Szent István és Szent László Kórház

2010.06.24. 17:34

 

Cím:   1096 Budapest, Nagyvárad tér 1.
Telefon:   +36-1-455-5700       +36-1-455-5700      06-1-455-8100
E-mail:   istvankorhaz@istvankorhaz.hu
Web:   http://www.laszlokorhaz.hu/

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tris 2011.02.19. 19:19:01

A szülészeten a gyerekágyas osztály kritikán aluli.
Mindenki fia-borja bejöhet bármikor és bent maradhat bármeddig. Akár betegen is. Senkit nem érdekel. Egy percig nem lehet leadni a gyereket. Ott kell hagyni rakás idegen között az ágy közepén zuhanyzás vagy wczéskor.
Pihenni egy percet sem lehet. Azt is leszarják, ha nem tudsz szoptatni, max. akkor figyelnek fel, mikor a gyereked már sötétsárga. 40 fok melegben sem adnak vizet a babának akkor sem ha nincs tejed. Ha meg besárgul akkor otthonra előírják az itatást.

mindenki kelletlen, még akkor is ha fizetsz.

tris 2011.02.19. 19:30:57

lényegében bármikor bejöhet egy idegen és elvihet egy babát. Bármikor! Hihetetlen, de náluk kb. 10 ágy van a nővérszállón babák részére. Nincsenek felkészülve arra, hogy befogadják a babákat, amíg az anya nem ér rá (mert mondjuk kakil vagy fürdik) erre nincsenek felkészülve - így a gyereket ott kell hagyni - bárki elviheti fehér köpenyben nem fog szólni neki senki. Ezt nem szabadott volna hagyni így leépíteni a csecsemőosztályt. Csodálom, hogy még nagyobb baj nem történt, de ki tudja amennyire sok ember jár ott szabadon ki-be lehet kicsit több a kisbeteg újszülött - sose derül ki.

Heritage 2011.02.22. 13:03:02

Szülészet-nőgyógyászat :
6 hónapos terhesen feküdtem bent 1 hétig a szülészeten. Pont az előbb leírtak miatt másik kórházban szültem. Nem lehetett pihenni, a látogatók állandóan mászkáltak, 1 beteghez akár öten is jöttek egyszerre, és fél napokat elücsörögtek volna az ágyamon, ha nem tessékelem le őket. 1 orvos volt, aki rászólt a látogatókra egyszer. Az újszülöttek együtt voltak a látogatókkal, ez egy 6 ágyas szobában igen érdekes. Egyébként az osztály sokkal tisztább volt, mint ahol végül is szültem, hogy valami jót is írjak. A másik kórházban napi 4 alkalommal 1 vagy 2 órára kiküldtek minden látogatót, ilyenkor lehetett átöltözni, fürödni, etetni.

Heritage 2011.02.22. 13:08:52

Sebészet-ambulancia :
Csak profikkal találkoztam. Még a tükrözéses, egyébként igen nehezen viselhető vizsgálatokat is olyan empátiával és hozzáértéssel tették, hogy a kellemetlenségek elviselhetővé váltak.
Röntgen-CT :
Normális orvos, több primitív asszisztens

NyafiNyafferson 2011.04.02. 16:07:58

Csak látogatóban voltam szerencsére a " Merényi- részén", kritikán aluli.

Erika László 2011.04.09. 20:27:24

csak az eges es plasztikai sebeszeti osztalyon voltam, azt tudom ertekelni. a kritikan aluli orvosomat sem ertekelem, mert externistakent dolgozik ott.

ami legjobban felhaborit az az, h ezt a tetemes profitot termelo osztalyt par eve privatizaltak!!! miert nem a belgyogyaszatot vagy a gerontologiat privatizaltak??? ez egbekialto, a szent istvan korhazat megfosztottak tobb szaz millio, ki tudja, hany millio forinttol!!!

amugy privatpacienskent kesz horrort eltem at ott. kozkorhazi, vacak kajat kaptam, a noverek utalotasok voltak, volt amelyik meg be is szologatott nemcsak nekem, hanem az orvosokra is... a dusgazdag doktor uraktol arra sem telik, h wc-papirt, keztorlot, szappant tegyenek a furdoszobaba... mikozben tobb szazezrekre leszedik a szepulni vagyokat. 1 nagy rakas, szar hely, almomban se jojjon elo tobbet. ne menjen senki hozzajuk, akkor talan majd valtoztatnak a mentalitasukon!

Erika László 2011.04.10. 01:42:11

ja, es a lenyeg kemaradt. a plasztikai sebeszeti osztaly fonovere meghamisitotta az apolasi lapomat, emiatt feljelentettem a rendorsegen. szep kis hely, mi?

korallka 2011.04.14. 11:54:52

Szülészet-nőgyógyászat:alulmúlta minden elképzelésemet.A szülőszobák elviselhetők,de a vajúdó nők közt sétáló leendő apukák érdekes látványt nyújtanak. A gyermekágyas osztály:koszos,zsúfolt,a nővérek teljesen érdektelenek. Ha kérdezel vmit talán válaszol,egyébként be sem jön a szobába.A szoptatási tanácsadás kimerül abban, hogy kutyafuttában odaszól vmit,ha meghallod okés, ha nem ez van. A gyereket vagy kis kocsiban vagy az ágy végében lévő vasketrecben tarthatod, esetleg a csodás ágyadban. Friss lepedőről álmodni sem lehet,még ha csurom vér is az ami alattad van.
A gyereket még a szülés éjjelén sem tartják bent a csecsemőosztályon,hanem éjjel 'kedvese' ledobják az ágyra.Látogatási idő nincs,akkor mászkál be mindenki amikor akar.Ha épp úgy adódik apuka ott fekszik anyukával egy ágyban.
Kaja: éhen halni nem lehet,szokásos kórházi koszt.Nagy hibája,hogy teljesen hideg,mire kiérsz a lukig,ahol osztanak.

rrokkant 2011.08.11. 12:18:53

@NyafiNyafferson: most fedeztem fel ezt az oldalt és gyorsan megragadom az alkalmat, hogy írjak és mindenkit lebeszéljek arról, hogy ebbe a mészárszékbe önként befeküdjön. Örülj, hogy csak látogatóként voltál a Merényibe én sajnos betegként.Az a kifejezés, hogy kritikán aluli, nem fejezi ki az ottani állapotokat. Egy dolog egészen biztos, hogy a fémet amit beszegecseltek a lábamba, inkább otthon a konyhaasztalon fekve a férjem operálja ki, mintsem, hogy mégegyszer ide befeküdjek. Álmomba ne jöjjön elő.

phurba 2011.09.17. 21:52:47

szülészet-nőgyógyászatról sok jót nem írhatok.Én csakis azért szültem ott mert az orvosom és a szülésnőm/fogadott/kiváló munkát végzett!Amúgy az osztályon töltött napok csapnivalóak voltak.Úgy van ahogy a többi előttem szóló is írta,bárki bármikor bejöhetett.Idegen pasik előtt kellett szoptatni,nem érdekelt senkit h a gyereked éhes.:-( Ha anyumék nem jöttek volna be akkor 3 napig véres lepedőn aludtam volna ahol a gyerek is velem volt.
Úgy ment anyukám egy tiszta lepedőt kérni és ő cserélte ki mert a nővéreknek a színűket sem lehetett látni,ha meg igen akkor sem volt egy normális szavuk senkihez.A szoptatásnál volt egy külsős csajszi aki sokat segített mindenkinek de senki más.1x bejött elmesélte a dolgokat és ment.
A baba fürdetését ha te nem szólsz akkor ők nem jönnek szólni,h:hahó fürdetés van betudja hozni a babát vagy elvigyem?ilyen nincs.Míg nincs tejed addig nem adnak semmit,ha üvölt a bébi had üvöltsön szegénykém :-(
Ja mellettem egy fiatal anyuka volt és a párja reggel 7,este 11 ig mind a 3 napig vele ill bent volt a szobában,már nagyon idegesített és senki nem szólt.
Remélem soha többet nem lesz szerencsém ide menni és mindenkit óva intek tőle!!!:-(sajnos ja és ráadásul baba barát kórház,elvileg

hmmmarti 2011.09.21. 17:23:44

Szeretném megvédeni a szülészet-nőgyógyászatot. Először is: jó szakemberből itt nincs hiány. Szerintem ez a legfontosabb. A gyerekágyas osztály igaz hagy némi kívánnivalót maga után. De én észre sem vettem, hogy véres a lepedőm, a nővér máris kicserélte. Minden nap többször bejöttek, és megkérdezték, hogy megy-e a szoptatás, kell-e segítség. Minden esetben felajánlották, hogy probléma esetén nyugodtan forduljunk hozzájuk. A fürdetéskor is külön bejöttek szólni. Igaz, hogy a meleg ellenére nem nagyon kaptak inni (vizet) a babák, de az egészséges újszülöttnek semmi baja nem lesz, ha három napig se enni, se inni nem kap. ( a sárgaság más téma. ) Így aztán rá voltunk "kényszerítve", hogy minél többet szoptassunk, ami akkor nagyon nehéz volt, de utólag hálás vagyok érte, mert soha nem volt problémám a tejmennyiségemmel. Talán ezért hívják bababarátnak a kórházat, ami nem jelenti azt, hogy mamabarát is. Az átjáróház engem is zavart, de ettől eltekintve összességében pozitív tapasztalatom van.

Valódi Színek 2011.10.02. 15:57:15

@hmmmarti: Teljesen egyetértek. Én igen messze lakom az intézménytől, és orvosom miatt mentem oda. Előtte soha nem jártam ott. Mondjuk nekem több bajom is volt. Az egyik, hogy a Nagyvárad tér felől elég nehéz eljutni a szülészetig. Legalábbis annak, aki életében először jár ott. Jobban is kitáblázhatnák, de ezt végül megoldottuk, mert a Haller utca felől mentünk legközelebb. Szülni nagyon jó az Istvánban. Kedvesek, szolgálatkészek, és kiváló szakemberek dolgoznak a szülőszobán. A gyermekágy valóban zsúfolt, és sokszor tele van látogatókkal. Persze van, akit ez zavar, nekem kimondottan jó volt, hogy bent lehetett a férjem. Nekem szerencsém is volt, mert kulturált szobatársaim voltak, segítettük egymást, amiben lehetett. Mind a 3-an megmondtuk a látogatóinknak, hogy reggel 9 előtt, és este 7 után ne jöjjenek be. Persze a férjeink kivételek voltak, de láttam én is, hogy volt olyan szoba, ahol bent voltak vagy 20-an. Az senkinek nem jó. Azt is megbeszéltük, hogy minden ágynál csak maximum 2-3 ember legyen. Az is egy 3 ágyas szobában 9 látogató. Nekem volt tejes problémám, de nem a kevés, hanem a sok tej miatt. Olyan hirtelen indult be a tejem, hogy belázasodtam, és nagyon bedurrantak a melleim, a kisfiam pedig hallani sem akart arról, hogy ráharapjon. Ki kellett fejnem, hogy ne ömöljön annyira, és csak utána szopott. Nem volt egyszerű, de segítettek. Nekem pozitív volt, hogy nem kellett szülés után sokáig maradni. Mi még be sem töltöttük a 72 órát, és már engedtek is haza.(Este 10-kor lettünk volna 3 naposak, és dél körül hazaengedtek).
A gyermekágyas nővérek nagyon el voltak havazva, az biztos, de segítettek, amikor kértem. A lepedőt nekem áthúzták, igaz a férjem segített. A csecsemőosztály valóban nem nagyon üzemelt akkor sem, mert velünk voltak a manók. Engem nem zavart, hogy velem volt, sőt. Ugyan ott volt az ágy végén a kis rácsos akármi, de abba én sosem tettem bele. Babacsomag, meg törölközők voltak benne. :-D
Én most azt olvastam a bezzeganyán, hogy májusban szigorítottak a látogatáson, de itt meg vannak szeptemberi bejegyzések a non-stop látogatásról. Akkor ezek szerint ez a törekvés azóta sem valósult meg. (Én 2006-ban szültem).

boribori 2011.11.01. 00:15:05

a Szt.László kórház haematológiájáról csak jót mondhatok. Az életemet köszönhetem nekik. A rémes fizetések miatt állandó a nővérhiány, akik vannak, gyakran változnak, s minden érezhető, ami a magyar egészségügyet sújtja. De megpróbálnak mindent, hogy a beteg ebből keveset érezzen, igyekeznek elviselhetővé tenni a nagyon nehezen elviselhetőt is. Csak remélni tudom, hogy bírja még az az orvosi és ápolói szakembergárda, akik ember feletti teljesítményt nyújtanak. Aki oda kerül,kis kivétellel egész hátralévő életében kénytelen oda járni s bőségesen szerezhet tapasztalatot az ambuláns rendelésről, a nappali kórházról és a különböző bennfekvős ellátásokról, amelyeknek egy részében bizony teljesen magatehetetlen, testi nyavalyáknak kiszolgáltatott. Itt látszik meg igazán az az eszetlenség, ami az egészségügyi irányításban zajlik már régóta. Teljes szívemből kívánom, hogy több energia jusson a tényleges gyógyító munkára, mint a körülmények ellensúlyozására.

galicius 2011.12.19. 17:05:10

A László Kórház fül-orr-gégészeti osztályán a Lukits Júlia doktornő egy angyal.Kedves,türelmes,segítőkész.Bármikor lehet hívni,visszaemlékezik mindenre.Minden tiszteletem, kedves doktornő.

millie81 2012.08.17. 07:34:33

Minden elismerésem, és tiszteletem szakmailag és emberileg az István kórház sebészeti dolgozóinak, legyen szó akár az ott dolgozó orvosokról, ápolókról, adminisztratív személyzetről. Annak ellenére, hogy mondhatni visszaéltünk a bizalmukkal, plussz munkát, és néhány esetben egy kis orron koppintást okozva nekik, mind szakmailag, mind EMBERILEG olyan ellátásban s hozzáállásban részesült a testvérem, amiről álmodni se mertem volna. Remélem eljön az az idő, nagyon hamar, mikor ezeket az embereket megbecsülik, pénzben, elismerésben, munkakörülményekben, és KÖSZÖNJÜK-A kis gazfickó, az az azóta már feledésbe merült vakbele, és a testvér :)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása