Kórház, amelyben Európa otthon van

2010.07.29. 17:15

Kedves blogíró!


Nemrég találtam rá a blogodra, szerencsés ember lévén eddig nemigen volt szükségem kórházi ellátásra, az orvosaimmal pedig meg vagyok elégedve, így nemigen keresgéltem a témában. Sok elkeserítő történetet közöltél már a blogodon, ezért szeretném megosztani veled és olvasóiddal, hogy a Szent Imre kórház (régen Tétényi) gégészetén mennyire másként mennek a dolgok. Ha nem közölheted az orvosok nevét, nyugodtan húzd ki őket.


A sors úgy hozta, hogy múlt héten ki kellett venni a manduláimat. Jó előre elolvastam erről mindent, és kellően ideges voltam az eljárástól, merthogy helyi érzéstelenítésben végezték, én pedig ájulós voltam fiatalabb koromban évekig. A műtét napján reggel 7:30-ra vártak a Szent Imre kórház gégészetén, azonnal felvettek és 5 percre rá elő is készítettek a műtétre, 8 órakor pedig már ki is toltak a műtőből! Idegeskedni sem volt időm, nemhogy elájulni, amiért én kifejezetten hálás voltam. Muraközy Györgyi doktornő műtött, akit egy élénk és pezsgő személyiségnek ismertem meg, a műtét alatt végig biztatott és bátorított, a két asszisztense is szakszerűen és megértően segített a doktornőnek és nekem.

 

A műtét után 2 órán át nem nyelhettem, ezalatt a doktornő is és a nővér is (Icának hívták, a vezetéknevére nem emlékszem) felváltva ellenőrizték az állapotomat. A szobatársaim szintén mandulaműtétesek voltak, ugyanolyan figyelemmel kísérte állapotukat orvosuk Horváth Zsuzsanna doktornő. Ica nővér utána egész nap minden órában többször is benézett, és igyekezett mindent megtenni a jó közérzetünkért. Az orvosi tájékoztatás után újra elmondta a teendőinket, tippeket, javaslatokat adott és szükség esetén kedvesen korholt a gyorsabb gyógyulás érdekében és a bevérzés elkerüléséért. Másnap mindannyiunkat reggeli, alapos vizsgálat és sok jótanács kíséretében engedtek haza.


A 3 fős szobánk minden zuga tiszta volt, felújítottnak tűnt, akadálymentesített fürdővel. Az osztály minden szobájában 2-2 TV volt, asztallal, székekkel, szekrényekkel. A gyerekszobák berendezése tükrözte a kis betegek igényeit, ők voltak a legközelebb a nővérpulthoz. Hazafelé menet hallottam, ahogy a folyosón az egyik kisfiú örömmel meséli anyukájának, hogy új barátokat talált a kórházban. A nővérek a legváratlanabb helyzeteket is humorral, derűsen és rendkívül hatékonyan kezelték, a látogatókat udvariasan igazították útba, az egész osztályon nyugalom volt érezhető, még akkor is, amikor a betegek a folyosón nyüzsögtek, nevetgéltek.

Mindezt hálapénz nélkül.


A kórház weblapján ezt a jelmondatot találtam: Kórház, amelyben Európa otthon van. Más osztályokon nem jártam, de a gégészetre ez a mondat maximálisan igaz. Remélem, egyre több kórház követi majd ezt a példát.

Üdv:
morisz


U.i: Kérlek, a címem ne publikáld!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OlefGunnarson 2010.07.29. 17:19:45

Remek, végre valami, ami pozitív, amit jó olvasni. Csatlakozom a posztolóhoz:

"Remélem, egyre több kórház követi majd ezt a példát."

Káin 2010.07.29. 17:28:06

Grat a blognak a goldenblogos helyezéshez, de még nagyobb elismerésem a posztban szereplő osztálynak és az ott dolgozóknak. A levélírónak meg köszönet, hogy megosztotta velünk tapasztalatait.

2010.07.29. 18:07:28

Egy ismerősöm hármat szült a Tetényiben, nem "választott"-nál, hanem "sima ügyeletes"-nél, és teljesen elégedett volt. Persze abból is látszik, hogy az első után még kétszer visszament :)

huncut 2010.07.29. 18:39:28

Én az ÁEK fül-orr-gégészeti osztályán szereztem jó tapasztalatokat. Lehet, hogy a fül-orr-gégészeteken rendben mennek a dolgok? :-)

Ugyandehogy (törölt) 2010.07.29. 19:07:06

@huncut: Én meg a Péterfy fül-, orr- gégéjén:))
Lehet.

huncut 2010.07.29. 19:12:14

@Babette_: Lehet, hogy nagyon sok múlik az osztályvezető főorvosokon.

Ugyandehogy (törölt) 2010.07.29. 20:10:30

@huncut: Gondolod, hogy mindenütt ugyanaz?:DDD

Egyébként persze, közvetlenül és közvetve is.

Valakivalahol... 2010.07.29. 21:12:52

Nekem is jó tapasztalatom van ezzel a kórházzal. Én a plasztikai sebészeten feküdtem, ami a gégészet mellett van. Hozzánk is bejöttek sűrűn, bárhányszor csengettünk, mindig mosolyogva jött a nővér (még az éjszaka közepén is)!

Hajrá Szent Imre Kórház!!!

Laser11 2010.07.30. 14:30:18

@huncut: Én a DOTE fül-, orr- gégéjén kaptam 5 napos infúziós kúrát. Ahhoz képest, hogy ideiglenes helyen voltak az állandó épületük felújítása miatt, egész jól mentek a dolgok. Igaz, mire minden ( 3 db ) vizsgálat megvolt a felvételhez eltelt egy fél nap, de az még belefért. Ezután mindennap a nővérek pikk-pakk lerendeztek, nem vártam szinte semmit. Sajna székben ülve kaptam a cuccost, mert nem volt szabad ágy, de így is ok volt. Volt olyan nővér aki megkérdezte többször is, hogy megvagyok-e, volt olyan aki nem de mindenki végezte a dolgát és ez a lényeg. Egy szó mint száz, hogy rendben volt ez a fül-orr-gége is. :)

Linkas 2010.07.31. 13:04:16

A Tétényi (Szent Imre) kórház érsebészetén hozták renbe a fiam dél-tepsiben el...ett hasfalát. Szép, tiszta kórház, udvarias, kedves dolgozókkal.

OkoskaTo:rp 2010.07.31. 18:43:04

A Tétényi gégészetén végeztek rajtam két kisműtétet egy hét eltéréssel. Az első után második nap hazaengedtek. Következő héten ugyanazt az ágyat kaptam. Az általuk leadott papíron ugyanis az egész hetet bent töltöttem...

Mindkét műtétnél ketten voltunk bent: a doki és én. Az aszisztens szerepét is én töltöttem be: tartottam a vesetálat, fogtam a kötszert stb. Bár lehet, hogy ez a figyelemeltereléshez tartozik. A doki viszont a saját figyelmét sikeresen elterelte, mert bár vissza kellett mennem, hogy kiszedjék az orromból a tamponokat, ezután 3 ill. 4 napra rá azért még csak kijött egy-egy félméteres gézcsík orrfújáskor. Bennem felejtették.

Betegbarát dolog még mandulaműtét után a "pépes" menü, ami azt jelenti, hogy nem felvágottat adnak, hanem krémsajtot. Csak épp mindezt egy száraz zsömléhez, ami minden, csak nem pépes.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása