Húgyban, szarban kell taposni

2010.07.04. 06:00

Kedves Praxis blog!

 

Édesapám történetét szeretném elmesélni Nektek, szerencsére semmi dráma, sőt az Apu azóta is a legjobb egészségnek örvend. De ami akkor történt amikor kórházban volt, soha nem fogom elfelejteni. Bocs, ha kicsit hosszú lesz.


Apukámmal egy munkahelyen dolgoztunk, egyik reggel arra mentem be, hogy már a portás mondta, hogy beszélj Apukáddal mert nagyon rosszul van, de téged várt eddig. Bementem hozzá, tényleg rettenetesen rosszul volt, már felállni sem tudott (azt hozzá kell tennem, hogy tudtuk egy ideje, hogy epeköve van, de mindig húzta-halasztotta a műtétet. Ebből a szempontból nagy hibát követett el, tudom...)


Apu mentőt nem szeretett volna, így a munkahelyünkről felhívtam a legközelebbi kórházat (István), hogy fogadják-e ha beviszem? (nagyon megijedtem, az volt az első, hogy orvos lássa, nem gondolkoztam azon, hogy ki az ügyeletes...) A válasz -nagy nehezen- de pozitív volt, persze menjünk. Gyorsan be is vittem, a következő történt: kb. egy órát feküdt egy folyosón egy ágyon, de úgy, hogy azt hittem én halok bele előbb ha ezt a szenvedést még néznem kell...


Mikor próbáltam rákérdezni, hogy mégis mikor jön majd a Doktor úr, azt mondták, hogy ebédel, majd jön... (mondjuk meg is értem, mert szegény orvosnak is kell enni). Végül megérkezett az orvos, megvizsgálta és mondta, hogy a Bajcsy az ügyeletes, át kell vinni oda. Ez rendben is van, de szegény Apu semmi fájdalomcsillapítót, semmit nem kapott.


A lényeg, hogy egy mentő segítségével átkerült a Bajcsyba, de addig azt a borzalmat soha ne tudjátok meg.. Ott már csináltak több vizsgálatot is, kiderült, hogy persze az epeköve okozza a bajt. Az volt az érdekes, hogy 1 (azaz egy darab) no-spa és 1 db algopyrin után már elmúltak a rettenetes fájdalmai. Ez az első kérdésem: szerencsétlennek miért nem tudtak valamit adni az első kórházban? Olyan büdös nehéz lett volna??? Ja, valamilyen infúziót adtak neki, mert "sokat pisil".


Na átkerültünk a Bajcsyba. Mondták, hogy Apu nem megy már sehova, műteni kell (kb. dió nagyságú epeköve volt). Ok, számítottunk rá. Viszont másnap jött a nagy meglepetés: reggel vizit, az osztályon a legnagyobb vén nemtudomki (tényleg nem tudom, Ő volt a főakárki), kérdezi Apámat, hogy hogy van. Mondja, hogy a kapott gyógyszereknek köszönhetően mostmár jól. Erre: jó akkor mehet is haza. És tényleg, pénteken kivágták a kórházból egy perc alatt.


Viszont ami mai napig egy nagyon pozitív dolog: Aput egy fiatal szakorvos vette fel a Bajcsyba. Mikor Apu indult haza, ELNÉZÉST KÉRT TŐLE, ÉS MEGADTA A PRIVÁT MOBILSZÁMÁT, hogy ha bármi baj lenne a hétvégén hívja nyugodtan. Hát Apu hívta is, mert semmit nem tudott enni, görcsoldók, algopyrin nélkül nem tudott létezni. A kedves Doktor mondta neki, hogy lesz ami lesz, de hétfőn menjen be és meg fogja műteni, akármit is mond a "főfasz".


Meg is műtötték kedden. A műtét jól sikerült, viszont Apu nem nagyon akart ébredni az altatásból, ezért ilyen sub intenzív osztályra helyezték (nem igazán tudom a mai napig sem,. hogy ez pontosan mit jelent). Ez a "sub intenzív" osztály úgy néz ki, hogy középen van egy ilyen nővérpult féle, körben a betegek, és van bent mosdókagyló fertőtlenítőszerrel természetesen. És hát sajnos itt jön a feketeleves..


Apám mellett ülök, nővérváltás van. Egyik ORDÍT a másiknak, hogy a "Szabó bácsival ne foglalkozzál, az csak eszik meg szarik egész nap". Másik beteg akinek szüksége volt, kínjában már a kanalával verte a bögréjét. Hát a mi fülünkön kívűl senkit nem zavart. Később bejött a "növérke" és az első dolga az volt, hogy levett egy tiszta ágyneműhuzatot és szépen komótosan megmosta a papucsa TALPÁT bele természetesen a mosdókagylóba, a végén pedig jól megtörölte a papucsát az ágyneműhuzatba. Hát ez az amitől én falramászok, és jól képen tudnám törölni. Úgy beszéltek velünk ahogy jobb érzésű ember a kutyájával sem.


A rosszabb állapotban lévő betegekkel - akik nem tudták megvédeni magukat - na azoknál meg elszabadult a pokol... Apu a műtét után is sokat pisilt, volt szerencsém többször is kivinni a "kacsát", hát azt ne tudjátok meg. Azt az undorító, gusztustalan, embertelenséget senkinek nem kívánom. Bemész a toalettre és azt látod, hogy tele, DE TELE van kiürítetlen ágytálakkal, egymásra dobálva, a húgyban-szarban taposol SZÓ SZERINT, megfulladsz a szagtól, rettenetes. Sajnálom a nővérek problémáit, tudom, hogy nem könnyű a dolguk. De ez elfogadhatatlan, ha én így végezném a munkámat, úgy kivágnának mint a szart.


Szerencsére Apu másnap már átkerült a saját helyére, az osztályra. Ott már minden rendeben volt, és mai napig minden tiszteletem annak a végtelenül kedves, hozzáértő, és empatikus sebésznek aki műtötte Aput. Nagyon kedves és szimpatikus volt, mindent elmondott Apunak, szerencsénk volt, hogy pont őt kifogtuk.


Üdv. G.

 

Van egy sztorid a magyar egészségügy helyzetéről? Megvárattak, félrekezeltek, megaláztak? Küldd a praxisblog@yahoo.com címre!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gest anyó férje 2010.07.04. 08:50:15

Ebbe a posztba is benne van a csavar hogy saját tévedését, vagy inkább hülyeségét is az eü rendszer hibájaként próbálja eladni
Epeköves panaszai voltak a kedves apucikának? Miért nem az ügyeletes orvost hívta/kereste fel? Aztán kiderült hogy egy injekciótól elmúlik a fájdalom. Miért kellett ezért a kórházba menni? Ha valakinek kiújulnak az epeköves panaszai NE a kórházat rohanja meg
Totál káosz a posztíró szemlélete, a stílusa magát minősíti, semmivel se jobb a mosatlan ágytálnál. Persze nekiáll a jó modort másokon számonkérni, szóval egy újabb gyöngyszeme a demagógiának

Dr.laikus PhD 2010.07.04. 09:06:08

@Gest anyó férje:

Apóka ha orvos vagy hááááááát... kéne egy kicsit tovább olvasni.
Diónyi epekő, ha nem vetette ki valszeg a hozzád hasonlók miatt tette. Egy veled egyivású haza is küldte

Demagóg te vagy.
A gyöngyszem is.
De szerencsére,- vagyis inkább remélem - elég ritka gyöngyszeme ennek a szakmának

adamantium 2010.07.04. 09:51:10

a lényeg, hogy jól végződött. a diónyi epekövek jellemzően nem okoznak nagy panaszokat, a gond a kicsikkel vannak amik be tudnak ékelődni az epevezetékbe, vagy az Oddi sphyncterbe és ezáltal epe vagy hasnyálmirigynedv elfolyási zavart tudnak okozni. egy ekkora kő inkább epehólyaggyulladást vagy idővel a krónikus irritáció miatt epehólyagrákot okoz. a nővéri ellátás az sajnos hagyott kívánnivalót maga után. jobb helyeken (nyugat) az intenzíven dolgozó nővéreket meghatározott időnként, mondjuk 5 év váltják, mert egyszerűen elfásul és hozzászokik az emberi szenvedéshez, és akkor már nem tud kellő empátiával viszonyulni hozzájuk, persze tisztelet a kivételnek. de ha minden nap leszakadt kezű-lábú, eszméletlen betegeket látsz évekig akkor egy epeköves már nem tud benned kellő empátiát kelteni, ez emberi tulajdonság. egyébként az ambulanciák gyógyszerellátása manapság nagyon gyenge, tényleg csak egy minimális mennyiségű gyógyszert tartanak gazdasági okokból ami mondjuk arra elég, hogy az életveszélyes sérülteket életben tartsák a műtétig, vagy az osztályos felvételig. lehet ez még rosszabb is ha így halad tovább, a tőlünk keletről érkező betegeink mindig mondják, hogy majd el ne felejtsem megadni milyen gyógyszereket, kötszereket, infúziókat kell megvegyenek és hol a patika, amikor mondom, hogy még nem annyira rossza a helyzet meg vannak lepődve.

radiologus.hu · http://www.radiologus.hu 2010.07.04. 09:53:52

Azért nem kap a páciens fájdalomcsillapítót, amíg nincs meg a végleges diagnózis, mert a fájdalom helye és jellege nagyon fontos eleme a diagnosztikának.

Nekem az ultrahangvizsgálat során (de amikor MR-ezek, akkor is) lényeges, hogy pontosan hova lokalizálja a páciens a panaszait.

Káin 2010.07.04. 10:05:22

@Gest anyó férje: Ettől még azt gondolom nem kéne elbagatellizálni a történet további részleteit, amik döbbenetesek.

adamantium 2010.07.04. 10:09:17

mondjuk azt se kell elfelejteni, ha az első ellátó helyen jelentősen csökkentik a panaszait akkor a második ellátó helyen már nem hatja meg annyira az alkalmazottakat és azokat veszik előre akiknek nagy fájdalmaik vannak és a betegünk meg vár vagy 6 órát ami adott esetben egy kilyukadt epehólyagnál (hogy az eset szövődményeinél maradjunk) nem feltétlenül előnyös. manapság olyan fájdalomcsillapítóink vannak, hogy az extrém esetektől eltekintve mindenkit fájdalommentessé lehet tenni csak az a kérdés, hogy mi a mellékhatás (úgy a gyógyszernek mint a fájdalom hiányában észre nem vett komplikációknak)

epres négercsók 2010.07.04. 10:47:01

OFF, hol van Dr. Morcz? Már jó ideje nem láttam.

Dr.laikus PhD 2010.07.04. 10:52:08

@epres négercsók:

Jobb oldalon, Dr.Morcz blogja alatt klikkelj.

Dr.laikus PhD 2010.07.04. 10:55:44

@Dr.laikus PhD:

Szerencsénkre felváltotta adamantium.

Legalább itt a blogban működik a kommunikáció.
Egy csomó dolgot ott helyben el lehet mondani a szenvedő betegnek, a hozzátartozónak még inkább.
Rengeteg agresszív indulatot el lehet kerülni.

Gest anyó férje 2010.07.04. 11:04:16

@Dr.laikus PhD:
A nicked alapján inkább te lehetnél orvos, de a tartalomból kiderül hogy még alapszinten se értesz hozzá. Az hogy valakinek epeköve van még nem ok az ijedtségre. Negyven fölött már a legtöbbeknek van és akkor operálják ha panaszt okoz vagy ha nagyon buzgó az ellátórendszer. Ettől tehát nyugodtan hazaküldhették a panaszok megszüntével

epres négercsók 2010.07.04. 11:05:43

@Dr.laikus PhD: "Szerencsénkre felváltotta adamantium."
Mostanában kevés időm van kommenteket olvasni. Lemaradtam valamiről?

Dr.laikus PhD 2010.07.04. 11:11:16

@Gest anyó férje:

Laikus....,de magas fokon.... Itt publikálok. :-)

Honnan gondolod? Ez sem igaz így ahogy mondod.

Csak nem akarsz vitatkozni adamantiummal?

Dr.laikus PhD 2010.07.04. 11:14:36

@Gest anyó férje:

Szerintem semmiről. Egyre több a felvilágosítás a lehülyézés helyett.

Egy-két beírás van amitől az ember lánya felhúzza magát, de az emberi vicsorgás keretei között marad.

epres négercsók 2010.07.04. 11:16:36

@Dr.laikus PhD: Jah, oké, megvan. Elolvastam. Kár, hogy Dr. Morcz itthagy minket, én szerettem olvasni a hozzászólásait. Remélem, a többi orvos azért itt marad :)

Gest anyó férje 2010.07.04. 11:23:07

Akkor még 1x a betegutakról, mert úgy látom nem világos:
Ha kipukkad az autó kereke, akkor ki kell cserélni a pótkerékre, el kell vinni a legközelebbi gumijavítóhoz stb.
Ehelyett mit csináltak posztíróék?felhívják a márkaszervizt hogy küldjön autómentőt, de aztán mégse, inkább beviszik ők. Ráadásul a márkaszerviz ahova viszik nem illetékes (mondjuk másik márka), továbbküldik, ott viszont ebédel a szerelő és így tovább árad a sok panasz.
A példa gondolom mindenki számára nyilvánvaló, nem lehetne ugyanezt végigvinni az eü ellátásra is? Mert rengeteg baj és félreértés abból származik hogy a tájékozatlanság már-már olyan szintű mint a Jereváni Rádió viccekben, biztos vannak akik emlékeznek még a szovjet időkből

Dr.laikus PhD 2010.07.04. 11:27:06

@Gest anyó férje:

Hé! Ne kiabálj! Ez nem kofma.

Van hozzáértő aki felvilágosít a rendszeren belülről.

Elhiszem, hogy Te sokat tudsz, de nem eleget...
Többet ártasz, mint használsz.

Dr.laikus PhD 2010.07.04. 11:34:14

@epres négercsók:

Szerintem semmiről. Egyre több a felvilágosítás a lehülyézés helyett.

Egy-két beírás van amitől az ember lánya felhúzza magát, de az emberi vicsorgás keretei között marad.

Össze-vissza nyomkodok, ez neked lett szánva. Bocs.

epres négercsók 2010.07.04. 12:15:33

Egyébként szerintem ez egy tök hasznos blog, a maga minden indulatával együtt. Az indulatok valahol törvényszerűek is, mert annyi baj van a rendszerrel, hogy az máshogy nem is jöhet ki.

Szerintem kell még egy pár hónap, amíg a blog "kiforr", és az indulatok helyét egyre inkább átveszi az értelmes kommunikáció.

Szerintem, aki csak nem látja át a rendszert, nem ismeri a másik fél véleményét, de szorult belé némi értelem, az hajlamos lesz meghallgatni és tudomásul venni a másik fél álláspontját. Ki kell tágítani a látóterünket, és meg kell szabadulnunk az olyan előítéletektől, mint hogy minden orvos arrogáns és istent játszik, hogy minden beteg ősbunkó, és hogy minden pénz kérdése. Nem, ezek közül egyik sem igaz.

Sajnos lesznek olyanok, szép számmal (beteg-oldalról), akik mindigis utálni fogják a rendszert, és mindenben és mindenkiben hibát fognak keresni, gondolkodás és józan belátás nélkül. Velük azért nem érdemes foglalkozni, mert ha hetek, hónapok óta olvasnak minket, és még nem jöttek rá dolgokra, akkor ezek után sem fognak megvilágosodni. Don't feed the troll(s).

Az orvos kommentelők pedig kifejezetten hasznos hozadéka ennek a blognak. Ugyan egyesek (direkt nem írok neveket) néha leszállhatnának a magas lóról, mert nem csak az orvos az ember, aki tiszteletet érdemel, és bizony, a dr-től senki sem lesz több. (Ezt azért mondom, mert most az egyszer megemlítem: az én nevem is dr-rel kezdődik, de higgyétek el, nem ettől lesz több az ember. Ami megbecsülést a környezetemben szereztem, mind független ettől a két betűtől.)

mothe 2010.07.04. 12:22:38

@Dr.laikus PhD: ne vitatkozz, nézd meg, hogy hívják. te viselnél ilyen nicket, akár viccből is? :)

NemesekErnyo 2010.07.04. 21:14:25

Sokan hivatkoznak arra, hogy "így végeznék a munkájukat, kivágnák őket, mint macskát szarni", de nem írják meg, hogy pontosan mi a foglalkozásuk. Az említett posztban a szenvedő alany már betegen ment be dolgozni, felállni sem tudott, a hozzátartozó legott telefonálgatott, sőt együtt hagyták el a munkavégzés helyét. Most rosszindulatúan mondhatnánk, hogy biztosan jót hazudtak az ügyfeleknek, vagy jelentéktelen a munkakörük??
Próbáljuk mások munkáját némi empátiával nézni, vice versa, plííííz.

Ugyandehogy (törölt) 2010.07.05. 11:27:59

@Gest anyó férje:
elárulom: az orvosnak NEM az a dolga, hogy ítélkezzen a beteg felett, hanem hogy MEGGYÓGYÍTSA.

Gest anyó férje 2010.07.05. 13:48:46

@Babette_: Az orvosnál mindenki mindent jobban tud, főleg a kötelességeit. Aztán ha saját magán kell segíteni elakad a tudomány. Nem csodálom ha elegük van az orvosoknak a nagyszájú, kispénzű magyar betegből a kezdeti lelkesedés elmúltával

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.07.05. 16:24:31

@Káin:

HOGY VAN AZ,

HOGY MINDEN POSZTNAL BENNE VAGY AZ ELSO 10 KOMMENTBEN

ES MINDIG A PANASZNAK ADSZ IGAZAT?

EZ A MUNKAKORI LEIRASOD RESZE?

sydneybeachgirl 2010.07.07. 13:12:51

@Gest anyó férje:
itt kezdődik illetve úgy néz ki otthon még nem kezdődik ami alap a másik tisztelete!
Vagy csak olvasni kéne tanulni? milyen tévedése van a posztírónak? hogy fel meri emelni a szavát arra hogy mosatlan emberi ürülékkel teli ágytálakkal töltik meg a mellékhelységet amelynek alapból a higiénia templomának kellene lenni már csak az eredendő fertőzésveszély miatt? Nem tudom ki hol nőtt fel én gyermekszobában ahol 5évesen megtanultam magad után lehúzod a WC-t és ha észreveszed hogy a kisöcséd nem tette meg akkor lehúzod utána is...kórházban ellátó személyzet pedig bevágja a mellékhelységbe és hagyja ott rohadni az ürüléket az normális és pénzkérdés? nem pénzkérdés kérem...emberi tartás kérdése...itt kell kezdeni...tisztelettel bánni a másikkal pedig nem csak egészségügyben kell hanem minden nap...egyes helyeken megy..és ott én is mint beteg örömmel mondom a párnámat megigazító nővérnek hogy köszönöm..kár hogy az anyanyelvemen ezt nem tehetem meg...

pipacs26 2010.07.21. 00:29:48

@Gest anyó férje: Én lennék a poszt írója. Most néztem a kommenteket, válszolnék egyre-kettőre. Először is: Tudom, hogy hülye voltam. Ezt azt hiszem nem próbáltam az eü rendszer hibájaként eladni. Szerencsére nem volt még ilyen tapasztalatom, ezért is írtam, hogy bepánikoltam... Gondolom Neked is vannak szüleid, olyan nehéz ezt megérteni? (De nem is erre a momentumra volt a posztom kihegyezve.)Miért is nem az ügyeletes orvost kereste fel apucika? Azért mert tényleg rettenetesen rosszul volt, mozdulni sem tudott. Azért kellett kórházba menni, mert ugyan egy injekciótól elmúlt a fájdalma (a második kórházban), de ahogy a gyógyszerek hatása kezdett múlni ismét elviselhetetlen fájdalmai voltak. Nem hiszem, hogy a szemléletem és stílusom engem minősít. Már bocs, de ha az Istvánban azt mondták volna telefonon, hogy legyenszives az ügyeletes Bajcsy kórházat hívni, mert ide nem tudja hozni, akkor hidd el azt teszem... És igenis számonkérem a jó modort. Az Apám 46 évet dolgozott úgy le, hogy egy nap betegállományban sem volt, és soha egy napot sem dolgozott "feketén". Ki is itt a demagóg?

pipacs26 2010.07.21. 00:38:30

@radiologus.hu: Köszi, ezt eddig nem tudtam. Ez csak azért szörnyű, mert szegény beteg majd meg pusztul fájdalmában, és tényleg nincs semmi megoldás a diagnózis felállításáig?

pipacs26 2010.07.21. 00:42:14

@Káin: Hát igen. A történet első részében valószinüleg -akaratlanul- én hibáztam (bár csak annyi lett volna, hogy vigye a Bajcsyba). De a többi... Azt hiszem, hogy az már tőlem független.

pipacs26 2010.07.21. 00:49:27

@Gest anyó férje: De az azért ok az ijedtségre ha a beteg falfehér, hőemelkedése van, nem bír talpraállni a fájdalomtól és a kórházban azonnal bekötnek neki 2 infúziót, és közlik velem, hogy "apucika" nagyon nincsen jól... Vagy nem? Én nem tudom nem vagyok orvos....

pipacs26 2010.07.21. 01:38:53

@NemesekErnyo: Hát ez kész... Nagyon szívesen megírom neked a foglalkozásomat: könyvelő vagyok, a férjem gépészmérnök. A posztban szenvedő alany nem betegen ment be dolgozni, hanem a munkahelyén lett rosszul (az alany 6-ra járt dolgozni,és kocsival ment be, én 9-re). A hozzátartozó (én) legott telefonálgatott a saját mobiljáról. És mondok még jobbat: nem ketten hagytuk el a munkavégzés helyét hanem hárman. Az egyik kedves kolléganőm vitt el minket kocsival... Tudod nekem mint könyvelőnek nem kell hazudnom semmilyen ügyfélnek, mivel nem "ügyfélszolgálaton" dolgozom. A Főnökömet pedig hidd el nem érdekli, hogy ott vagyok-e vagy nem, mert 14 éve együtt dolgozunk és tudja, hogy a munka el lesz végezve. A könyvelői munka tele-tele van határidővel, de még soha egyet sem mulasztottam el (szép is lett volna, kibasznak mint macskát szarni). Sőt a Főnököm mondta először, hogy azonnal menjél Apáddal. Az apucika már más téma, műszaki területen dolgozott, ott kellett a folyamatos felügyelet, de mivel apucika 27 éve együtt dolgozott a kollegájával, felhívtuk, és 20 percen belül helyettesítette Aput. Lehet, hogy ez hihetetlen, de vannak még ilyen munkahelyek, ahol szeretik és tisztelik egymást az emberek, aggódunk egymásért. Természetesen az a napunk szabadság volt. Ennyit erről.

pipacs26 2010.07.21. 01:50:49

@Gest anyó férje: Az orvosnál mindenki mindent jobban tud? Miről beszélsz? Én pont a posztban nem győztem dicsérni azt a drága sebészt aki az Apámat megműtötte. Nem ezzel volt itt a baj...

pipacs26 2010.07.21. 02:00:50

@sydneybeachgirl: Köszi, erről beszéltem. Ez lett volna a lényeg, hogy értem én a nővérek problémáit, de ez mégiscsak felháborító. És ez nem pénzkérdés. Mi is lefizettünk mindenkit akit csak lehetett (nővéreket, ápolókat is), mégis ez volt. A végeredmény: az Orvos is elfogadta a pénzt, de nagyon jó fej is volt (a zsé előtt is). A növérek meg... Hát remélem legközelebb nem a szegény beteg hátába törlik a mocskos papucsukat...

hervayjozsefne 2010.07.28. 10:11:16

A Szolnoki Hetényi Géza Kórházban a Baleseti Sürgősségi Osztályon kezdődött a szörnyű kálváriám.
2010.06.24.-én otthonomban kávéval leforráztam a lábam szárát és fejét. Elmentem a házi-orvoshoz, ott 3alkalommal az asszisztensnő ellátta égési sebemet. Éjszaka 39.1 fokra felment a lázam és addigra nagyon csúnya volt a sebem, alig bírtam lábra állni, nagyon fájt.
2010.06.30.-án délelőtt 10 óra körül beértünk a fent említett Hetényi Kórház Sürgősségi Osztályára, ahol az ott rendelő orvos "ordította, hogy "minek ide jött az SZTK-ba kellett volna menni". Én bár sírva megkérdeztem, hogy most maradhatok, vagy menjek innen. Erre "gúnyosan" azt mondta "ahogy gondolja asszonyom". Én az ajtóban álltam ez alatt, ő ült a széken, a lábam bekötözve, azt sem kérdezte, mi történt.
Én sírva átmentem az Szolnoki SZTK Baleseti Osztályára. Ott kaptam Tetanusz-t és gyógyszer először.
Péntekig ellátták a sebemet, ami egyre csúnyább lett. Szombaton vissza kellett mennem oda, ahonnan "elzavartak" és u.a. az orvos volt, amikor beléptem az ajtón, felugrott és kiment, vissza sem jött, ameddig bekötöztek. Vasárnap is kellet volna mennem kötözésre.
Mivel közben környezetemben sokan látták az átnedvesedet kötésemet,
szomszédasszonyom segítségével megkerestük az interneten, hogy hol foglalkoznak égési sérültekkel. A szomszédasszonyom Felhívta a BP.-i Szent István Kórház Égési Osztályát este 1/2 9-órakor, akik azt mondták, hogy azonnal menjek oda.
10 napi kezelések után kerültem ebbe a kórházba, ahol azzal fogadtak, hogy hamarabb is jöhettem volna.
MEGJEGYZEM AZ ÉN VÉLEMÉNYEM SZERINT AHOL EDDIG JÁRTAM, TUDTHATTAK VOLNA ERRŐL AZ OSZTÁLYRÓL.
Meglepődtek, hogy magamtól jöttem, az interneten keresztül jutottam ide.
Azonnal ott tartottak 11 napig bent feküdtem. Végig plasztika műtét volt kilátásban, szerencsémre a speciális kezeléseknek köszönhetően erre nem volt szükség.
SAJNOS ANNAK AZ ORVOSNAK A NEVÉT NEM TUDOM, AKI "ELZAVART ÉS NEM FOGLALKOZOTT VELEM".
SZERETNÉM, HA AZ ILLETÉKESEK AZ IDŐPONTBÓL KÖVETKEZTETVE MEGÁLLAPÍTANÁK KI VOLT AZ ÜGYELETES ORVOS. VÉLEMÉNYEM SZERINT AZ ILYEN "ORVOS" MIATT VAN ROSSZ VÉLEMÉNY AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN AZ EGÉSZSÉGÜGYRŐL. VISZONT KÖSZÖNET A BP.SZENT ISTVÁN KÓRHÁZ ÉGÉSI OSZTÁLYÁN DOLGOZÓ ORVOSOKNAK ÉS ÁPOLÓKNAK. AZ ELLÁTÁS IS KIFOGÁSTALAN VOLT.

KÉREM VÉLEMÉNYÜKET KIHEZ FORDULJUNK ÉS MIT TEGYÜNK ILYEN ESET UTÁN.

Hervay Józsefné
Martfű
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása