Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet

2010.06.24. 16:59

 

Cím:   1145 Budapest, Amerikai út 57.
Telefon:   +36-1-467-9300              +36-1-467-9300     
E-mail:  
Web:   http://www.oiti.hu/oiti.html

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sheryl Holmes 2011.07.02. 22:17:18

Úgy tapasztaltam, hogy európai és világszinvonalú munkát próbálnak végezni sokszor balkáni körülmények között, eszközhiánnyal küszködve.Az orvosok néha zordak, de szakmailag mindent megtesznek, amit tudnak.

jadoré 2012.03.24. 12:22:14

Nagyon közeli hozzátartozóm volt a kórházban 10-12 napot. Ellátás úgy-ahogy, a nővér jobban tudja a gyógyszerelést, mint a háziorvos által adott lista. Délben nem tudták még, hogy a beteg már közel 20 órája egy másik kórházban vanRemélem soha többet nem kell betennem a lábamat ide!

monma 2014.01.12. 22:12:07

A gerinc sebészeti részlegről tudok nyilatkozni. A nővérek nagy része emberileg és szakmailag is nulla, az orvosok nagy arca mögött pedig nem sok minden van. Ezt mutatja a kórház statisztikája is.

reepach 2014.01.13. 11:04:09

@monma: "A gerinc sebészeti részlegről tudok nyilatkozni"
A gerincsebészeti osztályról te nyilatkozni nem tudsz, legfeljebb hülyeséget beszélni.
A statisztika pontosan nemzetközileg is kiemelkedő gyógyulási arányt mutat. Az osztály vezetője egyébként az a Veres Róbert (volt a közelmultig, amíg el nem csábították Dubai-ba sokszoros pénzért), aki többek között Massa sikeres műtétje révén szerzett méltán hírnevet magának és az intézménynek.

monma 2014.01.13. 11:22:39

@reepach: Persze, a rossz vélemény az hülyeség! -szerinted. Tudnék még onnan jó pár bakit, és nem csak velünk történt ilyen az ott töltött napok alatt. A statisztikát meg hasonlítsd még egyszer össze!

reepach 2014.01.13. 17:28:51

@monma: Linkeld be azt a statisztikát, amelyik szerint az itt kezelt/operált betegek gyógyulási aránya rosszabb, mint bármelyik vezető nyugati kórházban, és akkor ( de csak akkor) megkövetlek!

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.01.13. 18:14:04

@reepach: nem tudok statisztikát én sem mondani, de gerincsebészet az pont egy olyan szakma ahol az anyagköltség igen magas és a jobb anyagminőség jelentősen befolyásolja a kimenetelt.
egy jobb poliaxiális csavar 450-500 euróba is benne van, és egy komolyabb skoliózis műtéthez kell 20-30 csavar is néha, ehhez a rudazat meg az összekötőelemek. ha elölről is kell stabilizálni valamit akkor a költségek hatványozódnak, a finanszírozás meg ezt nem igazán fedezi

reepach 2014.01.13. 20:15:10

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Azért a tricorticalis implantatum, ugye, ugyanolyan Angliában is mint nálunk, és ingyen van?
A gerincsebészetben a scoliosis műtét meglehetően ritka, a gyakori a discus hernia, ehhez rendszerint nem kell csavar, egy nyeki rekonstrukcióhoz meg rendszerint elég egy titán H lemez 4-6 csavarral - nem összeg.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.01.13. 21:38:35

@reepach: hát látod ez a különbség
tricortikális implantátumot már nem használnak, van helyette cage és ízlés szerint BMP (nem azt mondom, hogy a cage jobb mert nem igaz, csak éppen statisztikák szerint a csípőlapátból kivett blokk helye a betegek 30%-ánál panaszos marad)
attól függ mit értünk ritkának? én egyetemi klinikán dolgoztam ahol nagyon komolynak tartott ideg és gerincsebészet tartozott hozzánk, ha jól emlékszem 30-40 spondylodézist csináltak évente (nem mindegyiket skoliózis miatt), és németországban egy megyei kórházba kerültem aminek van idegsebészeti osztálya, ők 200 spondylodézist csinálnak évente és van még 20km körzetben legalább 3 gerincsebészet, az egyik talán nagyobb forgalommal.
porckorongsérvhez meg alap egy mikroszkóp, olyan 30 millió egy jobb darab, a hozzávaló eszközök sem olcsók és ha korrekt akarsz lenni akkor rendszeresen cserélik őket, nem pedig akkor amikor eltörnek. nem árt ha van egy nagy fordulatú csontmaród is, amit persze nem csak a professzor használhat.
nyaki fúzióhoz meg cage-t használnak (fiataloknál porckorongprotézist), ha 2-nél több szintről van szó akkor már a H lemeztől ezerszer komplexebb poliaxiálisan szögletstabil lemezt használnak amelyet hozzá lehet csavarozni a cagekhez és a csigolyatestbe való kanulált csavarokba ha belecsavarod a magcsavart (ezt nem tudom jobban lefordítani) akkor az a külső csavart szétfeszíti, hogy az osteoporotikus csontban is jól fogjon.
mint mondtam lehet ezt kis pénzből is művelni de ha sok pénzed van akkor már látszanak a különbségek.

reepach 2014.01.14. 09:30:02

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Magától értetődő, hogy egy gazdag országban, 4000 USD/fő/év ráfordításból más minőségű egészségügyet lehet működtetni, mint tizedannyi összegből, nota bene a különbség nagyobbrészt a dolgozók bérében és hotelkomfortban jelentkezik, nem szakmai színvonalban.

" A nővérek nagy része emberileg és szakmailag is nulla, az orvosok nagy arca mögött pedig nem sok minden van." Ezt írta @monma: , és mivel ez így biztosan nem igaz, erre reagálva írtam azt, amit. Az OITI egészében, gerincsebészeti osztályát is beleértve, szakmai színvonalát tekintve semmivel sem rosszabb, mint egy hasonló profilú német vagy angol intézeté.
Hogy mennyire nem a csili-vili külsőségek és a kétségkívül jobb műszerezettség stb. számít, arra frappáns bizonyíték a nyitott szívműtétek mortalitása: a legjobban felszerelt európai/amerikai centrumok közül is csak kevés dicsekedhet olyan kiváló statisztikával, mint a Papp Lajos vezette pécsi szívsebészet (még most is, 4 évvel luxálása után).
Persze, biztosan arra is akadnának kritikus hozzászólók, hogy de a nővérek bunkók, az orvosok nagyképűek és koszos a mosdó...

monma 2014.01.16. 22:15:58

@reepach: A statisztika nem az internetről van, hanem az OEP-től => nem tudom belinkelni. Megkövetned nem kell! Mit érek vele? Semmit!
Valószínűleg ott dolgozol, és sérti az önérzetedet a negatív kritika. Nem lepődök meg, ott mindenki tökéletesnek hiszi magát...

reepach 2014.01.17. 09:39:12

@monma:
1. Ha nem lehet belinkelni, be lehet copy-zni. Ha létezik (létezne) ilyen.
Az OEP- nek betegforgalmi (ágykihasználtság, átlagos ápolási idő, hospitalizációs index, stb.) és finanszírozási (CMI, HBCS) kimutatásai vannak, olyan statisztikája, hogy hányan hagyták el gyógyultan az intézményt, (különösen nemzetközi összehasonlítással) nincsen, nem is lehet, mert ilyen jellegű adatszolgáltatás a kórházaktól az OEP felé NINCSEN!

2. Nem ott dolgozom.

3.Nem az önérzetemet sérti a "negatív kritika", azt köszönettel fogadnám, hanem az igazságérzetemet az alaptalan rágalom.

monma 2014.01.17. 21:28:25

@reepach:
1. Ne legyél biztos benne, hogy mindenről tudsz, hogy ki, mikor és milyen adatok gyűjt ebben az országban. Nemcsak a kórházakról...
2. Kár, hogy nem ott dolgozol.
3. Igazságérzet... Hát, igen! Az mindenkinek van! Nem rágalmaztam, csak leírtam a véleményemet. Ha köszönettel fogadnád a negatív kritikát (ahogy írtad), akkor nem azt írtad volna, hogy hülyeséget beszélek, hanem ha már egyáltalán hozzászóltál, megkérdezted volna, hogy miből vontam le a következtetést, mire alapozom. (Nem mellékesen ők is elismerték...)

reepach 2014.01.17. 23:44:35

@monma: Te hol (és mit) dolgozol?

monma 2014.01.18. 21:14:21

Olyan helyen dolgozom, ahol hozzáférek (értékelek, csoportosítok) nagyon sok összegyűjtött adathoz. Az pedig az én hibám, hogy nem az előtt néztem meg, hogy odafordultam. Sosem gondoltam volna erről a kórházról, amit láttam, hallottam, tapasztaltam...

monma 2014.01.18. 21:15:11

Kiegészítés az előzőhöz: Ha arra gondolnál, nem a KSH-nál... :-)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása