerkesztők.

scopolamin 2011.04.26. 08:52:40

@Dr.laikus PhD: Már csak azért sincs, mert a kamaszok többsége azért nem olyan ám, mint anyuka gondolja róla :)
Nyilván vannak kivételek, mint mindenütt.

scopolamin 2011.04.26. 08:55:18

@Erika László: Nem tudom, készült-e statisztika arról, hogy női nőgyógyásznak ilyen okból mennyivel több a páciense, mint férfi kollégáinak :) Női orvosra mást szeretünk ráfogni: biztosan leszbikus?

Nem én vagyok, hanem én 2011.04.26. 08:57:02

"Félmeztelenül mérték a tini lány vérnyomását"
Szerintetek semmi furcsa nincs a címben?... :) Mert nekem ez azt jelenti, hogy, aki mérte a tini lány vérnyomását, az félmeztelen volt... Sőt, ráadásul többen is voltak... Ők... Azok... :)

Mágia 2011.04.26. 09:04:08

@Dr.laikus PhD:

Van rá magyarázat:

Gyerek otthon előadta a hattyú halálát, mert kellett volna neki egy potya hét jó távol az iskolától.

Mindenki tudja, hogy van ez: megjátszott köhögés, szigorúan bezárt vécéajtó mögött fogkefe szárával masszírozott garat, kilométerekre hallható öklendezéssel kísérve, műszálas textilen feldörzsölt lázmérő.

A krétapor csak azért nem játszik, mert a jobb helyeken alkoholos filc van meg digitális tábla.

Elment a gyerek az orvoshoz, előadta a hétvégi horrort. Orvos persze nem hülye, se lázat nem talált, se köhögést és véletlenül a sugárban hányás is elmúlt akkorra.

Mondta a gyereknek, hogy kutya baja, holnap iskola.

Gyerek meg bosszúból kitalálta a posztban említett hülyeségeket, arra számítva, hogy ha a háromnapos kamu vergődését elhitte a drága jó édes anyja, akkor a perverz doki történetének az elhitetése se lesz probléma.

És igaza volt.

A drága jó édes anyja most nem a gyerek fejét veri a hazudozás miatt a radiátorba, hanem a kis ribi miatt éppen perre készül a helyettesítő orvos ellen.

Mágia 2011.04.26. 09:05:32

@miklos.rabai:

Nyilván többen voltak és a gyerek csak azért nem vette észre, hogy nem csak félig meztelenek, mert nem mert lenézni ODA.

Nem én vagyok, hanem én 2011.04.26. 09:08:33

@Máгia:
Egyetértünk. Ha ez megtörtént volna, akkor a napilapok beszámoltak volna a feljelentésről, a híradók meg vezető hírként hozták volna a történetet.

4 vetkőzős történetet láttunk eddig. És szépen megfigyelhető, hogy a történetek folyamatosan durvábbak, a perverzió egyre nagyobb méreteket ölt.
- vizsgálat az iskolaorvosnál; magyarázható szűrővizsgálattal.
- egészségügyi alkalmassági vizsgálat; szintén magyarázható, hogy miért kellett vetkőznie a betegnek.
- háziorvosi vizsgálat, ugyanaz a magyarázat, a betegnek le kell vetkőznie a vizsgálathoz.

Az eddigi írásokban arra ment ki a játék, hogy több gyereket vizsgáltak egyszerre (pl: iskolaorvos), és nem egyenként történt a vizsgálat. Ez volt az eddigi egyetlen hiba ezekben a posztokban! De ez a dolog is magyarázható az időhiánnyal.
Egyes történetek próbálták kiemelni, hogy túl hosszú ideig tartott a meztelenkedés, az orvos közben receptet írt. Másik történet kiemelte, hogy a szemvizsgálat is levetkőzött állapotban történt. De ezeknél a posztoknál is mindig el lett mondva, hogy miért kell levetkőzni az orvos előtt, ha az orvos erre kéri a beteget (tüdő és szív vizsgálata).
Aztán az is mindig el lett mondva, hogy az asszisztens mindig ott van az orvossal. Az orvos sosincs egyedül.
A háziorvosnál a beteg ráadásul a saját orvosával áll szemben, aki jól is ismeri őt.

Viszont ez a poszt minden korábbi problémát ötvöz. A beteg nem a háziorvosához kerül, mert azt helyettesítik. Aki ráadásul egy vén, perverz disznó. Asszisztens nincs. A történet kiemeli a hosszú meztelenkedést, hogy az orvos többször is telefonált a vizsgálat közben. Azt is kihangsúlyozza a történet, hogy az orvos még csak nem is vizsgálta meg a köhögő beteg mellkasát (tüdejét és szívét). A gerincvizsgálatról mindenki érzi, hogy kamuból történt.

A történet tökéletes, mert tényleg csak az olvasó vérmérsékletétől függ, hogy elhiszi-e vagy sem. Az orvos viselkedése védhetetlen. Nem is védem. Inkább csak szomorú vagyok, hogy vajon mi lesz a következő lépcsőfok az egészségügy lejáratásában...

Javaslom, valaki jelentse fel az orvost. Akkor a rendőrség nyomozást kezdene. Ez akár a blog előnyére is válhatna. Vagy hátrányára, ha kiderül, hogy tényleg kamu a sztori... :)

scopolamin 2011.04.26. 09:12:29

@miklos.rabai: Hát nem olvastad régebben, hogy a doktor altatásban megerőszakolta a vizsgálóágyon fekvőt?

El Visco Stello (törölt) 2011.04.26. 09:24:52

@miklos.rabai: Nekem is van olyan érzésem, hogy ez az összes korábbi ilyen jellegű poszt feldolgozása, "javított kiadása".

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.04.26. 09:29:58

Ó..megint remek hozzászólásokat olvastam.Az fel sem merül egyesekben, hogy igen, a 15 éves lány nem hazudik, csak félreértette a helyzetet. És igen, elképzelhető hogy tényleg beteg volt, nem pedig különböző praktikákkal át akarta verni az orvost. És tényleg, még 15 évesen is megszokott betegedni az ember, és nem az anyját akarja átverni a palánkon. Ilyenkor mindenki magából indul ki? Ne felejtsük el, hoyg a 15 évesen még "tanulónak " számít az életben is. Tanulja a helyzeteket, sokszor még nem is érti. Félre értelmezhet dolgokat, és hiheti azt, hogy valaki perverz vele szemben, még ha nem is úgy van. 15 éves. Hiába mondjátok, hogy a mai 15 évesek nem szégyellősek hanem hatalmas ribik, általánosítani nem kellene. Lehet ilyen és lehet olyan. Ha a ribi körben tartozna, akkor esetleg úgy mondja el, vihogva, hogy a doki jól megnézte, és mennyire tetszett a vénf..nak. Több türelmet, és bizalmat kellene adni egy 15 éves kislánynak.

scopolamin 2011.04.26. 09:35:36

@batgirl: Nekem úgy jött le a posztból, hogy maga a vetkőzés ténye is meglepi volt, pedig az anamnézis szerint (csúnya köhögés) erre számítani lehetett. Vajon 4 éves kora óta sosem kellett levetkőzni? Ez felveti az addigi vizsgálatok hanyagságát.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.04.26. 09:37:06

@batgirl: Még mielőtt a torkomnak ugranátok, nem hiszem, hogy tényleg "kukkolt" az orvos, de attól még hiheti a gyerek. Igaz, az ellenkezőjét sem tudhatjuk. Találgathatunk, meg szidhatjuk mind a kétoldalt.Lehet mese, lehet igaz. Kérdés, mit tehetünk, hogy ne legyen igaz.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.04.26. 09:39:16

@scopolamin: Gyerek. Felnőtt fejjel én tudom, hogy néha le kell vetkőzni. Egy gyereknek nem mindíg egyértelmű.

scopolamin 2011.04.26. 09:42:54

@batgirl: A barátnőm alulgombolós bodyban ment, és meghallgatták a hátát... :)

Tower13 2011.04.26. 09:52:02

@necroticism: Is. Bár feltételezzük, hogy tényleg könnyes szemmel ment haza a lány (nem a szél miatt). Feltételezzük, nem éppen szakítottak és nem az a baj, hogy a betegség miatt nem mehet bulizni.
Egy normális 15 éves lány adott helyzetben tényleg kellemetlenül érzi magát, ezt elhiszem. Még a tüdő meghallgatásához sem kell feltétlenül levenni a melltartót, de az orvosnak egyszerűbb az tény. De, (lényeges de) ha nincs tüdőhallgatás, szívmeghallgatás, csak "gerinctorna" akkor felmerül bennem, minek levetetni? a vérnyomáshoz nem kell a teljes vetkőzés..

Ha meg a történet csak nyafogás... Akkor Mária majd mondja a többit, ő szereti ezeket szétszedni.

Tower13 2011.04.26. 09:57:30

@batgirl: @scopolamin:
Még az amamnézis sem teszi indokoltá az ilyen vetkőzést feltétlenül.
Kopogtatni lehet enélkül is, a sztetoszkóp (ha így írják) pedig tapizás nélkül is betehető a megfelelő helyre. Mint már írtam, az orvosnak könnyebb ha leveszi a páciens a melltartót. Egy 15 éves lánynál lehet számítani ellenérzésre. (most írhatjátok, hogy bezzeg ha jó képű fiatal orvos lett volna ott...) Egy egészséges értékrendű 15 éves lány még szégyenlős. Néha még az is akitől ez nagy meglepetés. Viszont a poszt akkor is tulzó szerintem. Anyukának hagyni kell az egészet a fenébe. A lányával kell megbeszélnie, mert sem a kiabálás, sem a per nem megoldás a lányának. Legközelebb meg, kérje az orvost, hogy ne kelljen levenni, de ha le kell, akkor meg követelje meg a rendes vizsgálatot.

El Visco Stello (törölt) 2011.04.26. 10:17:46

Amint az a posztban le vagyon írva, a kis hölgy zsenge kora óta versenytáncol. Nomármost egy versnytáncos hölgy sportruházatát gondolom, nem kell különösebben körülírnom. Lényege az, hogy nagyon nőies és erotikus. Elég sokat enged megmutatni a testből. De maga a sport is elég sok öltözést-vetkőzést, zuhanyozást stb. igényel, igen nagy társaságban. Feltételezem - ha ennyire szégyenlős a kislány - rendkívül nehéz dolga van. Én nagyon sajnálom.
Különös tekintettel arra, hogy utána ismét vetkőzés-öltözés és nyomás a lovarda!

serfecs (törölt) 2011.04.26. 10:34:48

@Erika László: jaj, nemár! A nőgyógyásznak a páciens nem több mint egy darab hús és ez így van jól. Aki ennél többet gondol egy nőgyógyászati vizsgálatba - legyen az a beteg vagy az orvos -, az komolyan nem normális.

jágör68 2011.04.26. 10:35:41

"Asszisztens ki tudja hol kujtorgott"
Nyilván vakarta a micsodáját.
Kedves posztoló anyuka számára nyilván teljesen ismeretlenek az egészségügyben uralkodó viszonyok.
Mondjuk a 60 év körüli orvos már figyelmeztető jel lehetne. Asszisztenset meg ölég nehéz találni minimálbér alatti pénzér vagy zsebbe, okosba.

serfecs (törölt) 2011.04.26. 10:37:17

@Máгia: apukámra emlékeztetsz. Ő képes volt a fejemhez vágni, hogy tettetem a vakbélgyulladást.

serfecs (törölt) 2011.04.26. 10:39:44

@miklos.rabai: a sztorinak ez a fele nyilván kamu. De hogy valaki fogkefével hánytassa magát, mert unja a sulit... Ilyet csak az feltételez, aki kamaszként maga is kipróbálta :-)

fúj! 2011.04.26. 10:49:52

Egyértelmű hogy kitaláció az egész. A "meg se vizsgálta" azért lett berakva a történetbe, mert az előző posztokat azzal magyarázták, hogy az alapos vizsgálathoz le kell vetkőzni.
Legközelebb ennél egy kicsit érdekesebb sztorit várnánk!

Leroi 2011.04.26. 12:04:09

Már megint kezdődik?!

Jól van, akkor elmondom, hogy 11 éves a fiú, köhögött kőkeményen.
Gyerekorvos főorvos KOLLEGA, a gyermekgyógyászati osztály vezetője az, akinek telefonáltam, ügyeletben nézte meg.
Gyermeket alsógatyára vetkőztettük, végiggvizsgálta, gyógyszer, pihenés megjavasolva.

És elvégezte a kötelességét, a gyerek hat napig hiányzott a suliból, most köszöni jól van.
Én, a másfél évtizede praktizáló adjunktus, egy kukkot nem szóltam az ellen, hogy miért vetkőztette le a gyereket, egész egyszerűen azért, mert ezt így KELL csinálni és ha elviszem egy szakemberhez a beteg hozzátartozómat, akkor NEM POFÁZOK BELE a vizsgálati módszerébe.

Leroi 2011.04.26. 12:08:49

Lavórba hányok már a hülye szemforgató sztoriktól...

Erika László 2011.04.26. 12:32:37

@Máгia:

Ti jobban tudjátok, hány ilyen sztori jött le eddig és h ez az eddigiek "javított" kiadása vagy sem.

Nekem hihetőnek tűnt.

Erika László 2011.04.26. 12:33:43

@panni75:

Ne légy már ilyen naív! Többször is előfordult már a világtörténelemben, h nőgyógyászok bíróságra kerültek azért, mert kefélgették a pácienseket.

Erika László 2011.04.26. 12:34:59

@scopolamin:

Nőnemű nőgyógyászról még sohasem hallottam olyat, h leszbikus és molesztálja a pácienseket...

Erika László 2011.04.26. 12:35:44

@Máгia:

Ja... és lehet tudni, ki az a Kacorka?

scopolamin 2011.04.26. 12:45:44

@Erika László: Akkor ő a férfiakat molesztálja, esetleg urológusként:)

Erika László 2011.04.26. 13:01:18

@scopolamin:

Ne fárassz. A férfiak a disznók. 100 erőszaktevőből jó ha 1 a nő... Ez statisztika.

scopolamin 2011.04.26. 13:08:47

@Erika László: A konkrét posztban nincs szó erőszakról. Aludj egyet, hátha használ :)

Dr.laikus PhD 2011.04.26. 13:12:16

@Erika László:

Magyarországon bár több nő, mint férfi hal meg a partnerkapcsolatokon belül elkövetett gyilkosságok áldozataként, a családon belüli erőszak áldozatainak többsége férfi. 1997 és 2002 közötti hazai rendőrségi és ügyészségi adatok szerint évente átlag 27 férfi hal meg női elkövetők kezétől, míg 49 nő lesz férfi által elkövetett emberölés áldozata a partnerkapcsolatokon belül. A gyermek áldozatok kétharmada fiú.

A lelki terror is erőszak, abban a nők a nagymesterek.. :(((

Erika László 2011.04.26. 13:48:02

@scopolamin:

Már régen nem a posztról folyik a szó. Sztem Te meg igyál meg 1 kávét... :)

2011.04.26. 13:49:06

iwiw.hu -> összetett szörcs -> 15-15 év -> ELSŐ OLDAL (!!!)

iwiw.hu/i/s-g-14463392/adatlap

iwiw.hu/i/----14445546/adatlap

iwiw.hu/i/--z-10137318/adatlap

iwiw.hu/i/----13570322/kepek/profil/kep/187736118?userID=13570322

A kedves szülőknek javaslom: beszélgetés helyett keressék meg a gyereküket a Központi Embernyilvántartóban (google.hu), és nézzék meg a telefonos-tükrös-csücsörítős képeket.

Hát igen, az ott ő.

Tíz éve még az volt a para, hogy ha lebuktál anyád előtt egy doboz sörrel, most meg az, ha bejelöl facebookon.

A VBK sem vörösboros kóla már, hanem vodka-bomba-kataflám.

Jóreggelt.

Erika László 2011.04.26. 13:50:59

@Dr.laikus PhD:

Na látod. Az erőszaktevők többsége férfi... A háborúban pedig 100%-os az arányuk.

H a lelki terror is erőszak? Igen, de hol van az a fizikaitól... A lelki terror pszichológiával kivédhető. A testi legtöbbször sehogy.

Dr.laikus PhD 2011.04.26. 13:54:03

@Erika László:

....a családon belüli erőszak áldozatainak többsége férfi.

Jaj Erika! Én elhiszem, hogy neked mindig igazad kell legyen.
Tévedsz. Nem ismered a témát.
Olvass utána kérlek!
Ja és ne keverd a szezont a fazonnal!

Frankeistein 2011.04.26. 13:54:31

"Akinek kamasz gyereke van, tudja, hogy mennyire szégyenlősek ebben a korban még előttünk szülők előtt is..."
igen, pontosan a szülők előtt azok, de ahol anyuci nem látja- facebook, msn ésatöbbi- a picilány előszeretettel mutogatja magát melltartóban, bugyiban- vagy akár anélkül is. bezzeg a gonosz doktorbácsi... kissé eltúlzott, kevésbé szavahihető történet.

serfecs (törölt) 2011.04.26. 14:10:27

@ReignOfdark: uhh... Gatya felköt, bár az enyém fiú és kisebb még, de bakker...

scopolamin 2011.04.26. 14:14:46

@Erika László: Tudom :) Majd a moderátor helyrerakja, ha nagyon elkanyarodik a plebs.

IP-címvadászok kedvence 2011.04.26. 14:16:12

@El Visco Stello:

Nekem is ez jutott eszembe elsőként, de a hatvanas pasi ki tudja, milyen lehetett ott, akkor... nem tudhatjuk.

Azt viszont röhejesnek találom, hogy nem lehet nevet írni.... ez szánalmas... így az egésznek nincs értelme...

IP-címvadászok kedvence 2011.04.26. 14:18:42

@miklos.rabai:

Ezért lenne jó, ha lenne név...

Korábbi posztnál volt már, hogy ha név nem is volt, de lehetett tudni, hogy melyik intézményről és melyik orvosról van szó... itt úgy látszik, nem engedhető meg

cenzorilla 2011.04.26. 14:20:50

@IP-címvadászok kedvence:

Minden alkalommal hiányolod.
Adatvédelmi okokból nem lehet nevet írni.

Ugye most megjegyzed? Nem kell többet elmagyarázni?

Leroi 2011.04.26. 14:32:28

@Erika László:
Ha annyi kocám lenne, ahány disznó nő él Magyarországon, én lennék az állattenyésztő farmerek közt az első...
Csak miheztartás végett.

cenzorilla 2011.04.26. 14:42:34

@Erika László:

Ne személyeskedj légy szíves!

Leroi 2011.04.26. 14:44:52

Csak egy közelmúltban történt sztori.

A szakrendelőmbe bejön egy kb. 170 cm magas, 80 kg körüli 16 (!!!) éves lány az anyukájával, aki kb. 180 magas és 120 kg-os.
A csajon olyan rövid szoknya, hogy ha meghúzzák a rojtját az már fáj, kétcicikintcsüng a feszes kivágott blúzból, kurvásra kifestve, hatalmas körmök, körömcipő... A gimiből küldik hozzám (de hogy miért hozzám?) "személyiségzavarok" miatt.
Kiderült, hogy egyik rendszeresen jointozó osztálytársnője ki akarta lógatni őt a harmadik emeleti koleszablakból, mire ő rugóskést tartott a nyakához, hogy azonnal elmetszi, ha nem hagyja abba.
Erre a hülye pedagógus nem a füvezőt dorongolta le, hanem ezt a csajt küldte neurológushoz (?)...
A csajszi először levetkőztetett a tekintetével, aztán egy negyvenéves nő hangján megkérdezte, hogy egyébre kíváncsi vagyok-e vele kapcsolatban, mert ő szííívesen válaszol...
Az anyu úgy velem egyidős volt, kb. egyivású a lányával, eléggé zokon vette, hogy semmiféle neurológiai teendőt nem javasoltam, hanem azt, hogy ha lehet, a marihuána közeléből legyen szíves eltanácsolni a lányt és a hasonló sztoriknak jó lenne elejét venni...
Kb. itt tartunk a "szégyenlős" tinilányainkkal...

Borcsika 2011.04.26. 14:45:05

Kamu-kamu-kamu, uncsi, uncsi, uncsi... ja éa: hiazti-hiszti-hiszti

Nem tudom ezt elképzelni. Vidéken nőttem fel, nem volt külön gyerekorvos, meg felnőtt orvos. Volt 3 körzet, és mentél, ahová tartoztál.

Erika László 2011.04.26. 14:50:00

@cenzorilla:

Ejnye, már cenzorilla, légy igazságos: nem én kezdtem... Nem vagy-e elfogult kedves Leroi barátommal? Őt miért nem utasítod rendre?

Erika László 2011.04.26. 14:52:15

@cenzorilla:

Ja, és nem látom a posztomat sem... Leroi-é meg bent maradt. Hm. Érdekes...

2011.04.26. 14:57:45

@Leroi: www.idokapu.com/13-eves/

Hochachtungsvoll, Herr Notarzt... :-/

Erika László 2011.04.26. 14:59:17

További jó szórakozást a blog résztvevőinek!!! Szép kis csapat vagytok!

DDD

2011.04.26. 15:15:31

@Leroi:

Mélyen igazad van.
De nem személyesen ellened szól: jelenetekla.blog.hu/2011/03/17/los_angeles_belvaros_ezuttal_felulnezetbol

@Erika László: Nem igazán értem, hogy miért itt éled ki a frusztrációidat. Elvben a te "hentesed" ellen már a bíróságon is megharcoltál az igazadért. Mit akarsz még elérni? Kollektív bűntudatot az orvostársadalom részéről? Mindezt egy személyes sérelem miatt?
Láttad az Amerikai história X-et? Hogy miért nem túl etikus dolog azért gyűlölni valamilyen csoportot, mert a bőre színe, a vallása, a nyelve, stb. hasonlít egy olyanéhoz, akivel rossz emlékeid vannak?

Miért pont az itt kommentelők a reprezentatív minta számodra? Kinek nem segít itt normális kérdésre/kérésre bárki? Egy esetet mutass, kérlek. Egy ép érzésű ember épp ezért védi ennek a blognak a létjogosultságát; felvilágosítás, egymás segítése, esetek ismertetése, kitárgyalása. Egymást tanítjuk, egészségügyiek és laikusok kölcsönösen.

Ebben vagy részt vesz az ember, vagy nem, de nem túl szép dolog a saját sérelmeinkkel szétrombolni egy építő jellegű diskurzust!

Leroi 2011.04.26. 15:26:54

@ReignOfdark:
Köszönöm, szép felvételek!

Igen, így utólag sejteni lehet, hogy "hentesügyben" kinek is az oldalán állott az igazság...
De részemről magasról és nagyívben ezentúl, abszolúte nem érdekelnek az ügyei, amit főzött azt egye.
Maga kereste saját magának.

Irkutszk 2011.04.26. 15:33:35

@Leroi:
Egyetlen dologra hívnám fel a figyelmed Erika ügyének kapcsán: Ő egy fizetett szolgáltatást vett igénybe, amit állítása szerint elrontottak, bírósághoz, illetve korrekciós műtét miatt másik orvoshoz fordult. Itteni elmondása szerint mindkettő folyamatban van. Szerintem amíg nem kezdesz hasonló magánpraxisba, addig nem is szükséges, hogy érdekeljen az ügye ;)

IP-címvadászok kedvence 2011.04.26. 15:53:41

@cenzorilla:

Nem, nem jegyzem meg és igen, még kell magyarázni. A poszt a mai napig ott van és a mai napig lehet következtetni arra, hogy ki az az orvos, akit szidnak ott, a posztban és páran a hozzászólók közül.

Megjegyezted? Kell még magyarázni?

ciccmicc 2011.04.26. 16:01:36

Mindig meglep, hogy mennyi itt a mélységesen rosszindulatú komment. Csak azért, mert vannak lányok, akik már tizenkét éves korukban kurvák, ebből nem következik, hogy az összes tizenötéves is az. Nyilván az ilyen posztokat az olyan anyukák írják, akiknek a gyereke szégyellős, különben nem lenne az egészből ügy. Ha meg a vizsgálathoz nem indokolt a vetkőztetés, akkor pedig egyértelmű, hogy az orvos 1) dilettáns vén kecske vagy 2) perverz vén kecske.

Irkutszk 2011.04.26. 16:05:01

@ciccmicc:
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy megjelenik-e itt a poszt írója, hogy válaszoljon a felmerült kérdésekre. Eddig egy hasonló posztnál sem került elő az író, jó lenne a változatosság ;) ill. érdemi beszélgetés a poszt témájáról akkor történt, amikor a poszt írója válaszolt is a poszt alapján felmerült kérdésekre, illetve további kérdései voltak.

cenzorilla 2011.04.26. 16:11:29

@IP-címvadászok kedvence:

Ettől még az adatvédelmi törvény vonatkozik ránk.

Ha a posztoló nem írja meg az intézmény nevét akkor arra nyilván oka van.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2011.04.26. 16:29:19

Szerintem ha egy szülő tudja, hogy a 15 éves lánya szégyenlős, akkor alap, hogy elkíséri egy olyan vizsgálatra, ahol a köhögés miatt sejthető, hogy meg lesz hallgatva, ergo le lesz vetkőztetve.

SusanneF 2011.04.26. 16:42:44

Őszintén remélem,hogy más témában is fognakírni a kedves posztírók,mert rövid időn belül kicsit csömör a 3 ,majdnem egyforma sztori!!!!!:(
Ennyire kevés a megírt választék,hogy nem tudtok mást kitenni?
Pedig én személyesen is érintett vagyok,az én lányaimmal is történtek hasonló módon hasonló-iskolai vizsgálatok-na és???
Továbbléptünk!
A mimóza lekű gyerekek ragaszkodjanak elveikhez,és apuci-anyuci kíséretéhez!!

SusanneF 2011.04.26. 16:46:12

@batgirl:
Ne általánosítsunk-ebben igazad van!
DE!
Egy tízéves kislánynak is van annyi esze,hogy ha zavarja a ruhanélküliség,akkor maga elé rakja a pólót....
ha meg nincs,meg is érdemli!

Leroi 2011.04.26. 17:10:22

@Irkutszk:
Ha nem sirbákolna itt egy pár hónapja mint egy rosszul fizetett fürdős (és közben halomra szar mindenkit) akkor azt mondanám, hogy szegény egészségkárosult, akinek van keresnivalója a fórumokon és részvétet, bátorítást érdemel.
De ameddig itt köszörüli rosszindulatúan a fogát az orvos- és férfitársadalmon, addig számomra csak egy szánalomhalmaz marad.

Leroi 2011.04.26. 17:17:12

@Dr. Morcz:
Anyuci biztosan az autóját is olyan szerelőhöz viszi, aki lehajtott motorháztetővel próbálja ki és javítja az autók motorját.
Ilyen autószerelőket is kiképeznek.
Szőke nőknek.

SusanneF 2011.04.26. 17:27:11

@Leroi: Jellemző,amit írsz....
Innen CSAK egy lépés az a konkrét tény,hogy egyébként normálisnak látszó tinilányok egy üveg piáért elmennek egy ismeretlen,jóvágású fiúval egy menetre...
Mi lesz ebből?
Ne általánosítsunk,DE nem is egyedi eset....
Diszkótulajdonos kollegám elsőkézből látja,mi,hogyan is történik az "ártatlan,védeni való" kis fiatalokkal!
Mondjuk,nekem az érték,hogy én megbízhatok a saját lányaimban.....DDDD:)!

Irkutszk 2011.04.26. 17:35:47

@Leroi:
Én kissé máshogy látom őt. Szerintem azért jár ide, mert unatkozik abban a nagy LA-ben két műtét között, és miután írt ide posztot, visszajárt olvasgatni. Ha már olvasgatott, kommentelgetett is. Szép lassan lebomlik róla a 'volt posztíró' titulus, és egy tagja lesz az ide rendszeresen járóknak, megismerjük a személyiségét, stb. Ennek viszont már vajmi köze van az ő posztjához, illetve az ő saját állapotához. Sok (sőt, inkább talán minden) itt rendszeresen kommentelőnek vannak különböző egészségügyi vonatkozásai (akármelyik oldalon), mégsem mindig az ő bajukról van szó. Ha jól megnézed, mindenki képviseli a helyzetét. Ő ilyen, ilyenné nevelte a világ (amely világnak része a beperelt orvos, meg a most műtő orvos is). Lehet kedvelni vagy nem kedvelni, lehet vele (értelmesen!) vitázni, lehet ignorálni.

Leroi 2011.04.26. 17:40:47

@SusanneF:
Talán már meséltem, hogy transzfuziológia-tanfolyamon egy egyetemi város tanítóképzőjének koleszában voltam elszállásolva, egy lánykoleszban, a folyósó végén.
Nos a tanítóképzős lányok ÉJJEL 2-3 óra közt érkeztek haza, HÉTKÖZNAP, a legtöbben kőrészegen és friss szerelmi kalandjaikat mesélték egymásnak ordibálva, pokoli zajt csapva a folyósón, mindezt olyan zaftosan, hogy mi a fiúközösségben nem használtunk anno ilyen kifejezéseket...

Én nem teszem a kezem a tűzbe értük és elborzaszt, hogy az egészen fiatal generációkat ilyen tanítónők fogják tanítani/nevelni.

Leroi 2011.04.26. 17:42:29

@Irkutszk:
"lehet ignorálni..."

KELL ignorálni.
Egyebekben nagyon szépen, következetesen leírtad mindazt, amit róla gondolsz, én nem elemezném ennyire tüzetesen.

Leroi 2011.04.26. 17:43:59

@Irkutszk:
És már nem L.A.-ben van.

Irkutszk 2011.04.26. 17:48:38

@Leroi: Most van az a pont, hogy hálát adok, hogy nem voltam koleszos.

"nem elemezném ennyire tüzetesen"

Nem is kérnélek rá :) Csak én is másképp vagyok szocializálódva, látod :) :P

Irkutszk 2011.04.26. 17:50:38

@Leroi: Hát, őszintén, de finoman:

Nemrég rájöttem, hogy vannak olyan információk, melyek tudása számomra nem létszükséglet.

SusanneF 2011.04.26. 18:15:42

@Leroi: Nem emlékszem,hogy olvastam volna-de valóságosan egyre szomorúbb,amit művelnek egyes fiatalok..
A mi időnkben még egy meglátott csók is elpirulásra adna okot...DDD

Ugyandehogy (törölt) 2011.04.26. 18:32:36

@Erika László: " A lelki terror pszichológiával kivédhető."

ebből az látszik, hogy sosem volt részed benne.
és erről nem nyitok vitát.

Ugyandehogy (törölt) 2011.04.26. 18:41:15

@SusanneF: amikor ilyeneket kezdünk mondani, akkor felnőttünk. sajnos.(én sem vagyok kivétel)
más ez a világ. de azt sajnálom, hogy eltűnt a fiatalokból a méltóság, és egyre gyakoribb a közönségesség.

Leroi 2011.04.26. 18:53:07

@Babette_:
Régi mondás, hogy az ember tisztelje önmagát és akkor másokat is tisztelni fog, és ugyanúgy, őt is tisztelni fogják.
Amíg a testünket agyontetkózzuk, kipiercingezzük, agyonszolizzuk, tökünk-seggünk (stb.) kinnt van a gatyóból csak mert ez trendi, nem tisztelünk sem Istent sem embert mert az nem trendi, nincs múltképünk és jövőképünk csak jelenünk van, addig ne csodálkozzunk, hogy egyre inkább távolodunk attól a magát a természet urának tituláló fajtól, amelyet Homo sapiensnek neveznek.

Leroi 2011.04.26. 18:57:55

@SusanneF:
Ugyanígy csökkent mindennek az árfolyama. Az adott szó, a barátság, a szerelem, az érzelmek értéke is, sajnos...

Leroi 2011.04.26. 18:58:33

@Irkutszk:
Persze, hogy így van!:)

Bikli néni 2011.04.26. 19:17:19

Biztos ismételni fogom az előttem szólóakat, de ám legyen:
- Rohadt unalmas már ez a téma
- Még mindig furcsállom, hogy egy kamaszlányt nézeget a doki
- Azért elmondanám, hogy a kamaszok többnyire nincsenek ilyen "intim" beszélőviszonyban a szüleikkel. A kislány TALÁN túlzott, amit anyuka bekajált. Azért írtam nagybetűvel, mert nem kell lekapni a tíz körmömről, hogy posztoló-ellenes vagyok.
Igen, a kamaszok szégyenlősek. És éppen ezért sanszos, hogy nem is szólnak anyunak.
Ha a posztoló alá tudja támasztani, hogy valóban úgy történt az eset, ahogy azt otthon a kislánya elmesélte, akkor tessék panaszt tenni.
Addig pedig a poszt újabb gumicsont.

Bikli néni 2011.04.26. 19:22:46

@Máгia: Micsoda tippjeid vannak, hihetetlen :D Én sosem voltam ennyire fantáziadús, hogy valami szimulált sz@rral otthon maradjak. Ezekből a módszerekből csak a krétaevést ismertem, de már anyukám is mondta, hogy neki semmit nem használt, úgyhogy én se próbálkoztam vele :D

Azt nem mondom egyébként, hogy a lány csak szimulálta a betegségét, mert erre semmilyen alap nincs, de szerintem se úgy történt meg az eset, ahogy otthon a szégyenlős leányka anyukának meggyónta...

SusanneF 2011.04.26. 19:23:16

@Bikli néni: Egyetértek...
Hol is van az anyuka?
Amúgy ez is-ha komolyan gondolja-a betegjogi képviselőre tartozik..gondolom.

SusanneF 2011.04.26. 19:25:03

@Bikli néni: Dívik még a sós kávé?Lázcsinálásra???

Bikli néni 2011.04.26. 19:27:51

@Leroi: Szia :) Örülök, hogy meggyógyult a Nagyfiad :)

Leroi 2011.04.26. 19:30:28

@Bikli néni:
Szia!;***
Köszönöm, köszönjük szépen!

Bikli néni 2011.04.26. 19:32:36

@SusanneF: Gőzöm sincs :D Én csak a lázmérő szemmel veréséhez értettem, de az többnyire bejött :D (olyankor lettem nagyon beteg)
De hogy meghánytassam magam, krétát egyek meg menstruációs görcsökre hivatkozva lógjak a suliból... ilyen eszembe se jutott.
Viszont: gimiben óriási lehetőség volt, hogy kizárólag délelőtt lehetett menni fogszabályozásra (ezt három évig), továbbá orvosi javaslatra célszerű volt egyfolytában rágóznom. A matektanár (erre kifejezetten emlékszem) majd megfulladt mérgében, de sosem szólt egy szót sem :DDD

Leroi 2011.04.26. 19:36:39

@scopolamin:
Hú, egyszer egy alulgombolós bodys hölggyel megjártam.
A harmincas éveim elején járhattam és megjelent ügyeletben egy "derékfájós" hölgy, velem egykorú, nálam ügyeletben.
Szóltam, hogy akkor megvizsgálnám, ledobta a cuccait és bodyban maradt.
Amikor a derekára került sor a vizsgálattal, hirtelen megszólalt, hogy segíteni szeretne nemkem, hogy jobban hozzáférjek a derekához, maga alá nyúlt és kipattintotta a gombot, mit ad Isten, tök meztelen volt derékon alul, a body felpattant a köldöke fölé, de ő egyáltalán nem zavartatta magát, természetesen viselkedett.
Fogalmam sincs, hogy pasivadász akció volt-e vagy csak épp nudizni akart egyet, mert a szokványos vizsgálatot és ambulánslap-írást követően felöltözött és eltávozott, többet azóta sem láttam.

Leroi 2011.04.26. 19:37:29

OK, az ügyeletet kétszer említettem meg...:)

Bikli néni 2011.04.26. 19:56:42

@Leroi: Na csak vigyázz, el ne kiabáld... még a végén valamelyik következő poszt rólad fog szólni :)

Leroi 2011.04.26. 20:31:56

@Bikli néni:
Ja, aminek az lenne a címe, hogy "Kielégítetlenül hagyta vágyakozó nőbetegét a lelketlen doki"...:P

Bikli néni 2011.04.26. 20:43:58

@Leroi: Ó, nem is gondolnád, micsoda rosszindulatú kombinálásra képes a női észjárás :D (elhatárolódom...)
De te tudhatsz valamit, hogy így vonzod magadhoz a nőket ;)

SusanneF 2011.04.26. 20:46:44

@Bikli néni: óóóóó,az minemű fogszabi volt????Mert amúgy ellenjavallott a rágózás...

SusanneF 2011.04.26. 20:52:38

@Leroi: Ma nagyon egyetértek Veled...DD

Bikli néni 2011.04.26. 21:01:18

@SusanneF: Ezt a rágózós dolgot én se egészen értettem, csak rettenetesen szenvedtem, mert szétkaszabolta belülről a számat (az a rögzített, odaragasztott fajta volt, amit úgy kellett levésni a végén, nem kivehető). Szóval azt mondták, a rágóval "kipárnázhatom" ezeket a kiálló fémes vackokat, de nem igazán használt. Aztán úgy egy év kínlódás után valami helyettesítő orvos mondta, hogy létezik ám erre a célra való viasz, és végül az jelentette a megváltást. (Bár az igazi megváltás az volt, amikor végre megszabadultam tőle.)

2011.04.26. 21:29:13

@Irkutszk: @Leroi: @SusanneF: @Babette_: Szerintem nem a korosztály a beteges, hanem a kor.

SusanneF 2011.04.26. 21:32:49

@Leroi: Neked még ekkora fiad van?Akkor örökifjú maradsz...DD

2011.04.26. 21:34:36

@Leroi: Gonosz, lelketlen állat! :-D De tudod hogy van, ha nincs a lánynál hálapénz...

Meglocsollak kicsi leány, jó-kedvező áron /
gumi nélkül negyvenezer, anélkül meg három!

:-)

SusanneF 2011.04.26. 21:34:50

@Bikli néni: Nálunk a kivehetőssel volt a gond...
4!éve hordta már a leány,a 2.?3.fajtát...
De csak az állandó használt.
6! évig jártunk a fogszabiba.
A többiek meg most kezdték el...

SusanneF 2011.04.26. 21:36:55

@Leroi: Lehet,hogy őt nem is zavarta,csak téged...:)DD

csak_csendben 2011.04.26. 21:53:24

Az a baj veletek, hogy nem veszitek komolyan ezeket a megaláztatásokat, sőt még rossz indulatúak is vagytok, általánosítotok, jó hogy ki nem mondjátok, hogy a kis lány egy repedt sarkú, és csak megjátszotta anyu előtt, hogy neki mennyire megalázó volt, miközben hétvégénként egy szál bugyiban részegen táncol az asztalon. Ennyi szemét köcsögöt, mint ti nehezen találni.

Gondoltam beküldöm én is a történetemet, de itt leírom.

Mostanában enyhe pisilési gondjaim vannak, folyton pisilési ingerem van, még akkor is mikor már pisiltem. Így rávettem magam, hogy az omladozó, szétrohadt, korrput egészségügy szolgáltatásait igénybe veszem. Fel is hívtam egy urológia rendelőt, ahova sikerült egy olyan időpontot találni ami nekem megfelelt, ez kedd reggel 8:45 lett. Megérkeztem pontban 8:44-kor, és teljes lelki nyugalommal foglaltam helyet azon a rohadt kemény műanyag széken, ami a rendelő előtt van. Majd megkezdődött a tortúra azzal, hogy egész 11:30-ig várnom kellett (most ezért fizetem a TB-t?). Ez (meg azaz elcseszett Angry Birds-ös 34. pálya (mert játékkal ütöttem el az időt(lássák már a mobilom))) annyire felboszantott, hogy már azon gondolkodtam, hogy berugom az ajtót, kirángatom az orvost és a X5-ös mögé kötöm és teszek egy kört a Nagykörúton. De ekkor szólítottak bentről, én meg szentségelve megindultam befele (mert jól belerugtam az egyik székbe, miért fém lábokan vannak ezek leszerelve?). Bent az orvos olyan unottan hallgatta végig a panaszom, hogy olyan érzésem támadt mintha esti mesét mondanék neki, amitől ő mindjárt elalszik. Mondta, hogy akkor ő megviszgálja a prosztatámat (amire előzőleg felkészültem, mert a nyomorultdokik.hu-n és a Betegségek besügéknek könyvben utánna néztem, és tudtam, hogy a prosztatámmal lesz a baj). Ami következett arra nem számoltam. Le kellet tolnom a gatyámat is, mire ő a gumikesztyűs kezével megtaperolta a zacskómat. Itt azért elhűltem, és cserben hagyott a beszélőm, ami annyi management meetinngen kisegített. Hirtelen nem tudtam mire gondoljak, hogy miért fogdossa a golyóimat, mikor egyszer csak abba hagyta majd szólt, hogy könyököljek a vizsgáló ágyra. Megszeppentségemben azt tettem, amit ez a kuruzsló mondott, és a szemem kiguvvadt, mikor ez a nyomoronc a fenekembe dugta az ujját és ott matatott valami, ami nagyon furcsa, de hihetetlenül kellemetlen volt, és azt hittem mentem megsemissülök. Mikor végzett a vizsgálatnak álcázott tapizással, közölte felhúzhatom a nadrágom, majd vartyagott valamit, hogy mit kell még elvégezni, de igazából nem tudtam már figyelni arra amit mondott. Ide adta a kezelőlapot, én meg a lehető legrövidebb úton hagytam el még a környéket is. Nem tudom, hogy a csajomnak hogyan fogom elmondani mi történt velem. Feldolgozni sem vagyok képes. Most azon töröm a fejem, hogy jogi lépéseket teszek, és kártérítést követelek az engem ért sérelmek miatt.

Én mondom, minden épeszű ember óvakodik ezektől a buzeráns kuruzslóktól, akik csak kihasználják a betegeket. És támogatok minden olyan oldalt, ami ezekről a tetvekről elmondja az igazságot.

csak_csendben 2011.04.26. 22:00:41

@csak_csendben:

(Nagyobbra kellett volna venni a betüméretet, most látom a "hejesírási" hibákat.)

Leroi 2011.04.26. 22:01:12

:DDDDDDDDDDDDDD
Ez a fenti posztoló volt egy másik kamu sztorival...:DDDDDDDDDDDDDD

Leroi 2011.04.26. 22:02:52

Én nem tudom, b@szd meg, minden menedzser ma X6-ossal jár, vagy legalább Infiniti terepjáróval... hogy ragadhatott le az X5-ösnél valaki?

Irkutszk 2011.04.26. 22:08:27

@csak_csendben:
Nyitottam egy új lapot a böngészőben, és a következőt ütöttem be: 'prosztata vizsgálat'. Mivel Chrome-om van (mert nekem meg ez van), ezért az enter leütése után a Google keresője ugrott elő, találatokkal. A második találatot linkelem ide: www.webbeteg.hu/cikkek/prosztata/433/bph---mire-szamithat-az-orvosi-rendeloben

Kérdés: Ha X5, akkor miért nem magánrendelő?

Leroi 2011.04.26. 22:11:58

Na szóval, az előbb volt egy bejegyzésem, amit elnyelt az éter.
@ReignOfdark:
Bizonyára előhúzott volna egy pénzköteget a csaj, akárcsak a hölgy a mobilját a Machete-ben...cupp...és kinnt is van...:))
@SusanneF:
Nálunk nagyapám 33 volt, amikor apám született, apám 33 amikor én, és én 33 amikor a fiam.:)
Nagyapám tehát 1899-ben született, a fiam 2000-ben, egy évszázad van kettejük közt...

Borcsika 2011.04.26. 22:13:07

Sztem a posztoló egy lepukkant 45-50 közötti anyuka, aki valaha szebb napokat élt meg, és most kapott egy csúfos hörghurutot. Elment az ifjú jóképű dokihoz, aki pulcsin leresztül meghallgatta, ellátta jótanáccsal és némi recettel, majd útjára engedte. ő pedig a saját frusztrációját lefordította egy álomvilágra.
Annyira elgyötört már ez a téma.

Borcsika 2011.04.26. 22:13:50

Nem vagyok bunkó... RECEPTTEL

Leroi 2011.04.26. 22:14:44

@csak_csendben:
OK, OK, jól van, vettem a lapot!:))
Suzukim van, persze.
1000-es versenymotor...
OK?:)

Leroi 2011.04.26. 22:15:38

@csak_csendben:
Egyébként Üdvözlégy Mária...:)))
(gratia plena)

csak_csendben 2011.04.26. 22:17:00

@Irkutszk:

Nyitottam egy új lapot a böngészőben, és a következőt ütöttem be: 'irónia'. Mivel Opera-m van (mert nekem meg ez van), ezért az enter leütése után a Google keresője ugrott elő, találatokkal. Az első találatot linkelem ide: http://hu.wikipedia.org/wiki/Irónia

Kérdés: Most elbeszélünk egymás mellett mint Csehov nővérei?

Leroi 2011.04.26. 22:19:47

@Borcsika:
Ja, 20 és 30 közt mindent le, 30 és 40 közt a tanga maradhat, 40 és 50 közt
szigorúan maradjon fennt a melltartó is, 50 és 60 közt tessék helyet foglalni, szájat kitát, nyelvet ki, 60 és 70 közt kezétcsókolom...

Borcsika 2011.04.26. 22:19:57

@csak_csendben: be lehet gépelni, www.google.hu vagy www.google.com
Remélem segíthettem.

Leroi 2011.04.26. 22:20:55

@csak_csendben:
Opera zongora vagy tangóharmónika?

adamantium 2011.04.26. 22:21:37

nem tom ha észrevettétek de mostanában kissé unom a kedvenc blogomat érthető okok miatt. a mai poszt sajna az utóbbi idők színvonalát tükrözi, nem lehetne ezeket valahogy beosztani, mondjuk 3 havonta egy vetkőzős poszt?
ezzel csak elijesztitek a valamelyest hozzáértőket.
egy külföldi hasonló blogon is kommentelek, oda komolyan mondom Nobel díjasok írnak ehhez képest: értelmes betegségekről kérdeznek, bemásolják a leleteiket, röntgenképeket és megköszönik ha segítesz rajtuk, ott csak traumatológiában 450 téma van, össz-vissz meg ezrek lehetnek (és elárulom van olyan téma amihez 9000 feletti komment van), na szal azt akarom kihozni, hogy ott ilyen jelentéktelen marhaságot szerintem alapból fel se tesznek, hanem elküldik a kedves levélírót az elemi iskolába művelődni

Borcsika 2011.04.26. 22:22:38

@Leroi: te is tudod, hogy nem erről van szó.nem az orvos ellen szólok, hanem missz frusztra ellen.
sztem abszolute kamu a történet, és el tudom képzelni, hogy egy valaha szebb napokat megélt korosodó asszonyság története ez, aki NEM azt kapta, amire várt. hiába volt mélyen dekoltált push-up melltartóval :-D

Leroi 2011.04.26. 22:24:58

@csak_csendben:
Szegény kálvinista vagyok, nem pápista, bezony...:)))

@Borcsika:
Én is csak tréfáltam.:)

csak_csendben 2011.04.26. 22:30:08

@Leroi:

Hallottam olyat, hogy kálvinista Róma, köztudott, hogy a pápa Rómában van, avagy te is pápista vagy, csak megpróbálsz becsapni, mert azt hiszed, mert manager vagyok, már egyből hülye is vagyok.

Leroi 2011.04.26. 22:35:42

@csak_csendben:
Nem, nem az a Róma, hanem az ortodox Róma, ami ma muzulmán, szép boszporuszi naplementék, odaliszkok tánca az Aranyszarv-öbölben, a Galata görög kereskedőinek zaja és a Topkapiszeráj zsivaja, a sejk-ül-iszlam áldása az igazhitűekre...

adamantium 2011.04.26. 22:38:51

@Leroi: csak az extrem.puruttyan szoktam nézegetni a képeket. egyébként nem megyek arra az oldalra

SusanneF 2011.04.26. 22:41:54

@Leroi: Ez nagyon jó!!!!
Ezt a számmisztikát még direkt se tudtátok volna másképp alkotni!!:):)
Akkor elárultad magad,fiatalabb vagy,mint én...DD

Leroi 2011.04.26. 22:45:54

@SusanneF:
Köszönöm és a vallomást is!:)

SusanneF 2011.04.26. 22:46:51

@cenzorilla: Ugye,vetted az adást,hogy most fél évig vetkőzős-szégyenlős-tinilányos sztorit NE tegyetek,ha emelkedő tendenciát szeretnétek....
Itt vagytok?Mert olvasni is kéne,egyesek mit engednek meg most maguknak...!!!!!

adamantium 2011.04.26. 22:50:18

@Leroi: azt tudod, hogy az elkaparásnak köze sincs ehhez? az ember azért kaparja el az anyajegyet mert be van gyulladva, a gyulladás meg anyajegy esetében a malignizálódás jele. azonban az ember gyarló és inkább a traumához köti az eseményt. a legjobb amikor azt mondják, hogy azért rákosodott el az anyajegye mert az az orvos kimetszette, az eszébe se jut, hogy azért metszették ki mert már rákos volt

SusanneF 2011.04.26. 22:52:13

@Leroi: Köszi:):)
Amit írsz iszonyú durva...
én is láttam tegnap éjjel a Life-network-ön egy japán kiscsajt,aki villát nyelt,mert bulémiás volt,és már az ujja nem volt elég a hánytatáshoz...

Leizzadt a doki,mire kihúzta...
de sok más érdekes,és elborzasztó eset is volt,premier-planban...

Egy fiacskád van?Majd összehozzuk az én legkisebb lányommal-egymáshoz illenek,mint a mesében....:)DDDD

Leroi 2011.04.26. 22:59:24

@adamantium:
Igen, erre nem gondoltam korábban, de a mechanikai sérülést sokan összefüggésbe hozzák a malignizálódással (nylonblúz vagy gallér eldörzsölte, stb.), mindenesetre hátborzongató egy-egy nagy, kirepedezett, rhagados szénfekete anyajegyet látni egy-egy vállon, az embernek önként is a malignoma jut eszébe...
@SusanneF:

Igen, az kedves frigy lenne majd...:)

Leroi 2011.04.26. 23:02:00

@SusanneF:
Az OPNI-ban amikor gyakorlatoztunk anno, megmutatták azt a múzeumot, amit az elmebetegek által lenyelt tárgyakból állítottak ki másfélszáz év alatt.
Volt ott gombostűtől katonai szuronyig minden (és a régi, monarchiabeli szuronyok nem olyanok voltak, mint az AK-47-eseké, azokat jó hosszúra gyártották...)

Leroi 2011.04.26. 23:06:10

@SusanneF:
Most olyat kérünk, hogy "Félmeztelenül vizsgálta a doktornő a doktort" (márminthogy az volt félmeztelen, aki vizsgálta)

csak_csendben 2011.04.26. 23:08:27

@Leroi:

Nálunk anatómia gyakon hozott be az egyik vezető tanár egy röntgen képet, hogy lássunk csodát: férfi (!) feltolt magának egy villanykörtét (a kisebb, egyenes fajta, nem a nagy gömb), amit ki kellett valahogy szedni, lehetőleg egyben.

Bikli néni 2011.04.26. 23:09:39

@csak_csendben: Ez most komoly???? Hát, ecsém...
A "fizetem a tébét" duma sajnos ma csak arra jó, hogy tiszta legyen a lelkiismereted. Hogy legalább VALAMENNYIT hozzáadsz az amúgy qrva költséges ellátásodhoz. Ezt egyébként üzenném a többi "fizetem a tébét" kétbites gondolkodónak is.

És hogyan fogod feldolgozni? Hát nézd: ugyanúgy, ahogy én is feldolgoztam, hogy vakbélgyula-gyanú esetén többször is kaptam már a fenekembe egy kesztyűs ujjat (férfi), nőgyógyásznál szétterpesztett lábbal szintén kaptam kesztyűs ujjat (férfi), legutóbb egy hatvanas éveiben járó bőrgyógyász (férfi) tapizta a mellemet, mert megnézett rajta egy anyajegyet. Úristen, hogy fogom én ezt megemészteni! Teljesen kikészülök tőle lelkileg.

SusanneF 2011.04.26. 23:12:37

@Leroi: KIcsi lányom sudár,hosszúhajú,és 10 éves lesz nemsokára:)

epres négercsók 2011.04.26. 23:16:44

Kérlek titeket, hogy azt az extrém fényképeket tartozó oldalt csendben nézegessétek, és ne itt részletezzétek a hasonló élményeiteket! Köszönöm.

@SusanneF: Nem mi tesszük ki a posztokat, hanem a bloggazda. Cenzorilla és én csak modik vagyunk, arra figyelünk, hogy higgadt maradjon a beszélgetés (mármint szabadidőnkhöz és lehetőségeinkhez mérten).

epres négercsók 2011.04.26. 23:19:01

@csak_csendben: Beszóltál egy másik kommentelőnek nem túl szalonképes stílusban, azt pedig itt nem toleráljuk.

csak_csendben 2011.04.26. 23:26:20

@epres négercsók:

Szerintem kérdezd meg Leroi-t mit gondol róla, avagy: vagy fáradt vagy vagy nem esett le. Most komolyan: oda kell írni minden ilyen alá: "Figyelem: a fenti bejegyzés humoros írás, mely erősen ironizál, és nyomokban szatírát is tartalmazhat!" Tényleg ennyire nem esett le?

csak_csendben 2011.04.26. 23:32:48

@epres négercsók:

Hál Istennek a kérdéses komentelő egyből vette a lapot.

Nem én vagyok, hanem én 2011.04.26. 23:33:32

@csak_csendben:
"rávettem magam, hogy az omladozó, szétrohadt, korrput egészségügy szolgáltatásait igénybe veszem"
Eddig olvastam a sztorid. Innentol kezdve leszarom... :)

epres négercsók 2011.04.26. 23:33:52

@csak_csendben: Én egyébként észre szoktam venni az iróniát, és valóban, momentán piszok fáradt vagyok, de a 22:07-es bejegyzésed minden volt, csak nem viccelődős. És ahogy én félreértettem(?), úgy félreértheti más is, és mire jön a műszakváltás, már itt fog toporzékolni mindenki, hogy hol vagyunk már.

csak_csendben 2011.04.26. 23:46:04

@Bikli néni:

Halálosan komoly. Nem rég történt velem. Egész pontosan 2010 53. hetében.

csak_csendben 2011.04.26. 23:50:07

@epres négercsók:

Szerencsére a hülyeséget lehet tolerálni. Fapofával, egyenes háttal: így kell netezni.

Pontosan ezért hagytam ott az egészet a picsába.
-Fáj.
-Hol?
-Hát a hátam!
-De hol?
-Hát úgy a hátam! Nem érti? Hülye maga.

csak_csendben 2011.04.26. 23:52:30

@csak_csendben:

Kimaradt a lényeg:
Hogy én viszont a hülyeséget nem tudom tolerálni. Ezért hagytam a picsába az egészet. Francnak hiányzott napi 12/24 óra, hülyékkel.

epres négercsók 2011.04.27. 00:01:51

@csak_csendben: Nekem viszont az a dolgom, hogy amiről úgy érzem, nem való ide, azt kiszedjem (függetlenül attól, hogy az adott véleményről vagy annak gazdájáról mi a véleményem). Indokolni se vagyok köteles, de akik vitatják, azoknak szoktam (lásd fentebb).

Na, további kellemes estét és jó éjszakát mindenkinek!

irgendwo 2011.04.27. 01:19:51

@csak_csendben:
Hú, az kemény lehetett, szerencséjére nem törte össze magának odabennt, mert az mókás lett volna...:)

@epres négercsók:
Tényleg nincs gond, humorizált a kedves kollegám.
Csak csendben tette és nem sértő módon...:)

SusanneF 2011.04.27. 06:20:14

@irgendwo: Egyáltalán tudod te,mit is írt?
Az akkora taplóság és sértés volt,hogy engem is meglepett,hogy itt megjelenhetett-szerencsére nem sokáig....
Egymás sárba döngölése-ebben a bunkó stílusban-pláne nem megengedhető!
Aki ilyenre vágyik,húzzon el innen....
A humorizálás egészen más kategória...

SusanneF 2011.04.27. 06:22:16

@epres négercsók: Hogyan lehet kommunikálni a bloggazdával?
Vagy üzenni neki?

cenzorilla 2011.04.27. 08:36:52

@SusanneF:

Jobban járunk, ha ignorálod.

Az egyéni felháborodás, pláne ha az írás nem neki címzett csak korbácsolja az indulatokat.

cenzorilla 2011.04.27. 12:31:49

@panni75:

yayyyyy...

Susanne okos lány, remélem ráyött...

2011.04.27. 12:56:25

@adamantium: Látom neked nagyon bántja a szívedet a trauma -> rák összefüggés, mint nekem a teljes vérkép kifejezés vagy a háziorvosi laborból jósolt tumor. :-)))

Amúgy melyik ez a külföldi blog?
Kicsit nekem is kezd sok lenni néha, és ha egy hétig nem jövök fel, olykor néhány siránkozós sztori kerül ki.

@Leroi: Blogházasság, a jövő gyermekei! :-)

Irkutszk 2011.04.27. 14:19:47

@Leroi: Hát, mondjuk rólad tényleg süt a vastagnyakú kálvinista :)

adamantium 2011.04.27. 16:36:18

@ReignOfdark: az egyedi trauma jellemzően nem okoz rákos elváltozást. azonban egy hosszú ideig tartó mechanikai ingerlésről ez már nem mondható el egyértelműen.
a két blogot nem keverném egymással, úgy, hogy nem reklámoznám semmilyen formában

irgendwo 2011.04.27. 19:22:25

@Irkutszk:
Angolul: Broadneck (Redneck) White Protestant...:)))

@ReignOfdark:
Ezt már Huxley is megjósolhatta volna anno...:)

Leroi 2011.04.27. 19:23:17

@irgendwo:
Ahh, szellemes vagy!:)

SAM2 2011.04.29. 20:21:45

Na most azt én sem értem,hogy mért nem vizsgálta meg,mert ha nem vizsgál úgye bár akkor nem indokolt a vetkőztetés.

A kis csaj is azért vetkőzőtt le,mert azt gondolta meghallgatják a tüdejét,amihez természetesen le kell felülről vetkőzni.Ezzel nem is lenne baj.

De ha én konkrét tűnetekkel megyek el,akkor nem a súly,magasságot mérje,vagy a gernicet nézze,ahhoz sem feltétlenül szükséges hogy percekig félmeztelenül hajolgasson valaki,az meg még inkább nem érthető hogy vérnyomáshoz mért is kell vetkőzni.Vagy hogy a lány kérésére mért nem engedte hogy felöltözön.

Senki nem perverizót sejt ebben,de néha baromira tapintatlanok és érthetetlen amit csinálnak.Néha a másik helyzetébe bele kellene gondolni.

SAM2 2011.04.29. 20:32:14

Annyit fűznék hozzá a témához,hogy én is mindig is szégyenlős voltam,de orvosnál sose fordult meg a fejembe még gyerekként sem,hogy nem veszem le a felsőm,de mindig is megvizsgált az orvos,szóval indokolt volt a levetkőzésem.

Ellenkező esetben én is kiakadtam volna.Meg attól hogy szégyelős a gyerek egy 15 éves nyugodtan mehet egyedül dokihoz,én már fiatalabb koromba is sokszor mentem egyedül,szégyenlős ide vagy oda,ha szégyenlős hiába menne az anyuka vele,nem igazán örülne gondolom a kis csaj,ha anyuka meg végig nézné,valószínűleg akkor is kinnt várakozna anyuci,szóval nem tudna mit tenni.

Annyi hogy nem volt korrekt a doki,meg nem is tudta mit csinál,ha betegség jeleivel megy oda,akkor azt kell kideríteni.

Ki kell okosítani a gyerekeket,még jó hogy kevesebb az ilyen orvos.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása