Ha sírsz, nem jön az anyukád

2011.04.23. 06:00

Tisztelt olvasók!


Pár héttel ezelőtt négy és fél éves kisfiamat fitymaszűkülettel műtötték. Az orvosok nagyon kedvesek voltak, minden elmondtak, nyugtatgattak, szóval tényleg egy rossz szavam sem lehet rájuk. A műtét is rendben zajlott, teljesen elégedett lehettem volna, de sajnos mégsem voltam az.

 


A nővérek, egész pontosan az egyikük ugyanis minősíthetetlenül viselkedett velünk szülőkkel is és a gyerekekkel is.Nem tudom, hogy ez-e a bevett szokás, de sajnos ijesztő volt látni, mit művel.A gyerkőcömnek egy napot kellett csupán bent töltenie a kórházban, ennek ellenére úgy gondoltam, hogy bent maradok vele én is, mert nagyon megviselné, ha egyedül hagynám. Végül maximálisan jó döntésnek bizonyult a maradásom.


Az még hagyján, hogy gorombán, pokróc módon beszéltek velünk szülőkkel, az ember elnéző, mert tudja, hogy mekkora a nővér hiány és hogy mennyire alacsonyak a fizetések. Persze jobban esne, ha nem ingerülten és mindenre ugorva bezsélnének az emberrel, de ez még elnézhető. Az már sokkal kevésbé, amit a gyerekekkel megengedtek maguknak. Voltak olyan szerencsétlenebb lurkók, akikkel a szülők nem tudtak ott maradni. A "kedves" nővérek velük viselkedtek a leginkább felháborító módon. A síró gyerekeket nyugtatgatás és csitítgatás helyett durván rendre utasították, fenyegetőztek, hogy " anyuka nem fog bejönni, ha nem hagyod abba a sírást", egész terrorban voltak tartva . Ennél a kinyilatkoztatásnál éreztem úgy, hogy valamit tenni kellene. Odamentem az épp zokogó, rémült kicsihez és nyugtatgatni kezdtem, a nővért pedig a legudvariasabb és legmegnyerőbb stílusomban szerényen megkértem, hogy ha lehet ne ijesztgesse a piciket. Hát el lettem küldve tudjátok hova...Meg lett mondva, hogy ne avatkozzak bele a dolgába, ő tudja, hogy mit és miért csinál.


Sajnos kettőnk összetűzése nem itt teljesedett ki. A vacsoránál (amelyről jobb nem is beszélni, de ez persze nem a dolgozók hibája) egy másik 4-5 éves kisgyerekkel támadt gondja a nővérnek. A kicsi nem akart enni, megmakacsolta magát. A nővér az elején még csak morgott vele, majd egyre hangosabban próbálta rávenni az evésre, de nem járt sikerrel, a végén már kiabált. Amikor ezzel sem ért el eredményt, akkor megragadta a fiúcska karját , szinte kirántotta az ágyból és elkezdte rázni, miközben arról beszélt neki, hogy a felnőtteknek engedelmeskedni kell. Sajnos, vagy nem sajnos, ezt már nem hagytam annyiban. Odamentem hozzá és felszólítottam rá, hogy hagyja abba a kis srác ráncigálását és viselkedjen ember módjára, ne kiabáljon, a többieket is megijeszti vele., ellenkező esetben kénytelen leszek elmesélni az illetékeseknek, mit is csinál.


A dühe rám csapott le, velem is ordibált jó pár percet, majd kijelentette, hogy elintézi, hogy ne maradhassak ott a gyermekemmel, majd meglátom, vele nem jó újat húzni majd faképnél hagyott. Mpondtam rendben van, volt ott velem épp másik két szülő is, szóval tanú hiányban nem voltam. Végül a nővér nem váltotta be a fenyegetését, vagy csak nem ért célt vele, mindenesetre minden gond nélkül maradhattam ott a fiammal és szerencsére ez után a kellemetlen incidens után már a nővért sem láttuk többet. Remélhetőleg csak egy nagyon rossz napot fogott ki, de nem volna jó arra gondolni, hogy máskor is így bánik a gyerekekkel.

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Visco Stello (törölt) 2011.04.23. 06:39:58

De tényleg csak az energiák ésszerűbb felhasználása céljából nem lett volna egyszerűbb anyukának, ha megeteti a kissrácot?
Ha már úgyis ott van és ideje is van módszertani megfigyeléseket végezni és kisebb átalakításokat javasolni az ápolási protokollon.
A gyermek védelmet sejtett, innentől kezdve imádkozó sáskák hada sem tudná belediktálni a vacsorát.

SusanneF 2011.04.23. 06:47:41

Jó reggelt Mindenkinek!
Kedves Posztoló!
Remélem,azóta otthon minden rendben!
Nagyon szomorú számomra mindaz,amit leírtál,mert azt példázza,hogy vannak a gyermekellátás területén nagyon mosthoha,csúnya,fekete bánásmódok....
Én azt reméltem,hogy mivel manapság a legtöbb szülő bent akar maradni gyermekével,ezért kevésbé tudnak visszaélni a gyermek kiszolgáltatottságával....!
Aki szülő,annak szíve összeszorul,ha hallja a méltánytalanságot....
Az én gyermekem tizenéve feküdt kórházban,még beszélni sem tudott.Tüszős mandulagyulladással megpróbálták erőltetni,hogy egyen.
Ez úgy derült kis,hogy néhány próbálkozás után nem evett addig semmit,amíg fehér köpenyt látott,csak ha a személyzet nem volt ott.
És még ők furcsállták,hogy melyen egy gyerek,nem eszik,amíg ott vagyunk?
Nem volt nagy a körme,mégis levágták,de úgy,hogy több helyen véres lett...
De a legdurvábbnak az látszott,amikor a kiságy alatt aludt a hideg kövön,pizsamában,mikor mentem....
Ez az én fekete listám..gondolom,másnak is lehetnek kellemetlen tapasztalatai.
Csak azt nem értem,hogy :
-aki rendőrnek,tűzoltónak,óvónőnek stb.megy,komoly teszteken kell átesnie,amibe személyiségteszt és pszichológus is tartozik.
Aki gyermekápolást tanul,szinte bármilyen személyiség,gond nélkül elvégzi,és alkalmazzák....
Tőlünk nyugatabbra példaértékű,hogy bánnak a gyermekekkel.....!

Lakatos Gábor · http://asimov.blog.hu 2011.04.23. 07:48:26

Respekt a postolónak! Simán el tudom képzelni, hogy lett volna ott olyan anyuka is, aki ugyanezt szó nélkül végignézi...
Remélem, azóta jól vannak!

Dr.laikus PhD 2011.04.23. 08:15:51

@bakela:

Ez jó! Nagyon jó!

Köszönöm szépen.
Ezt nem tudtam, hogy lehet tanulni, remélhetőleg oda figyelnek ki milyen munkát végez.

Hitbéli dolgokban most éppen van tapasztalatom.
Kéretik csak PROFIT (azaz teológiát végzettet) küldeni. Szegény asszony nagyon feldühített, aztán már csak nevetni tudtam a kenetteljes butaságon.
Még, hogy én? Mindnyájan 4-en tömegesen. :-)

SusanneF 2011.04.23. 08:17:00

@bakela: Köszönjük,Bakela!
Bizony,szomorú,és egyben mégis jó,amikor az ember azt hallja,hogy a szülei nem-de önkéntes tudja látogatni a gyereket....

Dr.laikus PhD 2011.04.23. 08:27:53

Furcsa.

Az én időmben még el tudtam képzelni, hisz így neveltek minket.
Szót fogadsz, vagy kiabálok, rosszabb esetben ráverek a fenekedre.

Gyermekosztályon azért furcsa, mert hamar rájönnek, ha nem tudnak kapcsolatot teremteni a beteg gyerekkel, akkor üvölt az egész osztály és bolondul meg nővér, orvos, mindenki.

Persze az sem megoldás, ha a nővér (szerintem) rosszul bánik egy gyerekkel hasonló hangnemben próbálok rendet rakni.

Ha nyomom a falat akkor az biza visszanyom.
Én sem hagynám persze, de ha semmi nem működik, akkor nem fenyegetőzöm, hanem megyek oda ahol orvosolják más gyerek gondját.

Fiatal barátném kislánya jó régen fekszik kórházban, szülők, barátok ülnek a széken. Van gyerek akinél ezt nem tudják megoldani. Segítenek a szülők, vele is foglalkoznak, mesélnek, nyugtatják.
Morcos nővérkétől féltem, mint a tűztől, de bejött, megemelte az ordító gyereket, arca kisimult, suttogott valamit egyre halkabban, baba ráfigyelt, le lehetett tenni.

Nagyon-nagyon remélem, hogy ilyen nincs is.
Felébredt bennem az oroszlán. :((((

Mágia 2011.04.23. 09:13:06

@Dr.laikus PhD:

Arra nem gondoltál, hogy a posztoló szokás szerint túlzott egy pöttyet, hogy kiemelje a saját fontoskodását?

Még csak véletlenül se mérte fel a helyzetet, hogyan lehetne a része mindenki javára, hogyan tehetne valamit érdemben. Nem segíteni akart, hanem pattogni, "rendet rakni"... mert ő nyilván jobban tudja.

Minden elismerésem a gyerekosztályos nővéreké, akiknek a szokásos, a munkakörükkel járó hátrányok mellett még az efféle hisztispicsákat is kezelni kell, ha úgy adódik.

Ja, és a hisztispicsa mindössze EGY NAPOT töltött az osztályon... kurva sok mindenbe lehet belelátni egy munkahelyen annyi idő alatt...

Dr.laikus PhD 2011.04.23. 09:18:31

@Máгia:

Jaj dehogy nem.

De nem vetem el azt sem, hogy igazat ír, amit ő igaznak vél.... ugye.

Csak hát én nem nyomom a falat... ;-))

Mágia 2011.04.23. 09:20:06

@bakela:

Ha jól látom, a programban mindössze 16 intézmény van benne, abból egy NEM kórház, abból nyolc a fővárosban.

Mi van, ha valaki olyan kórház közelében lakva tudná ezt vállalni, amelyik nem nyitott erre a programra?

El Visco Stello (törölt) 2011.04.23. 10:12:59

A nővérnek úgy kellett volna eljárni, mint a minapi posztbéli gyáva palival jártak el, aki félig sem olvasta el a kórház térképén a labor szót és már leseggelt. Órákig kellett öntözni, mint pozsgásokat, felébredvén viszont olyan bátor lett, hogy mindenki fejét leordította. Na neki mondta a labor főorvosa: Uram, közölje hány százmilliós kártérítést akar és mutasson rá melyik nővért állítsa falhoz a forradalom!
Na itt is ezt kellett volna tenni, biztos visszavesz a mama.

El Visco Stello (törölt) 2011.04.23. 10:28:51

Az önkéntességhez:
Épp a minap egyeztettem velük. Igaz, ez fenntartási terület, de számos ilyen van még ápolási területen is. Nálunk festeni fognak.

Sent: Wednesday, April 06, 2011 2:03 PM
Subject: önkéntes nap

Kedves alapítványi, és gyermekotthon vezetők!

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa a tagvállalatai körében önkéntes napot hirdet április 30-ára.

Olyan szervezeteket keresünk ehhez, akiknél a tagvállalataink dolgozói önkéntes munkájukat felajánlva tudnának segíteni. Kérem, hogy amennyiben érdekli Önöket ez a lehetőség, töltsék ki a mellékelt kérdőívünket és minél előbb juttassák vissza a részünkre, hogy összehozhassuk Önöket az önkéntes munkát vállaló munkatársakkal. A megválaszolt kérdések alapján fogunk az elvégezendő feladatokról egy listát készíteni, és azt eljuttatni a tagvállalatainknak. Ebből a listából tudnak majd tagjaink választani, hogy saját döntésük alapján hol segítenének a legszívesebben.

Reméljük, hogy a kérdőív kitöltésébe fektetett idejük megtérül, és szervezetük majd kiválasztásra és önkénteseink által támogatásra talál. Amennyiben ez idén nem sikerülne a jövőben még többször kiajánljuk Önöket, mindaddig, amíg nem jelzik nekünk, hogy nem kívánnak ebben a programban részt venni, vagy már megvalósult a kérésük.

Kérjük, hogy a csatolt kérdőívet legkésőbb április 12-ig juttassák vissza a részünkre. Alapítványunk tevékenységéről bővebb információt kaphat a csatolt borssurából.

Amennyiben további kérdésük lenne, szívesen válaszolunk. Üdvözlettel és köszönettel:

Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány

-Az elérhetőséget szándékosan vettem ki-

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.04.23. 11:26:27

vannak ilyen noverek sajnos:(en a csecsemosok kozott lattam ilyet:(
kedves posztolo helyesen jart el hiszen egy gyermeket vedett! itt nalunk siman lekapcsolnak ha a gyermeket bantalmazod akar testileg akar lelkileg! ugy kell fegyelmezni, nevelni egy gyereket, hogy magabiztos, nyilt, rendes legyen ehhez pedig turelem kell!sok! tapasztalatbol beszelek hiszen nekem is az ikrek5 evesek a nagyobbik pedig 6.
es piszkosul nem kifogas ilyenkor az anyagi hatter!!!
mi is a kuszob alatt eltunk tulhajszolva otthon megsem utottem orditottam rangattam oket soha.

El Visco Stello (törölt) 2011.04.23. 11:55:31

Kedves Aliz, onnan Csudaországból!
Az bizony "piszkosul" pénz kérdése, hogy egy nővér fél órát ott tudjon ülni és etetni a gyermeket. - egyet a papáért, egyet a mamáért-
...mert akkor kell még egy, meg még egy nővér, aki másik, meg a harmadik gyermeket eteti. ...vagy persze önkéntes.
Posztolónk rendkívül megértő a családdal, aki otthagyja a gyermeket, de türelmetlen azzal, akinek a nyakába lett varrta.

epres négercsók 2011.04.23. 14:40:07

Kérek mindenkit, hogy a véleménnyel, és ne a hozzászólás gazdájával vitázzon! Ne személyeskedjetek.

Mágia 2011.04.23. 14:56:55

@epres négercsók:

Aliz agyhúgyköves beszólását is kivennéd?

Előre is köszönöm.

A saját blogomról már kitiltottam, de úgy látszik, nem nyughat.

epres négercsók 2011.04.23. 14:59:00

@Máгia: Jogos, nem olvastam akkor még vissza, csak a végén akadt meg a szemem.

Bikli néni 2011.04.23. 15:05:58

@El Visco Stello: Ebben most nem értünk egyet. Szerintem az nem pénz kérdése, hogy valaki mogorva-e vagy sem. Én is eleget láttam már ilyet, és nem csak az egészségügyben.
Az óvónénik és a dadusok se keresnek ennél többet, rájuk is jut 20-30 sivító-visító hiperaktív gyerek, de mégse beszélnek így...
Lehet ezt szépen, rendesen, türelmesen, mert szerintem ezt még 80-as IQ-val is ki lehet következtetni, hogy minél jobban üvöltünk, annál jobban bömböl, és annál rosszabb lesz mindenkinek, még az üvöltözős nővérnek is.
Aki nem bírja elviselni a gyereksírást és nem képes ezt kezelni, az menjen más osztályokra dolgozni.
A tanítókkal is ez a baj egyébként, hogy egy időben nagyon sokan mentek oda, mert máshova nem vették fel őket, csak éppen nulla pedagógiai érzék meg empátia szorult beléjük. Ennek megfelelő volt a kapcsolatuk a gyerekekkel is...

Az "otthagyta a gyereket" részt meg hagyjuk már... Honnan tudod, hogy miért hagyta ott? Honnan tudod pl. azt, hogy nem azért hagyta-e ott esetleg, mert otthon várta egy még kisebb gyerek, akit mondjuk szoptatni kell? Vagy munkába kell menni, de délután már ott is van? Honnan tudod, hogy nem egyedülálló-e a gyerek szülője? Nem örökre hagyták ott a gyereket, nem lemondtak róla. Nyilván csak addig hagyták ott - abban a hiszemben, hogy jó kezekben van a gyerek - ameddig feltétlenül muszáj volt.

GZsan 2011.04.23. 15:12:01

Tehát Mária, a saját gyerekednél sem rebbenne szemed, ha a nővér, teszem azt, azért rángatná, hogy egyen? Felteszem nem, elvégre szegény eü. dolgozó és nem szegény gyerek, nehogy már még te is hisztizz neki.

El Visco Stello (törölt) 2011.04.23. 15:36:17

@Bikli néni: Az EÜ-dolgozók ugyanazokkal a problémákkal küszködnek (ha nem nagyobbakkal) mint a társadalom nagy része. Rendszerint azok akadnak fenn ezeken, akiknek nagyságrendileg más problémái vannak.

"otthagyta a gyereket"
Ha figyelmesebben olvasol észreveszed, hogy nem EGY anyukáról írtam, hanem CSALÁDRÓL. Nagyon ritka lehet az olyan anyuka, aki egyedül van több pici gyerekre. Persze nem kizárt és én ezt nem is tudhatom. Azt tudom, hogy bajban lehet fordulni családhoz, barátokhoz. Akinek segítőkész barátai sincsenek, tényleg nagy bajban van.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.04.23. 15:55:20

@El Visco Stello: @Máгia: jatszunk egy kicsit a lekopasztott helyzettel es probaljuk mar tenykent kezelni a lirtakat, nem pedig rogton le"hisztispicsazni"(amiert egyszer Maria nagyon meg fogod utni a bokad! Nem altalunk kommntelok altal, hanem birosag altal):

Bent vagy a korhazban gyermekeddel, mas gyerkocok is vannak a szobaban betegen, odafigyelest igenyelve.
Eteted a sajat gyermeked, egyszer csak arra leszel figyelmes, hogy az egyik beteg GYERMEKET eppen karjanal fogva rancigalja a kedves nover es kiabal vele.

Te mit tennel?
ha valaszoltok e is megteszem...

Mágia 2011.04.23. 15:55:26

@Bikli néni:

"Az óvónénik és a dadusok se keresnek ennél többet, rájuk is jut 20-30 sivító-visító hiperaktív gyerek, de mégse beszélnek így"

De az is biztos, hogy nem abban az utyuli-mutyuli stílusban beszélnek, mint otthon az anyuka az egyszem gyerekéhez.

Azt meg nem tudod, hogy hogyan beszélt "így" a nővér. Csak azt tudod, hogy a posztoló mit állított róla.

A tanítókról meg csak annyit, hogy messze nem a legrosszabbak mentek (mennek) arra a szakra (?), mennek oda jók is, csak éppen a kontraszelekció miatt a legrosszabbak maradnak, mert a jobbaknak vagy csak a felsőfokú végzettséget igazoló oklevél kellett valamilyen másik álláshoz, vagy alapból tanítani akartak, csak a sok kontraszelektált marha társaságát nem bírták.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.04.23. 16:00:31

@El Visco Stello: egyebkent hol irta a posztolo, hogy megerti a csaladot aki ott merte hagyni gyermeket a korhazban egyedul?

probaljuk mar levetkozni ezt a tipikus magyar virtust...

El Visco Stello (törölt) 2011.04.23. 16:07:08

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: Mi sem egyszerűbb: semmiképp nem a harcot kezdeményezem, vállalom, hanem azt mondom, bízza csak rám. Ennek több előnye is van. Legnagyobb, hogy lehetőséget adok a nővérnek visszavonulásra, nem szorítom sarokba(ennek pszihológiai jelentősége van). Másik, nekem könnyebb két gyermekkel, mint neki esetleg 20-30-cal.
Posztolónk olyan személyiség, hogy nem a probléma legkézenfekvőbb megoldását választja, hanem a kioktatást, felnőtt emberek megnevelését.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.04.23. 16:08:29

@Máгia: voltal te mar ovodaban???
na akkor meselek. ez meg otthon volt, az otthoni oviban.
Az en nagyobbik fiam rettento nehezen valt el tolem, de Ovoneni hatarozottsaga es figyelmessege segitett megoldani a problemat.
Volt olyan nagy fiu aki joval magasabb volt az enyemeknel es meg jopar gyereknel. Ki is hasznalta a helyzetet, mi szulok szeme lattara lokte fel a mosdoban a kicsiket. Ovoneni megintcsak ugy megoldotta a helyzetet, hogy az evvegen mindenki sirt, hogy a nagyfiu elmegy a csoportbol.
Eme ovoneni, 32 gyerekkel volt egy csoportban+ ha felvaltotta a masik ovoneni, ment mert varta a masodik allasa, este pedig a csaldja, gyermekevel.

Bikli néni 2011.04.23. 16:15:50

@Máгia: Persze, hogy nem abban a stílusban beszélnek az óvónénik meg a nővérek a kórházban, mint anyu az egy szem kisfiával. Azt nem is lehet. De azért aki ilyen helyre megy, legyen már egy picit türelmesebb!
Azt nem tudhatja senki, hogy a posztban az "így" beszélés mit takart, de átéltem már én is ilyet. Bömbölő kétévessel csak üvöltött mindenki, én elkértem (akkor voltam 16), és kb 3 perc alatt el tudtam hallgattatni. Jó, tudom, én éppen ráértem, meg engem valamiért nagyon imádnak a kiskölykök (én is őket), de nem igaz, hogy nincs valami középút.
És továbbra is fenntartom, hogy ha egy kisgyerekkel üvöltünk, hogy hallgasson, az mindent fog csinálni, csak elhallgatni nem. És lesz@rhatja a nővér a gyereket és mehet a dolgára, de közben hallgassa csak ő is, meg a többi szerencsétlen kisgyerek az üvöltést.

Tanítók: hát nézd, nekem olyan az életem, hogy az átlagnál sokkal-sokkal több tanítót volt/van szerencsém ismerni, sok tanítómmal, tanárommal pl. tegező, de van, akivel baráti viszonyban is vagyok. Nem az én tanító nénim volt, de ismertem egy csodás nőt, imádta az összes gyerek és az összes szülő is. Mind emberileg, mind szakmailag a csúcson volt. De azt kell mondanom, sajnos a legtöbb tanító nem ilyen. Türelmetlen, ordítozós, rossz pajdagogosz. (Elnézést kérek minden jelen lévő pedagógustól, de az ilyenek miatt nem szokták őket szeretni.)

@El Visco Stello: valóban családról írsz, de se te, se a posztoló, se senki más nem tudhatja, mi az oka a szülőnek, hogy ÁTMENETILEG ott hagyja az ellátásra szoruló, beteg gyerekét az eü. intézményben, eü. szakszemélyzetre bízva.
A nagyon ritkára pedig írnék neked saját, életből vett példát, amibe még Mária se tudna belekötni, de annyira konkrét lenne, hogy inkább nem teszem :)

Dr.laikus PhD 2011.04.23. 16:17:55

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol:

Szerintem neked meg azt a stílust, hogy mindig széllel szemben....

Kórházban ha gyerek nem fekvő kiviszik enni, a többivel együtt eszik, vagy nem....

Ha fekszik, az általában az infúzió miatt van, megpróbálják etetni, ha nem eszik, hagyják, infúzióban kap majd, ha feltétlenül kell, de az sem baj ha akkor eszik amikor a mamája odaér.

Három gyerek anyja vagy. Te is tudod, ha beteg a gyerek és nem eszik, békén hagyod. Ha van mit enni, gyerek nem hal éhen.

Lelki zsarolást előbb tudok (intelligencia híján) elképzelni, mint rángatást, pláne úgy, hogy több anya is látja. Azt meg végképp nem, hogy velem valaki így beszél és marad a kölcsönös fenyegetőzés és ha már ennyire felháborodom nem a főnökéhez megyek panaszra.

Szal' ez nem magyar virtus, hanem csak és kizárólag a tiéd.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.04.23. 16:19:48

@El Visco Stello: akkor ennek nem ott kellet volna kezdodnie, hogy a noverke segitseget ker az eppen bent levo szuloktol?
posztolonk velemenyem szerint tobb helyen is leirja, hogy nyeltek a pokroc banasmodot egy darabig, merthogy tudjak milyen az egeszsegugy helyzete.

de ne akarjunk mar egy posztra felepiteni egy teljes jellemabrazolast, foleg ne pszichológiai vegzetseg nelkul:)

El Visco Stello (törölt) 2011.04.23. 16:28:12

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: De azért te bátran felépíted két kommentelő jellemábrázolását egy posztra mindenféle végzettség nélkül. Bocs, ezt csak azért írtam, mert ahhoz csak általános iskolai végzettség kell, hogy a végzettséget két t-vel írjuk.
Off

2011.04.23. 16:34:20

@El Visco Stello: Te Visco !
Tudod, hogy én nagyon bírom a szöveged, de néha az az érzésem, mintha ketten használnátok a neved. És a két egyénnek igen különböző a stílusa. Néha alig várom, hogy visszatérjen az általam megkedvelt fél.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.04.23. 16:35:47

@El Visco Stello: hopp, hibaztam. van altalanos iskolai vegzettsegem is bizony:) melle meg egy gimis bizonyitvany, meg egy fosulis allamvizsga is+3 nyelven beszelek felsofokon, gyermekeim mar 2 nyelven beszelnek, irnak, olvasnak.
Jelzem a ket kommentelo nem csak egy posztban nyilatkozik meg:)tehat mar siman le lehet vonni a konzekvenciakat...

2011.04.23. 16:36:43

@Dr.laikus PhD: A széllel szemben nem mindig rossz, csak lassú a hatás.
Remélem, jól vagy.

Dr.laikus PhD 2011.04.23. 16:39:56

@Turchi:

Köszönöm, jobban, de bizonytalanul. :))

Széllel szemben?
Beterít rendesen, nem érdemes.. :DDD

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.04.23. 16:42:16

@Dr.laikus PhD: a magyar virtust egyebkent arra ertettem, hogy a magyarok szeretnek tulgondolni dolgokat, hitetlenkedni, a masikban a hibat keresni, es alapbol feltetelezni a rosszat, es szeretunk karalni.

Ne azt mondom, hogy minden magyar ilyen:)

2011.04.23. 16:42:47

@Dr.laikus PhD: :-)), Igen, beterít, de mégis sokszor megtesszük.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.04.23. 16:43:00

@Dr.laikus PhD: egyekent nalunk nincs szel a wc-ben mert falak vanak:))))

El Visco Stello (törölt) 2011.04.23. 16:47:52

@Turchi: Ehhez az kellene, hogy minden
témában azonos véleményen legyünk. Ez viszont csak alá-fölérendeltségi viszonyban működik.
Egyébként pedig az áhított azonosulás a véletlen játéka. Sajnálom!

Dr.laikus PhD 2011.04.23. 16:50:42

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol:

Hát nem tudom, nem hiszem.

Hihetetlen az egész. Egy kórház nem piac ahol anyu (aki bent van a gyerekével) kárál a nővérrel, helyre utasítgat, nem a másik gyereknek segít, aztán meghunyászkodik a tanúkkal együtt morognak a bajuszuk alatt, aztán megírja a praxisra.
Te meg elvárod, hogy minden gondolkodás nélkül higgyünk neki.

Európaiakra is jellemző, hogy gondolkodnak ám.
Igaz a magyarok csak akkor kapnak Nobel díjat, ha már nem itthon gondolnak tovább dolgokat....

Dr.laikus PhD 2011.04.23. 16:52:54

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol:

Elfelejtetted már a magyar szólás mondásokat?

Annyira nem lehet steril a környezet...

2011.04.23. 16:56:58

@El Visco Stello: Nekem akkor is tetszik sok esetben a stílusod, amikor nem egyezik a véleményünk. Akkor ezt kiveséztük, marad a véletlen. Azért figyellek ám :-))

El Visco Stello (törölt) 2011.04.23. 17:15:34

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: Szép, szép! Mondj még ilyeneket, abba ne hagyd!!!!! Már majdnem jó...

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.04.23. 17:25:56

@Dr.laikus PhD: produkal az elet ilyen helyzeteket siman, meg cifrabbakat is.
az vicc volt a szolasodra:) neten piszkosul el erteni a dolgokat...

@El Visco Stello: mindezt arvakent, tovabb nincs...

sárga nyúl 2011.04.23. 19:48:00

@Dr.laikus PhD: "Ha van mit enni, gyerek nem hal éhen." Na pontosan ez a raklap (paletta) egyszerűségű mondat az, ami miatt az eddigi magánóvodánk több pénzt tőlünk nem lát. Ez a piaci alapon szerveződő ellátás előnye: az ember bizonyos szint alatt nem veszi igénybe- nem fizet- szelektálódik a szolgáltatást végzők állománya.

2011.04.23. 20:46:42

@El Visco Stello: Neked is. Mondjuk nem értettem elsőre :-)) Hiába, öregszem.

adamantium 2011.04.25. 11:41:39

ügyeletes orvos? főnővér? betegjogi képviselő?

Tower13 2011.04.26. 09:13:17

@El Visco Stello:
@Máгia:
Mindkettőtöknek mondom: Ha mondjuk arra érek be munka után, hogy a kórházban levő gyerekemet ott találom sírva az ágyon megkérdezem őt is, meg a nővérkét is, mi történt. Ha azt látom, hogy a nővér(ke) fogja a karjánál és rázza a levegőben a gyereket, megkérdezem miért. Nem kiabálok. De! Nem ad tökéletes, helyes magyarázatot, én a torkánál foga viszem ki a folyosóra, hogy a gyerekek ne lássák mi történik. Majd miközben folyamatosan ütöm, elmagyarázom neki, miért is nem emelhet kezet a gyerekemre, majd bevágom az orvos irodájába (ha még maradt olyan, és közlöm az orvossal, hogy miért néz ki úgy a nővér ahogy.
Külön Máriának: Boldog húsvétot. De próbáld meg elképzelni egyszer, lehet, az emberek igazat mondanak. Ne gondold mindenkiről, hogy hazudik. 1. ez azt feltételezi, csak rossz tapasztalataid vannak, ami téged is minősít. 2. Mindenkiről azt hiszed politikus. (rémkép) 3. Rosszindulatúnak tűnsz (megint minősít)
Ha meg a posztoló hazudot? Hát akkor járja meg százszor. Sajnos a saját tapasztalatom alapján nem mondhatom, hogy hihetetlen a történet. De jobb lenne, ha legalább az intézményt megnevezné. Egye fene, csak a várost.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása